|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Hej
u nas w porządku, niuniuś ma wspomaganie oddechowe juz coraz rzadziej, cudownie było w sobote jak pojechalismy a on bez żadnej rureczki bez żadnego badziewia przy buźce leżał sobie.... robiliśmy juz kangurowanie z mężem, przewijałam mu dupcie ![]() Strasznie licze na zajączka na święta ... Dziewczyny a mam pytanie, kiedy pierwszy raz do gina na kontrole po porodzie ??? Chodzi mi o szew zewnętrzny po nacięciu który trzeba zdjąć... ile wam kazano czekać??? Bo ja mam wizyte umówioną u gina ale nie chce iść za szybko co by za tydzień znów nie iść i płacić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4412 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() ![]() My też zaczęliśmy jako pierwsi hehe. No ale wtedy nie było mowy o ew. dłuższym macierzyńskim, po prostu przyszła na nas kolej ![]() Cytat:
![]() Kciuków nie puszczam nadal ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nadal trzymamy kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#4414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Zaczynam Panikowac haha. ![]() No i udalo sie Mamie mnie wyciagnac ... Ale tylko do sklepu i nazad ![]() Ale cos za cos Kupilam Jabluszka Mleko - i bedzie mi robila Racuchy vel Placki z jablkami Yhmmm ![]() Wiec niech idzie w biodra haha ew w cycki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4416 | |||
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ewkaaa, wspaniałe wieści ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
truskawa- gratuluje!!
Ewka -3mam kciuki! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ALE mi wyszło tak ,że paczka 1 - 78 sztuk wystarczyła nam na 7,5 dnia. Cytat:
![]() ![]() co studentów to ja wprawdzie przy porodzie nie miałam bo wszystko za szybko się działo ale po wszystkim zapytali mnie o zgodę czy może ktoś przyjść obejżeć zszycie ... zgodziłam się , pomyślałam ,że lepiej aby się nauczyli od tej lekarki co to robiła - bo bardzo delikatna ... i było ok . ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() co szwów to wiem ,że w większości przypadków to wygląda tak,że po ok.tyg czasu położna środowiskowa zdejmuje ,natomiast do ogólnej kontroli do gina powinnyśmy się zgłosić po ok.6 tyg. a co to ?????
![]() |
![]() |
#4419 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie widziałam... a pewnie teraz lepiej nie oglądać? Nie mam paciora ![]() Widziałyście tytuł u dziewczyn maj-czerwiec? "Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki" - od razu skojarzyło mi się z tą nieszczęsną ustawą ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-03-18 o 19:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4420 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nooo niezły był, ale ścieżka dźwiękowa super ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4421 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam kiedyś stażystów podczas USG w ok. 10-12 tc i absolutnie mi to nie przeszkadzało. ![]() Hasło roku mojego męża: Nie możesz jeszcze rodzić, bo szef mnie prosił bym jeszcze kilka instrumentów mu porozkręcał. ![]() Kazałam im się wszystkim bujać. A przed chwilą przyszedł SMS z numeru, którego nie znam z zapytaniem czy już urodziłam.... Jakoś mi się nawet nie chce odpisywać na niego, ani na żadne inne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4424 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a gdzie nasza Megi ![]() ![]() Cytat:
![]() woo no to sporo idzie... ![]() ![]() ![]() Klementynka, świetny opis no i w miarę szybko poszło bo 4 godz. ![]() oczywiście na końcówce się wzruszyłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4425 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
![]() My dziś byliśmy na ktg i w sumie żadnych skurczy nie widać ![]() ![]() ![]() Dopiero będe Was nadrabiać, więc jeszcze nie wiem czy Lunka się odzywała na wątku... Ale tak w skrócie to padali Lunce w ciagu dnia oxy, potem przerwali żeby podać glukozę, przebili pęcherz żeby odeszły wody... okazało się na usg, że Kamilek duzy, około 3900... nie bardzo chciał schodzić do kanału rodnego i prawdopodobnie zrobią/zrobili ( ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4426 | |||
Rozeznanie
|
troskava gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
widzialaś to wyciecie na pępuszek? niezawielkie znajoma pytała czy kupuje a ja że nie, ze sobie dwójki odrazu kupuje i bedę zawijać, tak robiłam poprzednim razem ale ona sobie kupiła i otworzyła przy mnie a tak jak dla mnie straszna kicha, się dziewczyna zdenerwowała Cytat:
Cytat:
![]() a tak w ogóle powiedziałam juz dawno młodej ze Tymek wyjdzie jak snieg stopnieje (pierwszy stopnial w listopadzie i sie bidula cieszyla, ze o juz) i chyba sobie to wywrózyłam bo snieg pada a u mnie cisza
![]() |
![]() |
#4427 | |
Raczkowanie
|
Klementyna bardzo wyczerpujący opis porodu. No i najważniejsze, że już po wszystkim. Byłaś dzielna
![]() Gratulację dla troskawa ![]() Cytat:
Ja dzisiaj mam dzień do bani. Nic mi się nie chce. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
nadrobiłam, ale nie jestem w stanie cytować. Michaś spał mi tylko 3 godziny przez cały dzień i to rozłożone na raty. Padam ze zmęczenia. Zaraz kąpiel jego, butla i do spania i ja też idę. Nie cytowałam, ale to co pamiętam napiszę. Kasiu - prześlicznie wyglądasz, super brzusiu Eluś - bardzo ładna piłeczka Małpka - no no siostrzyczka dba o braciszka ![]() Agnijeska - prześliczna córeczka Nestelle - super ża jesteś szczęśliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byou - ![]() Villga, Pani - ja mam to samo, też nie umiem usiedzieć podczas karmienia, kręgosłup mi już do tyłka wchodzi, bo najczęściej jestem pochylona Pani - brawo za wagę ![]() Klementynko - ![]() ![]() trochę mi Twój poród przypominał mój z Julcią ![]()
![]() |
![]() |
#4429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam tak od kilku dni, że jem i jestem głodna.. jeśli chodzi o picie to pewnie mniejsze ilosci plynow zalecil gin.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Brawo za plaszczyk.. a ja w ramach porzadkow zmierzylam dzis stary i sie nie zapielam nawet nie zachodzil na brzuchu i cycach...masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dopiero niedawno skonczylam porzadki w szafach..ok zostalo troche prasowania, i wynoszenie ciuchow moich w ktorych nie chodze, ale to jutro ktos zrobi.. popralam koce, przejrzalam torbe ale do srody sie wstrzymam z zapieciem na ostatni guzik...dalej nie wiem co dla malego szykowac na tzw. wyjscie...pewnie cos dokupimy... ??? ehh kombinezonik kupowac bez sensu raczej, mam bluze jakas, ciepla czapeczke i spodenki ale moze cos cieplego zalatwic.. ![]() Jak tak sprzatalam mialam pare pytan ale gdzies mi umknely.. mam na dzis dosc.. zmeczona jestem ale zawsze jestem do przodu ... maluszek ma swoja szafe (pomijam kilka swoch ciuchow ktore musialam upchnac na ost polce..ale wiekszosc jest jego.. mam jeszcze w szafce 2 polski i szuflady ![]() Klementynka bylas i jestes dzielna, super opis porodu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4431 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokka wiec kciuki aby sie cos rozwinelo... ![]() Lunka czekamy na wiesci i trzymamy kciuki.. ![]() Corka rosy brawo za brak paciorka! Coś mi wizaz szwankuje, albo mam slabe polaczenie z netem ... Czekam na tż, aż pochwali moją akcję porządkową.. już pokój prawie ograniety..malego posciel jutro prasowac bede, to i reszte rzeczy pochowam, moze nawet zrobie zdjecie ![]() Mi kolezanka mowila, ze srednio na dobe jej szlo ok. 10 sztuk.. na poczatku skora elikatna trzeba dbac o pupke i nie tylko i czesto zmieniac.. Dziewczyny stosuje ktoras badz zakupila puder, talk do pupki??? potrzebny jest czy niekoniecznie ![]() Co do termometrów bezdotykowych to podobno wlasnie slabo lapia temepraturke, oszukuja bardzo.. my kupilismy elektroniczny zwykly, i zobaczymy czy sie sprawdzi.. w smoczku bym nie kupowala, dla mnie to dziwny taki jakis... jesli chodzi o smoczki dla malenstwa to jakby byla potrzeba uzywania, bo slyszy sie ze nie uzywaja tez to 1 sztuka na poczatek wystarczy?? ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-18 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4433 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie kupowałam ale na szczęście troche dostałam... Na 50cm zreszta też... Ale nasz Leoś to będzie kruszynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-18 o 20:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A płaszczyk kupiłam taki jeszcze na brzusio, bo kompletnie nie mam co na siebie nadziać a w zimowym kubraku już się normalnie gotuję ![]() A i powiem, że i mój rozmiar się zmienił i to nie o jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się marzy mój rozmiar... bo teraz to tak nijak ![]() Od kilku dni oprocz takiego apetytu mam mdlosci.. dziwne, bo mialam tylko na samym poczatku, moze dla maluszka cos nie w smak ![]()
![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Boshe boshe ale sie najadlam ...
Zjadlam 8 placuszkow posypane cukrem puderm ... Popilam 2 malymi szklaneczkami Coli - i Mlody szaleje ![]() Jutro mam dzien Laby W srode ide do Poloznej ... A pozniej na Zakupy haha I odwiedze prace - ost raz przed porodem i zjem Chesburgerka Frytki yhmmm Juz sie doczekac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4437 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Nyaa ja roamwialam ze swoim tz i chce by byl przy mnie... jakos bede czula sie bardziej pewnie..ale nie wiem jak to u nas bedzie, moze byc w trasie albo dostac telefon w polowie moich skurczy.. wolne wziac wezmie, ale sam fakt, ze sie zacznie a ja sama tez mnie przeraza..no coz.. tesc moj wczoraj mowi, ''przyjedzaj do nas jak cos sie bedzie dzialo to wywieziemy'' haha
![]() To ile to osób kwietniowych mamy, pierwsze kwietniowe dzieci to kiedy ?? ![]() chyba 4 osóbki ![]() ![]() Kasia ale mam ochote na takie racuchy.. ![]() ![]()
![]() |
#4439 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A Ciebie podziwiam...z każdym Twoim postem ![]() Cytat:
Kąpiemy codziennie ok 19.30-20.00. Z każdym dniem(nocą) jest lepiej, także faktycznie muszę się uzbroić w cierpliwość. Cytat:
Cytat:
Ja miałam 3xbody i 3xpajacyki na 56 i co? Ubrałam je tylko po to by za chwile ściągnąć, bo odrazu były za małe na Ksawerego. Także lepiej zainwestować w większe. Super opis ![]() ![]() Dzielna jesteś ![]() Czekam na następny odcinek ![]() Cytat:
Z tym karmieniem na leżąco jakoś mi nie wygodnie... Cytat:
Doszłam do wniosku że po co się tak męczyć, tż podjechał do komisu i kupił używany podgrzewacz za 28 zł, teraz będzie się takie zabiegi robić raz-dwa. A ja będę spokojniejsza jak gdzieś wyjdę z domu, że tż nie da zbyt gorącego mleczka maluchowi. Oooo podobnie jak ja...balooooony! Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.