Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 17:10   #4261
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Witaski! Jakaś dziś jestem niewyspana... 2 kawkę piję
Kurde, nie miałam jak posiedzieć i nadrabiam - produkcja idzie pełną parą - kiedy nowy wątek obstawiacie? Jaka nazwa?

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jakie cudne
ja też dziś po wizycie poszłam zakupić Hani ciucha za to, że ładnie rośnie
waży już 900 g, jako że była to wizyta na NFZ to niczego więcej się nie dowiedziałam jutro idę prywatnie
zaraz dodam jeszcze parę fotek ze ślubu w klubie

jaka ona już duża
fotki rewelacja piękna z Ciebie mama / kobieta / panna młoda

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Słynny Kallos latte (już mi brakowało tego budyniowego zapachu, po potrafiłam sobie na ręku rozsmarować i wąchać, ciekawe czy teraz mnie w ciąży nie odrzuci)
Kallos keratyna - pierwszy raz ale słyszałam ze dobry (niewiele kosztuje więc się szarpnęłam)
kallos arganowy - małe opakowanie też na spróbowanie
ampułki loreala regenerujące i jedna nawilżająca
regenerujące już używałam dla wzmocnienia po balejazu i byłam zadowolona, a nawilzającą będę pierwszy raz stosować.
wrzuciłam wujkowi google nazwę kallos i okazuje się, że te wszystkie preparaty są w moim osiedlowym kiosku / kosmetycznym i nawet się przyglądałam ostatnio, bo ceny ok, ale mam obawy, bo moje włosy się szybko tłuszczą i sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
pisze od 0-3,
56 cm najmniejsze, te biale z sowka, rozowe bardzo duze.
ja kupilam to z mysla na nocki do spania, te zolte i rozowe.
biale to bawelniane spiochy.
zobaczymy jak duza sie mala urodzi.

pamietaj ze ja nie mieszka w polsce, tylko w anglii. tu pada przed 80 procent roku hahaha:P
no i nie ma upalnych lat, ani takich temp jak w polsce.
rzeczy śliczne, ale sama zobaczysz jak będziesz przeklinać te pajace zapinane na jedną stronę (Margosia chyba też to pisała) szlag mnie trafiał, jak musiałam na śpiocha małemu zmienić pieluszkę i musiałam go całego rozebrać, bo tam się nóżek nie da wyjąć dopóki całego nie porozpinasz...
klimatu zazdroszczę, poważnie, chętnie bym się zgdzieś niedaleko zbunkrowała - w PL jak dla mnie za gorące lato i zbyt zimna i długa zima...

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
W życiu nie miałam wyższej, moja gin uważa to za świetny wynik
Ja już mam za sobą 3 morfologie w ciąży i hemoglobina jak była 15, tak jest - chyba się zacięła Witamin nie brałam i nie biorę żadnych, po odstawieniu Duphastonu, jedyne, co mam na stanie to No-spa, którą na szczęście przyjmuję bardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki!Mimo że za oknem śniegu od groma i ciut ciut to coś mi dziś humorek dopisuje!Jeszcze żeby mi tak zgaga nie dokuczła...Dzidziolek kopie coraz bardziej i to chyba sprawia że chodze i uśmiecham się cały czas.Wogóle w tej ciąży to jestem jakaś taka spokojna i wszystkich bym tuliła i całowałaha ha.Wczoraj weszliśmy w 19 tydzień więc już prawie połowa!Wracam do nadrabiania ...I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
gratuluję 19-tki
ja obecnie 20tc w trakcie i uświadomiłam sobie, że u mnie to już po połówce, bo cesarki w szpitalu, gdzie mam mieć, robią w 38 tc

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj robiłam morfo i hemoglobinę mam 10,8, jak mi przepisze żelazo to się załamę nie połknę za nic w świecie, w żyłę prosto niech mi walą
są wersje nie do łykania - do ssania:
http://www.vitalabo.pl/natures_plus/...etki-do-ssania

i do żucia:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3626-Ferr..._mg_Fe3_30_szt (Ferrum Lek chyba wyłącznie na receptę)

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39851351]Pytanie do dziewczyn o podobnym do mojego typu urody czyli: włosy ani ciemne ani jasne (niby jasny brąz ale taki mysi), bardzo jasna szaro-niebieska tęczówka, jasna cera i oprawa oczu również jasna: jaki kolor cieni/kredki ładnie podbija taki kolor tęczówki?
Ja w kółko używam albo szarości albo granatu (moje ukochane kolory), ale może skusiłabym się na coś innego...

Nie lubię czarnych kredek, bo mam za jasne wszystko na tak intensywny kolor, za brązami też nie przepadam. Ale co innych możliwości jestem otwarta na sugestie [/QUOTE]

Perse - ja mam taki typ urody (zbliżony) - mysio-d*piaty ciemny blond, oczy niebiesko-szare, jasna oprawa, jedynie cery nie mam bardzo bladej i u mnie: brązy, szarości, fiolety.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39851958]i rzeczywiście dużo w tym jest że jak ktoś jest na zwolnieniu i dużo leży to tyje szybkiej bo w domu cześciej się je, więcej odpoczywa, mniej rusza i kologramy przybywają... ja ganiam cały czas jak szalona, praca, przedszkole, dom, zakupy, spotkania itp. co się nasapię przy tym to moje, ale kilogramy przybywają powoli.
Jak osiądę w domu na L4 to pewnie nadrobię..[/QUOTE]

nie zawsze tak jest... ja w ciąży z Norbertem leżałam od 5tc, częściowo w domu, częściowo w szpitalach - efekt +4,5kg. Teraz 20tc - wprawdzie dopiero od 1.03 na L4, tryb życia umiarkowanie aktywny, nie muszę leżeć - póki co: -2kg. Koleżanka ma termin teraz na piątek i ma już 32kg na plus - cała ciąża w domu - to chyba jednak zależy od naturalnych predyspozycji...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39852016]Ja muszę iść znowu jutro na krzepliwość i już mi źle na myśl o tej kolejce, która mnie tam czeka [/QUOTE]

Ja ostatnio jak byłam na badaniach w mojej przychodni lekarza rodzinnego, wystałam się w kolejce 45 minut i... jak dotarłam już do drzwi, to zobaczyłam na nich kartkę, że dzieci do lat 5 i ciężarne są obsługiwane poza kolejnością Oj ten budyń

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-19 o 17:12
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:14   #4262
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Myślę, że zaczaję się na jakiś fiolet

Roxi u mnie nie ma szans, prędzej te babcie by się na mnie rzuciły jak zawodnicy meczu rugby niżby mnie przepuściły.
Jaka chaja ostatnio była, jak ktoś chciał wejść tylko z moczem, musiałam sobie depeszów zapodać na telefonie, bo nie umiałam tego słuchać z rana i na głodnego i z perspektywą siedzenia w tej atmosferze ponad godziny.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:14   #4263
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Edit - fota, zeby nie bylo, ze sciemniam
Fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Tak się chwalicie swoimi brzuszkami, że postanowiłam pokazać mój.

Ikolejny zgrabniuti brzuchol

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w 22 tygodniu

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Mowicie że malutki a ja się ledwo dopinam w moje dżinsy nie ciążowe ^^ w sobote z Tż ruszamy na poszukiwania nowych większych :P
Ja się rozglądam za sukienką ktora mogłaby być użyta na ślub cywilny, max do 100zł..ale nie wiem czy przez neta warto kupować a nie lepiej tak po sklepach szukać

Piszę tż-towi sms-a "Kocham Cię mój przyszły niewolniku tzn mężu) zabije mnie wieczorem na gg hahahhaha
Ja już od dawna chodze w spodniach ciążowych
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:15   #4264
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39848573]Hej.
Nie będę oryginalna, jak powiem, że mam już dość tej zimy
Już mi się wyć chce, jak ciągle widzę to białe G padające :/
[/QUOTE]
pięknie napisane, to samo czuję
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39849261]http://demotywatory.pl/4056285/Tajem...ego-mieszkania Genialne [/QUOTE]
prawda
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

No- a waga znowu pokazała więcej. Pokazała 9 kg na plusie A wczoraj było 8.. może to przez to, że zjadłam obiad i potem szybko padłam? Muszę się wziąć za siebie i chyba sama z siebie zastosuję racjonalne odżywianie jakie np. ma czarownica !
brawo za podjecie decyzji o racjonalnym odżywianiuja też sobie to obiecuję ale jakoś podjadam i tak

Cytat:
dziewczyny, a powiedzcie mi kiedy Wasze małe buby najczęściej się ruszają?
kiedy najczęściej czujecie ruchy?
mój najczęściej wieczorem się rusza tak od 18-22 jest najbardziej aktywny, chociaż rano i po obiedzie tez czasami czuję, zależy od dnia

Cytat:
mama Domcia szaleje:
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzusiunie w ten piękny zimowy dzień ze śniegiem po pachy
Fajny miałam weekendzik, spędziliśmy go na goszczeniu się pojadłam, popiłam (herbaty)W niedzielę byliśmy u teściów na podwójnej imprezie, imieniny tesciówki i 50-tka teścia, upiekłam im ciasto własnego pomysłu i tyle ochów i achów się nasłuchałam, że Wam też się pochwalę, a co
Dzisiaj leniuchuję na całego bo te całe jakby "zakwasy" mnie wczoraj chciały dobić więc dziś odpoczywanko

Witamy się z Wami w 24 tc

Biję się z myślami: nadrabiać czy nie nadrabiać, trochę tego jest od piątku
brawo za 24 tc a ciacho wygląda naprawdę smakowicie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:18   #4265
enlevee
Zakorzenienie

no dobra, jestem

Głupia ja się zorientowałam dopiero po całym dniu, że palący przełyk to nie ból gardła, a zgaga ale ja tępa jestem czasem to nie do wiary
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:23   #4266
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co myślicie na święta?
http://moda.allegro.pl/polo-romantyc...079605249.html

Po porodzie też chyba można założyć
Bardzo ładna. Mój styl. Daj znać jak wygląda na żywo jeśli zamówisz
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:25   #4267
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
czyli mam rozumieć, ze miedzy Wami wszystko oki? i sie ukłąda skoro ślub w planach?
mama już wie o ciąży??
Tak układa się po mału, stwierdziłam po prostu żeby nie marnować kasy na drogie zaręczyny to lepiej zorganizować skromny cywilny i ja będę pewniejsza i mama się uspokoi tak myślę. A mama wie, widać przegapiłaś tamte posty. Póki co o dziwo nie dochodzi między nami do większych sięć ale temat brzucha jest nieporuszany.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja bym sie nawet bardziej skupila na tym, ze to znajomosc zaledwie - 8miesieczna?... w kazdym razie zycze Wam jak najlepiej, Tiger tylko wez sie za te alimenty, bo motylki motylkami, a dzieciom cos trzeba do dzioba wrzucic
Tak tak cały czas mam to na oku, dziś dostałam od byłego kase za te ćwieczenia wedle umowy więc jest ok
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja już od dawna chodze w spodniach ciążowych
Ja mam ciążowe z 1 ciąży ale za duże są ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:29   #4268
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mela...przz Ciebie dziś kupiłąm fasolkę szparagową bo mi smaka juz robisz od X czasu:P
Cieszę się, że mam na ciebie dobry wpływ

Czy was maluchy też tak nisko kopią? Mam wrażenie, że jak się zamachnie to mi cipką nogę wystawi (tfu tfu tfu).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:30   #4269
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Czy was maluchy też tak nisko kopią? Mam wrażenie, że jak się zamachnie to mi cipką nogę wystawi (tfu tfu tfu).
tak, też mam czasem takie wrażenie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:30   #4270
surka
Zakorzenienie

Cytat:
a zapomniałam Wam napisać- w nocy się przebudziłam i zaczęłam się drapać jak dzika po prawym cycku.. w pewnym momencie mi się głupio zrobiło i się zastanawiałam, czy Tż mnie nie podgląda tak po ciemku więc się chwilę na niego gapiłam żeby wyczaić, ale jak doszłam do wniosku ze śpi to zaczęłam dalej

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ależ się dziś napracowałam, oświadczam uroczyście, iż zakończyłam miesiąc biurko czyste, zero faktur i od jutra nudy w pracy, czyli zasłużony odpoczynek
I nawet PIT rozliczyłam i wysłałam elektronicznie
I w nagrodę kupiłam sobie 3 bluzki na allegro polecane przez Oliath. Dwie tuniki, te z suwakiem (śmietankowa + koralowa) i jedną taką z krótkim rękawem i koronką z myślą o Świętach
To super

Cytat:
Brzuchol z dzisiaj i pierwszy zakup dla maleństwa ^^
Malusi

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość

Chciałam wam podlinkować kreator planu porodu,może którejś z was się przyda Lekarze w Polsce rzadko informują że jest wogóle coś takiego,a powinni, myślę że warto z tego skorzystać.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

-można to wypełnić,wydrukować i zabrać ze sobą do szpitala,w którym się będzie rodzić. Najlepiej zapytać zawczasu w danym szpitalu,czy jest możliwe korzystanie z tego. Wem,że np. w szpitalu św.Zofii w Wawie jest to obowiązkowe. I jeszcze info ze str fundacji rodzić po ludzku:

"Plan Porodu to rodzaj dokumentu, w którym kobieta zawiera wszystkie swoje oczekiwania wobec porodu. W myśl obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz. 1259), taki plan powinnaś opracować wspólnie z lekarzem prowadzącym ciążę lub położną.

Z Twoim Planem Porodu powinien zapoznać się personel medyczny w momencie przyjęcia cię na oddział, gdy rozpocznie się poród. Jeżeli z powodów medycznych lub organizacyjnych opieka ta będzie odbiegać od zapisów w Twoim Planie Porodu, powinnaś zostać szczegółowo o tym poinformowana. Standard opieki okołoporodowej obowiązuje dopiero od kilku miesięcy i jeszcze nie wszystkie placówki dostosowały się do jego wymagań. Dlatego warto, abyś jeszcze przed porodem zgłosiła się do wybranego szpitala i zorientowała, czy Twoje oczekiwania zawarte w Planie Porodu będą respektowane. Jeśli w danym szpitalu wiele procedur odbiega od tego, co zaleca standard opieki okołoporodowej, możesz napisać skargę do dyrekcji szpitala, lub zgłosić do Departamentu Matki i Dziecka w MZ, lub Rzecznika Praw Pacjenta. Zastanów się także, czy inny szpital nie spełni lepiej Twoich oczekiwań."
Super, może damy to na 1 str., żeby nie uciekło?

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Koleżanka ma termin teraz na piątek i ma już 32kg na plus - cała ciąża w domu - to chyba jednak zależy od naturalnych predyspozycji...
O ja mam nadzieję, że mi się nie uda osiągnąć takiego przyrostu
Stary 2013-03-19, 17:31   #4271
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Tak układa się po mału, stwierdziłam po prostu żeby nie marnować kasy na drogie zaręczyny to lepiej zorganizować skromny cywilny i ja będę pewniejsza i mama się uspokoi tak myślę. A mama wie, widać przegapiłaś tamte posty. Póki co o dziwo nie dochodzi między nami do większych sięć ale temat brzucha jest nieporuszany.
To jak jest taka cisza to może warto spróbować pogadać?
Stary 2013-03-19, 17:33   #4272
enlevee
Zakorzenienie

She a nie wolisz poczekać ze ślubem jakimkolwiek? Niedawno tak jak Madi pisała zastanawiałaś się nad tym związkiem i nad jego kłamstwami, a teraz tak szybko chcesz wejść w to wszystko? Nie lepiej dać sobie jeszcze chwilę czasu, a nie byle szybciej?

Powiem Ci szczerze, że ja znam swojego Tżta od ponad 5 lat, jesteśmy ze sobą mniej więcej 2,5 roku i póki co dalej się nie decydujemy na ślub ze względu na to, że jeszcze chcemy dojrzeć do tej decyzji. Różnie było między nami i różnie zapewne jeszcze nie raz będzie. My chcemy jeszcze chwilę i świadomie wziąć ślub, nie ze względu na dziecko. Nie ma co przyspieszać obrotu sprawy, naprawdę. A uwierz mi- gdyby mój Tż mi taki numer wyciął jak Twój to nie miałby co liczyć przez kolejnych pare lat na ślub i decyzje z mojej strony. No ale wiadomo- to jest Wasza decyzja.. Pamiętaj też, że narzeczeństwem można być pare lat i w niczym to nie ujmuje nawet jeżeli jest dziecko. Napisałabym zwłaszcza wtedy, ponieważ dziecko to jest bardzo duży egzamin dla związku.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:

Mój mnie wali po pęcherzu zwłaszcza wtedy jak mam pełny - dzisiaj w tramwaju myślałam, że się posikam

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-19 o 17:32
Stary 2013-03-19, 17:34   #4273
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też tak nisko czuję ruchy, rzadko wyżej
Stary 2013-03-19, 17:37   #4274
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

Mój kopie przy pępku i po bokach, czasami się wciska nisko i szczypie wtedy brzuch...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:40   #4275
enlevee
Zakorzenienie

ja dzisiaj łososia i sobie warzywa do niego, a Tżtowi surówkę i frytki. Będę silna

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-19, 17:42   #4276
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
To jak jest taka cisza to może warto spróbować pogadać?
No właśnie leży obok mnie i na spokojnie zagaduje mnie o inne sprawy, ciekawa jestem czy wejdzie na "ten" temat
Cytat:
She a nie wolisz poczekać ze ślubem jakimkolwiek? Niedawno tak jak Madi pisała zastanawiałaś się nad tym związkiem i nad jego kłamstwami, a teraz tak szybko chcesz wejść w to wszystko? Nie lepiej dać sobie jeszcze chwilę czasu, a nie byle szybciej?

Powiem Ci szczerze, że ja znam swojego Tżta od ponad 5 lat, jesteśmy ze sobą mniej więcej 2,5 roku i póki co dalej się nie decydujemy na ślub ze względu na to, że jeszcze chcemy dojrzeć do tej decyzji. Różnie było między nami i różnie zapewne jeszcze nie raz będzie. My chcemy jeszcze chwilę i świadomie wziąć ślub, nie ze względu na dziecko. Nie ma co przyspieszać obrotu sprawy, naprawdę. A uwierz mi- gdyby mój Tż mi taki numer wyciął jak Twój to nie miałby co liczyć przez kolejnych pare lat na ślub i decyzje z mojej strony. No ale wiadomo- to jest Wasza decyzja.. Pamiętaj też, że narzeczeństwem można być pare lat i w niczym to nie ujmuje nawet jeżeli jest dziecko. Napisałabym zwłaszcza wtedy, ponieważ dziecko to jest bardzo duży egzamin dla związku.[COLOR="Silver"]
No ja też mówiłam od początku że nie chcę ślubu ze względu na brzuch, ale sporo przeszliśmy, dużo widzę zmian które nie mogą być na pokaz. Bo ewidentnie widzę jak poważnie o nas myśli i chce nam zapewnić spokojne życie na "swoim" mieszkaniu tak by nikt nam się nie wtrącał. Chcę tylko cywilny a za ileś lat jak się wszystko uspokoi, poukłada i uda się nam odłożyć zrobimy kościelny taki jaki sobie wymarzyliśmy.
Po za tym za waszymi radami patrzę aby z mamą było lepiej a wiem że jak zobaczy zalegalizowany związek to też inaczej patrzeć będzie na to wszystko
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:43   #4277
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj łososia i sobie warzywa do niego, a Tżtowi surówkę i frytki. Będę silna
ja dziś miałam sajgonki z ryżem i surówką :P ale w ramach pokuty zjadłam jabłko

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:43   #4278
mela1234
Zakorzenienie

Ty spróbuj zacząć temat. Może nie tyle brzucha, a waszych relacji.

A ta sukienka?
http://moda.allegro.pl/kopertowa-suk...093080995.html
Stary 2013-03-19, 17:50   #4279
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie leży obok mnie i na spokojnie zagaduje mnie o inne sprawy, ciekawa jestem czy wejdzie na "ten" temat

No ja też mówiłam od początku że nie chcę ślubu ze względu na brzuch, ale sporo przeszliśmy, dużo widzę zmian które nie mogą być na pokaz. Bo ewidentnie widzę jak poważnie o nas myśli i chce nam zapewnić spokojne życie na "swoim" mieszkaniu tak by nikt nam się nie wtrącał. Chcę tylko cywilny a za ileś lat jak się wszystko uspokoi, poukłada i uda się nam odłożyć zrobimy kościelny taki jaki sobie wymarzyliśmy.
Po za tym za waszymi radami patrzę aby z mamą było lepiej a wiem że jak zobaczy zalegalizowany związek to też inaczej patrzeć będzie na to wszystko

She ja się naprawdę ogromnie cieszę, że zachowanie Tżta zmieniło się na plus i stara się dla Was i dzieci, ale 2 czy 3 tygodnie, nawet miesiąc nie załatwia sprawy. Po takim czasie nie poznasz czy robi to dlatego, żeby uśpić Twoją czujność, czy robi to szczerze. Bardzo dobrze, że się stara, ale popatrz na to bardzo obiektywnie i oczami rozsądnej dziewczyny, która owszem bardzo kocha tego faceta, ale równocześnie wie do czego jest zdolny. Jesteś straszną optymistką i wierzysz w ludzi, ale przede wszystkim musisz wiedzieć, że różowe okulary często trzeba ściągnąć. Mama myślę chce dla Ciebie jak najlepiej, a nie kolejnych (odpukać oczywiście) kłopotów w razie czego.. Przecież można żyć ze sobą i poczekać choćby rok i sprawdzić jak Wam się układa. Ile Wy się znacie tak swoją drogą?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
ja dziś miałam sajgonki z ryżem i surówką :P ale w ramach pokuty zjadłam jabłko
ja dzisiaj ze słodkości dokończyłam wczorajsze owoce pod kruszonką, ale już nic więcej z dobroci tylko rozsądnie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-19, 17:51   #4280
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

mnie trochę wyżej kopie ale czasami czuję jak się tak nisko wciska mi jakby w pachwinę
Cytat:

A ta sukienka?
ładna i bardzo elegancka, jakbym miała wybierać to ta sukienka zamiast tamtej tuniki

czas coś zjeść, robię minipizze z ciasta francuskiego https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4229,mini-pizzeriny

Łukaszek
Stary 2013-03-19, 17:53   #4281
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

czas coś zjeść, robię minipizze z ciasta francuskiego https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4229,mini-pizzeriny

Najpierw mi klaskasz, a potem wklejasz mini pizzeriny

A sio, kusicielko

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-19, 17:54   #4282
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

A ta sukienka?
U mnie wszystkie kopertowe są na tak

Mnie ta urzeka... ale w biuście będzie za mała
http://moda.allegro.pl/subtelna-kope...093700461.html

Chciałam taką bo na chrzciny by potem została...
Ale z cyckami na wierzchu to się nie widzę

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-03-19 o 17:56
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:55   #4283
madi82
Zakorzenienie

A ja Ci MEla powiem tak ( i to nie dlatego, że jestem miła bo mam tą fasolkę przez Ciebie ) z Twoją figurką to w obu będziesz wyglądać super

Mi się ta tuniczka bardzo podobała...sukienka tez jest fajna.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:56   #4284
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw mi klaskasz, a potem wklejasz mini pizzeriny

A sio, kusicielko
przepraszam mój mózg w ciąży nie łączy ze sobą faktów

Łukaszek
Stary 2013-03-19, 17:58   #4285
madi82
Zakorzenienie

a przepraszam...gdzie Neniowa?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-19, 18:00   #4286
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Ci MEla powiem tak ( i to nie dlatego, że jestem miła bo mam tą fasolkę przez Ciebie ) z Twoją figurką to w obu będziesz wyglądać super

Mi się ta tuniczka bardzo podobała...sukienka tez jest fajna.
Zgadzam się z Madi- figura taka, że nie ma co się tutaj zastanawiać bo tak czy tak będzie super.

Cytat:
przepraszam mój mózg w ciąży nie łączy ze sobą faktów

No ! jakoś Ci to wybaczę, ale już nie grzesz więcej

Cytat:
Też się właśnie zastanawiam.. oby jej nie zwiało jak poszła gdzieś na spacer bo dzisiaj jej tu nie widziałam

Margosia- oj tam cycki się nie zmieszczą.. to wywalisz na wierzch i w drogę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-19, 18:02   #4287
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No włąśnie tez już dzisiaj pytałam...
Zawsze przychodzi pytać czy ma wyjść na spacer, a dziś chyba poszła bez pozwolenia?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

A gdzie doopa?

Teraz preferujesz z innej strony?

Mały
Stary 2013-03-19, 18:02   #4288
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

A ta sukienka?
Ładna, ale tuniczka bardziej mi się podobała

enlevee- nowy awatar. Jak ja się przyzwyczaję?!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:03   #4289
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Madi- figura taka, że nie ma co się tutaj zastanawiać bo tak czy tak będzie super.

No ! jakoś Ci to wybaczę, ale już nie grzesz więcej

Też się właśnie zastanawiam.. oby jej niewiało jak poszła gdzieś na spacer bo dzisiaj jej tu nie widziałam

En...nie poznałam Cię!!!!!!!!!!! już się do zboczucha przyzwyczaiłam:Pa tu nowy Avek

Enlevee ma już takigo znanego nicka, ze choćby dała nam...hmmmm...gołą pupkę to i tak bym ją poznała

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-19 o 18:04
Stary 2013-03-19, 18:04   #4290
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
En...nie poznałam Cię!!!!!!!!!!! już się do zboczucha przyzwyczaiłam:Pa tu nowy Avek
Wymieniła tyłek na usta, żeby nie było monotonii

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości