|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
hehe wlasnie o tym samym pomyslalam, moze pracuje w nocy ciezko
![]() Cytat:
Cytat:
a ja dzis wylalam jogurt na sweterek taaka byla glodna jak wrocilam ze szpitala.. brzuszek sliczny i Ty wygladasz bosko ![]() super pieknie.. posciel fajna ![]() Cytat:
Kwiatuszek czekamy ![]() Moze tak na oko tylko wygladaja na szorstkie, przekonam sie napewno ![]() ![]() Cytat:
Przypomnialas mi o soli morskiej i przy okazji fizjologicznej, ze mam zakupic jeszcze, a co do noska jeszcze lepszego to nie wiem robia inhalacje niektorzy, nawilzaja powietrze w pokoju i masc majerankowa stosuja, ale jakos mnie to nie przekonuje.. a inhalacje nie wiem od kiedy mozna ![]() pospalam, polezalam obejrzalam papieza .. snilo mi sie, ze uwolnilam foke z piasku.tak piszczala wbila sie w taka szczeline i biedna odkopalam i polalam woda i poplynela.. czy ja sie dobrze czuje.. ![]() jem wlasnie orzechowe chipsy od tesciowej.. chcecie?? ![]() Czekam na jakiś obiad ale nie wiem kto mi go zrobi.. ![]()
![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
kochane, dziekuje za komplementy i przytulanki
![]() ![]() slicznie ![]() bardzo ladnie wyglada taki ciemny braz ![]() Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-19 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/video/video...=1719671648410 pokaze Wam cos co na moim fb sie pokazalo, tak nagrac filmik z brzucha co sie w nim dzieje przez 9 miesiecy, niesamowite by bylo
![]()
![]() |
#4534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę czuć jak potem się dopasowuje! Wierci się strasznie, ale gdy się bujamy jest spokojny ![]() Mam nadzieję, że nie będzie długo siedział, bo ostatnio szybko przytył i gdyby dalej tak było, to boję się, że dobije do 4kg i mogłoby być ciężko, a bardzo zalezy mi na naturalnym porodzie ![]() Pozmywałam, posprzątałam, umyłam podłogę i kończę pranie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4535 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytać warto ale jak do każdej książki i opinii psychologów trzeba mieć odpowiedni dystans i nie wierzyć w ślepo we wszystko. Jak to Jedna z Was napisała, chyba OC każde dziecko jest inne, indywidualne. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nononoooo laseczka z Ciebie ![]() ![]() Ja w 36 tygodniu mam 114 cm w pępku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Na wstępie się witam
![]() Wczoraj miałam cały dzień pracowity i dzisiaj nadrobiłam dopiero. Sprzątałam mieszkanie po tarciu gładzi - jeśli wiecie, o czym mówię, to wiecie, że człowiek może po tym paść jak nieżywy. Ale jestem i to razy dwa cały czas. Zastanawiające, że wcześniej były skurcze, czopy i plamienia a im bliżej godziny zero, tym mniej objawów. Te dzieci to są niesforne dopiero ![]() Cytat:
Mi w końcu doszedł brak czucia w opuszkach - też normalne. Stan błogosławiony. Cytat:
![]() ![]() ![]() W tej samym realistycznym duchu, mój niedawno stwierdził, że mi zazdrości, że będę wypoczywała na urlopie... nie dodał macierzyńskim ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Roczek zmieniony - STO LAT!!!! Ulalala - jaka z Ciebie seksi mama - mniam, mniam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Strippi - wysyłaj fotki bez pytania - chyba, że napiszę, że jestem na porodówce.
![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
wiatm sie i ja po dług pobycie w szpitalu melduje ze 14.03.2013 na swiat przyszła moja niespodzianka Ela nie obyło się bez strachu porod rozwiazanyny przez niezaplanowane cc--> skok ciśnienia i do tego mała zawiązała sobie supeł na pępowinie i nie oddychała po porodzie ponad 10 min naszczescie wszystko dobrze sie skończyło jest cała i zdrowa po kilku dnach w inkubatorze mój mały klusek wazył 3800g i mierzy 56 cm ze mna gorzej wciaz odczuwam skutki znieczulenia i samego ciecia pomimo bolu i zawrotów głowy wczoraj wieczorem wrocilismy do domu z czego niezmiernie sie ciesze zdjęca pozniej dodam jak maz wróci z aparatem bo pojechał sie pochwalic do pracy
i gratuluje oczywiscie wszystkim swiezo upieczonym mama widze ze prawdziwy wysyp dzieciaczków mamy na watku
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4539 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kurde, ja raz jak w nocy karmiłam na leżąco to przysnęłam i prawie dziecko cycem przygniotłam, teraz staram się nie zasypiać, albo tak się ułozyć żeby cyc nie stanowił zagrożenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja szwy miałam ściagane w domu przez położną po 7 dniach, na wizyte do gina mam się stawić po 6 tyg od porodu qrwa, to był najbardziej hardkorowy film jaki w życiu widziałam, do teraz mi niedobrze jak sobie go przypomnę, brr Świetne kino, ale bardzo bardzo mocne, no ale ruscy, wiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a widzę że mi nie zacytowało: Klementyna, jesteś moją idolką ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 | |||||
Zakorzenienie
|
ja to samo
![]() a sutek taki wielki, nie wiem jak oni piszą, że dziecko ma złapać brodawkę z całą otoczką ![]() ![]() Cytat:
![]() bo mam za dużo mleka i odciągam, więc wieczorem i w nocy podaję w butelce, by szybciej się najadł ale ostatnio Michaś nie chce już cyca, bo polubił butelkę, a ja i tak muszę odciągać nawet po karmieniu, bo dalej mam pełne a odciągam po 250ml ![]() Cytat:
w dzień wstaję rano, sprzątam na błysk, piorę, gotuję potem Jula wraca więc z nią zabawa, nauka słówek, w międzyczasie Michaś który wczoraj spał przez cały dzień po 30 min i 3 godziny znowu bez snu wieczorem padam na pysk i z tego powodu mam kiepski humor Każdy kto przychodzi to się dziwi jak ja mam wysprzątane na błysk, obiad gotowy, pomyte i jeszcze 2 dzieci, gdzie Michaś tylko na rękach lub przy cycu. Dziś mija 3 tygodnie od porodu, a ja mam 13 kg mniej, już 3 kg mniej niż przed ciążą. Cytat:
i gdzie Ty masz te 95kg? chyba w skarpetkach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aliw -wszystkiego naj naj naj ![]() piękny brzuszek ![]() ![]() herbatka z malin jest tylko na początku nie dobra, potem człowiek się przyzwyczaja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło i teraz cieszycie się już sobą ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nospa nie pomogla ... Dalej czuje klocie - gniecenie - rozciaganie - zwijanie jelit - w sumie nie jest to az tak bardzo Bolace idzie wytrzymac Ost mialam taki "scisk jelit" ( nazwijmy to tak ) 15 min temu w miedzy czasie czuje sam ucisk na picke z rozciaganiem Wiec jak myslicie czy to moze byc to .... ![]() W sumie 1wszy raz rodzic bede. Nadmienie ze ani wod ani czopa - nie widac ... No ale zdaje sobie spr ze moze tosie ukazac przed samym "poczatkiem - konca " ![]() Na razie leze dalej w lozeczku Mama sprzata pierze i gotuje obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasia dawaj, dawaj. Mówiłaś, że od poniedziałku możesz rodzić, dużo się nie pomyliłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do małego - może się unormuje ... dzieci są rózne i mają rózne okresy .... co do jedzonka to jedz i obserwuj , w razie czego wykluczaj . ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale spojrzalam teraz na liste i lista marcowa strasznei sie skurczyla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 250ml?? ja ledwo 5ml. Zdradź swoją tajemnicę jak to robisz??
![]() |
![]() |
#4548 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozwoj dziecka jest po prostu niesamowity ![]() Cytat:
![]() a glowka dziecka jest w takim razie jeszcze na miednicy, czy juz schodzi w dol? Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to pieknie, mylalam, ze moze przejdzie z tymi palcami ![]() tjaaa urlop ![]() a seksi mama to moze byla, ale jakies 14 kg temu ![]() ![]() ale na pewno szybko wroce do formy ![]() Cytat:
![]() i wspolczuje przezyc, ale dobrze, ze szczesliwie sie skonczylo ![]() Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-19 o 11:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna fala przyszła ok 7 dnia po porodzie, łzy leciały jak grochy. Tż był przygotowany na taką sytuację (na SR wspominali o tzw ciszy hormonalnej i hustawkach nastroju w tym okresie), wspiera mnie jak może gdy widzi że mam ciężkie chwile. Teraz już jest lepiej, ale wciąż są momenty gdy jest bardzo ciężko. Zobaczysz, wszystko się ułoży, tylko trzeba czasu, trochę wprawy, rozmowy z kimś bliskim, słońca za oknem... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i najlepszego, kochana, zdrówka szczęścia i wspaniałości i samych pogodnych dni ![]() ![]() PS ja też tęsknie... piękny! ![]() ależ wygody, pięknie ![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idzie własnie do mnie pani połózna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały brzuch obniżył mi się jakiś miesiąc temu. Jednak ostatnio mam wrażenie, że jest jeszcze niżej niż wcześniej. Co do smutku i załamania po porodzie, to uważam, że jest to jak najbardziej normalne. Nie możemy jednak zamykać się w czterech ścianach z maluchem, bo naprawdę zwariujemy. Czytałam kiedyś, że kobiety zamiast skorzystać z chwili, że maluch śpi i zrobić coś dla siebie- np. też się przespać, albo wziąć ciepłą kąpiel itd., to najczęściej nadrabiają sprzątanie, pranie i masę innych rzeczy zapominając o sobie i swoich potrzebach. Mam nadzieję, że w razie czego mąż mi pomoże, ale on na razie podchodzi do tego tematu jakby nas nie dotyczył. Życie jednak samo zweryfikuje. Trzymam kciuki by wszystko wróciło do normy dziewczyny ![]()
27.11.2009 - pierwsza randka ![]() 02.08.2012 - nasz ślub ![]() 25.03.2013 - me + you = Sławek ![]() Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-03-19 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki duży chłopak! Cytat:
![]() Cytat:
Na SR położna wielokrotnie powtarzała tatusiom, żeby obserwowali żony i nie wahali się prosić o pomoc psychologa, gdyby kiepskie samopoczucie długo się utrzymywało. Przytulam ![]() Cytat:
![]() To idziemy łeb w łeb, u mnie też już 100 stuknęła ![]() Bardzo ładnie wyglądasz! Ładnie, ale na te ochraniacze chyba jeszcze za wcześnie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja nie mam TV ![]() ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-19 o 11:57 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4555 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wooow już 5 .... ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do katarku - to co z tą fridą ,dlaczego sobie nie radzi? kurcze może za duża ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() było niebezapiecznie ale najważniejsze ,że wszystko dobrze się skończyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Próbuje was nadrobić, ale tak klepiecie posty, że nie daje rady.
Gratulacje dla mamuś i dzieciaczków. Przyjechała do mnie rano ciotka z ... pudłami ciuszków ![]() A wczoraj kuzynka męża tez sporo podarowała. Przebrałam dziś wszystko co mi odpowiada a co nie i robię pranie.... już 6 raz załadowałam pralkę a jeszcze z 4 załaduje. Mam tyle ciuszków, że mogę spokojnie 5 dzieci ubrać ![]() A większość jak nowa a nawet z metkami dużo ![]() Jeszcze pytanie : Czy przed porodem miałyście już po kupione wszytko co przyda się maluszkowi do higieny? Kremy, oliwki, balsamy itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
boooziaczek gratuluję! I życzę szybkiego dojścia do siebie po cc (:
klementyna ale przerąbane z tymi szwami oO Pojęcia nie miałam że takie cuda dziać się mogą... Oby się szybko zagoiło...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.