|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
Cytat:
Jak jest między 100 a 170 to luuuuz. No i skoki są jak najbardziej wskazane! Moje skaczą sobie w całym zakresie Najważniejsze żeby nie było spadków poniżej 100 bo to świadczy o niedotlenieniu. Ale jeśli jest taki jednorazowy spadek a potem odbicie np na 190 to też dobry sygnał bo jak tego odbicia nie ma to już gorzej.Cytat:
Dobrze że już jesteś w domu Cytat:
![]() Cytat:
Słuchajcie. Zabrali mariolke na inną salę a do mnie dokoptowali dziewczynę z bliźniakami Ale ale. To jest prawdziwy miszcz. Jutro kończy się jej 32 tydzień. W szpitalu od 3.01 na leżąco non stop. Non stop. Teraz ma zakaz nawet siadania bo rozwarcie na 5cm. Proszków, zastrzyków od groma. Ktg 6 razy dziennie. Dają jej maks tydzień bo teraz to tylko wyciszaja skurcze a wody mogą odejść w każdym momencie. Dzieci - parka - na szczęście zdrowe i już spore - 1700g. Jak tak się patrzę jaka jest wychudzona i ile sił ją to kosztuje to naprawde nie narzekam... |
|||||
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
więc się zastanawiam czy kupować coś więcej prócz emulsji do kąpieli, oliwki i czegoś do pępka
|
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
mam nadzieję, że maluszki urodzą się silne i zdrowe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]() Gosia, nie przejmuj się, ja tez nie mam talentu do takich rzeczy... Spróbowałam dzisiaj pierwszy raz... Dobrze, że nie widac jak to jajo po lewej jest krzywo powpinane
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niej i dla maluchów ![]() kurde nie pamiętam czy wzięłam tabletkę o 18 |
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcheweczko- dziekuje,ze tak wniknelas w temat macierzynskiego
Sharp- pochwal sie szkatulkami
|
#787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C
Cytat:
ja też 3mam kciuki za Wszystkie dziewczęta ![]() to naprawdę ciężki los ma ta dziewczyna, oby wytrwała jak najdłużej ze swoimi bliźniakami w brzuszku a TY Aaś kiedy wychodzisz ze szpitala? coś już wiadomo? Czy raczej zostaniesz aż do porodu? |
|
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przecież takie leżenie jest strasznie męczące i wszystko boli Biedne jesteście
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko pochwalę się jutro
![]() Aaś to dużo sił i zdrowia dla koleżanki Dziwnie się czuję, strasznie boli mnie noga (tak rwie) i zaczął mnie boleć brzuch jak na okres. Pierwszy raz mam takie coś
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
hej, po całym dniu dopiero wróciliśmy do domu i mogę klapnąć na łóżku z kompem
![]() padam.. nie mam siły nadrabiać... zaraz chyba się zmuszę troszkę podczytać bo jestem ciekawa co tam z Vil... ![]() a może jakieś małe streszczenie najważniejszych zdarzeń z dzisiejszego dnia???
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moim talentem kupiłam dzisiaj folie termokurczliwe na jajka wielkanocne
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Na leżąco do 34tyg. Jak da radę to może dłużej... Ona mówi że ją nawet oczy bolą... |
|
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nie podaje wagi,na nastepnej wizycie wymusze ta informacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no że brzucho się zrobił ciężki/twardy nie czuć tego jako ból tylko jest taki...jak kamień ![]() tż poszedł na zakupy,ja zostałam, poprosiłam o coś "mniam" i zobaczymy co to będzie ![]() najgorsze jest to,że do zusu musze osobiscie zawiezc zolnienie z tego co wiem moze jutro skocze a potem z łóżeczka zadna sila mnie nie wyciagnie.. ![]() musze urodzic sn..nawet jakbym miala lezec i robic pod siebie to to zrobie |
|||
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Axella a dostałaś jakieś leki czy masz tylko zalecenie, żeby leżeć? Szyjka w porządku?
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna dziewczyna-a;le jak dała tyle czasu radę to jeszcze tydzień wytrzyma. Trzymamy za Was kciuki i naprawdę podziwiam ![]() 5cm rozwarcie masakra
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
to życzę duuuuużo wytrwałości i oby czas zleciał jak najszybciej
bo ja już świrowałam w szpitalu 3 dni, a co dopiero tyle tygodni |
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superaśne
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leżeć i leżeć.na plecach,nóżki wyżej.. ![]() mówił jeszcze coś o rentgenie,że jak nie minie to trzeba będzie ale mam wrażenie,że w ciąży nie można? ![]() cholerka.. oby za pare dni wszystko minęło ![]() szyjka ok ![]() tż zadzwonił spytać co chcę "mniam" bo on nie wymyśli ![]() chyba zacznę sama spożywkę na necie zamawiać
|
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakiej płci będą bliźniaki?
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to współczuję :/ bo musi być już Ci ciężko RTG raczej w ciąży nie można chyba, że jest bardzo ważny powód, zabezpieczają wtedy brzuszek choć w Twojej sytuacji to może być ciężko :/ Oby jednak Ci przeszło a chciałaś coś słodkiego mniam czy kolacyjnego? naprowadziłaś go jakoś? ja mam dziś pomidory mniam :P śliwkowe z biedrony
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ee tam,koniec złego myslenia i czytania. bedzie dobrze ogólnie cos dobrego... mam czekoladke
|
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i korzystaj ![]() Po 2. Masz rację, Twoja nowa koleżanka to jest arcymiszcz! Przekaż jej, że wszystkie trzymamy za nią i jej parkę kciukasy! Po 3. Zrobiłam dziś test snikersa! A raczej gorącej czekolady Spotkałam się z mężem po szkole rodzenia i jego pracy na mieście i jakoś tak nie chciało mi się iść od razu do domu i z tej radości, że się widzimy wreszcie po 3ech dniach zaproponowałam, że pójdziemy na kawę. I nie mogłam się powstrzymać - zamówiłam gorącą czekoladę, taką prawdziwą, gęstą Nie byłam w stanie jej całej wypić i w połowie się zamieniłam z TŻ na jego capucino (z cukrem ) i co? Cukier po godzinie 104 Zobaczymy jaki będę miała teraz po kolacji...
|
||
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny robię łóżko i idę spać, bo jestem wykończona po tym szpitalu, i budzeniu o 6 rano
3majcie się
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia w kolejnych testach
|
|
#809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może się obawia o spojenie łonowe. Mnie też boli, czasem mniej,czasem bardziej, byłam z tym u ortopedy, dostałam pas na podtrzymanie brzucha i mam się zgłosić w razie gdyby ból stał się mocniejszy albo zaczęły boleć biodra. I jak tak rozmawiam z koleżankami to kilka miało z tym problemy, na szczęscie żadnej się spojenie nie rozeszło. Najgorszy scenariusz jak się rozejdzie przy porodzie - wtedy leżonko w szpitalu 7 tyg Trzymam kciuki za Ciebie i siebie, zeby to był tylko taki fałszywy alarm ![]()
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas się mówi ścięło, jak ktoś mdleje, dlatego wolałam się upewnić. Czyli u Ciebie to co u mnie. Twardnienie brzucha i leżeć, leżeć - z tym, że u mnie na plecach ciężko bo co chwilę robi się twardy ![]() U Ciebie bliżej końca niż u mnie chociaż tyle, a za spojenie trzymam kciuki by się nie rozeszło!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Najważniejsze żeby nie było spadków poniżej 100 bo to świadczy o niedotlenieniu. Ale jeśli jest taki jednorazowy spadek a potem odbicie np na 190 to też dobry sygnał bo jak tego odbicia nie ma to już gorzej.

mam nadzieję, że maluszki urodzą się silne i zdrowe 

przecież takie leżenie jest strasznie męczące i wszystko boli
Biedne jesteście

wydaje mi się, że chodziło mu o to, że to spojenie może się rozejść a to jest dość niebezpieczne... Była o tym mowa jakiś czas temu na wątku 
07.07.2012

Nie byłam w stanie jej całej wypić i w połowie się zamieniłam z TŻ na jego capucino (z cukrem