|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Dzień dobry
ja się tylko witam, bo dzisiaj mam troszkę zalatany dzień. jeszcze nie zdążyłam nadrobić wszystkiego, tylko tyle wyłapałam: Marchewka - pytałaś co zamiast wędlin na kanapki, jemy różne sery, czasem pierś czy schab pieczony, sporadycznie wędlinki, jak już kupujemy to staramy się wybierać takie lepsze, droższe.. Pawie oczko- co za kretynka z tej krawcowej ![]() Widziałam, że Vil wylądowała w szpitalu ![]() Vil- trzymajcie się tam, oby wszystko wróciło do normy ![]() ---------------------------- Do napisania później, muszę już lecieć |
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Nieee ![]() Trzeba się zalogowac, zobaczyć, które apteki biorą udział, iść do apteki - odebrać produkty. I ten test wypełniasz niby po wypróbowaniu ![]() Wysłałam TŻ, ze 4 dni temu by odebrał i bez problemu
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
[QUOTE=diabli;39868201]
[/COLOR] mama mateuszka byla zalamana, bo nie miala pokarmu. na poczatku maly dostal mleczko bebilon dla wczesniakow w takich fajnych malutkich plastikowych buteleczkach. polozne krzyczaly, ze ma przystawiac, maly zloscil sie, ze go mama oszukuje. ona nie miala sumienia...widzialam, ze coraz bardziej to przezywa, bo cyce byly konkretne. 2 dnia poleciala jej z piersi krew i juz w ogole byla zalamana. kazaly kupic silikonowe nakladki (rodzina przywiozla canpol - podobno do niczego sie nie nadaja - za duze otworki! http://allegro.pl/avent-nakladki-sil...094618376.html znalazlam avent i tez ma takie wielkie) polozne przychodzily, sciskaly, szkolily - w sumie tak troche bezosobowo jak kawal miecha "bo jemu wystarczy nawet pol lyzeczki". 3 dnia dostala elektryczna medele, 3 godziny dojenia i centymetr w butelce udalo sie uzbierac. psychicznie to chyba bylo dla niej duzo trudniejsze niz porod [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- U nas w szpitalu też tak podobno męczą. Czytałam na forum, że litości nie mają, zresztą sama byłam świadkiem, jak na początku ciąży leżałam kilka dni w tym szpitalu. Urodził się duży chłopczyk, więc i chyba potrzeby miał duże i on biedny ciągle płakał . Jak w nocy się budziłam na siku, też go było słychać, już nam szkoda było tej mamy, czasem chodziła z nim po lorytarzu, ale on się uspokoić nie chciał. A położne wiedziały, ze mu pokarmu najprawdopodobniej brakuje, ale ani razu tej biednej matce nie pomogły Tłumaczyły, że musi ciągnąć, bo to stymuluje laktację... A ona biedna wyglądała jak zombiCo do historii Mariolki - wcześniej się nie chciałam wypowiadać, bo moja mama dowiedziała się o ciąży w .... 7 miesiacu. I nie dlatego, ze jest jakaś ograniczona, lekarzeto też ludzie i też się mylą. Mamie rósł brzuch, wymiotowała, miała wiec objawy ciaży. Miała już wtedy 40 lat, a to było 18 lat temu i chyba się lekarzom niemożliwe wydawało, ze taka stara baba jest w ciaży ![]() W każdym razie dwóch lekarzy utrzymywało, ze te objawy i wyniki usg oznaczają, ze mama ma 3 wielkie mięśniaki na macicy i musi być operowana. Nawet miała już termin operacji, ale coś ją jeszcze tknęło i poszła do trzeciego lekarza, który oznajmił, że owszem są mięśniaki, ale najpierw za 3 miesiace zaprasza na porodówkę Mój tato miał 45 lat, to było ich drugie dziecko, mieli konflikt serologiczny i na mnie też długo czekali. W każdym razie ojciec nie mógł uwierzyć, matka była w szoku i stresie, bo lekarze jej też nie oszczędzali. Jeden jej powiedział, żeby się nie zdziwiła, jak urodzi downa, inny że w wieku 40 lat jeszcze się jej dzieci zachciało... itd. Pamiętam ją, że często płakała, martwiła się bardzo, w dodatku mój brat się prawie nie ruszał... Dziś się śmiejemy, ze jest taki leniwy, że nawet w życiu płodowym mu się ręką i nogą ruszyć nie chciało![]() W każdym razie urodził się przez cc, miał 4 kg i 60 cm i był zdrów jak ryba, śliczny jak obrazek i kochaniutki. Więc są rózne historie, trzymam kciuki za Mariolke, a przede wszystkim za jej Dzidziusia, zeby żył
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
Może któraś mama będzie chciała tani zwykły leżaczek
![]() http://allegro.pl/brigh-starts-lezac...108895669.html
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie lubi jak śpie i się nie ruszam [B]Kamciatka[/B te teksty personelu medycznego są nie do przyjęcia i pwoiedzcie mi jak te kobiety reagują na takie durne teksty nic sie zadna nie odezwie ze sobie nie zyczy takich komentarzy ??? no ja to bym tak tego nie zostawiła na pewno ! |
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
no tego to bym już napewno nie zjadła nawet jakbym umierała z głodu Vil dobrze że w odpowiednim momencie odkryłas to ciśnienie. Trzymajcie się .Dzidziuś jest już duży i silny. Będzie dobrze |
|
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej mamie np. po tej cesarce, którą zresztą dobrze wspomina, dali nie ten zastrzyk (jakoś w 3 czy 4 dobie po cc). Pomylili ją z inną pacjęntką i dostała zapaści, że ją reanimować musieli. A pielęgniary na położnictwie podobno ciagle chlały i np. obcinały dzieciom paznokcie (cczego się przecież nie robi!) i to tak obcinały, ze te dzieciaczki potem po kilka dni piszczały, bo za krótko obcięły. Ale wtedy się leżało osobno i jak matki pytały co się dzieje, to coś tam bąknęły i poszły |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też mama urodziła jak miała 40 lat i co to były za czasy to masakra
![]() Oczywiście czego się nie nasłuchała - że taka stara doopa i dzieci jej się zachciało itp itd.. Lekarze też jej mówili, ze dziecko pewnie będzie z jakimiś wadami No i co? No i jajco Wady mam i owszem ale raczej nazwałabym to "charakterkiem" a nie wadami
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny...
Dawno mnie nie było u Was......... Wczoraj miałam usg. Gin powiedział że mała waży 2350 i jest ułożona miednicowo i mam szykować się na cc. To 33 tydzień. Jestem przerażona tą wiadomością. CZy to możliwe żeby tyle ważyła? Może nie będzie już tak przybierać? Mała ciągle się wierci. Czy jeszcze może się ułożyć. Wredny ten gin, nie miły był. Jestem zmartwiona. Edytowane przez maja rosee Czas edycji: 2013-03-20 o 11:30 |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
AHAHHAHHHAHHA
Laaaaaski jaki wstyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyd! Poszłam się ogarniać i stwierdziłam,że w końcu wyjasnie tż po co robie sobie makijaż-no i pół twarzy zrobione-podkładzik, kolorek, oczko,brwi, drugie pół twarzy to syfki i bladzioch no i co...?! DOMOFON!!! kurier! spaliłam się jak burak no ale odebrać trzeba.. poszedł, chcę dzwonić do tż i znów domofon.. Listonosz ciekawe co biedni pomysleli ale amm ręczniki i koszulę do porodu ![]() koszule polecam! w te cenie jest SUPER!!! ale xl jest taka na styk na mnie.. kolor/materiał super,długość super, kolor i nadruk fajne no i długie rozpiecie na wyjecie cyców dla malenstwa. bede w niej rodzić
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-20 o 11:27 |
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- hej Cytat:
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie do nawilżaczy powietrza. Te co macie to się automatycznie włączają czy oddzielnie mierzycie wilgotność i właczacie ręcznie?
W ogóle wczoraj się o nawilżacz pospierałam z mężulem..nie wiem czy slusznie. On stwierdził, ze trzeba kupić i koniecznie do każdego pomieszczenia... czyli na 53 mkw on chce kupić przynajmniej 3 nawilżacze.. Mówię mu, ze to bez sensu bo to nie chodzi non stop tylko to się włacza raz na jakiś czas i to nawilżenie się trzyma, potem można przenieść do innego pokoju.. I że będzie nam tylko zawadzać nawilżacz w każdym pokoju i brzydko wyglądać..I że to sie używa w zasadzie głównie zimą wiec późnie nie wiadomo gdzie to chować, a on że sie schowa do szafki.. taaa wszystkie są juz pełne a w piwnicy nei ma już zupełnei miejsca.. a jeszcze dojdą zabawki dziecka.. On ze dla mnie wygląd ważniejszy niż zdrowie.. ehh Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-20 o 11:33 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Czesc dziewczeta,
Wracam juz do Warszawy i do Was ![]() Spedzilam 3 cudowne dni z moimi przyjaciolkami, ich mezami i dzieciaczkami (jedno prawie 5mcy, drugie w brzuszku). Do swojej rodzinki wpadlam na 2h co bylo idealnym czasem be sie ucieszyc, ze ich widze ale za bardzo nie zdenerwowac ![]() Poza tym zrobilam troche zakupow szpitalno-wyprawkowych korzystajac z okazjo, ze moglam odwiedzic najtansza apteke na swiecie kupilam tez pare ciuszkow i zapas ogorkow kiszonych ja nie wiem czy warszawiacy maja inny smak czy po prostu nie potrafia produkowac dobrych ogoreczkow... Zawsze musze sobie zalatwiac dostawy z Lublina, gdzie kupczr ogorki smakuja jak z domowego sloika ![]() Ide Was nadrabiac. Mam nadzieje, ze net nie odmowii posluszenstwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#644 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Mój Synuś też się praktycznie cały czas wierci i kopie
ale czytałam że dzidziuś teraz dużo śni i może dlatego nam sie wydaje że nie śpi a on przez sen tak fika![]() Dziewczyny złapałam infekcje ....Byłam w piątek u gina zapisał mi trzy leki jedne doustne jedne dopochwowe i krem.... a juz tak sie cieszyłam że mnie to w ciąży ominie. Szczerze to nie wiem skąd to paskudztwo bo już bardziej niż ja uważam na te sprawy to sie chyba nie da. Aha i jeszcze powiedział mi że mam jakieś "narośla" i że to może być jakiś wirus i że jak nie znikną to mnie najprawdopodobniej czeka cc |
|
|
|
#646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko gratulować Nasze dzeciaczki rosną teraz indywidualnie, także.... Wg mojej gin nie masz się co przejmować, że będzie rosło dziecko bez końca, bo wcale już teraz tak szybko nie musi przybierać.A jeśli się martwisz ułozeniem, to może skonsultuj to z innym lekarzem, będziesz spokojniejsza
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
Mysia już to pisałam, ale może nie zauważyłaś. U mnie na SR położne mówiły że pacjentkom na zgagę pomagał majeranek. Może Tobie tez pomoże
|
|
|
|
#648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Matko niesamowite są te nasze Maluszki ))
|
|
|
#650 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Może ja skorzystam. |
|
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pocieszenie ci napiszę, ze chłopy tak mają... a potem mówią, że my z czymś tam przesadzamy. mój Tżcik jak widzi fajne ciuszki to piszczy i muszę go odciagać i tłumaczyć, ze aż tyle Małemu nie trzeba i ze na zabawki i misie to jeszcze za wcześnie i jeszce żdażymy kupić mu krzesełko |
|
|
|
|
#652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie ma się co martwić cc. Wiele dziewczyn wręcz marzy o cc. A nawet te co mają rodzić sn i tak nie mają gwarancji, że nie skończy się cc. Głowa do góry Najważniejsze, że mała zdrowa.
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
http://pixel.wp.tv/i,Najdluzszy-poro...10434#m1200127
![]() matko święta... od 30sek.. 3tygodnie porodu ![]() dobra spadam bo na 13 gin i jak nie zdążę będzie lipka ![]() trzymajcie kciuki,papa
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-20 o 11:50 |
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Kupiłam ten kocyk. Podoba mi się kolorystyka ( u nas był tylko z jednej strony fioletowy, a z drugoiej biały we wzrorki. Powiem wam, że jak na tą cenę to jakość mnie zaskoczyła. Bardzo mięciutki, dwuwarstowy, wydaje mi się pożąniejszy niż nie jeden, który w smyku oglądałam. Ja jestem bardzo zadowolona i mimo, że w gazetce jest napisane, że polarowy to nie ma tam takiego zwykłego taniego polaru.
Cytat:
Cytat:
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak mowie, ze planujemy nazwac tak mala to widze na poczatku u kazdego na twarzy zdziwiona reakcje, chyba ze wzgledu na mala popularnosc tego imienia, bo przeciez to najpiekniejsze imie dla dziewczynki hehe ![]() ![]() Co do forum to faktycznie fajna sprawa z nim, ja dzieki Wam dowiedzialam sie o wielu pozytecznych rzeczach no i zawsze to jakos razniej sie powspierac, podoradzac, w realu nue byloby takiej mozliwosci zeby tyle ciezarnych moglo ze soba tak plotkowac
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

ja się tylko witam, bo dzisiaj mam troszkę zalatany dzień. 

"bo jemu wystarczy nawet pol lyzeczki". 3 dnia dostala elektryczna medele, 3 godziny dojenia i centymetr w butelce udalo sie uzbierac. psychicznie to chyba bylo dla niej duzo trudniejsze niz porod
Tłumaczyły, że musi ciągnąć, bo to stymuluje laktację... A ona biedna wyglądała jak zombi
za kolejne rozpoczęte tygodnie
no tego to bym już napewno nie zjadła nawet jakbym umierała z głodu

Ślub 27. X. 2012