Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 11:32   #1351
Candy Doll
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Witam witam
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Bo na samym początku ciąży byłam przeziębiona i wtedy też mi się zaczęły te bóle brzucha, plamienia itp i miałam leżeć, to myślałam, że na głowę dostanę ze stresu. Cały dzień wolny i tylko się zamartwiasz i czytasz na necie co to może być, wczuwasz się z każdy ból itp. Bardzo przygnębiający to był okres dla mnie. A w pracy jakoś lepiej między ludźmi, trochę się pogada, weselej jest, nie mam tak czasu myśleć o tym za dużo, czy wszystko jest ok. Nie żebym aż tak kochała swoją pracę, ale na razie póki te plamienia itp to wole nie mieć za dużo czasu na martwienie się
ech skad ja to znam... Mnie w pracy sami na L4 wygonili, bo sie bali ze cos moze mi sie stac (w mojej pracy sporo sie dzwiga). No i tak siedze w domu juz od stycznia i swira dostaje! Wszystko wysprzatane sto razy itp a ja sie nudze calymi dniami i rozmyslam...

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:36   #1352
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
wg rozpiski z pierwszej strony jestem juz w 5 miesiacu)
O qrcze 5 miesięcy aha Ty masz na sierpień TP, czyli skończone 4,5 m-ca. Wow. Pokaż brzuszek

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jutro wizytę mam dopiero o 19.50. Także cały dzień będę siedziała jak na szpilkach. I po raz pierwszy idę z mężem mam nadzieję, że ginka nie będzie robiła problemu, że przychodzę z nim.

Ej no, ja też z małopolski i rano słońce było, a teraz jest już za chmurami. Jutro niby 8 stopni, a na weekend zapowiadają minusową temperaturę
Trzymam kciuki za wizytę. Ja dopiero po świętach Też zabiorę wtedy pierwszy raz męża, bo widzę, że on chyba nie do końca sobie zdaje sprawę, że mam człowieka w brzuszku
No i się zachmurzyło i u mnie:P:P sprawiedliwości stało się zadość
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:37   #1353
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Haha właśnie! Też to usłyszałam na ostatnim usg.
-Ma Pani zbyt grube powłoki brzuszne
haha
Mi na szczęście tego nie powiedział, bo by kłaki fruwały
w ogóle sie jakaś strasznie drażliwa zrobiłam, też tak macie?

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no recepcjonistki wyjatkowo nieprzyjemne.... opoznienie jak prawie wszedzie ;/ same badanie jak badanie super widac na monitorze niby dokladnie, moze dlatego nei jestem zadowolona bo maly sie bardzo ruszal no i ta przeziernosc mnie zdenerowala, i łozysko ktore jest nisko...
nie wiem wlasnie czy ftki wyszly tak przez tluszczyk bo ja dostalam 2 fotki tlyko gdzie na moniotrze super bylo widac a na fotach juz slabo bardzo;/ do tego na jedym zdjeciu tylko widac Babla drugie nei wiem nawet co przedstawia

moj lekarz mial mnie skierowac gdzie indziej ale ja juz wczensiejs sie tu zapisalam i chcialam isc bo super opinie, no cóż, nastepnym razem mam nadzieje bedzie super, mi robił dr Woytoń, bardzo miły i dokładny ale miałam wrazenie, ze bardzo chce namówić mnei na badania z krwi wiec od razu zaczelam sie martwic ze cos jest nie tak
Ja skierowania nie dostałam i wg. mojej gin szansy nie było.
Fotek dostaąłm duuużo, ale rzeczywiście jakościowo kiepskie - na monitorze widoczność super. Może maja słabą drukarkę
A z badaniami krwi to oni tak wszyscy maja - tak też mi gin mówiła - z definicji namawiają, niezależnie czy coś się dzieje czy nie. Sugerują po prostu dokładniejsze badanie
A jak Ci przezierność wyszła?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale jaja
Ktoś mi odśnieżył samochód
Ale masz fajnie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Widzę że podobne argumenty mają

To widzę że całkiem sporo nas idzie. Ja własnie się waham. Bo małego nie mam gdzie zostawić ( tzn o 17 już tak, ale to za późno) i ogólnie mam wrażenie, że te 3 godziny to jakiś hardcore na chwilę obecną.
Mam nadzieję, że jutro spadną na mnie nadzwyczajne siły i chęci
Niom... gooopie te chłopy som
Wiesz co, myślę, że jak się trochę spóźnisz, to się nic nie stanie - w końcu to kilka warsztatów, a nie jeden długi. Poza tym to oczywiste, że jeśli ktoś się źle poczuje to może wyjść, nie zamkną nas tam przecież siłą
Ja się boję, że będę głodna... niby zjem obiad w pracy, ale ponieważ normalnie jem obiadokolacje koło 7, to wtedy mi się ssanie włącza

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dziewczyny zostawili mnie w szpitalu, ale najgorsze, że wciąż nikt mies nie zbadał i nie wiem czy dziecko w ogóle żyje. Siedzę i czekam jak na skazanie
Inwersja, wszystko będzie dobrze
Czekanie jest najgorsze, bo wtedy wszystkie czarne myśli i scenariusze do głowy przychodzą... Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Za usg płaciłam wcześniej 120zł, a za usg i badanie ginekologiczne 150zł, wiem że 3D/4D kosztuje u nich 200zł. A genetycznie nie mam pojęcia. W cenniku nie mają osobnej ceny na genetyczne.
No widzisz, mnie tylko genetyczne interesuje - normalne i wizyty mam w pakiecie.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:39   #1354
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O qrcze 5 miesięcy aha Ty masz na sierpień TP, czyli skończone 4,5 m-ca. Wow. Pokaż brzuszek

Zdiecie brzusia jest w klubie
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:42   #1355
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Bo na samym początku ciąży byłam przeziębiona i wtedy też mi się zaczęły te bóle brzucha, plamienia itp i miałam leżeć, to myślałam, że na głowę dostanę ze stresu. Cały dzień wolny i tylko się zamartwiasz i czytasz na necie co to może być, wczuwasz się z każdy ból itp. Bardzo przygnębiający to był okres dla mnie. A w pracy jakoś lepiej między ludźmi, trochę się pogada, weselej jest, nie mam tak czasu myśleć o tym za dużo, czy wszystko jest ok. Nie żebym aż tak kochała swoją pracę, ale na razie póki te plamienia itp to wole nie mieć za dużo czasu na martwienie się
O skąd ja to znam.... Już się nie mogę doczekać wiosny to chociaż na spacer człowiek wyjdzie.
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

No widzisz, mnie tylko genetyczne interesuje - normalne i wizyty mam w pakiecie.
Dzisiaj się dowiem
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:43   #1356
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też coś bierze przeziębienie :/ a jak zaczynam kaszleć to mam wrażenie, że mi dziecko wyskoczy z brzucha też Was kuje w brzuchu przy kaszlu?
mam gorzej - nie trzymam moczu

dzis wizyta u gina... jak zwykle mnie nie badał dzis omawialismy tylko wyniki (hbs, hiv, toxo, kiła). no wiec mam hbs wysoki - norma 8, ja mam 1000 i nie wiadomo w sumie dlaczego bo szepiona jestem. moze wlasnie przez to. jeszcze to skonsultuje z innym lekarzem. za miesiac kolejna wizyta.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:47   #1357
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

dzis wizyta u gina... jak zwykle mnie nie badał dzis omawialismy tylko wyniki (hbs, hiv, toxo, kiła). no wiec mam hbs wysoki - norma 8, ja mam 1000 i nie wiadomo w sumie dlaczego bo szepiona jestem. moze wlasnie przez to. jeszcze to skonsultuje z innym lekarzem. za miesiac kolejna wizyta.

Ojej moze to jakas pomyłka..Bedziesz miala jeszcze jakies badania w tym kierunku?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:51   #1358
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zostawili mnie w szpitalu, ale najgorsze, że wciąż nikt mies nie zbadał i nie wiem czy dziecko w ogóle żyje. Siedzę i czekam jak na skazanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nawet tak nie mysl!! na pewno wszystko jest ok!! trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

co to ten hbs?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:51   #1359
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi na szczęście tego nie powiedział, bo by kłaki fruwały
w ogóle sie jakaś strasznie drażliwa zrobiłam, też tak macie?
tak, najgorsze ze tak mam od 1 ciazy i mi nie rpzeszło

hbs - żółtaczka typu b. i teraz albo mam wizruasa albo mam zarąbista odporosc na niego (nie umiem skumac bo sa dwa rozne badania- jedno na antygen, drugie na antyciała )

mnie dzis gin pyta "a nie zmeczyla sie pani ciaza?" normalnie sami pchaja mi w ręce l4... a ja chce jeszcze troche popracowac, wziac urlop by dostac gruszke i wtedy (w czerwcu) isc na l4

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-03-19 o 11:53
Stary 2013-03-19, 11:59   #1360
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Zdiecie brzusia jest w klubie
Aha to proszę o zaproszenie do klubu

Cytat:
Nie robiłam HBS. Hmm muszę chyba zrobić.
Pewnie przez szczepienie masz taki poziom antygenów. Powyżej 100 oznacza wysoki poziom przeciwciał - http://pl.wikipedia.org/wiki/Antygen_HBs A co ginek powiedział?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
mnie dzis gin pyta "a nie zmeczyla sie pani ciaza?" normalnie sami pchaja mi w ręce l4... a ja chce jeszcze troche popracowac, wziac urlop by dostac gruszke i wtedy (w czerwcu) isc na l4
Co to jest ta gruszka?

Ej a co jest z Ladanse? dziwne, że nic nie pisze...

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-03-19 o 12:00
Stary 2013-03-19, 12:01   #1361
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A nie kaska z pracy? Te całe wakacje pod gruszą?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #1362
Selay
Raczkowanie

tez chetnie obejrze wasze fotki...moge dostac zaproszenie do klubu?

dzis zaczelam 14 tygdzien
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #1363
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziłam po mieście może z godzinkę i tak mnie bolą krzyże, że masakra. Mam takie kłucia koło krzyży, nad pośladkiem tak z boku, że czasami skule się z bólu. Tak jakby coś uciskało mi na nerw.
Mam mało ruchu, i takie coś dzieje mi się jak dłużej pochodzę, ma ktoś tak?
to podobno rwa kulszowa... tez to mam podobno będzie tylko gorzej.. tak mnie lekarz pocieszył
Stary 2013-03-19, 12:02   #1364
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ej a co jest z Ladanse? dziwne, że nic nie pisze...
może załatwiają sprawy z mieszkaniem bo kredyt dostali, tak samo nie ma Papugi69

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:04   #1365
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

hbs - żółtaczka typu b. i teraz albo mam wizruasa albo mam zarąbista odporosc na niego (nie umiem skumac bo sa dwa rozne badania- jedno na antygen, drugie na antyciała )

aaa ja tez bylam szczepiona... nie wiem czy w niemczech to badaja... tutaj w ogole jakos inne badania robia haha tzn moze nawet robia, ale gin sobie sam krew pobiera, wysyla do laboratorium a potem mowi tylko ze wyniki sa ok, albo ze nie sa nawet nie wiem co se bada... jedynie te najwazniejsze to wlepiaja w ksiazeczke ciazy..

fajnie z tym l4... w niemczech tak latwo nie daja, dlatego ciesze sie ze poki co nie pracuje bo nie dalabym rady teraz smigac do pracy...
Stary 2013-03-19, 12:13   #1366
83monia
Zakorzenienie

gruszka czyli kasa za to ze bede miala 14 dni urlopu (w tym 10 dni roboczych byc musi). chyba wezme pod koniec maja ten urlop

Stary 2013-03-19, 12:14   #1367
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Zrobili mi badanie na samolocie, dali no-spe i dalej czekam. USG nie było, ale o tej porze ponoć mają cesarskie, więc może nie być tej lekarki co robi USG.

Chwała Panu za ten cud techniki w postaci smartfona i aplikacji, inaczej wykitowałabym tu sama teraz z nerwow.

Stary 2013-03-19, 12:16   #1368
Larysa88
Zakorzenienie

hej, witam w ostatnim dniu 14 tyg, dzisiaj 14tydz 6 dzien jutro już 15, ale to poważnie brzmi
Wczoraj byłam na wizycie, miałam przez brzuch robione już usg, lekarz skupił się na przebadaniu serduszka i wszystko jest dobrze, komory, przepływy itd wczoraj moje małe było spokojniejsze niż ostatnio, nie jadłam wczoraj banana przed wizytą ma coś pewnie ponad 10 cm i waży oszałamiające 111 gram
włączył na chwilę obraz 3d, bo udało mu się złapać buźkę z przodu, ale faktycznie ten etap ciąży to jeszcze za wcześnie jeszcze tak fajnie nie widać, ale widać było jak otwiera buźkę i prawdopodobnie wystawia język albo ćwiczy odruch ssania słodko to wyglądało nosek ma prześliczny (po mamusi ) i teraz znów 4 tyg czekania na usg i będziemy wtedy sprawdzali płeć

Cytat:

hej hej kochana złe myśli odganiamy daleko dalekooooo wszystko będzie dobrze nie ma co się martwić dokładnie Cie zbadają i się uspokoisz

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to podobno rwa kulszowa... tez to mam podobno będzie tylko gorzej.. tak mnie lekarz pocieszył
ja chyba też to mam, od paru dni w miarę spokój ale czasem się włącza i boli bardzo przy zmianie pozycji przy jakimś ruchu :/
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:18   #1369
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja skierowania nie dostałam i wg. mojej gin szansy nie było.
Fotek dostaąłm duuużo, ale rzeczywiście jakościowo kiepskie - na monitorze widoczność super. Może maja słabą drukarkę
A z badaniami krwi to oni tak wszyscy maja - tak też mi gin mówiła - z definicji namawiają, niezależnie czy coś się dzieje czy nie. Sugerują po prostu dokładniejsze badanie
A jak Ci przezierność wyszła?

źle napisałam, ja skierowania nie dostałam bo się nie kwalifikuję. Normalnei płaciłam, miałam na mysli, to , ze mój ginekolog sugerował wykonanie tego usg u innej lekarki.
2 tyg temu u mojego lekarza 1,1 przezierność a na genetycznym 1,9.

Dziewczyny o zaproszenia do klubu to piszcie do Metal wiadomość prywatną
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:21   #1370
papalinka83
Zakorzenienie

Dodałam 2 zdjęcia w klubie, nie wiem, czy działają, bo ja nie bardzo wiem jak się robi takie rzeczy, jak się okaże, że działają, to może w domu dodam jakieś lepsze

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:26   #1371
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj rozmawiałam z siostrą i miała w ciąży tą rwe kulszową tylko, że od 7 miesiąca. I mówiła, że właśnie później już non stop ją bolało tak, że chodziła na rehabilitacje.
Ojej no to współczuje nam
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:30   #1372
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
gruszka czyli kasa za to ze bede miala 14 dni urlopu (w tym 10 dni roboczych byc musi). chyba wezme pod koniec maja ten urlop
Aha czyli urlop bez przerwy? a czemu się tak nazywa

Cytat:
Zrobili mi badanie na samolocie, dali no-spe i dalej czekam. USG nie było, ale o tej porze ponoć mają cesarskie, więc może nie być tej lekarki co robi USG.
To czekaj grzecznie na USG i jak już się dowiesz, że nie było powodów do paniki to wracaj do domu trzymam kciuki

Cytat:
Dziewczyny o zaproszenia do klubu to piszcie do Metal wiadomość prywatną
Okey
Stary 2013-03-19, 12:33   #1373
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja tez mam rwe kulszowa... wczoraj stalam przy garach wieczorem i myslalam ze padne... sprzatanie kuchni zostawilam na dzisiaj
Stary 2013-03-19, 12:38   #1374
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam 2 zdjęcia w klubie, nie wiem, czy działają, bo ja nie bardzo wiem jak się robi takie rzeczy, jak się okaże, że działają, to może w domu dodam jakieś lepsze
Działają

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez mam rwe kulszowa... wczoraj stalam przy garach wieczorem i myslalam ze padne... sprzatanie kuchni zostawilam na dzisiaj
Ja się jutro zapytam ginki czy to na pewno rwa kulszowa
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:38   #1375
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie jesteś sama... ja tez nic nie kupiłam i póki co nie mam zamiaru
ja tak samo...po srodowym badaniu jutro jak wszystko bedzie ok moze kupie jakies leginsy i narazie tyle bo nie mam w czym chodzic juz...

Cytat:
inwersja bedzie dobrze,musi byc!

Witam Was kochane..Czy to normalne ze mi cos z piersi juz wycieka?Wczoraj caly dzien chodzilam bez stanika no i na bluzce pojawily mi sie dziwne plamki w miejscach sutkow,dzis powtorka z rozrywki tyle ze na pizamie..Za duzo hormonow czy jak?Tez tak macie?Nie wspomne ze jak nacisne na piers to leci i to sporo (w sumie to takie cos tez zdarzalo mi sie przed ciaza ze jak nacisnelam to polecialo troszke ale nigdy nie mialam tak ze ta ciecz sama wyplywala...)

Ale bylo moje zdziwienie z rana jak zobaczylam ze na dworze doslownie znowu zime mamy...bardziej to sie podłamałam bo jak to,przeciez wiosna miala byc...
ja z tego co pamietam przy normalnej wizycie u ginekologa kiedy mialam badane piersi naciskala sutki sprawdzajac czy cos nie wyplywa...nie chce cie straszyc ale jak wyplywa to nie jest to najlepszy znak..lepiej wiec skonsultuj to z lekarzem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
mnie przy kichaniu często boli i kuje.

ojjjj bedzie dobrze
mam to samo...chyba jajniki to mnie tak wtedy kluja

Cytat:
Cześć

Jutro wizytę mam dopiero o 19.50. Także cały dzień będę siedziała jak na szpilkach. I po raz pierwszy idę z mężem mam nadzieję, że ginka nie będzie robiła problemu, że przychodzę z nim.
ja o waszej 15:50 wiec tak daleko za mna nie jestes...razem bedziemy robic w portki na wizazu

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:41   #1376
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też coś bierze przeziębienie :/ a jak zaczynam kaszleć to mam wrażenie, że mi dziecko wyskoczy z brzucha też Was kuje w brzuchu przy kaszlu?
Tak się zastanawiałam jak się rozchoruję (tfu tfu) to czy internista może mi wypisać chorobowe L4 na 100%, czy to tylko ginekolog może?
.
ja sie boje kaszleć, a tez mnie jakas franca pobiera.. gardło boli..

a internista może i powinien, przynajmniej mi wypisała
Stary 2013-03-19, 12:44   #1377
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Aha czyli urlop bez przerwy? a czemu się tak nazywa
bo to sie kiedys nazywalo wczasy pod grusza. u nas to jest świadczenie urlopowe, bo nie mamy funduszu pracowniczego - tylko duze firmy go mają (ale nie taki ekwiwalent za zaległu urlop - u nas nie ma zaległych na siłę dają urlop i tyle!)

Stary 2013-03-19, 12:52   #1378
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Witam witam

ech skad ja to znam... Mnie w pracy sami na L4 wygonili, bo sie bali ze cos moze mi sie stac (w mojej pracy sporo sie dzwiga). No i tak siedze w domu juz od stycznia i swira dostaje! Wszystko wysprzatane sto razy itp a ja sie nudze calymi dniami i rozmyslam...
a ja tez na L4 od stycznia i jest mi błogo, jeszcze się nienudziłam, non stop gdzieś jeżdze cos robie jest super teraz moja mama jest chora i przyjeżdzam do niej rano codziennie i o 16 zabieram meza z pracy i jest mi bosko moja mama niemoze wyjsc z podziwu ze lekarze odrazu l4 wypisują i jeszcze mi płacą 40 % więcej i paliwo w baku zostaje

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:11
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:52   #1379
Snow_White1
Wtajemniczenie

Inwersja, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok.

Mnie wczoraj wieczorem dopadły znów mdłości, obudziłam się przed 6 rano z żołądkiem w gardlem i nie chce przejść. Chce mi się spać, za oknem śnieg i czuję ogólny spadek formy.
Stary 2013-03-19, 13:01   #1380
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
heh, ja w sumie i bez ciąży nerwus jestem, ale teraz to masakra

Cytat:
Czyli na samolocie wszystko ok było? No i żeby tak zostało

Cytat:
źle napisałam, ja skierowania nie dostałam bo się nie kwalifikuję. Normalnei płaciłam, miałam na mysli, to , ze mój ginekolog sugerował wykonanie tego usg u innej lekarki.
2 tyg temu u mojego lekarza 1,1 przezierność a na genetycznym 1,9.
A widzisz A tak z ciekawości, kogo Ci polecono?
Wiesz co, mi na genetycznym wyszło 1,8 i z tego co na tym wykresiku wyszło, to ta kropka na linii średniej jest, wiec się nie przejmuję. Norma jest do 2,5, wiec spoko. Poza tym na przeziernosć wpływa też moment zrobienia usg - im później tym wieksze wychodzi.

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ja tak samo...po srodowym badaniu jutro jak wszystko bedzie ok moze kupie jakies leginsy i narazie tyle bo nie mam w czym chodzic juz...
ja dzisiaj po raz pierwszy założyłam swój nabytek z Lidla czyli jegginsy... i jestem mega zadowolona Miękko, wygodnie, nic nie uciska, a wyglądają jak dobrze dopasowane rurki

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości