|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
jak tak mozna...a wiadomo co to za wada ??
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
ehhh---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Diabli
Fajnie, że jesteś i niech już wszystko będzie ładnie i planowo
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Aaś kochana! ja o Tobie ciagle myslalam
wspolczuje tego szpitala...lezysz juz tak dlugo. dobrze, ze masz neta! ja wytrzymalam 8 dni i mam dosc. biedaczku nie daj sie tej szpitalnej depresji jeszcze troche i bedziesz miala maluszki kolo siebie.ja tez w pokoju mialam dziewczyne, ktora ciagle miala skurczowe schizy a na ktg wszystko w normie...czasem maly skurczybyczek hehe. podczas mojego pobytu urodzily sie chyba 3 pary blizniat, dwie kolejne siedzialy jeszcze w brzuszkach polozne pewnie jak i u Ciebie mialy wielkie wyzwanie zeby te dzieci "polapac" na ktg. lekarze im w kolko mowili, ze zapis kiepski i musza sie bardziej przylozyc hehe.historia z mariolka...ehh. mama mateuszka zaszla w ciaze z waga 100kg. uslyszala od jednej poloznej "kto pani pozwolil zajsc w ciaze z taka waga?" bylo mi jej zal, bo sprawdzanie serduszka to dlugie poszukiwanie...wiadomo tluszczyk robi swoje. ale wystarczylo poznac jej historie, o operacjach, leczeniu, wycinaniu jajnikow, kolejnych operacjach, diagnozach lekarzy...i czlowiek od razu wrecz kibicowal zeby sie w koncu poukladalo. ilez jedna osoba moze miec pod gorke? oswiecilas mnie tez, zebym napisala o dziewczynie, ktora lezala kilka sal dalej. chora psychicznie, jakas schizofrenia czy cos. pewnie na czas ciazy musiala odstawic leki. chodzila do poloznych sluchac serduszko i slyszalysmy "co pani robi? ja mam w brzuchu dzidziusia? co pani mowi. i on ma serduszko? a czyj to dzidzius" to dopiero dramat...wczoraj wieczorem po obchodzi poszla do dyzurki i pytala o lekarza, bo ona miala mu powiedziec, ze dzisiaj ma miec wypis..."powie mu pani jutro rano, prosze sie polozyc". i chodzila gola po lazience, bralysmy prysznic, a ona potrafila godzine stac przy oknie zupelnie golutka i mowic sama do siebie. czasem rozmawiala z automatem do kawy. ehhh ludzi spotyka naprawde wiele dramatow. |
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Net mi wariuje.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Nie wiem ile waży mały. 17 dni temu ważył 2100g a teraz nie wiem. |
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
a w ktorym jestes tyg. ?
|
#518 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale znowu mi wcięło część postów
![]() ![]() Diabli, dobrze że już jesteście ![]() super ![]() Cytat:
ale do tego znieczulenia porodowego mam jakieś lajtowe podejście, jak stwierdzę, że potrzebne to poproszę ![]() Cytat:
my z Tż ostatnio prawie wcale nie jemy wędlin.. aż strach pomyśleć co za szit nam wciskają te zakłady mięsne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no to wpadajcie ![]() najwyżej dopiekę, szybko się je robi ![]() Cytat:
współczuję Ci strasznie... ale już mało zostało ![]() Cytat:
trzymam kciuki żebyś jeszcze została w dwupaku i żeby wszystko było ok ![]() a ile maleństwo waży, chyba już duże jest co ![]() Aaś- kurcze, szkoda Mariolki żadna matka nie powinna usłyszeć takich słów
|
|||||||
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczny
![]() Cytat:
ciastka-kupy lub mini serniczki na zimno ![]() takie najlepsze Cytat:
a ja wróciłam od moich rodziców, zjedliśmy pyszną lazanię i graliśmy w jengę, więc całkiem wesoły wieczór mam za sobą i jeszcze dostałam 2 tuniki od mamy 'jak już w końcu ten brzuch porządnie mi urośnie'
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
heloł dziewczyny! witam się po wieczorze informacyjnym kliniki, w której chcę rodzić
![]() zanim was nadrobię (pewnie tylko częściowo), to opiszę wrażenia... aa, glukoza mi w porządku wyszła! nie muszę specjalnie uważać, ale mimo wszystko nie będę się obżerać słodyczami. w sumie i tak ochotę mam raczej na warzywa i owoce... no ale całe szczęście mogę z tymi owocami zaszaleć no, teraz o klinice... ja mogłabym tam zostać i rodzić!!! rodzinna atmosfera, kochane położne, pokoje takie "domowe", wanna, stacja do pierwszego badania maluszka przy łóżku mamusi... to łóżko to takie wielgaśne, żeby osoba towarzysząca mogła się też tam rozłożyć i wspierać rodzącą. zwisająca chusta, na której podobno chętnie się kobiety trochę tak "uwieszają", piłka itp - wszystko w zasięgu ręki. przyćmione światło, muzyczka jaką chcemy, swoboda przy wyborze pozycji rodzenia... no cuda wianki - i to wszystko w ramach całkiem normalnego ubezpieczenia. nie ma żadnego wykupowania położnej, maluszki są przy mamach, chyba że mama chce się wyspać - położne mówiły, że mają pokój dla dzieciaków, ale tam raczej nikt nie leży, bo jak dostaną maluszka pod opiekę, to biorą go do siebie żeby się nacieszyć ![]() mój małż tak samo zadowolony jak ja - chce być ze mną przy porodzie, chce pokój rodzinny na te 3 doby w szpitalu, żeby nie spuszczać mnie i małego z oczu achhhh... za tydzień mam termin w klinice, żeby już załatwić papierologię i poznać resztę położnych
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a klinika |
|
|
|
|
#523 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
i jakoś mniej podoba mi się w nich spacerówka.. a kolor faktycznie śliczny, niby uniwersalny ale dla chłopczyka idealnie pasuje
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
a co jecie na kanapki??
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli - dobrze, że wróciłaś !
Bo już Nelka kopała matkę po żebrach żeby pisała do imienniczki gdzie się podziewa Super relacje, fotki a przede wszystkim to, że u Was jest wszystko w porządku Dziewczyny zdjęć kocyka dziś nie będzie załamała mnie ta moja krawcowa... nie wiem jak można być tak ułomnym człowiekiem....... Młoda, max 35 lat zadbana, fajnie wyglądająca kobieta więc myślałam, że jakoś bez problemu mi to ogarnie a tu taka łajza i oferma się okazała ![]() Byłam w sumie u niej 4 razy (1wszy raz - spytać się czy mi to zrobi, po skompletowaniu wszystkich materiałów itd. poszłam po raz 2gi zanieść jej wszystko, kocyk miał być gotowy na sobotę - niestety odłożyła go w złe miejsce Naprawdę nie wiem jak można być taką debilką....... ale dobra, mniejsza o to.. kocyk poszedł już pod maszynę do innej krawcowej, tym razem mam nadzieję, że nie będę mieć takich akcji bo w akcie desperacji sama zszyje go własnoręcznie
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZIEWCZYNKI, NIE CYTUJE, BO TZ KRZYCZY, ZE MAM JUZ WEDROWAC NA KANAPE. DZIEKUJE ZA MILE POWITANIE. TO NAPRAWDE NIESAMOWITE, ZE ZAUWAZYLYSCIE MOJA NIEOBECNOSC, ZE PISZECIE TYLE MILYCH SLOW...HOME SWEET HOME JA TEZ BAAAARDZO SIE CIESZE, ZE WRESZCIE MOGE POCZYTAC FORUM I CO U WAS. W SZPITALU SPORO OPOWIADALAM INNYM MAMUSKOM O NASZYCH WNIOSKACH (KOSMETYKI DLA DZIDZIUSIOW, WYPRAWKI ITD.) I BYLY POD WRAZENIEM, ZE W NASZEJ KUPIE TAAAAKA SILA, HEHE. buziaki i do jutra ![]() ps. a gdzie Ash i Axella? ps.2 Pawie Oczko! moj wybor imienia dla malej zrobil w szpitalu furore polozne zachwycone, wspollokatorki tez chyba, ze zadna nie miala odwagi pokrecic nosem ![]() ![]() ps.3 Nuna, Vil i inne "lezace" - bedac w szpitalu zazdrosilam Wam, ze mozecie lezakowac u siebie. mowilam tzowi, ze jak wroce do domu, to moze odciac internet, wylaczyc prad, przywiazac mnie do lozka, nawet zakazac kapieli...byle bylabym u siebie, z nim obok, w swoim lozku
|
|
|
|
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Melduje sie ze szpitala
po poludniu przypomnialo mi sie zeby zmierzyc cisnienie, wyszlo 170/140. Po kilku minutach bylo juz w normie, kilka razy mierzylam i niskie bylo. A potem przed 19 zas skok, 140/110. Pojechalismy od razu do szpitala, i leze. Mam zlecone multum badan. Oby zeszlo nizej, lekarz mowil ze to niebezpieczne dla dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
Z tego co mówi jedna komora serca mu nie pracuje. Cytat:
![]() A z tym ktg to jakbym slyszala moje pielęgniarki: "jeszcze żeby chociaż minuta się ciągiem zapisała" Dzisiaj rano było wesoło o 6 bo jedna pielęgniarka szukała jednej, druga drugiej a ta pierwsza jeszcze w międzyczasie mi ciśnienie mierzyła Boję się myśleć co by było przy trojaczkach.... ![]() Fajnie że jesteś tak poza tym
|
||
|
|
|
#531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli Twoja tez bedzie taka popyrtana to znaczy, ze imie mialo na to jakis wplyw hehe. na razie zwalam wszystko na geny co u Was? wozek wybrany?znajoma w szpitalu chyba zdecyduje sie na polska firme Neo kaps. nie slyszalam o niej wczesniej, teraz znalazlam na allegro http://allegro.pl/wozek-uniwersalny-...085324520.html co myslicie? opowiadalam, ze na forum kroluje mura, jedo, xlander i tako...---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
biedaku, trzymaj sie tam dzielnie. najwazniejszy jest dzidzius. dobrze, ze zrobia Ci wszystkie badania i bedziesz spokojniejsza. niech sie sprezaja i bedzie ok licze na fotki szpitalnego menu przynajmniej bedziesz miala jakas rozrywke...sciskamy kciuki zeby cisnienie juz nie szalalo |
||
|
|
|
#532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
z dwoma ciezko wylezec. ja czasem slyszalam jak polozna wola z dyzurki "paulinka, zmien pozycje, bo zwiala", drzemiac przegapilam ucieczke :P wesolo tam masz! lez i korzystaj, nam tak w kolko wszyscy powtarzali, ze mamy prawie jak w sanatorium, jedzenie do lozka. polozne mowily, ze jestesmy tak leniwe, ze czasem dla jaj jedzenie kladly na stole zebysmy chociaz z lozka zeszly a powiedz mi, tez masz tv na monetki? bo u mnie dwuzlotowki to byl towar deficytowy. (2zl za godzine, 4zl za 6godz., 6zl za 12 godz. i 8zl za 21 godz.) zazwyczaj wlaczalysmy na 12 godz. od 12:00-24:00. czasem rano ddtvn.
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja jedyna z moim maxi cosi elea na forum
ciekawe czy będę zadowolona:P
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
vil
dobrze, że jesteś już pod okiem specjalistów i że zrobią badania. będą mogli zareagować odpowiednio szybko
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Aaa bo oczywiście zapomniałam wcześniej i diabli mi przypomniała. Szpitalne żarcie
![]() Oto mój dzisiejszy obiad. Smierdzaco-miesno-kluskowe-niejadalne coś. Do tego obowiązkowo rozpaćkany szpinak. Po dochodzeniu mariolki okazało się że to kotlet rybny.... 1363727576812.jpg |
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli
Dziękujemy za relacje Niedługo my będziemy mieć takie.Katate będzie ok, tylko słuchaj lekarza vil oby lekarze pomogli. Tam jesteś bezpieczniejsza Trzymam kciuki. Dużo Cię spotyka, ale jeszcze troszkę i bedzesz z dzidzia
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Vil trzymajcie się dzielnie!! Daj znać co i jak po badaniach!
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() jak byliśmy z M. w Gliwicach na położnictwie to akurat wieźli obiad, ale pachniało i podobało mi się to, że nakładały każdemu gorącą porcję z woza a nie przychodziły obiady na tacach (u nas w mieście tak jest i jedzenie często jest zimne )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

jest jaka jest ta moja mariolka ale jak można takie coś powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie??
jak tak mozna...a wiadomo co to za wada ??

w sumie mialam tyyyyyle do opowiadania, a jak przyszlo co do czego, to nie wiem o czym klikac

spoko, znamy się z widzenia (mój mąż zna się z jej facetem) to nawet z nią pogadałam i chyba mi się opłaciło bo nie pozwoliła mi połowy wędlin kupić, pokazała które są świeże 

współczuję Ci strasznie... ale już mało zostało
chyba przez to chodzę jak kaczka i się muszę napędzać
trzymam kciuki żebyś jeszcze została w dwupaku i żeby wszystko było ok 
żadna matka nie powinna usłyszeć takich słów 
Dziękujemy za relacje
i podobało mi się to, że nakładały każdemu gorącą porcję z woza a nie przychodziły obiady na tacach (u nas w mieście tak jest i jedzenie często jest zimne