|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
hejo,wróciłam...
cieszyłam się że wyniki w normie a tu inna niespodzianka.. podpiął mnie pod ktg bo mnie ścieło na fotelu i wyczuł.. no i mam leżeć i leżeć i leżeć bo tak być nie powinno.. ![]() ale to jeszcze nic.. mówiłam że mocno boli mnie kość łonowa nie? jak chodzę,leżę siedzę itd.. jak mnie dotknął w jednym miejscu myślałam,że padnę ![]() no i jak nie minie to cc bo obawia się "najgorszego",na pytanie CZEGO odpowiedział,że za wcześnie by coś zakładać,się martwić więc jak nie minie to za 2 tyg mam się zjawić,jak minie to alarm odwołany i wszystko wraca do normy ![]() a ja teraz będę cały dzień myślec o co mu chodzi ![]() ale tyyyyle leżałam i słuchałam serduszka,małej nic nie grozi więc będzie dobrze tylko CO moze sie stac,jak ten bol nie minie?
|
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
szkoda, że nie wymusiłaś na nim, żeby Ci powiedział, nie masz do niego telefonu? jak masz teraz w tej niewiedzy trwać dwa tygodnie?! mam nadzieję, że masz mocne postanowienie leżenia!
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
diabli po prostu kocham Cię za te relacje
I jakie maleństwo ![]() Katate co to znaczy że główka przyparta? mam nadzieję że Twój maluszek wytrzyma w brzuszku jeszcze trochę pawie oczko krawcowa to jakaś niepoważna, co za kobieta Mysie ja kiedyś przesyłałam stronę na której było że na zgagę pomaga guma do żucia. banka za 33 tcvil trzymam kciuki żeby było dobrze |
|
|
|
#754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm to Ci dał do myślenia nieładnie,trzeba tylko wierzyć, że ten ból jednak minie ![]() ![]() ![]() a jeśli nie minie to na pewno gin Ci powie o co chodzi, no i będziesz miała cesarkę, jeśli coś nie tak jest z tą kością łonową |
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby minęło chcę urodzić sn,tak bardzo,bardzo tego chce..
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Axella może o spojenie łonowe chodziło
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak,ale nie wiem co jest "najgorszym" efektem jego rozejścia czy czego..
czy mówił tylko o tym,że musiałabym miec cc czy miał na myśli coś jeszcze? nie chcę cc
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż..mam trochę czasu by minęło.i minąć musi.. spadam bo zaraz bedzie tż.. |
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
mma nadzieje ze zadna z nas tego nei doswiadczy
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
a ma cukier więc potem pogarsza, ale dzięki za pomoc
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby minęło
|
|
#764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży nie odczuwałam bólu a teraz mnie w nocy n...dala tak, że nie mogę zmienić pozycji Też muszę o tym powiedziueć mojej gin.. A ile waży Zuzia? Bo przy dużych dzieciach pojawia się ten ból i zazwyczaj podczas kolejnej ciąży - a nie podczas pierwszej... Cytat:
Ja podczas każdej wizyty o tym zapominam powiedzieć ale ból jest mocniejszy z tygodnia na tydzień i teraz już sobie zapiszę, zeby nie zapomnieć.Tylko u mnie to nic nie zmienia bo ja i tak pewnie będę mieć cc..
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby minęło i się wszystko unormowało. Ale ten ginekolog też dobry - z takimi niedopowiedzeniami ciężarną zostawiać.Dobrze, że za 2 tygodnie Ty już będziesz 35 tc, więc w razie czego spokojnie może Zu na ten świat przyjść
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Mezu poszedl to nadrabiam
Veronic dobrze ze wrocilas i ze wszystko ok. Zastanawialam sie jak sie skonczylo z tymi bolami. Happy od momentu urodzenia dziecka leci Ci macierzynski, nie ma opcji ze najpierw "wykorzystujesz" l4- nawet jak zwolnienie trwa do po porodzie to i tak od porodu leci macierzynski Anka tak biore cos na D na cisnienie wiec pewnie to to smiesznie bo zawsze mam skrajnie niskie a tu leki na nadcisnienie ![]() Maja rosee wcale dzidzius nie jest ogromny. Nasz tydzien pozniej mial takie wymiary i lekarz mowil ze sredniaczek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Justi za 32tcCytat:
I uważam że masz rację. Nie ma sensu kupowania 3 nawilżaczy, one są duże i później będziesz kombinować gdzie je pochować. Spokojnie wystarczy jeden. Przecież nie siedzicie we wszystkich pomieszczeniach na raz. axella dziwne że Ci nie powiedział o co chodzi. Teraz będziesz siedzieć i myśleć, co za lekarz
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic dobrze, że już jesteście w domu
trzymaj się Axella mam nadzieję, że posłuchasz gina i będziesz leżała wydaje mi się, że chodziło mu o to, że to spojenie może się rozejść a to jest dość niebezpieczne... Była o tym mowa jakiś czas temu na wątku |
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To cc to pewnie przez ułożenie a nie przez wagę
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Axella to lez grzecznie !!! 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Dziewczyny jak Wy wytrzymujecie tyle w szpitalach?! Aas to w ogole jest miszcz... ja juz nie wyrabiam po jednym dniu i ciagle gdzies laze, dobrze ze moge... rozpiera mnie tak energia ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Wlasnie mnie lekarz przestraszyl na obchodzie... bo okazalo sie ze nie zalozyli mi karty cisnienia i powinnam miec minimum 3 razy dziennie mierzone a mialam tylko rano i chyba mnie jutro jeszcze zostawia :/ przez czyjes niedopatrzenie ehhhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj byłam u fryzjera z moim psiakiem i w końcu wygląda jak pies a nie jak małpka
![]() Potem umyłam jedno okno i lustro, jeszcze czeka mnie pranie firnaki chociaż tej w sypialni bo nie chce żeby mama za mnie wszystko robiła ![]() Byłam właśnie u babci i wcisnęła mi pieniądze..tak się głupio z tym czuję bo fakt że nie ma małej emerytury ale bez przesady zeby mi kasę dawała. Nie mogłam się opedzić od niej i musiałm wziąść. A pozatym babcia mi oczywiście przypominała że mam nic nie dźwigać pod żadnym pozorem, dziwiła się że w ciaży moge jeździć na zajęcia A no i powiedziała że nie podoba jej się imie Eliza bo ona by wolała Julke albo Nikole ehh te babcie![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- dla wszystkich za dzisiaj rozpoczęte tygodnie
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
axella co to znaczy, że Cię ścięło?!
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam że Diabli wróciła z Nelką ze szpitala bardzo się cieszę teraz dużo odpoczywajcie w domu
![]() Vil dla Ciebie zdrowia i oby ciśnienie spadło ![]() Veronic dobrze że juz jesteście w domu i mam nadzieję że uda się wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie trzymam dla WasAxella to rzeczywiście nieciekawie, oszczedzaj się dużo
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Veronic oby więcej się ne powtórzyło ![]() Axella odpoczywaj
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-03-20 o 19:07 |
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
humpback, banka, ashyshqa dziękuję
i wrzucam fotkę wszystkich trzech jajek, które dzisiaj zrobiłam... i lecę nadrabiać... |
|
|
|
#777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam dzisiaj z siostra która ma miesięczną córeczkę i mówiła że na sam początek kosmetyki dla dziecka są w zasadzie zbędnę. Ona używa tylko oliwki i takiej emulsji do kąpieli ale tą emulsje akurat musiała kupić specjalną w aptece bo mała ma bardzo suchą skórę. Lekarz mówił jej że w zasadzie żadnych kremów nie ma potrzeby używać na razie
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja juz nie mam ( Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

I jakie maleństwo 
za 33 tc
chcę urodzić sn,tak bardzo,bardzo tego chce..

mma nadzieje ze zadna z nas tego nei doswiadczy

Ja podczas każdej wizyty o tym zapominam powiedzieć ale ból jest mocniejszy z tygodnia na tydzień i teraz już sobie zapiszę, zeby nie zapomnieć.
07.07.2012
wydaje mi się, że chodziło mu o to, że to spojenie może się rozejść a to jest dość niebezpieczne... Była o tym mowa jakiś czas temu na wątku