|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Crazy, u Nas od kilku dni też jest miejsce kary- krzesełko. Sadzam ją na nim i wychodzę na 2 minuty... Myślałam, że będzie z niego uciekać, ale cierpliwie siedzi (wycisza się), a później przytula mnie na przeprosiny- ale to już musi nieźle przegiąć żeby sobie na to "zasłużyć". Myślałam, że tylko ja jestem taką wredną matką i zaczęłam kary wprowadzać.
Eve, super, że z maluchem wszystko ok- wstydliwy z Niego chłopak. ![]() Justyna, modelkę do spinek masz pierwsza klasa. |
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Justyna juz was tam wyszpiegowalam
|
|
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
stronczku to co się pi.pko nie odzywasz?
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
u nas często jest tak, że Ala histeryzuje dopóki na nią patrzę
jak przestaję zwracać uwagę, zagadywać ją to w mig się uspokaja bo widzi, że jej płacz na mnie nie działa (akurat w takich sytuacjach)
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna bo jeszcze nie naleze w pelni do kolka szydelkowego. Czekam na przybory i wtedy sie na pewno zjawie
dzis wloczke zakupilam. Mialam zagwostke jaki kolor wybrac bo wybor byl ogromny
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się było poradzić grubość, rodzaj..pomogłybyśmy ![]() nie z każdej włóczki fajnie się robi tymbardziej na początku co wybrałaś? ![]() wlatuj na sabat szydełkomaniaczek i pisz!
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa dzieki za czapeczkę jest boska
A zdjęcie małej modelki trudno było zrobić, ale się jakoś udało
|
|
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie momenty, dama od 3 dni dosłownie powtarza słowa takie które jej się podobają i przychodzi do mnie daje na bok głowę i powtarza słowo tak długo aż Ja je zrozumie i powtórzę a ona powie TAK. Co do liczb, nauczyła się liczyć do 3 ![]() jak ma jakieś kredki, świeczki, łyżeczki liczy do trzech a potem ma od razu osiem zaczęłam co raz więcej w dniu liczyć różnych rzeczy aby pamiętała i liczę dalej.. może zapamięta, ale wiem że wprowadzanie nowych rzeczy w dniu codziennym dużo jej daje.No i jak się zapyta ile ma lat to mówi 3 ![]() Cytat:
Cytat:
Jak wyjęłam szczebelki wsadzałam Emilie do łóżeczka, tyle razy ile wychodziła, ale aż mnie to wkurzyło i siadłam przy łóżeczku, aby nie kombinowała...jak tylko popatrzyłam na nią to od razu chciała wyjść, a jak nie patrzyłam to spokój ![]() To gdzie zdjęcie ? |
|||
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba moj dziec usnal
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa wloczke kupilam najzwykleksza. Gladka, czytalam ze wlochate nie dobre na poczatek. A grubosc, napisane ze na drut 4 mm. Dobra?
Juz czuje w kosciach ze bede szydelkomaniaczka
|
|
|
|
#4541 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ślicznota!!!!!!!juz w calosci-sliczna Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też w łóżeczku ? tylko co wtedy jak Alex będzie w nim spał ? Może właśnie jakąś poduchę jak superniania robiła ? Kurcze nie wiem... wydaję mi się, że jak się zanosi uspokoić ją ale w tym miejscu gdzie ma karę i znowu ją posiadzić na poduchę, krzesło itd.? |
|
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Próbowalam cos dzisiaj wydziergac przy mamie ale jednak sie nie skusze
Ewulon, szałaput nie dał matce podziergac-zrobił babci w pudełkach z włoczkami niezły kosmos
|
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
mój sernik
![]() My nie mamy zadnego "karnego jezyka"...złośc ignorujemy albo zmieniamy pokój, inne zajecie-jak jest juz mega szał i tarzanie po podłodze to na ogół wystarczy posadzic ja na kanapie, dostaje wode do picia i sie uspokaja mnie najbardziej stresuja zakupy...wszystko sciaga z polek, wszystko wykłada na kase, wszystko pakuje,nie daje sie wziac na rece, biega...aaaaaaaaaaaaa! W dużych sklepach siedzi spokojnie w wózku sklepowym...najgorsze sa codzienne zakupy w małych spozywczakach
|
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
ISIAOK no dostaniesz po d.u.p.i.e za to zdjęcie sernika
W ataku placzu i wymuszania biore ja na przeczekanie, albo odwracam jej uwage czyms innym.W przyszłości mam zamiar korzystac z karnego jeżyka. |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapytałam
![]() A doktorka nic na ten temat też nie mówiła. Przy następnej wizycie popytam. Cytat:
Ja jak pytam Radka ile ma lat to pokazuje jeden paluszek (wskazujący) i mówi wa ![]() U nas też rzucanie się po podłodze, walenie w nią głową. Trudno takie coś zignorować. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Byłam dzisiaj w Biedronce popatrzeć na te drewniane układanki. Wzięłam Radkowi tylko klocki, ten zegar i reszta mnie nie przekonały. Ale cena była korzystna. |
|
|
|
|
#4548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy tylko co masz i jaki. bo jak sam akryl to może się w trakcie robienia mechacić albo "trzeszczeć" na szydełku - mnie to akurat straaaszliwie denerwuje :/ ja jeszcze nie trafiłam na fajny akryl :/ ale Marzena ostatnio kupiła taki grubszy i była zadowolona, Justyna też coś akrylowego kupowała ![]() no i ważne żeby się nitki w splocie nie rozwalały. ostatnio zakupiłam taki akryl gładki, ale strasznie się rozwarstwia :/ wpadaj na FB !!! już!!! jako guru Ci nakazuję ![]() Cytat:
![]() bo sam sernik to bym w całości pożarła ![]() -dziękuję ![]() Cytat:
a ja specjalnie podjechałam do takiej innej Biedronki (pod nosem mam taką co właśnie wszystko szybko schodzi a tam praktycznie nigdy się nie zawiodłam) i nie było nic! Pan mi powiedział, że dostawa im nie doszła z tymi układankami i żeby zaglądnąć czwartek-piątek :/ sowa poleciała!!!
|
|
#4549 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gejów
Cytat:
na pewno beda swietnie sie sprzedawać Cytat:
mogę kupić ?zuz ma piękne włosy fryzura jak dorosła dama Cytat:
tak w oytlecie jest zdrowa stópka kupilismy tam Jasiowi ostatni buty pani fajnie dobiera sprawdza stópkę itd moja bratowa piszczała z zachwytu nad czapeczkami i w ogóle wszędzie nas ludzie zaczepiają i pytają o czapę ![]() co do skazy na szczecie wysypka nie jest mocna i już ustępuje Kolinko piękny i malutki jest Damianek aż mi tęskno za takim maluchem oszalałyście z tymi szydełkami
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się tęskni do takiego maluszka
![]() Może w lecie zaczniemy coś działać ![]() Muszę tylko tż przekonać ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Pasuje Ali ta czapka Iwa o królowo
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka świetnie wyszła i czapa i Ala !
Lili no to nic tylko działać. |
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Na nosidło turystyczne, ale już sobie daruję. W Krk mnie zdenerwowali. W niedzielę było za 99 zł (z 299), napisane że oferta do wyczerpania zapasów, fakt że mogłam kupić od razu, ale trudno, pojechałam wczoraj a tu cena - nie wiadomo skąd - 199 zł
"bo kierowniczka zmieniła"...Ja mam decathlona pod domem, jak chcesz to moge obadac za ile jest u nas. [/QUOTE] Nie leć! Mamy zegar, kiepski. Źle powycinany, ruszy się farba. Biedronka... |
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ale Ci się marzy :P Cytat:
świetna Cytat:
Jakbyś mogła, to będę wdzięczna Ale rzecz jasna jeśli to nie kłopot! Jakie objawy miały Wasze dzieci po Priorix? Adaś w środę był szczepiony, teraz zauważyłam czerwone plamki na nogach.... mam nadzieję że nic więcej się z tego nie rozwinie... ![]()
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaz to nosidło żebym wiedziała o co chodzi dokładnie. |
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie zastanawialismy sie nad tym gdzie. Ja licze po cichu na to, ze jej niedlugo minie. naiwna jestem - wiem, ale coz mam zrobic.
|
|
#4557 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Słoneczka
![]() Byliśmy na kontroli u ortopedy, bo nasz pediatra wysyła kilka miesięcy po tym, jak dzieci zaczynają chodzić. I generalnie wszystko ok. Powiedziała, że lekko koślawi piętki, więc na dwór buty ze sztywnym zapiętkiem, ale podeszwa jak najcieńsza i jak najbardziej elastyczna. A po domu skarpety tylko. No albo tuptusie/paputki ![]() Tymuś dziś był jak dawniej. Uśmiech od rana do wieczora, żadnych walk, żadnych buntów. Cytat:
Nie lubi zdjęć? Mój narcyz uwielbia ![]() Cytat:
![]() A jak dziś Wiki? Cytat:
O nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)!Super Widziałam już na fb i super! Cytat:
Cytat:
Co do karnych jeżyków to ja jestem na nie Co do "nie wolno" - staram się tak nie mówić. Mówię "nie chcę, żebyś tak robił". Dla dorosłego sens ten sam, dla dziecka ponoć to pierwsze jest nieprzyswajalne, a drugie owszem
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Isia to nie do końca tak, sami złożyliśmy wymówienie od 1 stycznia, tak więc to 31 marca mamy się wynieść, od 1 kwietnia mamy podpisaną umowę o wynajem innego mieszkania z tym, że poprzedni jego lokator dał nam wcześniej klucze żebyśmy mogli zacząć remont. Chcielismy wcześniej się stąd wynieść bo do naszego obecnego mieszkania wprowadza sie dziewczyna w ciąży. Brzusio już wielki, wieć chcielismy jej zaoszczędzić stresu, jednak się nie uda :/
A co do reszty to prawda, nie wiadomo czy robić ładnie czy tylko aby było :/ Dziewczyny ale z Was zdolniachy! śliczne te rzeczy: czapeczki, opaski, spinki, magnesy, przytulanki, no cuda!! A wiecie jak tutaj by to szło
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku a myślałam, że tylko ja jedna
Ja jestem przeciwnikiem time-outu u dzieci młodszych niż 4 lata, a i u tych tylko w sytuacjach naprawdę wyjątkowych.Ja odwracam uwagę, albo ignoruję, zeleży o co afera. No i daje prawo do złości i płaczu. |
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Justynko to czekam niecierpliwie na info o blogu! tak nieśmiało wspomnę, że zamarzyła mi się spineczka zielona z wrzosową lub czerwoną kokardką - taka "wiosenna"
i ta którą pokazywałaś - z żółtą kokardką jest śliczna!u nas jak Hanka ma atak swojego"szału" to jeszcze nie rzuca się na podłogę, ale rączką bije we wszystko, co popadnie. stół, lodówkę itp.. kiedyś próbowała mnie uderzyć, ale teraz tego nie widzę. jak już to siebie bije po główce. próbuję ją wtedy uspokoić, odwrócić uwagę - to u nas jakoś skutkuje. jak się uspokoi to robimy cacy np. Hani albo mamie i tłumaczę, że "ładna rączka, nie bije"... ale zauważyłam, że najwięcej histeryzuje, jak zmęczona jest, a szkoda jej czasu na spanie..i tak sama ze sobą walczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

zapraszam

zaczęłam co raz więcej w dniu liczyć różnych rzeczy aby pamiętała i liczę dalej.. może zapamięta, ale wiem że wprowadzanie nowych rzeczy w dniu codziennym dużo jej daje.

?

zębole

Zakończone: 2