|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
hej
aania ciesze się że w badnaiu wszystko dobrze ![]() kibicuję Wam
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Hej!
Aniu u nas po priorixie ogólnie był spokój, ale miał kilka plamek na nodze mały. Stan podgorączkowy też o ile dobrze pamiętam, bo w czerwcu był szczepiony. Cieszę się, że cieszysz się z obrotu smyczka - byczka ( prawie 3 kg już ) ja to bym chyba wolała mieć cesarkę jednak, żebym nie musiała rodzić naturalnie . Byliśmy w końcu zdiś na dłuuuuugim spacerze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella gdzieś Ty?!
jak dziewczynki?
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem podczytuje ale nie wiem co Wam tu pisac. Czasem brak czasu, czasem brak humoru.
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, Marina
![]() "nasz" bocian przyleciał
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta czapa gotowa
podaj na PW dane do wysyłki
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz Jasiu tez miał taką akcje. Wystraszyłam sie na maksaCytat:
Swietnie podsumowanie dla diet. Aż dziw ze to pisze studentka Cytat:
Zaczynasz sie bać Aniu? A my dziś z Jasiem chorowalismy w domku razem Jasiu z rana nie chciał jeść a potem bidulek zwymiotowal dopiero po drzemce odzyskał siły i apetyt A mnie gorączka (38,5)i łamanie w kościach dopadlo dopiero teraz udało mi sie zbić. Czuje sie jak zombie. Ale coś czuje ze jutro będę żeśka jak powietrze za oknem
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Brumek, Scio, Mamad, widzę że moje wyrzuty sumienia co do takiego sposobu karanie nie były bezpodstawne. Przyznam, że działam bardziej intuicyjnie niż bazując na podręcznikach, może warto byłoby poszerzyć horyzonty... Macie jakąś ciekawą lekturę w tym temacie do polecenia? Aaniu, rośnie chłopak jak na drożdżach. Super, że się obrócił- przygotowuje się do startu. W końcu to tuż, tuż.Iwa, Panie na Poczcie chyba Cię już dobrze znają, co? Czapy rewelacyjne, a Twoje tempo produkcji imponujące.Ja również wpadłam w szydełkowy szał. Kolejna odsłona będzie bardziej męska, robię coś dla bratanka.
|
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
No i mam rozwiazanie wysokiej goraczki mojego dziecka-to trzydniówka
Tylko dlaczego od razu antybiotyk? Moze trzeba było obserwowac, cos doraźnie podac...Ja wiem ze tyle teraz chorych dzieci i pewnie chciała sie zabezpieczyc ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- ANIA czyli Mały gotowy do wyjścia MARZENA kolejne cudo |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
IWA elegancja Francja
3 kolory warkoczykow sa eleganckie. Jutro napisze Ci dane teraz jestem na komórce i zle mi sie pisze. Superowa czapka!!
|
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Marzena ja czytałam taką: http://www.empik.com/twoje-kompetent...1061,ksiazka-p
i taką: http://www.empik.com/dziecko-z-blisk...4159,ksiazka-p Aania ja na początku nie zajarzyłam, że to chodzi o tego małego i nie mogłąm się połapać, dlaczego Adaś ma trzymać głowę w dół za wizytęPatryk ma zapalenie spojówki, mamy kropelki. ZDo tygodnia powinno przejść.
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Raczej trochę przestałam się bać Serio, bałam się cesarki, naturalnego nic a nic. Jedyne czego się trochę boję, to tego, jak ogarnę wszystko PO, i jak Adaś zniesie kilka dni bez mamy. Ale moze będzie dobrze ![]() Zdrówka dla Was!! Cytat:
![]() ![]() dobrze że to tylko trzydniówka, a z drugiej strony nie dziwię się że się złościsz na lekarza. Ja nie cierpię takich, którzy od razu pakują w dziecko antybiotyk ![]() Cytat:
I dzięki jutro jeszcze standardowa wizyta u gina, zobaczymy co tam się dzieje (i ile na plusie )
|
|
|
#4604 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oponki to takie z sera białego? Smażone jak pączki? Uwielbiałam je kiedyś Szczególnie wyjadać środki ![]() O masz Cytat:
2. To najlepsza wiadomość dnia ![]() To się chyba zdziwił, jak tyle śniegu zobaczył ![]() Ale grunt że na poród zdążył ![]() Cudna! Nie mogę się nachwalić tych Twoich czapek. No i tempa wykonania Cytat:
Cytat:
Nawet Tymciowi na głos na placu zabaw ![]() 2. O jejku Wirus jak nic panuje... Zdrówka biedaczki moje ![]() A dasz zdjęcie Jasia? Stęskniłam się na jego blond czupryną ![]() Cytat:
![]() Książki mamad poleciła bardzo fajne A w ogóle to polecam stronę Dzikie Dzieci. Tam jest sporo fajnych artykułów, w tym kilka o złości. I takie "pisane" rozmowy dwóch psycholożek. Bardzo do mnie przemawiają. Strona jest A.Stein, a ja się bardzo (w większości, choć nie wszystkimi) zgadzam z jej poglądami. No i za kilka dni ma wyjść w polskim wydaniu taka książka-biblia Searsów o rodzicielstwie bliskości. Chyba sobie kupię. A czapa - piękna! Znowu powtórzę, ze zestawienie kolorów jest dla mnie idealne. Marzenka, ja nie wierzę, że Ty się przedwczoraj zaczęłaś uczyć robić na szydełku ![]() No i na męską odsłonę czekam ![]() Cytat:
No ale ważne że to tylko to i raz dwa będziecie mieć chorobę z głowy ![]() Ciekawe czy się jutro przyzna do błędu, czy będzie iśc w zaparte ![]() A my dziś zaliczyliśmy dwa spacerki, bo dzień już długi i da się po obiedzie też wyjść na spacer. Tymuś się wyszalał i uszlajał w błoto-śniegu po uszy Nauczyłam go robić baczność i spocznij i cały czas chce to teraz robić. I mi też każe ![]() No i hit dnia: ze dwa tygodnie temu Tymek bawił sie na podłodze takim starym sandwich tosterem. Chwilę dosłownie, bo mi zabrał, jak coś wyciągałam z szafki. Dziś wyciągam ten sprzęt, włączam do prądu i idę gdzieś, czekają aż się nagrzeje. Bez zaglądania, co jest w środku, no bo niby po co... Po kilku minutach wracam do kuchni i czuję, ze coś dziwnie pachnie. Otwieram toster, a tam...ludzik z duplo Nieźle już nadtopiony
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu super, że wizyta udana
Myha-trochę pochopnie postąpiła lekarka z tym antybiotykiem Hej. Udało się dzisiaj zaszczepić brzdąców Uciekam spać, może chociaż raz na jakiś czas położe się wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho!
Wpadam oznajmić, że założyłam bloga Takiego do oglądania, jeszcze nie ogarnęłam treści (słaba w pisaniu jestem) Dwie niebiesko-zielone Marzenki
|
|
#4607 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co za bezsens z tym antybiotykiem :/ dla mnie nie ma czegoś takiego jak antybiotyk na wszelki wypadek :/ na szczęście pod tym względem na naszą pediatrę nie mogę narzekać Cytat:
![]() mam nadzieję, że w rzeczywistości tylko zyska na + czekam na adres w takim razie ![]() Cytat:
tylko nie kończ zakrapiać jak tylko się poprawi bo momentalnie dziadostwo wróci :/ spojówki muszą być bladziutkie żeby kropelki odstawić. wiem co piszę bo u mnie dziewczyny ze spojówkami często walczą :/ Cytat:
![]() -nieźle z tym Duplo rzeczywiście dobry plastik ![]() Cytat:
kciuki za brak objawów poszczepiennych! my też dzisiaj u lekarza byłyśmy jakieś pojedyncze bardzo małe zmiany na oskrzelach, ale lepiej niż było mamy się dalej inhalować Ala mniej kaszle - mam nadzieję, że same wziewne leki wystarczą.....
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-20 o 23:03 |
||||||
|
|
|
#4608 |
|
Raczkowanie
|
Mi czasu ostatnio na wszystko brakuje, jeszcze nie ułożyłam wszystkiego na nowo i nieogarnięta jestem. Mam wrażenie, że ciągle psychicznie nie odreagowałam po tym szpitalu i to też gdzieś we mnie siedzi. Przydałby się jakiś relaks... Do tego ta pogoda... I choroba... Zamartwianie się, żeby Helutki nie zarazić, strach, że znów będziemy w szpitalu. Masakra. Muszę odpocząć, zdecydowanie, bo w paranoję wpadam.
Czytam Was, ale znów czuję się jak intruz
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
Audrey
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 - ![]() 2 - Fajne te książki i strony, o których piszecie Ty i mamad1. Kiedy ja wreszcie będę mieć więcej czasu na czytanie... Oliweczko trzymam kciuki za brak reakcji po szczepieniach ![]() Cytat:
śliczne! A gdzie link? ![]() A mój biedaczek w nocy przytuptał, wszedł do łóżka, przytulił się i zasnął, co mu się nigdy nie zdarza - ale przypomniał rozpalony piecyk... po syropie trochę mu temp spadła, po 2 godzinach zarządził powrót do swojego łóżka, teraz śpi jeszcze to nawet nie sprawdzam, ale mam nadzieję że nie będzie go długo temperatura trzymać. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- mme_audrey Jakbyście chciały, to na Citeam są znowu w promocji odbitki w Empiku
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cześć dziewczyny. Mam dylemat. napiszcie proszę co sądzicie. Na początku maja mam komunię u chrześnika ( nie jestem z nim związana zbytnio niestety, raz, że daleeeko mieszkają, dwa, że trzymałam go w czasie chrztu jak miałam 15 lat ( zaraz po bierzmowaniu), więc jakoś tak miałam szkołę, potem średnią, studia ). No i kwestia prezentu mnie nurtuje niesamowicie. Nie stać nas dać dużo w kopertę, a wiem, że to będzie potem roztrząsane co kto i ile dał . Tamta rodzina jest zamożna,może i znają naszą sytuację finansową, ale wiecie jak to jest... Chrzestna i tyle. Liczą pewnie na jakieś 500 zł, ale nas nie stać...Normalnie jestem w kropce. Stać nas na góra 200 zł, ale by było potem hałasu na całą rodzinę ...Co sądzicie? Nie mam kogo spytać żywcem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
IUSTYNA a gdzie link do bloga?
![]() MARINA nie wiem co ci poradzic...No przeciez nie wyciagniesz dodatkowych 300 zł, zeby ich zadowolic a sobie tym samym odejmiesz od ust...Ja bym dała tyle ile moge i nie przejmowałabym sie tym co oni beda mówic...Zreszta sama piszesz, ze masz raczej salby kontak wiec po komuni znó długo nie bedziesz ich widziec... Ja miałam komunie chrzesniaka 2 lata temu i dałam "tylko" 300 zł bo na tyle nas było stac i koniec kropka. Zreszta byłam przeciwan dawaniu kasy bo wiadomo jak to jest-przejmuja rodzice i tyle dziecko z tego ma. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- BRUMKU przynajmniej mamy wyniki testu na klockach Lego z pierweszj ręki A tu cos dla naszych utalentowanych: http://deccoria.pl/galeria/foto,id,7...echnikach.html Musze kupic jakies mazaki do jajek
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wplac 200 zl i powiedz ze co urodziny cos wplacisz ![]() poza tym - no i co z tego ze ci tyłek obrobia?! pomoga wam w razie czego finasowo jak sie spłuczecie?! jak nie to nie ich mańka patrzeć wam w rachunki i konto! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-21 o 09:38 |
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież się nie zapożyczysz tylko po to, żeby dogodzić rodzicom. Marina daj ile jesteś w stanie, na ile Was stać. A zdanie innych miej wiesz gdzie.. |
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mieliśmy kilka identycznych akcji z Karolem. W nocy budził się z płaczem przeraźliwym, nie chciał żeby ktoś go dotknął ani przytulił. Jak się przybliżałam to on głośniej krzyczał. Często godzinę trwało żeby doszedł do siebie i zasnął. Jedynym sposobem było wlączenie mu bajki zeby zapomniał dlaczego płacze.
Prawdopodobnie zły sen, tak sądzę. Marina jak nie masz to nic nie zrobisz, teraz na Komunie dzieci chcą dostawać więcej niz para młoda na wesele. Bez przesady. Dziewczyny absolutnie piękne robótki macie, jestem pod wrażeniem Przez tą zimę się znowu upasę. Mam juz jej dość
|
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Czujecie ten wiosenny powiew świeżości i śpiewające ptaki?
Ja też nie ![]() Marina, uważam tak jak dziewczyny- przeznacz tyle pieniędzy ile możesz, a nie ile by wypadało... Jeśli mają rozum i wiedzą w jakiej jesteście sytuacji to nie będą tego roztrzepywać. (z resztą według mnie to niemała kwota) Myha, rewelacyjne te jajka. ![]() Jaciee, daj znać co wyszło z badań, trzymam mocno kciuki żeby Domek okazał się zdrowy. No i dużo zdrówka dla mamy. ![]() Isia, miałam wcześniej pisać- sernik wyglądał bardzo apetycznie, pewnie wypróbuję przepis. Była wtedy w łóżeczku, nie wystraszyła się? No i zima u Was na całego, śliczny Ewoludek.Telik, zdrówka dla Was ![]() Brumku, Mamad, dziękuję za podpowiedzi. Mamad, Ty nie strasz Nas, że wyciągniesz szydełko tylko po prostu je wyciągnij.
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam czuję ![]() Marina, dziewczyny mają rację. Daj tyle, ile możesz, jak obrobią, to sami sobie wystawiają świadectwo.
|
|
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A coś z białym, różowym ?! Biała kokardka różowy środek? ![]() A gdzie link do bloga? Jeżeli mogę doradzić, na swoim zdjęciach dawaj swój podpis albo stronę do bloga, wtedy będziesz miała pewność że to TWOJE i nikt Ci tego zabrać nie może... bo może być tak, że ktoś skubnie Ci zdjęcie okroi ten napis który wyskakuje jak dajesz n wizażu zdjęcie i będzie miał fajną fotkę... najlepiej jakieś w tle. Cytat:
W życiu bym tyle nie dała ![]() To na wesele tego chrześniaka 1000zł za kilka lat będzie za mało. Wolałabym dać nawet 100-150zł + jakąś mądrą książkę. Komunia nie ma kojarzyć się z pieniędzmi, prezentami, komórkami, quadami tylko z Panem Bogiem... Mnie wg nie rusza takie coś, że ktoś mnie obgada. Nie stać mnie i jeszcze z tego powodu mam sobie robić problemy? Oj nie. Będzie mnie stać kiedyś dasz tyle ile będziesz mogła kupisz coś bez powodu i to szybciej dzieciak zapamięta niż 500zł na komunie ![]() U Nas 5tki dają czasu pełną parą. Dziecko mi się wybudza stękając, a potem płacząc i uspokoić się nie może. Wkłada rękę do buzi i nie chce nawet nurofenu ![]() Myślałam, że to te lęki o których piszecie, ale ewidentnie idą jej 5tki. Nienawidzę sytuacji, kiedy ona płacze i nie umiem się z nią porozumieć, bo tak strasznie ją boli
|
||
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

zapraszam

. 

I dopiero śpiewaniem go wyciszyłam, ale siedział jeszcze długo na kolanach, z tym że nie przytulony, a taki sztywny i wpatrzony w 1 punkt, i sie uspokajał. powoli. I dopiero po jakimś czasie zasnął.
Przyznam, że działam bardziej intuicyjnie niż bazując na podręcznikach, może warto byłoby poszerzyć horyzonty... Macie jakąś ciekawą lekturę w tym temacie do polecenia?

Szczególnie wyjadać środki
Wirus jak nic panuje... Zdrówka biedaczki moje 

Nieźle już nadtopiony 

Zakończone: 2