|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Justyna G a nie lepiej porozmawiać z mamą, niż udawać, że się idzie do kościoła?? W ten sposób może się bardziej wkurzyć, bo poczuje się oszukana. Wiadome-wiara jest indywidualną sprawą wszystkich
Chociaż z drugiej strony rozumiem, że mieszkacie u nich i chcesz przestrzegać ich zasad U nas na szczęście nie ma z tym problemu, nawet czasem rodzice mówią, żebym sobie odpuściła, bo w ciązy jestem bo np gorzkie żale są długo i szkoda się męczyć. Brat to tak średnio chyba z kościołem, zadowoleni nie są, bo uważają, że wszystko zawdzięcza się Bogu, ale nigdy nie było tak, że musiał udawać, że idzie.
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() A potem uciekają. Co to wyrośnie z tych naszych dzieci? |
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Śnieg się rozkręcił na dobre. |
||
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
Bo ja tylko zrozumiałam że u ciebie podają nawet później niż po tych 7 czy tam 8 cm
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla córci Już 2 kg. No no
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję i za ustny ![]() tż mój nie wiedział o co mi chodzi..ciągle nie wie niby..a rozstępy niewiem skad nie przytylam w tych miejscach,naprawdę ![]() Cytat:
ale od dzis peeling 1xtydzien i codziennie olejki co chwila.musi zejsc bo bedzie masakra ![]() Witam się z jakiejś syberyjskiej wioski chyba bo Polski pod koniec marca to to za oknem nie przypomina..Tż ma wolne..zjedliśmy raze śniadanko, troche spotu a tera szykuje mi kąpiel, ciekawe czemu jest taki miluni ale nie arzekam tylko korzystam póki mogę heeehe![]() ![]() dzi koncowka ogarniania pokoju Z, na dniach skrecam łóżeczko jutro gin,oby dal mi L4 ![]() procz L4 co jeszcze do ZUSu? orientuje sie ktoraś? druk Z3b? coś jeszcze? |
||
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
tak z tą karta ale ponoc ja sie zakłada i od razu naliczają rabat bo jest informacja ze dla nowych czlonków róznież ja wałaśnie lece sie obkupić tam bo mam całą listę
też chciałam ten femibion ale to raczej ejst ten do 12 tygodnia a mnie potrzebny 2 ciekawe czy ten też obejmie promocja co do jakiś stanów zapalnych , swędzenia czy pieczenia stref intymnych ja używałam na zalecenie lekarza kore bebu tak sie zaparza jak rumianek i przemywa oraz laktoragine dopochwowo bez recepty nie pamiętam która z was o to pytała
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadome-każdy robi według swojego sumienia Może mi się inaczej na to patrzy, bo nie mam jakiś ścięć religijnych z rodzicami
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
axella z tego co piszesz to przecież dbasz i nawilżasz skórę wiec to raczej problem taki ze masz tendencję do rozstępów ja używam olejka z bio-oli kupiłam w drogerii natura i rewelacja jak dla mnie może spróbuj nie wsiąka w ubranie i nie brudzi
|
|
|
|
#222 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam w rosmanie i znalazłam 2 promocje, które mogą was zainteresować:
- wkładki laktacyjne 4,99 (kuzynka używa i powiedziała, że dobre) - krem bielenda na rozstępy. Inne z tej serii chyba też były w promocji. On kosztował chyba 14,99, ale nie pamiętam już
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
kurde chyba mi dziecko w brzuchu rośnie bo coś mnie piecze i gniecie pod żebrami i strasznie dziś dyszę
|
|
|
|
#226 | ||||
|
Zadomowienie
|
no tak
Cytat:
a wkłucia nawet juz nie pamietam, bardziej się włożenia cewnika bałam, bo tego NIENAWIDZĘCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za udana wizytęmi mały już tak daje popalić, zwłaszcza po pęcherzu, po żebrach nie kopie na szczęście, bo z tego co piszecie, to fatalne uczucie jest. ALe w nocy muszę dalej o kulach do kibelka śmigać, bo się boję że sie przewrócę, po tym upadku jednak trochę już inaczej jest trochę boli. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ja tez już bardzo dyszę. |
||||
|
|
|
#227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
![]() Oby szybko i bezproblemowo poszło ![]() Cytat:
Też byliśmy w szoku, że tak krótko się czeka patrząc, że w innych sklepach to 3-4 tyg.Cytat:
|
|||
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat Tz i siostra mieszkają z rodzinami z teściową i brat i zięć nie chodzą do kościoła. Teściowa pomyśli co pomyśli ale nie wtrąca się. Moja nie ucieka...kopie aż babka jej nie weźmie. Też czasem sie zastanwiam co to wyrośnie z niej. Położna ostatnio wteirdziła " to pewnie chłopak". Ja mówię, że nie podobno dziewczynka, a ona lekko była zdziwiona. Jakby dziewczynki nie mogły być niegrzeczne.
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię igieł i wszystkiego co z tym związane, ale bardziej boję się jednak bólu.
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrym witam się bo dopiero mam chwilkę żeby odsapnąć
![]() od rana latam na wysokich obrotach. Ale dzisiaj czuję się lepiej, wczoraj miałam jakiś taki kiepski dzień.. Widzę, że wszystkich cieszy nasza piękna zima u nas też masakra, śniegu po pas i ciągle sypie gold-fish- w naszym szpitalu dają znieczulenie każdej, trzeba tylko poprosić Axella- współczuję rozstępów może nie jest jednak tak źle skoro Tż nie zauważył ja na szczęście rozstępów jeszcze nie mam (tfu, tfuuu oby tak zostało) ale za to wyszły mi żylaki na łydkach i na jednej pajączki ![]() mam wrażenie, że jeszcze miesiąc temu były mniejsze Can powiedz gdzie takie znaleziska się odkrywa, może i ja poszukam ![]() Pawie oczko- pochwal się koniecznie kocykiem, a nawilżacz lepiej kupcie bo na pewno Wam się przyda, zwłaszcza przy dziecku. My kupiliśmy w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona, choć czasem nie chce mi się go włączać ![]() Metro- gratuluję zdanego egzaminu ![]() Motylek- nie martw się żyrandolem, to na pewno na szczęście |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
no tak mówił ordynator, że nie odmawiają pacjentkom jak bardzo proszą, chociaż wiedzą, że nie pomoże, tez mnie to zdziwiło, uzasadniał to tym, że po porodzie są mnie obolałe i, że to jest humanitarne, takie nieodmawianie ulżenia w bólu, ja tam biorę pryz 5 cm max:d
|
|
#233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sprawa wiary to kwestia indywidualna i nie powinno się kogoś zmuszać do chodzenia lub nie na mszę. Mi brakuję trochę coniedzielnego wyjścia no ale cóż, poczekam i będe z maluszkiem chodzić.Cytat:
Cytat:
![]() duża panna
|
||||
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Podają jak jest co najmniej 4-5 cm rozwarcie - Trzeba być koniecznie po konsultacji z anestezjologiem - Po przyjęciu na IP trzeba powiedzieć, że rozważa się opcję podania ZZO i wtedy oni informują anestezjologów, żeby byli w gotowości oraz robią wynik na morfologię i krzepnięcie. - W trakcie podania trzeba 10-15 min leżeć nieruchomo - Rurkę zdejmują dopiero 6-12h po porodzie Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-19 o 11:19 |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym bez znieczulenia urodzić, ale zobaczymy w praktyce
Póki co pójdę z nastawieniem, że nie biorę
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie mam na co liczyć w tej pipidówie, no chyba że na gaz lub dolargan i mieć odjazd zamiast znieczulenia.
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#238 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isis jest chyba jednym z najlepszych - zasysa się masakrycznie ![]() Jak via działa tak samo to też bedzie b. dobry Cytat:
Cytat:
Ja mam takie: imagesCADIXQ73.jpg I tę koronkę na górze podarła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co za durna pinda Cytat:
za wizytę.Duuża ta Wasza córeczka Nic lekarz nie mówi, ze będzie spora?
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo w moim mieście kolejny raz ktoś 6 w totka wygrał, poprzednio 17 mln teraz coś ponad milion, i znowu to nie bylam ja
|
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam ciastka dla mężula, jak wróci po 19 z pracy to dostanie
Śnieg dalej pada.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

na bagatela 7 stronie 
Dumny jak paw! Dodatkowo pierwszy raz tak rozłożyła nogi, że autentycznie wydawało nam się, że to jajka są! Aż lekarz zaczął się śmiać, bo M blady się zrobił hihi - tak się biedny już przyzwyczaił, że to córeczka ma być

za ustny
nie przytylam w tych miejscach,naprawdę
ale od dzis peeling 1xtydzien i codziennie olejki co chwila.musi zejsc bo bedzie masakra
ale nie arzekam tylko korzystam póki mogę heeehe

Tak jest?
Ślub 27. X. 2012
może nie jest jednak tak źle skoro Tż nie zauważył