|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Nie mam wody do picia w domu, cukru, żeżarłam wszystkie owoce, no i chleb sie konczy.. o nie!!!
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
dziewczyny nie wiecie czy siemię lniane pite codziennie w ciąży nie zaszkodzi? bo pomaga mi na zgagę a i jak się okazuje na trawienie tez rewelacja więc chciałabym pić, ale się zastanawiam czy mogę
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
lonely aaaa tak kombinujesz
myślałam, że jakoś domowy sposób![]() A ciasto marchewkowe też lubię ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Ooo...no to super! Jenny jeszcze miałam ci odpisać ale mi nie zacytowało: moja znajoma tak czekała i czekała na anestazjologa bo jedna druga trzecia cesarka i w końcu urodziła bez znieczulenia Cytat:
Dziewczyny masakra. Miałam pierwszy w życiu skurcz. Ale taki mega. Aż mi się słabo zrobiło i miałam łzy w oczach. Podlaczyli mnie pod ktg skurczowe ale na szczęście to tylko takie jednorazowe.... Ech. Za wcześnie to wszystko. Za wcześnie... |
||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio miałam 3kg+ w ciągu miesiąca.. wcześniej 4, a teraz nagle w ciągu 2 tyg-1 :/ Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-03-19 o 12:44 |
|
|
|
|
#306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy u młodego też ![]() Cytat:
Mnie się chce.. tylko spać Właśnie dokupiłam kilka rzeczy na allegro i się zmęczyłam ![]() Ciasto marchewkowe ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Aś zaciskaj nogi
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
śmiem wątpić
Aaś trzymajcie się tam!! |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Mam dzisiaj jakiś dzień wkur.wu na kwestie domowe. Tzn. ciężko mi już sprzątać, a chciałabym żeby było czysto. Ogarnęłam kuchnię i zamiotłam mieszkanie, zrobiłam pranie ręczników.
No i kurde: - żeby śmieci wyrzucić to problem, bo wszystko zasypało, wkoło śmietnika zaspy, zimny wiatr. Nie chciało mi się butów sznurować, więc wskoczyłam w pantofelki. Wróciłam... całe nogi w śniegu. Mocowałam się z drzwiami od śmietnika. - w przedpokoju białe plamy na podłodze od błota i soli kiedy będzie sucho?- mały wrzyna mi się w żebra i ciężko mi się ugiąć, muszę być wyprostowana. Ciężko mi się klęka. Nie mam już sił na mycie podłóg, a TŻ tego nie zrobi, bo nie widzi potrzeby - łazienka strasznie szybko się brudzi... ech... półka na lustro kurzy się zaraz następnego dnia po umyciu. - powiesiłam pranie, suszarka się zepsuła wygięła się totalnie ![]() - nie mam siły na prasowanie i nie lubię tego. itd. itp. I jako, że nie mamy jeszcze wszystkich potrzebnych rzeczy w domu, to chciałam pozamawiać przez neta różne pierdoły i nową suszarkę. Ale ceny No zła dziś jestem trochę. I ząb mnie ćmi i swędzi mimo, że zdrowy jest, bo byłam u dentysty. Ponarzekałam, może ktoś się przez to pocieszy że ma lepiej
|
#312 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodałam ortręby, płatki owsiane, słonecznik i rodzynki. Tylko to mi w szafce zostało, muszę zrobić znowu zapasy ![]() Cytat:
![]() zrzucimy na pewno ![]() ostatnio widziałam znajomą która przytyła 27kg w ciąży zrzuciła już wszystko ![]() Cytat:
albo jedź sankami Cytat:
![]() ale jak działa na trawienie to może i ja spróbuję ![]() a namaczasz je jakoś wcześniej i pijesz, czy jak to stosujesz? da się wypić taką mieszankę bez pawika? ![]() Cytat:
Cytat:
jak leżę to mnie kręgosłup boli więc muszę się ruszać |
||||||
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maxi Cosi mura 4 od początku też bardzo nam się podoba a o Mutsy zupełnie zapomniałam... a jaki model? bo akurat te co mi się się podobają mają piankowe koła, a my koniecznie musimy mieć pompowane, nie wiem chyba nie da się zamienić kółek
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Justi w ilu stopniach pieczesz ciasteczka i jak długo ?
![]() ja w 180 zawsze piekę, ale ostatnio chyba zbyt długo je przytrzymałam bo były twardawe.. chociaż dzięki temu nikt ich nie chciał jeść i zostały wszystkie dla mnie ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
nie przejmuj się... ![]() mi też już coraz ciężej a uwielbiam porządek, Mąż jest pedantem i też nie lubi jak wraca do zaniedbanego mieszkanka.. Staram się sprzątać na bieżąco choć coraz więcej czasu potrzebuję, zwłaszcza latanie z wielkim odkurzaczem i zaglądanie do wszystkich kątów coraz bardziej mnie męczy. Robię to po prostu wolniej i spokojniej nauczyłam się lekko odpuszczać i nie stresować. Ciężko mi się schylać więc szorowanie wanny i pucowanie łazienki rozkładam na raty. Podłóg nie myję już wcale..Przez ogrzewanie kurzy się wszędzie szybciej, ze szmatką i odkurzaczem można latać non stop.. ale nie ma co wariować. Staram się odkurzać 2x w tygodniu, a jak Tż drażni że nie posprzątane to mu pokazuję gdzie stoi odkurzacz ![]() Prasowania też nienawidzę, nigdy nienawidziłam, a teraz jak dłużej przy desce postoję to kręgosłup nie wyrabia. Po praniu odwieszam wszystko do szafy w garderobie, nie prasuję ![]() prasujemy na bieżąco na zmianę z Tż
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-03-19 o 13:19 |
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam się ukulturalniać w muzeum ale poszlam spać ostatnio jakaś dętkowata jestem nic nei jestem w stanie robić..
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
lonely bratowa przytyła 30 kg ale waga jej leci. Tyle, że ważyła 50 przed ciążą. Ja aktualnie mam 71
Ciasteczka też piekę w temp 180
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najnowsze informacje od diabli! Właśnie się dziewczęta pakują i dzisiaj wychodzą do domku! |
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja cierpię jak widzę te podłogi wkurza mnie własna niezdarność i bezsilność. Mam tyle czasu, mogłabym ponaprawiać ściany (dziury się gdzieniegdzie porobiły w farbie, zarysowania, w kuchni po kładzeniu kafelek trzeba gdzieniegdzie ściany pomalować - nie mam na co liczyć w tej kwestii na męża), a właśnie nie mogę, bo nie mam siły (np. tachać farb z piwnicy) i ciężarne nie mogą wdychać farby. A po porodzie absolutnie nie będę miała do tego głowy ani siły... No i tak sobie będzie. To jest wkurzające, bo w końcu mam własne mieszkanie, które miało być "doskonałe" (nie zasyfiona stancja, akademik itp.), a nie jest, bo nie ma go kto porządnie posprzątać i ponaprawiać usterki.
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Najważniejsze, że mała rośnie, mama nie musi
|
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mimo, że sama sobie jeszcze daję radę to pomaga mi w myciu podłóg, odkurzaniu |
||
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ktoś miał niskie bmi przed ciążą - a Ty miałaś, to musi przybrać trochę więcej kg
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wczoraj mu marudze jak mi źle i cięzko i oddychać i lazić i już mam dosyć bycia w ciaży.. a on - oj mój biedny poirytowany inkubatorek
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-19 o 13:35 |
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosiłam o umycie wanny (niemyta od tygodnia, aż obrzydzenie brało na myśl o kąpieli)... odpowiedź TŻ-ta "nie ma potrzeby jej tak często myć, tych trochę bakterii nie zaszkodzi" nie wiem wtedy, czy śmiać się czy płakać... Zresztą... temat rzeka. Mogłabym tak sobie narzekać i narzekać. Ostatnio była u mnie koleżanka ze swoim chłopakiem (znajomi) i tak sobie narzekałyśmy na podejście naszych TŻ-tów do porządku i obowiązków domowych.
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Info od Diabli:
"Będę niedługo. Już jestem spakowana, czekam na M. i ubrania. Po drodze jakieś szybkie zakupy, bo mam ochotę na wszystko! Buziaki i do sklikania" |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zmieńcie mężów na nowszy model ![]() To nawet moja 7 latka mi pomaga w sprzątaniu. Ostattnio powycierała pięknie kurze i pozmywała mopem podłogi-dla niej to frajda
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sprzątania to ja chyba nei moge narzekać na TZa...
Nie zawsze jest tak jakbym chciała, czasem musze powtórzyć kilka razy i się nasłuchać, ale z drugiej strony nie dziwię się .. nie dość, ze ma swoją pracę to musiał przejąć moje obowiązki pracowe, sprzątanie, gotowanie i zakupy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Co tam ciekawego na forum ? Wszystkie dotrwałyśmy do 18.03 ? Pozdrawiamy Diabli&Nelka"

mimo, że zdrowy jest, bo byłam u dentysty. 
ja ostatnio użyłam kanapkowego hochland i było ok
zrzuciła już wszystko