|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
dziewczyny jak wyczaicie jakąś promocje na kosmetyki hipp to dajcie info
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
za dobre wieści
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie ja mam obrzeki i cisnienie wysokie i skaczace ale nie mam bialk w moczu , ale chyba sama zrobie sobie w piatek mocz tak na wszelki wypadek
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie kolega dzisiaj zirytował tym zdjeciem:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf widać? |
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Hmm, kupić? http://allegro.pl/pieluchy-bella-hap...097515133.html ? 26,90zł z przesyłką. Moja szwagierka chwali te belli najbardziej. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Będziesz miała zaraz gości, mnie i bardzo głodnego Jurka w brzuchu
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kto ma przepis na jakieś ciastka bez pieczenia??????
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Chyba tak... sama już nie wiem. Ale w internecie wszędzie drożej. Bratowa gdzieś kupowała za 24zł, no ale 26 to nie duża różnica. O ,wlasnie mi napisała, że za 31 zł tez były. \ kupuję ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
f ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Co ja czynię...cytuję siebie....
|
|
#458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
superCytat:
kocham je.Cytat:
Ja usłyszałam od babci mojego TŻta, żebym się cieszyła, ze mnie jeszcze z pracy nie wywalili za te zwolnienia (WTF? Zabrzmiało to dziwnie - co najmniej jakbym była na jakichś wakacjach all inclusive i leżała poid palmą. Nosz k*&*&^a ![]() Starsi ludzie mnie jednak denerwują i mam nadzieję, ze ja tak pieprzyć nie będę goopot na stare lata... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam
idz do sklepuuu
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaahahahh
1. Ubrać się. 2.Wyjść 3.Kupić
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Babka kretynka 3. uff, nie tylko ja |
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
witamy sie po dluuuuugim internetowym odwyku
to byl ciezki czas, hehe. zaraz opisze cala moja szpitalna przygode. (do nadrobienia mam jakies 70 stron, ale dam rade chcialam baaaardzo podziekowac za pamiec, kciuki i wszystkie smsy! kochane jestescie wielkie buziaki dla Jenny, Justi i Anoxee |
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się oczywiście dowiedziałam przypadkiem, ze wylądowałaś w szpitalu bo nie jestem ostatnio na bieżąco ![]() Cieszę się, że już jest dobrze A teraz dużo odpoczywaj
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
kurcze mam nadzieje ze mój Kubeniek nie będzie uczulony na pampersy bo ma 4 paczki i tak sie hamowałam i nie kupowałam więcej własnie z myślą ze jak by coś było nie tak....
chyba sobie zrobię koktajl owocowy ale kto mi otworzy puszkę z brzoskwiniami ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę Ci otworzyć, wpadnij
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za powrót Brakowało tu Was
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
w poniedzialek (11go) wstalam kolo 12 i zobaczylam dwie malutkie plamki na wkladce. po godzinie wkladka byla jasnorozowa. sciagnelam tz do domu i o 14 pojechalismy na izbe przyjec. tam oczywiscie polozna zaczela krecic nosem, ze moglam przyjechac wczesniej, bo do 14 byla czynna przyszpitalna poradnia gin. na szczescie to byla koncowka jej zmiany, wiec kolo 16 poszla do domu (tak, tak czekalismy 2 godziny!). w koncu inna polozna zrobila ktg (brak skurczy) i znow czekalismy 2 godziny...siedzac w gabinecie i czekajac az jakis lekarz przyjdzie z porodowki. pozniej dowiedzialam sie, ze tego dnia odebrali 9 porodow, dzien pozniej 11! ruch jak na dworcu. w koncu przyszedl lekarz, badanie na fotelu, krwawienie z rozpulchnionej, podraznionej szyjki.
usg - szyjka zamknieta, 3,5cm, Nelka fika. i werdykt "pani zostanie na obserwacje". przyjeli mnie jakos o 18, juz po kolacji, zatem glodna, bez picia, koszuli...czekalam az tz ogarnie to wszystko (swoja droga przywiozl mi mega kubelek http://www.kurczepieczone.pl/var/sel...elek_large.jpg ktory jadlam na korytarzu zeby innym nie pachnialo. dostalam wolne lozko, ciezarna akurat je zwolnila, bo poszla rodzic dwie wspollokatorki, jedna (kolezanka nr 1) 5 dni wyzej niz ja przyjeta ze skurczami i ze wskazaniem do zalozenia pessara, druga (kolezanka nr 2) w 35 tyg plamienia, odklejajace lozysko. dostalam dwa zastrzyki na rozwoj plucek, luteina, zelazo na moja anemie i jak to ladnie mowili lekarze na obchodzie "pani lezy, pani czeka, pania obserwujemy" hehe. niektore obchody trwaly 2 sekundy i wylysmy po nich jak bobry, bo kazda liczyla, ze w koncu pojdzie do domu. ciezko tak lezec, kiedy nie robia zadnych konkretnych badan...i nie daza do wypisu nasz dzien: pobudka o 6:00 strzelajacy termometr, sluchanie serduszka (swietne polozne! "mamusia slyszy? to sie ciesze"), 7:00 tabletki i sniadanie, 8:00 obchod, 9:00 ktg (min. 20 min meczarni), 12:00 obiad, 14:00 serduszko, 16:20 kolacja, 18:00 tabletki, 19:00 serduszko, 20:00 obchod. fotel i usg po porannym obchodzie - jesli lekarz zlecil. o samym pobycie moglabym pisac wiele, ale to moze w innym poscie napatrzylam sie na ciezarne, lekarzy, dzidziusie. dokumentowalam dla Was szpitalne menu...zbieralam informacje dot. szpitalnej wyprawki.kolezanka nr 2 15go marca urodzila synka, ale to tez dluzsza historia. maly wazyl 2300, 51cm w piatek wieczor (jak juz zwolnilo sie lozko, trafila do nas kolezanka nr 3. 35 tydzien waga dzidziusia 2400. powod - spuchnieta noga, podejrzenie zakrzepicy, lekkie skurcze, ale miala juz zalozony pessar). o niej tez pewnie cos naskrobie ![]() cdn. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-19 o 18:52 |
|
|
|
#474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj byli sami patole. Laska, która ma 25 lat i ma czworo dzieci - 7, 5, 3 i 2 lata. Kolejna, która ma 20 lat i ma dziecko (nie wiem ile lat) i jest w ciąży. I kolejne małżeństwo z trójką dzieci, którzy mieszkają na 20m2. Rewelka. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#475 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#476 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i będziesz chudsza pewnie niż przed ciążą czyli tak jak ja. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Kamciatka;39857896] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aha, któraś z was pytała o te wypisy na życzenie... To, że szpital odmawia przyjęcia pacjenta po tym, jak wypisze się na żądanie, to podobno całkowicie niezgodne z prawem. Wiem od kilku lekarzy, że nawet w takim wypadku szpital ma obowiązek przyjąć pacjenta! |
|||||||||
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
tak naprawde juz po jednym dniu przestalam plamic i bylo ok. chyba we srode wieczorem uslyszalam, ze nastepnego dnia wstepnie wracam do domu. rano wskoczylam na fotel i podczas badania szyjka znow zaczela krwawic i lekarka stwierdzila, ze do domu na pewno nie pojde przed poniedzialkiem. moj gin (ordynator) codziennie mowil: pani juz idzie do domu, ale ta lekarka go hamowala
i nie bardzo wiedzialam juz kogo sluchac. wczoraj obiecal jej i mnie, ze zbada mnie tak, ze szyjki nawet nie dotknie i bede mogla dzisiaj wyjsc...no i udalo sie jesli nikt mi tam nie bedzie gmeral, nie bede stosowala zadnych czopkow, zero przytulanek to bedzie ok. mala jest bezpieczna, nie ma zagrozenia przedwczesnym porodem...wszystko ok. w trakcie okazalo sie, ze w cytologii, ktora robilam w szpitalu na poczatku ciazy (nie odebralam wynikow) wyszedl jakis stan zapalny, ale material nie nadajacy sie do oceny i po 6 miesiacach (czyli jakos teraz hehe) powinnam ja powtorzyc. gin stwierdzil, ze poczekamy z tym zeby teraz juz szyjki nie meczyc i zrobie ja po porodzie. oczywiscie moj tz panika, wizja raka szyjki macicy mam nadzieje, ze do szpitala wroce dopiero w maju za chwile zrzuce fotki...
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli witaaaaaj!!!!
|
#479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
będzie dobrze z maluszkiem
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po odwiedzinach tz i innych czlonkow rodziny chcialam zostac uprowadzona, wyjsc i zostac zaginionym pacjentem...oj rozne miala wizje. polozne kilka razy wprost nam powiedzialy (mnie i kolezance nr 3), ze moglybysmy wyjsc na wlasne zadanie. one mowily, ze wiedza, ze sie tego obawiamy, ale nawet gdybysmy za godzine wrocily z powrotem na izbe to nikt problemow nie robi i robic nie moze. w papierach jest zapis "powod wypisu", ale polozne mowily, ze to zupelnie nic dla nich nie znaczy. podczas obchodu kolezanka nr 3 tez uslyszala, (gdy zapytala "panie doktorze a kiedy moge isc do domu?" "w kazdej chwili na wlasne zyczenie").
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

za dobre wieści

spoko, znamy się z widzenia (mój mąż zna się z jej facetem) to nawet z nią pogadałam i chyba mi się opłaciło bo nie pozwoliła mi połowy wędlin kupić, pokazała które są świeże 

to byl ciezki czas, hehe. zaraz opisze cala moja szpitalna przygode.

będzie dobrze z maluszkiem