Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 09:02   #4561
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

dzień dobry

idziemy za godzinę do lekarza
Ala kaszle raz lepiej raz gorzej
natomiast dzisiaj już 3 kupa jest :/
nie wiem co jest. nawet jak coś a'la rota miała w grudniu to tak nie kupkała :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:35   #4562
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Dzień dobry.

A my jutro idziemy do lekarza
Okazało się, że moja mama ma koklusz i musimy jeszcze raz zbadać Dominika pod tym kątem, bo przecież dalej kaszle
Niby prawdopodobieństwo, że go zaraziła jest niewielkie, no ale jest. Mieli kontakt w okresie kiedy mogła już zarażać. Cała rodzinka na antybiotyku.
A na dodatek mieliśmy szczepienie 1,5 tygodnia temu. Niby lekarka powiedziała, że to inny rodzaj szczepów, żeby się nie martwić, ale jakoś cały czas myślę..... A na wynik parę dni się czeka ....

Z pozytywów, mamy już upatrzone miejsce na wakacje.
Jeśli wszystko się uda, jedziemy w dwie pary końcem czerwca, początkiem lipca.

http://www.zula.afr.pl/

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:45   #4563
83monia
Zakorzenienie

ja tak juz drugie dziecko stawiam do kąta - ponoc to odpowiednik karnego jezyka. najsmieszniejesze jest to ze kiga szybko sie tam uspokaja, artur nie. i że jak artur tam stoi to kinga chce mu towarzyszyc wiec chyba nie kuma zbytnio o co chodzi...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:06   #4564
mme_audrey
Raczkowanie

Utknęłam w innej czasoprzestrzeni
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:21   #4565
myha82
Wtajemniczenie

JACIEEE ale fajne te domki Jaki jest koszt wynajecia?
Ja w tym roku znów nie bede miała wakacji
Mam nadzieje,ze do Dominisia nic sie nie przyplatało. Zawsze warto sprawdzic.

My chyba mamy jakis problemy żaoładkowe po antybiotyku. Dzisiaj o 4 rano palkaal chyba z 45 minut. Mama móiła, ze jak wstaął to trzymała sie za brzuch a potem zrobiła niefajan kupke.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

a juz znalałam cennik

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

AUDREY co sie dzieje?

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2013-03-20 o 10:21
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:43   #4566
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Okazało się, że moja mama ma koklusz i musimy jeszcze raz zbadać Dominika pod tym kątem, bo przecież dalej kaszle
Niby prawdopodobieństwo, że go zaraziła jest niewielkie, no ale jest. Mieli kontakt w okresie kiedy mogła już zarażać. Cała rodzinka na antybiotyku.
A na dodatek mieliśmy szczepienie 1,5 tygodnia temu. Niby lekarka powiedziała, że to inny rodzaj szczepów, żeby się nie martwić, ale jakoś cały czas myślę..... A na wynik parę dni się czeka ....
a jednak Jacieńku... Trzymam kciuki żeby wyniki Dominika były dobre!

Myha a jaki macie antybiotyk? Zuze załatwił augumentin. Miała straszne bóle brzucha i taką biegunkę jakiej jeszcze nie widziałam.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Nie wyrobiłam się z blogiem :/. Może dzisiaj się uda
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:48   #4567
myha82
Wtajemniczenie

My mamy Amotaks czy jakos tak

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 11:36   #4568
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co do karnych jeżyków to ja jestem na nie
Co do "nie wolno" - staram się tak nie mówić. Mówię "nie chcę, żebyś tak robił". Dla dorosłego sens ten sam, dla dziecka ponoć to pierwsze jest nieprzyswajalne, a drugie owszem
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a myślałam, że tylko ja jedna Ja jestem przeciwnikiem time-outu u dzieci młodszych niż 4 lata, a i u tych tylko w sytuacjach naprawdę wyjątkowych.
Ja odwracam uwagę, albo ignoruję, zeleży o co afera. No i daje prawo do złości i płaczu.
Ja też jestem na nie karnym jeżykom. I też staram się mówić raczej, że to ja nie chcę, żeby tego robił (moc lektur o dzieciach
Jak najbardziej uważam, że ma prawo się złościć i płakać, tupać itd., tylko że reszta domowników tego nie rozumie. Patryk już świetnie wie, co na kogo działa (jak bardzo musi rozpaczać, żeby osiągnąć swoje - tata i babcia wymiękają szybko)
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ale zauważyłam, że najwięcej histeryzuje, jak zmęczona jest, a szkoda jej czasu na spanie..i tak sama ze sobą walczy
U nas to samo.

Aania
po priorixie Patryk miał kilka takich krostek chyba, koleżanki syn też. Ale przyznam się, że już trochę zapomniałam, jak to wyglądało. Generalnie jesli to po szczepionce, to nie masz się co martwić.

Jestem pełna podziwu dla Waszych umiejętności szydełkowychklask i: Widzę, że kolejne forumowiczki łapiąbakcyla Jeszcze chwila i ja wyciagnę szydełko

Zdrówka dla chorych!
My też dziś idziemy do lekarza, bo Patryk ma trochę spuchnietą i zaczerwienioną powiekę. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Teraz spi, ale wstał o 5:30 A noc też taka sobie (to akurat żadna nowość).

Ale nabrałyście tempa z postami. Albo kilka postów przez dzień, albo kilka stron Nie nadążąm. Przy Patrykowi nie ma szans siąść przy komputerze. Teraz nauczył się sam go włączać i już wie, że najpierw trzeba zasilanie włączyć
Stary 2013-03-20, 11:49   #4569
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Isia
świetne czapy.
Alicja bosko wygląda w myszce, Iwa chyba zamówię.
Brumek miałam pytać jak kalosze się podobają? była okazja testować?
Jacie kurce jednak. mam nadzieje że mama się szybko upora i Domek nie złapała tego gów*a.
Miejsce wydaje się być świetne, w 6 osób w okresie nie wakacyjnym całkiem tanio wychodzi.

My nie mamy planów wakacyjnych, u nas wszystko na spontanie wychodzi, bez rezerwacji. Tż ma zryw pt "jedziemy za tydzień", wsiadamy i jedziemy. Z jego pracą nic nie można zaplanować. ( i to wstępnie). Myślałam o szczawnicy w tym roku, i dzień do zakopca. Morze też mi się marzy, oj...marzy..
Audrey ja już dawno utknęłam w takim miejscu. Przytłacza mnie to. Byle do wiosny, będzie lepiej.

Idę robić oponki.
Stary 2013-03-20, 12:18   #4570
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Powiedziałam przedwczoraj o buncie i w związku z tym Tymek od wczoraj gra mi na nosie i pokazuje całą swoją aniołkowatość w czystej postaci
Tylko w nocy był dziwny incydent, bo obudził się o 1 z największą histerią, jaką do tej pory przeżyliśmy. Zanosił się od płaczu. Nie mogłam go uspokoić. Był jak w amoku. Szarpał się, dławił, ciskał. Nie dawał się przytulić, nawet piersi nie chciał. Ale jak się odsuwałam, to wyciągał do mnie rączkę. Z tym że co jej dotknęłam, to znowu rozpacz. I tak ze 20 minut I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a myślałam, że tylko ja jedna Ja jestem przeciwnikiem time-outu u dzieci młodszych niż 4 lata, a i u tych tylko w sytuacjach naprawdę wyjątkowych.
Ja odwracam uwagę, albo ignoruję, zeleży o co afera. No i daje prawo do złości i płaczu.
Zdecydowanie nie Ty jedna

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
O kurczę, ale miałaś nosa, że przeczuwałaś, że to koklusz! Niedobrze. Mam nadzieję, ze mamie pomogą szybko.
No i z całych sił ściskam kciuki za wyniki Dominika

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Utknęłam w innej czasoprzestrzeni
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja też jestem na nie karnym jeżykom. I też staram się mówić raczej, że to ja nie chcę, żeby tego robił (moc lektur o dzieciach
Jak najbardziej uważam, że ma prawo się złościć i płakać, tupać itd., tylko że reszta domowników tego nie rozumie. Patryk już świetnie wie, co na kogo działa (jak bardzo musi rozpaczać, żeby osiągnąć swoje - tata i babcia wymiękają szybko)
Dokładnie!
Ba, nawet chcę, żeby Tymek się złościł i widział, że ja tę złość akceptuję. Ze to normalne uczucie, też czasem potrzebne i nie trzeba się go wstydzić, czy go w sobie dusić.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek miałam pytać jak kalosze się podobają? była okazja testować?
Nie było kiedy, bo cały czas śnieg leży. Leży i sypie nowy. Tylko po domu kilka razy chodził, bo kazał sobie zakładać i nie chciał zdjąć

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-20 o 21:50
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:23   #4571
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej

Brumku a wiesz, że podobny hardcore z Hanią mieliśmy?
czy Tymuś miał wtedy oczy otwarte, ale takie jakby nieprzytomne jakby dalej spał?
to się chyba fachowo zwie lęki nocne
najlepiej dziecka wtedy nie wybudzać tylko uważać żeby sobie nic nie zrobiło
jak się uspokoi to z powrotem zasypia spokojnie i zazwyczaj nic rano z tego nie pamięta
Hania miała takie akcje jak miała czas, że w dzień nie spała - z przemęczenia
albo jak miała dzień przeładowany nowościami
ja ją wtedy chciałam tulić, trzymać za rączkę a ona siedziała, odpychała nas jak się ją tylko dotknęło :/

Eve, Myha, Patik jak się zdecydujecie czy chcecie i co chcecie to dajcie znać na PW żeby mi nie umknęło gdzieś czasem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:27
Stary 2013-03-20, 12:31   #4572
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
czy Tymuś miał wtedy oczy otwarte, ale takie jakby nieprzytomne jakby dalej spał?
jak się uspokoi to z powrotem zasypia spokojnie i zazwyczaj nic rano z tego nie pamięta
ja ją wtedy chciałam tulić, trzymać za rączkę a ona siedziała, odpychała nas jak się ją tylko dotknęło :/
Tak, oczy wytrzeszczone, ale jak nieprzytomny się zachowywał. Tzn. nie było z nim najmniejszego kontaktu. No i rano na pewno nie pamiętał, bo uśmiech radosny od samej pobudki ma
Lęki nocne kojarzyły mi się gdzieś tak z 3-latkami? U takich malców też są? I co to właściwie jest? Koszmary?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

A, Teliczku, miałam Ci jeszcze napisać, że podejrzałam tę stronę "Co jeść" i faaaajna jest I artykuły fajne i przepisy. Już kilka zapisałam
Edit: wsiąkłam w nią na amen Czytam i czytam.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:52
Stary 2013-03-20, 12:38   #4573
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Znowu wiekszosc chora
U nas tez duzo dzieci z biegunka

A u Ewci pocztaki kataru znowu...
zaczełysmy odsniezac, bo nawet nie moza sie do nas dostac ale snieg bardzo wilgotny i ciezki jak beton

Chce wiosny..............

My tez miałysmy w nocy mała niespodzianke...Ewka rozwaliła łożeczko...został materac...cały pokoj w szczebelkach
Budzi sie w nocy srednio co 2h i kopie w boki łozeczka albo wstaje i nim szarpie...i sie rozleciało-silne to moje dziewcze

Ale dzieki temu czekamy wąłsnie na tż'ta z wiertarka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0059.jpg (127,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0056.jpg (97,2 KB, 21 załadowań)
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 12:40   #4574
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku Hania jak miała 3-latka to już nie pamiętałam, że takie przejścia z nią mieliśmy.
z tego co rozmawiałam wtedy z pediatrą i czytałam w necie to dziecko przeżywa to co działo się za dnia.
zazwyczaj taki "atak" pojawia się w 1 fazie snu - najgłębszego - z tego co pamiętam to do ok. 3-4 godzin po zaśnięciu - my mogliśmy wg Hani wtedy zegarki dosłownie ustawiać.
to nie są koszmary czy złe sny a bardziej niedojrzałość układu nerwowego.
tu masz np, różnice pomiędzy koszmarami a lękami

Tymuś mi się wydaje, że on taki wrażliwy chłopiec chyba troszkę??
ale może się mylę

http://www.rodzinko.pl/zdrowie-maluc...zera-enie.html

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-20, 12:42   #4575
myha82
Wtajemniczenie

ISIAOK strach sie bac
BRUMKU u nas podobnie wygladało. nie dała sie w ogóle dotknac po czym nagle powidzieała pic, napiła sie i poszla spac. Jak TŻ chciał ja wziasc narece to go biła.
IW ja ciagle mysle. Do czego mi taka czapeczka bedzie pasowac

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 12:49   #4576
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Isia wowowow ale śniegu!!!!

Myha no jak to do wszystkiego
jaki macie kolor kurteczki na wiosnę? - o ile już macie

a Brumku bo mi się przypomniało bo Hania bajkę właśnie ogląda
nie wiem czy Tymusiowi bajki puszczasz, ale pewnie by mu się spodobała. jest odcinek Krecika pt. Krecik zegarmistrzem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:54
Stary 2013-03-20, 13:00   #4577
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
A u Ewci pocztaki kataru znowu...
zaczełysmy odsniezac, bo nawet nie moza sie do nas dostac ale snieg bardzo wilgotny i ciezki jak beton

Chce wiosny..............

My tez miałysmy w nocy mała niespodzianke...Ewka rozwaliła łożeczko...został materac...cały pokoj w szczebelkach
Budzi sie w nocy srednio co 2h i kopie w boki łozeczka albo wstaje i nim szarpie...i sie rozleciało-silne to moje dziewcze

Ale dzieki temu czekamy wąłsnie na tż'ta z wiertarka
Ewuś - nie daj się!!!

U nas taka sama zima.
Ale Ewie to widać nie przeszkadza. Tymusiowi tez nie
I w sumie mi też Wczoraj, jak się przedzierałam przez zaśnieżone chodniki i jeszcze mi na głowę sypało, to sobie myślałam, że wolę to jednak od takiego zwykłego mrozu, nawet z ładną pogodą, ale bez śniegu. Może dziwne, ale chyba tak mam.

A noc - co ona tam wyczyniała? Toż to he-woman

Jak dziś serniczkek? Bo dla mnie to najlepszy zawsze własnie taki na drugi-trzeci dzień
Cytat:
Brumku Hania jak miała 3-latka to już nie pamiętałam, że takie przejścia z nią mieliśmy.
z tego co rozmawiałam wtedy z pediatrą i czytałam w necie to dziecko przeżywa to co działo się za dnia.
zazwyczaj taki "atak" pojawia się w 1 fazie snu - najgłębszego - z tego co pamiętam to do ok. 3-4 godzin po zaśnięciu - my mogliśmy wg Hani wtedy zegarki dosłownie ustawiać.
to nie są koszmary czy złe sny a bardziej niedojrzałość układu nerwowego.
tu masz np, różnice pomiędzy koszmarami a lękami

Tymuś mi się wydaje, że on taki wrażliwy chłopiec chyba troszkę??
ale może się mylę

http://www.rodzinko.pl/zdrowie-maluc...zera-enie.html
O widzisz, dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Nie wiedziałam o tym.
I tak właśnie było - 4 godziny po zaśnięciu.
A czy Tymuś wrażliwy? Szczerze mówiąc nie wydaj mi się specjalnie wrażliwy

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU u nas podobnie wygladało. nie dała sie w ogóle dotknac po czym nagle powidzieała pic, napiła sie i poszla spac. Jak TŻ chciał ja wziasc narece to go biła.
No to może faktycznie w taki wiek wkroczylismy, ze teraz sporo dzieciaków będzie to miało...

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
a Brumku bo mi się przypomniało bo Hania bajkę właśnie ogląda
nie wiem czy Tymusiowi bajki puszczasz, ale pewnie by mu się spodobała. jest odcinek Krecika pt. Krecik zegarmistrzem
Tymuś bajek nie ogląda jeszcze. W sumie to jeszcze dotąd żadnej nie widział Nawet nie wiedziałam, że dzisiejsze dzieci tez Krecika oglądają. Bajka wielopokoleniowa

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-20 o 12:59
Stary 2013-03-20, 13:07   #4578
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku Hani akurat Krecik się podoba

Ala pewnie też by bajek nie oglądała albo jakąś 1 ulubioną
Hania w jej wieku to Elmo kochała nad życie i tak jak teraz Ala ma myszkę tak Hania miała Elmo wtedy
ale Hania czasami coś ogląda no to i Ala popatrzy trochę (nie jestem z tego zadowolona i jak Hania w domu to ogląda jak Ala śpi, a tak to nie ma innego wyjścia....)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-20, 13:18   #4579
myha82
Wtajemniczenie

IW kurteczki mamy oczywiscie w kolorze rózowym

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 13:38   #4580
patik87
Zakorzenienie

Isia toż to strong women.
My dzisiaj też wyszłyśmy na dwór, mimo smarków. Same jesteśmy w domu i niestety ja jej nie odciągnę, bo 1 osoba musi trzymać. To juz 3 katar przy którym obiecuję sobie że zamawiam " katarek" i nie meczę się i dziecka fridą

Ubrania na wiosnę mamy z głowy, ( kurtka z ciuszka)

Myha a mi się przejadł różowy kolor. I teraz staram się tak dobierać ubiory żeby nie była cała w różu. ( nawet czarną bluzę jej kupiłam i spodnie dresowe chłopięce )

Brumek
czyli się podobają? dobrze w nich chodzi ?

Mam oponki, pyszne wyszły. Pokusić Was
Stary 2013-03-20, 13:42   #4581
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Eve, Myha, Patik jak się zdecydujecie czy chcecie i co chcecie to dajcie znać na PW żeby mi nie umknęło gdzieś czasem
z arturem do dzis mamy takie akcje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:48   #4582
myha82
Wtajemniczenie

PATIK ona do tej pory mało dziewczeca była. Zedro sukienejk, spódnic itd. Rózu tez u nas jak na lekarstwo. Dosc duzo mam ubranek powiedzmy w kolorach chlopiecych. Teraz akurat tak sie złozyło,ze udało anm sie w lumpku kupic kurteczki na wiosne w kolorze rózowym. W tamtym roku miała granatowe

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 13:49   #4583
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Czesc,

Teraz dopadlo mnie

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 13:52   #4584
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
IW kurteczki mamy oczywiscie w kolorze rózowym

hehe to co nie pasuje?

ok, ale nie chcę namawiać
zastanów się na spokojnie i jak coś to pisz

Żaneta czapka dla Emilie w 75% zrobiona. myślę, że dzisiaj będzie skończona
fajnie będzie wyglądać to połączenie kolorów!
tylko mam jeszcze pytanie o warkoczyki od tych uszu - myślałam zrobić 3 kolorowe takiej jak na czapce kolory: biel+czerń+czerwień co Ty na to?
bo jak całe białe byś wolała czy inne to nie ma sprawy tylko wydaje mi się, że 3-kolorowe fajnie tą biel przełamią

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-20, 14:01   #4585
myha82
Wtajemniczenie

IW myslisz ze bedzie taka czarna z czerwona kokarda pasowac?

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 14:05   #4586
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
IW myslisz ze bedzie taka czarna z czerwona kokarda pasowac?

z różową???

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-20, 14:24   #4587
myha82
Wtajemniczenie

Tak mysle o rózowej ale tylko kokardzie w białe kropki

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 14:28   #4588
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Tak mysle o rózowej ale tylko kokardzie w białe kropki
no no czapka czarna + kokarda różowa
i różowa obwódka dołem

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-20, 14:31   #4589
myha82
Wtajemniczenie

IW widze, ze masz wizje Ale mozemy odłozyc to za jakis czas bo u mnie juz wiatr hula na koncie

Martynka

Natalka
Stary 2013-03-20, 16:27   #4590
aania_20
Zakorzenienie

witam wiosennie

Cytat:
My szczepiliśmy MMRII, więc nie pomogę To dość szybko jak na objaw po tej szczepionce, ale może i to :noniewiem"W każdym razie taka wysypka "odrowata" wcale nie jest groźna i sama mija. A gorączki nie ma?
gorączki nie, lekki stan podgorączkowy, ale w zasadzie nic więcej sie nie dzieje, mam nadzieję że na tym się skończy
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

U nas to samo.

Aania
po priorixie Patryk miał kilka takich krostek chyba, koleżanki syn też. Ale przyznam się, że już trochę zapomniałam, jak to wyglądało. Generalnie jesli to po szczepionce, to nie masz się co martwić.

Zdrówka dla chorych!
My też dziś idziemy do lekarza, bo Patryk ma trochę spuchnietą i zaczerwienioną powiekę. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Teraz spi, ale wstał o 5:30 A noc też taka sobie (to akurat żadna nowość).

1 - u nas to samo, każdego na swój sposób rozpracowuje, najłatwiej idzie mu z dziadkiem
2 - dzięki
3- kciuki za wizytę!

Cytat:
Tylko w nocy był dziwny incydent, bo obudził się o 1 z największą histerią, jaką do tej pory przeżyliśmy. Zanosił się od płaczu. Nie mogłam go uspokoić. Był jak w amoku. Szarpał się, dławił, ciskał. Nie dawał się przytulić, nawet piersi nie chciał. Ale jak się odsuwałam, to wyciągał do mnie rączkę. Z tym że co jej dotknęłam, to znowu rozpacz. I tak ze 20 minut I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.

Brumeczku, pamiętasz jak ja o tym pisałam? Wtedy mi dziewczyny o nocnych lękach mówiły, pediatra tylko to potwierdziła. A od koszmarów różnią się np tym, że przy lękach dziecko nie daje się przytulić. U nas tak się teraz zdarza, ja wtedy po prostu siadam obok na fotelu i czekam, po kilku minutach sam przychodzi i daje się uśpić.
Jedyna pociecha, że większość dzieci wyrasta

Przepraszam że nie odniosę się do większości postów, ale dopiero wróciłam do domu, bo w drodze na usg okazało się że muszę jechać prosto na uczelnię, i na jutro mam do napisania jeden artykuł, nie wiem kiedy to zrobię.

A badanie super, mały posłuchał taty i siedzi głową w dół, oby mu się już nie zmieniło
No i waży już 2700
Lekarz stwierdził że wszelkie parametry wzorowe, zbadał dokładnie wszystko co się da, właśnie dlatego lubię do niego chodzić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości