|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
dzień dobry
idziemy za godzinę do lekarza Ala kaszle raz lepiej raz gorzej natomiast dzisiaj już 3 kupa jest :/ nie wiem co jest. nawet jak coś a'la rota miała w grudniu to tak nie kupkała :/
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dzień dobry.
A my jutro idziemy do lekarza ![]() Okazało się, że moja mama ma koklusz i musimy jeszcze raz zbadać Dominika pod tym kątem, bo przecież dalej kaszle ![]() Niby prawdopodobieństwo, że go zaraziła jest niewielkie, no ale jest. Mieli kontakt w okresie kiedy mogła już zarażać. Cała rodzinka na antybiotyku. A na dodatek mieliśmy szczepienie 1,5 tygodnia temu. Niby lekarka powiedziała, że to inny rodzaj szczepów, żeby się nie martwić, ale jakoś cały czas myślę..... A na wynik parę dni się czeka .... Z pozytywów, mamy już upatrzone miejsce na wakacje. Jeśli wszystko się uda, jedziemy w dwie pary końcem czerwca, początkiem lipca. http://www.zula.afr.pl/
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak juz drugie dziecko stawiam do kąta - ponoc to odpowiednik karnego jezyka. najsmieszniejesze jest to ze kiga szybko sie tam uspokaja, artur nie. i że jak artur tam stoi to kinga chce mu towarzyszyc
wiec chyba nie kuma zbytnio o co chodzi...
|
|
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Utknęłam w innej czasoprzestrzeni
|
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE ale fajne te domki
Ja w tym roku znów nie bede miała wakacji ![]() Mam nadzieje,ze do Dominisia nic sie nie przyplatało. Zawsze warto sprawdzic. My chyba mamy jakis problemy żaoładkowe po antybiotyku. Dzisiaj o 4 rano palkaal chyba z 45 minut. Mama móiła, ze jak wstaął to trzymała sie za brzuch a potem zrobiła niefajan kupke. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- a juz znalałam cennik ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- AUDREY co sie dzieje? Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-03-20 o 10:21 |
|
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myha a jaki macie antybiotyk? Zuze załatwił augumentin. Miała straszne bóle brzucha i taką biegunkę jakiej jeszcze nie widziałam. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Nie wyrobiłam się z blogiem :/. Może dzisiaj się uda
|
|
|
#4568 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak najbardziej uważam, że ma prawo się złościć i płakać, tupać itd., tylko że reszta domowników tego nie rozumie. Patryk już świetnie wie, co na kogo działa (jak bardzo musi rozpaczać, żeby osiągnąć swoje - tata i babcia wymiękają szybko) Cytat:
Aania po priorixie Patryk miał kilka takich krostek chyba, koleżanki syn też. Ale przyznam się, że już trochę zapomniałam, jak to wyglądało. Generalnie jesli to po szczepionce, to nie masz się co martwić. Jestem pełna podziwu dla Waszych umiejętności szydełkowych klask i: Widzę, że kolejne forumowiczki łapiąbakcyla Jeszcze chwila i ja wyciagnę szydełko![]() Zdrówka dla chorych! My też dziś idziemy do lekarza, bo Patryk ma trochę spuchnietą i zaczerwienioną powiekę. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Teraz spi, ale wstał o 5:30 A noc też taka sobie (to akurat żadna nowość).Ale nabrałyście tempa z postami. Albo kilka postów przez dzień, albo kilka stron Nie nadążąm. Przy Patrykowi nie ma szans siąść przy komputerze. Teraz nauczył się sam go włączać i już wie, że najpierw trzeba zasilanie włączyć
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Isia świetne czapy. Alicja bosko wygląda w myszce, Iwa chyba zamówię. Brumek miałam pytać jak kalosze się podobają? była okazja testować? Jacie kurce jednak. mam nadzieje że mama się szybko upora i Domek nie złapała tego gów*a.Miejsce wydaje się być świetne, w 6 osób w okresie nie wakacyjnym całkiem tanio wychodzi. My nie mamy planów wakacyjnych, u nas wszystko na spontanie wychodzi, bez rezerwacji. Tż ma zryw pt "jedziemy za tydzień", wsiadamy i jedziemy. Z jego pracą nic nie można zaplanować. ( i to wstępnie). Myślałam o szczawnicy w tym roku, i dzień do zakopca. Morze też mi się marzy, oj...marzy.. Audrey ja już dawno utknęłam w takim miejscu. Przytłacza mnie to. Byle do wiosny, będzie lepiej. Idę robić oponki.
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Powiedziałam przedwczoraj o buncie i w związku z tym Tymek od wczoraj gra mi na nosie i pokazuje całą swoją aniołkowatość w czystej postaci ![]() Tylko w nocy był dziwny incydent, bo obudził się o 1 z największą histerią, jaką do tej pory przeżyliśmy. Zanosił się od płaczu. Nie mogłam go uspokoić. Był jak w amoku. Szarpał się, dławił, ciskał. Nie dawał się przytulić, nawet piersi nie chciał. Ale jak się odsuwałam, to wyciągał do mnie rączkę. Z tym że co jej dotknęłam, to znowu rozpacz. I tak ze 20 minut I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.Cytat:
![]() Cytat:
No i z całych sił ściskam kciuki za wyniki Dominika ![]() Co się dzieje? Cytat:
Ba, nawet chcę, żeby Tymek się złościł i widział, że ja tę złość akceptuję. Ze to normalne uczucie, też czasem potrzebne i nie trzeba się go wstydzić, czy go w sobie dusić. Nie było kiedy, bo cały czas śnieg leży. Leży i sypie nowy. Tylko po domu kilka razy chodził, bo kazał sobie zakładać i nie chciał zdjąć
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-20 o 21:50 |
|||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Brumku a wiesz, że podobny hardcore z Hanią mieliśmy? czy Tymuś miał wtedy oczy otwarte, ale takie jakby nieprzytomne jakby dalej spał? to się chyba fachowo zwie lęki nocne najlepiej dziecka wtedy nie wybudzać tylko uważać żeby sobie nic nie zrobiło jak się uspokoi to z powrotem zasypia spokojnie i zazwyczaj nic rano z tego nie pamięta Hania miała takie akcje jak miała czas, że w dzień nie spała - z przemęczenia albo jak miała dzień przeładowany nowościami ja ją wtedy chciałam tulić, trzymać za rączkę a ona siedziała, odpychała nas jak się ją tylko dotknęło :/ Eve, Myha, Patik jak się zdecydujecie czy chcecie i co chcecie to dajcie znać na PW żeby mi nie umknęło gdzieś czasem
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-20 o 12:27 |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lęki nocne kojarzyły mi się gdzieś tak z 3-latkami? U takich malców też są? I co to właściwie jest? Koszmary? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A, Teliczku, miałam Ci jeszcze napisać, że podejrzałam tę stronę "Co jeść" i faaaajna jest ![]() Edit: wsiąkłam w nią na amen Czytam i czytam.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-20 o 12:52 |
|
|
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Znowu wiekszosc chora ![]() U nas tez duzo dzieci z biegunka ![]() A u Ewci pocztaki kataru zaczełysmy odsniezac, bo nawet nie moza sie do nas dostac ale snieg bardzo wilgotny i ciezki jak beton ![]() Chce wiosny.............. My tez miałysmy w nocy mała niespodzianke...Ewka rozwaliła łożeczko...został materac...cały pokoj w szczebelkach ![]() Budzi sie w nocy srednio co 2h i kopie w boki łozeczka albo wstaje i nim szarpie...i sie rozleciało-silne to moje dziewcze ![]() Ale dzieki temu czekamy wąłsnie na tż'ta z wiertarka |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku Hania jak miała 3-latka to już nie pamiętałam, że takie przejścia z nią mieliśmy.
z tego co rozmawiałam wtedy z pediatrą i czytałam w necie to dziecko przeżywa to co działo się za dnia. zazwyczaj taki "atak" pojawia się w 1 fazie snu - najgłębszego - z tego co pamiętam to do ok. 3-4 godzin po zaśnięciu - my mogliśmy wg Hani wtedy zegarki dosłownie ustawiać. to nie są koszmary czy złe sny a bardziej niedojrzałość układu nerwowego. tu masz np, różnice pomiędzy koszmarami a lękami Tymuś mi się wydaje, że on taki wrażliwy chłopiec chyba troszkę?? ale może się mylę ![]() http://www.rodzinko.pl/zdrowie-maluc...zera-enie.html
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
ISIAOK strach sie bac
![]() BRUMKU u nas podobnie wygladało. nie dała sie w ogóle dotknac po czym nagle powidzieała pic, napiła sie i poszla spac. Jak TŻ chciał ja wziasc narece to go biła. IW ja ciagle mysle. Do czego mi taka czapeczka bedzie pasowac ![]()
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Isia wowowow ale śniegu!!!!
Myha no jak to do wszystkiego ![]() jaki macie kolor kurteczki na wiosnę? - o ile już macie ![]() a Brumku bo mi się przypomniało bo Hania bajkę właśnie ogląda ![]() nie wiem czy Tymusiowi bajki puszczasz, ale pewnie by mu się spodobała. jest odcinek Krecika pt. Krecik zegarmistrzem
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-20 o 12:54 |
|
|
|
#4577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas taka sama zima. Ale Ewie to widać nie przeszkadza. Tymusiowi tez nie ![]() I w sumie mi też Wczoraj, jak się przedzierałam przez zaśnieżone chodniki i jeszcze mi na głowę sypało, to sobie myślałam, że wolę to jednak od takiego zwykłego mrozu, nawet z ładną pogodą, ale bez śniegu. Może dziwne, ale chyba tak mam.A noc - co ona tam wyczyniała? Toż to he-woman ![]() Jak dziś serniczkek? Bo dla mnie to najlepszy zawsze własnie taki na drugi-trzeci dzień ![]() Cytat:
I tak właśnie było - 4 godziny po zaśnięciu. A czy Tymuś wrażliwy? Szczerze mówiąc nie wydaj mi się specjalnie wrażliwy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że dzisiejsze dzieci tez Krecika oglądają. Bajka wielopokoleniowa
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-20 o 12:59 |
||||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku Hani akurat Krecik się podoba
![]() Ala pewnie też by bajek nie oglądała albo jakąś 1 ulubioną Hania w jej wieku to Elmo kochała nad życie i tak jak teraz Ala ma myszkę tak Hania miała Elmo wtedy ale Hania czasami coś ogląda no to i Ala popatrzy trochę (nie jestem z tego zadowolona i jak Hania w domu to ogląda jak Ala śpi, a tak to nie ma innego wyjścia....)
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Isia toż to strong women.
![]() My dzisiaj też wyszłyśmy na dwór, mimo smarków. Same jesteśmy w domu i niestety ja jej nie odciągnę, bo 1 osoba musi trzymać. To juz 3 katar przy którym obiecuję sobie że zamawiam " katarek" i nie meczę się i dziecka fridą ![]() Ubrania na wiosnę mamy z głowy, ( kurtka z ciuszka) Myha a mi się przejadł różowy kolor. I teraz staram się tak dobierać ubiory żeby nie była cała w różu. ( nawet czarną bluzę jej kupiłam i spodnie dresowe chłopięce ) Brumek czyli się podobają? dobrze w nich chodzi ? Mam oponki, pyszne wyszły. Pokusić Was
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
PATIK ona do tej pory mało dziewczeca była. Zedro sukienejk, spódnic itd. Rózu tez u nas jak na lekarstwo. Dosc duzo mam ubranek powiedzmy w kolorach chlopiecych. Teraz akurat tak sie złozyło,ze udało anm sie w lumpku kupic kurteczki na wiosne w kolorze rózowym. W tamtym roku miała granatowe
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc,
Teraz dopadlo mnie
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to co nie pasuje? ![]() ok, ale nie chcę namawiać ![]() zastanów się na spokojnie i jak coś to pisz ![]() Żaneta czapka dla Emilie w 75% zrobiona. myślę, że dzisiaj będzie skończona ![]() fajnie będzie wyglądać to połączenie kolorów! tylko mam jeszcze pytanie o warkoczyki od tych uszu - myślałam zrobić 3 kolorowe takiej jak na czapce kolory: biel+czerń+czerwień co Ty na to? bo jak całe białe byś wolała czy inne to nie ma sprawy tylko wydaje mi się, że 3-kolorowe fajnie tą biel przełamią
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
IW myslisz ze bedzie taka czarna z czerwona kokarda pasowac?
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
z różową???
|
#4587 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mysle o rózowej ale tylko kokardzie w białe kropki
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
no no czapka czarna + kokarda różowa
i różowa obwódka dołem
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
IW widze, ze masz wizje
Ale mozemy odłozyc to za jakis czas bo u mnie juz wiatr hula na koncie
|
|
|
|
#4590 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam wiosennie
![]() Cytat:
Cytat:
1 - u nas to samo, każdego na swój sposób rozpracowuje, najłatwiej idzie mu z dziadkiem ![]() 2 - dzięki ![]() 3- kciuki za wizytę! Cytat:
Brumeczku, pamiętasz jak ja o tym pisałam? Wtedy mi dziewczyny o nocnych lękach mówiły, pediatra tylko to potwierdziła. A od koszmarów różnią się np tym, że przy lękach dziecko nie daje się przytulić. U nas tak się teraz zdarza, ja wtedy po prostu siadam obok na fotelu i czekam, po kilku minutach sam przychodzi i daje się uśpić. Jedyna pociecha, że większość dzieci wyrasta ![]() Przepraszam że nie odniosę się do większości postów, ale dopiero wróciłam do domu, bo w drodze na usg okazało się że muszę jechać prosto na uczelnię, i na jutro mam do napisania jeden artykuł, nie wiem kiedy to zrobię. A badanie super, mały posłuchał taty i siedzi głową w dół, oby mu się już nie zmieniło ![]() No i waży już 2700 ![]() Lekarz stwierdził że wszelkie parametry wzorowe, zbadał dokładnie wszystko co się da, właśnie dlatego lubię do niego chodzić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

zapraszam

wiec chyba nie kuma zbytnio o co chodzi...

klask i: Widzę, że kolejne forumowiczki łapiąbakcyla
A noc też taka sobie (to akurat żadna nowość).
Nie nadążąm. Przy Patrykowi nie ma szans siąść przy komputerze. Teraz nauczył się sam go włączać i już wie, że najpierw trzeba zasilanie włączyć
I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.

Toż to he-woman 

Nawet nie wiedziałam, że dzisiejsze dzieci tez Krecika oglądają. Bajka wielopokoleniowa