|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
aha, jutro jadę na zakupy, muszę młodemu jakiś fajny bodziak z muszką na chrzciny kupić (licytowałam na all ale się zagapiłam i mi podkupili
) no i sobie coś, w czym będę wyglądać jako tako; kurdę, cieszę się jak głupia, że cały dzień będę miała dla siebie, a potem wieczorem tak fajnie będzie młodego przytulać![]() tż kupił drugi wózek dla młodego, tzn. spacerówke tylko mamy maxi cosi i wypatrzył w Wiedniu w jakimś sklepie używkę za 30 euro, no to wziął, bo może coś ma lepszego niż nasz i się podmieni szkoda, że wcześniej nie było, bo sporo byśmy zaoszczędzili; ale w sumie spróbuję na allegro sprzedać
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kruszynka dzisiaj pierwszy raz spała na brzuszu 30 min
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Dady 3 są masakryczne wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się udało wyskoczyć na 1,5 godzinki na zakupy. Kupiłam strój na chrzciny co by wyglądać jak człowiek
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Moja spi przy suszarce.
No tak, ale jak przetrzymam ja godzine to bedzie tak zmeczona ze i tak bedzie ryk
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
No ja tez nie wiem co z tymi pampersiwami, dziolszki pisza, ze babydream sa ok wiec pewnie sprobujemy, bo kurka ciezko wytrzymac, tylko kocyk sie podniesie a z pupki malego taki smrod ze szok:/rajstopki i polspiochy tez przesiakaja tym zapachem, a ja glupia myslalam ze malemu tak siki wala, dopiero jak mezowi kazalam zmienic pieluche bo wali a pielucha suchutka to sie sczailam, ze cos nie ok....
Maly spi juz ponad 1,5godz w chuscie
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja, dostałam okres, czyżby po tym myciu okien?
Lady, wykrakałaś, niby nie poród, ale jakaś akcja związana z pipką jest ![]() po 11 miesiącach zapomniałam co się z tym robi Cytat:
)---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- mi też tak kiedyś ładnie spał, ale tak mi było od niego gorąco, że musiałam go odwinąć
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
A moja daje koncert od dwoch godzin juz, teraz spi albo przy cycku albo na brzuchu moim, ale ten ryk jej juz mnie doprowadza do szalu...
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Silver z tym majem chodzi o to że mam się do maja zdecydować czy będe wracać wtedy on poczyni kroki do zwolnienia dla mnie miejsca....jak bede wracac w czerwcu
![]() ahhhh przespałam sobie godzinke z małą troche mi lepiej ale to wciąż nie to potrzebuje żeby ktoś mi się zajął małą... I ja nie wiem co ze mną nie tak ale mi ani chusteczki dady nie smierdza ani pampersy 3ki ![]() mimo że specjalnie tego nie wącham tylko po prostu uzywam to aż normalnie dziś wąchałam wszystko
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sweterek pasuje do tego. Nie cierpię sukienek więc nie kupowałam, po za tym w tym co kupiłam będzie mi wygodnie karmić I żałuję, że nie udało mi się męża namówić by nie robić tych chrzcin, w sensie imprezy. Ja chciałam po chrzcie chrzestnych na kawkę i ciacho zaprosić i tyle, ale mąż chciał imprezy, a mnie się tak nie chce I tak dobrze, że tylko sałatki mam zrobić, bo obiadek mama przygotowuje i placki też.
|
|
|
|
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
![]() dziolszki macie do polecenia jakas wioske dzieciowa tak mniej wiecej w linii prostej miedzy szczecinem a katowicami??? Chcemy jechac na wakacje, a ze rodzine mam nad morzem to na poltorej tygodnia tam, a reszte chcemy wlasnie gdzies na jakiejs wsi. No i wlasnie najlepiej by bylo po drodze znad morza wstapic zeby bylo malo ludzi, gdzie chodzic na spacery itd![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
poza tym jak spi to niech spi, ja sobie chociaz psychicznie odpoczne, bo tak nie moge zniesc jego plakusiania....
|
|
#2562 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Dla mnie Dady 2 wala niemilosiernie ale sa chlonne i dobre jak na taka cene. Jak mala sie zasika albo zakupka to czuje od razu.
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak za mało spałaś![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------
|
|
#2564 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatkę kilka razy tak usypiałam, ale mnie wkurzało trzyanie tego. Wolałam odkurzacz włączyć, efekt ten sam, a przynajmniej coś pożytecznego do tego ![]() Cytat:
![]() Ja lubię to bardzo Cytat:
![]() Uświadomiłaś mi, że niestety moja kiecka, któą chciałam na chrzest ubrać, się nie nadaje nie rozpinana, a górą też nie da rady Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.izerskipotok.pl/onas.html tam jedziemy sobie dzieci do 4rż darmo, my płacimy 30zł za dobę za osobę. Prodzieciowa rodzina.
|
||||||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie 12 osób razem z nami i z tego 2 dzieci Ale wiecie ja powiedziałam, że po pierwsze będzie tylko najbliższa rodzina więc nie ma co wymyślać z żarciem. Nawet nie będzie 2 ciepłego dania. Obiad( koło 16 będzie), sałatki, wędlina, placki i owoce - mam nadzieję, że to wystarczy. Po drugie my nie chrzcimy na mszy, więc nie kupowałam ubranka dla Małej. Mam białe body, śpiochy i sweterek i to jej założę, nie widzę sensu wydawania kasy na ubranko w którym będzie dosłownie 15 minut. Po trzecie mój mąż .....no nie wiem, jakieś dziwne napięcie?atmosfera? się zrobiła pomiędzy nim a moją rodziną, ale nie chce mi się o tym gadać. Więc tych chrzcin mi się nie chce przez to, a impreza jest u mojej mamy. I generalnie to tyle odnośnie tej całej imprezy ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39888466] Dlatego ja paradoksalnie wolę zabrać Dorkę, wózek i do sklepu. ANi się spieszyć nie muszę, ani denerwować. Za to na targ dzisiaj poszłam, śniegu jak szlag topniejącego, ale słońce piekne i ciepło dość. Mama zamawiała szafkę, trzeba było zlew kupić no i trochę zeszło, zastanawiałam się, co zrobię jak się dziecię rozbeczy z głodu - no i chyba musiałabym po prostu stanąć gdzieś i na stojąco karmić ![]() Też o tym pomyślałam dziś, ale to następnym razem tak zrobimy. Moja mama stwierdziła, że w prezencie zafunduje obiad i deser w restauracji. Agatki chrzciny w domu były, 15 osób, masakra. [/QUOTE] Ja myślałam o restauracji, no ale trochę to kosztuje....... A zrobić rosół i jakieś mięsko i ziemniaki to dla mamy nic. Placki zamawiane. Więc tylko sałatki zostają, bo tak jak mówię więcej żadnego żarcia nie robimy. |
|
|
|
|
#2566 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
kochana, trzymaj się! Cytat:
![]() Cytat:
mamy kp nie czytajcie Otóż moja kochana Ola jak co dzień godzina 20 a ona grzecznie śpi, mamusia otworzyła butle wina i uskutecznia relaks Ale żeby nie było kolorowo - mam na 8 rano do szkoły tż pracuje na popołudnie, więc zagonię go, by w nocy, w właściwie nad ranem, wstał do Oli
|
|||
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Charlizz, zazdroszczę, moja dzisiaj jest strasznie niespokojna...
Ale chwilę czasu na kebab (TŻ przywiózł po rozmowie o pracę) i łóżkowe "małe co nieco" znaleźliśmy.
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo winko ach napiłabys sie różowego winka;p ![]() ja tez na 8 do szkoly;/ ale na szczescie tylko do 10 fajny ten ostatni semestr studiów tylko gorzej z obroną i nauką do niej haha
|
|
|
#2569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i kupilam fenistyl ale wiesz masci nie pomoga musi byc cos doustnie ja bede za tydzien u pediatry to zapytam co moge i jak dlugo to ci napisze, zebys tez wyprobowala a ta polozna cos sie dowiedziala???? Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tych deklodów to też mam parę takich bodziaków i dopiero jak ubiorę Małej to sie orientuję. Cytat:
A kupę to taka dzisiaj zrobiła że pierwszy raz się w pieluchę nie zmieściła ![]() Cytat:
![]() Moja dzisiaj w nocy spała tak: usnęło o 20 i spała do 01:40, potem od 2:30 do 5 a potem to już różnie, jak ją wzięłam do łóżka to jeszcze mi się godzinkę snu udało złapać, Najgorzej że dzisiaj jak nigdy przespała całe popołudnie i aż boję się co będzie w nocy. Na razie śpi ale nie wiem ajk długo. Dwa razy była na spacerze i może to tak na ten sen wpłynęło.
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39888466]
Uświadomiłaś mi, że niestety moja kiecka, któą chciałam na chrzest ubrać, się nie nadaje nie rozpinana, a górą też nie da rady Moja mama stwierdziła, że w prezencie zafunduje obiad i deser w restauracji. Agatki chrzciny w domu były, 15 osób, masakra. [/QUOTE] no to zakupy Cię czekają my też planowaliśmy w jakiejś knajpie, ale mama przegadała tż, że po co kasę wydawać blebleble.... no i szykuje się armagedon, no ale fakt, kasa zaoszczędzona---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- zauważyłam, że młody w dzień nie pośpi w łóżeczku dłużej niż pół godziny, tylko woli na naszym łóżku, za to jak się zaczyna nocne spanie, to łóżeczko mu pasuje no w sumie mi też tak pasuje
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Szajka, podoba nam sie, bardzo!!!
A kiedy sie wybieracie? Duzo wczesniej trzeba rezerwowac??? Chyba raczej na pewno sie tam wybierzemy
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Dobranoc dziewczyny.
Cieszę się, że do Was dołączyłam, trochę późno, ale ważne, że w ogóle. Cieszę się, że jesteście.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Wisienko, dobrej nocki.
Ja też się cieszę, że do nas dołączyłaś.
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
Nadrobiłam wszystko masakra. Ogólnie to padam na twarz i jak zwykle marnuję czas zamiast iść spać jutro Was pocytuję bo dziś już nie dam rady. Widzę że wzięło Was na sentymenty ja też się strasznie cieszę że mam forum i mogę na Was liczyć bo większość rad które otrzymuję od rodziny jak mam wątpliwości jest o kant tyłka roztrzaść a ile razy ja już słyszałam że te internety to samo zło jest. Ehh, dobranoc
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
A ja moge napisac dzien dobry i dobranoc, bo pospalam od tej 22 ale Mala wstala jesc itd...wiec teraz mam nadzieje zasnie znowu i ja tez chociaz na te 3 godzinki...
|
#2577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do teściowych... ehhh ![]() Cytat:
![]() położna w sumie się nic nie dowiedziała, tylko że to pewnie jakieś uczulenie. A ja się teraz zastanawiam czy to przypadkiem nie jest uczulenie na nabiał, bo jak tylko zjem coś mlecznego to mnie bardziej swędzi, chociaż przynajmniej się już nie rozprzestrzenia
|
||||
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny, od wczoraj jesteśmy w domu. Wreszcie
, bo myślę, że już chyba za dużo pobytu w szpitalu jak na taki krótki okres czasu, teraz już musi być dobrze nie ma innej opcji. Tak dużo popisałyście, że nie wiem co mam czytać, szans nadrobienia nie widzę, mam nadzieje, że uda mi się wdrożyć jakoś na nowo, pewnie mnie sporo ominęło ![]() Dziękuje za ciepłe słowa pod adresem Krzysia Widzę, ze dopisujecie na pierwszej stronie rodzaj karmienia. My karmimy się tylko piersią. Właśnie idę nakarmić mojego szkrabka
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

) no i sobie coś, w czym będę wyglądać jako tako; kurdę, cieszę się jak głupia, że cały dzień będę miała dla siebie, a potem wieczorem tak fajnie będzie młodego przytulać

mój się wścieka jak leży na brzuchu, dwa razy główkę podniesie, a potem leży z nosem w kocyku i beczy
30 min
wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły
)

kochana, trzymaj się! 
22.05.2008
14.08.2011
Ja też się cieszę, że do nas dołączyłaś.