Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 20:07   #1471
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Eeeeeee:P w ciąży coś Ci się pokręcił węch. Olej lniany prawie nie ma zapachu, a jedynie taki delikatny i mi się podoba. Dopiero rzepakowy capi, a i tak go pewnie używasz. Może przeterminował Ci się? olej lniany ma ważność 3 miesiące. Są dłużej terminowe, ale te są mniej wartościowe. Ja używam tego: http://www.olej-budwigowy.info/wp-co...10/08/olej.jpg
eee nie tylko jej smierdzi ja kupilam wlasnie ten co ty uzywasz, ale do wlosow i mi wlosy po nim capily zdechlymi rybami ii tylko po nim, bo po kokosowym zero jakiegokolwiek zapachu, zreszta z butelki tez mi capil, mimo trzymania w lodowce. wlasnie chyba przez ten zapach,a moze i niechec do jedzenia oleistych rzeczy odrzuca mnie przed tym by sprobowac zjesc go z twarogiem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:18   #1472
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie nakręcaj się specjalnie bo to już każdy podważa co chwilę. Ja przy chłopie wyglądałam strasznie i jeszcze żarłam słodkie tonami
tzn jak chcesz dziewczynkę to życzę z całych sił
E tam:P hehe no chciałabym, ale jak będzie chłopiec to też będę szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Nie, to nie rzepakowy śmierdzi, ani słonecznikowy. Lniany niestety, wiem, że jest zdrowy, zresztą kupiłam w dziale ze zdrową żywnością,inny niż twój , nie dawałam rady, serio, a w ciąży to różne cuda się dzieją Może bez kitu się przeterminował, miałam go już może z pół roku, nie więcej.
Rozumiem, bo sama jestem w ciąży Mnie tak odrzuciło od herbaty zielonej :/ a tak dużo jej piłam przed ciążą no i wiele innych produktów mi śmierdzi. Pokręciło nas węchowo równo

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eee nie tylko jej smierdzi ja kupilam wlasnie ten co ty uzywasz, ale do wlosow i mi wlosy po nim capily zdechlymi rybami ii tylko po nim, bo po kokosowym zero jakiegokolwiek zapachu, zreszta z butelki tez mi capil, mimo trzymania w lodowce. wlasnie chyba przez ten zapach,a moze i niechec do jedzenia oleistych rzeczy odrzuca mnie przed tym by sprobowac zjesc go z twarogiem
Tylko, że przed ciążą jej nie przeszkadzał zapach, więc wiesz... moim zdaniem to, że capi to mocna przesada, ale różne mamy gusta. Dlatego też każdej z nas podobają się różne perfumy. Dla jednej będzie cud miód, a inna powie, że ohyda. Co Kto woli
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:35   #1473
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
E tam:P hehe no chciałabym, ale jak będzie chłopiec to też będę szczęśliwa

Rozumiem, bo sama jestem w ciąży Mnie tak odrzuciło od herbaty zielonej :/ a tak dużo jej piłam przed ciążą no i wiele innych produktów mi śmierdzi. Pokręciło nas węchowo równo

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Tylko, że przed ciążą jej nie przeszkadzał zapach, więc wiesz... moim zdaniem to, że capi to mocna przesada, ale różne mamy gusta. Dlatego też każdej z nas podobają się różne perfumy. Dla jednej będzie cud miód, a inna powie, że ohyda. Co Kto woli
Też mnie to dziwi, bo to na prawdę szokujące jak bardzo węch się może zmienić, śmierdzi to mało powiedziane dla mnie. Moja reakcja na ten olej jest podobna jak pamiętam kiedyś reakcja w prosektorium na zajęciach z anatomii domyślcie się czego...przepraszam za porównanie, mam nadzieję, że po ciąży mi minie
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:39   #1474
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
(...)Daj, spokój, nie przejmuj się Włosy odrosną -> też tak sobie zawsze powtarza Za kilka dni się przyzwyczaisz. Ja tydzień temu też była u mojego fryz (mam krótkie włosy z długą grzywną), to nawet dałam się namówić na maszynkę i jak mnie podgolił, to prześwitywała mi skóra Fajnie było, ale po 2-3 dniach zarosło SERIO!

Ps. Wow! U mnie w sobotę zaczął się 14 tc. !!!
Odrosną, odrosną. Chociaż mi jakoś wolno rosną. I muszę powiedzieć, że się trochę oswoiłam. Tzn dobrze się czuję w tych krótkich włosach tylko jak mam zrobiony makijaż. Więc teraz czy siedzę w domu czy gdzieś łażę, muszę mieć od rana makijaż i tyle. Do tej pory raczej jak siedziałam w domu to cały dzień bez makijażu.

Cytat:
Mnie też ogórki nie rajcują wogóle nic a nic.

Ale bym zjadła sałatkę jakąkolwiek Muszę na weekend coś smajstrować, chyba zrobię tą z brokułami, kurczakiem i fetą co polecała chyba Matall bo wszystkie składniki uwielbiam
Ja dzisiaj obiaduję u mamy. Ciekawe co upichciła dobrego
Mój mąż też robi sałatkę z brokułami i fetą ale bez kurczaka. Daje za to jeszcze czerwoną fasolę i czasem kukurydzę. Do tego jogurt naturalny z odrobiną majonezu i parę ząbków czosnku. Pycha!!!

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja ogólnie w zadnym szpitalu nie mam lekarza prowadzącego. Moja lekarka nie pracuje w szpitalu. Ale od kuzynki wiem, że tu jest jeden b. dobry lekarz, który dba o pacjentki. Miałam do niego iść parę razy żebym nie była obca, ale nie zdążyłam. Wiec teraz kazała mi ściemnic, że kiedyś u niego byłam i chciałabym do niego na oddział. Ponoć bardzo ciężko tu się dostać. Maja tu same trudne przypadki.

Mąż pytał, na razie nic nie wiadomo. USG ponoć ma być jutro. Wyniki krwi mają być jutro, jutro też ten mocz oddam.

I przypadkiem dowiedziałam się, że nie wolno masować brzucha, bo to powoduje skurcze i poronienia. Kto wie, może sama sobie zaszkodzilo też...
A leże w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi, na oddziale Perinatologii i Ginekologii.
Inwersja głowa do góry. Na pewno będzie wszystko dobrze. Tylko nie stresuj się zanadto bo to tylko szkodzi.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:46   #1475
zmienniczka
Zadomowienie

Dziewczyny, boje sie jutra.... baaaaaaardzo... czuje, ze spania dzisiaj nie bedzie

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:57   #1476
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, boje sie jutra.... baaaaaaardzo... czuje, ze spania dzisiaj nie bedzie
Nic się nie stresuj tylko spokojnie idź spać. Nie stresuj dzidziola.
Przecież wszystko będzie dobrze.
Trzymam za jutrzejszą wizytę.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:02   #1477
ewacia85
Wtajemniczenie

inwersja głowa do góry czekamy na jutrzejsze wiadomości z USG.
Mnie dalej głowa boli. Włśsnie wszmałam 4 kiwi i pomarańczke i ide do moich chłopaków do łóżka to sie będziemy przytulać Co mam zrobić teraz zrobie jak zwykle ostatnio o 4:50 rano Dobranoc wszystkim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:25   #1478
Soleilka
Zakorzenienie

Selay gdzie Ty nam kobieto zaginęłaś? czekamy na odmeldowanie się w mamusiach lipcowo-sierpniowych, inaczej baciki!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:36   #1479
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Good luck! :thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-19, 21:43   #1480
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Ostro a ja nic z tej listy nie toleruje :/ coraz bardziej czuję, że u mnie się dziewuszka szykuje. Na kwaśne mnie nie ciągnie a raczej na słodkie.
Mama jak mnie zobaczyła dzisiaj po pewnym czasie mówi - oj będzie dziewczynka jeśli to prawda, że dziewczynka odbiera mamie urodę to by się zgadzało, bo jestem zsypana jak bym ospę miała :/
Ja też mam okropną cerę, a gin twierdzi, że na 90 procent będzie chłopak

Cytat:
Będzie dobrze! Tylko pozytywne myślenie

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-03-19 o 21:44
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:46   #1481
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Inwersja, trzymajcie się

Mahaert też chyba dawno nei było? Ale nie zawsze wszystko nadrabiam więc mogłam coś przeoczyć

jak to jest z tym klubem, przyjmujecie wszystkie które chcą jak leci czy jakieś wytyczne są?
mnie tam nie ma, nie pcham się jakoś szczególnie bo właśnie zastanawia mnie jakie są kryteria przyjęć
nie to, żeby mi ktoś przeszkadzał ale świat jest mały i lubię swoją anonimowość
Cytat:
Póki co nie ma żadnych wymogów...
Podstawowe pytanie- wysłałaś pw do założycielki wątku????
No więc ja może od razu napiszę i zdementuję plotki
Obecnie przyjęłam następujące kryteria:
  • udzielanie się w co najmniej drugim wątku
  • co najmeniej 50 postów w poprzednim
  • co najmniej 20 postów w tym

Wydaje mi się, że to uczciwe podejście. Każdy kto chce, może złożyć podanie na piśmie (czyli napisać mi PW, bo ja w pracy tylko na komórce Was czytam i nie ogarniam ). Jak ktoś woli być anonimowy, to oczywiście nie ma konieczności bycia w klubie

Tym samym mam nadzieję, że wszystko jasne

A w ogóle muszę się pożalić. Chyba łapię depresję. Do pracy jeżdżę 1,5-2 h przez tą zimę... W pracy zapierdziel i chyba mój przełożony nie wie o tym, że jestem w ciąży, znaczy, że mój szef mu nie powiedział więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić poza tym Edi znów chory, szczepienie znów przeniesione, tż bez pracy, nikt nawet nie dzwoni ostatnio
Mam ochotę usiąść i się rozpłakać!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:00   #1482
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A to sorki za wprowadzanie w błąd. Nie wiedziałam o tych wymogach.
Szybko wymogi, niektorym się upiekło hihi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:00   #1483
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No więc ja może od razu napiszę i zdementuję plotki
Obecnie przyjęłam następujące kryteria:
  • udzielanie się w co najmniej drugim wątku
  • co najmeniej 50 postów w poprzednim
  • co najmniej 20 postów w tym

Wydaje mi się, że to uczciwe podejście. Każdy kto chce, może złożyć podanie na piśmie (czyli napisać mi PW, bo ja w pracy tylko na komórce Was czytam i nie ogarniam ). Jak ktoś woli być anonimowy, to oczywiście nie ma konieczności bycia w klubie

Tym samym mam nadzieję, że wszystko jasne

A w ogóle muszę się pożalić. Chyba łapię depresję. Do pracy jeżdżę 1,5-2 h przez tą zimę... W pracy zapierdziel i chyba mój przełożony nie wie o tym, że jestem w ciąży, znaczy, że mój szef mu nie powiedział więc mnie nieźle eksploatuje, a dziś się prawie z nim pożarłam, bo 8 razy mu coś tłumaczyłam, że się nie da, a ten, że on tak chce, jak się nie da i ja mam to zrobić poza tym Edi znów chory, szczepienie znów przeniesione, tż bez pracy, nikt nawet nie dzwoni ostatnio
Pogoda na pewno nie pomaga...
Stary 2013-03-19, 22:00   #1484
badzia987
Wtajemniczenie

Hej !!!

Dziewczyny, nie łapiemy dołów i nie smutamy jeśli chodzi o usg Wszystkie nasze emocje odczuwają w jakiś sposób maluszki. Także pomyślcie o przyjemnych rzeczach albo trzeba iść spać żeby co ładnego się przyśniło

inwersja- ja trzymam kciuki za twoje badania. Sama nie wiem czy dziś na podcierce czegoś nie miałam, ale to może tylko "kolorowy" papier toaletowy z makulatury.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie syfków Hehe- ja znów przyjmuję masowo ludzi przy biurku i straaszę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:03   #1485
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja dalej nic nie wiem, nie zrobili mi USG. Wiem tylko, że rano mam oddać mocz do badania. Ale najbardziej dziwne jest to, że nie sprawdzili w ogóle dziecka, nie wiem co z nim. Standardowo na karcie przy łóżku napisali po łacinie „zagrażające poronienie"

nie martw się kochana, jakby coś złego zauwazyli przy badaniu gin. to by zrobili od razu usg. Choć wcale Ci się nie dziwię, że jesteś jeszcze bardziej zdenerwowana, bo pewnie tysiąc myśli w głowie.. Byle do jutra i czekamy na dobre wieści nie może być inaczej
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:03   #1486
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pogoda na pewno nie pomaga...
Jeśli chodzi o zimę, to niech wypie... idzie już sobie
Mam jej serdecznie dość. Chcę słońca, letnich wiaterków i długich spacerów!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-19, 22:06   #1487
__Paulinka__
Zakorzenienie

ja też mam dzisiaj wysyp na twarzy a pare dni bylo tak dobrze z moją cerą.. eh nic nie trwa wiecznie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Mowilam Wam, ze zabukowalismy bilety na KSW 23? lecimy w czerwcu na weekend do PL bedę na żywo widziala Khalidova
Stary 2013-03-19, 22:17   #1488
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Powiem Wam, że aż mi głupio. Na tym oddziale są takie przypadki, że głowa mała... A ja trafiłam tu przez ścieme. Jak to się dobrze skończy to koniecznie muszę chociaż parę razy pójść do lekarza z tego oddziału. Chociaż póki co nie wiem co miałabym powiedzieć, że niby dlaczego... Pomimo złudzenia, kiepsko sciemniam..

To rozumiem, że miałam farta, że dostałam się do klubu wtedy gdy wymagania nie były jeszcze tak wysrubowane ...

Idę spać, jutro ciężko dzień. Dobranoc.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-19 o 22:25
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:25   #1489
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Powiem Wam, że aż mi głupio. Na tym oddziale są takie przypadki, że głowa mała... A ja trafiłam tu przez ścieme. Jak to się dobrze skończy to koniecznie muszę chociaż parę razy pójść do lekarza z tego oddziału. Chociaż póki co nie wiem co miałabym powiedzieć, że niby dlaczego... Pomimo złudzenia, kiepsko sciemniam..

To rozumiem, że miałam farta, że dostałam się do klubu wtedy gdy wymagania nie były jeszcze tak wysrubowane ...

jak to przez ścieme?
Stary 2013-03-19, 22:26   #1490
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
jak to przez ścieme?
No, że powiedziałam, że kiedyś byłam na wizycie u lekarza z tego oddziału. I że dlatego tu chce.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-19 o 22:27
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:28   #1491
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
No, że powiedziałam, że kiedyś byłam na wizycie u lekarza z tego oddziału.

oj ale nie jesteś tam bo Ci się nudzi, tylko mialaś mocne bóle.. każda na Twoim miejscu zrobilaby tak samo.
Stary 2013-03-19, 22:28   #1492
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
jak to przez ścieme?
tez nie rozumiem

juz doczytalam taka sciema to zadna sciema.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-03-19 o 22:29
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:32   #1493
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
oj ale nie jesteś tam bo Ci się nudzi, tylko mialaś mocne bóle.. każda na Twoim miejscu zrobilaby tak samo.
A jak się jest zbyt uczciwym to wyrzuty sumienia są..
Ok spróbuję zasnąć, noc też czuje będzie nielekka, bo sąsiadki chrapią ostro
Dobranoc

Stary 2013-03-19, 22:49   #1494
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie minimalnie jak już Ja zawsze mam problem z butami bo mam wielkie 41. Po 1 dalej noszę te buty co wcześniej. Boję się bardziej czy po 2 ciąży to się nie powiększy

Znalazłam to w necie. O matko, po tym porodzie to chyba tylko 42 dla mnie
weźcie mnie nie straszcie, tez mam duze 41, jak mi jeszcze urośnie, to buty w sklepie z kajakami bede kupowac

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:51   #1495
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam wizytę 29.03 ciekawe czy nadal coś tam będzie między nogami latało
O, tak samo jak ja Na którą? Ja mam na 12.

Ogólnie to masakra, ponad półtora miesiąca czekania na wizytę u gina z NFZ W międzyczasie musiałam 2 razy prywatnych obskoczyć żeby porobić podstawowe badania dla I trymestru i upewnić się, że wszystko ok. No porażka.

A teraz żeby ubiegać się o becikowe trzeba będzie się wylegitymować papierem, że jest się od 10 tygodnia ciąży pod opieką gina. Widać, że to wymyślał facet i to grubo oderwany od rzeczywistości.

Cytat:
Dziewczyny ja dalej nic nie wiem, nie zrobili mi USG. Wiem tylko, że rano mam oddać mocz do badania. Ale najbardziej dziwne jest to, że nie sprawdzili w ogóle dziecka, nie wiem co z nim. Standardowo na karcie przy łóżku napisali po łacinie „zagrażające poronienie"
Trzymaj się cieplutko, cały wątek trzyma kciuki

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a kiedyś pisałam o tym masowaniu brzucha, że w pierwszych tygodniach sotrożnie
na produktach na rozstępy, z tych co ja widziałam, piszą, żr od 4 miesiąca. Pytanie, czy w kładzie jest coś czego wcześniej nei wolno czy chodzi o to masowanie przy aplikacji
Ja myślałam raczej o tym, że po prostu przed 4 miesiącem nie ma przyrostu wagi więc smarowanie się specyfikiem na rozstępy mija się z celem.

Cytat:
Będzie ok. Czasem układa się beznadziejnie i wszystko idzie jak pod górkę żeby potem obróciło się na dobre. Zobaczysz, że niedługo będzie lepiej. Nie daj się czarnym myślom.
A nie chciałabyś wspomnieć sama przełożonemu o ciąży?

Kupiłam dziś na wyprzedaży w H&M niemowlęcy komplecik stylizujący na małą żabkę Tzn śpioszki, spodenki i czapeczkę z oczkami No, powalające było - i za dwie dyszki więc się skusiłam

Oglądałam też kolekcję Baby w Zarze, ale ceny zdecydowanie mają nierozsądne
Stary 2013-03-19, 23:00   #1496
Larysa88
Zakorzenienie

Ostatnio mierzyłam śliczne czerwone niskie szpileczki w CCC ale 38 były zdecydowanie za duże a 37 znów takie no na styk a nawet trochę ciasne i miałam dylemat w końcu ich nie kupiłam, ale właśnie do czego zmierzam, przyjaciółka mi wtedy powiedziała o tych stopach powiększających się, kurcze aż dziwne

a i o masowaniu brzucha nie wiedziałam, tzn ja tak bardzo nie masuje ale czasem tak go leciutko głaszcze, nie naciskam w ogóle raczej takie smyranie, to też może być złe?
Podobno jak się przyłoży rękę to dziecko to czuje
a przed chwilą to ja JE poczułam ahh
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:05   #1497
your Angel
czyli Endżi

Wrzucam linka do promocji H&M - 21.03-31.03 jest rabat 20% na całe zakupy z działu dziecięcego. Może się komuś przyda. Kupon jest na ostatniej stronie.

http://ipaper.ipapercms.dk/HM/ConsciousKids/plPL/
Stary 2013-03-19, 23:12   #1498
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A teraz żeby ubiegać się o becikowe trzeba będzie się wylegitymować papierem, że jest się od 10 tygodnia ciąży pod opieką gina. Widać, że to wymyślał facet i to grubo oderwany od rzeczywistości.

Będzie ok. Czasem układa się beznadziejnie i wszystko idzie jak pod górkę żeby potem obróciło się na dobre. Zobaczysz, że niedługo będzie lepiej. Nie daj się czarnym myślom.
A nie chciałabyś wspomnieć sama przełożonemu o ciąży?
Nie tak od teraz
W 2011 roku też takie przedstawiałam
Poza tym wiesz... Wiadomo, że większość matek jest pod opieką lekarza, ale te wszystkie patologie, co biorą becikowe i na wódę wydają... to chociaż zmusza te kobiety, żeby były pod opieką lekarza w ciąży

Ekhem, przełożony pracuje od tygodnia, średnio się z nim dogaduję, jest młody i bardzo ambitny, nic mu się nie podoba i miałam nadzieję, że mój szef sam przedstawi mu sytuację
Nie wspominając, że niedługo nic nie będę musiała mówić, taki mam już brzuch...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ostatnio mierzyłam śliczne czerwone niskie szpileczki w CCC ale 38 były zdecydowanie za duże a 37 znów takie no na styk a nawet trochę ciasne i miałam dylemat w końcu ich nie kupiłam, ale właśnie do czego zmierzam, przyjaciółka mi wtedy powiedziała o tych stopach powiększających się, kurcze aż dziwne

a i o masowaniu brzucha nie wiedziałam, tzn ja tak bardzo nie masuje ale czasem tak go leciutko głaszcze, nie naciskam w ogóle raczej takie smyranie, to też może być złe?
Podobno jak się przyłoży rękę to dziecko to czuje
a przed chwilą to ja JE poczułam ahh
Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, więc masowałam, głaskałam, a jak był większy, to nawet naciskałam, żeby bawić się z młodym
Nie wyobrażam sobie nie głaskać czy nie trzymać ręki na brzuchu!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-19, 23:24   #1499
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Nie tak od teraz
W 2011 roku też takie przedstawiałam
Poza tym wiesz... Wiadomo, że większość matek jest pod opieką lekarza, ale te wszystkie patologie, co biorą becikowe i na wódę wydają... to chociaż zmusza te kobiety, żeby były pod opieką lekarza w ciąży
Faktycznie, domyślam się podobnie jak Ty jaka była motywacja posłów. Przy czym dla mnie to nie jest trafne rozwiązanie.

Ja na wizytę z NFZ czekam około 7 tygodni - i głównie pod opieką tego lekarza planowałabym być do końca żeby się nie wykosztowywać na badania, które mi się należą. Idąc tym tropem na wizytę musiałabym się umówić co najmniej tydzień po zapłodnieniu (bo wiadomo, że pierwsze dwa tygodnie cyklu wliczają się już jako okres ciąży).

Akurat na styk udało mi się zmieścić w tych ramach, ale musiałam normalnie płacić za wizytę prywatnie - która to de facto jedynie potwierdziła ciążę.

Tak więc dla mnie kwestia tych 10 tygodni to wylewanie dziecka z kąpielą. Czytałam w Gazecie Wyborczej, że posłowie po wysłuchaniu tego typu racji panują zastanowić się nad tym czy nie przesunąć tego wymogu do 15 tygodni.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-03-19 o 23:26
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:31   #1500
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Faktycznie, domyślam się podobnie jak Ty jaka była motywacja posłów. Przy czym dla mnie to nie jest trafne rozwiązanie.

Ja na wizytę z NFZ czekam około 7 tygodni - i głównie pod opieką tego lekarza planowałabym być do końca żeby się nie wykosztowywać na badania, które mi się należą. Idąc tym tropem na wizytę musiałabym się umówić co najmniej tydzień po zapłodnieniu (bo wiadomo, że pierwsze dwa tygodnie cyklu wliczają się już jako okres ciąży).

Akurat na styk udało mi się zmieścić w tych ramach, ale musiałam normalnie płacić za wizytę prywatnie - która to de facto jedynie potwierdziła ciążę.

Tak więc dla mnie kwestia tych 10 tygodni to wylewanie dziecka z kąpielą. Czytałam w Gazecie Wyborczej, że posłowie po wysłuchaniu tego typu racji panują zastanowić się nad tym czy nie przesunąć tego wymogu do 15 tygodni.
Wow, to gdzie Ty do lekarza chodzisz
Na niecałe 2 tyg. czekałam na wizytę
I z tego, co wiem, to dłużej jak 4 tyg. nigdzie w mojej okolicy się nie czeka :no:
Poza tym można iść do jakiegokolwiek gina, żeby potwierdzić ciążę, nie musi być ten sam cały czas

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości