Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 08:17   #571
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

hello. ja również po nieprzespanej... ale to już chyba do porodu standardem będzie... Mała też budziła się w nocy kilka razy: wczoraj byli pierwszy raz w teatrze z przedszkolem i pewnie te emocje nią targały w nocy mój mały zuch.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Witam się gaduły w kolejnej części.
Odpłynęłam na kilka dni, bo nie czuję się za dobrze i postanowiłam, że w każdej wolnej chwili będę leżakowała. Niestety zbyt duże obroty w ostatnich tygodniach i olbrzymi stres dał znać o sobie...
Maluszek pięknie fika w brzuszku, ale niestety dopadły mnie kołatania serca i zbyt wysoki puls. No i coraz częściej opadam z sił. A Mąż nawet cudnie dzisiaj skwitował, że wyglądam tak koszmarnie, jakbym non stop ryczała- twarz mam zapuchniętą, oczy łzawią, z nosa cieknie...
No nic, niech szybciej wiosna przyjdzie...
Ot i tyle mam na usprawiedliwienie swojej nieobecności.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oto moja specjalna relacja szpitalne menu

1) sniadanie - codziennie takie samo, wiec tylko jedna fotka.
zamiennie kanapki: z szynka, z bialym, zoltym serem. dwa razy byly bulki z zapiekanym serem. kolacja dokladnie taka sama, tylko 2 kromki zamiast 2 i pol hehe

2-8) obiady - siedem podczas mojego pobytu
pamiętam jak po cc mi wszystko smakowało, nawet szpitalne weź, masakra z tym żarciem.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Diabli fajnie, że już wrócilaś i świetne relacje

Byłam dziś u gina. Więc raczej do terminu to nie dotrwam. Główka przyparta chyba przez to chodzę jak kaczka i się muszę napędzać
Trochę mało wód płodowych, co mnie zmartwiło.
Mam bardzo pilnować ruchów i w razie co od razu IP.
A co mnie z butów wyjęło - przytyłam 20 kg!!! nie wiem jak to możliwe, bo jakoś tego nie widzę i nie czuję. I mało jem. Gin mówi, że pilnować ciśnienia, bo ta waga to może nie być wcale od jedzenia tylko zwiastować jakieś tam złe rzeczy. Ostatnio się nie ważyłam, bo wydawało mi się ,że jakoś w miejscu stoję a tu niespodzianka
Generalnie, to jakoś mnie to wszystko przygnębiło. I świadomość, że to już niedługo może być...
nie martw się, gdyby było za mało to na pewno by ci gin coś więcej powiedział. Ja z małą też miałam mało, ale w granicach normy i wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł dziewczyny! witam się po wieczorze informacyjnym kliniki, w której chcę rodzić
zanim was nadrobię (pewnie tylko częściowo), to opiszę wrażenia...

aa, glukoza mi w porządku wyszła! nie muszę specjalnie uważać, ale mimo wszystko nie będę się obżerać słodyczami. w sumie i tak ochotę mam raczej na warzywa i owoce... no ale całe szczęście mogę z tymi owocami zaszaleć

no, teraz o klinice... ja mogłabym tam zostać i rodzić!!! rodzinna atmosfera, kochane położne, pokoje takie "domowe", wanna, stacja do pierwszego badania maluszka przy łóżku mamusi... to łóżko to takie wielgaśne, żeby osoba towarzysząca mogła się też tam rozłożyć i wspierać rodzącą. zwisająca chusta, na której podobno chętnie się kobiety trochę tak "uwieszają", piłka itp - wszystko w zasięgu ręki. przyćmione światło, muzyczka jaką chcemy, swoboda przy wyborze pozycji rodzenia... no cuda wianki - i to wszystko w ramach całkiem normalnego ubezpieczenia. nie ma żadnego wykupowania położnej, maluszki są przy mamach, chyba że mama chce się wyspać - położne mówiły, że mają pokój dla dzieciaków, ale tam raczej nikt nie leży, bo jak dostaną maluszka pod opiekę, to biorą go do siebie żeby się nacieszyć
mój małż tak samo zadowolony jak ja - chce być ze mną przy porodzie, chce pokój rodzinny na te 3 doby w szpitalu, żeby nie spuszczać mnie i małego z oczu achhhh... za tydzień mam termin w klinice, żeby już załatwić papierologię i poznać resztę położnych
no to wypasik. Ja też mam w tej mojej klinice wszelkie wygody i powiem i, że teraz to już bym się nie zdecydowała rodzić w państwowym szpitalu u mnie w mieście. Zwłaszcza, że to już drugi poród i już co nieco o tym wiem... To jest ważne, żeby rodzić w fajnych warunkach i miłej, a przede wszystkim spokojnej atmosferze.

a ten lekarz od Mariolki to jakiś cham normalnie, jak tak można powiedzieć. A dziwię się, że ludzie sobie na takie komentarze pozwalają, ja bym go od razu zj.... jakim prawem tak może mówić do pacjenta i na jakieś podstawie twierdzi kretyn, że przez nią ma dziecko wadę serca. On ma wadę mózgu chyba.

jeju, też wam tak brzuch twardnieje?????? mi bardzo często ostatnio.... do 10 nie mogę urodzić!!!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:19   #572
xal
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Melduje sie ze szpitala po poludniu przypomnialo mi sie zeby zmierzyc cisnienie, wyszlo 170/140. Po kilku minutach bylo juz w normie, kilka razy mierzylam i niskie bylo. A potem przed 19 zas skok, 140/110. Pojechalismy od razu do szpitala, i leze. Mam zlecone multum badan. Oby zeszlo nizej, lekarz mowil ze to niebezpieczne dla dziecka
Oj, biedactwo. Dobrze, że sprawdziłaś to ciśnienie.
Pocieszę Cię, teraz masz anestezjologa pod ręką to idź na konsultacje do znieczulenia
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
hehe ja jedyna z moim maxi cosi elea na forum ciekawe czy będę zadowolona:P
W twoim wózku kusiło mnie składanie na najmniejszy stelaż i opcja składania razem ze spacerówką. Kolega miał MC typową spacerówkę i był zadowolony, więc ty też na pewno będziesz. Mnie cena odrzuca

Cytat:
witam się i ja po nieprzespanej i przeryczanej nocy:/
po kilku tygodniach walki ze zgagą nic już nie pomaga:/ani mleko, migdały, siemię nawet rennie i jest taka wredna, że nie mogę leżeć,bo pali przełyk i mam taką bankę powietrza w przełyku, że nie mogę oddychać i cały czas siedzę:/ pół nocy ryczałam z bezsilności a TŻ mnie pocieszał:/ dobrze, że dziś pracuje z domu bo wyglądam masakrycznie:/

jem 2h przed snem,zero kawy, herbaty, tylko woda i mleko, zero slodyczy i pali przez przerwy;( nie wiem co robić, ale mam ochotę wyskoczyć przez okno byleby nie piekło 3 minuty nie wiem jak mam wytrzymać prawie 3 miesiące jeszcze
Jak mnie męczy to robię łyczka wody co chwilę, a jak idę spać to biorę połówkę rennie i staram się zasnąć, jak nie zasnę i zaczyna się na nowo to kolejne pół. Wiem, ze nie powinno się zasypiać z czymkolwiek w ustach, ale to jest na tyle małe, że ryzykuję. W trakcie rozpuszczania zgaga znika, więc trzeba szybko zasypiać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:22   #573
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
po kilku tygodniach walki ze zgagą nic już nie pomaga:/ani mleko, migdały, siemię nawet rennie i jest taka wredna, że nie mogę leżeć,bo pali przełyk i mam taką bankę powietrza w przełyku, że nie mogę oddychać i cały czas siedzę:/ pół nocy ryczałam z bezsilności a TŻ mnie pocieszał:/ dobrze, że dziś pracuje z domu bo wyglądam masakrycznie:/
współczuję i nie wiem co można zrobić jak już nic nie działa

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
i witamy sie w 33tc
jade mlodego zawiezc do szkoly aaaa u Nas zima czesc dalsza, bialo sypie dalej takze do wiosnyyyy jeszcze poczekammm
za 33t
dziś w radiu usłyszałam że od jutra ochłodzenie także na wiosnę czekam dalej..dobrze że niebo przynajmniej ma przyjemnie niebieski kolor
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:27   #574
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ej Ty tylko chłopów chcesz pożyczać
Do kupienia wózka męża marchewki, do sprzątania chłopa diabli, a Twój co? pachnieć będzie?
też bym se ich pożyczyła, żeby mój już tylko pachniał ale mnie Aaś ubiega zawsze... a nie wiem, czy mogę w kolejce się ustawić czy jakieś zapisy...
Cytat:
mama mateuszka byla zalamana, bo nie miala pokarmu. na poczatku maly dostal mleczko bebilon dla wczesniakow w takich fajnych malutkich plastikowych buteleczkach. polozne krzyczaly, ze ma przystawiac, maly zloscil sie, ze go mama oszukuje. ona nie miala sumienia...widzialam, ze coraz bardziej to przezywa, bo cyce byly konkretne. 2 dnia poleciala jej z piersi krew i juz w ogole byla zalamana. kazaly kupic silikonowe nakladki (rodzina przywiozla canpol - podobno do niczego sie nie nadaja - za duze otworki! http://allegro.pl/avent-nakladki-sil...094618376.html znalazlam avent i tez ma takie wielkie)
polozne przychodzily, sciskaly, szkolily - w sumie tak troche bezosobowo jak kawal miecha "bo jemu wystarczy nawet pol lyzeczki". 3 dnia dostala elektryczna medele, 3 godziny dojenia i centymetr w butelce udalo sie uzbierac. psychicznie to chyba bylo dla niej duzo trudniejsze niz porod
o kurde... obawiam się tych problemów... chociaż położne wczoraj mówiły, że pomagają, jest jedna specjalistka od laktacji i w ogóle jeszcze problemów nie było... no, liczę na to, że w razie czego fachowo pomogą...
Cytat:

jem 2h przed snem,zero kawy, herbaty, tylko woda i mleko, zero slodyczy i pali przez przerwy;( nie wiem co robić, ale mam ochotę wyskoczyć przez okno byleby nie piekło 3 minuty nie wiem jak mam wytrzymać prawie 3 miesiące jeszcze
kurde, ja bym wolała nie jeść jak by aż tak źle było... miałam jakieś 3 tygodnie temu zgagę, ale się porzygałam i był spokój. następne dni kolację skreśliłam i było ok... super sposób to to nie jest, ale trzeba próbować. podobno u każdego co innego może powodować zgagę. przyprawy, owoce, jogurt - różnie bywa i trzeba wyczuć swój żołądek. tylko weź tu testuj, sprawdzaj i się nie zadźgaj nim dojdziesz co szkodzi nie zazdroszczę!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:27   #575
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
oto moja specjalna relacja szpitalne menu

1) sniadanie - codziennie takie samo, wiec tylko jedna fotka.
zamiennie kanapki: z szynka, z bialym, zoltym serem. dwa razy byly bulki z zapiekanym serem. kolacja dokladnie taka sama, tylko 2 kromki zamiast 2 i pol hehe

2-8) obiady - siedem podczas mojego pobytu
Diabli super, że już jesteś WOW niezła relacja Powiem Ci, że Ty to miałaś wypas z tym jedzeniem, bo u mnie w szpitalu to tragedia na maxa, raz nam dali kluski z przemielonym mięsem, na podstawie, którego wcześniej ugotowały zupę chyba.... Mięso miało kolor szary, więc nawet tego nie tknęłam.

Cytat:
Byłam dziś u gina. Więc raczej do terminu to nie dotrwam. Główka przyparta chyba przez to chodzę jak kaczka i się muszę napędzać
A co mnie z butów wyjęło - przytyłam 20 kg!!! nie wiem jak to możliwe, bo jakoś tego nie widzę i nie czuję. I mało jem. Gin mówi, że pilnować ciśnienia, bo ta waga to może nie być wcale od jedzenia tylko zwiastować jakieś tam złe rzeczy. Ostatnio się nie ważyłam, bo wydawało mi się ,że jakoś w miejscu stoję a tu niespodzianka
Generalnie, to jakoś mnie to wszystko przygnębiło. I świadomość, że to już niedługo może być...
A o co chodzi, że główka przyparta? Mi na ostatnim usg powiedział lekarz, że mała jest bardzo wciśnięta główką w dół.

Kurczę mam nadzieję, że wytrwacie jak najdłużej w dwupaku!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:37   #576
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola
Wydaje mi się, że po prostu dobrze przyswajam żelazo z tabletek...Bo wcześniej jak brałam 1 dziennie (Tardyferon) i dodatkowo pilnowałam diety to hemoglobina spadła mi z 11,5 do 11,3 w miesiąc.
kurczę, ja biorę teraz jakieś witaminy i mam nadzieję że mi się poprawi hemoglobina. bo odkąd biorę witaminy z tym żelazem to częściej pojawiają się zaparcia. ciekawa jestem co wyjdzie za jakieś 2 tygodnie
Stary 2013-03-20, 08:43   #577
Elusiek
BAN stały

Cytat:
a ja sie witam rana po nocy spedzonej w wc - dupa mniejuz boli
masakra jakas ......
i witamy sie w 33tc
jade mlodego zawiezc do szkoly aaaa u Nas zima czesc dalsza, bialo sypie dalej takze do wiosnyyyy jeszcze poczekammm
za 33 tc
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:49   #578
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
Powiem Ci, że Ty to miałaś wypas z tym jedzeniem, bo u mnie w szpitalu to tragedia na maxa, raz nam dali kluski z przemielonym mięsem, na podstawie, którego wcześniej ugotowały zupę chyba.... Mięso miało kolor szary, więc nawet tego nie tknęłam
o fuj ciekawa jestem jak będzie u mnie ze szpitalnym menu, ale i tak liczę na dostawy pożywienia
Stary 2013-03-20, 08:53   #579
banka26
Zakorzenienie

vil - cisnienie wysokie ale trzymam kciuki za Was
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:11   #580
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a może niech gin zapisze na to jakis specyfik?cos musi być i działać

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:13   #581
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy się w 32 tc
diabli - witaj
vil - trzymaj się dzielnie, oby ciśnienie się ustabilizowało już, dostajesz jakieś leki tj dopegyt?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:16   #582
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
witamy się w 32 tc
za 32t
Stary 2013-03-20, 09:26   #583
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznyyy , pieknyy Can To twoj moze byc wiekszyyy moj teraz moze miec lekko ponad 2 kg
to mój Michaś już taki jest wielkością tzn pewnie już jest większy, bo 2 tyg temu miał taką wagę

Cytat:
Kochana don't worry-wszystko będzie dobrze.
Jeśli ma się urodzić przed terminem to niech się rodzi-ważne, ze jest zdrowy
A wagą się nie przjmuj - ja niedługo też dobiję do 20kg.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

I normalnie zrobiło mi się żal mariolki. Była na usg i lekarz ją ochrzanil że nie wiedziała o ciąży i to pewnie dlatego dziecko ma wadę serca! jest jaka jest ta moja mariolka ale jak można takie coś powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie??
Przyszla i się poplakala.

Szczególne że okazało się że 2 ginow wykluczyło jej ciążę i dlatego dowiedziała się dopiero w 34tyg od trzeciego... Okres miała do ok.4 miesiąca... Ech. Serio jest mi jej żal teraz.
Masakra - to przecież nie jest jej wina, że się tak późno dowiedziała - lekarze to debile niektórzy jednka są.
Zero empatii

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł dziewczyny! witam się po wieczorze informacyjnym kliniki, w której chcę rodzić
zanim was nadrobię (pewnie tylko częściowo), to opiszę wrażenia...

aa, glukoza mi w porządku wyszła! nie muszę specjalnie uważać, ale mimo wszystko nie będę się obżerać słodyczami. w sumie i tak ochotę mam raczej na warzywa i owoce... no ale całe szczęście mogę z tymi owocami zaszaleć

no, teraz o klinice... ja mogłabym tam zostać i rodzić!!! rodzinna atmosfera, kochane położne, pokoje takie "domowe", wanna, stacja do pierwszego badania maluszka przy łóżku mamusi... to łóżko to takie wielgaśne, żeby osoba towarzysząca mogła się też tam rozłożyć i wspierać rodzącą. zwisająca chusta, na której podobno chętnie się kobiety trochę tak "uwieszają", piłka itp - wszystko w zasięgu ręki. przyćmione światło, muzyczka jaką chcemy, swoboda przy wyborze pozycji rodzenia... no cuda wianki - i to wszystko w ramach całkiem normalnego ubezpieczenia. nie ma żadnego wykupowania położnej, maluszki są przy mamach, chyba że mama chce się wyspać - położne mówiły, że mają pokój dla dzieciaków, ale tam raczej nikt nie leży, bo jak dostaną maluszka pod opiekę, to biorą go do siebie żeby się nacieszyć
mój małż tak samo zadowolony jak ja - chce być ze mną przy porodzie, chce pokój rodzinny na te 3 doby w szpitalu, żeby nie spuszczać mnie i małego z oczu achhhh... za tydzień mam termin w klinice, żeby już załatwić papierologię i poznać resztę położnych
za glukozę io zazdraszczam kliniki

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Melduje sie ze szpitala po poludniu przypomnialo mi sie zeby zmierzyc cisnienie, wyszlo 170/140. Po kilku minutach bylo juz w normie, kilka razy mierzylam i niskie bylo. A potem przed 19 zas skok, 140/110. Pojechalismy od razu do szpitala, i leze. Mam zlecone multum badan. Oby zeszlo nizej, lekarz mowil ze to niebezpieczne dla dziecka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedactwo- oby Cię szybko wypuścili.

Cytat:

Ja też dziś nie spałam - generalnie to ostatnio w ogóle nie sypiam i czuję się jak zombie

Mysia - ale są specjalne leki na zgagę dla kobiet w ciąży ale z tego co kojarzę to tylko na receptę.
Moja koleżanka dostała coś takiego.
Niestety nie pamiętam nazwy.
Jak możesz to podjedz do ginekologa i poproś o receptę bo nie ma sensu się męczyć

---------------------

Dzień dobry
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:26   #584
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
witamy się w 32 tc

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o fuj ciekawa jestem jak będzie u mnie ze szpitalnym menu, ale i tak liczę na dostawy pożywienia
Ja dzięki dostawom, które przynosił mi mój mąż to przeżyłam jakoś te 5 dni

O a u mnie dzisiaj 34 tc

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:34   #585
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Ja dzięki dostawom, które przynosił mi mój mąż to przeżyłam jakoś te 5 dni

O a u mnie dzisiaj 34 tc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-20, 09:35   #586
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
A o co chodzi, że główka przyparta? Mi na ostatnim usg powiedział lekarz, że mała jest bardzo wciśnięta główką w dół.

Kurczę mam nadzieję, że wytrwacie jak najdłużej w dwupaku!
Właśnie dokładnie nie wiem, ale myślę, że mały szykuje się do wyjścia poprostu. Mam nadzieję, że jeszcze trochę posiedzi.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

nie martw się, gdyby było za mało to na pewno by ci gin coś więcej powiedział. Ja z małą też miałam mało, ale w granicach normy i wszystko było ok.
Też tak się pocieszam, że jakby było naprawdę źle, to by kazał do szpitala czy coś.
Ale mimo wszystko stresa mam.

-------------

Vil trzymajcie się. I dawaj znać co i jak.

Ja dziś w nocy jakąś depresję złapałam i zamiast spać to wymyślałam głupoty Wcześniej nie miałam problemu ze spaniem a dzisiaj masakra.
Czekam na mamę to zajmie się młodym a ja trochę odpocznę.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:41   #587
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
O a u mnie dzisiaj 34 tc

Cytat:
Napisane przez Katate
Też tak się pocieszam, że jakby było naprawdę źle, to by kazał do szpitala czy coś.
Ale mimo wszystko stresa mam.
na pewno gdyby zagrażało coś Tobie lub dziecku, to dostałabyś skierowanie do szpitala
Stary 2013-03-20, 09:43   #588
justyna_g4
Zakorzenienie

Diabli fajnie, że już jesteś
Mam do Ciebie pytanie apropo szpitala wojewódzkiego...wiesz może jak tam jest ze znieczuleniem. Rozważałam wadowice bo przenieśli porodówkę do wyremontowanej cześci, ale dowiedziałam sie, że na życzenie nigdy nie dają znieczulenia,a jak są wskazania to też próbują to ominąć...A ja chciałabym mieć możliwość wyboru.

vil84 trzymaj się kochana i informuj nas co i jak z wami

A mi coś ręka drętwieje. Miałam tak jak mnie coś uczulało wiec chyba musiałam wczoraj coś zjeść. Mam nadzieję, że wapno pomoże, a jak nie to jutro zapytam moją Panią doktor.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:43   #589
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

I normalnie zrobiło mi się żal mariolki. Była na usg i lekarz ją ochrzanil że nie wiedziała o ciąży i to pewnie dlatego dziecko ma wadę serca! jest jaka jest ta moja mariolka ale jak można takie coś powiedzieć jakiejkolwiek kobiecie??
Przyszla i się poplakala.

Szczególne że okazało się że 2 ginow wykluczyło jej ciążę i dlatego dowiedziała się dopiero w 34tyg od trzeciego... Okres miała do ok.4 miesiąca... Ech. Serio jest mi jej żal teraz.

masakra..... zero wyczucia u lekarza, takich gin to tylko
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:47   #590
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy oby Was zgaga wysłuchała zastanawiam się czy nie umówić się do internisty, bo do mojego gina mam termin na 10.04 a wcześniej nie ma miejsc, niby mnie przyjmie jak przyjdę ale równie dobrze, może mi coś internista przepisać. Spróbuje jeszcze powalczyć, ale jeszcze jedna, dwie takie noce i chyba się poddam

w ogóle nie opowiedziałam Wam wczoraj miłej bardzo historii !

byłam z TŻ w superpharm po pieluchy itp. kolejka przez cały sklep, pół h stania, przede mną babeczka z synkiem mówi do mnie 'pani nie bedzie chyba tu stala pół godziny?' ja mówię, że taka kolejka, że wolę się nie pchać,bo mnie ludzie zlinczują, a ona żebym się nie wygłupiała nawet, poszła do kasy i mnie wzięli bez kolejki,szok jak miło
Stary 2013-03-20, 09:47   #591
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witamy się w 32tc

Za oknem piękne słońce, aż chce się żyć choć pewnie zimno...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:50   #592
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witamy się w 32tc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-20, 09:53   #593
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy oby Was zgaga wysłuchała zastanawiam się czy nie umówić się do internisty, bo do mojego gina mam termin na 10.04 a wcześniej nie ma miejsc, niby mnie przyjmie jak przyjdę ale równie dobrze, może mi coś internista przepisać. Spróbuje jeszcze powalczyć, ale jeszcze jedna, dwie takie noce i chyba się poddam

w ogóle nie opowiedziałam Wam wczoraj miłej bardzo historii !

byłam z TŻ w superpharm po pieluchy itp. kolejka przez cały sklep, pół h stania, przede mną babeczka z synkiem mówi do mnie 'pani nie bedzie chyba tu stala pół godziny?' ja mówię, że taka kolejka, że wolę się nie pchać,bo mnie ludzie zlinczują, a ona żebym się nie wygłupiała nawet, poszła do kasy i mnie wzięli bez kolejki,szok jak miło
Mysia ty nie walcz już sama tylko leć po receptę choćby do internisty bo się wykończysz...

Bardzo miło

Cytat:
Dzień dobry

Witamy się w 32tc

candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:56   #594
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A migdały próbowałaś?? Mi pomagają.

Cytat:
Witamy się w 32tc

Była któraś w netto obejrzeć te kocyki?? w ofercie wyglądają całkiem całkiem ale nie wiem czy opłaca mi sie iść??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:57   #595
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Mysia dziewczyny mają rację. Na pewno jest coś na receptę na zgage...
Mi na szczęście pomaga rennie póki co.

I znów 45 min ktg bo dziewczyny chyba urządziły sobie zapasy. Raz jednej, raz drugiej tetno skakalo do 180-190 i musiały się uspokoić. Co za dzieci....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:58   #596
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
ale miło
a do internisty idź jak najprędzej, jak zgaga odpuści to super, a jak nie to będziesz mieć coś w zanadrzu

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Witamy się w 32tc
Stary 2013-03-20, 09:59   #597
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
mi jużprzestały:/ znaczy pomagają na pół h jak wszytsko:/ zaraz idę testować rumianek i koper włoski, walczę do piątku, umówiłam sie do internisty na piątek zobaczymy
Stary 2013-03-20, 09:59   #598
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Była któraś w netto obejrzeć te kocyki?? w ofercie wyglądają całkiem całkiem ale nie wiem czy opłaca mi sie iść??
Ja będę szła do godziny na zakupy to mogę wejść i zobaczyć ale zanim wrócę to minie trochę czasu. Ostatnio jakieś macałam ale były bez tego drugiego materiału (na fotce jakiś polarek brązowy widziałam).

Bartosz dziękuje za oklaski

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:01   #599
_pola
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanko, czy Wy też macie takie wrażenie, że Wasze maluszki w ogóle nie śpią??? Moja mała non stop się wierci, nawet jak w nocy się budzę to Ona razem ze mną Może przez sen też się przeciąga?

za kolejne rozpoczęte tygodnie

za wizyty angie83, axella

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc

Edytowane przez _pola
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:03
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:04   #600
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

ja ide bo dywanik mi sie podoba
po ginku wejde zobacze

o 12 tata po mnie przyjedzie a ja jeszcze z lozka nie wstalam

mam ginowi wprost powiedziec,ze chce l4 ?

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości