|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
ja też głaszczę brzuszek, zwlaszcza jak się napompuje po jedzeniu
![]() a dzisiaj rano się wazylam i mialam moją normalną wagę sprzed ciązy... |
|
|
|
#1502 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Zawsze chodziłam prywatnie. W mojej przychodni NFZ jest 3 ginekologów, ale tylko 1 jest na tyle normalny, że ma regularne pacjentki Jeszcze go nie widziałam na oczy, ale koleżanki go polecały.Miałam kiedyś "przyjemność" z babką ginką, kiedy poprosiłam o przepisanie mi tabletki "72 godziny po". Po tym jak mnie potraktowała i jakich bzdur mi nagadała obiecałam sobie, że moja noga nigdy tam już nie postanie. Drugi z kolei dziad mojej szwagierce wypalił, że dopóki ona nie wyprostuje zębów, to on jej nie będzie leczył Przedtem jeszcze ją ochrzanił za depilację brazylijską ![]() Nie wiem skąd się tacy lekarze biorą. Kiedy się idzie prywatnie i buli grubą forsę, to terminy są maks tygodniowe, wszyscy są przemili i załatwiają wszystko od ręki. Niestety ciąża to na tyle drogi interes sam w sobie, że doszłam do wniosku, że jeśli nie muszę, to nie będę płacić. W końcu na coś chyba idą te moje składki
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-19 o 23:42 |
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) brzuch to że dziecko odwzajemnia kopniakami, i raczej negatywnie nie było to napisane (ale to właśnie już w starszej ciąży niż nasze narazie)Kurde, tak źle tak nie dobrze głaskać masować nie, obojętnym też nie można być no to ja nie wiem
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepeij jeszcze pająka do gaci wpuścic:P
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Kompletnie nie jestem przekonana do tych ginów z NFZ. Obawiam się nawet czy pozwolą narzeczonemu zobaczyć maleństwo na USG Kiedy pytałam przed wizytą w gabinecie prywatnym to babka powiedziała, że to oczywiste, że partner może zobaczyć - bo mam prawo do tego żeby mi ktoś towarzyszył. Nie mam najmniejszej ochoty znosić fochy pana w kitlu i cytować mu praw pacjenta, bo to jest jakaś paranoja. A czytałam, że dziewczyny tutaj nie raz miały tego typu nieprzyjemności
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-03-19 o 23:50 |
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytam właśnie takie historie to aż oczy wytrzeszczam ze zdziwienia, ale no z tego właśnie też między innymi co słyszę od ludzi to takie rzeczy się dzieją, ja nie wiem, powinno się albo to gdzieś zgłaszać albo tacy lekarze to już kurde nie wiem zmęczenie organizmu czy zmęczenie zawodem, już może powinni sobie darować pracę z ludźmi :/
|
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!Normalnie od 1.50 nie spie
straszne to jest..Kiedy ja sie wyspie...Zycze Wam milego dzionka i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo co jeśli ktoś zjada cukierka przegryzając go kanapką z pasztetem i pomidorem albo zjada loda a kilka minut później pół słoika kiszeniaków? Można by powiedzieć,że będą bliźniaki i to parka a mam potwierdzoną ciążę pojedynczą ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Witam z kubkiem kakao. U mnie znow w nocy padal snieg
znow odsniezanie auta
|
#1510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
co mnie zdziwilo ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#1511 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miałaś już to usg czekamy na info
|
|
#1512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Cytat:
Ale zescie zalozyly wymagania odnosnie klubu... Ja troche udzielalam sie w pierwszym watku ale z racji tego ze calymi dniami siedzialam w pracy bardziej was podczytywalam niz pisalam takze tych 50 wiadomosci pewnie nie uzbieram ![]() Inwersja jak tam u ciebie? Mozes liczyc dzis na to usg? Dziewczyny u nas jak sie chodzi na NFZ to w czasie ciazy przysluguje usg tylko 3 razy a tak tylko badanie na fotelu. U was tez tak jest? Ja z racji tego ze mam miesniaka boje sie chodzi na.NFZ tym bardziej ze w chwili obecnej znajduje sie on pod lozyskiem i tyle sie naczytalam ze az strach... Tylko te koszty badan.... Za wszystko musze placic plus koszt wizyty dochodzi... Ale moj maz mowi ze na dzidziusiu nie mam oszczedzac... |
||
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Pierwsze słyszę, ze sie rozmiar stopy zwieksza w ciąży...
![]() Ale ja ogólnie mało wiem, nigdy w mojej rodzinie nie było małego dziecka mój mąż wie więcej ode mnie.A to mój brzuch w 15,5 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1514 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj mam urlop, a od 7:30 już nie śpię... O 13:15 mam wizytę, a później bezpieczny maluch Coś mi się zrobił od przedwczoraj brzuch, wcześniej nie miałam nic a nic, a teraz jakiś taki wystający i nie wiem, czy to już ciążowy, czy jakieś wzdęcie... Zaczyn am dzisiaj II trymestr![]() Cytat:
My się wszystkie za bardzo denerwujemy. Moja szwagierka ma 2 dzieci już w wieku szkolnym i mnie wczoraj nastraszyła, że w 1 ciąży była rozanielona i zrelaksowana i dziecko spokojne, pogodne, a w drugiej zestresowana na mkaksa i ma syna nadpobudliwego, o trudnym charakterze, jako mały bobas non stop ryczał i w ogóle było z nim ciężko... Więc wniosek z tego, że trzeba się jakoś wyluzować Bo przy moim poziomie stresu jak na razie to nie wiemCytat:
A w pracy jak się pan nie domyśli to sama powiedz i juz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musi być u Was wesoło ![]() dziewczyny z Wro, które idą na bezpiecznego malucha mam prośbę, jak będą rozdawać zniżki na wózki mutsy i foteliki maxi cosi to jakby ktoś mógł wziąć-o ile nie będą dawać wyliczonych to bardzo proszę mnie niestety nie będzie
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Ja mam już 16.3 i jest sporo większy ale też mnie wzdęcia meczą i zaparcia :/ A ile ważyłaś przed ciążą i przy jakim wzroście? |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
(tak wita mnie mąż codzinnie jak się przebudze )troche farby z nosa mi leciał rano.. trochę brzuszek pobolal rano, taki kłucie, ale myślę, że to nic groźnego. Teraz muszę zbierać moją szanowną pupę do pracy.. trzymam kciuki za wszystkie mające dzisiaj wizyty prosze się nie stresowac![]() Inwersja czekam na wyniki, mam nadzieje, że wszystko z Tobą i Maluszkiem OK ![]() Cytat:
Łee to nie idę, nie lubię niskich żartuję ja go bardzo lubię, wydaje się mega sympatyczny i chyba jest jedeyyny który nie ma zrytego beretu po tych walkach:PCytat:
|
||
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje maleństwo powinno mieć teraz wielkość pomarańczy. Pewnie jesteś wysoka i masz szerokie biodra.
|
|
|
|
|
#1520 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() A wiadomo że ginekolog to specyficzna profesja. Taki lekarz powinien być delikatny i taktowny. No ale co - nie podoba się to wypad, idź i zapłać temu, który będzie się wywiązywać ze swoich obowiązków dobrze ![]() Cytat:
![]() Zawsze mnie ciekawiło czy publiczności płaci się za statystowanie Zdradzisz jak było? Cytat:
![]() Odległy termin mnie nie zdziwił, bo tam nawet żeby dostać się do rodzinnego, to po parę dni kolejki. Męczyłam się cały dzień z kolką nerkową a z grypą 3 ![]() Cytat:
|
|
#1521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważyłam mało, bo ok 44,5kg przy 163 cm, ale ja schudłam w listopadzie ok 2 kg. Moja normalna waga to między 46 a 47 kg i teraz do niej dobiłam. Wieczorem wygląda naprawdę bardziej ciążowo ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
wysoka nie jestem (163 cm), ale fakt, że mam kobiece biodra w stosunku do ogółu sylwetki, bo zawsze spodnie czy spodnice mam trochę za luźne w pasie
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Idę dziś znowu na usg genetyczne, tym razem na NFZ. Nie dam się naciągnąć na 200 zł za dodatkowe badania genetyczne, bo w medicoverze miałam wszystko za darmo. Chciałabym zobaczyć maleństwo w 3D
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja całe życie ważyłam 47 kg przy 167 cm, przed ślubem trochę przytyłam do 49 kg a po ślubie waga wzrosła do 53 kg. W ciąży zeszły mi 2 kg a teraz to pewnie coś 52 kg będzie. Może ciut więcej. |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
witam...niemoglam usnac bo jakos ciagle o inwersji myslam, ateraz czekam az biedna napisze co i jak ...sciskamy mocno!
ja jakos czuje sie Ok, glowa nawet nieboli moze odchodza te zle moce pierwszego trymestru
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Kwestia czasu jak zacznę
niech no tylko mały zacznie szybciej rosnąć
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
A no jest. Prawie wszyscy mają już swoje rodziny, no i dzięki temu mój dzidziuś będzie miał 5 kuzynów jak przyjdzie na świat
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzis rozpoczynamy 16sty tydz
wczoraj pozegnalismy 15 dwoma wielkimi pawiami...kiedy to sie skonczy....
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chudzino!Ja się opycham żelkami które mi tż przywiózł i walczę z marudnym synkiem, który sam nie wie dziś czego chce
|
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

) brzuch to że dziecko odwzajemnia kopniakami, i raczej negatywnie nie było to napisane (ale to właśnie już w starszej ciąży niż nasze narazie)
Kiedy pytałam przed wizytą w gabinecie prywatnym to babka powiedziała, że to oczywiste, że partner może zobaczyć - bo mam prawo do tego żeby mi ktoś towarzyszył. Nie mam najmniejszej ochoty znosić fochy pana w kitlu i cytować mu praw pacjenta, bo to jest jakaś paranoja. A czytałam, że dziewczyny tutaj nie raz miały tego typu nieprzyjemności 

Można by powiedzieć,że będą bliźniaki i to parka a mam potwierdzoną ciążę pojedynczą
znow odsniezanie auta 

czekamy na info