MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 18:52   #4651
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
to dopozniej laseczki

jade na IP

oby szybko poszlo ... bo serio serio jak ma bolec mocniej
to ja dziekuje wysiadam haha

DASZ RADE ! DASZ RADE ! DZASZ RADE !
Trzymamy mocno kciuki i oczekujemy na wieści.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 19:12   #4652
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka dzięki nienadrabialam wieć nie wiedziałam. Z opisem poczekam zanim będziemy w domu itd zdążysz urodzić

Podklady mi poszły przy porodzie nr 1 a po porodzie nr 2 potrzebowałam dwa razy więcej i mi przynosili dziś lecą jak woda.

Ale ten maluch jest cudny

Za godzinę będą mnie pionizowac czyli pierwszy raz wstane. Boję się bo boli brzuch strasznie jeszcze macica mi się powoli kurczy bo miałam duże dziecko eh maly olbrzymek a tyle narobił kłopotu
Luna, szybkiego powrotu do sił życzę A o jakie podklady nr 1 i nr 2 chodzi? Masz na myśli podklady na łóżko czy te wielkie podpaski?
To napisz potem jak tam pionizowanie poszło...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

aha... mam pytanie do wypakowanych Mamuś. Czy bierzecie jeszcze witaminy? Bo niby na wszystkich jest napisane, żeby je przyjmować w czasie ciązy i karmienia... A mi się własnie kończą i się zastanawiam czy kupować nowe opakowanie czy odpuścic...
Stary 2013-03-19, 19:19   #4653
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Za godzinę będą mnie pionizowac czyli pierwszy raz wstane.
dasz rade!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie skomentuje. Ale jakoś myślę, że osoba, która takie decyzje podejmuje, nie rodziła.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Masakra
faktycznie...

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Tak boli i masz siłę udzielać się na forum??? Ciekawe...
kobietooooo... Ciebie boli dłuugooo i caly czas sie udzielasz... Ciekawe...
Troszku empatii!!!!!!!!!!!
Moze jakies kciuki, poklepanie po plecach a nie najazd?! ilez jadu w tym poscie...

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Czy bierzecie jeszcze witaminy?
ja biore te ktore bralam w ciazy (pregnaPlus). żelazo, magnez. ale mam anemie wtorna i nakazane.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 19:26   #4654
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, staram się nadrabiać cały dzień, ale lezę i zdycham, takam chora, że nie mam na nic siły. W nocy obudziłam się z mega katarem i bólem gardła. Czyżby teściowa mnie załatwiła tym myciem okien i wietrzeniem wczoraj Jestem sama, bo tż na wyjeździe od niedzieli do jutra i mi strasznie źle. Leje mi się z nosa, gardło boli, a jak kicham to sikam normalnie w majtki, bo nie wytrzymuje Masakra
Ojejku, bidulka. Wiem co czujesz. Wczoraj jeszcze zdychalam, dzis juz zdycham mniej, mam nadzieje, ze u Ciebie tez jutro sie poprawi NO masakra z tymi ostatnimi podrygami zimy...
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 19:53   #4655
maria28
Kniaginia

Cytat:
Luna, szybkiego powrotu do sił życzę A o jakie podklady nr 1 i nr 2 chodzi? Masz na myśli podklady na łóżko czy te wielkie podpaski?
Chyba chodziło o porody nr 1 i nr 2, bo Lunka miała jakby dwa porody, a nie o typy podkładów
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:07   #4656
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Chyba chodziło o porody nr 1 i nr 2, bo Lunka miała jakby dwa porody, a nie o typy podkładów
faktycznie... Ale ja czytam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Alliw, a która Ty masz karuzelę rainforest? K3799 (z papugą) czy L0527 (ze słonikiem tygryskiem, itp.)? Bo dopiero przyuważyłam, że są różne... Dobrze, że jeszcze nie zaczęłam licytowac bo bym się pewnie zdziwiła jakby mi przyslali inną niż myślałam
Stary 2013-03-19, 20:08   #4657
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A więc witam w ten zimny dzień brrr

Booziaczek, Luna - GRATULUJĘ
Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków
Kasia, ciśnij mocno, trzymam kciukasy za Ciebie

U mnie zaczęły się koszmary senne związane z porodem - za dużo ostatnio o tym myslę. Sniło mi się, że położna powiedziała, że będzie mi baaardzo ciężko urodzic, bo mam za małą, a ja na to, że "To ja chcę znieczulenie"
W ogóle wcześniej to sobie myślałam, że co tam poród - będzie bolało, muszę się na to nastawić, ale ja DAM RADĘ. A teraz boję się na samą myśl o tym, jaki to będzie ból, płacz i wrzask

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
O stażystów nikt mnie nie pytał, ale chyba w planie porodu miałam zaznaczone że mi nie przeszkadza. Tyle że tej kartki nikomu nie dałam
Aha, no ja nie wiem jak to będzie u mnie, możliwe, że wyboru nie będe miała, bo w końcu rodzę w Szpitalu Uniwersyteckim, a tam studentów masa. Obojętne mi już to obecnie.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
od dzisiaj startuje z herbatka z lisci malin... bleee niedobra, choc wypic da rade

i moj brzusio z zeszlego tygodnia (36 tydzien), rowne 100 cm w pepku
Też sobie zamówiłam dziś herbatkę, wiesiołek i podkłady. Swoją drogą nie sprecyzowałam, chodziło mi o te podkłady na łóżko, ale kupiłam jeszcze opakowanie, żeby siary nie było w szpitalu Bo te podpaski z Belli duże lubią sobie przeciekać - nie mają żadnych skrzydełek, więc pewnie z tymi dużymi podkładami z Belli po porodzie też może zdarzyć się niespodzianka :/ Zobaczymy, dokupiłam te na prześcierało w razie W. Dzięki dziewczyny za porady.

No i brzuszek bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Legowisko mojej księżniczki
Ślicznie!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Hej laski, mam wiadomość od naszej Monicci

Od niedzieli leży w szpitalu, miała temperaturę 38,2 i tętno dziecka wysokie, i miała być cesarka, ale wszystko się unormowało i zrezygnowali...wczoraj miała mieć wywoływane ale się rozmyślili..teraz rozwarcie na 2 palce . Macie pozdrowienia i wielka prośba o kciuki, żeby się synek zdecydował wyjść bo nie chce tam leżeć w nieskończoność...

także
oczywiście mocno trzymam!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem zalamana, wróciłam z IP i krocze sie rozeszło...Teraz mam czekac aż zagoi się samo, ponadto szwy, które zostały są nadal. Lekarz mówił, ze strasznie duże supły porobione i dlatego sie nie goi...ZMniejszył mi i w piatek do kontroli: podejście czwarte walki ze szwami...Ta lekarka musiała mnie zle zszyc, ze takie cyrki...Boli mniej, ale przeraziło mnie to...Kora dębu i tantum rose do okładów...A na dodatek Kacperek ma katar...;/ Frida prawie nic nie wyciaga, sól morska pomaga na chwile;/ Smutno mi.
bidna
za usunięcie szwów!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/video/video...=1719671648410 pokaze Wam cos co na moim fb sie pokazalo, tak nagrac filmik z brzucha co sie w nim dzieje przez 9 miesiecy, niesamowite by bylo
rzeczywiście niesamowite

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas żadnych zmian na ktg ani jednego skurczu, w badaniu też nic, normalnie jakbym była w połowie ciąży a nie w skończonym 40 tygodniu w czwartek przed południem melduję się w szpitalu, mają zdecydować co dalej, być może zbadają i jeszcze odeślą na 1-2 dni do domu, a jak zostawią to 2 dni obserwują i wywoływanie... eeh..
może nie będzie tak źle i się akcja rozkręci!

Cytat:
ja zmieniam przy kazdej wizycie w lazience... ale ja jestem swir
kazda zuzyje inaczej...
w ktorym szpitalu rodzisz?!
W Uniwersyteckim na Kopernika, bo chodzę tam na kontrole co miesiąc do Poradni patologii Ciąży, stąd ten wybór.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:16   #4658
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
moni.ka.g, to u mnie chyba będzie podobnie Tyle, że moja ginka panikara i ona mi niestety nie da posiedzieć jeszcze pare dni w domu. W czwartek kiedy mam niby tp - mam wizytę i podejrzewam że wtedy też dostanę skierowanie do szpitala... Tak wic na weekend wyląduję w szpitalu, więc wiadomo że tylko sobie tam poleżę, bo pewnie w poniedziałek zaczną wywoływać poród... No zobaczymy... Do czwartkowej wizyty jeszcze 2 doby
a mi się wydawało, że mój gin tak szybko chce mnie do szpitala wysłać bo najczęściej słyszę, że lekarze przynajmniej tydzień po terminie każą jeszcze siedzieć. szczerze mówiąc wolałabym siedzieć w domu, a nie stresować na patologii i słuchać strasznych szpitalnych historii. i tak strasznie się stresuję i boję, ale nie sądzę, żeby szpital zmienił coś na lepsze pod tym względem.

Cytat:
Oj... Słyszałam już kilka razy, że lekarze tak zwlekają z CC, że kobietę do końca porodu trzymają, a jak już naprawdę nic się nie dzieje, to CC. Nie skomentuje.
też się nasłuchałam o wywoływaniu porodu przed 2 dni a potem nagle stwierdzają, że jednak kobieta nie urodzi sn i cesarka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:22   #4659
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Strippi powiem ci ze mi ostatnio tez strasznie zimno w dzień chodzę i odkręcam kaloryfery i na bluzkę sweter wkładam a od kilku dni to śpię w skarpetach gdzie kiedyś dla mnie to było nie do pomyślenia
to ja mam tak samo! i też śpię w skarpetkach hehehe

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Tak boli i masz siłę udzielać się na forum??? Ciekawe...
jak zwykle musisz dowalić swoje 3 grosze, musiałaś polać jadem no nie

Cytat:

aha... mam pytanie do wypakowanych Mamuś. Czy bierzecie jeszcze witaminy? Bo niby na wszystkich jest napisane, żeby je przyjmować w czasie ciązy i karmienia... A mi się własnie kończą i się zastanawiam czy kupować nowe opakowanie czy odpuścic...
ja nie biorę, ale mam jeszcze moje z ciąży więc zacznę je brać, bo niedługo nastąpi okres wypadania włosów :/
Stary 2013-03-19, 20:27   #4660
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Smile Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Hej Laseczki
Ja juz sobie leze w lozeczku ZZO podane o 19-30
Pelne 6cm mialam 20min temu

Czekam sobie licze skurcze
A mam je chyba maciczne bo krzyz na szczescie mnie nie boli
Ciagnie tylko i skreca mi caly brzuch

Jest Zaje.bi.scie wam powiem jak na razie
Jestem zadowolona

Buziaki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:29   #4661
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Bo te podpaski z Belli duże lubią sobie przeciekać - nie mają żadnych skrzydełek, więc pewnie z tymi dużymi podkładami z Belli po porodzie też może zdarzyć się niespodzianka :/ Zobaczymy, dokupiłam te na prześcierało w razie W. .
powiem ze miałam to w nosie... ale fakt faktem, ze szpital stanal na wyspokosci zadania - panie wciaz zmienialy mi te podklady, posciel jak tylko lekko zabrudzilam.
czasem wrecz nie chcialam zeby mi lozko poprawialy, bo kiepsko mi sie wstawalo

Cytat:
i tak strasznie się stresuję i boję, ale nie sądzę, żeby szpital zmienił coś na lepsze pod tym względem.

heh. ja nie dałabym sie wyrzucic ze szpitala. tak sie bałam ze cos sie stanie poza nim...
ale gdyby nic sie nie dzialo, tez wolalabym siedziec w domu.

Strippi, aaa... faktycznie. wlosy maja leciec

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-03-19 o 20:31
Stary 2013-03-19, 20:32   #4662
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
powiem ze miałam to w nosie... ale fakt faktem, ze szpital stanal na wyspokosci zadania - panie wciaz zmienialy mi te podklady, posciel jak tylko lekko zabrudzilam.
czasem wrecz nie chcialam zeby mi lozko poprawialy, bo kiepsko mi sie wstawalo
Też prawda, w sumie są przyzwyczajone do tego. W sumie jak byłam na oddziale patologii to też często dziewczynie obok przebierali pościel.
Ale Ty chyba rodziłaś w innym szpitalu niż ja będę ?
Stary 2013-03-19, 20:33   #4663
maria28
Kniaginia

Cytat:
Jestem zadowolona

Buziaki
A, nie... No to super! Oby tak dalej
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:33   #4664
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zadowolona
jestes boginia
cisniiijjjjjj!
mama jest z Toba?!

Stary 2013-03-19, 20:34   #4665
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
Jest zaj... powiadasz ? Super, czekamy w takim razie na kolejnego maluszka !
Stary 2013-03-19, 20:35   #4666
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty chyba rodziłaś w innym szpitalu niż ja będę ?
,
w Siemiradzkim.

Stary 2013-03-19, 20:41   #4667
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
no mi własnie też - takie może 2-3mm wystające - delikatna góreczka
Do Dragusi dziś pisałam Prosiła żeby trzymac kciuki za ich jutrzejsze wyjście Stara się nas czytac na bieżąco ale wiadomo jak to na telefonie. Kazala pogratulować Lunie, bo jej pisałam że też takiego dużego chłopaka urodziła No i pisała, że Florek w ciuszki 56 nie wchodzi, więc po powrocie do domu szybka selekcja
No to dla Dragusi i Florka na jutro

Cytat:

Za godzinę będą mnie pionizowac czyli pierwszy raz wstane. Boję się bo boli brzuch strasznie jeszcze macica mi się powoli kurczy bo miałam duże dziecko eh maly olbrzymek a tyle narobił kłopotu
Oj to siły i wytrwałości, ale jak już wstaniesz to później będzie już lepiej

Cytat:
tak tatusiowe robia fryzury swoim coreczkom
uczcie sie!
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
nie mam pytań, sama bym na to nie wpadła, a faceci to mają pomysły nie ma co

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
No to nieźle, zaje.... mówisz to aż jestem ciekawa dalszego ciągu wydarzeń
Stary 2013-03-19, 20:43   #4668
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Do Dragusi dziś pisałam Prosiła żeby trzymac kciuki za ich jutrzejsze wyjście Stara się nas czytac na bieżąco ale wiadomo jak to na telefonie. Kazala pogratulować Lunie, bo jej pisałam że też takiego dużego chłopaka urodziła No i pisała, że Florek w ciuszki 56 nie wchodzi, więc po powrocie do domu szybka selekcja

oczywiście zrozumiałe, że jak jest nawał pokarmu czy jak chce sie wyjść to trzeba odciągać Ale czasami mam wrażenie, że mamusie odciągają "ot tak", bo mają dużo A potem produkuje się go jeszcze więcej i więcej... I odciagać wtedy muszą... ni takie błędne koło... No ale może się mylę
za wyjście dragusi i florka
co do odciągania to mam podobne wrażenie
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Strippi powiem ci ze mi ostatnio tez strasznie zimno w dzień chodzę i odkręcam kaloryfery i na bluzkę sweter wkładam a od kilku dni to śpię w skarpetach gdzie kiedyś dla mnie to było nie do pomyślenia
o jezu , ja też ........
Cytat:
U nas spokój. Za kilka dni kończymy 40sty tydzień i nie dzieje się nic. NIC.
A jeszcze tylko łóżeczko muszę z piwnicy przynieść i będę gotowa.
No dziecko - GO! GO! GO!

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
dobra jesteś
za szybciutką akcję kasiu
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja nie biorę, ale mam jeszcze moje z ciąży więc zacznę je brać, bo niedługo nastąpi okres wypadania włosów :/
Cytat:
z tymi włosami to wcale nie norma , mi nigdy nie wypadały .
Stary 2013-03-19, 20:51   #4669
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anies06 Pokaż wiadomość
Ja też witam się w 40 tygodniu Jeszcze tylko tydzień, choć pewnie dłużej, ale totalnie to do mnie nie dociera. Niedobrze,pewnie spanikuję jak się zacznie.Trolla a u Ciebie cisza na razie?

Booziaczek Gratuluję Córuni
tak u mnie cisza, jutro wizyta u gina popołudniu, jak usłysze ze mam dalej rozwarcie na palec, a bedzie juz wtedy takie prawie 2 tygodnie to mu chyba walnę
Cytat:
ale super

no mamy za ciepło, np u Julki 20' w pokoju, w nocy mnie
najcieplej w salonie 24'
u Michasia 22'
ale mi (o dziwo) jest tak zimno, w nocy kilka razy miałam akcję, że dreszczy dostałam i szczękałam zębami, mimo kołdry, koca i śpiwora
a ja mam21 stopni i za cholere zejsc nie moge niżej pomimo skreconych kaloryferów, jak mialam odkrecone na 3 (w skali 5st) to miałam 22
moge okno otworzyć ale jak sie mała bawi na podlodze to ciągnie, i musze zamykać

Cytat:
Mokka dzięki nienadrabialam wieć nie wiedziałam. Z opisem poczekam zanim będziemy w domu itd zdążysz urodzić

Podklady mi poszły przy porodzie nr 1 a po porodzie nr 2 potrzebowałam dwa razy więcej i mi przynosili dziś lecą jak woda.

szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
U nas spokój. Za kilka dni kończymy 40sty tydzień i nie dzieje się nic. NIC.
A jeszcze tylko łóżeczko muszę z piwnicy przynieść i będę gotowa.
No dziecko - GO! GO! GO!
ja tylko 3 dni do tyłu za tobą jestem, przechodzę jednak etap rezygnacji i załamania->przenoszę i urodzę w święta....
Cytat:

kobietooooo... Ciebie boli dłuugooo i caly czas sie udzielasz... Ciekawe...
Troszku empatii!!!!!!!!!!!
Moze jakies kciuki, poklepanie po plecach a nie najazd?! ilez jadu w tym poscie...

.
spokojnie, ignor, nie ma sensu
Stary 2013-03-19, 20:56   #4670
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

Mam nadzieję, że nie będzie bolalo
Cytat:
no mi własnie też - takie może 2-3mm wystające - delikatna góreczka
Kciuki za Dragusię i Florka
Cytat:
tak tatusiowe robia fryzury swoim coreczkom
uczcie sie!
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Niezle.. pomyslowy tatus

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ojejku, bidulka. Wiem co czujesz. Wczoraj jeszcze zdychalam, dzis juz zdycham mniej, mam nadzieje, ze u Ciebie tez jutro sie poprawi NO masakra z tymi ostatnimi podrygami zimy...
zdrówka zycze!!! miejmy nadzieje, ze zima niedlugo nas opusci

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
Jeśli jest super to niech dalej też tak będzie... kciukasy i aby maluszek sie szybko pojawil.

Mi jest tak smutno, tż pojechał w trasę, a ja ryczę i cieknie mi z nosa, mam jakąś fobię, że slisko, że to i tamto... martwię się i smucę, dup>>ny dzien...

Mokka
jak tam?? coś się dzieje??
Mnie dół brzucha czasem pobolewa, ale po istatniej akcji nie 'dolega' nic..
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:56   #4671
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
heh. ja nie dałabym sie wyrzucic ze szpitala. tak sie bałam ze cos sie stanie poza nim...
ale gdyby nic sie nie dzialo, tez wolalabym siedziec w domu.
sama nie wiem co lepsze. póki co nie dzieje się kompletnie nic. gin mnie uprzedził, że na IP dopiero lekarz dyżurny podejmie decyzję i może mnie jeszcze na 1-2 dni odesłać do domu. zobaczymy.. nie wiem czy chcę na darmo leżeć na patologii, a z drugiej strony jeśli mam czekać te 1-2 dodatkowe dni w domu i potem szpital, gdzie i tak będą jeszcze ze 2 dni obserwować zanim zaczną wywoływać to bardzo się to przedłuży bo zaczną działać z tydzień po terminie dopiero.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 20:58   #4672
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
dajesz dajesz ))
jesteśmy z Tobą

Cytat:

mi z Julią wypadały garściami

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

'

szczęściara!

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

a ja mam21 stopni i za cholere zejsc nie moge niżej pomimo skreconych kaloryferów, jak mialam odkrecone na 3 (w skali 5st) to miałam 22
moge okno otworzyć ale jak sie mała bawi na podlodze to ciągnie, i musze zamykać
u mnie przy skręconym też 21' dziś było u Julki w pokoju
Stary 2013-03-19, 21:02   #4673
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Aha, no ja nie wiem jak to będzie u mnie, możliwe, że wyboru nie będe miała, bo w końcu rodzę w Szpitalu Uniwersyteckim, a tam studentów masa. Obojętne mi już to obecnie.

Też sobie zamówiłam dziś herbatkę, wiesiołek i podkłady. Swoją drogą nie sprecyzowałam, chodziło mi o te podkłady na łóżko, ale kupiłam jeszcze opakowanie, żeby siary nie było w szpitalu Bo te podpaski z Belli duże lubią sobie przeciekać - nie mają żadnych skrzydełek, więc pewnie z tymi dużymi podkładami z Belli po porodzie też może zdarzyć się niespodzianka :/ Zobaczymy, dokupiłam te na prześcierało w razie W. Dzięki dziewczyny za porady.
Ogólnie to na salach też wszystko obojętne. Kobiety obolałe
Chodziłyśmy wyrozpinane, z cyckami niektóre na wierzchu, wietrzyłyśmy krocza

Podkłady przydają się też później dziecko w domu przewijać np., nie zasika łóżka u babci, fajna sprawa.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Kasia, kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 21:03   #4674
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi się wydawało, że mój gin tak szybko chce mnie do szpitala wysłać bo najczęściej słyszę, że lekarze przynajmniej tydzień po terminie każą jeszcze siedzieć. szczerze mówiąc wolałabym siedzieć w domu, a nie stresować na patologii i słuchać strasznych szpitalnych historii. i tak strasznie się stresuję i boję, ale nie sądzę, żeby szpital zmienił coś na lepsze pod tym względem.

też się nasłuchałam o wywoływaniu porodu przed 2 dni a potem nagle stwierdzają, że jednak kobieta nie urodzi sn i cesarka
no ja byłam w 37 na te 5 dni na patologii i powiem szczerze, że nie wspominam tego "pobytu" źle Nawet, o dziwo, było nieźle. Dziewczyny były sympatyczne, choc prawie codziennie była jakaś rotacja. No i przez te 5 dni to chyba ze 6 dziewczyn przychodziło, zaczynały się skurcze i na drugi dzien szły rodzić... Lub tez niektóre wracały z porodówki na patologię bo nic sie nie działo Więc fakt - ta wizyta mi uświadomiła, że nie tak łatwo jest urodzić, że badanie wód płodowych jest niezbyt przyjemne oraz, że podawanie oksy bardzo często nie przynosi skutku (wczesniej myślalam, że ciach pach i po wszystkim)... Ale mimo to jakoś nie mam wielkich oporów przed szpitalem... bedzi etrzeba to pójdę w czwartek i trudno... Przesiedzę pewnie bezczynnie do poniedziałku ale mówi się trudno - może pierwszy i ostatni raz w zyciu z TAKIEGO powodu A jesli tych wód faktycznie niewiele, to niech lepiej Małego monitorują
Cytat:
Hej Laseczki

Jestem zadowolona

Buziaki
Kasia... jestes boska
Stary 2013-03-19, 21:08   #4675
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
heh jak znam zycie, to nie bede taka szczesciara

Cytat:
Mi jest tak smutno, tż pojechał w trasę, a ja ryczę i cieknie mi z nosa, mam jakąś fobię, że slisko, że to i tamto... martwię się i smucę, dup>>ny dzien...
hormony...

Cytat:
nie wiem czy chcę na darmo leżeć na patologii, a z drugiej strony jeśli mam czekać te 1-2 dodatkowe dni w domu i potem szpital, gdzie i tak będą jeszcze ze 2 dni obserwować zanim zaczną wywoływać to bardzo się to przedłuży bo zaczną działać z tydzień po terminie dopiero.
rozumiem... ale nie znasz dnia ani godziny... a moze TO dzis?!

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Chodziłyśmy wyrozpinane, z cyckami niektóre na wierzchu, wietrzyłyśmy krocza
hehe
nie wietrzylam ale chwalic bede te siatkowe majty.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Podkłady przydają się też później dziecko w domu przewijać np., nie zasika łóżka u babci, fajna sprawa.

tez mi mama dokupila te mniejsze.

Stary 2013-03-19, 21:16   #4676
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
szczęściara!
kurcze ja myślałam ,że to normalne..... moim znajomym też nie wypadały ,i mamie też nie.....
Stary 2013-03-19, 21:17   #4677
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

pani22ka może i hormony.. jakoś to zniosę może.. ehh

ogólnie czuję się jakby mi mdłości z początku wróciły.. jakiś taki dziwny posmak mam i bol glowy.. typowa baba w ciazy na koncowce...na poczatku mialam tyle sil nie zapomne tego...

ja nie bralam witamin w ciazy, kwas foliowy i zelazo na T tablety.. gin nie przepisal, a ja sama nie kupowalam, problemow z wlosami nie mialam, ale zaczynaja mi sie lekko zadzierac paznokcie.. a co dalej nie wiem.. dziś mnie zab bolal.. i czasem kolana, po wypadku tak potluklam je i na zmiane pogody i od ciezru pewnie odczuwam

Czuję jak mi malenstwo na sam dol sie zsunelo, naciska, jeszcze przy tym sie tak wierci strasznie, wybrzusza, nie wiem czy to noga czy reka..

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-03-19 o 21:20
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 21:22   #4678
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Talking Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Dziemi dziewczynki za Slowa otuchy i za
Dalej licze skurcze sa co 3-4 min
Znieczulenie dziala ... Ale i tak lekko pobolewa
Ale tak lekko i tylko na samym dole brzucha
Mnie dwei sciska i ciagnie - ale nie jest az tak zle

Polozna mowila ze tak mam Zzo ale i tak cos tam z bolu bede lekko czula - wiec jest ok. O 22 na przyjsc nowa zmiana wiec dam pozniej znac

Jest mama siostra i kolezanka
Wiec nie jestem samotna

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 21:24   #4679
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Dziewczyny ile czasu przed porodem opadł wam brzuch?
Bo mi się wydaje że mi już opadł :-P
Czuję go jak opiera się na nogach,nie wiem czy to dlatego że znów urósł o kilka cm czy co...
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 21:40   #4680
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

mi z Julią wypadały garściami
mnie przy młodej też ale dopiero po kilku miesiącach, wychodziły tak ze bałam się czesać, jak po chemii
Cytat:
Dziemi dziewczynki za Slowa otuchy i za
Dalej licze skurcze sa co 3-4 min
Znieczulenie dziala ... Ale i tak lekko pobolewa
Ale tak lekko i tylko na samym dole brzucha
Mnie dwei sciska i ciagnie - ale nie jest az tak zle

Polozna mowila ze tak mam Zzo ale i tak cos tam z bolu bede lekko czula - wiec jest ok. O 22 na przyjsc nowa zmiana wiec dam pozniej znac

Jest mama siostra i kolezanka
Wiec nie jestem samotna
przegonialaś strippi w relacji na żywo
trzymam kciukasy, przez ciebie mi ciężko bedzie iść spać bo ciekawa jestem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości