|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
ale sobie podaruje osobiscie, bo by mnie zgaga chyba zabila po tym - cora juz wtrabila dwa, jeszcze siedem czeka na chetnych Cytat:
moja mlodsza to z kolei mega odkurzacz, ale pieczarek nie tknie
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
idzia ja łykam tabletki dla kobiet w ciązy z omega 3 i kwasem DHA
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
ale ładne zdjęcie, SUPER
PS. Zazdroszczę takiego wyjścia na trawkę..ZAZDROSZCZĘ!!!! |
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
a czego mnie brakuje:
- alkoholu nie - bi nie piłam, jedynie na urlopie piwko jabłuszkowe - słodyczy - jeszcze nie - gorących kąpieli - o tak! - pewnie będzie mi brakowało wygrzewania się na słoneczku (nie mylić ze smażeniem się )- wyjazdów plenerowych z namiotem - nie dam rady na materacu spać chyba, że po porodzie ![]() - kąpieli w rzekach, jeziorach w tychże plenerach - focenia z pozycji horyzontalnej - ale może bym brzuch wykorzystała jako statyw, tylko trzebaby Synkowi działkę odpalić co by nie kopał wtedy ![]() - siedzenia na rybach - leżenia na leżaku - chyba że w słusznej sprawie Tż zakupi dla mnie mega wygodny fotel, co pewnie skłonny będzie zrobić - sezonu grzybowego - dziecię będę ogarniać jak się zacznie, pozostanie mi jesień w lesie - jedzenia mi specjalnego nie brakuje - możliwości umycia wreszcie samodzielnie okien! - normalnego seksu - żeby tu nie bolało, tam nie bolało, uwaga na brzuch, uwaga na moje biodro - leżenia na płasko! - snu - 8 h bez budzenia, bólu, rzucaniu się po łóżku przy zmianie pozycji - lubię mojego gina, rozmów z nim nawet o rybach, ale chętnie odpoczęłabym już od wyjazdów do niego - normalnej aktywności w pracy, co pewnie nastąpi dopiero trochę po porodzie noooo starczy, bo zanudzę Was
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja się bardzo cieszę z mojego małego ogródka, bo i pranie jest gdzie wystawić, i z wózkiem gdzie wyjść, kocyk położyć, no i jak mała dorośnie to jej basen postawimy tam, piaskownice i namiot hahah |
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ten ma problemy z wchłanianiem? Albo trzeba zwiększyć dawkę? Ja nie mam żadnych skurczy ani bóli a mam brać dwie tabletki na dzień, to może Ty musisz więcej? ![]() Podobno nawet jak w ciąży się nie ma skurczy ani nic nie boli to trzeba zmagazynować trochę magnezu na poród? Cytat:
![]() Ps. Ja dalej widzę palce u tych stóp ![]() Cytat:
![]() A na koncert ja bym poszła ![]() Duży brzuszek Domi z wyglądu mi bardzo pewną znajomą przypominasz
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
CUDNA fota i brzusio i widoczek za szyba
Cytat:
|
|
#4209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Rozeznanie
|
Zmykam na obiad. Ziemniaczki, pieczeń, ogóreczki
![]() A na deser jeszcze nie wiem....
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
spróbowałam na przekąskę z ciekawości budyń, ale taki do kubka, robiony na wodzie. i konkluzja jest taka: budyń musi być na mleku, ten na wodzie to jak zastępowanie masturbacją seksu. g*wno, a nie substytut
![]() 1/3 zjadłam, reszta poszła w stronę szamba
|
#4212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki fajniutki ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj serwuję naleśniki z serkiem, a na to malinki rozgniecione z jogurtem naturanym, pycha
|
||
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z korzenia nie mielony, no i najlepiej wcisnąć sobie cytrynkę to poprawia troszkę smak. Aczkolwiek bez też mi smakował.
Oliath jak tam twój zwrot za PIT? Mój właśnie przyszedł!!!
|
#4214 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast łączę się w bólu jeżeli chodzi o zgagę.. i kochana- wrzuć trochę na luz, bo jesteś najbardziej aktywną Mamą jaką znam! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaźny, super ! ![]() Ja wróciłam- spirometria wyszła w porządku, nakłuwali mnie też jeżeli chodzi o te hormony tarczycy, morfologie, atpp i inne pierdoły, siuśki oddałam.. więc wszystko ładnie pięknie. Okazało się, że są wcześniejsze terminy jeżeli chodzi o moją alergolog, więc pójdę do niej 23.03. zamiast 06.04 (widocznie ktoś zrezygnował ) i wizytę u endo też sobie przeniosłam na wcześniej- na 23.03 tylko 20 minut wcześniej niż alergolog... więc się wyłażę do tego enel- medu ale chociaż trochę ruchu będę miała no i dobrze, że wizyty po sobie to nie będę musiała dwa razy jeździćNo i kupiłam sobie chleb z pełnego ziarna ciężki i syty jak cholera i zjadłam dwie kromki z serkiem i z pomidorami a do tego herbata ![]() Ale piź*zi w Krk.. strasznie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-19 o 15:10 |
||||||||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Ładny brzusio
![]() ![]() Też nie lubię takich wynalazków. |
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
domcia piękny brzusio
A mnie brakuje spania na brzuchu i plecach, ale to w sumie tyczy się tego co napisałam, czyli wysypiania się
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam Wam napisać- w nocy się przebudziłam i zaczęłam się drapać jak dzika po prawym cycku.. w pewnym momencie mi się głupio zrobiło i się zastanawiałam, czy Tż mnie nie podgląda tak po ciemku więc się chwilę na niego gapiłam żeby wyczaić, ale jak doszłam do wniosku ze śpi to zaczęłam dalej
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy piszecie, że Was swędzą ... mnie nie... może to źle, że mnie nie swędzą |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On do mnie mówi idzia czasami. Nick jest wymyślony przez mojego bratanka, jak nie umiał mówić to wołał na mnie idzia i już tak zostało.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-19 o 15:24 |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Ależ się dziś napracowałam, oświadczam uroczyście, iż zakończyłam miesiąc
I nawet PIT rozliczyłam i wysłałam elektronicznie I w nagrodę kupiłam sobie 3 bluzki na allegro polecane przez Oliath. Dwie tuniki, te z suwakiem (śmietankowa + koralowa) i jedną taką z krótkim rękawem i koronką z myślą o Świętach
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
na mnie właśnie źle działają wizyty w enel-medzie na różnego typu badaniach bo to w galerii krakowskiej jest.. i zawsze gdzieś muszę cholera pieniądze zostawić ![]() A PIT-a rozlicza mi mama Tżta, bo jest księgową- jak to mówią- się gra, sie ma ![]()
|
||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam co ubrać w święta wszystko jest mi za małe, a to co dobre to mało eleganckie
|
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Brzuchol z dzisiaj i pierwszy zakup dla maleństwa ^^
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3099222457 Ja kupiłam jakiś czas temu w hm taką spódnicę ciążową czarną z koronki właśnie i brakowało mi do niej bluzki, więc mam nadzieję, że będzie pasować i w taką elastyczną się zmieszczę. Może to nie jest szczyt elegancji, u nas nikt się przesadnie nie stroi w święta, więc myślę, że będzie ok. Wziełąm ten kolor morelowy.
|
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojadę razem z TŻ, jak będą się dopiero rozkładali, jakiś zespół będzie ich supportował, to najwyżej jak nie dam rady pojadę do domu i tyle, daleko nie mam. Cytat:
A i dodałam swój nowy bęben w klubie jakby co
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Rośnie brzuszek, rośnie
Lecę pędzę oglądać ![]() Oczywiście- jak ja wróciłam to wszystkie prawie sobie poszły w cholerę
|
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wpadłam do was na chwilkę,bo się stęskniłam ![]() Chciałam wam podlinkować kreator planu porodu,może którejś z was się przyda Lekarze w Polsce rzadko informują że jest wogóle coś takiego,a powinni, myślę że warto z tego skorzystać.http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html -można to wypełnić,wydrukować i zabrać ze sobą do szpitala,w którym się będzie rodzić. Najlepiej zapytać zawczasu w danym szpitalu,czy jest możliwe korzystanie z tego. Wem,że np. w szpitalu św.Zofii w Wawie jest to obowiązkowe. I jeszcze info ze str fundacji rodzić po ludzku: "Plan Porodu to rodzaj dokumentu, w którym kobieta zawiera wszystkie swoje oczekiwania wobec porodu. W myśl obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259), taki plan powinnaś opracować wspólnie z lekarzem prowadzącym ciążę lub położną. Z Twoim Planem Porodu powinien zapoznać się personel medyczny w momencie przyjęcia cię na oddział, gdy rozpocznie się poród. Jeżeli z powodów medycznych lub organizacyjnych opieka ta będzie odbiegać od zapisów w Twoim Planie Porodu, powinnaś zostać szczegółowo o tym poinformowana. Standard opieki okołoporodowej obowiązuje dopiero od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystkie placówki dostosowały się do jego wymagań. Dlatego warto, abyś jeszcze przed porodem zgłosiła się do wybranego szpitala i zorientowała, czy Twoje oczekiwania zawarte w Planie Porodu będą respektowane. Jeśli w danym szpitalu wiele procedur odbiega od tego, co zaleca standard opieki okołoporodowej, możesz napisać skargę do dyrekcji szpitala, lub zgłosić do Departamentu Matki i Dziecka w MZ, lub Rzecznika Praw Pacjenta. Zastanów się także, czy inny szpital nie spełni lepiej Twoich oczekiwań."
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale na pewno sprawdze Ciesze sie, ze u Ciebie tak gladko poszlo z enel-medem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Już nie mam pomysłów.Ale za to sos pieczarkowy uwielbia więc mam nadzieje że dziś nie będzie marudzenia.....
moja mlodsza to z kolei mega odkurzacz, ale pieczarek nie tknie 

)

moze za stara jestem juz. I jeszcze te mdlosci wieczorem i rano, nawet po herbacie, i torsje takie, jakbym sobie jelita miala wyrzygac, choc NIE MAM CZYM pawianowac juz 

na mnie właśnie źle działają wizyty w enel-medzie na różnego typu badaniach bo to w galerii krakowskiej jest.. i zawsze gdzieś muszę cholera pieniądze zostawić 
ale na pewno sprawdze