![]() |
#2431 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hej
![]() ![]() Mam jakiegoś dołka ostatnio. Małż mało co bywa w domu bo po pracy w garażu siedzi, więc wszystko na mojej głowie. I nawet nie mam z kim pogadać sobie tak normalnie od kąd moja siostra wyjechała do dojczlandów... Koleżanki wszystkie też wywiało za granicę. A ja mam wrażenie, że tylko siedzę z dziećmi, sprzątam (wiecznie), prasuję, piorę i gotuję. Chciałam wziąć się za siebie i nawet nie mam czasu zeby poćwiczyć ![]() Przepraszam Was, że tak wpadam, ponarzekam i uciekam... Na przeprosiny zdjęcia moich małych modeleczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
marsi zapomnialam wczesniej: banany w tempurze nie deserem. Czasami zdarza sie, ze sa w karcie w knajpach serwujacych tylko tempure. A z tempurowatych deserow, lody w tempurze sa super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, to wszystko jasne.
![]() ![]() Szklanka - no właśnie, dlatego to napisałam, bo domyślam się, że im dłuższe parcie, tym gorsze i bardziej wyczerpujące... 1,5h to masakra, ale co ma powiedzieć babka, która była w sali obok mnie i parła przez 3h? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3h? Bijcie mnie laciem! Toż to koszmar jakiś ![]() E_vel u mnie kosmetyki babydream Małej nie służyły. Skóra się łuszczyła, zero nawilżenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
No bite 3h! Przyjechała o 7:20 z pełnym rozwarciem już, a urodziła o 10:30. Ja zdążyłam urodzić, posiedzieć z małą, zjeść nawet i zjechać na dół, a ona dopiero chwilę później urodziła... Masakra! Strasznie to było, jak słuchałam jej wycia z każdym partym... Cesarki jej nie zrobili, bo nie chciała, a z dzieckiem się nic nie działo, ale musieli pomóc próżnociągiem... Leżała potem ze mną w sali, to dziecko miało skrzywioną główkę i uszkodzone obojczyki, bo ważył 4200 i był ogólnie duży, moja to była kruszyna przy nim...
Ja to w ogóle byłam w trybie ZEN podczas porodu, na skurczach siedziałam po turecku i bez żadnego jęknięcia je znosiłam, tak samo parte, cisza, spokój, chyba mi to trochę pomogło - siostra mi tak doradziła, by się wyciszyć i przygotować na ból. ![]() Mam rodzinę w Katowicach i w Jastrzębiu. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-20 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
Współczuję szczerze, hardcorowa kobieta
![]() ![]() To do Katowic zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39870762]macie suszarę
![]() http://www.youtube.com/watch?v=OhZk3BXejl4[/QUOTE] Hhaha, ciekawa czy taka tez dziala ![]() Hehe mozliwe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mnie TZ wkurzyl w nocy ![]() Maly dostal histerii, nie byl glodny, ale strasznie zmeczony, dlugo nie mogl usnac, chcial sobie pociumkac, a nie mogl z tych nerwow chwycic. A TZ sie budzi i do mnie: "daj mu jesc, glodny jest" i na drugi boczek w kimono poszedl ![]() Jak Wy karmicie w nocy to Wasi TZ spia? ![]() ![]() Wrocilam od endo. Ta ciaza rewelacyjnie na mnie dziala - moja nadczynnosc zniknela ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Ja tez Wam strasznie zazdroszcze tych przespanych nocek! Deli, zdradz swoj sposob ![]() Co do partych - moje trwaly 55min i o 55 min za duzo!! Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-20 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do sposobu hmmm.. nie wiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tż u mnie to samo;/ ja wstaje w nocy, Mała się drze a ten się nawet nie obudzi, jak można mieć taki twardy sen to ja nie wiem Dziewczyny czy to mozliwe ze po skonczonym 7 tyg dostalam okresu? Nie za wczesnie jakoś? A bratowa mi mówiła, że jak się okresu dostanie to pokarmu bedzie mniej z dnia na dzień... prawda to ? Nawijko możesz mi wpisac na pierwszej stronie kp/mm i że Blanka miała 57 cm. ![]() To możliwe żeby dziecko miało potówki na pupie??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Mój mi pomagał, jak karmiłam piersią - wstawał razem ze mną, przebierał małą, a potem czekał, aż dziecię zaśnie i razem szliśmy spać dopiero. Teraz, jak mała jest na mm, to karmimy na zmianę, jeśli jest w domu, bo często ma dyżury w nocy.
W ogóle, dzisiaj był na rozmowie o pracę, bo chce zmienić, na razie wygląda to obiecująco, także trzymajcie kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tż ![]() ![]() ![]() Teraz mój tż się przeniósł do drugiego pokoju, wiem, że to niedobrze, ale co poradzę. Brawo za wizytę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to taka niesprawiedliwosc... My chodzilysmy 9 miesiecy w ciazy, znosilysmy jej trudy, teraz to my zarywamy noce, musimy zwracac uwage na to, co jemy, a ich wszystko omija ![]() Nie wspomne o tym, ze moj TZ do chwalenia sie dzieckiem jest pierwszy ![]() Cytat:
Juz wpisuje. Cytat:
![]() Raczej niedobrze, ale domyslam sie jak musi byc Wam wygodnie ![]() My tez raz kiedys spalismy sami z Kuba - niebo a ziemia! Ale przeciez nie wygonie TZ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |||
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Wasze maluchy budza Was w nocy płaczem? Moj Dominik zaczyna pochrapywac i chrumkac, pakowac rączki do buzi (oczy przewaznie jeszcze zamkniete) i wtedy go biore. Moze powinnam czekac na głosne domaganie sie jedzenia, to mu sie wydłuży sen? wstaje przewaznie 1-2, potem 4-5 i albo usnie na godzinke, albo juz nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co mnie najbardziej wkurza, choć to nie jego wina np. ja już odłożę Małą po karmieniu, kładę się do łóżka , ten się znowu budzi i pyta mnie się podać Ci ją do karmienia ![]() ![]() My już po spacerku, dużo możliwości nie miałam, bo wszędzie śnieg, ale z 40 minut pospacerowałyśmy przed blokiem wte i we wte ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czasem wydaje z siebie dziwne dzwieki i wtedy zrywam sie do łózeczka. A w dzien zwykle spi spokojnie, bez atrakcji dzwiekowych. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-03-20 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale dzis to przeszla samą siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() O maj gad- nieźle się umęczyłaś ![]() Moja Domcia zasnęła już o 19 po kąpieli i spała do 23:20 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Deli ja to naprawdę nadziwić się nie mogę, że Twoja Amelka tyle śpi - to jakieś czary chyba są ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego w nocy od razu jej cycka daje, bo po co ma mi się rozpłakać w nocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje nocy ![]() i zacznij normalnie jeść bo inaczej ![]() ![]() ![]() Daj choć trochę tego słona ![]() ![]() Cytat:
Dzielna jesteś, że praktycznie sama sobie radzisz z dwiema córami ![]() Dziewczynki są śliczne i jakie do siebie podobne ![]() Cytat:
![]() U mnie parte trwały 15 min i to już był relaks ![]() Cytat:
Myślę, żę potówki są jak najbardziej możliwe na pupie, przecież jest ona zamknięta praktycznie 24h na dobę w plastiku Cytat:
Cytat:
Piotruś nie płacze, tylko właśnie pochrząkuje, stęka i wali nogami w przewijak ![]() A u nas dziś nocka niczego sobie, pierwszy raz przespaliśmy 6 godzin ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie pozwalaj TŻ uciekać do drugiego pokoju. To Was może rozdzielić. A po za tym to jest WASZE dziecko i w dzień i w nocy, kiedy śpi i nie śpi. Pogadaj z nim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do podnoszenia głowki to moje dziecie to jakiś silacz....bo jauż jak miał 2-3 tyg to jak brałam go do odbicia to nigdy nie kladł główki na moim ramieniu- zawsze trzymał ją w pionie. No chyba że się zmęczył to bach...mu opadała. Pediatra powiedziała,że niektóre dzieci są nawet 3msce do przodu od swoich rówieśników. Teraz Mikołaj ma 6 tyg i główkę trzyma wysoko i obraca nia z prawej na lewą. ewadylewska- ja mam inhalator,ale nazwy nie pamiętam- gdzieś na opakowaniu jest. Kupiłam taki jaki był dostępny w aptece. I powiem Ci że ABSOLUTNIE WARTO KUPIĆ INHALATOR. Przy starszym synu pomagał na wszelkie katarki,kaszelki przy zapaleniu oskrzeli czy dusznościach. Myślę że nasze maluszki spokojnie można inhalować przez maseczkę- wczoraj nawet próbowałam z Mikołajem i grzecznie słuchał odgłosów wydobywających się z niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | ||||
Zakorzenienie
|
Uffff
![]() mlody co sie na rozhisteryzowal to szok!!!! ryk nie z tej ziemi, kaszle, krztus sie, chodze do jego pokoju-ryk jeszcze wiekszy, szepcze mu cos-jeszcze gorzej! no masakra! z 10 min tak wył! w skali od1 do 5 to bylo 10! ![]() i powiedzcie mi od czego to???????????????? maja wasze pociechy taka histerie nagla? maz wlaczyl suszarke w lazience i troche sie uspokoil, na tyle zeby go przystawic do cyca. zalapal, to poszlismy do pokoju usiasc, jadl jadl i zasnal. i tak spal w pozycji "chinskie S", byle jak byle tylko sie uspokoil. polozylam go po kilku min na kanape, ja z gotowym cycem przy nim i tak sobie pospalismy chwile. teraz ja wstalam bo maz do pracy wychodzil a maly jeszcze spi... mam nadzieje ze jak sie przebudzi to nie bedzie powtorki z rozrywki ![]() Cytat:
OMG!!! w najblizszym miescie mamy max 11! o jakie słodkie! ![]() Cytat:
moje parte trwaly 45 min i byly bardzo przyjemne ![]() Cytat:
normalne godziny pracy to podstawa! Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie słońca niesety nie ma ale śnieg chociaż już nie pada a padał wczoraj cały dzień i całą noc. Byłam z młodym na spacerze, ciepło nawet mimo temperatury -2 i braku słońca, pewnie dlatego że wiatru nie ma. No i spaliłam chyba milion kalorii bo chodniki słabo poodśnieżane ![]() ![]() Cytat:
A z tym ksero Wam nie wypaliło bo pamietam że mieliście coś działać? Cytat:
![]() No a w nocy go nie mam serca budzić bo wstaje o 5 bo na 6 do pracy. Rzadko w nocy zdarza się Igorkowi płakać ale wtedy wychodzę do innego pokoju żeby nie budzić męża bo to nic nie da że oboje nie będziemy spali. Jak Iguś miał katar to mąż wstawał w nocy i odciągał fridą bo jednak mocniej umiał zassać i więcej odciągał. No ale z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę jak mąż nie idzie do pracy to jak synek wstanie np o 6 czy 7 to on go zabiera do pokoju i się nim zajmuje i ja mogę pospać sobie np do 9 czy 10! Ok. Synuś śpi, lecę pod prysznic i obiad robić. Buziaki ![]() Kurde właśnie sobie zdałam sprawę że jutro pierwszy dzień wiosny...jasne ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że kończymy dziś 8 tygodni ![]() Mała wszystkiego dobrego dla Oskarka z okazji wkroczenia w 9 tydzień ![]()
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-03-20 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tż to mój wstaje i Małego przewija, potem daje mi go do karmienia a potem w kimę, jak po karmieniu widzę że jeszcze by coś wszamał to mówię tżtowi, żeby butlę szykował i on idzie do kuchni zrobioną flachę ija go karmię a on dalej śpi, potem ja noszę i usypiam, tak jest teraz jak tż do pracy idzie rano, bo jak miał wolne to on nosił i usypiał, wtedy mi bardziej pomagał, ale ja tam teraz nie oczekuję wielkiej pomocy, w koncu na 7 idzie do roboty i musi być wyspany, ja zawsze mogę w dzień odespać ![]() mam pytanko jeszcze do Ciebie, co Ty robisz jak Ci Mały po karmieniu w łóżeczku już Ci się wybudzi? Nosisz go? Cytat:
![]() Cytat:
![]() słuchajcie mój Kubuś spał 4 h ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Pstryczku, najwyraźniej się mu bardzo chciało spać, a nie mógł zasnąć... Moja czasem też tak ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawialiśmy sie czy jej sie szczepienie nie przypomina bo tak zaczyna wrzeszczec zazwyczaj jakjet na przewijaku, a w przychodni tak wlasnie lezy jak jest szczepienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.