Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 16:38   #2521
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny na początku kwietnia czeka mnie podróż samolotem i trochę się boję. Mimo, że latałam już setki razy to jednak teraz pierwszy raz będę sama z malutkim dzieckiem, wózkiem, walizkami

nie mam pojęcia jak sobie poradzę

no i mam problem jak zabrać wózek. Bo na stronie wizzara jest napisane, że do biletu niemowlaka przysługuje wózek ale musi być całkowicie złożony. A ja potrzebuję wziąć ze sobą głęboki i o ile stelaż składa się bez problemu tak co z gondolą? Boję się, że za gondolę policzą mi jak za nadbagaż
oritnuje się, któraś z Was jak to wygląda
A gondolka nie składa Ci się? Powinna się złożyć też na płasko. Dasz radę dzielna kobieto!!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:43   #2522
ILLUSION
Wtajemniczenie

Mój siłacz
http://www.youtube.com/watch?v=4jCCc...ature=youtu.be
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:47   #2523
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A gondolka nie składa Ci się? Powinna się złożyć też na płasko. Dasz radę dzielna kobieto!!
no właśnie nie składa ja w ogóle mam specyficzny wózek, bo z gondoli robi się później spacerówka, ale zawsze stelaż można złożyć oddzielnie a górę oddzielnie.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:49   #2524
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
ale fajny a jak sie [rzekrecil:d

kurcze wkurzaja mnnie bodziaki z dlugim rekawem, duzo szyjki odsloniete i to praktycznie wszystkie body z dlugim jakie ma malutka
;/
z krotkim rekawkiem tak nie ma ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:54   #2525
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 16:58   #2526
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
o jeeej jak sie przekrecił

a ja juz nie mam siły Jestem tak chora, że gdyby nie Blanka to najchętniej bym umarła, kaszel mam taki że mnie na wymioty zrywa i cycki mnie bola i mostek, ciągle dreszcze i gorączka i domowe sposoby o kant dupy pobić
Ja się wykończę jak słowo daje tak się boje, że Blankę zaraże... a ona nie chce mojego cyca jak mam duzą gorączke, nie wiem czemu moze moja skora jest zbyt słona od potu czy jak
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:00   #2527
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenovakochanie, a bylas u lekarza???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 17:12   #2528
Lenova
Wtajemniczenie

niet, nie mam z kim Małej zostawic, w piatek tz ma wolne wiec mam nadzieje ze pojde
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:13   #2529
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, ale slooodziak

Stary 2013-03-20, 17:20   #2530
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Boże mała od rna spała może lącznie 30 minut.... ja już nie daje rady ;( i ciągle źlena rękach źle w bujaku źle noszona źle w łóżeczku źle na macie źle..... nie wiem co jest ale padam na pysk a kręgosłup mam już chyba na stałe zgięty w pół
Bokeh a oglądałaś ten filmik co ewadylewska linka dała? Trzeba dziecko baaardzo ciasno opatulić kocem-właśnie sprawdzalismy-działa. Mała śpi już 3h a ma kolki więc to sukces.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

kurcze wkurzaja mnnie bodziaki z dlugim rekawem, duzo szyjki odsloniete i to praktycznie wszystkie body z dlugim jakie ma malutka
;/
Też nienawidzę takich dekoldów głębokich;/ i zawsze się zorientuję jak już ubiorę...

Onaella-rzeczywiście wyzwanie przed Tobą, ale dasz radę, na pewno Ci pomogą tam.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:20   #2531
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

;/
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
o jeeej jak sie przekrecił
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Illusion, ale slooodziak
Dziękujemy Przekręca się na plecki już praktycznie za każdym razem jak go kładę na brzuchu. Spodobało się

Deli a bodziaki to jakoś tak się ciągną jak leży na brzuszku, jak na pleckach jest to ten dekolt jest normalny, taki jak powinien być.

Lenova tylko niestety Ci lekarze to o kant dupy...jak karmiąca to ręce rozkładają i nie wiedzą co zapisać tylko radź sobie sama domowymi sposobami.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-03-20 o 17:21
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 17:24   #2532
ewadylewska
Zadomowienie

A ja właśnie zostałam sama na noc, bo TŻ poszedł do pracy...

zawsze mam jakieś obawy przed tymi nockami, chociaż nie mam pojęcia dlaczego, przecież nic złego mi się nie stanie, jedynie mogę się nie wyspać

Moja Mała po południu zwykle kiepsko śpi i zawsze mam dylemat, czy jak obudzi się ok. 17 to karmić i usypiać, czy przetrzymać i wykąpać i dopiero usypiać, czy jak...jakoś wieczorku z kąpaniem nie mogę jej ogarnąć tak, żeby po kąpieli nie była przemęczona ani zbyt głodna...

jak robicie zwykle wieczorami??

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bokeh a oglądałaś ten filmik co ewadylewska linka dała? Trzeba dziecko baaardzo ciasno opatulić kocem-właśnie sprawdzalismy-działa. Mała śpi już 3h a ma kolki więc to sukces
Ciesze się, że mogłam pomóc

U nas też działa to na Małą, śpi tak juz kilka dni, zawinięta, robimy jej do uszka szszsz, albo włączamy suszarkę i sie uspokaja, no i fajnie działa na nią podniesienie na boku, a nie na plecki na rękach u nas.

Podobno dziecko leżąc na plecach na rączkach u rodziców może czuć jakby spadało.

Aha, no i przecież nasze maluchy nie wiedzą jeszcze, że maja rączki i podczas spania się dotykają i po prostu boją się tego.

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2013-03-20 o 17:28
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:31   #2533
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Widziałam NAWIJKO że pytałaś o to czy nasi tż z nami wstają w nocy do dziecka. Otóż TAK! Jak słyszę jak mały już zaczyna marudzić budzę M. i jego zadaniem jest przebranie pieluszki. Ja idę robić mleko a potem karmię. I nie ma dla mnie czegoś takiego że nie wstane bo chce mi się spać,czy to że sama sobie mogę poradzić. Owszem ale to też jego dziecko i podział obowiązków musi być. Nawet nie próbował protestować
Jak podawalam w nocy mm to tez tak robilismy, a przy kp sama sobie radze

Cytat:
Nawijko, przypomniało mi się że pisałaś że zastanawiasz się co kupić szybciej, matę czy leżaczek. Nie zacytowało mi wcześniej a zaznaczałam Moim zdaniem jeszcze trochę minie zanim Kubuś świadomie będzie korzystał ze wszystkich możliwości maty, moim zdaniem najpierw leżaczek.
Powiem Ci, ze do takich samych wnioskow doszlam

Cytat:
Rzeczywiscie silacz!!
I dalej cala mama

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:39   #2534
Wisienka_0809
Rozeznanie

☠☠☠☠a, wiedziałam, że tak będzie... Coś mi się stało z plecami, nie mogę się w ogóle położyć, nawet przekręcić lekko na prawy bok, bo czuję, jakby mi ktoś igły wbijał. Nawet jak siedzę teraz na fotelu, to jak oprę się za bardzo prawą stroną, już mi pół pleców chce urwać. A tyle chciałam jutro zrobić... Mam nadzieję, że przejdzie.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:45   #2535
bokeh
Zakorzenienie

moja srednio lubi jak ma raczki wzdluz ciala :/ i placze jeszcze bardziej
jakos udalo mi sie ja okielznac ale sie poryczalam juz z bezradnosci.... meczyl ja brzuszek i baczki ehhhh nareszcie spi!!! ciekawe jak dlugo
Stary 2013-03-20, 17:55   #2536
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A ja właśnie zostałam sama na noc, bo TŻ poszedł do pracy...

zawsze mam jakieś obawy przed tymi nockami, chociaż nie mam pojęcia dlaczego, przecież nic złego mi się nie stanie, jedynie mogę się nie wyspać

Moja Mała po południu zwykle kiepsko śpi i zawsze mam dylemat, czy jak obudzi się ok. 17 to karmić i usypiać, czy przetrzymać i wykąpać i dopiero usypiać, czy jak...jakoś wieczorku z kąpaniem nie mogę jej ogarnąć tak, żeby po kąpieli nie była przemęczona ani zbyt głodna...

jak robicie zwykle wieczorami??

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Ciesze się, że mogłam pomóc

U nas też działa to na Małą, śpi tak juz kilka dni, zawinięta, robimy jej do uszka szszsz, albo włączamy suszarkę i sie uspokaja, no i fajnie działa na nią podniesienie na boku, a nie na plecki na rękach u nas.

Podobno dziecko leżąc na plecach na rączkach u rodziców może czuć jakby spadało.

Aha, no i przecież nasze maluchy nie wiedzą jeszcze, że maja rączki i podczas spania się dotykają i po prostu boją się tego.

ja robie tak z kąpaniem ->
około 18 ją karmie, czekam z godzinke i kąpie. jest najedzona i wesoła ;p Kocha się kąpac, gorzej z ubieraniem ;p wrrrr

Cytat:
jakos udalo mi sie ja okielznac ale sie poryczalam juz z bezradnosci.... meczyl ja brzuszek i baczki ehhhh nareszcie spi!!! ciekawe jak dlugo
kurde a moja dzis qpy nie robila. Zawsze tyle robi a dzis nic troche pierdków było hmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-20, 18:17   #2537
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
kurde a moja dzis qpy nie robila. Zawsze tyle robi a dzis nic troche pierdków było hmm
zawsze sie śmiałam z mama które potrafią godzinami gadać o kupkach swoich niemowlaków a teraz co? sama tak mam w ciagu dnia to chyba najwiecej czasu mysle o nich .

Jestem po wizycie teściowej mały wczoraj skończył 3 tygodnie ale obowiązkowo od jutra mam mu podawać herbatkę z koperku, za nisko ma główkę podczas karmienia i półśpiochy uciskaja go w brzuszek. A tak ogólnie to słabo sobie z nim radze.
Stary 2013-03-20, 18:32   #2538
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie czy szczepiłyście dzieci na rotawirusy,pneumokoki i meningokoki?? Jakie ceny u Was były?
rota nie szczepimy
meningo w 2 półroczu
pneumo zapłaciliśmy 270 zł

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Hej laski
Powiedzcie mi jak stosujecie Espumisan? Do mleka czy od razu do buźki na łyżeczce? Bom się ciekawostki dowiedziała

A BioGaie jak dajecię? Ile kropel? Ile razy dziennie? No i jak w przypadku espumisanu do mleka czy na łyżeczce?

Ale mnie tż wku... ... ił ! Zje... ał mi humor na resztę dnia
biogaję daję 5 kropel jednorazowo przed karmieniem na łyzeczce

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
A no bo widzisz co farmaceuta to opinia. Podaje małemu Espumisan i w jednej aptece kazano mi podawać do mleka 5 kropli co drugie karmienie. Dziś babka z innej apteki mówi że absolutnie nie do mleka tylko prosto do buźki (po karmieniu)i nie 5 a nawet 10 jeśli jest taka potrzeba. Podobno sama ma małe dziecko i sama w ten sposób podaje. Jeżeli chodzi o BioGaie (dziś kupiłam) to kazała podawać tylko raz na dobę 5 kropli.
Jak dawałam espumisan( do buźki z łyżeczki) to dawałam przed, bo bałam się ze jak dam po karmieniu a uleje to nie zdąży dotrzeć do żołądka

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:

;/
z krotkim rekawkiem tak nie ma
;p
U mnie tak samo jest
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:46   #2539
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, a probowalas zamotac?
Kurcze powiem Ci, ze ciezko mi bylo uwierzyc w uspokajajace wlasciwosci chustowania a teraz w akcie depseracji zamotalismy na szybko u mnie - 30sekund i spi!!! A naprawde, histeria..... tylko teraz mam kruszynka zamotanego i cezko mi siedziec :P

Stary 2013-03-20, 18:53   #2540
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja we wtorek ide na szczepienie. oprocz normalnego szczepienia teraz bedziemy miec rota i pneumo.
meningokoki ponoc sie pozniej szczepi....
za 5w1 place 93 a za reszte nie wiem. okaze sie we wtorek
To sie przygotuj na wydatek ok 700 zł, jak bedziesz miała z przychodni a w aptece mozesz zapłacic wiecej.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:

Ja nie podaję ani Espumisanu ani BioGai jak na razie. Pediatra poleciła mi na początek podawać jedną kropelkę delicolu przed każdym karmieniem.
Co zrobił TŻ? Nie przejmuj się

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Dziewczyny powiedzcie czy szczepiłyście dzieci na rotawirusy,pneumokoki i meningokoki?? Jakie ceny u Was były?
Ja szczepiłam na rota to płaciłam 315 zł za dawke a sa dwie. Pneumokoki miałam za damo.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 18:55   #2541
badziabadzia
Zakorzenienie

Ewa, nie wiem czy ktos Ci odpisywal'bo nie dam rady nadrobic wszystkiego.. my kupilismy Philips familyn: tylko w zestawie nie ma maseczki dla niemowlaka, ale mozna na allegro dokupic.
Stary 2013-03-20, 18:59   #2542
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mój mi pomagał, jak karmiłam piersią - wstawał razem ze mną, przebierał małą, a potem czekał, aż dziecię zaśnie i razem szliśmy spać dopiero. Teraz, jak mała jest na mm, to karmimy na zmianę, jeśli jest w domu, bo często ma dyżury w nocy.

W ogóle, dzisiaj był na rozmowie o pracę, bo chce zmienić, na razie wygląda to obiecująco, także trzymajcie kciuki. Pieniążki są niezłe, lepsze, niż na aktualnym stanowisku, a pracowałby w normalnym wymiarze godzinnym.
Trzymam kciuki za powodzenie

Cytat:
Dziewczyny na początku kwietnia czeka mnie podróż samolotem i trochę się boję. Mimo, że latałam już setki razy to jednak teraz pierwszy raz będę sama z malutkim dzieckiem, wózkiem, walizkami

nie mam pojęcia jak sobie poradzę

no i mam problem jak zabrać wózek. Bo na stronie wizzara jest napisane, że do biletu niemowlaka przysługuje wózek ale musi być całkowicie złożony. A ja potrzebuję wziąć ze sobą głęboki i o ile stelaż składa się bez problemu tak co z gondolą? Boję się, że za gondolę policzą mi jak za nadbagaż
oritnuje się, któraś z Was jak to wygląda
Ja bym stelaz złozyła na to gondolka i owinąc taka folia rozciagliwa ( taka jak folia spożywcza tylko wieksze rolki i folia grubsza - mozna kupic w marketach budowlanych. I wtedy wózek bedzie kompletnie złożony. Ja bym zadzwoniła do biura obsługi klienta i sie zorientowała czy tak mozna.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
A dawałas Biogaje moze jej na te bóle pomoze.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:09   #2543
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Boże mała od rna spała może lącznie 30 minut.... ja już nie daje rady ;( i ciągle źlena rękach źle w bujaku źle noszona źle w łóżeczku źle na macie źle..... nie wiem co jest ale padam na pysk a kręgosłup mam już chyba na stałe zgięty w pół
Biedactwo, mam nadzieję, że Ci pośpi troszkę... Ale świetnie Cię rozumiem.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a, wiedziałam, że tak będzie... Coś mi się stało z plecami, nie mogę się w ogóle położyć, nawet przekręcić lekko na prawy bok, bo czuję, jakby mi ktoś igły wbijał. Nawet jak siedzę teraz na fotelu, to jak oprę się za bardzo prawą stroną, już mi pół pleców chce urwać. A tyle chciałam jutro zrobić... Mam nadzieję, że przejdzie.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:24   #2544
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
A może spróbuj podłożyć jej pod rączki jaśka żeby przód miała wyżej, tak jej będzie łatwiej na początku i nie będzie się tak denerwowała a później jak już będzie z jaśkiem trzymała główkę to próbujcie na płasko.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mój maluch dzień po przyjściu na świat trzymał główkę w pionie, a z brzuszka podnosiła jak miał niecały tydzień na załączonym zdjęciu ma 6 dni. Tylko, że on tydzień po terminie urodzony

Zapomniałam napisać, że kończymy dziś 8 tygodni
Ale Pięknie podnosi

Gratulacje za skończone 8 tygodni

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
hehe to ja sobie zafundowałam takie szpilki (mają tylko 14 cm) w ogóle to jestem zakupobutoholiczką... a już szpilki to uwielbiam
Woooow super

Cytat:
Ale mnie tż wku... ... ił ! Zje... ał mi humor na resztę dnia

A dla Tżta

Cytat:
Dzisiaj mu śpiewałam kołysanke,na początku była podkówka (wiadomo czemu sama bym tego nie zniosła no chyba że po kilku głębszych ) potem niesamowite wywalenie dziąseł a potem odjazd -jak się tak szczerzył oczywiście łezka poleciała ahh dzisiaj się łatwo rozklejam

Cytat:
mi nie ma kto z Hanią zostać... to raz, dwa mam prace 10-21 co prawda około 15 dni/msc ale no co ja zrobie z nia jak tz tz w pracy....no i nie jest to moja praca marzeń .... jedyne co to zostaniemy bez jednej pensji a to ciężko raczej :/
A Twoja mama pracuje?
Ja Muszę wrócić do pracy bo z jednej pensji nie damy rady..nigdy w życiu

A czemu Twój kierownik pytał czy wracasz w maju???? Przecież macierzyński dłużej trwa. Jak ja sobie to wyliczyłam to wyszło mi (ze starym urlopem) że wracam koniec lipca albo początek sierpnia.

Cytat:
Mam tak samo Kurcze. Już nie mam pomysłów jak ją usypiać...nawet suszarka nie pomogła.

Dziewczyny Wasze dzieciaczki zasypiają prze tych suszarkach czy tylko się uspakajają ale nie śpią???

Cytat:
Ale elegancko podnosi główke

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Super filmiki dziękuję

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Moja ma identycznie! zasypia o 22 wstaje o 0:40 potem pobudka o 2, 3 40, 5, itd..... pod koniec tego maratonu czyli koło 6 rano nie wiem jak sie nazywam dzis myslałam że sie popłacze jak miałąm wstać.
Wiecie to nie chodzi że mam dość opieki nad nią, tylko najbardziej to odczuwam jak jestem z nia całe dnie sama bo nie dość ze w ciagu dnia to w nocy rano wstajemy i zaś .... i czuje że nie umiem złapać oddechu jakbym była na takiej karuzeli z której nie moge wysiąść... ehhh ale kocham ją nad życie
Dobrze napisane....Mam tak samo ehh

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
O kurcze PRZYKRO MI STRASZNIE

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Deli - Widzę Twoją Amelkę w "Matkach I Kwartału" CUDO

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-20 o 19:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:33   #2545
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mój maluch dzień po przyjściu na świat trzymał główkę w pionie, a z brzuszka podnosiła jak miał niecały tydzień na załączonym zdjęciu ma 6 dni. Tylko, że on tydzień po terminie urodzony

Zapomniałam napisać, że kończymy dziś 8 tygodni

Mała wszystkiego dobrego dla Oskarka z okazji wkroczenia w 9 tydzień
Dziękujemy kochana i wzajemnie dla Twojego maluszka

Ach leci ten czas... 8 tygodni minęło jak z bata szczelił
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:38   #2546
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Deli - Widzę Twoją Amelkę w "Matkach I Kwartału" CUDO
dzieki

wlasnie, mozna tam wysylac mailem zdjęcia naszych pociech i wstawiają na swój profil

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-20, 19:46   #2547
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

wlasnie, mozna tam wysylac mailem zdjęcia naszych pociech i wstawiają na swój profil
Ja też już dawno wrzuciłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 19:47   #2548
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

zawsze sie śmiałam z mama które potrafią godzinami gadać o kupkach swoich niemowlaków a teraz co? sama tak mam w ciagu dnia to chyba najwiecej czasu mysle o nich .

Jestem po wizycie teściowej mały wczoraj skończył 3 tygodnie ale obowiązkowo od jutra mam mu podawać herbatkę z koperku, za nisko ma główkę podczas karmienia i półśpiochy uciskaja go w brzuszek. A tak ogólnie to słabo sobie z nim radze.

Juhuuuu w piątek się wyśpię- TŻ weżmie małą do pokoju a ja nie wstanę ani razu Pośpię z 7h
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:48   #2549
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak miałam wczoraj i jak mama wróciła wieczorem z pracy, to od razu dałam jej młodego, bo musiałam mieć chwilke dla siebie; prysznic, kieliszek winka i już z całkiem innym nastawieniem w nocy do małego wstawałam

Cytat:
ale supermój się wścieka jak leży na brzuchu, dwa razy główkę podniesie, a potem leży z nosem w kocyku i beczy

Cytat:
;/
mnie też to wnerwia, jak teraz kupuję to staram się takie zapinane z boku na napki; a najlepsze, że wszystkie babcie, ciotki itd. jak odwiedzały młodego, to pierwsze co to: "czemu on ma taką gołą szyjkę, przeziębi się"

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
standard

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:51   #2550
LadyWhisper
Zakorzenienie

Elllmi, mialam Ci napisac apropos mycia okien - zebys uwazala bo jeszcze urodzisz

Te Dady 3 faktycznie wala, mimo, ze Maly prawie nic tam nie ma....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości