|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Aś szkoda Mariolki i dzidziusia... Ma lekarz tupet... ,,Pomógł jej" nie ma co...
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy
Cytat:
No jak masz skurczowe ktg to faktycznie 4 peloty trzeba podłączyć przy trojaczkach ja dziś miałam 3 i czułam się jak frankenstain z tymi wystajacymi kablami A jak salowe? Bo u mnie zaczynają smrodzic i się tluc o 7 rano
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
calkiem fajnie sie prezentuje. mojemu tzowi nie pasowaly kolka i budka - jej stopniowa regulacja. poza tym fajny - taki "graco-waty". lekka spacerowka.
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli dziewczyna z chorobą psychiczną-straszne
Ale ciekawe co z ojcem dziecka... Nie wiedział w jakim mama jest stanie?? Albo choroba ujawniła się w ciązy?? Przykre
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
)fuuuuuuuuuuuj, widze, ze u Ciebie jeszcze wieksza fantazja niz u mnie. dokumentacja szpitalnego jedzenia byla jedna z lepszych rozrywek. moje wspolokatorki przejely paleczke i wyslaly mi fotke dzisiejszegi obiadku ![]() |
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
nie dam rady was nadrobić, a tym bardziej pocytować... ale... diabli, fajnie że jesteś już u siebie i z nami
![]() cholercia, żal Mariolki - dziewczyna pokręcona, ale jak jej wykluczali ciążę, to co bidna miała na początku robić...? echhh..... aaaa, i dzięki wielkie za info o laktatorach avent ![]() aa, jeszcze co do kliniki... wszystko mają, zapewniają - wziąć należy swoje wygodne ciuchy i piżamki, kosmetyczkę, a dla małego tylko ciuszki plus fotelik na wyjście ze szpitala. wszelkie gadżety jak jakieś podkłady, siatkowe majty, pieluchy - wszystko jest przygotowane. całe szczęście, bo mnie to pakowanie torby trochę przerażało - tyle pierdołek-wynalazków, że już sama nie wiedziałam co do czego aaa, i dają pić i coś tam podjeść - ufff...
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze go pochwalic. wrocilam do posprzatanego domu, nawet lodowke rozmrozil i wymyl. wszystko blyszczy, pusty zlew, zrobione pranie, wyprana posciel dzisiaj lezalam sobie z nia na kanapie, a on ogarnal cala klatke (ogromna! 100cm dluga) facet idealny!
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Justi no tak. Zapomniałam dodać że ciepłotą to ten obiad nie grzeszyl
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, ale super, że jesteś ![]() Facet anioł po porodzie mu podziękujesz
MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... Edytowane przez nuna2 Czas edycji: 2013-03-19 o 22:33 |
|
|
|
|
#552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdenerwowałaś się niczym przypadkiem? Jak ciśnienie w szpitalu? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Ej Ty tylko chłopów chcesz pożyczać ![]() Do kupienia wózka męża marchewki, do sprzątania chłopa diabli, a Twój co? pachnieć będzie? ![]() ![]() ![]()
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę próbować usnąć, bo czuję , że dziś będą problemy. Papatki
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
.
|
|
#556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
Cytat:
jak przestawalysmy plotkowac, to ta cisza byla przygnebiajaca. ogolnie ciesze sie, ze nie trafilam na wspollokatorki, ktore o 20 chcialy isc spac. czasem o 1 w nocy moglam sie pogapic w tv i bylo to dla mnie zbawienie, bo jak wiecie tryb nocny mam wlaczony non stop ![]() u nas na ktg zazwyczaj trzeba bylo isc do zabiegowego. niewygodna lezanka do ktorej wszystko sie przyklejalo, lezenie w jednej pozycji, liczenie kafelek na scianie, spiewanie pod nosem piosenek. byle przetrwac te 20-30min. tylko dwie polozne litowaly sie nad nami i przywozily sprzed do lozka w pokoju mozna bylo poplotkowac, zerknac w tv. ale draznil mnie odglos, scisk paskow, Nelka tez irytowala sie w brzuchu ![]() a salowa byla naprawde cichutka, fajna mloda babka przychodzila chyba kolo 7, wiec wczesniej zdazyly nas obudzic polozne. czasem spalam, a one sobie strzelaly termometrem, pozniej tylko szturchaly zeby podniesc koszule, a jak juz serduszko zostalo namierzone "mamusia slyszy serduszko" "mhm" to mozna bylo spac dalej hehe.ogolnie polozne przyzwyczaily sie do moich pozno wieczornych kapieli (kiedy juz nikt nie czekal pod drzwiami, podloga zdazyla wyschnac, lazienka przewietrzona :P). chyba 6 dnia wyblagalam tz zeby przywiozl mi maszynke do golenia, bo wlosy na nogach zaczynaly mi sie juz krecic zlitowal sie i dowiozl suszarke i prostownice...nie ma jak szpitalne spa ![]() pisalam juz dziewczynom, ale kupcie sobie antybakteryjne nakladki na sedes - mnie uratowaly, bo nie skorzystalabym z wc, a codzienny obchod w kolko pyta "stolec byl"? po takich dawkach zelaza jakie przyjmuje ciezko jest kucac, obkladanie muszli papierem toaletowym tez jest irytujace...nogi ciezarnej po pewnym czasie odmawiaja posluszenstwa, zaczynaja sie trzasc. po porodzie to juz w ogole bedzie ciezko a inne laski krwawia i nie wiedza, ze wypadaloby wyczyscic po sobie deske aaa i odebralam wyniki paciorkowcow jestem podobno w 10% kobiet, ktore bakterii nie maja - choc po tym pobycie w szpitalu rozwazam zrobienie tego testu jeszcze raz tak za kilka tygodni ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
polozne przychodzily, sciskaly, szkolily - w sumie tak troche bezosobowo jak kawal miecha "bo jemu wystarczy nawet pol lyzeczki". 3 dnia dostala elektryczna medele, 3 godziny dojenia i centymetr w butelce udalo sie uzbierac. psychicznie to chyba bylo dla niej duzo trudniejsze niz porod ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
nie mow hop, bo moze sie zdziwisz. ja tez myslalam, ze w domu bedzie jak po tornadzie...widzialam tony kubkow po kawie i same opakowania po zupkach chinskich ale dal rade. pewnie gdyby nie snieg to i okna bylyby umyte hehe. oddam Ci go jak nadal bedzie tak na mnie chuchal i dmuchal - bo juz dzisiaj wylam jak zaczal mi wciskac na nogi swoje grube skarpety. rozplakalam sie jak dziecko "bo mi cieplo, bo mnie gryza" ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
chodze jak kaczka...przyszlam do domu i naprawde musialam sie polozyc. bol w krzyzu czuje do teraz. musze sie oszczedzac, bo nie chce tam wrocic :P po porodzie to on mi bedzie dziekowal za to wszystko i za najpiekniejsza corcie na swiecie kurcze, chyba jutro naprawde przeczytam stary watek i ocenie czy ten brak jednek nawiedzonej jest az tak zauwazalny...wszystkie tak slodzicie czy jak? :P przed swietami nieladnie klamac zapomnialam napisac, ze Nelka juz zdazyla sie obrocic, glowka na dole. mam nadzieje, ze juz zostanie w tej nietoperkowej pozycji. dla nas obu jest chyba wygodniejsza. |
|||||
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Motylku nie denerwowalam sie, lezalam sobie grzecznie, wstawalam do lazienki, spojrzalam po drodze na cisnieniomierz i przypomnialo mi sie zeby zmierzyc, a tu zonk. W szpitalu przy przyjeciu 140/110. Potem juz w normie. Zrobili mi ktg, mialam skurcze i to boilesne bo siedzielismy ponad 2h w poczekalni ale nic nie wyszlo wiec to te niegrozne
teraz walcze z bezsennoscia :/ swiatlo zgaszone wiec czytnik mnie ratuje...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
![]() Może miło się rozczaruje po powrocie ale wolę się ubezpieczyć ![]() Cytat:
A nieee...to u nas ktg przy każdym łóżku jest Jakbym mogła wstawać to bym sama je sobie włączała![]() A tak jak jest nowa grupa studentek to im tłumacze: pani mi podglosni drugą, nacisnie audio, na siodemeczke ustawi itp Ta dziewczyna która była przed mariolka miała stały zapis 24 h na dobę przez 2 tyg i tylko dzwoniła do pielęgniarek czy może wstać do łazienki lub zjeść, któraś tylko zerkała czy zapis w miarę ok to justyna sobie wstawała, wyłączyła, potem znów włączała i git ![]() Tylko pelot ostatnio czasami brakuje bo jest dużo bliźniaków na oddziale i jak zapis jest np koło 15 to trzeba trochę odczekać. Nie wyrobilabym tej pół godziny w zabiegowym noł łej ;-) nawet na moim wygodnym łóżku zmieniam pozycję 10 razy bo albo mnie plecy bolą albo dziewczyn nie mogę namierzyć... Kurcze a z tym mlekiem to chyba moja największa trauma jest. Co słyszę od znajomych to każda miała problem. I zawsze ta sama złota rada położnych - "pani częściej przystawia" A chłopa masz super to i sie nie dziw ze chce pożyczać ![]() Ja mam przeczucie że się miło rozczaruje po powrocie ale wiadomo - strzeżonego....;-) Cytat:
ja taką mam bo mnie denerwuje ta szpitalna którą mam nad łóżkiem Dobrze że teraz ten wizaz na kom chociaż jest... I widzę że dziś był dzień skurczowy. Ja też miałam. Na szczęście tylko jeden. Ale nie powiem - skręciło mnie nieźle... Głowa do góry - ani się obejrzysz a cię wypuszcza! |
|||
|
|
|
#560 | ||||
|
Zakorzenienie
|
vil,trzymaj się ciepło
diabli-fajnie,że znów jesteś mam znów milion energii o tej godzinie mam nadzieje,że da mi L4 od reki... ![]() ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co za babsko.. oby ta nadrobiła i uszyła ci cos przepięknego ![]() czoraj koło 12 płaciłam w lidlu kartą,nie zbliżeniowo,normalnie a ta kasa nie zeszła mi z konta,nie jest w zablokowanych ani nic normalnie jakbym nie zapłaciła..
|
||||
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ulubiona złota rada na pobyt w szpitalu to i może na bezsenność pomoże ![]() Ja tam od 3:30 się przewracam a teraz to nawet mi się nie opłaca zasnąć bo za 20min ktg... za wizytę i żeby zapomnieli ściągnąć kasę z karty
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
![]() ciekawe co ile teraz wizytki będą
|
|
|
|
|
#563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i za wyniki glukozy ![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Cloche - super ta klinika i fajnie ze cukier wyszedł dobrze!! Pawie_Oczko - głupia ta krawcowa, dobrze ze dałaś do drugiej bo pewnie jeszcze by coś pomyliła i źle obszyla.. a ta druga na kiedy ma zrobić? Vil- a coś wiadomo jaka jest przyczyna tego cisnienia?? Zdrowiej szybko i wracaj spowrotem! |
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja po nieprzespanej i przeryczanej nocy:/
po kilku tygodniach walki ze zgagą nic już nie pomaga:/ani mleko, migdały, siemię nawet rennie i jest taka wredna, że nie mogę leżeć,bo pali przełyk i mam taką bankę powietrza w przełyku, że nie mogę oddychać i cały czas siedzę:/ pół nocy ryczałam z bezsilności a TŻ mnie pocieszał:/ dobrze, że dziś pracuje z domu bo wyglądam masakrycznie:/ jem 2h przed snem,zero kawy, herbaty, tylko woda i mleko, zero slodyczy i pali przez przerwy;( nie wiem co robić, ale mam ochotę wyskoczyć przez okno byleby nie piekło 3 minuty
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie witam rana po nocy spedzonej w wc - dupa mniejuz boli
masakra jakas ...... i witamy sie w 33tc jade mlodego zawiezc do szkoly aaaa u Nas zima czesc dalsza, bialo sypie dalej takze do wiosnyyyy jeszcze poczekammm
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ta zgaga to gorsze niż rzyganie, bo tak pójdziesz do kibla i spokój a tu się męcz... |
|
|
|
|
#569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że po prostu dobrze przyswajam żelazo z tabletek...Bo wcześniej jak brałam 1 dziennie (Tardyferon) i dodatkowo pilnowałam diety to hemoglobina spadła mi z 11,5 do 11,3 w miesiąc.Diabli super, że w domciu już Co do sprzątania to mój M nie ma z tym problemu - nawet od początku ciąży myje podłogi, bo twierdzi, że mi nie wolno (nie wiem skąd ma takie informacje, ale przecież nie będę Go z błędu wyprowadzała )Lonely spróbuj z tego przepisu - to jedyny, który zawsze mi wychodzi ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ka-z-gruszkami Zamiast gruszek możesz dać np. brzoskwinie z puszki. Vil Dobrze, że jesteś w szpitalu - zawsze to bezpieczniej....Banka z 33 tc ![]() Diabli a czemu ta dziewczyna z małą ilością wód zgłosiła się na ip? Bo często czuła ruchy??? Moja Mała też ma szał - ciał ostatnio I faktycznie gin powiedział, że muszę pić więcej, bo wody płodowe mam w normie, ale mogłoby być lepiej... Poza tym mówił, że wszystko w porządku, więc chyba nie mam się czym stresować
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeszły wymioty... Przyszła zgaga, ale mam nadzieję, że jak jedno przeszło to i drugie przejdzie U mnie tak jak u Ciebie z odbijaniem kwasów żołądkowych...;/ Tylko u mnie o tyle lepiej, że zasypiam jak zabita z bezsilności nad zgagą ![]() Mysia, może nie będzie tak źle, może każdy jeden dzień będzie "lżejszy" ![]() vil daj znać jak będzie po obchodzie co Ci powiedzieli
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-20 o 08:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

z dwoma ciezko wylezec. ja czasem slyszalam jak polozna wola z dyzurki "paulinka, zmien pozycje, bo zwiala", drzemiac przegapilam ucieczke :P wesolo tam masz! lez i korzystaj, nam tak w kolko wszyscy powtarzali, ze mamy prawie jak w sanatorium, jedzenie do lozka. polozne mowily, ze jestesmy tak leniwe, ze czasem dla jaj jedzenie kladly na stole zebysmy chociaz z lozka zeszly 
calkiem fajnie sie prezentuje. mojemu tzowi nie pasowaly kolka i budka - jej stopniowa regulacja. poza tym fajny - taki "graco-waty". lekka spacerowka.
Ale ciekawe co z ojcem dziecka... Nie wiedział w jakim mama jest stanie?? Albo choroba ujawniła się w ciązy?? Przykre

Dziękujemy za relacje

chyba przez to chodzę jak kaczka i się muszę napędzać
załamała mnie ta moja krawcowa... nie wiem jak można być tak ułomnym człowiekiem....... 
za wizytę i żeby zapomnieli ściągnąć kasę z karty