Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 08:08   #2791
angel166
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

poszla piękna żółto-pomaranczowa kupka

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:11   #2792
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Witamy się i my, Kinga od rana spokojna, ładnie się bawi, kataru już nie ma, ale jak jej zajrzałam do buzi ma takie dziąsło podpuchnięte i czerwone, że aż strach co się będzie dzisiaj działo.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:25   #2793
angel166
Zakorzenienie

Lilka no to chyba zabek idzie jak ja juz bym chciala zabkowanie mieć za soba a tu tylko slinienie i mega potrzeba gryzienia, a zęba ni widu ni słuchu

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:35   #2794
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cześc. U nas noc spokojna, za to od rana awantura bo Jasiu chce siedzieć. Ciągnie głowe i ryczy.
Posadziłam go na razie w krzesełku i jest spokojny, ale nie wiem ile tak może siedzieć, żeby Mu krzywdy nie zrobić

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:01   #2795
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

U nas standardowo pobudka o 6

Teraz zjadłam śniadanko i zastanawiam się czy chce mi się umyć okno bo jest bezchmurnie i 5 stopni na plusie ale tylko dziś tak ma być.

Angel zazdroszczę kupy

Ja też nigdy nie jadłam tego bloku.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:20   #2796
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Hej
ja dziś wyspana nawet. Pola spała w swoim łóżeczku , jeść nie chciała aż do 4tej. Tylko ja przewrażliwiona sprawdzałam co ona tak cicho i czy gorączki nie ma po szczepieniu. No i od tej 4 nie jadła nic. Jakiś strajk głodowy ogłosiła czy co. Musiałam mleko z cyców odciągać.
Pranie wstawione, biorę się za ogarnięcie domu, bo zaraz pewnie się obudzi maruda.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
My byliśmy wczoraj u lekarza, na szczęście mamy małą infekcję, osłuchowo ok. Nawilżamy, odciągamy, inhalujemy Kaszelek mnie tylko niepokoi i mam nadzieję, że skoro wczoraj nic nie wysłuchał to i się dalej nic nie rozwinie.
A dziś mi moja siostra oznajmiła, że jej córa chora na ospę, a myśmy w niedzielę u nich byli na urodzinach młodszego Czekamy ze 2-3 tygodnie na żniwo... Bać się czy nie? Może takie małe łagodnie przejdzie?
O kurczę. Nie zazdroszczę jak teraz ospa się rozwinie. Chyba lepiej jak dziecko troszkę starsze jest i rozumie o co kaman, że drapać nie można i w ogóle... Chociaż nie wiem jak u takiego maleństwa. Może przejdzie ekspresem.
A propo rozszerzania diety wczoraj Pani doktor usilnie przekonywała mnie żeby te 6 m-cy karmić wyłącznie cycem i nawet żadnego glutenu nie wprowadzać. Ale nadal jesteśmy umówione na sobotę, nie? , jeżeli dzieciaczki oczywiście będą zdrowe, bo inaczej nie ma co serwować im dodatkowych nowości.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
za szczepienie, a na co szczepiłaś, umknęło mi my za tydzień mamy wzw b ostatnie, nie wiem jak z ty katarkiem czy przejdzie czy nie
3 dawka pneumo

I przy okazji pytanie do dziewczyn które szczepiły Infanrixem Hexa. Czy trzeba jeszcze oddzielnie szczepić od wzw b, czy to jest już w tej szczepionce skojarzonej ?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jestem tak zmęczona, że szok. mała w dzień funkcjonuje dosyć normalnie, jest może trochę marudna ale noc to tragedia..
nosek jej się tak zatyka, że nie może złapać tchu...
pierwszej nocy już mieliśmy dzwonić na pogotowie, bo zakrztusiła się ale szybko udało się jej pomóc.

jest ciężko, cholernie ciężko
Zdrówka dla Lenki i siły dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześc. U nas noc spokojna, za to od rana awantura bo Jasiu chce siedzieć. Ciągnie głowe i ryczy.
Posadziłam go na razie w krzesełku i jest spokojny, ale nie wiem ile tak może siedzieć, żeby Mu krzywdy nie zrobić
No właśnie, też mam z tym problem. Ile takie dziecko moze siedzieć w krzesełku do karmienia? a ja już mogę sadać Polę np. na łóżku i podeprzeć poduszkami?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Teraz zjadłam śniadanko i zastanawiam się czy chce mi się umyć okno bo jest bezchmurnie i 5 stopni na plusie ale tylko dziś tak ma być.
hehe podsunęłaś dobry pomysł, bo nie mogę się na te okna już patrzeć. umyłam jedną połówkę w kuchni. myje się dobrze tylko ryzykuje się przeziębieniem. ale to jedno umyję bo wygląda strasznie
Stary 2013-03-20, 09:25   #2797
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

No właśnie, też mam z tym problem. Ile takie dziecko moze siedzieć w krzesełku do karmienia? a ja już mogę sadać Polę np. na łóżku i podeprzeć poduszkami?
Nie wolno tak robić, dziecko ma zacząć siedzieć samo.

Zrobiłam na obiadek ziemniaki ze szpinakiem i kurczakiem no i wyszło mi 3 porcje - na dziś i jutro ok, ale czy tą trzecią mogę zamrozić jeśli była robiona z mrożonego szpinaku? Czy lepiej wyrzucić?
Stary 2013-03-20, 09:40   #2798
martusia26
Rozeznanie

Marta nie myj dziś tych okien. W nastepnym tyg ma byc ładniej to wtedy umyjesz. Za zimno dziś-przetestowałam i zaraz sie pewnie rozchoruję
Iwa dziękuję ja Poli w ogóle nie sadzam bo sie boję, tylko na kolanach w pozycji takiej półsiedzacej
Stary 2013-03-20, 10:01   #2799
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201

Cytat:

I przy okazji pytanie do dziewczyn które szczepiły Infanrixem Hexa. Czy trzeba jeszcze oddzielnie szczepić od wzw b, czy to jest już w tej szczepionce skojarzonej ?
☠ma już w sobie tą szczepionke.
Ja szczepiłam infranrixem.☠
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:09   #2800
martusia26
Rozeznanie

Katee cytowałam i gdzieś mi wcięło Twój post. Teraz mi się przypomniało. Przepraszam Cię, ale przez tą moją marudę niczego się nie dowiedziałam o tych bezpłatnych szczepionkach w ramach wad wrodzonych. Pojechałyśmy dość późno się szczepić, bo maruda spać poszła jak miałyśmy wychodzić i żal mi było jej budzić. Potem ponad godzinę czekałysmy do lekarza i ledwo zdązyłysmy do pielęgniarki. A u nas tylko szczepienia od 12 do 14.
Stary 2013-03-20, 10:13   #2801
kraven
Zakorzenienie

Ja go sadzam na tym najbardziej połozonym ustawieniu krzesełka, tak, że własciwie leży, ale chyba wysokość Mu się podoba.

Nie myj dzisiaj okien, jutro spadnie śnieg i deszcz i po robocie.

Martusia ta szczepionka już ma tą na wzwb

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-03-20, 10:34   #2802
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki,

u nas pobudka znów o 6, już tak chyba zostanie Ale jaki dzień długi dzięki temu

Cytat:
Hej,

zaraz wybywamy na szczepienie. Pola dziś do 2 spała w swoim łóżeczku gdy się budziła dawałam jej butlelkę (trochę mm trochę mojego ) lub wpychałam smoka. Nawet się wyspałam

Nie mam już siły z nim gadać. Jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Pisałam Wam kiedyś że między nami nie ma seksu. Pogadałam i był tego dnia, może z musu??? Od tamtej pory cisza.
I co mam się wiecznie o wszystko dopraszać? Wolałabym żeby to wychodziło tak z głębi serca. Pogadamy to pół dnia jest dobrze, a potem to samo. I wychodzę na zrzędzącą wiecznie babę.
Współczuję Martuś, a jak rozmawiacie to czym on się tłumaczy?

A co do naszej umowy to aktualna , ja planuję zacząć od marchewki a po kilku dniach dorzucę do niej gluten.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mamy 4 ząbek

a teraz biorę się za nadrabianie
Melcia szaleje

Cytat:

jestem tak zmęczona, że szok. mała w dzień funkcjonuje dosyć normalnie, jest może trochę marudna ale noc to tragedia..
pierwszej nocy już mieliśmy dzwonić na pogotowie, bo zakrztusiła się ale szybko udało się jej pomóc.

Ojej, biedna Lena, oby szybko wróciła do zdrówka. Nasz katarek na szczęście łagodniejszy, nockę przesypia bez odciągania.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

mojej sąsiadki synek też miał ospę jak był taki malutki miał chyba 6 czy 7 miesięcy, karmiła go cyckiem i zaraził się od starszej siostry i przeszedł łagodnie bardzo...kilka dni wysypka i już było po wszystkim trzymam kciuki żeby było podobnie
Mi się też wydaje że nie powinno być tragedii. Poza tym chyba takiego małego łatwiej powstrzymać od drapania, ubrany cały a na rączki można założyć rękawiczki, oby tylko powikłań nie było, a z marudem jakoś się będzie walczyć. Jestem dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Cejrowski też gadał, że seks z kobietą, która spała wcześniej z innym to jak jedzenie z brudnego talerza i inne rewelacje. Nie lubię dziada i nie wierzę mu.
Ja tam też mu nie wierze, w ogóle nie wiem czy on ma jakąś żonę, bo kiedyś był mężem Beaty Pawlikowskiej, a o pozostałych to nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Zrobiłam na obiadek ziemniaki ze szpinakiem i kurczakiem no i wyszło mi 3 porcje - na dziś i jutro ok, ale czy tą trzecią mogę zamrozić jeśli była robiona z mrożonego szpinaku? Czy lepiej wyrzucić?
A podasz przepis?
A ja podam swój na blok, który uwielbiam, tylko w moim poza herbatnikami są jeszcze bakalie - obowiązkowo.

BLOK
margaryna
1/2 szkl wody lub mleka
1 szkl cukru
2 łyżki kakao
opakowanie mleka w proszku
herbatniki
bakalie(rodzynki, orzechy, migdały, owoce kandyzowane - co tam kto chce)

Wodę/mleko, cukier i margarynę zagotować. Dodawać powoli kakao, następnie mleko, trzymając cały czas na ogniu i mieszając. Zdjąć z ognia, dodać bakalie i pokruszone herbatniki. Wyłożyć do podłużnej formy i po wystygnięciu wstawić do lodówki.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:35   #2803
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hmmm, moje dziecko nie rwie sie do siadania jakoś.
Trenujemy leciutkimi kroczkami, kupiłam nawet uchwyty do podciągania ale jakoś tylko je łapie, a o siadaniu nie ma mowy
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:44   #2804
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Niedawno wstałam. Krop w domu to zabrał Boczka i w różowym pokoiku urzędowali
Matiś idzie dziś z matką chrzestną na spacer
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
czy inne dzieciaki które chorowały/chorują też tak koszmarnie znoszą podawanie leków? bo u nas jest koszmar, wrzask, płacz i zgrzytanie zębów :banghead: plus wypluwanie ile się da :thumbdown:
Ja akurat mam dwa lekomany w domu, bardzo lubią leki. Paula to by mogła litrami pić ohydne syropy a Matiś jak na razie łyknie wszystko, chyba myśli że to jedzenie, a on jeść lubi

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=DIGw1CYhxM4
przepraszam...musiałam:ha haha:
Ja zapylam ją

Cytat:
O kurcze, biedna Lenka A jak odciągacie? Ja jutro zamierzam poszukać w aptece gdzieś tego Katarka do odkurzacza, co Sojka polecała na wszelki wypadek, bo moje dziecię dzisiaj po południu też dostało kataru, na razie nie ma tragedii, ale kto wie co będzie jutro...
Katarek jest wspaniały

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Tamlin niestety waga idzie w dół, ale za szybko. Znowu zaczynam wyglądać jak szkapa. Sukienki muszę mieć choć ciut poszerzające w biodrach.
A to już rozumiem.
A mi ta franca, znaczy waga stoi w miejscu Jak ją ruszyć w dół???

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
tak,nie słucha się wcale.Trzeba mu 10x powtarzać.Dziś mieliśmy b.ciężki dzień.Najpierw Kubuś marudził,bo nie mógł zasnąć a jak mu się to udało,to jego starszy brat go wybudził
Wyszłam z nim na podwórko i zasnął w wózku.Pospał 3godz.co dawno mu się nie zdarzało,a ja w tym czasie nie mogłam poradzić sobie z Jurkiemchyba jestem złą matką,bo nie umiem sobie poradzić z własnym dzieckiemżeby tego było mało,na koniec pokłóciliśmy się z mężem ostro
Ja mam z Paulą to samo. Nie słucha i w dodatku kłamie. Co rano mówię sobie że dziś będzie super i nie będzie z nią kłótni, i co? Kopytko, zanim wyjdzie do przedszkola to ja już z nerwów fruwam pod sufit. Przykład z dziś: czeszę ją, a włosy całe w kleju, poplątane, jeden wielki kołtun, już jej chciałam obciąć. No ale kiedy to się zrobiło? Ona nie wie, chyba w nocy. Kur... jak ona mnie do szału ostatnio doprowadza. A syfiarz taki że szok, na jej stole to tylko za przeproszeniem nasrać, bo talerz z obiadem się nie mieści. Za łóżkiem tony papierów, ciuchy brudne. No nie wyrabiam z nią i co dziennie czuję że nie jestem dobrą matką dla niej.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Tamlin nie mów że nigdy nie jadłaś tego czekoladopodobnego wyrobu U nas wersja była standard, tzn bez herbatników i dodatków, najlepsza jest sama masa, bez kaszy manny - ale co dom to inny przepis
No nie jadłam, ale jak widac więcej nas tu takich

Cytat:
I oto jest pytanie
Stary 2013-03-20, 10:45   #2805
Katiaskaa
Zadomowienie

Blok czekoladowy uwielbiam ale jeszcze sporo czasu minie, aż będę mogła sobie na niego pozwolić.
zdrówka dla wszystkich chorych
co do ospy raczej też nie będę szczepić.
Dzsiaj byłam na szczepieniu na szczęście Antek się ode mnie nie zaraził. Waży 8,5 kg, a długi na 67,5 cm, ale pani mówi że się skrzywił a na oko ma z 70 cm
dostaliśmy skierowanie do alergologa, ale radziła jeszcze spróbować bebilon HA. Bo próbowałam zwykły bebilon. To znaczy jedna miarka do pepti i po 2 godzinacha był tak wysypany, że masakara i cały dzień były kupki pieniste i śluzowate.
Spać osatatnio też nie chce, 5 rano idealana pora na pobudkę
Stary 2013-03-20, 10:50   #2806
LadyBeatta
Zadomowienie

Miki za to jak zobaczy strzykawke do podawania leku juz sie krzywi... wczoraj to potem napic sie nawet nie chcial, myslal ze znow jakies swinstwo a jak zalosnie wolal "me me me me" jak juz skonczylam podawac
teraz spi mimozka, jak wstanie dam mu deserek
a, i o dziwo, jak moje dziecie nie luilo smoka, wszytsko sie nadawlo do wepchniecia do buzi i ciumkania, a smok nie, tak jakich dwoch tygodni monius jest cacy
Stary 2013-03-20, 10:59   #2807
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Hej
ja dziś wyspana nawet. Pola spała w swoim łóżeczku , jeść nie chciała aż do 4tej. Tylko ja przewrażliwiona sprawdzałam co ona tak cicho i czy gorączki nie ma po szczepieniu. No i od tej 4 nie jadła nic. Jakiś strajk głodowy ogłosiła czy co. Musiałam mleko z cyców odciągać.
Pranie wstawione, biorę się za ogarnięcie domu, bo zaraz pewnie się obudzi maruda.

O kurczę. Nie zazdroszczę jak teraz ospa się rozwinie. Chyba lepiej jak dziecko troszkę starsze jest i rozumie o co kaman, że drapać nie można i w ogóle... Chociaż nie wiem jak u takiego maleństwa. Może przejdzie ekspresem.
A propo rozszerzania diety wczoraj Pani doktor usilnie przekonywała mnie żeby te 6 m-cy karmić wyłącznie cycem i nawet żadnego glutenu nie wprowadzać. Ale nadal jesteśmy umówione na sobotę, nie? , jeżeli dzieciaczki oczywiście będą zdrowe, bo inaczej nie ma co serwować im dodatkowych nowości.

3 dawka pneumo

Zdrówka dla Lenki i siły dla Ciebie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

hehe podsunęłaś dobry pomysł, bo nie mogę się na te okna już patrzeć. umyłam jedną połówkę w kuchni. myje się dobrze tylko ryzykuje się przeziębieniem. ale to jedno umyję bo wygląda strasznie
to jest ta 6 w 1 czy 5 w 1? bo ja jakims infarixem też szczepiłam,ale wzw b mamy za tydzień...chyba jednak przełoże na po świętach

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Niedawno wstałam. Krop w domu to zabrał Boczka i w różowym pokoiku urzędowali
Matiś idzie dziś z matką chrzestną na spacer

Ja akurat mam dwa lekomany w domu, bardzo lubią leki. Paula to by mogła litrami pić ohydne syropy a Matiś jak na razie łyknie wszystko, chyba myśli że to jedzenie, a on jeść lubi

Ja zapylam ją

Katarek jest wspaniały

A to już rozumiem.

Ja mam z Paulą to samo. Nie słucha i w dodatku kłamie. Co rano mówię sobie że dziś będzie super i nie będzie z nią kłótni, i co? Kopytko, zanim wyjdzie do przedszkola to ja już z nerwów fruwam pod sufit. Przykład z dziś: czeszę ją, a włosy całe w kleju, poplątane, jeden wielki kołtun, już jej chciałam obciąć. No ale kiedy to się zrobiło? Ona nie wie, chyba w nocy. Kur... jak ona mnie do szału ostatnio doprowadza. A syfiarz taki że szok, na jej stole to tylko za przeproszeniem nasrać, bo talerz z obiadem się nie mieści. Za łóżkiem tony papierów, ciuchy brudne. No nie wyrabiam z nią i co dziennie czuję że nie jestem dobrą matką dla niej.

No nie jadłam, ale jak widac więcej nas tu takich

I oto jest pytanie
fajna ta Twoja Paulinka taka słodka buźka w avatarku,a ty ja tak opisujesz - nie wierzę
nie mam metra, tż mi weźmie cm z samochodu, tam jakiś papierowy z meblowego sklepu jest, to Ci zmierzę i napiszę popołudniu

Cytat:
dziękuję

dłoń złożyć w łódeczkę i oklepywać plecki po obu stronach kręgosłupa, dobrze myślę?

moni, jak po chrzcinach?

a który model dokładnie, podlinkujesz?

zwróć uwagę jakiego koloru są kocie siuśki.
a zwierzak wychodzi na dwór?

biedna mała....moja też w nocy sie krztusiła, jakaś flegma w gardle z nosa jej siedzi i nie umie sie jej pozbyć. Wogóle ten katar taki niby lekki, bo ciurkiem nie leci, ale w środku siedzi i wyciągnąć sie nie da. Pokasłuje chyba od tej flegmy

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
dla Zosi za szczepienie

a ja miałam różyczkę i świnkę też z ospą miałam wszystkich w domu a ja nie złapałam moja mama miała ospę w swoje 40 urodziny

Dobrze że moje dziecko nie ma jeszcze zębów bo łóżeczko byłoby nieźle pośrupane
heheheeh ja mam lekko pogryzione po synku obniżyłaś już poziom?? ja sie zastanawiam kiedy jej obniżyć kubeł w jej wieku już dawno miał obniżone, bo sie dźwigał, mała jeszcze aż tak do całkowitego siadu sie nie podnosi, to chyba jeszcze poczekam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 11:07   #2808
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

A podasz przepis?
Robiłam tak jak angel podawała, tylko bez mm Czyli ugotowwać ziemniaki, jak już będą prawie miękkie dorzucić szpinak i dusić do miękkości, zblendować z ugotowaną piersią kurczaka, i oczywiście odrobiną oliwy.
Tak w ogóle chyba muszę zmienic oliwę na masło albo olej rzepakowy, bo faktycznie jakiś gorzki posmak niektórym rzeczom nadaje
Stary 2013-03-20, 11:36   #2809
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam tak jak angel podawała, tylko bez mm Czyli ugotowwać ziemniaki, jak już będą prawie miękkie dorzucić szpinak i dusić do miękkości, zblendować z ugotowaną piersią kurczaka, i oczywiście odrobiną oliwy.
Tak w ogóle chyba muszę zmienic oliwę na masło albo olej rzepakowy, bo faktycznie jakiś gorzki posmak niektórym rzeczom nadaje
A to się zrozumiałyśmy, ja myślałam, że Ty o swoim obiedzie mówisz Bo ja dziś szpinak wyciągłam z zamrażarki i dumam co tu z nim zrobić
A zrobiłam Twój chlebek, bardzo dobry wyszedł, nawet TŻ chwalił, tylko on by wolał bez ziaren, matko, zawsze inaczej niż ja

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2013-03-20 o 11:38
Stary 2013-03-20, 11:48   #2810
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta nie myj dziś tych okien. W nastepnym tyg ma byc ładniej to wtedy umyjesz. Za zimno dziś-przetestowałam i zaraz sie pewnie rozchoruję
j
za pózno

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hmmm, moje dziecko nie rwie sie do siadania jakoś.
Trenujemy leciutkimi kroczkami, kupiłam nawet uchwyty do podciągania ale jakoś tylko je łapie, a o siadaniu nie ma mowy
moja Zuzia też do siadania się nie rwie leniuch

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.

A to już rozumiem.

u mnie to samo

Katiem zazdroszczę ze waga Ci spada

Na jutro umówiłam się do koleżanki na kawkę co też ma córeczke

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja jestem moze głupia ale nie wyobrażam sobie dać komuś Zuzi na spacer,ostatnio coś chrzestny przebąkiwał a ja nie umiem się przemóc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:02   #2811
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
u nas też jest z tym tragedia zawsze na siłę muszę jej dawać
i to obojętnie czy słodki czy gorzki syrop

jedynie co chętnie je to kwasy omega takie w kapsułce twist-off otwiera buźkę i grzecznie czeka aż wycisnę i aż się oblizuje
a one tak rybą śmierdzą, że masakra
zawsze jej mówię przed kąpielą "Oti jeszcze śledzik" a jej się już micha cieszy

U nas antybiotyk czasami bez marudzenia - strzykawka podaje bo tam mam dokladna miarke, MAjka jak ma humor to aż się oblizuje, jak wściekła to wypluje. Te omega tak srednio, faktyczne smierdza ryba. A probiotyk z mamusiowym mleczkiem jest fuuuj, z wodą jest ok. Najlepsza witaminka C minka nieziemska.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hejka!
Ja nie będę oryginalna, ale niech ta zima już spitala, mam dość.
Poza tym pochwaliłam się że udało nam się zregenerować lodówkę, a tu klops. Dziś mąż wstał w nocy, a w górnej komorze pokazywało 15 stopni wszystko się zepsuło muszę zadzwonic dziś do serwisu. Szlag by to trafił.

Tamlin nie mów że nigdy nie jadłaś tego czekoladopodobnego wyrobu U nas wersja była standard, tzn bez herbatników i dodatków, najlepsza jest sama masa, bez kaszy manny - ale co dom to inny przepis

Hatti, Katee, Agaton - ściskam Was mocno kochane i nie poddawajcie się
JA TEZ NIGDY NIE JADŁAM, ALE W WOLNEJ CHWILI ZAMIERZAM zrobic
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:36   #2812
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
A to się zrozumiałyśmy, ja myślałam, że Ty o swoim obiedzie mówisz Bo ja dziś szpinak wyciągłam z zamrażarki i dumam co tu z nim zrobić
A zrobiłam Twój chlebek, bardzo dobry wyszedł, nawet TŻ chwalił, tylko on by wolał bez ziaren, matko, zawsze inaczej niż ja
cieszę się że smakował
Stary 2013-03-20, 12:51   #2813
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
fajna ta Twoja Paulinka taka słodka buźka w avatarku,a ty ja tak opisujesz - nie wierzę
nie mam metra, tż mi weźmie cm z samochodu, tam jakiś papierowy z meblowego sklepu jest, to Ci zmierzę i napiszę popołudniu
Ok.
Ona jest fajna i słodka, a najbardziej jak śpi. w czasie dnia doprowadza mnie do szału nie raz, aż wychodzę z pokoju aby jej przez kolano nie przełożyć. JuZ byl czas kiedy sprzatała i słuchała i znow jej się poprzestawiało. Wejdzie do wanny, nie umyje się a twierdzi że tak, mycie zębow to często podziwianie się w lustrze ze szczotką w buzi. Oczywiście nie wykonując nią żadnych ruchów. Jedzenie, masakra. Tylko rosół w sumie. Oj cieżka z nią przeprawa ostatnio.
Stary 2013-03-20, 12:56   #2814
m_moni
Zadomowienie

my już po spacerku Maja nadal śpi

dzisiaj pierwszy raz jadła kaszkę w krzesełku do karmienia i niestety się popłakała. chyba jej za wysoko, bała się musiałam ją trzymać za rączkę. potem się troszkę ożywiła jak podałam jej zabaweczkę

Cytat:
za pózno

moja Zuzia też do siadania się nie rwie leniuch
u mnie to samo

Katiem zazdroszczę ze waga Ci spada

Na jutro umówiłam się do koleżanki na kawkę co też ma córeczke

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja jestem moze głupia ale nie wyobrażam sobie dać komuś Zuzi na spacer,ostatnio coś chrzestny przebąkiwał a ja nie umiem się przemóc
no coś Ty! niech Ci pomoże, a Ty sobie odpocznij kochana.

Cytat:
dziękuję

dłoń złożyć w łódeczkę i oklepywać plecki po obu stronach kręgosłupa, dobrze myślę?

moni, jak po chrzcinach?

a który model dokładnie, podlinkujesz?

zwróć uwagę jakiego koloru są kocie siuśki.
a zwierzak wychodzi na dwór?

dałam radę, ale dobrze, że już po zdecydowanie rezerwujcie restaurację

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
dla Zosi za szczepienie

a ja miałam różyczkę i świnkę też z ospą miałam wszystkich w domu a ja nie złapałam moja mama miała ospę w swoje 40 urodziny

Dobrze że moje dziecko nie ma jeszcze zębów bo łóżeczko byłoby nieźle pośrupane
ahahaha... Jasiu jest niezły

Cytat:
czy inne dzieciaki które chorowały/chorują też tak koszmarnie znoszą podawanie leków? bo u nas jest koszmar, wrzask, płacz i zgrzytanie zębów :banghead: plus wypluwanie ile się da :thumbdown:

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
super!!!

Najbardziej mnie urzekła ta bluza

Hejho Miałam tyle napisać a już zapomniałam

Zdrówka dla choruszków moje o dziwo zdrowe

Ja blok czekoladowy robię tak (jakby któaś chętna była)

herbatniki wykładam na blachę. masę robię z mleka i margaryny i kaszki manne. w mleku roztapaiam masło dodaje na oko kaszkę mannę abny zgęstniało dosyć mocno sukier wedle uznania ja daję tak aby to za słodkie nie było małe pół szklanki i kakao. wylewam na herbatniki kładę na masę kolejną porcję herbatników i wylkewam polewę czekoladową. pycha

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

mój się tyle nachorował że nie ma problemu z podawaniem leków.
i tak ma być
dzięki za przepis!

i dzięki dziewczyny za przepisy na sałatki
kalafiorowa i brokułową robiłam pierwszy raz
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:57   #2815
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczynki,

u nas pobudka znów o 6, już tak chyba zostanie Ale jaki dzień długi dzięki temu

Współczuję Martuś, a jak rozmawiacie to czym on się tłumaczy?

A co do naszej umowy to aktualna , ja planuję zacząć od marchewki a po kilku dniach dorzucę do niej gluten.
U nas też standardem jest pobudka o 6, bo wtedy Tż wstaje do pracy a cicho być nie potrafi. Ja też tak będę wstawać gdy wrócę do pracy, więc już niech tak zostanie.

A więc mój mąż brak seksu tłumaczy tym że jest zmęczony, niewykąpany (zazwyczaj bierze prysznic rano, a gdy zdarza sie wieczorna kąpiel to wtedy ja żartuje, że chyba seks będzie no a on żebym dała spokój, spoważaniała albo coś w tym stylu). Inne poważne rozmowy kwituje słowami typu "Oj dobrze", nie wdając się raczej w dyskusie ze mną, wszystkiemu przytakuje a i tak swoje robi. Wydaje mi sie że jemu jest dobrze, bo to ja staję na rzęsach i organizuję życie rodzinne, żeby wszystko było jak najbardziej idealne. Niestety zatracam w tym wszystkim siebie. I chwilami jest mi bardzo źle .
A może to ze mną jest coś nie tak, bo brak mi wzorca szczęśliwej i pełnej rodziny...

Cytat:
Miki za to jak zobaczy strzykawke do podawania leku juz sie krzywi... wczoraj to potem napic sie nawet nie chcial, myslal ze znow jakies swinstwo a jak zalosnie wolal "me me me me" jak juz skonczylam podawac
teraz spi mimozka, jak wstanie dam mu deserek
a, i o dziwo, jak moje dziecie nie luilo smoka, wszytsko sie nadawlo do wepchniecia do buzi i ciumkania, a smok nie, tak jakich dwoch tygodni monius jest cacy
moja do niedawna też nie chciała smoka, a od jakiegoś miesiąca ciumka jak nie wiem.

Cytat:
to jest ta 6 w 1 czy 5 w 1? bo ja jakims infarixem też szczepiłam,ale wzw b mamy za tydzień...chyba jednak przełoże na po świętach
chyba 6 w1

Cytat:
no ja też nadal się nie przemogłam ale już jak daję ją komuś na ręce to gul mi nie skacze, więc jest jakaś poprawa
Stary 2013-03-20, 13:19   #2816
kraven
Zakorzenienie

Moni Jasiu też na początku się bał siedzieć w krzesełku - jak Go pierwszy raz posadziłąm, to przycichł, patrzył w jeden punkt, a potem okropnie się rozpłakał. Ale teraz już jest lepiej.

Baobabek jak masz osobno wzw b to znaczy że szczepiłaś 5 w 1.

Moj póki co przyjmuje leki bez problemu ale to chyba dlatego że Go faszeruje Biogaią i witamikną D to jak Mu chce cos podać to tylko otwiera buzie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-03-20, 13:36   #2817
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

A więc mój mąż brak seksu tłumaczy tym że jest zmęczony, niewykąpany (zazwyczaj bierze prysznic rano, a gdy zdarza sie wieczorna kąpiel to wtedy ja żartuje, że chyba seks będzie no a on żebym dała spokój, spoważaniała albo coś w tym stylu). Inne poważne rozmowy kwituje słowami typu "Oj dobrze", nie wdając się raczej w dyskusie ze mną, wszystkiemu przytakuje a i tak swoje robi. Wydaje mi sie że jemu jest dobrze, bo to ja staję na rzęsach i organizuję życie rodzinne, żeby wszystko było jak najbardziej idealne. Niestety zatracam w tym wszystkim siebie. I chwilami jest mi bardzo źle .
A może to ze mną jest coś nie tak, bo brak mi wzorca szczęśliwej i pełnej rodziny...
No to może przestań się starać... A kiedyś było inaczej, lepiej? Nie można tak żyć na pół gwizdka... Ale sama nie wiem co CI doradzić, bo mnie się wydaje że i ja ze swoim żyję tak na pół gwizdka trochę..
Stary 2013-03-20, 13:41   #2818
Dearlie
Zakorzenienie

U nas od niedzieli tragedia z Antkiem. W nocy źle, w dzień źle... sił już mi na niego brak. Chyba u nas też zęby zbliżają się wielkimi krokami... tzn. mam nadzieję, bo wtedy łatwiej było by mi zrozumieć jego zachowanie.
Stary 2013-03-20, 13:44   #2819
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
No i lipa - na stare plamy ten środek nie do końca daje radę Teraz pielucha leżakuje w Dr. Beckmannie.

Brawa dla Melani za ząbki. Ale idzie jak burza. U nas na razie nie ma żadnego

Dużo zdrówka dla chorujących dzieciątek

Mam dość tej pogody, na spacer się nie da iść bo zaspy, oczywiście nikt nie odśnieża bo cały czas sypie to po co coś robić.

Maggie to bardzo miłe, że mąż wreszcie poszedł po rozum do głowy i docenił jaką jesteś cudowną kobietką

Aga inhalacje można robić z soli fizjologicznej ,ale tylko inhalatorem, który wytwarza parę

Baobabek bardzo ładne spódnice. Podobne kupiła w zeszłym roku w C&A na ciąze i faktycz nie maskują brzuch i uda. A że są na gumce to na ten rok też są dobre
ja też nie odśnieżałam, bo łopaty nawet nie miałam

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
niech się ładnie te ubranka sprzedadzą.
W jaki sposób się zakłada spór? bo nie mogę doczytać na all.
Butki drogie nie były, bo 30 zł z przesyłką, ale jednak...
nie lubię nieuczciwych sprzedawców.
Angel, mi też jest się trudno rozstać z ubrankami, z których Zuzanka wyrosła. I trzymam dla Kornelki choć mąż ma nadzieję na syna
piękne imię i Kornel tez mi się podoba

Cytat:
a w jakich proporcjach ?

ja trzymam dla Blanki albo Laury
no następna walczyłam o te imiona, a jest Maja

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
zrobiłam porządki w szafie, wyrzuciłam wszystko czego już nie noszę i się okazało że zostawiłam 2 bluzki na krzyż no nic na lato muszę się obkupić, mąż nie będzie zadowolony
u mnie to samo

polećcie mi jakiś środek do mycia stali nierdzewnej
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:57   #2820
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas różnie z tym bywa.
najgorzej jest kiedy muszę podać jej lek w nocy, wtedy drze się strasznie.

Cytat:
O kurcze, biedna Lenka A jak odciągacie? Ja jutro zamierzam poszukać w aptece gdzieś tego Katarka do odkurzacza, co Sojka polecała na wszelki wypadek, bo moje dziecię dzisiaj po południu też dostało kataru, na razie nie ma tragedii, ale kto wie co będzie jutro...
kupiłam to urządzenie, które podłącza się do odkurzacz, tylko nie Katarek, jakiś inny ale też super. naprawdę rewelacja

Lilka, poszukaj też w sklepach z artykułami dziecięcymi, ja tam dostałam
w żadnej aptece nie było.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
jejku biedna Lenka zdrówka dla niej
http://allegro.pl/nebulizator-microl...085073756.html
mam taki.

dziękuję, chyba się zdecyduję.
a co do niego nalewasz?

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
za wagę!a pytałaś może o te inne szczepienia,czy one ze względu na wadę wrodzoną nerek?

tak,nie słucha się wcale.Trzeba mu 10x powtarzać.Dziś mieliśmy b.ciężki dzień.Najpierw Kubuś marudził,bo nie mógł zasnąć a jak mu się to udało,to jego starszy brat go wybudził
Wyszłam z nim na podwórko i zasnął w wózku.Pospał 3godz.co dawno mu się nie zdarzało,a ja w tym czasie nie mogłam poradzić sobie z Jurkiemchyba jestem złą matką,bo nie umiem sobie poradzić z własnym dzieckiemżeby tego było mało,na koniec pokłóciliśmy się z mężem ostro

Z tym karmieniem to chyba tak nie do końca...kiedyś była już o tym mowanp.moja siostra synka karmiła do 3r.ż .i ciągle jej chorują,ale to przez częste kiszenie dzieci zimą w domu i palenie w centralnym na maxa i nie wietrzenie.

dla dzielnej Zosieńki.
Kuba też się nie opiera,w sensie,że na wyprostowanych rękach przed sobą

w łódeczkę,ale dłoń chodzi tylko od dołu ku głowie,żeby wydzielina spływała.Doktorka mówiła,że jak dziecko płacze przy takiej inhalacji to lepiej mu się to wszystko odrywa.Ja mam inhalator soho.
http://www.bonprix.pl/produkt/szorty...5?category=374
a ja głupia pała oklepywałam w różne strony
dzięki, od dzisiaj robię jak trzeba.

Lena też się nie opiera na dłoniach ale dwóch neurologów potwierdziło, że to nic niepokojącego, ma jeszcze czas.
także spokojnie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Witam,chyba pierwszy raz o tak późnej porze.
Milka wreszcie śpi-drzemki jej sie zupełnie poprzestawialy.marudna jest strasznie.nie wiem czy to skok może być?(5 mc trzasnal).W każdym razie w ciagu dnia widać,ze jest padnieta a za cholerę nie pójdzie spać.konczy sie płaczem,lulaniem i w końcu ....poprawa humoru i zero spania!
Katar nareszcie przechodzi-lekarz oznajmił,ze nie widzi nic poważnego-osluchal i wszystko ok-ale dobrze,ze poszliśmy dla świętego spokoju..
Ale jestem padnieta-dużo noszenia było przez ostatnie dni i mało spania.

Tak,dokładnie:dłoń w łódeczke i oklepywac z dołu do góry!
Współczuje tego co przechodzisz w nocy-my 2 razy na noc odtykalismy nochala,bo tak cieżko oddychalo sie Milce.na szczęście idzie ku lepszemu
Zdrowka dla Leny!

Wogole szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim maluchom!co to sie porobilo ostatnio?zdrowiec mi tu!
super, że Milka ma się lepiej
a ile czasu męczył ją katar?

Cytat:
Witamy się i my, Kinga od rana spokojna, ładnie się bawi, kataru już nie ma, ale jak jej zajrzałam do buzi ma takie dziąsło podpuchnięte i czerwone, że aż strach co się będzie dzisiaj działo.

kciuki za ząbki, niech szybko i bezboleśnie wyjdą

Cytat:

biedna mała....moja też w nocy sie krztusiła, jakaś flegma w gardle z nosa jej siedzi i nie umie sie jej pozbyć. Wogóle ten katar taki niby lekki, bo ciurkiem nie leci, ale w środku siedzi i wyciągnąć sie nie da. Pokasłuje chyba od tej flegmy
moja też pokasłuje od czasu do czasu. i nos też zapchany bo niewiele odciągam a ciągle jej tam rzęzi.
mam jej podawać krople deflegmin i faktycznie po jednym dniu zaczęło powoli spływać. bardzo powoli ale coraz lżej jej oddychać, bo nocą się dusiła

Cytat:
U nas też standardem jest pobudka o 6, bo wtedy Tż wstaje do pracy a cicho być nie potrafi. Ja też tak będę wstawać gdy wrócę do pracy, więc już niech tak zostanie.

Marta, wskocz mu sama do wanny i zobaczysz co się wtedy stanie jak Cię znowu odtrąci to chyba trzeba poważnie pogadać.
ja bym się obraziła na całego.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-03-20 o 14:00
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości