Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 08:39   #151
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Jestem wściekła!
TŻ rozbił łbem mój ukochany, przedrogi żyrandol!
Nie odzywam się do Niego ;(
szkoda żyrandola

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
axella - mi wyszły wczoraj 2 obrzydliwe rozstępy na brzuchu, centralnie na środku po porodzie póki będą czerwone zacznę walkę z nimi na poważnie
czemu chcesz czekać aż do czasu po porodzie? ja bym zaczęła ostre smarowanko już teraz..bo jak zbladną to walka na nic
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:43   #152
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Aas- widze ze bezsenne noce doskwieraja

A ja zaraz pedze na miasto bo mam mase zalatwien, kadrowa dopatrzyla sie na moim zwolnieniu, ze gin nie napisal daty wystawienia, wiec jade do biura, pozniej do gin, pierwszy raz mnie tak urzadzil , pozniej musze wstapic do skarbowki, biblioteki, zaplacic rachunki, rossmana, odebrac kocyk i na kilka godzin do pracy przez moja skleroze ciazowo gdym nie spisywala w kalendarzu wszystkiego co mam zrobic to skonczylabym marnie

Tylko z lozka tak na 100% nie chce mi sie wychodzic bo mloda tak uroczo bryka

Laski a ta wode morska na suche sluzowki to jakas konkretna uzywacie lub polecacie? Bo nigdy nie uzywalam takich specyfikow
generalnie wsio, ale jak chce mocniej działającą to weź 'hipertoniczną' ma więcej soli

witam, po nieprzespanej nocy dzięki zgadze

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi i rady w sprawie zatkanego nosa , dobrze wiedzieć, że sama nie męczę się z tym... U nas możliwe, że jest to spowodowane niską wilgotnością powietrza ale też pewnie ciążą bo wcześniej nie miałam takich problemów. Teraz chyba już nie opłaca się kupować tego nawilżacza, kupimy go pewnie na następną zimę...
my mamy nawilżasz i jets lepiej, do tego wietrze przed snem
Stary 2013-03-19, 08:43   #153
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
szkoda żyrandola

czemu chcesz czekać aż do czasu po porodzie? ja bym zaczęła ostre smarowanko już teraz..bo jak zbladną to walka na nic
ja tam nie wierze w smarowania kremami, odrazu potraktuję kwasami i mikro

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:44   #154
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ej laski jestem załamana.. w końcu miałam czas dla siebie i sie pooglądałam z każdej strony..i tz ma wpi...ol..

CAŁE pośladki I CAŁE uda z tyłu + połowa łydek to olbrzymie fioletowe rozstępy..
w życiu nie widziałam nic takiego... przenigdy..

smarowałaś?
teraz ja bym zainwestowałam w dobry olejek np. migdałowy albo z palmersa serum, bo jak chcesz chociaż trochę poprawić sytuację to smarowanko 3-4x dziennie z masażem, tu już nie ma żartów, ja moim 2 na cycku nie odpuszczam, szykował się trzeci ale go zatrzymałam olejkami
Stary 2013-03-19, 08:46   #155
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.
ogromne gratulacje. I trzymam kciuki za ustny

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam w ten piękny zimowy śnieżny dzień śniegu po pas i nadal pada dobrze, że dzisiaj muszę tylko do sklepu na chwilę skoczyć i nic więcej. Kurtka zimowa zaczyna mi trzeszczeć na brzuchu...
Też mam cały czas zatkany nos i katar. To najprawdopodobniej z powodu ciąży.
73 days to go
Moja też - zaczęła się odpinać sama jak wsiadam do samochodu

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jestem wściekła!
Nawet nic nie mów..
Wczoraj była u nas koleżanka mojej Z. i porwała mi firankę makaronową w salonie
Zaplątała się (po co się w nią plątała i jakim sposobem ja się pytam) i pociągnęła i cały ozdobny wzór się podarł.
To szczęście, ze jej na głowę karnisz nie spadł

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-03-19 o 08:47
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:47   #156
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

a ta szkoła rodzenia jest w Twoim szpitalu? Bo w każdym szpitalu jest jednak trochę inaczej i jak byłam w jednym w niedzielę, to usłyszałam, że jak są wskazania to dają znieczylenie. Pytam się czy wskazaniem jest np. mocny ból a oni ze nie i sami decydują czy potrzebujesz znieczulenia czy nie indywidualnie....
tak w moim tutaj nie ma żadnego problemu dają każdej która chce, nawet jak jest za późno, a pacjentka bardzo chce to robią to ze względów 'humanitarnych' dla lepszego samopoczucia pacjentki, żeby przynajmniej po ją nie bolało
Stary 2013-03-19, 08:47   #157
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego , dobrze ze sanek nie schowalismy do piwnicy , sniegu mamy po kolana i jescze sypie wrr
a tak wogole o dzien doberek :P

mysle o sniadanku i chyba padnie na łososia
Weź nic nie mów, patrzę za okno i wyję
Mam dość...śniegu nawaliło tyle że aż się zdziwiłam.. Maaaaseeee

Cytat:
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.

axella, ale czemu?? dużo w ciąży przytyłaś w tych miejscach? a może nie jest aż tak źle? rozumiem, że jak się pytałaś tża to mówił, że nic nie ma? wiesz, nie żebym ich broniła, ale na nasze szczęście, oni podobno tego naprawdę nie widzą tak jak my.... tylko dziwne, że u innych bab widzą a u swoich niby nie... przynajmniej mój tak ma.

ja kiedyś w lidlu kupiłam truskawki, były obrzydliwe, dziecku miałam to dać, ale nie dałam, smakowały jak... woda.
a co do przechwalania się na fb, ja nawet nie mam konta, ale nie chwalę się na tego typu portalach ani ciążą, ani dzieckiem. W ogóle mój małżonek zabrania mi wstawiać foty małej gdziekolwiek i chyba ma rację, pedofili nie brakuje, nie chcę żeby ktoś się gapił na moje dziecko. Poza tym ciężko mi jeszcze zapytać ją o zdanie, więc szanuję jej prywatność, bo na razie na ten temat raczej się nie wypowie.

u mnie ledwie wyjechali jakoś do przedszkola, u nas taka boczna dróżka, śniegu po łydki, tż się nieźle musiał nakręcić, żeby wyjechać z placu. Z sankami dobry pomysł, poproszę dzisiaj dziadka, żeby małą zabrał na sanki, bo zimy to ona w tym roku nie miała, całą zimę przechorowała.... a sanki uwielbia
Gratuluje zdanego egzaminu!!!

Cytat:
Może Ci się nogi pogniotły
Mi się na schabach robią

U też śnieżyyyca

Masz czas

Jestem wściekła!
Ojjj..pewnie nie zrobił tego celowo

Witam się i ja...
Za 2 dni kalendarzowa wiosna... pffff tak jasne
Co do pampersów to u chłopców miałam pierwsze 2 opakowania numeru 1 tych orginalnych, a potem już DADA z biedrony..
Bardzo je sobie chwalę..u mnie przynajmniej się sprawdzały, a biedronka na miejscu....
Teraz też przed porodem pewnie zakupię 1 pampersów..rodzina się podpytywała co kupić małemu jak będą przychodzić w odwiedziny więc wiedzą ,że pieluchy i chusteczki.. wiadomo to idzie jak woda
A potem pewnie DADA pójdą w ruch standardowo.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:47   #158
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
smarowałaś?
teraz ja bym zainwestowałam w dobry olejek np. migdałowy albo z palmersa serum, bo jak chcesz chociaż trochę poprawić sytuację to smarowanko 3-4x dziennie z masażem, tu już nie ma żartów, ja moim 2 na cycku nie odpuszczam, szykował się trzeci ale go zatrzymałam olejkami
ja mam z palmersa serum ale nie dał rady zapobiec rozstępom, chociaż smaruje 3 razy dziennie bo swędzi brzuch jak diabli

Julka
Stary 2013-03-19, 08:50   #159
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no ale kwasów w ciąży nie zrobisz? czy mam złe informacje

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
ja mam z palmersa serum ale nie dał rady zapobiec rozstępom, chociaż smaruje 3 razy dziennie bo swędzi brzuch jak diabli
ja myślę, że jak mają wyskoczyć to i tak wyskoczą ja smaruje 2x dziennie wszystko a mam małe 2 na cycku,a le puściły mi na starych rozstępach myślę jednak, że smarując minimalizujemy straty
Stary 2013-03-19, 08:50   #160
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super z tą pracą

A co do pileuch to 100% prawda.

Nawilżacz kupcie sobie koniecznie w p[rzyszłym roku.
Taki maluszek to masakra jak reaguje na ogrzewanie zimą.
My też mamy.
A co do zatkanego nosa to ja mam to samo. Wszyscy w domu oddychają normalnie - tylko ja mam notorycznbie zapchany nos.

---------------------
Dzień dobry.
Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dopdatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca Takimi na lato-rampersiki, koszulki - w szoku jestem - nie pytajcioe skąd mam chłopięce ciuszki bo pojęcia nie mam ale fajnie, że są
Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy

Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg
A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze

za znalezisko.
W warszawie taka plucha że szok. Dobrze że nigdzie nie wychodzę

Cytat:

axella, ale czemu?? dużo w ciąży przytyłaś w tych miejscach? a może nie jest aż tak źle? rozumiem, że jak się pytałaś tża to mówił, że nic nie ma? wiesz, nie żebym ich broniła, ale na nasze szczęście, oni podobno tego naprawdę nie widzą tak jak my.... tylko dziwne, że u innych bab widzą a u swoich niby nie... przynajmniej mój tak ma.

ja kiedyś w lidlu kupiłam truskawki, były obrzydliwe, dziecku miałam to dać, ale nie dałam, smakowały jak... woda.
a co do przechwalania się na fb, ja nawet nie mam konta, ale nie chwalę się na tego typu portalach ani ciążą, ani dzieckiem. W ogóle mój małżonek zabrania mi wstawiać foty małej gdziekolwiek i chyba ma rację, pedofili nie brakuje, nie chcę żeby ktoś się gapił na moje dziecko. Poza tym ciężko mi jeszcze zapytać ją o zdanie, więc szanuję jej prywatność, bo na razie na ten temat raczej się nie wypowie.

u mnie ledwie wyjechali jakoś do przedszkola, u nas taka boczna dróżka, śniegu po łydki, tż się nieźle musiał nakręcić, żeby wyjechać z placu. Z sankami dobry pomysł, poproszę dzisiaj dziadka, żeby małą zabrał na sanki, bo zimy to ona w tym roku nie miała, całą zimę przechorowała.... a sanki uwielbia
GRATULACJE!!

Cytat:
Może Ci się nogi pogniotły
Mi się na schabach robią

U też śnieżyyyca

Masz czas

Jestem wściekła!
A mężowi się nic nie stało?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:50   #161
xal
Zakorzenienie

Witam gaduły
Wczoraj zapomniałam Jenny dopisz mi wizytę na 8.04.
Idę poczytać co i jak było wczoraj jak mnie nie było, może uda mi się chociaż jednym okiem nadrobić.

A właśnie, bo lekarka powiedziała, że mam podrażnione moje okolice intymne i powiedziała, że jakąś maścią mam smarować. Ta maść w opisie na grzybicę, ale powiedziała, że grzybicy nie mam. Pewnie ta choroba mi troszkę "tam" zaszkodziła, macie jakieś pomysły na coś przeciwbakteryjnego łagodzącego? Zawsze mogę jakiś tymianek czy coś spróbować, ale może macie coś sprawdzonego.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:51   #162
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
tak w moim tutaj nie ma żadnego problemu dają każdej która chce, nawet jak jest za późno, a pacjentka bardzo chce to robią to ze względów 'humanitarnych' dla lepszego samopoczucia pacjentki, żeby przynajmniej po ją nie bolało
u nas w szpitalu mają tylko gaz rozweselający

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam gaduły
Idę poczytać co i jak było wczoraj jak mnie nie było, może uda mi się chociaż jednym okiem nadrobić.

A właśnie, bo lekarka powiedziała, że mam podrażnione moje okolice intymne i powiedziała, że jakąś maścią mam smarować. Ta maść w opisie na grzybicę, ale powiedziała, że grzybicy nie mam. Pewnie ta choroba mi troszkę "tam" zaszkodziła, macie jakieś pomysły na coś przeciwbakteryjnego łagodzącego? Zawsze mogę jakiś tymianek czy coś spróbować, ale może macie coś sprawdzonego.
tantum rosa

Julka
Stary 2013-03-19, 08:52   #163
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Przecież to nieistotne
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:52   #164
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
mi częściowo pomaga - ostatnio wyszły mi 2 rozstępy na boku, i od dwóch dni przy każdej wizycie w toalecie smaruje je palmersem i trochę się zmniejszyły. także mi na razie smarowanie pomaga
Stary 2013-03-19, 08:52   #165
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale kwasów w ciąży nie zrobisz? czy mam złe informacje

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ja myślę, że jak mają wyskoczyć to i tak wyskoczą ja smaruje 2x dziennie wszystko a mam małe 2 na cycku,a le puściły mi na starych rozstępach myślę jednak, że smarując minimalizujemy straty
kwasy z mikro po porodzie jak mi więcej tego ustrojstwa wyjdzie.

Julka
Stary 2013-03-19, 08:52   #166
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Weź nic nie mów, patrzę za okno i wyję
Mam dość...śniegu nawaliło tyle że aż się zdziwiłam.. Maaaaseeee

Gratuluje zdanego egzaminu!!!

Ojjj..pewnie nie zrobił tego celowo

Witam się i ja...
Za 2 dni kalendarzowa wiosna... pffff tak jasne
Co do pampersów to u chłopców miałam pierwsze 2 opakowania numeru 1 tych orginalnych, a potem już DADA z biedrony..
Bardzo je sobie chwalę..u mnie przynajmniej się sprawdzały, a biedronka na miejscu....
Teraz też przed porodem pewnie zakupię 1 pampersów..rodzina się podpytywała co kupić małemu jak będą przychodzić w odwiedziny więc wiedzą ,że pieluchy i chusteczki.. wiadomo to idzie jak woda
A potem pewnie DADA pójdą w ruch standardowo.
a no zima powrociala

a co do pieluch to ja 1 op. jedynek , i ze 2 op. 2 bo w sumie nie wiadomo co tam mamy w brzuchach hiiii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:56   #167
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Witam gaduły

spórbuj sie podmywac i wykąpać w rumianku, mi pomaga na podrażnienia
Stary 2013-03-19, 08:57   #168
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
myślę jednak, że smarując minimalizujemy straty
ja w to mocno wierzę

Cytat:
przypuszczam że jakby się stało, to Motylek nie byłaby na niego zła. a tak ucierpiał tylko żyrandol

Cytat:
no to u mnie w ogóle nie dają tego typu środków, żeby cały czas był kontakt z rodzącą. więc dają albo jakieś lżejsze prochy, albo jeśli rodząca chce/lub kompletnie nie ma siły to dają zewnątrzoponowe.
Stary 2013-03-19, 08:57   #169
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

tantum rosa
o tantum rosa bym pytała gina bo stosowałam i powiedział, że nie powinnam, ale już trudno....

Witam i biorę się za nadrabianie
Stary 2013-03-19, 09:00   #170
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kwasy z mikro po porodzie jak mi więcej tego ustrojstwa wyjdzie.
a no to po porodzie to ja też zaatakuje, ale chce zminimalizować i zatrzymać postęp tych co już mam
Stary 2013-03-19, 09:00   #171
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche no to super jakby się udało z tym home office! Ale to teraz byś tak pracowala czy w trakcie macierzyńskiego? Czy jakoś jeszcze później?
teraz będę wybierała urlop, który mi przysługuje za te pół roku, i potem mam 6 tygodni przed porodem i 8 tygodni po taki okres no... ochronny. nie wolno mi pracować a potem właśnie jest płatny wychowawczy i to właśnie wtedy chciałabym te 15h/tydzień pracować. no zobaczymy... na pewno zredukuje mi się przez to ta sumka, którą dostaję od państwa za siedzenie na d.upie z dzieckiem w domu, ale muszę sobie podliczyć, jak to podatkowo wychodzi...
Cytat:
Laski a ta wode morska na suche sluzowki to jakas konkretna uzywacie lub polecacie? Bo nigdy nie uzywalam takich specyfikow
ja mam akurat taki spray bepanthen. miewałam już różne, ten bepanthen całkiem spoko, ładnie psika i nie ma żadnego syfu.

Cytat:
super z tą pracą

A co do pileuch to 100% prawda.
(...)
Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy
no tak, z pieluchami lepiej nie szaleć, tylko powiedz to dziewczynom, bo mnie nie słuchają i robią już zapasy chociaż w razie czego będzie łatwo się pozbyć - założymy jakiś wątek wymiany pieluchowej

a co do laktatora, wiesz może jaka jest różnica między laktatorem AVENT VIA a AVENT Isis? ta pompka wygląda tak samo... wiem, że w tych pakietach trochę inne dodatki. ale przy Isis jest dużo opinii i dziewczyny piszą, że ciągnie lepiej niż elektryczne pompy szpitalne to mnie przekonuje w sumie... i nie wiem, czy ten VIA tak samo będzie działał...
Cytat:
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi:
suuuuper! gratuluję!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:01   #172
xal
Zakorzenienie

Z tym wózkiem w Smyku to muszę dopytać, bo patrząc na ceny to oni mają minimalnie drożej a z paybackiem mogę pokombinowac i wyjdzie taniej
No ale ... liczy się cena zakupu w momencie odbioru a nie zamawiania. No i to mnie hamuje. Bo niby teraz mają 1590 więc fajnie bo zniżki itp ... no ale skąd mam wiedzieć jak będzie przy odbiorze?
Poszukam jakiejś infolinii, regulaminu, ewentualnie zapytam rzecznika konsumenta, bo coś mi się to nie widzi.
Może to się dotyczyło tylko promocji?

Stary 2013-03-19, 09:02   #173
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
O super! Gratki!!

Cytat:

Jestem wściekła!
łe niedobry!!

Dzisiaj wstawałam 4 razy w nocy.. Dokładnie co 3 godziny.. jak tak dalej pójdzie to wstawanie do dzieciaczka będzie mi zupełnie niestraszne.. Przynajmniej będzie łatwiej bo mi brzuch nie będzie ciażyl (chyba, że wtedy cycki będą wisieć.. moze nie)

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:16   #174
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w kolejnej czesci

Agnes- my slub mielismy w czerwcu, a w maju mamy rocznice taka od kiedy oficjalnie jestesmy para ale ja w zadne glupie zabobony nie wierze - one sa dla tych, ktorzy wierza w te brednie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Dziewczyny wy tez macie takie uczucie zatkanego nosa? Nie mam kataru, a juz mnie to dobija, szczegolnie w nocy albo rano
też tak mam I jak dziewczyny pisały- z krwią więc uroki ciąży
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hejo Witam się w nowym wątku Fajowski tytuł A my chyba mamy dziś studniówkę
Nie odzywałam się bo mieliśmy troszkę latania. Kupiliśmy "nowy" samochód i sprzedaliśmy "stary". Dziś latanie po urzędach ale już koniec. Wszystko załatwione. Szkoda tylko, że konto znacznie wyszczuplone

Zapraszam do klikania, to chyba nie reklama http://www.poomoc.pl/
gratuluję 100dniowki i nowego samochodziku

Metropoli nasza zdolniacho!! Gratulacje!!

Wczoraj byłam taka padnięta wyprawą, że usnęłam o 21 i spałam do rana Brzuch nie bolał nic a nic i jestem mega mega mega szczęśliwa
Stary 2013-03-19, 09:18   #175
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.
Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dopdatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca Takimi na lato-rampersiki, koszulki - w szoku jestem - nie pytajcioe skąd mam chłopięce ciuszki bo pojęcia nie mam ale fajnie, że są

Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg
A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze
Ale super

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Kurcze ale to niedobrze... później może być problem z ostatnią fazą porodu jak będzie za bardzo kobita znieczulona chyba, że może dają jakąś małą dawkę

Cześć
U nas śnieg ale na szczęście topnieje
Nadrobiłam Was przy śniadanku, odpalam winampa i biorę się za robotę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:20   #176
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
jak brzuch dalej swędzi, to ten palmers nie dla ciebie... na wilgotną skórę po kąpieli zapodaj sobie olej z dzikiej róży. najlepiej taki porządny jakościowo, alepia przykładowo.
wierz mi, że bez smarowania to byś miała dopiero świąd i popękaną skórę. nasza skóra potrzebuje teraz uelastyczniaczy. jak by mnie mocno swędziało, to bym się wręcz dała zamacerować w wannie wlałabym różnych olejów (migdał, róża, ewentualnie coś tańszego jako baza - może być słonecznikowy, oliwa), trochę z wodą rozrobiła, i się obtaczała w tym cholerstwie możliwie długo - potem tylko delikatnie odcisnąć się w ręcznik (który potem już tylko do prania się nadaje), w piżamkę i do łóżka! ale gwarantuję, że swędzenie ustąpi
Cytat:

Cytat:
ja bym tyłek w rumianku moczyła... taka "nasiadówka". no i przede wszystkim zwróć uwagę na twój żel do higieny intymnej... w ekstremalnych przypadkach lepiej odstawić albo przerzucić się na jakieś bez agresywnych myjaczy a z dużą ilością kwasu mlekowego. nie wiem, czy nie przypadkiem facelle nie ma w miarę rozsądnych składów... no, ale z mydłami i jakimiś żelami do całego ciała to trzymaj się z daleka od kroku!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:20   #177
maarchewka
Zakorzenienie

Można mrozić sernik na zimno??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:22   #178
xal
Zakorzenienie

Z poprzedniej części, bo cytować się już nie da ...

Lonely na suchą skórę, to smaruj co dzień kremem nawilżającym, a jak będzie mało to dodaj sobie kropelkę olejku migdałowego do tej porcji co na buzię. Ja mam krem nawilżający, niby miał być super hiper, a wcale nie nawilża. Mam ten olejek do brzuszka i dodałam kropelkę do kremu do twarzy, rewelacja.

Stary 2013-03-19, 09:23   #179
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Przecież to nieistotne
No racja;-)
Can mam na razie krótką relacje z bielanskiego. Ale to od koleżanki koleżanki więc dużo info nie mam. Napiszę ci za niedługo PW.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mi częściowo pomaga - ostatnio wyszły mi 2 rozstępy na boku, i od dwóch dni przy każdej wizycie w toalecie smaruje je palmersem i trochę się zmniejszyły. także mi na razie smarowanie pomaga
Uwieeeeelbiaaam palmersa będę się nim smarować też po ciąży
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:33   #180
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Ile do nadrobienia.... Dwa dni mnie tylko nie było a tu już nowy wątek

Dziś masakryczna pogoda..... Śnieg z deszczem, zimno, ślisko... Ech. Chcę wiosny!!!
Wczoraj w końcu wybraliśmy się do siostry TŻa zobaczyć małą, która się urodziła 1.03. Jest mikro! Jeny,jest taka mała że szok. Nie zauważyłam jej,jak leżała w kocyku.Taka spokojna,nic im nie płacze, tylko je i robi kupki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości