|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
schudnac nie. utrzymac wage raczej.
Cytat:
jesc tyle i nie tyc.. EH
|
|
|
|
|
#11732 |
|
Zadomowienie
|
Milka19 heh to nie oto chodzi ze przytyje od tabletki pluszzzu
tylko nie zabardzo lubie takie słodkie do picia a kupic i żeby leżało np. wole niesłodzony kompot bo mi taki smakuje ... ale i tak skusze się na te tableteczki ![]() a czy sie odchudzam nie raczej nie tzn patrze na to co jem bo zamiast dużej napoleonki zjem owocka tylko wydaje mi się że moje jedzenie zwiazane jest z nastrojem np mam teraz trudny okres w relacjach z ojcem itp. on ma inne zdanie na temat jedzenia , zycia, ciągle mnie krytykuje co musze przyznac obniża moja somoocene i te stany przygnebienia które mnie napadaja i odbija się na jadlospisie kurcze ta huśtawka tez już mnie męczy... rano potrafie smiać sie a popołudniu popadam w stany jakiejś rozpaczy a wieczorem poczucia bezsensu... czy to początki jakiejś depresji ? chyba sie wybiore do specjalisty po pomoc , konsultacje
|
#11733 |
|
xxyy
|
a ile masz wzrostu?
![]() ale pogoda. nie chcialo mi sie z lozka wstawac ale sie zmobilizowalam i ide na aerobik bo wiem ze w domu sie nie zmobilizuje zeby cwiczyc przez godzine i ide poszukiwac kefiru Piatnicy
|
#11734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11736 | |
|
xxyy
|
Cytat:
niezle, podziwiam ja nie jem od miesiaca ale niestety nie zauwazylam zbawiennego wplywu niejedzenia slodyczy na moja cere- a szkoda bo mialabym motywacje wieksza
|
|
#11737 |
|
xxyy
|
juz sie balam ze napiszesz jakies 180
to chyba Twoja waga jest w normie
|
#11738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#11739 |
|
Zakorzenienie
|
napiszcie coś
|
#11740 |
|
xxyy
|
dano na drugie sniadanie ok. i mozesz rozbic sobie to drugie sniadanko, ale wydaje mi sie ze powinnas cos tam jeszcze dorzucic.
|
#11741 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki!to będę musiała wyskoczyć do sklepu a co np. bym mogła dorzucić?
|
#11742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj:
ś 6.30: 400g jogurtu naturalnego z musesli (czubate łyżki: jedna rodzynek, jedna wiórków kokosowych, jedna zierenek słonecznika, dwie górskich płatków owsianych, pięć orzechów włoskich) IIś 12.00: jabłko, grahamka z szynką drobiową i pomidorem, kubek mleka z kawą o 15.00: kasza gryczana, wątróbka drobiowa podsmażana na oleju rzepakowym, sałatka obiadowa p 17.30: grahamka, jajecznica z pieczarkami podsmażana na oleju rzepakowym, kubek mleka z kawą k: 200g serka wiejskiego, dwie marchewki jak zwykle pięknie tylko nie chudnę, oki, już przestaje marudzić... idę sobie pogadać ze ścianą
|
#11743 |
|
Zakorzenienie
|
oj wątróbkę to bym zjadła
|
#11744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się krytyką Mamy podobnych ojców. Ja pod wpływem swojego zauważyłam, że też często ludzi krytykuje Jak jestem zła, smutna, zdenerwowana to nie mogę jeść, ale mimo wszystko się staram. Przecież nie moge się głodzić na złość innym, bo prawda jest taka, że ja sobie szkodzę, a innych to w sumie mało obchodzi Jeśli często masz wahania nastroju i czujesz, że sama sobie nie radzisz i potrzebujesz komuś się wygadać, z kimś porozmawiać, to może faktycznie jakaś pomoc specjalisty się przydaCytat:
|
||
|
|
|
#11746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak zrobię
|
|
#11748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym ja jadła po 2 grahamki dziennie i kaszę na obiad - to pewnie wyglądałabym jak wieloryb, taka prawda, grahamka raz na tydzień i to z wyrzutem sumienia
|
|
|
#11749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Twój organizm by się przyzwyczaił![]() We wprost jest bardzo ciekawy artykuł A to wszystko zaprogramowane jest genetycznie
|
|
|
|
|
#11750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że ja jestem w pracy i zbytnio nie mogę czegoś innego brać, trochę by dziwnie wyglądało jakbym przyniosła tzw paszę dla konia (tak określam wszystkie otręby) albo serek wiejski z warzywkami, chyba by się na mnie dziwnie patrzyli, więc zawsze wybieram coś co jest najodpowiedniejsze do mojej dietki. Może jest coś czym bym mogła danio zastąpić?Powiem, że i tak już o mnie mówią jak widzą mnie jedzącą co 2 - 3 godzinki!
|
|
#11751 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie jedną kanapke z szynką
.
|
#11752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serek wiejski 100 razy lepsze rozwiązanie, też można śmiało brać do pracy.
|
|
|
#11753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za praca, że się wstydzisz jeść wieśniaki Jak już gadają, że co 3 godziny jesz, to co Ci szkodzi jeść wieśniaczki, niech sobie plotkują A może jakaś grahamka z warzywkami i twarogiem i kefirek Wydaje mi się, że to lepsza alternatywa niż danio
|
|
|
|
|
#11754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie o to chodzi, ja tak lubię go jeść z czymś, a przecież nie wyjmę sobie deseczki by pokroić np cebulkę
|
|
#11755 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: jajecznica, rogal, grahamka z masłem
IIŚ: jabłko, ciemna buła z masłem, szynką, serem i rzodkiewką O: talerz zupy ogórkowej, 3 łyzki ryżu brązowego, 4 kąski wątróbki, pół grahamki z szynką i ogórkiem P: grapefruit, serek homo naturalny, trochę orzechów K: wieśniak z rzodkiewką i ogórkiem. |
|
|
|
#11756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#11757 |
|
Rozeznanie
|
Sweetpinky, ale co to za problem, że ktoś patrzy? U mnie już się przyzwyczaili, że nie jadam słodyczy a moje kanapki to wielkie piramidy z warzywami. Pożartujemy sobie czasem z michy sałatki z jogurtem, ale co mnie obchodzi, że koleżanka zjada kanapki z salcesonem i Danio, a ja pęczek rzodkiewek? Przecież to mój talerz, moje życie i moje rzodkiewki
![]() Mła dzisiaj zeżarła grahamkę z twarożkiem i warzywami a potem wielką drożdżówkę z makiem, wyjątkowo pyszną, więc się chyba odzywać nie będzie Raz na ruski rok można, nie?
|
|
#11758 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym sobie kanapeczki porobiła
Z twarożkiem i warzywkami i porozkładała na talerzu i tak co kilka minut gryz w międzyczasie jakiegoś petenta by się obsłużyło Ja taką kanapkę mogę spokojnie z 20 minut jeść Możesz je przygotować w domku z ciemnego pieczywka i powkładać do plastikowego pojemniczka żeby się nic nie rozwaliło![]() Albo poprostu mieszasz w domu wieśniaka z warzywkami w takim pojemiczku i masz śniadanko
|
|
|
|
#11759 |
|
Zakorzenienie
|
stuk puk, można?
![]() ja tu po raz pierwszy, a od tygodnia odżywiam się zdrowiej niż dotychczas (dużo zdrowiej...). nie jestem na żadnej diecie,nie znam się na nich. dziś zjadłam: sniadanie I: jogurt z muesli WASA z 7 zboz ze swiezym ogorkiem (3 kromki) pomarańcz sniadanie II: salatka z pomidora, mozzarelli i sałaty zielonej obiad: zupa krem z brokułów na rosole+gotowany kurczak+ryż ciemny a potem planuje robic pizze calzone dla mojego TŻ i czuje ze tez troche zjem. wiem, należą się ![]() ale za to od kilku dni nie jesm żadnych słodyczy, co w moim wykonaniu jest naprawde mistrzostwem, bo je uwielbiam!! ale nie to, ze sie powstrzymuje specjalnie, nawet mi sie nie chce poza tym popijam czerwona herbate pu-ehr no i schudlam 2,5 kg w tydzień. wiem, ze to moze sporo, ale tak radykalna zmiana sposobu odzywiania z malo zdrowego na taki musiala tym zaowocowac obym w tym wytrwała...pozdrawiam Was
|
|
|
|
#11760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czasami ktoś coś tam mruknie, że jakaś dziwna jestem, bo nie jadam tak jak inni tych hot-dogów, batoników, rogalików itp. Ale kogo to obchodzi. Moje śniadanie, mój brzuch![]() Drożdzówki z makiem akurat wyjątkowo lubię Ale niestety nie spotkałam się jeszcze z taką, którą jadłam kilka lat temu. Był to raczej mak z drożdzówką - niebo w gębie Te tutejsze to wyjątkowo tego maku są pozbawione i trudno nazwać to drożdzówką Z MAKIEM To samo drożdzówka z serem Tydzień temu jadłam taką i tam wogole sera nie było czuć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

.Powiem tak;słodyczy nie jadam już jakieś hm,3lata ponieważ od zawsze mam bzika na punkcie swojej cery,a właśnie od słodyczy pojawiały mi się różne obce obiekty na twarzy,ale jeżeli mam okazje zjeść jakiś pyszny domowy wypiek mojej babci,to nigdy nie odmówie
.