Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 392 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-23, 09:10   #11731
phenomena
Zakorzenienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Ale Ty chyba nie planujesz schudnąć
schudnac nie. utrzymac wage raczej.

Cytat:
Na pewno nie jem za mało,ponieważ jem ok 2500kalorii dziennie,a to jest sporo ponad moje zapotrzebowanie.Powiem tak;słodyczy nie jadam już jakieś hm,3lata ponieważ od zawsze mam bzika na punkcie swojej cery,a właśnie od słodyczy pojawiały mi się różne obce obiekty na twarzy,ale jeżeli mam okazje zjeść jakiś pyszny domowy wypiek mojej babci,to nigdy nie odmówie.

jesc tyle i nie tyc.. EH
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 09:12   #11732
ifrit
Zadomowienie

Milka19 heh to nie oto chodzi ze przytyje od tabletki pluszzzu
tylko nie zabardzo lubie takie słodkie do picia a kupic i żeby leżało
np. wole niesłodzony kompot bo mi taki smakuje ... ale i tak skusze się na te tableteczki
a czy sie odchudzam nie raczej nie tzn patrze na to co jem
bo zamiast dużej napoleonki zjem owocka
tylko wydaje mi się że moje jedzenie zwiazane jest z nastrojem np mam teraz trudny okres w relacjach z ojcem itp. on ma inne zdanie na temat jedzenia , zycia, ciągle mnie krytykuje co musze przyznac obniża moja somoocene i te stany przygnebienia które mnie napadaja i odbija się na jadlospisie
kurcze ta huśtawka tez już mnie męczy...
rano potrafie smiać sie a popołudniu popadam w stany jakiejś rozpaczy a wieczorem poczucia bezsensu...
czy to początki jakiejś depresji ? chyba sie wybiore do specjalisty po pomoc , konsultacje
Stary 2007-03-23, 09:12   #11733
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
schudnac nie. utrzymac wage raczej.
a ile masz wzrostu?

ale pogoda. nie chcialo mi sie z lozka wstawac ale sie zmobilizowalam i ide na aerobik bo wiem ze w domu sie nie zmobilizuje zeby cwiczyc przez godzine
i ide poszukiwac kefiru Piatnicy
Stary 2007-03-23, 09:15   #11734
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
a ile masz wzrostu?

ale pogoda. nie chcialo mi sie z lozka wstawac ale sie zmobilizowalam i ide na aerobik bo wiem ze w domu sie nie zmobilizuje zeby cwiczyc przez godzine
malutko. 155
Stary 2007-03-23, 09:15   #11735
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Witam z rana
Śniadanie 6:00
szklanka mleczka 2% z garstką płatków kukurydzianych, z otrębami, z pestkami dyni i z siemieniem (tak się pisze ) lnianym + kawka z odrobiną mleczka.

II śniadanie około 9:00
jabłko, 2 mandarynki, bułeczka mała z ziarnami z szyneczką i danio intenso z musli + kawka ale bez mleczka z 1 słodzikem
(podejrzewam, że to wszystko sobie rozbiję na cały pobyt w pracy czyli do 15:00 bym nie była później głodna)

Obiadek
planuję rybkę z surówkami

Dalej to czas pokaże!
Zjadłam to moje danio, ale czy dobrze zrobię jak rozbiję to II śniadanko w godz. 9:00 - 15:00?A drugie pytanko, to czy mogę jeść bez przeszkód to danio czy lepiej coś innego!

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 09:16   #11736
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Na pewno nie jem za mało,ponieważ jem ok 2500kalorii dziennie,a to jest sporo ponad moje zapotrzebowanie.Powiem tak;słodyczy nie jadam już jakieś hm,3lata ponieważ od zawsze mam bzika na punkcie swojej cery,a właśnie od słodyczy pojawiały mi się różne obce obiekty na twarzy,ale jeżeli mam okazje zjeść jakiś pyszny domowy wypiek mojej babci,to nigdy nie odmówie.
3 lata? niezle, podziwiam ja nie jem od miesiaca ale niestety nie zauwazylam zbawiennego wplywu niejedzenia slodyczy na moja cere- a szkoda bo mialabym motywacje wieksza
Stary 2007-03-23, 09:17   #11737
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
malutko. 155
juz sie balam ze napiszesz jakies 180
to chyba Twoja waga jest w normie
Stary 2007-03-23, 09:22   #11738
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
juz sie balam ze napiszesz jakies 180
to chyba Twoja waga jest w normie
bmi mowi, ze mam niedowage (17.07), ale jakos temu licznikowi nie wierze.. najwiecej wazylam 48kg i to podobno moja 'prawidlowa' waga.. ale zle sie z nia czulam
Stary 2007-03-23, 09:27   #11739
sweetpinky
Zakorzenienie

napiszcie coś

Stary 2007-03-23, 09:40   #11740
Atram
xxyy

Cytat:
Zjadłam to moje danio, ale czy dobrze zrobię jak rozbiję to II śniadanko w godz. 9:00 - 15:00?A drugie pytanko, to czy mogę jeść bez przeszkód to danio czy lepiej coś innego!
dano na drugie sniadanie ok. i mozesz rozbic sobie to drugie sniadanko, ale wydaje mi sie ze powinnas cos tam jeszcze dorzucic.
Stary 2007-03-23, 09:45   #11741
sweetpinky
Zakorzenienie

dzięki!to będę musiała wyskoczyć do sklepu a co np. bym mogła dorzucić?

Stary 2007-03-23, 12:29   #11742
seemore
Wtajemniczenie

Dzisiaj:
ś 6.30: 400g jogurtu naturalnego z musesli (czubate łyżki: jedna rodzynek, jedna wiórków kokosowych, jedna zierenek słonecznika, dwie górskich płatków owsianych, pięć orzechów włoskich)
IIś 12.00: jabłko, grahamka z szynką drobiową i pomidorem, kubek mleka z kawą
o 15.00: kasza gryczana, wątróbka drobiowa podsmażana na oleju rzepakowym, sałatka obiadowa
p 17.30: grahamka, jajecznica z pieczarkami podsmażana na oleju rzepakowym, kubek mleka z kawą
k: 200g serka wiejskiego, dwie marchewki
jak zwykle pięknie tylko nie chudnę, oki, już przestaje marudzić... idę sobie pogadać ze ścianą

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 12:31   #11743
sweetpinky
Zakorzenienie

oj wątróbkę to bym zjadła

Stary 2007-03-23, 13:07   #11744
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Dzisiaj:
ś 6.30: 400g jogurtu naturalnego z musesli (czubate łyżki: jedna rodzynek, jedna wiórków kokosowych, jedna zierenek słonecznika, dwie górskich płatków owsianych, pięć orzechów włoskich)
IIś 12.00: jabłko, grahamka z szynką drobiową i pomidorem, kubek mleka z kawą
o 15.00: kasza gryczana, wątróbka drobiowa podsmażana na oleju rzepakowym, sałatka obiadowa
p 17.30: grahamka, jajecznica z pieczarkami podsmażana na oleju rzepakowym, kubek mleka z kawą
k: 200g serka wiejskiego, dwie marchewki
jak zwykle pięknie tylko nie chudnę, oki, już przestaje marudzić... idę sobie pogadać ze ścianą
kurcze skoro nie chudniesz to może zamień tą grahamkę z 17:30 na coś mniej węglowego?

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:17   #11745
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ifrit Pokaż wiadomość
Milka19 heh to nie oto chodzi ze przytyje od tabletki pluszzzu
tylko nie zabardzo lubie takie słodkie do picia a kupic i żeby leżało
np. wole niesłodzony kompot bo mi taki smakuje ... ale i tak skusze się na te tableteczki
a czy sie odchudzam nie raczej nie tzn patrze na to co jem
bo zamiast dużej napoleonki zjem owocka
tylko wydaje mi się że moje jedzenie zwiazane jest z nastrojem np mam teraz trudny okres w relacjach z ojcem itp. on ma inne zdanie na temat jedzenia , zycia, ciągle mnie krytykuje co musze przyznac obniża moja somoocene i te stany przygnebienia które mnie napadaja i odbija się na jadlospisie
kurcze ta huśtawka tez już mnie męczy...
rano potrafie smiać sie a popołudniu popadam w stany jakiejś rozpaczy a wieczorem poczucia bezsensu...
czy to początki jakiejś depresji ? chyba sie wybiore do specjalisty po pomoc , konsultacje
Ja też mam surowego i wymagającego tate Cięzko jest z takim, ale da się jakoś znieść Nie przejmuj się krytyką Niektórzy ludzie są tacy poprostu, nic dobrego nam powiedzieć nie potrafią i ciągle tylko widzą złe rzeczy Mamy podobnych ojców. Ja pod wpływem swojego zauważyłam, że też często ludzi krytykuje I też często odreagowuje na jedzeniu Jak jestem zła, smutna, zdenerwowana to nie mogę jeść, ale mimo wszystko się staram. Przecież nie moge się głodzić na złość innym, bo prawda jest taka, że ja sobie szkodzę, a innych to w sumie mało obchodzi Jeśli często masz wahania nastroju i czujesz, że sama sobie nie radzisz i potrzebujesz komuś się wygadać, z kimś porozmawiać, to może faktycznie jakaś pomoc specjalisty się przyda Trzymaj się cieplutko I postaraj się jednak więcej jeść, bo nie szkodzisz w ten sposób ojcu, tylko samej sobie.

Cytat:
Powodzenia, cierpliwości i wytrwałości... no bo dziś piątek, więc pewnie kolejki w supermarketach spore
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:19   #11746
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Ja jak bym się odchudzała nie jadłabym dania Nic wartościowego moim zdaniem - same węgle proste. Zjadłabym coś białkowego z warzywkami, ewentualnie jak na słodko to jakiś świeży owoc z twarogiem czy coś takiego
Stary 2007-03-23, 13:21   #11747
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
kurcze skoro nie chudniesz to może zamień tą grahamkę z 17:30 na coś mniej węglowego?
Dziękuję za propozycję ale jeszcze poczekam, byłby z tym za duży kłopot. Zresztą myślę, że ta jedna mała grahamka na podwieczorek nie jest przyczyną mojego problemu :/ Tak ściana twierdzi, powiedziała mi, żebym jeszcze poczekała I tak zrobię

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:28   #11748
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Dziękuję za propozycję ale jeszcze poczekam, byłby z tym za duży kłopot. Zresztą myślę, że ta jedna mała grahamka na podwieczorek nie jest przyczyną mojego problemu :/ Tak ściana twierdzi, powiedziała mi, żebym jeszcze poczekała I tak zrobię
no skoro tak twierdzisz, Twój organizm przyzwyczajony do takiego jedzonka w końcu
gdybym ja jadła po 2 grahamki dziennie i kaszę na obiad - to pewnie wyglądałabym jak wieloryb, taka prawda, grahamka raz na tydzień i to z wyrzutem sumienia

Stary 2007-03-23, 13:37   #11749
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
no skoro tak twierdzisz, Twój organizm przyzwyczajony do takiego jedzonka w końcu
gdybym ja jadła po 2 grahamki dziennie i kaszę na obiad - to pewnie wyglądałabym jak wieloryb, taka prawda, grahamka raz na tydzień i to z wyrzutem sumienia
Mówisz pewnie Może Twój organizm by się przyzwyczaił

We wprost jest bardzo ciekawy artykuł Jadłospis w genach - piszą o tym, że jednakowe zalecenia dietetyczne są absurdem, bo każdy organizm jest inny i były nawet przeprowadzane badania i niektórzy potrafią schudnąć jedząc dużo węgli i tłuszczów A to wszystko zaprogramowane jest genetycznie
Stary 2007-03-23, 13:39   #11750
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak bym się odchudzała nie jadłabym dania Nic wartościowego moim zdaniem - same węgle proste. Zjadłabym coś białkowego z warzywkami, ewentualnie jak na słodko to jakiś świeży owoc z twarogiem czy coś takiego
Tak właśnie myślałam, po przeczytaniu opakowania
Tylko, że ja jestem w pracy i zbytnio nie mogę czegoś innego brać, trochę by dziwnie wyglądało jakbym przyniosła tzw paszę dla konia (tak określam wszystkie otręby) albo serek wiejski z warzywkami, chyba by się na mnie dziwnie patrzyli, więc zawsze wybieram coś co jest najodpowiedniejsze do mojej dietki. Może jest coś czym bym mogła danio zastąpić?
Powiem, że i tak już o mnie mówią jak widzą mnie jedzącą co 2 - 3 godzinki!

Stary 2007-03-23, 13:39   #11751
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Jak na razie jedną kanapke z szynką .
Stary 2007-03-23, 13:43   #11752
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ja jestem w pracy i zbytnio nie mogę czegoś innego brać, trochę by dziwnie wyglądało jakbym przyniosła tzw paszę dla konia (tak określam wszystkie otręby) albo serek wiejski z warzywkami, chyba by się na mnie dziwnie patrzyli, więc zawsze wybieram coś co jest najodpowiedniejsze do mojej dietki. Może jest coś czym bym mogła danio zastąpić?
no sory ale czym różni się serek wiejski od danio z wyglądu??
serek wiejski 100 razy lepsze rozwiązanie, też można śmiało brać do pracy.

Stary 2007-03-23, 13:44   #11753
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
A może jakieś sałatki Co to za praca, że się wstydzisz jeść wieśniaki Jak już gadają, że co 3 godziny jesz, to co Ci szkodzi jeść wieśniaczki, niech sobie plotkują A może jakaś grahamka z warzywkami i twarogiem i kefirek Wydaje mi się, że to lepsza alternatywa niż danio
Stary 2007-03-23, 13:45   #11754
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
no sory ale czym różni się serek wiejski od danio z wyglądu??
serek wiejski 100 razy lepsze rozwiązanie, też można śmiało brać do pracy.
Wiem, że niczym ale nie o to chodzi, ja tak lubię go jeść z czymś, a przecież nie wyjmę sobie deseczki by pokroić np cebulkę

Stary 2007-03-23, 13:45   #11755
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ś: jajecznica, rogal, grahamka z masłem
IIŚ: jabłko, ciemna buła z masłem, szynką, serem i rzodkiewką
O: talerz zupy ogórkowej, 3 łyzki ryżu brązowego, 4 kąski wątróbki, pół grahamki z szynką i ogórkiem
P: grapefruit, serek homo naturalny, trochę orzechów
K: wieśniak z rzodkiewką i ogórkiem.
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:46   #11756
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
A może jakieś sałatki Co to za praca, że się wstydzisz jeść wieśniaki Jak już gadają, że co 3 godziny jesz, to co Ci szkodzi jeść wieśniaczki, niech sobie plotkują A może jakaś grahamka z warzywkami i twarogiem i kefirek Wydaje mi się, że to lepsza alternatywa niż danio
Pracuję w urzędzie i często mamy petentów

Stary 2007-03-23, 13:48   #11757
CinnaMoon
Rozeznanie

Sweetpinky, ale co to za problem, że ktoś patrzy? U mnie już się przyzwyczaili, że nie jadam słodyczy a moje kanapki to wielkie piramidy z warzywami. Pożartujemy sobie czasem z michy sałatki z jogurtem, ale co mnie obchodzi, że koleżanka zjada kanapki z salcesonem i Danio, a ja pęczek rzodkiewek? Przecież to mój talerz, moje życie i moje rzodkiewki

Mła dzisiaj zeżarła grahamkę z twarożkiem i warzywami a potem wielką drożdżówkę z makiem, wyjątkowo pyszną, więc się chyba odzywać nie będzie Raz na ruski rok można, nie?

(R. Zelazny, Książę Chaosu)
CinnaMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:51   #11758
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pracuję w urzędzie i często mamy petentów
To ja bym sobie kanapeczki porobiła Z twarożkiem i warzywkami i porozkładała na talerzu i tak co kilka minut gryz w międzyczasie jakiegoś petenta by się obsłużyło Ja taką kanapkę mogę spokojnie z 20 minut jeść Możesz je przygotować w domku z ciemnego pieczywka i powkładać do plastikowego pojemniczka żeby się nic nie rozwaliło

Albo poprostu mieszasz w domu wieśniaka z warzywkami w takim pojemiczku i masz śniadanko
Stary 2007-03-23, 13:53   #11759
navi
Zakorzenienie

GG do navi

stuk puk, można?
ja tu po raz pierwszy, a od tygodnia odżywiam się zdrowiej niż dotychczas (dużo zdrowiej...).
nie jestem na żadnej diecie,nie znam się na nich.
dziś zjadłam:
sniadanie I:
jogurt z muesli
WASA z 7 zboz ze swiezym ogorkiem (3 kromki)
pomarańcz
sniadanie II:
salatka z pomidora, mozzarelli i sałaty zielonej
obiad:
zupa krem z brokułów na rosole+gotowany kurczak+ryż ciemny

a potem planuje robic pizze calzone dla mojego TŻ i czuje ze tez troche zjem. wiem, należą się na zapas
ale za to od kilku dni nie jesm żadnych słodyczy, co w moim wykonaniu jest naprawde mistrzostwem, bo je uwielbiam!! ale nie to, ze sie powstrzymuje specjalnie, nawet mi sie nie chce
poza tym popijam czerwona herbate pu-ehr no i schudlam 2,5 kg w tydzień. wiem, ze to moze sporo, ale tak radykalna zmiana sposobu odzywiania z malo zdrowego na taki musiala tym zaowocowac obym w tym wytrwała...
pozdrawiam Was
navi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 13:56   #11760
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CinnaMoon Pokaż wiadomość
Sweetpinky, ale co to za problem, że ktoś patrzy? U mnie już się przyzwyczaili, że nie jadam słodyczy a moje kanapki to wielkie piramidy z warzywami. Pożartujemy sobie czasem z michy sałatki z jogurtem, ale co mnie obchodzi, że koleżanka zjada kanapki z salcesonem i Danio, a ja pęczek rzodkiewek? Przecież to mój talerz, moje życie i moje rzodkiewki

Mła dzisiaj zeżarła grahamkę z twarożkiem i warzywami a potem wielką drożdżówkę z makiem, wyjątkowo pyszną, więc się chyba odzywać nie będzie Raz na ruski rok można, nie?
U mnie na uczelni królują zapiekanki, obwarzanki, słodkie drożdzówki. A ja wyjmuje sobie wieśniaka albo jakąś grahamkę Tylko czasami ktoś coś tam mruknie, że jakaś dziwna jestem, bo nie jadam tak jak inni tych hot-dogów, batoników, rogalików itp. Ale kogo to obchodzi. Moje śniadanie, mój brzuch

Drożdzówki z makiem akurat wyjątkowo lubię Ale niestety nie spotkałam się jeszcze z taką, którą jadłam kilka lat temu. Był to raczej mak z drożdzówką - niebo w gębie Te tutejsze to wyjątkowo tego maku są pozbawione i trudno nazwać to drożdzówką Z MAKIEM To samo drożdzówka z serem Tydzień temu jadłam taką i tam wogole sera nie było czuć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości