Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 13:03   #1381
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja sie boje kaszleć, a tez mnie jakas franca pobiera.. gardło boli..
a internista może i powinien, przynajmniej mi wypisała
Też się boję a jak mnie bierze to zginam się i łapię za brzuch, żeby mnie nie rozerwało mam nadzieje, że nie skorzystam z tego L4 bo w domu bym się zanudziła, chociaż w pracy też się nudzę, ale trochu mniej

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bo to sie kiedys nazywalo wczasy pod grusza. u nas to jest świadczenie urlopowe, bo nie mamy funduszu pracowniczego - tylko duze firmy go mają (ale nie taki ekwiwalent za zaległu urlop - u nas nie ma zaległych na siłę dają urlop i tyle!)
To paskudy jedne.... u mnie nie wyganiają, a wręcz przeciwnie. Trudno wziąć dłuższy urlop, bo mała firma i ciężko siebie zastąpić. Zaplanować to już nie ma mowy. Najlepiej z dnia na dzień wziąć urlop jak jest się pewnym, że nic się nie szykuje, a to i tak trudno przewidzieć, więc na max tydzień i to lepiej być ciągle pod tel. i internetem. Na wakacje zawsze zabieram laptopa i internet :/ Ale jest druga strona medalu - sami sobie prowadzimy kalendarzyk urlopów i nikt mi tego nie sprawdza mamy sobie sami pilnować. A i druga rzecz dostajemy czasem gratisowe dni wolne tzw. dyrektorskie np. wielki piątek, albo w wigilię a w piątki jak nie ma nic pilnego to pracujemy 7h bez obcinania z wypłaty
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:19   #1382
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja tez mam rwe kulszowa... wczoraj stalam przy garach wieczorem i myslalam ze padne... sprzatanie kuchni zostawilam na dzisiaj
Ja tez niestety na to cierpie i czasem jest kaplica...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:47   #1383
policzanka
Wtajemniczenie

Dziewczyny sprzedawca zgodzil sie bezproblemu na to bym odesłała mu spodnie.Zwroci mi za nie kase.Chyba juz przez te akcje nigdy nie kupie spodni na allegro..
Ide szykowac obiadek,w sumie to tylko musze go podgrzacDzis u Nas paszteciki z miesem i do tego barszczyk do popicia.mniamiii
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:49   #1384
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jeju ale wam dobrze, ze już mięso jecie. Ja dalej jestem anty.
Dodatkowo mama gotuje coś z porem i śmieję się że chyba chce mnie przegonić. Śmierdzi
I jeszcze od kiszonych mnie odrzuciło. Ja nie wiem o co chodzi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:50   #1385
kaska87
Zakorzenienie

ja właśnie robię sobie na obiadek sałatkę grecką -serek feta z mleka pasteryzowanego of kors

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:53   #1386
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
"Już w 5 miesiącu", więc to chyba za wcześnie. Ja bym to skonsultowała z lekarzem i do od razu! miałaś badaną prolatynę? może jest bardzo wysoka.
Witam was właśnie wóciąłm z pracy i nadrabiam gotując obiad jWłaśnie doszłam do rozmowy o siarze Jest to normalne w 5 miesiącu, nie nalezy piersi ściskac ani niczego wyciskać !!! ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie bo miałam z tym problem a mianowicie do tego stopnia ze mnie ciekło że potrafiło się samo ulać /nakapać 8-10 kropli (przy kąpieli lub w ogóle). Potem w ok 25 tc dostałam zapalenia piersi ,spowodowanego pokarmem. Po prostu miałam pokarm jakbym już była po porodzie i dziecko karmiła. Dzwoniłam wtedy do różnych poradni laktacyjnych i profesorów którzy mnie wtedy zlali i powiedzieli że nie to nie możliwe bo to na pewno siara Poszłam do ginki ,ściągnełam stanik a ona się pyta: "ile pani juz karmi??? A ja jej że jestem w 25 tc. Oczy na mnie wystawiła że w ponad 30 letniej karierze ma taki 1 przypadek . Wtedy jedynym wyjściem było przepalanie pokarmu. Tal więc jeżeli to są sporadyczne plamki (wiadomo jak sie leży na boku to sie pierś ściska i leci) to jest to całkiem normalne i nie ma sie co przejmowaćAle gdyby któraś z was zauważyła że to się nasila i sie wam z cycka leje to wtedy do gin No to sie spisałam Mam nadzieję że was nie nastraszyłam Może byłam przypadkiem 11/100000
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:55   #1387
bojatoja
Zakorzenienie

A ja zjadłam jogurt naturalny z musli
A później wezmę się za gotowanie.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:58   #1388
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny sprzedawca zgodzil sie bezproblemu na to bym odesłała mu spodnie.Zwroci mi za nie kase.Chyba juz przez te akcje nigdy nie kupie spodni na allegro..
Ide szykowac obiadek,w sumie to tylko musze go podgrzacDzis u Nas paszteciki z miesem i do tego barszczyk do popicia.mniamiii
No i super
Zrobiłaś mi smaka pasztecikami... ale za leniwa na lepienie jestem U mnie dzisiaj w planach to obiad u teściowej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dodatkowo mama gotuje coś z porem i śmieję się że chyba chce mnie przegonić. Śmierdzi
Ooo... że od kiszonych odrzuca, to rzeczywiście dziwne

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja właśnie robię sobie na obiadek sałatkę grecką -serek feta z mleka pasteryzowanego of kors
Sałatką grecką zażeram się od kilku dni... normalnie robiłam michę na dwa, a czasem po "cudownym rozmnożeniu" sałatą i na trzy dni. Teraz nie ma zmiłuj... ja jest micha, to choćbym nie wiem jak duży obiad zjadła wieczorem dojem

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:59   #1389
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja to nadal walczę z resztką pokarmu po Filipie- koszmar. Niektórym to tak raz raz się ulatnia a ja mam wrażenie, że mi się to ciągnie i jakoś tak średnio ogarniam

Idę spać póki mały księciunio padł

Inwersja łerarju.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:01   #1390
ewacia85
Wtajemniczenie

inwersja trzymam kciuki
Stary 2013-03-19, 14:11   #1391
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

[QUOTE=vea7;39854155

A widzisz A tak z ciekawości, kogo Ci polecono?
Wiesz co, mi na genetycznym wyszło 1,8 i z tego co na tym wykresiku wyszło, to ta kropka na linii średniej jest, wiec się nie przejmuję. Norma jest do 2,5, wiec spoko. Poza tym na przeziernosć wpływa też moment zrobienia usg - im później tym wieksze wychodzi.

[/QUOTE]

polecono mi właśnei tego lekarza i jeszcze jakies nazwisko ale nie zapamietałam;/ nie mam co do neigo zastrzezen oprocz tego ze mnie swiadomie czy nieswiadomie wystraszyl, a przeciez wazne jest podejscie do pacjenta, skoro tak jak mowisz im pozniej tym wieksze wychodzi to powinien to powiedziec bo ja byłam w ostatni dzien 12go tygodnia
no ale młodziutki jest wybaczam mu

mój lekarz powiedział, że przezierność skacze więc mam się nie przejmować, jutro zresztą do neigo idę więc jak powie coś ciekawego dam znać
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:12   #1392
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny w sobote pisąłam że mam wrażenie że mi brzuch zmalał a teraz to tak wystrzelił ze zaczęłam do pracy w spodniach dla ciężarówek chodzić (jeszcze są trochę luźne na brzuchu ale są wygodne) Dziś i jutro robie kuracje pzrzeczyszczająca czyli kiwi śliwki, jabłka i sprawdze czy to wzdęcia czy tak rośniemy
Stary 2013-03-19, 14:18   #1393
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
polecono mi właśnei tego lekarza i jeszcze jakies nazwisko ale nie zapamietałam;/ nie mam co do neigo zastrzezen oprocz tego ze mnie swiadomie czy nieswiadomie wystraszyl, a przeciez wazne jest podejscie do pacjenta, skoro tak jak mowisz im pozniej tym wieksze wychodzi to powinien to powiedziec bo ja byłam w ostatni dzien 12go tygodnia
no ale młodziutki jest wybaczam mu

mój lekarz powiedział, że przezierność skacze więc mam się nie przejmować, jutro zresztą do neigo idę więc jak powie coś ciekawego dam znać
A no to fajnie, ja mam wizytę u swojej gin dopiero w przyszłym tygodni (chyba, że coś się po drodze zwolni) i też mam w planach podpytać

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-19, 14:22   #1394
dirtymagic85
Zadomowienie

Hejo
Ale apetytu robicie dziewczyny, tymi greckimi, pasztecikami, kiszonymi, musli itd...ja nadrabiam braki i wcinam tylko jabłuszko i banana, ciężko mi się zmusić dzisiaj do robienia obiadu, a nie ma wyjścia za bardzo

Wczoraj miałam pogrzeb babci...kochana zamówiła piękne słonko, bo dzisiaj jest paskudnie, nie wiem jak u was, ale u mnie ciągle zima.

A w niedzielę poczułam chyba w końcu pierwsze delikatne "pyknięcie" dzidziusia, bo kopniaczkiem tego jeszcze nie ma co nazywać Bardzo się cieszę, bo sporo wtedy myślałam o płci i pomyślałam, że gdyby miał być chłopczyk, to mógłby dać znać, bo w niedzielę były imieniny Patryka, a bardzo mi się to imię podoba. No i wieczorem oglądałam z TŻem tv i koło 21 dzidziuś dał znać

Inwersja trzymam kciuki za ciebie
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:22   #1395
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Witam was właśnie wóciąłm z pracy i nadrabiam gotując obiad jWłaśnie doszłam do rozmowy o siarze Jest to normalne w 5 miesiącu, nie nalezy piersi ściskac ani niczego wyciskać !!! ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie bo miałam z tym problem a mianowicie do tego stopnia ze mnie ciekło że potrafiło się samo ulać /nakapać 8-10 kropli (przy kąpieli lub w ogóle). Potem w ok 25 tc dostałam zapalenia piersi ,spowodowanego pokarmem. Po prostu miałam pokarm jakbym już była po porodzie i dziecko karmiła. Dzwoniłam wtedy do różnych poradni laktacyjnych i profesorów którzy mnie wtedy zlali i powiedzieli że nie to nie możliwe bo to na pewno siara Poszłam do ginki ,ściągnełam stanik a ona się pyta: "ile pani juz karmi??? A ja jej że jestem w 25 tc. Oczy na mnie wystawiła że w ponad 30 letniej karierze ma taki 1 przypadek . Wtedy jedynym wyjściem było przepalanie pokarmu. Tal więc jeżeli to są sporadyczne plamki (wiadomo jak sie leży na boku to sie pierś ściska i leci) to jest to całkiem normalne i nie ma sie co przejmowaćAle gdyby któraś z was zauważyła że to się nasila i sie wam z cycka leje to wtedy do gin No to sie spisałam Mam nadzieję że was nie nastraszyłam Może byłam przypadkiem 11/100000
ja estem ciekawa jednego - w grudniu przestalam mala karmic i... zaszlam w ciaze. ciekawe jak wtedy z takim pokarmem? bo ponoc mozna miec do 2 lat po skonczeniu laktacji! (tez mialam problemy z zatorami itd. ale jak karmiłam)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:23   #1396
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A no to fajnie, ja mam wizytę u swojej gin dopiero w przyszłym tygodni (chyba, że coś się po drodze zwolni) i też mam w planach podpytać
W jaki dzień masz wizytę vea? ja czekam do środy...
Stary 2013-03-19, 14:24   #1397
83monia
Zakorzenienie

"chwalilam sie" ze mam 69,3 kg? czyli 3 kg na 3 miesiace...

jak to bylo z przziernoscia karkowa, do kiedy mozna robic?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:25   #1398
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny w sobote pisąłam że mam wrażenie że mi brzuch zmalał a teraz to tak wystrzelił ze zaczęłam do pracy w spodniach dla ciężarówek chodzić (jeszcze są trochę luźne na brzuchu ale są wygodne) Dziś i jutro robie kuracje pzrzeczyszczająca czyli kiwi śliwki, jabłka i sprawdze czy to wzdęcia czy tak rośniemy
Na pewno już rośniesz, tygodnie lecą, brzuszki rosną
Mi wczoraj parę osób z rodzinki powiedziało, ze mój brzuszek wygląda na większy niż czwarty miesiąc, no ale ja już myślami jestem prawie w piątym, jeszcze 10 dni...
Stary 2013-03-19, 14:29   #1399
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja estem ciekawa jednego - w grudniu przestalam mala karmic i... zaszlam w ciaze. ciekawe jak wtedy z takim pokarmem? bo ponoc mozna miec do 2 lat po skonczeniu laktacji! (tez mialam problemy z zatorami itd. ale jak karmiłam)
Nie wiem jak to jest Czy w ciąży można karmić ??? Bo przecież karmienei powoduje skurcze macicy a to prowadzi do poronienia....tak mi ginka wtedy powiedziała. Mówiła że w zasadzie powinno się odciągnąć pokarm jak jest zator ale wtedy groziło mi to poronieniem więc kazała przepalić. Może jeśli jest sie w ciągu karmienia to inaczej się do tego podchodzi???Trzema by pewnie zapytac gin.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Na pewno już rośniesz, tygodnie lecą, brzuszki rosną
Mi wczoraj parę osób z rodzinki powiedziało, ze mój brzuszek wygląda na większy niż czwarty miesiąc, no ale ja już myślami jestem prawie w piątym, jeszcze 10 dni...
jeszcze 10 ja dokładnie w niedzielę wielkanocna wkroczę w 5 meisiąc(18tc)
Stary 2013-03-19, 14:32   #1400
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
W jaki dzień masz wizytę vea? ja czekam do środy...
Też w środę 27.03 o 14.40

Cytat:
Wczoraj miałam pogrzeb babci...kochana zamówiła piękne słonko, bo dzisiaj jest paskudnie, nie wiem jak u was, ale u mnie ciągle zima.

A w niedzielę poczułam chyba w końcu pierwsze delikatne "pyknięcie" dzidziusia, bo kopniaczkiem tego jeszcze nie ma co nazywać Bardzo się cieszę, bo sporo wtedy myślałam o płci i pomyślałam, że gdyby miał być chłopczyk, to mógłby dać znać, bo w niedzielę były imieniny Patryka, a bardzo mi się to imię podoba. No i wieczorem oglądałam z TŻem tv i koło 21 dzidziuś dał znać

Czucia maluszka zazdroszczę baaardzo Chcę namówić gin, żeby przy okazji wizyty "zajrzeć" do Dziecia - chcemy babciom w trakcie Wielkanocy powiedzieć, wiec wolałabym mieć 1000% pewności, że wszystko ok Tym bardziej, że zaczęłam sobie wkręcać, że trochę mały ten mój maluch, wiec... żeby mi nie odbiło poproszę o szybkie sprawdzeni

Cytat:
11 - 13 tc, czasami jest informacja, że nawet do 14 tc... podobno najbardziej optymalne wyniki są w 12, ale przez cały ten okres będą miarodajne

Cytat:
Moja rodzina twierdzi, że nie może być widać, ale widzieli mnie ostatnio 18 lutego Wg mnie widać i kropka

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-19, 14:34   #1401
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też ogórki nie rajcują wogóle nic a nic.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Sałatką grecką zażeram się od kilku dni... normalnie robiłam michę na dwa, a czasem po "cudownym rozmnożeniu" sałatą i na trzy dni. Teraz nie ma zmiłuj... ja jest micha, to choćbym nie wiem jak duży obiad zjadła wieczorem dojem
Ale bym zjadła sałatkę jakąkolwiek Muszę na weekend coś smajstrować, chyba zrobię tą z brokułami, kurczakiem i fetą co polecała chyba Matall bo wszystkie składniki uwielbiam
Ja dzisiaj obiaduję u mamy. Ciekawe co upichciła dobrego
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:38   #1402
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak to jest Czy w ciąży można karmić ??? Bo przecież karmienei powoduje skurcze macicy a to prowadzi do poronienia....tak mi ginka wtedy powiedziała. Mówiła że w zasadzie powinno się odciągnąć pokarm jak jest zator ale wtedy groziło mi to poronieniem więc kazała przepalić. Może jeśli jest sie w ciągu karmienia to inaczej się do tego podchodzi???Trzema by pewnie zapytac gin.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

jeszcze 10 ja dokładnie w niedzielę wielkanocna wkroczę w 5 meisiąc(18tc)
No i nie mogę się doczekać pięknej wiosny, brzuszki będą już takie słodkie, coraz większe, będziemy latać na spacery i je pokazywać światu, nie wiem jak wy, ale dla mnie to będzie najpiękniejsza wiosna w życiu chyba, wszędzie budzące się życie i w brzuszku nowe życie...ehhh, jakaś romantyczna się robię, ja nie wiem co ta ciąża robi z mózgiem

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Vea to będziemy obie lać w gacie, ja mam na 15.15.
Stary 2013-03-19, 14:40   #1403
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Ja również nie mogę jeść mięsa Jak je widzę albo czuję to od razu chce mi się
Cały czas jadę na dżemach i serkach i jajach gotowanych na twardo.
Mam nadzieję że do Świąt trochę się uspokoi bo co tych wszystkich pyszności nie spróbuję

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja zjadłam jogurt naturalny z musli
A później wezmę się za gotowanie.
Cytat:
"chwalilam sie" ze mam 69,3 kg? czyli 3 kg na 3 miesiace...

Przezierność robi się między 11 a 13 tyg ciąży.
Jeszcze dwa dni i wizyta Juz nie mogę się doczekać.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:41   #1404
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie mogę się doczekać pięknej wiosny, brzuszki będą już takie słodkie, coraz większe, będziemy latać na spacery i je pokazywać światu, nie wiem jak wy, ale dla mnie to będzie najpiękniejsza wiosna w życiu chyba, wszędzie budzące się życie i w brzuszku nowe życie...ehhh, jakaś romantyczna się robię, ja nie wiem co ta ciąża robi z mózgiem
Uważam dokładnie tak samo. Czekam na słońce, ciepło, zielone liście jak na zbawienie Będzie można pójść do parku, poczytać książkę, popatrzeć na mamy z maluchami
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:47   #1405
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
kluc sie takze o koszta przysylek

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:48   #1406
dirtymagic85
Zadomowienie

Współczuję mamuśkom, które cierpią jeszcze z powodu nudności, wymiotów, wszystkiego śmierdzącego...ja już z humorem do tego podchodzę, życzę wam też tej ulgi, bo na prawdę zmienia odczucia o ciązy, heh, przynajmniej u mnie tak było, teraz sama radocha
Stary 2013-03-19, 14:51   #1407
__Paulinka__
Zakorzenienie

ja też mam wizytę 27.03 o 8 rano pierwsze usg a teraz w piątek mam normalną wizytę, ale po niej niczego się nie spodziewam:P a sluchajcie, teraz w piatek mam przyniesc na badanie probkę moczu, kiedy najlepeij oddac mocz? rano? na czczo?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:54   #1408
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mnie też ogórki nie rajcują wogóle nic a nic.

Ale bym zjadła sałatkę jakąkolwiek Muszę na weekend coś smajstrować, chyba zrobię tą z brokułami, kurczakiem i fetą co polecała chyba Matall bo wszystkie składniki uwielbiam
Ja dzisiaj obiaduję u mamy. Ciekawe co upichciła dobrego
Dziwne

Niom, świetnie brzmi Ja robię czasami brokuły, pomidorki koktajlowe, feta płatki migdałowe i sos jogurtowy

Cytat:

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Vea to będziemy obie lać w gacie, ja mam na 15.15.
Ciąża robi z mózgu orzeszek... dokładnie takiej wielkości, żeby fajna grzechotka dla Dziecia była
Zawsze razem weselej

Cytat:
Współczuję mamuśkom, które cierpią jeszcze z powodu nudności, wymiotów, wszystkiego śmierdzącego...ja już z humorem do tego podchodzę, życzę wam też tej ulgi, bo na prawdę zmienia odczucia o ciązy, heh, przynajmniej u mnie tak było, teraz sama radocha
Mi przeszło praktycznie wszystko... co prawda dalej mam węch jak owczarek i czasami mnie odrzuca od zapachów, ale mdłości poszły precz, apetyt wrócił, wiec dobrze jest
Żeby jeszcze migrena i pryszcze poszły sobie weg to w ogóle byłby szczyt szczęścia

WYMIENIĘ

Stary 2013-03-19, 14:54   #1409
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
ja też mam wizytę 27.03 o 8 rano pierwsze usg a teraz w piątek mam normalną wizytę, ale po niej niczego się nie spodziewam:P a sluchajcie, teraz w piatek mam przyniesc na badanie probkę moczu, kiedy najlepeij oddac mocz? rano? na czczo?
jesli to zwykle badanie moczu to nie ma to znaczenia

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 14:55   #1410
kaska87
Zakorzenienie

ja mam wizytę 29.03 ciekawe czy nadal coś tam będzie między nogami latało

a w poniedziałek idę do fryzjera bo mam już odrost ma 100kilometrów

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości