Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 10:54   #4531
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Czyli dla mnie obcisłe są be, a takie namioty sztywne jeszcze gorzej. Zatem z fajnych lekkich materiałów warto kupować, bo w tym wygląda się ślicznie.
no właśnie wczoraj miałam ten problem- że te odcinane pod biustem wyglądały jak sztywny namiot pod brzuchem i sterczały
Stary 2013-03-20, 10:55   #4532
Neni1984
Zakorzenienie

Kupiłam jeszcze:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tuni.jpg (120,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tunika.jpg (106,5 KB, 22 załadowań)
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:55   #4533
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Spojrzałam na niego-na brzuch-na niego i mówię: No to trochę za późno się zreflektowałeś

A ja się boję z kolei tego pierwszego miesiąca-że będzie gorąco, a tu noworodek przyssany do piersi non stop, wszystko boli, okres cały miesiąc. Modlę się tylko, by żadna depresja mnie nie dopadła
Nasza znajoma urodziła 30 listopada i dopiero końcem stycznia się ogarnęła, a do tego czasu masakra włącznie z ogromnym kryzysem w związku. Jej TŻ chciał się do nas wproawdzić nawet w pewnym momencie, ale kazaliśmy mu przeczekać.
Boję się też, że będę gruba i sfrustrowana....
Jak ja mojemu mężowi opisuje moje obawy, to mi odpowiada, ze teraz to już trochę za późno na obawy
a obawy mam własnie podobne jak Ty boję się burzy hormonalnej, zmęczenia, początkowych problemów z ogarnięciem niemowlęcia, przecież wszystkiego się trzeba nauczyć i mam obawę, że jak dojdzie stres plus zmęczenie to napewno to będzie ciężka próba dla nas. Ale przecież jakoś damy radę, pewnie będą gorsze i lepsze dni, a uśmiech Maleństwa wynagrodzi wszystkie trudy.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mój też mówi, że wszystko mi idzie w brzuszek i że mam piersi większe. ale oczy swoje mam i widzę, że w ramionach jestem szersza i biodra też szersze.
ja widzę jak krągleje, jeszcze mogłabym powiedzieć, że mi się wydaje, ale centymetr krawiecki nie klamie:
biust + 12cm
pod biustem + 8 cm
brzuch + 14 cm
biodra + 5 cm
uda + 2 cm
waga +7kg
najbardziej mnie te biodra i uda przerażają

Cytat:
Też właśnie na all siedzę.
Kupiłam bluzeczkę - wziełam białą http://allegro.pl/show_item.php?item=3104489320
Bardzo ładna, lubię taki styl

Cytat:
A ja umiem liczyć i liczę na siebie Wątpię żeby ktoś wiedział jaką konkretnie chcę tę matę.

Byłam u koleżanki i ona ma taką beznadziejną matę, mała że szok. Dziecko ma 3 miesiące i ledwo się na niej mieści.
Ja tam mam zamiar podawać konkretne modele zabawek, czy akcesorii dla dziecka, jak znajomi będą pytali co przynieść na prezent, bo nie chce wszystkiego sama kupować, a nie chcę też otrzymać rzeczy, które nie byłyby takie jak chcę lub jakieś zdublowane itp.
Mamy raczej taką rodzinę i znajomych, że będą wdzięczni za dokładne wskazówki, w końcu każdy chciałby dać prezent, który się przyda, a nie będzie leżał w kącie.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:00   #4534
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
czy was też bolą tyłki od siedzenia ?
No
Mam fotel w kuchni, TŻ mi przytargał, ale mało to pomaga
Cytat:
ta druga tuniczka śliczna! ładne kolorki
a ta pierwsza bluzka będzie za krótka na ból bebzol
Ta pierwsza ma 59 cm długości. Mierzyłam ze swoją ulubioną ostatnio bluzką i mają tyle samo Ale ja mam tylko 164 cm.
Stary 2013-03-20, 11:00   #4535
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam jeszcze:
I Wy się w takie bluzki teraz zmieścicie- nie dołujcie mnie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja tam mam zamiar podawać konkretne modele zabawek, czy akcesorii dla dziecka, jak znajomi będą pytali co przynieść na prezent, bo nie chce wszystkiego sama kupować, a nie chcę też otrzymać rzeczy, które nie byłyby takie jak chcę lub jakieś zdublowane itp.
Mamy raczej taką rodzinę i znajomych, że będą wdzięczni za dokładne wskazówki, w końcu każdy chciałby dać prezent, który się przyda, a nie będzie leżał w kącie.
Niby pomysł dobry ale ja bym się krępowała powiedzieć znajomym, że chcę rzecz X. Może ktoś chce wydać na prezent dla mojego dziecka np 15zł a ja wyjadę z rzeczą za 40 zł i trochę głupia sytuacja się robi

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:01   #4536
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
zdecydowanie ból tyłka, kości ogonowej + kręgosłupa to mój stały towarzysz w pracy.

Cytat:
Kupiłam jeszcze:
Też ładne, a jak to się stało że skusiłaś się na inny kolor niż biały i czarny?? Wiosna??

Stary 2013-03-20, 11:02   #4537
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Bolą mnie za to żebra. A raczej mięśnie pod żebrami. W sumie nie wiem co dokładnie mnie boli, ale boli od dwóch tygodni codziennie. Nie przez cały dzień na szczęście. Łapie mnie zawsze po południu.

No i mój obiadowy plan padł. Nie mam jednak fasoli. I co ja dziś zrobię na obiad?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:02   #4538
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ile przytyłaś? Mam to samo... dzisiaj spóźniłam się do pracy bo przymierzałam spodnie i w żadne nie mogłam się zmieścić...... ostatecznie ubrałam legginsy i krótkie spodenki. Jestem załamana bo nosiłam rozmiar 34/36 a teraz 38/40.. i też nie mogę się z tym pogodzić. Zwłaszcza, że chorowałam na anoreksję i bulimię. Chyba potrzebuję jakiejś terapii.
Ja przytyłam 6,5 kg. Niby nie ma tragedii, ale zawsze byłam osobą dbającą o siebie, która zwracała uwagę na to jak wygląda. Teraz w żadne jeansy z czasów przed ciążą nie wejdę, chodzę tylko w ciążowych. Wiem, że tycie jest normalne i zdrowe w ciąży, ale jak wczoraj chodziłam po sklepach z "normalną" odzieżą, to naprawdę czułam się źle. Ale to chyba tylko dlatego, że całe moje dorosłe życie zawsze dbałam o swoją figurę i takie rzeczy jak nadwaga czy oponka były mi obce.
Stary 2013-03-20, 11:03   #4539
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Niestety co do 6-latków w szkołach też mi się wydaje, że marne szanse na odwrót. Zwłaszcza, że przesunęli ten obowiązek o 2 lata? I dali tym samym czas na przygotowanie się szkół i przedszkoli na te zmiany. Teraz będą zakładać, że zmiany powinny zostać w prowadzone. A że nie są, to już ich kupa obchodzi..jak zwykle. Jednakże też jestem za starym systemem!
Niestety nie dali kasy na to przystosowanie.Z tego co wiem to u nas w szkole dyrektorka musiała postarać się o fundusze z Unii, żeby coś zrobić w szkole!
Cytat:
Dlaczego kiedyś ludzi słuchano? Bo ludzie wychodzili na ulice, walczyli o swoje. A teraz jesteśmy na umowach śmieciowych, zarabiamy mało (ja np. mam najniższą krajową), a życie coraz droższe i nic. Nikt nas nie słucha, bo nie walczymy. Gdyby tak na prawdę 80% społeczeństwa zaczęło protestować to mogłoby to zupełnie inaczej wyglądać. Polska to bogaty kraj z bandą złodziei.
Ludzie przed i zaraz po wojenni byli odważni, my jesteśmy tchórzami!

Zjadłam jabłko bo głodna byłam. Postanowiłam nie jeść już tak kalorycznie i dużo bo tylko żołądek rozszerzam i popołudniami nie mam siły jeść, na nic nie mam siły, ale głupio się dopycham.
Jutro jadę do gina i na zakupy to kupię sobie jabłek suszonych.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:05   #4540
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zgłodniałam. Idę pobuszować w kuchni. Muszę zrobić sobie drugie śniadanko. I nie mam kompletnie pomysłu na obiad Mam w domu ziemniaki, fasolkę szparagową, to może zrobię do tego jajko sadzone i będzie taki wiosenny obiadek.
Oj też muszę pomyśleć o jajku sadzonym Ja dzisiaj mam mielone

Cytat:
Jak za dużo z wami siedzę

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Mamy tutaj m.in. BabyShop, Toys'R'US, Mothercare, Carter's i Okaidi. .
Tych 2 zazdroszczę, pozostałych nie znam

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jest okay

Dziewczyny, a sa w Pl ubranka dla dzieci w TkMaxx? U nas jest TjMaxx i jest mega wybor ubranek dla maluszkow jakis kreatorow mody za tansza cene

Są, ale jak dla mnie ogólnie polski tk maxx (Wrocław), nie jest tak fajnie zaopatrzony jak brytyjski (Londyn).

Córeczce smakowała chyba bułęczka z makrelką i cebulką, bo przed chwilą tak ładnie mnie podkopała
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:07   #4541
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ta pierwsza ma 59 cm długości. Mierzyłam ze swoją ulubioną ostatnio bluzką i mają tyle samo Ale ja mam tylko 164 cm.
też zmierzyłam i u mnie będzie za krótka. mam 170 cm

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
jakie Wy? Neni się mieści
Stary 2013-03-20, 11:09   #4542
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Niby pomysł dobry ale ja bym się krępowała powiedzieć znajomym, że chcę rzecz X. Może ktoś chce wydać na prezent dla mojego dziecka np 15zł a ja wyjadę z rzeczą za 40 zł i trochę głupia sytuacja się robi
ja się mieszczę w takie koszulki bawełniane, tylko żeby miały własnie tak z 60cm długości, jestem niska więc brzuch mi jeszcze dołem nie wychodzi

więc podam kilka przykładów co jest potrzebne zróżnicowanych cenowo i wybiorą co chcą kupić, mniej więcej można się spodziewać ile np. dziadki czy rodzeństwo może przeznaczyć na prezent, a znajomi to raczej symboliczne rzeczy typu smoczek, czy butelka. Wiem, że napewno nie uda się uniknąc prezentów nie przydatnych, lub nie takich jakich bym chciała, ale myślę, że i tak lepiej przynajmniej w kwestii tych większych prezentów np. mata edukacyjna czy karuzela nad łóżeczko podać jakie się chce.

Stary 2013-03-20, 11:11   #4543
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przyjdą to się dowiem
Najwyżej mama się ucieszy z prezentów na zajączka

Te bluzeczki są z bawełny +elastan. Powinny się bardzo ładnie naciągnąć
Sugeruje to też rozmiar, który jest uniwersalny.
Cytat:

Też ładne, a jak to się stało że skusiłaś się na inny kolor niż biały i czarny?? Wiosna??

Dwie bluzeczki są biało-czarne
Jedną granatową wzięłam-ten kolor też dopuszczam
Tylko ten miętowy kołnierzyk to nowinka
Stary 2013-03-20, 11:11   #4544
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

idzia111

Ja znowu lepiej w ciąży wyglądam w dopasowanym rzeczach, w luźnych jak wielorybek

Cytat:
no właśnie wczoraj miałam ten problem- że te odcinane pod biustem wyglądały jak sztywny namiot pod brzuchem i sterczały
Bo ważny jest materiał. Jak jest lejący to ładnie leży i luźny. A na dopasowanym widać każdy milimetr ciała. Wg mnie źle mi w tym, bo mam za duży brzuch, pępek nie wystaje jeszcze, ale odznacza się. Dla mnie jest to obrzydliwe a nie urocze i śliczne. A tak powinna wyglądać kobieta w ciąży : uroczo i ślicznie

Cytat:

Super, tylko, że ja mam pewne zahamowania, bo np. leżaczek który chcę 220zł na all, mata coś koło tego. I to nie jest mała suma, więc nie chcę kogoś stawiać w sytuacji, że musi kupić tak drogą rzecz. Są fajne zabawki tańsze, które chciałabym, np. garnuszek na klocuszek czy piramidka, one są tańsze i jakoś lepiej mi zasugerować coś takiego.

Po prostu mi wstyd, bo ludzie mają różny status materialny. Sama mam koleżanki, które nie kupiłyby maty za ponad 200zł, a my ją chcemy kupić. Nie chodzi o to, że nam się przelewa, tylko o to, że ja wolę kupić kilka fajnych wg mnie zabawek/akcesoriów niż 20 zabawek takich sobie. A one wolą mieć dużo. A rozumiem też, że są osoby których zwyczajnie na to nie stać i te 200zł to dużo.

A i jeszcze jedna ważna kwestia, np. moi i tż rodzice od razu nam zapowiedzieli, żebyśmy im pomogli w zakupach dla dziecka. Wg mnie bardzo dobrze, bo ceny w sklepach stacjonarnych powalają. Bujaczek fisher price coś około 350zł a na all z przesyłką 220zł, czyli 130 w kieszeni. To jest bardzo dużo. Sklepy bazują na dziadkach i osobach co na szybko robią prezent.

Ja jak idę na odwiedziny do dziecka nawet tylko znajomych to wydaję coś w kwocie 100zł, na więcej mnie nie stać, a za mniej uważam, że prezent jest mały, szczególnie jak chce sie kupić jakieś ubranko + zabawka. Wiadomo do bliskich wydaję więcej.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:18
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:12   #4545
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zimne mleko?
Na mnie kiszone nie działają niestety - bardziej jem je dla przyjemności Na przełomie 1 i 2 trymestru kiwi działało cuda- może i teraz spróbuję Mnie się wydaje, że wszystkie te problemy przez to, że mało się teraz ruszam

Sam kiszony tez na mnie nie działa wymiesznay ze szklanka zimnego mleka...działa cuda

Ooo tak brak ruchu to głowny powod...ja spaceruje przynajmniej raz dziennie.

Tylko niic nie pomaga na ból kręgosłupa...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:13   #4546
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
też zmierzyłam i u mnie będzie za krótka. mam 170 cm
No to faktycznie może być za krótka na Ciebie

Neni gorąco wierzy w to, że się zmieści
Stary 2013-03-20, 11:17   #4547
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
no to masz chociaż podstawy do tego, by kupić taką bluzkę
ja nawet wiary nie mam
Stary 2013-03-20, 11:23   #4548
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
A właśnie miałam pytać czy robicie te USG szczegółowe w 30 tygodniu?
Tak się zastanawiam bo teraz chodzę na nfz do lekarki a wcześniej śmigałam prywatnie i miałam robione prenatalne i połówkowe na super sprzęcie i zastanawiam się czy konieczne jest udanie sie znów prywatnie na to w 30 tygodniu czy już odpuścić i zrobić u lekarki w gabinecie na nfz tylko że z gorszym sprzętem. Jakie jest wasze zdanie?
Ja będę robić usg po 30, ale to żeby się zorientować ie Maluch waży, itp. bo ja nie mam usg na wizytach
Myślę, ze to na nfz wystarczy (my też robimy na zwykłym 2d)
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jejku wydawało mi się, że Twój brzucholek był większy
Mi też
Powiem Ci tak Tż zrobił mi dwa zdjęcia z prawego i lewego profilu...
i ten był mniejszy Ale, że zgrabniejszy to wrzuciłam tego he he he
A to co jest w klubie to jest z drugiego profilu i dlatego jest większy
Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 20 tygodniu (polmetek oj jak to szybko leci)

Cytat:
Natychiast idź jeść!
To już po śniadaniu było
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
swoją drogą Margosiu- napisałaś 27t (przerwa) 4d i sobie myślę- no ale gdzie ona to 4D zdjęcie dała
Ja Ci wrzuce nawet 8d ale w czerwcu ok?
Cytat:
A co on taki mały?? Nie jadłaś śniadania dziś??
Czy Twoja Niespodziewajka odchudza się już w życiu płodowym??
Jestem gruba niesłychanie! To wyszczupla mnie ubranie!
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Margosia rozumiem, że jednak rodzisz w sierpniu a nie w czerwcu bo brzuszek to masz bardzo malutki.
E... mniejszy od Twojego z poprzedniej ciąży z końca 7 miesiąca to nie jest
Ale 13.08 piękna data to nie będę protestować
Cytat:
Usłyszałam właśnie niezły dowcip:
DZISIAJ PIERWSZY DZIEŃ ASTRONOMICZNEJ WIOSNY...

widok za oknem mówi/pokazuje zupełnie coś innego, albo ktoś wcześniejszy prima aprilis sobie zrobił...
U nas jest słonko i tak ciepło
Cytat:
Mojego też wczoraj stress dopadł
Wrócił z pracy i mówi, że później to nie będzie odpoczywania po pracy, bo Młody będzie ganiał, bawił się. Nie będziemy chodzić spać o tej, o której my chcemy, a my lubimy wcześnie się położyć -coś pooglądać i ok 22 już śpimy.
Jego kolega z pracy ma synka 2letniego i straszy mi chłopa opowieściami

Spojrzałam na niego-na brzuch-na niego i mówię: No to trochę za późno się zreflektowałeś

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Gdzie ten brzuch? Coś oszukujesz, wrzuć zdjęcie z dzisiaj
Mówiłam, ze cały czas widzę stopy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:26   #4549
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
To już po śniadaniu było
Idę płakać
Stary 2013-03-20, 11:27   #4550
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie może być za krótka na Ciebie

Wiara czyni cuda
Stary 2013-03-20, 11:31   #4551
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
wiecie co dostałam dziś kg cukierków bakaliowych z WAWELA za tego robaka i i kasztanki całą paczke 450 g
Zawsze to jakaś rekompensata kasztanki

Cytat:
Świętowałam moje niskie stężenie cukru goframi z lidla z bitą śmietaną, malinami i polewą czekoladową... Okazało się, że Tymuś uwielbia gofry bo teraz szaleje, aż brzuch mi podskakuje
.
Pychota Masz szczęście, że jestem po śniadanku

I czas przygotować żelatynkę, dzisiaj zmuszę się do 1 laminowania
Stary 2013-03-20, 11:33   #4552
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

I czas przygotować żelatynkę, dzisiaj zmuszę się do 1 laminowania
Daj znać jak wrażenia
Stary 2013-03-20, 11:38   #4553
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale 13.08 piękna data to nie będę protestować
Moja rocznica ślubu, nie wiem, jak u ciebie
Stary 2013-03-20, 11:40   #4554
Neni1984
Zakorzenienie

Idę coś posprzątać i obiad szykować
Stary 2013-03-20, 11:42   #4555
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Student medycyny na egzaminie ma wymienić 3 zalety mleka matki.
Siedzi i myśli. No i wymyślił:
Po pierwsze:
- Jest w 100% naturalne.
Po drugie:
- Jest ciepłe, nie trzeba podgrzewać. I w tym momencie zabrakło mu inwencji. Siedzi, siedzi a czas leci.
Profesor ma zbierać już kartki, a student w ostatniej chwili wpada na genialny pomysł.
Po trzecie:
- Ma rewelacyjne opakowanie...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:45   #4556
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze:
- Jest w 100% naturalne.
Po drugie:
- Jest ciepłe, nie trzeba podgrzewać. I w tym momencie zabrakło mu inwencji. Siedzi, siedzi a czas leci.
Profesor ma zbierać już kartki, a student w ostatniej chwili wpada na genialny pomysł.
Po trzecie:

A ja jeszcze z łóżka nie wyszłam
Stary 2013-03-20, 11:47   #4557
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:

nie jestem w takim razie sama

Cytat:
Ja przyjdą to się dowiem
Najwyżej mama się ucieszy z prezentów na zajączka
Wstaw zdjęcia na sobie jak przyjdą- ciekawa jestem jak wyglądają

Cytat:
Super, tylko, że ja mam pewne zahamowania, bo np. leżaczek który chcę 220zł na all, mata coś koło tego. I to nie jest mała suma, więc nie chcę kogoś stawiać w sytuacji, że musi kupić tak drogą rzecz. Są fajne zabawki tańsze, które chciałabym, np. garnuszek na klocuszek czy piramidka, one są tańsze i jakoś lepiej mi zasugerować coś takiego.

Po prostu mi wstyd, bo ludzie mają różny status materialny. Sama mam koleżanki, które nie kupiłyby maty za ponad 200zł, a my ją chcemy kupić. Nie chodzi o to, że nam się przelewa, tylko o to, że ja wolę kupić kilka fajnych wg mnie zabawek/akcesoriów niż 20 zabawek takich sobie. A one wolą mieć dużo. A rozumiem też, że są osoby których zwyczajnie na to nie stać i te 200zł to dużo.

A i jeszcze jedna ważna kwestia, np. moi i tż rodzice od razu nam zapowiedzieli, żebyśmy im pomogli w zakupach dla dziecka. Wg mnie bardzo dobrze, bo ceny w sklepach stacjonarnych powalają. Bujaczek fisher price coś około 350zł a na all z przesyłką 220zł, czyli 130 w kieszeni. To jest bardzo dużo. Sklepy bazują na dziadkach i osobach co na szybko robią prezent.
Mam podobne zdanie na ten temat

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Sam kiszony tez na mnie nie działa wymiesznay ze szklanka zimnego mleka...działa cuda

Ooo tak brak ruchu to głowny powod...ja spaceruje przynajmniej raz dziennie.

Tylko niic nie pomaga na ból kręgosłupa...
Fajny koktajl sobie fundujesz - szalona
Co do kręgosłupa to tylko jakieś ćwieczenia rozciągające tylko trzeba uważać na brzuszek

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:49   #4558
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Idę coś posprzątać i obiad szykować

Ja też idę posprzątać i obiad szykować. Zdecydowałam się na placki ziemniaczane.
Do później
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:50   #4559
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze:
- Jest w 100% naturalne.
Po drugie:
Po trzecie:
Stary 2013-03-20, 11:54   #4560
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
To my też wrzucimy brzuchola- jak wszyscy to wszyscy

27 t 4d
Gdzie Ty masz brzuch??Wciągnełaś chyba

Cytat:
Usłyszałam właśnie niezły dowcip:
DZISIAJ PIERWSZY DZIEŃ ASTRONOMICZNEJ WIOSNY...

widok za oknem mówi/pokazuje zupełnie coś innego, albo ktoś wcześniejszy prima aprilis sobie zrobił...
Kliknęłabym "lubie to" tylko nie mamy tu takiej opcji

Busy sprawdzone odjazd jutro 11:10 lub 35 wysiadka w Nowym Targu a potem minibusem na te zadupie^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości