|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
DASZ RADE ! DASZ RADE ! DZASZ RADE ! Trzymamy mocno kciuki i oczekujemy na wieści.
|
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Masz na myśli podklady na łóżko czy te wielkie podpaski?To napisz potem jak tam pionizowanie poszło... ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- aha... mam pytanie do wypakowanych Mamuś. Czy bierzecie jeszcze witaminy? Bo niby na wszystkich jest napisane, żeby je przyjmować w czasie ciązy i karmienia... A mi się własnie kończą i się zastanawiam czy kupować nowe opakowanie czy odpuścic...
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie... kobietooooo... Ciebie boli dłuugooo i caly czas sie udzielasz... Ciekawe... Troszku empatii!!!!!!!!!!! Moze jakies kciuki, poklepanie po plecach a nie najazd?! ilez jadu w tym poscie... ja biore te ktore bralam w ciazy (pregnaPlus). żelazo, magnez. ale mam anemie wtorna i nakazane.
|
|
|
|
#4654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Alliw, a która Ty masz karuzelę rainforest? K3799 (z papugą) czy L0527 (ze słonikiem tygryskiem, itp.)? Bo dopiero przyuważyłam, że są różne... Dobrze, że jeszcze nie zaczęłam licytowac bo bym się pewnie zdziwiła jakby mi przyslali inną niż myślałam
|
|
|
#4657 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
A więc witam w ten zimny dzień brrr
Booziaczek, Luna - GRATULUJĘ Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków Kasia, ciśnij mocno, trzymam kciukasy za Ciebie ![]() U mnie zaczęły się koszmary senne związane z porodem - za dużo ostatnio o tym myslę. Sniło mi się, że położna powiedziała, że będzie mi baaardzo ciężko urodzic, bo mam za małą, a ja na to, że "To ja chcę znieczulenie" ![]() W ogóle wcześniej to sobie myślałam, że co tam poród - będzie bolało, muszę się na to nastawić, ale ja DAM RADĘ. A teraz boję się na samą myśl o tym, jaki to będzie ból, płacz i wrzask ![]() Cytat:
Cytat:
Bo te podpaski z Belli duże lubią sobie przeciekać - nie mają żadnych skrzydełek, więc pewnie z tymi dużymi podkładami z Belli po porodzie też może zdarzyć się niespodzianka :/ Zobaczymy, dokupiłam te na prześcierało w razie W. Dzięki dziewczyny za porady.No i brzuszek bardzo ładny ![]() Ślicznie! Cytat:
mocno trzymam!Cytat:
za usunięcie szwów!Cytat:
Cytat:
![]() W Uniwersyteckim na Kopernika, bo chodzę tam na kontrole co miesiąc do Poradni patologii Ciąży, stąd ten wybór. |
||||||
|
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zwykle musisz dowalić swoje 3 grosze, musiałaś polać jadem no nie ja nie biorę, ale mam jeszcze moje z ciąży więc zacznę je brać, bo niedługo nastąpi okres wypadania włosów :/
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
Ja juz sobie leze w lozeczku ZZO podane o 19-30 Pelne 6cm mialam 20min temu Czekam sobie licze skurcze A mam je chyba maciczne bo krzyz na szczescie mnie nie boli Ciagnie tylko i skreca mi caly brzuch Jest Zaje.bi.scie wam powiem jak na razie Jestem zadowolona Buziaki |
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wrecz nie chcialam zeby mi lozko poprawialy, bo kiepsko mi sie wstawalo Cytat:
heh. ja nie dałabym sie wyrzucic ze szpitala. tak sie bałam ze cos sie stanie poza nim... ale gdyby nic sie nie dzialo, tez wolalabym siedziec w domu. Strippi, aaa... faktycznie. wlosy maja leciec
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-19 o 20:31 |
||
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ty chyba rodziłaś w innym szpitalu niż ja będę ? |
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
![]() cisniiijjjjjj! mama jest z Toba?!
|
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Super, czekamy w takim razie na kolejnego maluszka !
|
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
w Siemiradzkim.
|
|
|
#4667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Dragusi i Florka na jutroCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyjście dragusi i florka co do odciągania to mam podobne wrażenie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szybciutką akcję kasiu Cytat:
|
|
|
#4669 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moge okno otworzyć ale jak sie mała bawi na podlodze to ciągnie, i musze zamykać Cytat:
Cytat:
spokojnie, ignor, nie ma sensu
|
|
|
#4670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli jest super to niech dalej też tak będzie... kciukasy i aby maluszek sie szybko pojawil.Mi jest tak smutno, tż pojechał w trasę, a ja ryczę i cieknie mi z nosa, mam jakąś fobię, że slisko, że to i tamto... martwię się i smucę, dup>>ny dzien... ![]() ![]() Mokka jak tam?? coś się dzieje?? Mnie dół brzucha czasem pobolewa, ale po istatniej akcji nie 'dolega' nic..
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem co lepsze. póki co nie dzieje się kompletnie nic. gin mnie uprzedził, że na IP dopiero lekarz dyżurny podejmie decyzję i może mnie jeszcze na 1-2 dni odesłać do domu. zobaczymy.. nie wiem czy chcę na darmo leżeć na patologii, a z drugiej strony jeśli mam czekać te 1-2 dodatkowe dni w domu i potem szpital, gdzie i tak będą jeszcze ze 2 dni obserwować zanim zaczną wywoływać to bardzo się to przedłuży bo zaczną działać z tydzień po terminie dopiero.
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) jesteśmy z Tobą ![]() mi z Julią wypadały garściami ' szczęściara! u mnie przy skręconym też 21' dziś było u Julki w pokoju
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodziłyśmy wyrozpinane, z cyckami niektóre na wierzchu, wietrzyłyśmy krocza ![]() Podkłady przydają się też później dziecko w domu przewijać np., nie zasika łóżka u babci, fajna sprawa. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Kasia, kciuki
|
|
|
#4674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet, o dziwo, było nieźle. Dziewczyny były sympatyczne, choc prawie codziennie była jakaś rotacja. No i przez te 5 dni to chyba ze 6 dziewczyn przychodziło, zaczynały się skurcze i na drugi dzien szły rodzić... Lub tez niektóre wracały z porodówki na patologię bo nic sie nie działo Więc fakt - ta wizyta mi uświadomiła, że nie tak łatwo jest urodzić, że badanie wód płodowych jest niezbyt przyjemne oraz, że podawanie oksy bardzo często nie przynosi skutku (wczesniej myślalam, że ciach pach i po wszystkim)... Ale mimo to jakoś nie mam wielkich oporów przed szpitalem... bedzi etrzeba to pójdę w czwartek i trudno... Przesiedzę pewnie bezczynnie do poniedziałku ale mówi się trudno - może pierwszy i ostatni raz w zyciu z TAKIEGO powodu A jesli tych wód faktycznie niewiele, to niech lepiej Małego monitorująCytat:
|
|
|
#4675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heh jak znam zycie, to nie bede taka szczesciara
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wietrzylam ale chwalic bede te siatkowe majty. Cytat:
tez mi mama dokupila te mniejsze.
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja myślałam ,że to normalne..... moim znajomym też nie wypadały ,i mamie też nie.....
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
pani22ka może i hormony.. jakoś to zniosę może.. ehh
ogólnie czuję się jakby mi mdłości z początku wróciły.. jakiś taki dziwny posmak mam i bol glowy.. typowa baba w ciazy na koncowce...na poczatku mialam tyle sil nie zapomne tego...ja nie bralam witamin w ciazy, kwas foliowy i zelazo na T tablety.. gin nie przepisal, a ja sama nie kupowalam, problemow z wlosami nie mialam, ale zaczynaja mi sie lekko zadzierac paznokcie.. a co dalej nie wiem.. dziś mnie zab bolal.. i czasem kolana, po wypadku tak potluklam je i na zmiane pogody i od ciezru pewnie odczuwam Czuję jak mi malenstwo na sam dol sie zsunelo, naciska, jeszcze przy tym sie tak wierci strasznie, wybrzusza, nie wiem czy to noga czy reka..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-19 o 21:20 |
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziemi dziewczynki za Slowa otuchy i za
![]() Dalej licze skurcze sa co 3-4 min Znieczulenie dziala ... Ale i tak lekko pobolewa Ale tak lekko i tylko na samym dole brzucha Mnie dwei sciska i ciagnie - ale nie jest az tak zle Polozna mowila ze tak mam Zzo ale i tak cos tam z bolu bede lekko czula - wiec jest ok. O 22 na przyjsc nowa zmiana wiec dam pozniej znac Jest mama siostra i kolezanka Wiec nie jestem samotna |
|
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile czasu przed porodem opadł wam brzuch?
![]() Bo mi się wydaje że mi już opadł :-P Czuję go jak opiera się na nogach,nie wiem czy to dlatego że znów urósł o kilka cm czy co...
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
mnie przy młodej też ale dopiero po kilku miesiącach, wychodziły tak ze bałam się czesać, jak po chemii
Cytat:
![]() trzymam kciukasy, przez ciebie mi ciężko bedzie iść spać bo ciekawa jestem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

haha
i oczekujemy na wieści.

nienadrabialam wieć nie wiedziałam. Z opisem poczekam zanim będziemy w domu itd zdążysz urodzić
jeszcze macica mi się powoli kurczy bo miałam duże dziecko eh maly olbrzymek a tyle narobił kłopotu 
Masz na myśli podklady na łóżko czy te wielkie podpaski?
Jestem sama, bo tż na wyjeździe od niedzieli do jutra i mi strasznie źle. Leje mi się z nosa, gardło boli, a jak kicham to sikam normalnie w majtki, bo nie wytrzymuje
Masakra 

Bo te podpaski z Belli duże lubią sobie przeciekać - nie mają żadnych skrzydełek, więc pewnie z tymi dużymi podkładami z Belli po porodzie też może zdarzyć się niespodzianka :/ Zobaczymy, dokupiłam te na prześcierało w razie W. Dzięki dziewczyny za porady.

Tyle, że moja ginka panikara i ona mi niestety nie da posiedzieć jeszcze pare dni w domu. W czwartek kiedy mam niby tp - mam wizytę i podejrzewam że wtedy też dostanę skierowanie do szpitala... Tak wic na weekend wyląduję w szpitalu, więc wiadomo że tylko sobie tam poleżę, bo pewnie w poniedziałek zaczną wywoływać poród...
No zobaczymy... Do czwartkowej wizyty jeszcze 2 doby