Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 18:41   #4531
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Crazy, u Nas od kilku dni też jest miejsce kary- krzesełko. Sadzam ją na nim i wychodzę na 2 minuty... Myślałam, że będzie z niego uciekać, ale cierpliwie siedzi (wycisza się), a później przytula mnie na przeprosiny- ale to już musi nieźle przegiąć żeby sobie na to "zasłużyć". Myślałam, że tylko ja jestem taką wredną matką i zaczęłam kary wprowadzać.

Eve, super, że z maluchem wszystko ok- wstydliwy z Niego chłopak.

Justyna, modelkę do spinek masz pierwsza klasa.
Stary 2013-03-19, 18:51   #4532
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Justyna juz was tam wyszpiegowalam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:03   #4533
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

stronczku to co się pi.pko nie odzywasz?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:25   #4534
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

u nas często jest tak, że Ala histeryzuje dopóki na nią patrzę
jak przestaję zwracać uwagę, zagadywać ją to w mig się uspokaja bo widzi, że jej płacz na mnie nie działa (akurat w takich sytuacjach)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 19:29   #4535
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Justyna bo jeszcze nie naleze w pelni do kolka szydelkowego. Czekam na przybory i wtedy sie na pewno zjawie dzis wloczke zakupilam. Mialam zagwostke jaki kolor wybrac bo wybor byl ogromny
Stary 2013-03-19, 19:38   #4536
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Justyna bo jeszcze nie naleze w pelni do kolka szydelkowego. Czekam na przybory i wtedy sie na pewno zjawie dzis wloczke zakupilam. Mialam zagwostke jaki kolor wybrac bo wybor byl ogromny

trzeba się było poradzić
grubość, rodzaj..pomogłybyśmy
nie z każdej włóczki fajnie się robi tymbardziej na początku
co wybrałaś?
wlatuj na sabat szydełkomaniaczek i pisz!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-19, 19:39   #4537
brunetka2000
Zakorzenienie

Iwa dzieki za czapeczkę jest boska
A zdjęcie małej modelki trudno było zrobić, ale się jakoś udało
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:17   #4538
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dzieciaki są zadziwiające.
Przychodzę ostatnio (nie pamiętam już gdzie byłam) i od razu zabieram się za jedzenie, a Ida przybiega, że ona też chce. Tż " A ile razy tatuś pytał czy chcesz jeść?", a Ida "pięć"

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Kończę bo jakiś dramat.....

Uwielbiam takie momenty,
dama od 3 dni dosłownie powtarza słowa takie które jej się podobają i przychodzi do mnie daje na bok głowę i powtarza słowo tak długo aż Ja je zrozumie i powtórzę a ona powie TAK.

Co do liczb, nauczyła się liczyć do 3
jak ma jakieś kredki, świeczki, łyżeczki liczy do trzech a potem ma od razu osiem zaczęłam co raz więcej w dniu liczyć różnych rzeczy aby pamiętała i liczę dalej.. może zapamięta, ale wiem że wprowadzanie nowych rzeczy w dniu codziennym dużo jej daje.

No i jak się zapyta ile ma lat to mówi 3
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Crazy, u Nas od kilku dni też jest miejsce kary- krzesełko. Sadzam ją na nim i wychodzę na 2 minuty... Myślałam, że będzie z niego uciekać, ale cierpliwie siedzi (wycisza się), a później przytula mnie na przeprosiny- ale to już musi nieźle przegiąć żeby sobie na to "zasłużyć". Myślałam, że tylko ja jestem taką wredną matką i zaczęłam kary wprowadzać.
Eee nie jesteś sama, mówienie dziecku NIE nie jest wyznacznikiem wrednej matki wręcz odwrotnie. Ja tak uważam i też potrafię być wredna...
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
u nas często jest tak, że Ala histeryzuje dopóki na nią patrzę
jak przestaję zwracać uwagę, zagadywać ją to w mig się uspokaja bo widzi, że jej płacz na mnie nie działa (akurat w takich sytuacjach)
Dokładnie.
Jak wyjęłam szczebelki wsadzałam Emilie do łóżeczka,
tyle razy ile wychodziła, ale aż mnie to wkurzyło i siadłam przy łóżeczku,
aby nie kombinowała...jak tylko popatrzyłam na nią to od razu chciała wyjść, a jak nie patrzyłam to spokój

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Iwa dzieki za czapeczkę jest boska
A zdjęcie małej modelki trudno było zrobić, ale się jakoś udało
To gdzie zdjęcie ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:26   #4539
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
My mamy takie miejsce w przedpokoju, gdzie siedzi za karę. Kara w 99% jest za bicie nas. Nawet się słucha i siedzi tam. Płacze i krzyczy "już", ale jednak siedzi. Do łóżeczka ja bym nie wsadzała za karę, bo jest miejsce które ma się dobrze kojarzyć, żeby dziecko chciało tam spać. Poza tym u nas bunt trwa już od jakiegoś czasu, nawet się przyzwyczaiłam
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie boisz się, że łóżeczko będzie potem kojarzyć z czymś złym, karą?
Żadne dziecko w tym wieku się nie słucha chyba
Mówienie NIE, NIE WOLNO, NIE RÓB TAK działa jak płachta na byka...
Ja odwracam zwyczajnie uwagę, pokazuję coś innego aby nie psociła. Oczywiście są dni kiedy Ja wymiękam i dama daje jeszcze więcej czadu niż zwykle i ma w nosie moje gadki, ale tłumaczę sobie że przejdzie i muszę to wytrzymać...Nie raz po prostu ręce mi opadają, że nie umiem sobie poradzić z takim małym potworem, no ale to taki wiek i czas wyrośnie z tego - musi ! Najważniejsza konsekwencja, mówisz NIE i tego się trzymaj, popuścisz raz, będzie wiedzieć że następnym razem może też "wypróbować" mamę i powtórka z rozrywki będzie
odpowiem zbiorowo. siedzi w lozeczku, bo to jedyne miejsce z ktorego nie ucieknie. U niej kat czy kanapa lub fotel nei wchodza w gre, chocbys ja tam miala przywiazac ma w nosie i histeria, az sie zanosi lub ucieka i ile bys jej razy nie powtarzala i sadzala pocaluj ja w d... A poki co lozeczka sie nie wystraszyla, a i tak gora za 2 miesiace bedzie juz spala na swoim lozku, bo lozeczko zostawiamy Aleksowi.

Chyba moj dziec usnal

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:33   #4540
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Iwa wloczke kupilam najzwykleksza. Gladka, czytalam ze wlochate nie dobre na poczatek. A grubosc, napisane ze na drut 4 mm. Dobra?

Juz czuje w kosciach ze bede szydelkomaniaczka
Stary 2013-03-19, 20:46   #4541
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A wiesz, że tak! I nawet mnie to nie boli jakoś bardzo Przerzuciłam się na jabłko lub gruszkę do kawy

Dasz znać, jak ten sernik wyjdzie i czy dużo roboty?
Sernik boski!!!Zrobienie zajęło mi może 20 min, wszystko wymieszałam w Termo....mixie, karmel ładnie sie "pozapadał"

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Spinki na Zuz - modelka dziś bez humoru i oburzona, że robię jej zdjęcia...
Jakie piekne długie włosy i jakos mi do Zuzi pasuje oburzona mina ślicznota!!!!!!!

Cytat:
no to Ci się upiekło

lecimy po Hanię
juz w calosci-sliczna

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo
iustyna Twoja mala jest boska - nawet taka "nie w sosie" na tym drugim ma mine jak moja Mery. Jak ja kiedys uchwyce to Wam pokaze. Co do spinek boskie, ale moja nie zniesie spinki lub opaski na glowie
iwa na privie sie odezwe jak sie namysle co jaka i wogole
myha ty tez dzis wizytowalas?

Aleks pozostal Aleksem pomierzony dokladnie i wszystko ok. Probowalismy go w 3 d zlapac, ale poraz kolejny zaslonil sie raczkami i juz. Lekarz zakupil nowy sprzet, wiec jakosciowo jeszcze lepiej widac.

U nas bunt dwulatak wyglada tak ze sa krzyki, piski - przeczekanie odpada, bo jest walenie glowa w podloge lub mega histeria. Wszystko jest na nie i sama chce. Nie slucha sie. Karamy ja wkladajac do lozeczka, ale ona ma w nosie i tam psoci jeszcze wiecej
super,że wszystko dobrze

Cytat:
Przychodzę ostatnio (nie pamiętam już gdzie byłam) i od razu zabieram się za jedzenie, a Ida przybiega, że ona też chce. Tż " A ile razy tatuś pytał czy chcesz jeść?", a Ida "pięć"

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Kończę bo jakiś dramat.....
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:51   #4542
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
odpowiem zbiorowo. siedzi w lozeczku, bo to jedyne miejsce z ktorego nie ucieknie. U niej kat czy kanapa lub fotel nei wchodza w gre, chocbys ja tam miala przywiazac ma w nosie i histeria, az sie zanosi lub ucieka i ile bys jej razy nie powtarzala i sadzala pocaluj ja w d... A poki co lozeczka sie nie wystraszyla, a i tak gora za 2 miesiace bedzie juz spala na swoim lozku, bo lozeczko zostawiamy Aleksowi.

Chyba moj dziec usnal
To gdzie będzie miała karę jak łóżeczko nie będzie jej już ?
też w łóżeczku ? tylko co wtedy jak Alex będzie w nim spał ?
Może właśnie jakąś poduchę jak superniania robiła ?
Kurcze nie wiem... wydaję mi się, że jak się zanosi uspokoić ją ale w tym miejscu gdzie ma karę i znowu ją posiadzić na poduchę, krzesło itd.?

Stary 2013-03-19, 20:51   #4543
isiaok
Rozeznanie

Próbowalam cos dzisiaj wydziergac przy mamie ale jednak sie nie skusze

Ewulon, szałaput nie dał matce podziergac-zrobił babci w pudełkach z włoczkami niezły kosmos
Stary 2013-03-19, 20:54   #4544
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Próbowalam cos dzisiaj wydziergac przy mamie ale jednak sie nie skusze

Ewulon, szałaput nie dał matce podziergac-zrobił babci w pudełkach z włoczkami niezły kosmos
Zuza jak widzi szydełko i włóczkę, to sama mi przynosi...ale też jak dorwie więcej, to robi rozpierduchę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:59   #4545
isiaok
Rozeznanie

mój sernik

My nie mamy zadnego "karnego jezyka"...złośc ignorujemy albo zmieniamy pokój, inne zajecie-jak jest juz mega szał i tarzanie po podłodze to na ogół wystarczy posadzic ja na kanapie, dostaje wode do picia i sie uspokaja

mnie najbardziej stresuja zakupy...wszystko sciaga z polek, wszystko wykłada na kase, wszystko pakuje,nie daje sie wziac na rece, biega...aaaaaaaaaaaaa!
W dużych sklepach siedzi spokojnie w wózku sklepowym...najgorsze sa codzienne zakupy w małych spozywczakach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0054.jpg (99,1 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-03-19, 21:05   #4546
myha82
Wtajemniczenie

ISIAOK no dostaniesz po d.u.p.i.e za to zdjęcie sernika

W ataku placzu i wymuszania biore ja na przeczekanie, albo odwracam jej uwage czyms innym.W przyszłości mam zamiar korzystac z karnego jeżyka.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:17   #4547
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Jak długo będziesz nosić aparat?
Nie zapytałam
A doktorka nic na ten temat też nie mówiła.
Przy następnej wizycie popytam.

Cytat:
Przychodzę ostatnio (nie pamiętam już gdzie byłam) i od razu zabieram się za jedzenie, a Ida przybiega, że ona też chce. Tż " A ile razy tatuś pytał czy chcesz jeść?", a Ida "pięć" [COLOR="Silver"]

Ja jak pytam Radka ile ma lat to pokazuje jeden paluszek (wskazujący) i mówi wa
U nas też rzucanie się po podłodze, walenie w nią głową. Trudno takie coś zignorować.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Byłam dzisiaj w Biedronce popatrzeć na te drewniane układanki.
Wzięłam Radkowi tylko klocki, ten zegar i reszta mnie nie przekonały.
Ale cena była korzystna.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:26   #4548
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Iwa wloczke kupilam najzwykleksza. Gladka, czytalam ze wlochate nie dobre na poczatek. A grubosc, napisane ze na drut 4 mm. Dobra?

Juz czuje w kosciach ze bede szydelkomaniaczka
z tymi włochatymi jak najbardziej racja
zależy tylko co masz i jaki. bo jak sam akryl to może się w trakcie robienia mechacić albo "trzeszczeć" na szydełku - mnie to akurat straaaszliwie denerwuje :/
ja jeszcze nie trafiłam na fajny akryl :/ ale Marzena ostatnio kupiła taki grubszy i była zadowolona, Justyna też coś akrylowego kupowała
no i ważne żeby się nitki w splocie nie rozwalały. ostatnio zakupiłam taki akryl gładki, ale strasznie się rozwarstwia :/
wpadaj na FB !!! już!!!
jako guru Ci nakazuję

Cytat:
-Sernik boski!!!Zrobienie zajęło mi może 20 min, wszystko wymieszałam w Termo....mixie, karmel ładnie sie "pozapadał"

- juz w calosci-sliczna

-rany jak dobrze, że ja za toffi nie przepadam
bo sam sernik to bym w całości pożarła

-dziękuję

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Byłam dzisiaj w Biedronce popatrzeć na te drewniane układanki.
Wzięłam Radkowi tylko klocki, ten zegar i reszta mnie nie przekonały.
Ale cena była korzystna.

a ja specjalnie podjechałam do takiej innej Biedronki (pod nosem mam taką co właśnie wszystko szybko schodzi a tam praktycznie nigdy się nie zawiodłam) i nie było nic!
Pan mi powiedział, że dostawa im nie doszła z tymi układankami i żeby zaglądnąć czwartek-piątek :/

sowa poleciała!!!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-19, 21:29   #4549
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów
Cytat:
Kolinko synuś cudowny!!!

moje wczorajsze wieczorne dzieło i dzisiejszy kwiotek

rozmawiałam wczoraj na fb z babeczką z komisu u nas na osiedlu i chętnie mi czapki w komis poprzyjmuje
ona kiedyś sama robiła, ale teraz czasu nie ma i wszystkie jej się sprzedawały
już się cieszę
ale fajnie,
na pewno beda swietnie sie sprzedawać

Cytat:
Dobra, to ja też pokażę co robiłam cały wczorajszy wieczór. To już ostatni raz, dzisiaj założę bloga i nie będę Was już zamęczać
FENOMENALNE
mogę kupić?

zuz ma piękne włosy
fryzura jak dorosła dama
Cytat:
Witam!

TelikNa stronie emela wymieniony jest nawet sklep w Olesnicyale w nim pewnie jest taki wybór jak u nas w Sycowie-czyli jedna para w jednym kolorze....a szkoda bo chetnie bym przymierzyła. Nie wiem czy brac 22 na teraz czy 23
Bedziesz w Outlecie?Bo niby tam sa, ale nie kojarze czy tam jest Zdrowa Stopka-czy cos innego.
Mamka dziekuje za przelew
Solenizantka zadowolona?
I przykro mi z powodu skazy
zobacze w oleśnicy chociażby ozmiary
tak w oytlecie jest zdrowa stópka kupilismy tam Jasiowi ostatni buty
pani fajnie dobiera sprawdza stópkę itd

moja bratowa piszczała z zachwytu nad czapeczkami
i w ogóle wszędzie nas ludzie zaczepiają i pytają o czapę

co do skazy na szczecie wysypka nie jest mocna i już ustępuje

Kolinko piękny i malutki jest Damianek
aż mi tęskno za takim maluchem

oszalałyście z tymi szydełkami
Stary 2013-03-19, 21:37   #4550
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

To gdzie zdjęcie ?
Na FB, ale wstawię i tutaj dzieło Iwy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45379_522610804447031_2062053809_n.jpg (71,7 KB, 36 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:38   #4551
Lili 83
Zakorzenienie

Też mi się tęskni do takiego maluszka
Może w lecie zaczniemy coś działać
Muszę tylko tż przekonać

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Pasuje Ali ta czapka słodko wygląda.

Iwa o królowo
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:39   #4552
zanetaa88
Zakorzenienie

Brunetka świetnie wyszła i czapa i Ala !

Lili no to nic tylko działać.

Stary 2013-03-19, 21:40   #4553
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Na nosidło turystyczne, ale już sobie daruję. W Krk mnie zdenerwowali. W niedzielę było za 99 zł (z 299), napisane że oferta do wyczerpania zapasów, fakt że mogłam kupić od razu, ale trudno, pojechałam wczoraj a tu cena - nie wiadomo skąd - 199 zł "bo kierowniczka zmieniła"...

Ja mam decathlona pod domem, jak chcesz to moge obadac za ile jest u nas.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
[/COLOR]AAAA, zegar! W tych układankach jest zegar! Zaraz lecę do Biedrony
Nie leć! Mamy zegar, kiepski. Źle powycinany, ruszy się farba. Biedronka...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:53   #4554
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Eve, Aania, kciuki za wizyty!

Cytat:
iwa nie dostałam po pupie ani szydełkiemani niczym innym
ale Ci się marzy :P
Cytat:
.

świetna

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja mam decathlona pod domem, jak chcesz to moge obadac za ile jest u nas.

Jakbyś mogła, to będę wdzięczna Ale rzecz jasna jeśli to nie kłopot!

Jakie objawy miały Wasze dzieci po Priorix? Adaś w środę był szczepiony, teraz zauważyłam czerwone plamki na nogach.... mam nadzieję że nic więcej się z tego nie rozwinie...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:57   #4555
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Jakbyś mogła, to będę wdzięczna Ale rzecz jasna jeśli to nie kłopot!

Jakie objawy miały Wasze dzieci po Priorix? Adaś w środę był szczepiony, teraz zauważyłam czerwone plamki na nogach.... mam nadzieję że nic więcej się z tego nie rozwinie...
u nas po priorixie spokój był.

Pokaz to nosidło żebym wiedziała o co chodzi dokładnie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 22:30   #4556
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
To gdzie będzie miała karę jak łóżeczko nie będzie jej już ?
też w łóżeczku ? tylko co wtedy jak Alex będzie w nim spał ?
Może właśnie jakąś poduchę jak superniania robiła ?
Kurcze nie wiem... wydaję mi się, że jak się zanosi uspokoić ją ale w tym miejscu gdzie ma karę i znowu ją posiadzić na poduchę, krzesło itd.?
jeszcze nie zastanawialismy sie nad tym gdzie. Ja licze po cichu na to, ze jej niedlugo minie. naiwna jestem - wiem, ale coz mam zrobic.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 23:32   #4557
brumek
Zakorzenienie

Hej Słoneczka

Byliśmy na kontroli u ortopedy, bo nasz pediatra wysyła kilka miesięcy po tym, jak dzieci zaczynają chodzić. I generalnie wszystko ok. Powiedziała, że lekko koślawi piętki, więc na dwór buty ze sztywnym zapiętkiem, ale podeszwa jak najcieńsza i jak najbardziej elastyczna. A po domu skarpety tylko. No albo tuptusie/paputki

Tymuś dziś był jak dawniej. Uśmiech od rana do wieczora, żadnych walk, żadnych buntów.

Cytat:
Spinki na Zuz - modelka dziś bez humoru i oburzona, że robię jej zdjęcia...

Nie lubi zdjęć? Mój narcyz uwielbia

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że za dobry miesiąc będę mogła stwierdzić czy moja niespełna dwulatka załapała bakcyla i rowerek biegowy na tym etapie był strzałem w dziesiątkę, czy jeszcze było za wcześnie.....Póki co stwierdzam, że puky lrm jest idealny rozmiarowo tak jak dla Ali i jeśli tylko załapie o co w tym chodzi, to będzie śmigać niczym te maluchy, których się naoglądałam na yt
To czekam na recenzję

Cytat:
Dzien dobry
A jak dziś Wiki?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymek dzisiaj troszke lepiej. Nie goraczkuje, nie wymiotuje, kupki rzadkie niestety jeszcze sa.. Zaczal jesc, nie duzo, ale je
Super

Cytat:
Ala dołącza do dzieci z biegunką :/
O nie

Cytat:
Żadne dziecko w tym wieku się nie słucha chyba
Mówienie NIE, NIE WOLNO, NIE RÓB TAK działa jak płachta na byka...
Ja odwracam zwyczajnie uwagę, pokazuję coś innego aby nie psociła.
Cytat:
My nie mamy zadnego "karnego jezyka"...złośc ignorujemy albo zmieniamy pokój, inne zajecie-
Moim zdaniem to najlepsza metoda

Cytat:
Sernik boski!!!Zrobienie zajęło mi może 20 min, wszystko wymieszałam w Termo....mixie, karmel ładnie sie "pozapadał"
No to robię, jak tylko nadarzy się jakaś okazja (czyt. jakieś gęby do wykarmienia )!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
co do skazy na szczecie wysypka nie jest mocna i już ustępuje
Super

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Na FB, ale wstawię i tutaj dzieło Iwy
Widziałam już na fb i super!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nie leć! Mamy zegar, kiepski. Źle powycinany, ruszy się farba. Biedronka...
Poleciałam i nawet kupiłam I nie narzekam na razie. Bo jeszcze nie zauważyłam żeby się coś miało kruszyć. Chociaz pewnie zacznie, skoro u Ciebie tak jest. A co to znaczy, że źle powycinane? U nas gładko "chodzi".

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

My szczepiliśmy MMRII, więc nie pomogę To dość szybko jak na objaw po tej szczepionce, ale może i to :noniewiem"W każdym razie taka wysypka "odrowata" wcale nie jest groźna i sama mija. A gorączki nie ma?

Co do karnych jeżyków to ja jestem na nie
Co do "nie wolno" - staram się tak nie mówić. Mówię "nie chcę, żebyś tak robił". Dla dorosłego sens ten sam, dla dziecka ponoć to pierwsze jest nieprzyswajalne, a drugie owszem
Stary 2013-03-20, 06:58   #4558
agulaaabar
Zakorzenienie

Isia to nie do końca tak, sami złożyliśmy wymówienie od 1 stycznia, tak więc to 31 marca mamy się wynieść, od 1 kwietnia mamy podpisaną umowę o wynajem innego mieszkania z tym, że poprzedni jego lokator dał nam wcześniej klucze żebyśmy mogli zacząć remont. Chcielismy wcześniej się stąd wynieść bo do naszego obecnego mieszkania wprowadza sie dziewczyna w ciąży. Brzusio już wielki, wieć chcielismy jej zaoszczędzić stresu, jednak się nie uda :/
A co do reszty to prawda, nie wiadomo czy robić ładnie czy tylko aby było :/

Dziewczyny ale z Was zdolniachy! śliczne te rzeczy: czapeczki, opaski, spinki, magnesy, przytulanki, no cuda!!
A wiecie jak tutaj by to szło niemcy mają fioła na punkcie "hand made"

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:10   #4559
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku a myślałam, że tylko ja jedna Ja jestem przeciwnikiem time-outu u dzieci młodszych niż 4 lata, a i u tych tylko w sytuacjach naprawdę wyjątkowych.
Ja odwracam uwagę, albo ignoruję, zeleży o co afera. No i daje prawo do złości i płaczu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:25   #4560
pieleszka
Wtajemniczenie

Justynko to czekam niecierpliwie na info o blogu! tak nieśmiało wspomnę, że zamarzyła mi się spineczka zielona z wrzosową lub czerwoną kokardką - taka "wiosenna" i ta którą pokazywałaś - z żółtą kokardką jest śliczna!

u nas jak Hanka ma atak swojego"szału" to jeszcze nie rzuca się na podłogę, ale rączką bije we wszystko, co popadnie. stół, lodówkę itp.. kiedyś próbowała mnie uderzyć, ale teraz tego nie widzę. jak już to siebie bije po główce. próbuję ją wtedy uspokoić, odwrócić uwagę - to u nas jakoś skutkuje. jak się uspokoi to robimy cacy np. Hani albo mamie i tłumaczę, że "ładna rączka, nie bije"... ale zauważyłam, że najwięcej histeryzuje, jak zmęczona jest, a szkoda jej czasu na spanie..i tak sama ze sobą walczy

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości