Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 15:46   #4231
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Rośnie brzuszek, rośnie

Lecę pędzę oglądać

Oczywiście- jak ja wróciłam to wszystkie prawie sobie poszły w cholerę
bardzo dobrze, będę miała mniej do nadrabiania muszę brać się za gotowanie makaronu, bo lada chwila będzie tż, pewnie wpadnie jak burza zły, że ma tak mało czasu
Stary 2013-03-19, 15:49   #4232
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wpadłam do was na chwilkę,bo się stęskniłam Spędzam czas z tż póki mogę (czyli pewnie do czwartku gdzieś) i muszę się wam pochwalić,że mamy już łóżeczko Używane,ale stan ok, narazie leży rozmontowane,bo miejsca brak. Pobolewają mnie piersi ostatnio, tzn tak dziwnie kłują w środku,ciekawe czy to znak,że będę mieć pokarm..bo jak narazie nie urosły wcale

Chciałam wam podlinkować kreator planu porodu,może którejś z was się przyda Lekarze w Polsce rzadko informują że jest wogóle coś takiego,a powinni, myślę że warto z tego skorzystać.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

-można to wypełnić,wydrukować i zabrać ze sobą do szpitala,w którym się będzie rodzić. Najlepiej zapytać zawczasu w danym szpitalu,czy jest możliwe korzystanie z tego. Wem,że np. w szpitalu św.Zofii w Wawie jest to obowiązkowe. I jeszcze info ze str fundacji rodzić po ludzku:

"Plan Porodu to rodzaj dokumentu, w którym kobieta zawiera wszystkie swoje oczekiwania wobec porodu. W myśl obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259), taki plan powinnaś opracować wspólnie z lekarzem prowadzącym ciążę lub położną.

Z Twoim Planem Porodu powinien zapoznać się personel medyczny w momencie przyjęcia cię na oddział, gdy rozpocznie się poród. Jeżeli z powodów medycznych lub organizacyjnych opieka ta będzie odbiegać od zapisów w Twoim Planie Porodu, powinnaś zostać szczegółowo o tym poinformowana. Standard opieki okołoporodowej obowiązuje dopiero od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystkie placówki dostosowały się do jego wymagań. Dlatego warto, abyś jeszcze przed porodem zgłosiła się do wybranego szpitala i zorientowała, czy Twoje oczekiwania zawarte w Planie Porodu będą respektowane. Jeśli w danym szpitalu wiele procedur odbiega od tego, co zaleca standard opieki okołoporodowej, możesz napisać skargę do dyrekcji szpitala, lub zgłosić do Departamentu Matki i Dziecka w MZ, lub Rzecznika Praw Pacjenta. Zastanów się także, czy inny szpital nie spełni lepiej Twoich oczekiwań."
Super, ze to wstawiłaś, może też do klubu do rzeczy najważniejszych to damy?? Zaraz zacznę to czytać sobie na spokojnie i ja na pewno to wezmę do szpitala

A za łóżeczko

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
dzieki za info, kurczę, to brzmi jakos tak powaznie ale na pewno sprawdze
Ciesze sie, ze u Ciebie tak gladko poszlo z enel-medem
Sprawdź kochana- lepiej.. dlatego, że nie często się to zdarza, ale zdarza. I jak w porę nie zacznie się tego leczyć właśnie ossopanem to potem cały czas trzeba leżeć. a ten lek to wyciąg z kości czy chrząstek młodych cieląt. Ale w formie normalnych tabletek i to małych, więc jest git

Dotka dzisiaj wraca
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 15:51   #4233
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Cos takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3099222457

Ja kupiłam jakiś czas temu w hm taką spódnicę ciążową czarną z koronki właśnie i brakowało mi do niej bluzki, więc mam nadzieję, że będzie pasować i w taką elastyczną się zmieszczę. Może to nie jest szczyt elegancji, u nas nikt się przesadnie nie stroi w święta, więc myślę, że będzie ok. Wziełąm ten kolor morelowy.
śliczna! tylko ja z moim brzuchem nie wejdę w nią a szkoda...
Stary 2013-03-19, 15:58   #4234
Ewusia709
Zadomowienie

Ja się zbieram powoli do domku, po drodzę pojade odebrać wyniki tej glukozy i się okaże czy cukiereczki nie zaszkodziły

Do jutra

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:05   #4235
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Wpadłam do was na chwilkę,bo się stęskniłam Spędzam czas z tż póki mogę (czyli pewnie do czwartku gdzieś) i muszę się wam pochwalić,że mamy już łóżeczko Używane,ale stan ok, narazie leży rozmontowane,bo miejsca brak. Pobolewają mnie piersi ostatnio, tzn tak dziwnie kłują w środku,ciekawe czy to znak,że będę mieć pokarm..bo jak narazie nie urosły wcale

Chciałam wam podlinkować kreator planu porodu,może którejś z was się przyda Lekarze w Polsce rzadko informują że jest wogóle coś takiego,a powinni, myślę że warto z tego skorzystać.

-można to wypełnić,wydrukować i zabrać ze sobą do szpitala,w którym się będzie rodzić. Najlepiej zapytać zawczasu w danym szpitalu,czy jest możliwe korzystanie z tego. Wem,że np. w szpitalu św.Zofii w Wawie jest to obowiązkowe. I jeszcze info ze str fundacji rodzić po ludzku:

"Plan Porodu to rodzaj dokumentu, w którym kobieta zawiera wszystkie swoje oczekiwania wobec porodu. W myśl obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259), taki plan powinnaś opracować wspólnie z lekarzem prowadzącym ciążę lub położną.

Z Twoim Planem Porodu powinien zapoznać się personel medyczny w momencie przyjęcia cię na oddział, gdy rozpocznie się poród. Jeżeli z powodów medycznych lub organizacyjnych opieka ta będzie odbiegać od zapisów w Twoim Planie Porodu, powinnaś zostać szczegółowo o tym poinformowana. Standard opieki okołoporodowej obowiązuje dopiero od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystkie placówki dostosowały się do jego wymagań. Dlatego warto, abyś jeszcze przed porodem zgłosiła się do wybranego szpitala i zorientowała, czy Twoje oczekiwania zawarte w Planie Porodu będą respektowane. Jeśli w danym szpitalu wiele procedur odbiega od tego, co zaleca standard opieki okołoporodowej, możesz napisać skargę do dyrekcji szpitala, lub zgłosić do Departamentu Matki i Dziecka w MZ, lub Rzecznika Praw Pacjenta. Zastanów się także, czy inny szpital nie spełni lepiej Twoich oczekiwań."
Bardzo fajne to
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Brzuchol z dzisiaj i pierwszy zakup dla maleństwa ^^
Malusi brzusio

EWUSIA ja jestem bardzo zadowolona z tuniczek-bluzeczek i te z sie czaje na cos z koronka od nich ale z rekawkiem dluzszym . Zdziwilo mnie tylko jak rozpakowalam turkusowe tuniczki, ze one sa z innego materialu niz czarne i latte - taka bardziej bawelna z domieszkami - ale w sumie pozytywnie sie zdziwilam - tylko mogliby pisac o tym w aukcji

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
śliczna! tylko ja z moim brzuchem nie wejdę w nią a szkoda...
One sa tylko tak ulozone i wyprofilowane do zdjecia
Ja mam duzy brzuszek, niedawno foty wstawialam w jednej z tych tuniczek, w drugiej imprezowalam w sobote z przyjaciolmi i wszyscy mowili, ze super wygladam w takim obcislejszym - pieknie sie dostosowuja do sylwetki, nawet brzuszkowej . Acha, i pisalam tez juz tutaj, ze jak sie zameczek rozsunie w tej z zameczkiem, to mozna bedzie w niej wygodnie karmic tzn. w turkusowej nie, bo ma mniejszy dekolt jakby
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:12   #4236
Oliath
Zakorzenienie

Edit - fota, zeby nie bylo, ze sciemniam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 105_2919.jpg (36,3 KB, 43 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-03-19, 16:21   #4237
Charlize89
Rozeznanie

Tak się chwalicie swoimi brzuszkami, że postanowiłam pokazać mój.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00680.jpg (65,0 KB, 25 załadowań)
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:21   #4238
mela1234
Zakorzenienie

Co myślicie na święta?
http://moda.allegro.pl/polo-romantyc...079605249.html

Po porodzie też chyba można założyć
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:23   #4239
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dzięki Tak, mąż tutejszy inaczej dziecko nie miałoby szans na obywatelstwo nawet mieszkając tutaj całe życie.
Załączam troche z tego co kupiłam dla małej. Wózek kupilismy wczoraj ale już siedzi zapakowany w szafie więc foci nie ma.
Śliczne ciuszki a jaki wózek kupiliście? Tam pewnie całkiem inne marki obowiązują niż tu

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
dziewczyny czego wam najbardziej brakuje w ciąży chodzi mi o to co mozna było przed ciążą a czego nie można w ciaży lub trzeba rzadziej ...Mi brakuje gorących kąpieli, ja uwielbiam kapać się w gorącej wodzie i jeszcze lezeć i co trochu dopuszczać gorącą wodę a zwłaszcza zimą
Mi jakoś dużo nie brakuje, mimo tych wszystkich dolegliwości miło jest być w ciąży Jedynie za tymi kąpielami tęsknie bardzo a i jeszcze miałam wrócić do jazdy konnej od tej wiosny... trudno spróbuję w przyszłym roku

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39855523]To jest coś, co mi wieki temu powiedziała śp. babcia.

Babcia przeczytała w gazecie artykuł o toksoplazmozie. Ja miałam wtedy ok. 18 lat. Babcia nie spała całą noc, na drugi dzień kazała mi przyjechać do siebie. Chciała mi dać kasę, żebym koniecznie zrobiła badania na toksoplazmozę, bo my mieliśmy zawsze w domu kota. Ja się śmiałam, bo wtedy jeszcze nie było możliwości, żebym miała dziecko, ale babcia mi powiedziała słowa, które pamiętam do dziś:
- Zrób lepiej te badania na wszelki wypadek, bo jakby się coś stało, gdyby dziecko było chore, będziesz sobie to wyrzucać do końca życia.

I tak się mają sprawy z większością rzeczy w ciąży - przynajmniej dla mnie. Wolę unikać przez te parę miesięcy niektórych rzeczy niż potem całe życie katować się wyrzutami sumienia. Oczywiście na 99% rzeczy nie mamy wpływu, ale na niektóre owszem, dlatego ja jestem absolutną przeciwniczką "jednej lampki wina dla lepszej krwi", jednego papieroska, żeby się mamusia tak nie stresowała i takich tam.
Z niektórymi rzeczami pewnie przesadzam, ale to Wy już wiecie najlepiej, dlaczego.
Jednak ciąża trwa zaledwie 9 (właściwie to 8) miesięcy, co to jest w porównaniu do całego życia, w którym jeszcze niejednego spróbujemy. A cena jest wysoka.[/QUOTE]
Ja też odmawiam sobie zakazanych rzeczy właśnie ze względu na tą odpowiedzialność i późniejsze wyrzuty sumienia ale nie nastręcz mi to jakoś wiele wysiłku A do komentarzy typu, "przesadzasz, że nawet lecha free nie wypijesz, przecież jest bezalkoholowy" przywykłam lepsza przesada w tą stronę niż drugą, przynajmniej nic nie będę mogła sobie zarzucić

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
moj brzuch z dzis, 23 tydzien
Rośnie brzunio ja tez zazdraszczam podwóreczka

Cytat:
spróbowałam na przekąskę z ciekawości budyń, ale taki do kubka, robiony na wodzie. i konkluzja jest taka: budyń musi być na mleku, ten na wodzie to jak zastępowanie masturbacją seksu. g*wno, a nie substytut

1/3 zjadłam, reszta poszła w stronę szamba
rozwaliłaś mnie swoją recenzją ale masz świętą rację!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłaś

Jaki fajniutki i zazdroszczę widoku za oknem, tzn. braku śniegu

Brzmi apetycznie

Ja dzisiaj serwuję naleśniki z serkiem, a na to malinki rozgniecione z jogurtem naturanym, pycha

Cytat:
maluśki brzuszek

Cytat:
Cos takiego:

Ja kupiłam jakiś czas temu w hm taką spódnicę ciążową czarną z koronki właśnie i brakowało mi do niej bluzki, więc mam nadzieję, że będzie pasować i w taką elastyczną się zmieszczę. Może to nie jest szczyt elegancji, u nas nikt się przesadnie nie stroi w święta, więc myślę, że będzie ok. Wziełąm ten kolor morelowy.
Fajna, bardzo! Też bym wzięła tą morelową Już kiedyś upatrzyłam sobie parę tuniczek u tego sprzedawcy, czekam tylko na kasiorkę od mężusia

Cytat:

Świetna rzecz ale z zacofaństwem w naszym kraju spodziewam się, że w większości szpitali wyśmieją pacjentkę z takim dokumentem... mam nadzieję, że się mylę

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co myślicie na święta?

Podoba mi się ale ja pewnie bardzo obszernie bym w niej wyglądała

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:23   #4240
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ale macie fajne piłeczki super brzuszki

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:27   #4241
iwona335
Zakorzenienie

wiecie przyszła do mnie tunika, zamówiłam białą

może jak bardziej brzuch przytyje to bedzi elepiej wygladać bo narazie czuje sie w tym jak w worku, jest duuuzo miejsca na brzuch, moze jak prawdziwa wiosna przyjdzie to bedzie idealna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01f18d90214c9960.jpg (70,2 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-03-19 o 16:29
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:28   #4242
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Ślubny przyszedł, trzeba by go nakrmić więc zmykam, wrócę poźniej

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:29   #4243
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Cytat:
Co myślicie na święta?

Mela, to jest PRZEPIEKNE, kupuj, jest cudna!!!
Kubulek
Stary 2013-03-19, 16:30   #4244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ale piź*zi w Krk.. strasznie
A tam... przesadzasz

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:31   #4245
mela1234
Zakorzenienie

Olej rzepakowy nadaje się do włosów?
Stary 2013-03-19, 16:41   #4246
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się w 22 tygodniu
Trochę podczytywałam ale zaraz gruntownie idę nadrobić.

odebrałam dzisiaj wyniki i próby wątrobowe mam w normie, ale spadła mi Hemoglobina poniżej normy i jeszcze jakiś dwa inne wyniki się obniżyły. No i mocz tez nie za dobry, wskazuje na infekcje (w sumie to spodziewałam się tego). Jutro idę do rodzinnego bo kazał przyjść z wynikami chociaż pewnie i tak mi nie nie powie ciekawego.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:43   #4247
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja też odmawiam sobie zakazanych rzeczy właśnie ze względu na tą odpowiedzialność i późniejsze wyrzuty sumienia ale nie nastręcz mi to jakoś wiele wysiłku A do komentarzy typu, "przesadzasz, że nawet lecha free nie wypijesz, przecież jest bezalkoholowy" przywykłam lepsza przesada w tą stronę niż drugą, przynajmniej nic nie będę mogła sobie zarzucić
Niektóre piwa free mają alkohol (0,5%), a stężenie alkoholu we krwi matki jest takie same, jak u dziecka. Więc ciekawe, czy niemowlakowi ci od przesadzania też podaliby Lecha free...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:46   #4248
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Co myślicie na święta?

Ej faaaajna, chyba odgapię od Ciebie i sobie zamówię.. ale nie wiem jaki kolor.. czarny czy beż?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A tam... przesadzasz
daj spokój

Cytat:
Olej rzepakowy nadaje się do włosów?
hmm.. nie wiem niestety
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:46   #4249
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Cos takiego:

pokaż potem jak juz otrzymasz ta tunike, podoba mi sie

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-03-19 o 16:51
Stary 2013-03-19, 16:52   #4250
Charlize89
Rozeznanie

Oliath masz bardzo ładnie wysoko osadzony brzuszek. Ślicznie to wygląda.

Idę trochę odpocząć, bo kręgosłup mnie znowu boli.
Chciałam jeszcze w komodzie ogarnąć, ale zostawię se na jutro i tak dzisiaj sporo zrobiłam.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:52   #4251
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
fajny brzuszek

Cytat:
Co myślicie na święta?

mi się podoba

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a czego mnie brakuje:
- alkoholu nie - bi nie piłam, jedynie na urlopie piwko jabłuszkowe
- słodyczy - jeszcze nie
- gorących kąpieli - o tak!
- pewnie będzie mi brakowało wygrzewania się na słoneczku (nie mylić ze smażeniem się)
- wyjazdów plenerowych z namiotem - nie dam rady na materacu spać chyba, że po porodzie
- kąpieli w rzekach, jeziorach w tychże plenerach
- focenia z pozycji horyzontalnej - ale może bym brzuch wykorzystała jako statyw, tylko trzebaby Synkowi działkę odpalić co by nie kopał wtedy
- siedzenia na rybach - leżenia na leżaku - chyba że w słusznej sprawie Tż zakupi dla mnie mega wygodny fotel, co pewnie skłonny będzie zrobić
- sezonu grzybowego - dziecię będę ogarniać jak się zacznie, pozostanie mi jesień w lesie
- jedzenia mi specjalnego nie brakuje
- możliwości umycia wreszcie samodzielnie okien!
- normalnego seksu - żeby tu nie bolało, tam nie bolało, uwaga na brzuch, uwaga na moje biodro
- leżenia na płasko!
- snu - 8 h bez budzenia, bólu, rzucaniu się po łóżku przy zmianie pozycji
- lubię mojego gina, rozmów z nim nawet o rybach, ale chętnie odpoczęłabym już od wyjazdów do niego
- normalnej aktywności w pracy, co pewnie nastąpi dopiero trochę po porodzie

noooo starczy, bo zanudzę Was
oj mi tych zaznaczonych też, a szczególnie seksu mi brakuje

Cytat:
Heheh
dobre
Cytat:
spróbowałam na przekąskę z ciekawości budyń, ale taki do kubka, robiony na wodzie. i konkluzja jest taka: budyń musi być na mleku, ten na wodzie to jak zastępowanie masturbacją seksu. g*wno, a nie substytut

1/3 zjadłam, reszta poszła w stronę szamba
padam:hah aha:

Cytat:
Ale z korzenia nie mielony, no i najlepiej wcisnąć sobie cytrynkę to poprawia troszkę smak. Aczkolwiek bez też mi smakował.

Oliath jak tam twój zwrot za PIT? Mój właśnie przyszedł!!!
super, ja jeszcze nie zmobilizowałam się do rozliczenia naszych

Cytat:
Ależ się dziś napracowałam, oświadczam uroczyście, iż zakończyłam miesiąc biurko czyste, zero faktur i od jutra nudy w pracy, czyli zasłużony odpoczynek
I nawet PIT rozliczyłam i wysłałam elektronicznie
I w nagrodę kupiłam sobie 3 bluzki na allegro polecane przez Oliath. Dwie tuniki, te z suwakiem (śmietankowa + koralowa) i jedną taką z krótkim rękawem i koronką z myślą o Świętach
brawo za pracowitość

Cytat:
łądne skarpetusie a brzuszek malusieńki

Łukaszek
Stary 2013-03-19, 16:55   #4252
shestiger
Rozeznanie

Mowicie że malutki a ja się ledwo dopinam w moje dżinsy nie ciążowe ^^ w sobote z Tż ruszamy na poszukiwania nowych większych :P
Ja się rozglądam za sukienką ktora mogłaby być użyta na ślub cywilny, max do 100zł..ale nie wiem czy przez neta warto kupować a nie lepiej tak po sklepach szukać

Piszę tż-towi sms-a "Kocham Cię mój przyszły niewolniku tzn mężu) zabije mnie wieczorem na gg hahahhaha
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:01   #4253
madi82
Zakorzenienie

Shestiger czyzbys znała płeć...bo skarpetki takie męskie?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Mowicie że malutki a ja się ledwo dopinam w moje dżinsy nie ciążowe ^^ w sobote z Tż ruszamy na poszukiwania nowych większych :P
Ja się rozglądam za sukienką ktora mogłaby być użyta na ślub cywilny, max do 100zł..ale nie wiem czy przez neta warto kupować a nie lepiej tak po sklepach szukać

Piszę tż-towi sms-a "Kocham Cię mój przyszły niewolniku tzn mężu) zabije mnie wieczorem na gg hahahhaha
To jednak bierzesz ślub cywilny...??mówiłąś ostatnio, że nie chcsz brac ze wzgl. na dziecko itp...poza tym..ile..dwa tyg. temu odkryłaś że Tż Cię oszukiwał cały czas....hmmmm jakies to wszystko takie zagmatwane....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:02   #4254
mela1234
Zakorzenienie

Oj coś mi herbata przestaje smakować! Niedobrze.

A tak w ogóle to cały czas coś jem i mam już dosyć. Jak nie obiad, do cappuccino, potem banan, makaron, czekoladka. No pełna jestem ale się głupio dopycham!
Stary 2013-03-19, 17:05   #4255
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wiecie przyszła do mnie tunika, zamówiłam białą

może jak bardziej brzuch przytyje to bedzi elepiej wygladać bo narazie czuje sie w tym jak w worku, jest duuuzo miejsca na brzuch, moze jak prawdziwa wiosna przyjdzie to bedzie idealna
Bardzo ladna na pewno slicznie Ci w niej, skromnisiu
Cytat:
Oliath masz bardzo ładnie wysoko osadzony brzuszek. Ślicznie to wygląda.
Bardzo dziekuje, kochana martwilam sie na poczatku, ze mi gora wywala a pod pepkiem nic, ale widac taka moja uroda najsmieszniejsze, ze Lilo siedzi na dole po lewej
Kubulek
Stary 2013-03-19, 17:05   #4256
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Zima do mnie przyjechała- ot co Pocieszamy się z Młodym knedlami ze śliwkami- ale coś średnio nam idzie
ale pyszności macie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dzięki Tak, mąż tutejszy inaczej dziecko nie miałoby szans na obywatelstwo nawet mieszkając tutaj całe życie.
Załączam troche z tego co kupiłam dla małej. Wózek kupilismy wczoraj ale już siedzi zapakowany w szafie więc foci nie ma.
fajne ciuszki i tak jak dziewczyny pisały taki inne oryginalne

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Kochane zwijam sie do gina.Musze jechac autobusem bo spod domu nie mam sznas wyjechac w zaspach mokrego sniegu Nie mama siły odsniezac wiec trudno.Poczekam na Tża a poki co hopsiam na busa Do pozniej
powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No i wiedziałam ze tak będzie, mam dość tej zimy!
W drodze do pracy wywalilam sie na lewy bok
Normalnie sie na tej ulicy polakalam ze wściekłości.
Teraz nie wiem czy mnie brzuch boli z nerwów czy z upadku
o kurcze mam nadzieję, że brzuszek już przeszedł i jest dobrze

Łukaszek
Stary 2013-03-19, 17:07   #4257
madi82
Zakorzenienie

Rocky czkamy na opowieści powizytowe
Dotka no wracaj juz do nas....!!!!

En...my jestesmy a Ciebie nie ma....
Mela...przz Ciebie dziś kupiłąm fasolkę szparagową bo mi smaka juz robisz od X czasu:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:09   #4258
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

czyli mam rozumieć, ze miedzy Wami wszystko oki? i sie ukłąda skoro ślub w planach?
mama już wie o ciąży??
Stary 2013-03-19, 17:09   #4259
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
To jednak bierzesz ślub cywilny...??mówiłąś ostatnio, że nie chcsz brac ze wzgl. na dziecko itp...poza tym..ile..dwa tyg. temu odkryłaś że Tż Cię oszukiwał cały czas....hmmmm jakies to wszystko takie zagmatwane....
Ja bym sie nawet bardziej skupila na tym, ze to znajomosc zaledwie - 8miesieczna?... w kazdym razie zycze Wam jak najlepiej, Tiger tylko wez sie za te alimenty, bo motylki motylkami, a dzieciom cos trzeba do dzioba wrzucic
Kubulek
Stary 2013-03-19, 17:10   #4260
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Bardzo ladna na pewno slicznie Ci w niej, skromnisiu

Bardzo dziekuje, kochana martwilam sie na poczatku, ze mi gora wywala a pod pepkiem nic, ale widac taka moja uroda najsmieszniejsze, ze Lilo siedzi na dole po lewej
ałłłaaa nie bij :P
w klubie dałam fotki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości