|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Widziałyście nowe zestawy zwierzątkowe z HM?
http://www.hm.com/pl/product/08059?article=08059-D
|
#482 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
ale musisz zapytać o konkretny model najlepiej w sklepie to Ci powiedzą
|
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się gaduły w kolejnej części. Odpłynęłam na kilka dni, bo nie czuję się za dobrze i postanowiłam, że w każdej wolnej chwili będę leżakowała. Niestety zbyt duże obroty w ostatnich tygodniach i olbrzymi stres dał znać o sobie... ![]() Maluszek pięknie fika w brzuszku, ale niestety dopadły mnie kołatania serca i zbyt wysoki puls. No i coraz częściej opadam z sił. A Mąż nawet cudnie dzisiaj skwitował, że wyglądam tak koszmarnie, jakbym non stop ryczała- twarz mam zapuchniętą, oczy łzawią, z nosa cieknie... No nic, niech szybciej wiosna przyjdzie... Ot i tyle mam na usprawiedliwienie swojej nieobecności. Mam nadzieję, że u Was wszystko ok!
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana i nie daj się "złym siłom" :O)
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja specjalna relacja
szpitalne menu1) sniadanie - codziennie takie samo, wiec tylko jedna fotka. zamiennie kanapki: z szynka, z bialym, zoltym serem. dwa razy byly bulki z zapiekanym serem. kolacja dokladnie taka sama, tylko 2 kromki zamiast 2 i pol hehe 2-8) obiady - siedem podczas mojego pobytu
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-03-19 o 19:38 |
|
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a, witaj kochana diabli
|
|
#487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skarb
|
|
|
|
|
#488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
mój ostatnio umył dwa i dwa jeszcze zostały ale pogoda nam nie sprzyja
|
||
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojjj, chyba czas na kolacje bo jak na mój gust to całkiem smacznie to wygląda. No może nie wszystko ale większość :P Zgaga mnie męczy Odbija mi się tymi okropnymi kwasiorami a nic takiego nadzwyczajnego nie jadłam dziś ;(
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-19 o 19:46 |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolacja o 16:20 to tez dosc dziwne rozwiazanie, wiec do 24 zdazylysmy pochlonac jeszcze jakies domowe zapasy (kolo polnocy podjadalysmy ciastka ).obiady - porcje wygladaja na male, ale naprawde zapychaly. w sumie tylko 2 razy rodzinka przywiozla mi obiad i ledwo go w siebie wcisnelam. najlepsze byly dostawy "suprajsowe". raz moj tz przywiozl 3 shake waniliowe gdybym zostala tam choc dzien dluzej pewnie zamowilybysmy pizze ![]() ale to byly zachcianki, a nie glod hehe. ogolnie mialam wrazenie, ze leze i jem, jem i spie. balam sie stanac dzis w domu na wage. tymczasem wskazuje kilogram mniej niz przed szpitalem i to naprawde dziwne. pochlanialam naprawde sporo slodyczy, szpitalna herbata byla bardzo slodka, a pilam po 2-3 kubki naraz, zeby nie pic tylko zimnej mineralnej. polozne smialy sie, bo mala tak fikala podczas usg, ze chcialy zrobic przeglad mojej szafki i wyeliminowac cukier nie mogly jej zlapac, ciagle uciekala spod glowicy...a jak juz ja dopadly to kopala jak szalona. male adhd.
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
A żyrafaaaa, wszystkie są cudne, jeszcze jak masz newstsellera
to jest kupon -20 proc od dziecinnych ![]() Cytat:
Chyba taki urok tego okresu, ja już się męczę 2 tyg...
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później na SR coś jakby szpilkę wbijało, a w aucie miałam kilka podejść do podniesienia torby co połozyłam między nogami, żeby mąż mógł zanieść moje L4 bo mnie bolało. Teraz leżę, mąż obrażony na mnie, bo nie wyłączyłam telefonu na SR tylko wyciszyłam i było słychać wibracje. A niech się buja, przynajmniej kolację sam zrobi, mnie brzuch boli więc mam go w Cytat:
![]() Opowieści jak opowieści, ale te fotki jak z restauracji Brakowało cię na forum.
|
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() O dzięki za info ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli super, że wróciłaś i
żebys nastepnym razem trafiła do szpitala rodząc ![]() jestem przerażona tym szpitalnym jedzeniem
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mutsy 4rider na pompowanych kołach i ze skórzaną rączką z tym, że my polujemy na używany - chyba, że używki się nie trafi to wtedy nowy. No chyba, że trafi się inny to wtedy będziemy myśleć.
|
|
#498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja miałam gorsze jedzenie jak byłam przed ciążą w szpitalu dali mi dwie kromki chleba a do tego dżem który starczył mi tylko na połówkę jednej kromki jak bym wiedziała to bym sobie cały słoik kupiła masakra jakaś od razu zadzwoniłam dom tż z listą produktów Cytat:
|
||
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
i cos dla dziewczynek, ktorych dzieci waza juz powyzej 2300
maly Mateuszek, ur. tuz po rozpoczeciu 36 tyg. (dwie fotki z ciotka diabli - przepraszam za moj fatalny szpitalny stroj ps. moze tutaj opisze jak to bylo...mamuska lezala, plamila, dostala zastrzyk na plucka. juz miala isc do domu, ale podczas usg okazalo sie, ze ma za malo wod plodowych, lozysko sie odkleja...wiec kroplowka testowa wywolujaca porod. po 24 godz. kolejna i "pani musi dzisiaj urodzic". poszlo ekspresowo 3 godziny kroplowki, nastepnie 3 i pol godz. i maly byl na swiecie. 10 pkt, ominal go inkubator i inne nieprzyjemnosci. urodzony 15go, dzisiaj juz poszedl do domku. tata zakochany. aaa zeby bylo smieszniej. mial byc filipkiem, ale mama zobaczyla go zaraz po porodzie i...stwierdzila, ze to caly tata, wiec zostal juniorem hehe. w sumie pierwszy raz widzialam tak wzruszajaca scene - ojciec syn. tata 2 metry wzrostu, misiek, wielka lapa. maluszek tyci tyci, glowka jak pomarancza, becik zwiazany pielucha zeby sie nie wysunal no i tatus wpatrzony w malego, z lzami w oczach, calujacy, zupelnie nieobecny. sporo ludzi wokol, ale nic go nie obchodzilo urocze!napisze jeszcze, ze podczas porodu sporo papierkow do zatwierdzenia - zgoda na wszystko. przed porodem polozna robila wywiad pod plan porodu: nacinanie krocza, golenie, kangurowanie (swietna sprawa! po porodzie jesli wszystko ok mamusia lezy sobie 2 godziny z maluchem na biuscie, schowanym pod koszula), wszystkie tesciowe, babcie, tatusiowie czekaja, a oni maja chillout hehe czas tylko dla siebie
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
witam się na nowym wątku
![]() alez jestem spóźnionaaaaaa postaram sie w nocy nadrobić jeśli dam radę - mąż idzie na noc...Diabli, super, że wróciłaś
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj teraz moze miec lekko ponad 2 kg
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli slodziuchny ten maluszek
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Diabli fajnie, że już wrócilaś
i świetne relacje Byłam dziś u gina. Więc raczej do terminu to nie dotrwam. Główka przyparta chyba przez to chodzę jak kaczka i się muszę napędzać![]() Trochę mało wód płodowych, co mnie zmartwiło. Mam bardzo pilnować ruchów i w razie co od razu IP. A co mnie z butów wyjęło - przytyłam 20 kg!!! Generalnie, to jakoś mnie to wszystko przygnębiło. I świadomość, że to już niedługo może być... |
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie będzie tak źle. Trzymam by wytrzymał jeszcze w brzuszku
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
faaaaajnie znow byc na forum
dzisiaj juz za wiele nie napisze, bo tz sciga mnie na kanape...ale jutro obiecuje, ze poczytam co pisalyscie i moze napisze jeszcze jakies ciekawostki z pobytu. miedzy innymi moze o tym co dziewczynom przydalo sie do porodu w sumie mialam tyyyyyle do opowiadania, a jak przyszlo co do czego, to nie wiem o czym klikac ![]() chyba najwazniejsze to, ze chcialabym pojechac juz z akcja porodowa...bardzo wspolczuje dziewczynom, ktore musza lezec po terminie i czekac. niektorym podlacza sie nawet 5 kroplowek i dalej nic...to dopiero stresujace! mowia "pani dzisiaj musi urodzic" pozniej caly dzien nikt nie przychodzi, nie robia badan, lekarze na porodowce, polozne nic nie wiedza...i mija kolejny dzien. brrrr. podobno w maju ma byc 2x wiecej dzieci niz teraz (dzieci "pamietniki z wakacji" - urlopowe przytulanki ) juz teraz byly momenty, ze rodzace siedzialy i czekaly na wolna sale hehe.
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli ale maleństwo
Katate mam nadzieję, że jeszcze trochę w dwupaku wytrzymasz ile Mały waży?
|
|
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam go sobie przywlaszczyc. mialabym parke i spokoj w sumie to odkad sie urodzil byl jedna z lepszych szpitalnych rozrywek chodzilam sobie w odwiedziny, bo ilez mozna lezec.---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
my musialysmy liczyc 2 razy dziennie, miedzy 10-11 i 15-16. jesli naliczysz wiecej niz 10 to juz mozna odpuscic, ale my musialysmy podawac ile ich bylo. jesli w danej godzinie dziecko spi to liczysz w kolejnej. mnie wychodzilo po 20-30 zawsze pisze o tym, bo mama malego Mateuszka czula go w ostatnich dniach naprawde duzo wiecej niz wczesniej. krecil sie i stad wyszlo, ze malo wod...urodzil sie owiniety pepowina. nie badz przygnebiona, bo masz juz w sobie duzego babla, wiec wszystko jest ok. nam powtarzali, ze jak juz dzidziusie dotrwaja do 36 tygodnia to mozemy isc rodzic :P |
||
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Kurde. Pocytowalam trochę i mi wcielo. Ech.
Z tego co pamiętam. Diabli nareszcie! Poogladam zdjęcia jak zaloguje się przez komp;-) Rozmawialyscie o facetach. Mój teraz podobno sprząta ładnie sam;-) ale kto go tam wie ![]() I dzięki za wsparcie Jakieś 2 godziny po tamtym skurczu znowu myślałam że mnie coś łapie. Zawołałam pielęgniarke i co? To Majka się dupa wypiela Normalnie mam już haluny i sama nie wiem co jest skurczem a co nie. Dobrze że ktoś zawsze jest pod ręką i mnie zmaca ![]() I normalnie zrobiło mi się żal mariolki. Była na usg i lekarz ją ochrzanil że nie wiedziała o ciąży i to pewnie dlatego dziecko ma wadę serca! jest jaka jest ta moja mariolka ale jak można takie coś powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie??Przyszla i się poplakala. Szczególne że okazało się że 2 ginow wykluczyło jej ciążę i dlatego dowiedziała się dopiero w 34tyg od trzeciego... Okres miała do ok.4 miesiąca... Ech. Serio jest mi jej żal teraz. |
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#510 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te Twoje relacje powalają mnie z nóg.. mega optymistycznie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niech maluszek jeszcze siedzi w brzuszku!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

a o Mutsy zupełnie zapomniałam... a jaki model? bo akurat te co mi się się podobają mają piankowe koła, a my koniecznie musimy mieć pompowane, nie wiem chyba nie da się zamienić kółek

ale musisz zapytać o konkretny model najlepiej w sklepie to Ci powiedzą

:P
Odbija mi się tymi okropnymi kwasiorami a nic takiego nadzwyczajnego nie jadłam dziś ;(
i to naprawde dziwne. pochlanialam naprawde sporo slodyczy, szpitalna herbata byla bardzo slodka, a pilam po 2-3 kubki naraz, zeby nie pic tylko zimnej mineralnej. polozne smialy sie, bo mala tak fikala podczas usg, ze chcialy zrobic przeglad mojej szafki i wyeliminowac cukier 

żebys nastepnym razem trafiła do szpitala rodząc
w sumie to odkad sie urodzil byl jedna z lepszych szpitalnych rozrywek
jest jaka jest ta moja mariolka ale jak można takie coś powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie??