Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:41   #331
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to.

Najnowsze informacje od diabli! Właśnie się dziewczęta pakują i dzisiaj wychodzą do domku!

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
no widzisz, tylko że u Ciebie w ostateczności posprząta TŻ, a ja nie mam co na to liczyć. Mojemu jest właściwie wszystko jedno jak mieszkanie wygląda, byle by był obiad zrobiony i miał czyste ciuchy.
A ja cierpię jak widzę te podłogi
wkurza mnie własna niezdarność i bezsilność. Mam tyle czasu, mogłabym ponaprawiać ściany (dziury się gdzieniegdzie porobiły w farbie, zarysowania, w kuchni po kładzeniu kafelek trzeba gdzieniegdzie ściany pomalować - nie mam na co liczyć w tej kwestii na męża), a właśnie nie mogę, bo nie mam siły (np. tachać farb z piwnicy) i ciężarne nie mogą wdychać farby. A po porodzie absolutnie nie będę miała do tego głowy ani siły... No i tak sobie będzie.
To jest wkurzające, bo w końcu mam własne mieszkanie, które miało być "doskonałe" (nie zasyfiona stancja, akademik itp.), a nie jest, bo nie ma go kto porządnie posprzątać i ponaprawiać usterki.
ojjj to współczuję..
może porozmawiaj szczerze z Tż.. a jeśli to nie pomoże to poproś brata/tatę/kuzyna/kolegę- może w ten sposób wjedziesz na ambicję swojemu Tż i się poprawi
sama nawet nie próbuj dźwigać czy malować nie wolno

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Lonely ja piekłam w 160 stopniach przez 15 minut
czyli jednak niższa temp
ja w 180 przez 15min, ale termoobieg..
spróbuję tak jak zawsze, a jak mi wyjdą twardawe to następnym razem zmniejsze. Zaraz będę wyciągała z piekarnika

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:43   #332
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
czyli jednak niższa temp
ja w 180 przez 15min, ale termoobieg..
spróbuję tak jak zawsze, a jak mi wyjdą twardawe to następnym razem zmniejsze. Zaraz będę wyciągała z piekarnika
ja termoobieg włączyłam na ostatnią minutkę aby się przyrumieniły ładnie

zawsze mówią, że jak termoobieg to mniejsza temperatura

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:43   #333
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
wybacz, nadrabiam z opóźnieniem nim zobaczę, że ktoś już mi odp
Ok, mam tak samo

Cytat:
A co ostatecznie przyczyniło się do tego, że odrzuciliście xlandera? Mnie też trochę zniechęcały opinie, głównie tu na forum... ale od znajomych nie słyszałam negatywów na temat tego wózka
Maxi Cosi mura 4 od początku też bardzo nam się podoba a o Mutsy zupełnie zapomniałam... a jaki model? bo akurat te co mi się się podobają mają piankowe koła, a my koniecznie musimy mieć pompowane, nie wiem chyba nie da się zamienić kółek
Potem Ci napiszę o X-landerze, bo zaraz muszę zacząć się szykować.

Ale tak na szybko jeśli chodzi o Mutsy:
- Transporter: można dokupić pompowane tylne kółka (w tej hurtowni w Żorach w cenie są już adaptery do fotelika MC)
- 4rider: można wybrać opcję z pompowanymi kołami
- Evo: jeśli dobrze pamiętam to ma tylko piankowe/kauczukowe koła
- Igo: nie mam pojęcia, bo wychodzi dopiero za 2 m-ce

Nad modelem Mutsy jeszcze się zastanawiamy, bo każdy wydaje się ok ale tylko w 4rider czy Urban Rider jest kolor, który mi się najbardziej podoba = Team Carribean

A no i kolor Navy Blue na żywo jest śliczny! bo na zdjęciach wychodzi ciemny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mutsy_4rider_spac_gond_2012_d.jpg (59,3 KB, 19 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:49
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:45   #334
nuna2
Zakorzenienie

Zróbmy party powitalne dla Diabli
Stary 2013-03-19, 13:55   #335
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ja termoobieg włączyłam na ostatnią minutkę aby się przyrumieniły ładnie

zburzyłaś moją teorię, ja słyszałam i tak też zawsze myślałam że właśnie na termoobiegu musi być wyższa temeratura

Stary 2013-03-19, 13:55   #336
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiecie czy siemię lniane pite codziennie w ciąży nie zaszkodzi? bo pomaga mi na zgagę a i jak się okazuje na trawienie tez rewelacja więc chciałabym pić, ale się zastanawiam czy mogę
moim zdaniem nie powinno skoro jest zalecane na zgagę w ciąży

Cytat:
Najnowsze informacje od diabli! Właśnie się dziewczęta pakują i dzisiaj wychodzą do domku!
super!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:56   #337
lonely_lady
Zakorzenienie

Ciasteczka już wyjęłam i są pyyyyyszne, nie są za twarde

Stary 2013-03-19, 13:58   #338
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
zgadza się, nieco niższa temperatura i trochę krótszy czas

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Zróbmy party powitalne dla Diabli
ale fajnie że dzieczyny wracają
Stary 2013-03-19, 13:59   #339
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zburzyłaś moją teorię, ja słyszałam i tak też zawsze myślałam że właśnie na termoobiegu musi być wyższa temeratura
no ja termoobiegu używam jak chcę coś przyjarać delikatnie
i częęęsto spotykałam się w przepisach z tym, że jak temo to niższa temp
Cytat:
super

Stary 2013-03-19, 14:00   #340
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Nad modelem Mutsy jeszcze się zastanawiamy, bo każdy wydaje się ok ale tylko w 4rider czy Urban Rider jest kolor, który mi się najbardziej podoba = Team Carribean

A no i kolor Navy Blue na żywo jest śliczny! bo na zdjęciach wychodzi ciemny.
ten team corribean faktycznie fajny!!
ja mam navy blue.. nie chciałam granatu ale ten mi się podoba jest taki dostojny

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:02   #341
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
metro - gratulacje

Motylek - kiepska sprawa, nie da się skleić ? przecież na pewno zrobił to niechcący........

coś mi się wydaję, że wybiorę między tymi dwoma, oba sprawdziłam tam gdzie chciałabym kupować, że mają gwarancję na 3 lata.. muszę się zmobilizować do zakupu
A mutsy?
Wizualnie mura4 też mi się podoba ale na wyboje podobno się nie nadaje, a u nas dużooo ich...

Cytat:
za mobilizację

My w niedzielę oglądaliśmy wózki w Smyku i odrzuciliśmy jednak X-landera, ale za to spodobała nam się Maxi Cosi Mura 4 (tzn. mi mniej, mężowi bardziej. Mi np. bardzo nie podoba się rączka/pałąk w spacerówce, ale to szczegół , bo poza tym wózek ok), więc u nas ostateczny wybór będzie między Murą a Mutsy :
Mutsy! Mój wybór od 2 msc i jeszcze mi się nie zmienił i chyba się nie zmieni!
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratuluje

sorry ale zaczęłam się śmiać jak to przeczytałam ... z tego że martwisz się o żyrandol a nie o TŻ wiem, pewnie nic mu się nie stało
ale współczuje ... niech chociaż postara się odkupić ...
Nie no masz rację, też bym się zaczęła śmiać, bo ja zamiast martwić się o Niego to martwiłam się o żyrandol Ale wiesz gdyby mu się coś stało to wtedy pewnie inaczej bym zareagowała - na szczęście cały i zdrowy!
Żyrandola szkoda, bo nachodziłam się swojego czasu za Nim i mi go sprowadzali dlatego żal mi go, ale kupi się inny - PAPIEROWY

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja pier..d..o..le te urzędy to tylko wziaść i bombę podłożyć!!

No i przy kasie okazało się, że nie mogę odebrać, to pokazuje, że mam oświadczenie.. a to mogę i mi wydali
A podpis nawet mi sie udał
Też tak kilka razy robiłam

Cytat:
eeee nie strasz mnie
ja już wyrobiłam normę w I i w II trymestrze
więcej nie chcę
Ja też, już nawet się nie przyznaję ile ważę Więc dodatkowym kg mówię STOP.
Cytat:
Dobrze wiedzieć, nie wpadłabym na to.

W końcu wychodzi Będzie wiecej do czytania
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zmieńcie mężów na nowszy model

To nawet moja 7 latka mi pomaga w sprzątaniu. Ostattnio powycierała pięknie kurze i pozmywała mopem podłogi-dla niej to frajda (póki co)

Dobrze napisałaś "póki co"
A firanka ładnaaa BYŁA....

Nie muszę dzwonić do ZUS - przyszła kasiora - wszelkie złości mi przeszły Tylko zapewne zaraz się rozejdą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:03   #342
humpback
Zakorzenienie

moje drogie czy nasz szanowny rząd uchwalił w końcu tą ustawę o wydłużonym macierzyńskim czy nie? bo własnie miałam arcyciekawą rozmowę z szefem i on twierdzi że ustawa jest uchwalona od wczoraj, i w związku z tym kiedy planuję wracać do pracy..
Stary 2013-03-19, 14:05   #343
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:

ojjj to współczuję..
może porozmawiaj szczerze z Tż.. a jeśli to nie pomoże to poproś brata/tatę/kuzyna/kolegę- może w ten sposób wjedziesz na ambicję swojemu Tż i się poprawi
sama nawet nie próbuj dźwigać czy malować nie wolno
dziękuję za radę. rozmawialiśmy nie raz, on mówi, że nie widzi potrzeby tak często sprzątać i tego ode mnie też przecież nie wymaga.
Co proszenia innych, to uznaje to za nielojalność w stosunku do niego i byłaby awantura dopiero.
Dobra, koniec narzekania. Smażę naleśniki, bo chleb wyszedł, a coś trzeba jeść. Na szczęście mąż skoczy po pracy do sklepu, bo ja nie mam ochoty iść w ten śnieg. Przynajmniej na tym polu można na niego liczyć

fajnie, że diabli wychodzi

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:06   #344
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
smacznego

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie muszę dzwonić do ZUS - przyszła kasiora - wszelkie złości mi przeszły Tylko zapewne zaraz się rozejdą
no to super
Stary 2013-03-19, 14:07   #345
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
moje drogie czy nasz szanowny rząd uchwalił w końcu tą ustawę o wydłużonym macierzyńskim czy nie? bo własnie miałam arcyciekawą rozmowę z szefem i on twierdzi że ustawa jest uchwalona od wczoraj, i w związku z tym kiedy planuję wracać do pracy..
Niee jest uchwalona...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-19, 14:07   #346
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ZZO w Kato:
- Podają jak jest co najmniej 4-5 cm rozwarcie
- Trzeba być koniecznie po konsultacji z anestezjologiem
- Po przyjęciu na IP trzeba powiedzieć, że rozważa się opcję podania ZZO i wtedy oni informują anestezjologów, żeby byli w gotowości oraz robią wynik na morfologię i krzepnięcie.
- W trakcie podania trzeba 10-15 min leżeć nieruchomo
- Rurkę zdejmują dopiero 6-12h po porodzie
I ta rurka jest w kręgosłupie? Czuć to, można leżeć na plecach ... o to mi chodzi.
Jak byłam po artroskopi to musiałam rekę zabandażować bo mi tam dali wkłucie (uciekło mi słowo jak się to nazywa, ech ta ciąża cewnik?) no i jak na to patrzyłam to mi słabo było. Dlatego pytam o plecy bo tam będzie świadomość, że jest.
Cytat:
A dlaczego nie chcesz stosować maści tylko szukasz czegoś innego ??
Bo ta maść na grzybka, a ja grzybka nie mam tylko bakterie po chorobie obstawiam.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zaś dodatkowy kilogram na +
dziwne to, dopiero od 32 tc mi lecą kilogramy ale po jednym tygodniowo :/
U mnie znowu brzuszek urósł. Kuzynka mówiła, że jej 3 ostatnie miesiące dopiero leciała i waga i obwody.
No i już jak ubrałam polara to przeciwdeszczowej kurtki nie zapięłam, musiałam kombinować wczoraj. Mężowa stara chyba w szafie wisi to sobie wezmę.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
nie nie chodziło mi o cewnik, czyli to co ci zakładają do pęcherza w cewkę moczową, żeby odprowadzać mocz...może miałaś kiedys już? to takie nieprzyjemne uczucie jeszcze zależy jak ktos zakłada, bo można delikatnie a można na chama no i od wielkości tej rurki.
Ty miałaś na poprzedni poród ZZO?
Mi chodzi o to, że jak dają to do kręgosłupa prawda?
No i jak to się "odczuwa" czy jak zastrzyk, czy boli, czy ta rurka co podobno zostawiają to później przeszkadza, zawadza przy leżeniu.
Wiesz, ja taka anty igłowa jestem, więc wolę już się naszykować niż później zobaczyć te cuda i mdleć, albo co

Ale pociemniało, chyba deszcz na śnieg się zamieni zaraz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:09   #347
maluska88
Raczkowanie

witam was w 34tygodniu. Ja właśnie wróciłam z miasta miałam ochotkę na pyszne ciasto a w sklepie nic nie zostało. Zauważyłam w niedziele ze mam mega nóżki spuchniete a dzis obudziłąm sie z spuchniętymi dłońmi mam nadzieje ze to tylko nie jest zatrucia ciążowe.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:09   #348
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za radę. rozmawialiśmy nie raz, on mówi, że nie widzi potrzeby tak często sprzątać i tego ode mnie też przecież nie wymaga.
Co proszenia innych, to uznaje to za nielojalność w stosunku do niego i byłaby awantura dopiero.
mój mąż też nie widzi potrzeby sprzątania - ale jak się mu powie co ma zrobić, to w końcu to robi żebym się nie złościła tylko z powrotem była dobrą i kochaną żoną dla niego
Stary 2013-03-19, 14:11   #349
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zmieńcie mężów na nowszy model

To nawet moja 7 latka mi pomaga w sprzątaniu. Ostattnio powycierała pięknie kurze i pozmywała mopem podłogi-dla niej to frajda (póki co)
Mam nadzieję, że moja córa też będzie mi pomagać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
A mutsy?
Wizualnie mura4 też mi się podoba ale na wyboje podobno się nie nadaje, a u nas dużooo ich...

Właśnie wydaje mi się, że na wyboje mura jak najbardziej się nadaje
Stary 2013-03-19, 14:12   #350
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też tak mi się wydaje i stelaż wygląda na solidniejszy niż np. w mutsy (patrząc pod kątem tych wyboi)

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:15
Stary 2013-03-19, 14:14   #351
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że moja córa też będzie mi pomagać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

A co do tego pomagania,
jak ktoś starszy koło 60 słyszy, że będę miała dziewuszkę to zaraz mówi:
"ooo to dobrze, będzie miał kto Ci pomagać"

Ale w mutsy jest "podobno" lepsza amortyzacja niż w murach. Z tego co czytałam, ale jak jest naprawdę to
No i ciężar jeszcze. Ja będę dużo sama z dzieciątkiem i wsadzenie stelaża do samochodu to też podobno nie lada wyczyn.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-03-19 o 14:17
Stary 2013-03-19, 14:15   #352
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Nie została uchwalona. Wczoraj był szum, bo jeżeli zostanie uchwalona tak jak zapowiadają, czyli 1 września, to mamy, które urodziły wczoraj będą ostatni dzień (?) na macierzyńskim, a ustawa ma objąć nie tylko kobiety które urodzą 1 września i później, ale także te, które będą w tym czasie na macierzyńskim. Więc szef niech się zorientuje. Poza tym możesz powiedzieć, że idziesz na pół roku, a później masz prawo przedłużyć. Zresztą w naszym przypadku nie da się inaczej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:15   #353
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Niee jest uchwalona...
no właśnie tak mi się wydawało. a szefuńcio jak zwykle namieszał

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
witam was w 34tygodniu. Ja właśnie wróciłam z miasta miałam ochotkę na pyszne ciasto a w sklepie nic nie zostało
za 34t
Stary 2013-03-19, 14:15   #354
ankaaa206
Wtajemniczenie

ufff poprasowałam 1 porcję ubranek Nikodema, chyba z godzinę nad tym siedziałam, teraz w pralce kolejna porcja, pierdziele nie czekam na wiosnę, coraz cieżej mi już siedzieć nad tym żelazkiem więc robie teraz i niech sobie czeka na małego
a co do sprzątania to my z tż mamy swoje obowiązki np ja zmywam, no chyba że bardzo mi się nie chcę, zamiatam podłogi, sprzątam kibelek itp, a on mopuje podłogi, wkłada moje zmiotki do szufelki bo cieżko mi się schylać no i wyrzuca śmieci, więc nawet ok mamy układ
dzisiaj pstrąg z parowaru i frytki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:17   #355
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

anka kopsnij obiadek

Stary 2013-03-19, 14:18   #356
xal
Zakorzenienie

Wyprałam właśnie kocyk dla pchełki. Kocyk wiekowy bo jeszcze mojego taty, a ostatnio używałam go ja do wózka dla lalek i tak sobie leżał. Troszkę odplamiania może mnie czekać, ale liczę na to, że będzie się nadawać do użytku, tylko teściowa mi obszyje dookoła bo się trochę popruło.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:19   #357
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wyprałam właśnie kocyk dla pchełki. Kocyk wiekowy bo jeszcze mojego taty, a ostatnio używałam go ja do wózka dla lalek i tak sobie leżał. Troszkę odplamiania może mnie czekać, ale liczę na to, że będzie się nadawać do użytku, tylko teściowa mi obszyje dookoła bo się trochę popruło.
pokoleniowy kocyk

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:20   #358
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
mój mąż też nie widzi potrzeby sprzątania - ale jak się mu powie co ma zrobić, to w końcu to robi żebym się nie złościła tylko z powrotem była dobrą i kochaną żoną dla niego
mój też w ostatecznej ostateczności posprząta, ale dość niedokładnie.
Np. wg niego umycie kibla można ograniczyć do zalania muszli domestosem, pomachania szczotą do kibla i spłukania... bo przecież deska klozetowa i reszta wcale się nie brudzi, prawda? Szkoda gadać.
A wszystko to wina wychowania. Gadałam o tym z teściową i ona mówi, że próbowała wdrażać do obowiązków dzieci, ale u nich od zawsze w domu na stałe była starsza ciocia (dalsza rodzina, mieszkała tam na zasadzie umowy dożywocia), która nie pracowała i chciała się czuć potrzebna, więc we wszystkim dzieci wyręczała i odwalała za nich domowe obowiązki. Sama była bezdzietna, wdowa. Nie dało jej się przetłumaczyć i do dzisiaj się nie da (a ma 97 lat). Chodzi i nadal chowa do szafek szklanki (nie tam gdzie trzeba) i sprząta po swojemu (co doprowadza moją teściową do szału).

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:20   #359
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Taty No to dla Niego, że przetrwał

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-03-19, 14:20   #360
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ustawa jeszcze niw weszła, dopiero we wrześniu (może) wejdzie
szefowi chyba coś się pomyliło może słyszał o zaciskaniu nóżek

Cytat:
no ja termoobiegu używam jak chcę coś przyjarać delikatnie
i częęęsto spotykałam się w przepisach z tym, że jak temo to niższa temp
super
to tylko potwierdza, że jestem antytalenciem wypiekowym
ja prawie zawsze używam termoobiegu
ostatnio nie mogłam rozkminić czemu biszkopt mi nie wychodzi, może już znam przyczynę

Cytat:
Dobra, koniec narzekania. Smażę naleśniki, bo chleb wyszedł, a coś trzeba jeść. Na szczęście mąż skoczy po pracy do sklepu, bo ja nie mam ochoty iść w ten śnieg. Przynajmniej na tym polu można na niego liczyć

fajnie, że diabli wychodzi
co do proszenia innych o pomoc to chodziło mi właśnie o malowanie.. sama tego nie zrobisz.. ja bym postawiła sprawę jasno:
"albo się tym zajmiesz, albo poproszę kogoś innego, bo nie mogę patrzeć na te dziury w ścianach" nie widzę tu braku lojalności.. Co innego gdybyś zrobiła to po kryjomu, za jego plecami

Cytat:
smacznego

no to super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości