|
|
#1771 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - XXII
Eeeeee już prawie nic nie ma
![]() Nie, jakaś 1/5 asortymentu była jeszcze kilka h temu. Cytat:
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Pani Buka
|
W czwartek będę, koło południa
|
#1773 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W najnowszym Allure jest o tym artykuł. Cytat:
Tutaj filmik z wywodem Schulza na ten temat: A tutaj tłumaczenie http://twoja-cera.blogspot.com/2013/...adac-jako.html
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2013-03-20 o 13:53 |
||
|
|
|
#1775 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A już na pewno powiedziałaby tak te, które próbowały do nas dołączyć, ale przecież ciągle rozmawiamy o zakupach.Cytat:
Jedyne co kręcę to HA + olej, na dłoni I mieszankę do OCM zrobiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poznikały najfajniejsze
|
|
|
#1776 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39876896]Eeeeee już prawie nic nie ma
![]() Nie, jakaś 1/5 asortymentu była jeszcze kilka h temu.[/QUOTE] Trzeba było tak od razu. Nie mam niestety w pracy czasu łazić po sklepach internetowych ![]() Nie musisz się tak oburzać ![]() Pewnie się Myszce serum z kremem pokręciło. Nie powinno się kłaść kremu pielęgnacyjnego pod filtr, ale serum nie osłabi jego działania. Preferuję aplikację filtru bezpośrednio na skórę, ale jako bledzioch potwierdzam, że nałożenie na serum nie powoduje opalenizny. Nigdy się nie dowiem, czy przyspiesza pojawianie się zmarszczek
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko loko, nie oburzyłam się. Gdybym napisała "więc o co chodzi" bez "Ci" to już by inaczej brzmiało. Poza tym, jeśli coś mnie lekko poirytowało to fakt, że Myszka przyszła na ten wątek wkleiła mój post i nie zostawiła mi możliwości obrony mojego stanowiska, dodatkowo nie odezwała się już na rzeczonym wątku.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#1778 |
|
Copyraptor
|
Coldold, bo widocznie chciala zweryfikowac informacje u osoby ktora zna i ktorej ufa w kwestii kosmetycznej, to na pewno nie byl atak na Ciebie
Uwaga, na zywo z galerii krakowskiej! we flo jest obnizka -30 do -70 na caly asortyment, praktycznie bez wyjatku, jak tak sie rozejrzalam, ponoc likwidacja sklepu. Mnie akurat nic nie wpadlo w oko, niestety, ale moze jeszcze ktos darzy ten sklep taka miloscia jak ja
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#1780 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Napisała "Źle pisze
O nic mi nie chodzi Przecież Cie nie obraziłam ani nic ![]() Wiem, że Ineso się na tym bardzo dobrze zna i chciałam zapytać jak to w końcu jest. Cytat:
Cytat:
pogrubione- W wątku "Wszystko co chcecie wiedzieć..."? Czytam go raz na jakiś czas, najczęściej po prostu ostatnią stronę, więc nie widziałam już Twojej odpowiedzi. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu napisała, że źle piszę. W końcu najpierw napisała, że źle piszę, a potem napisała, że lepiej nie nakładać nic. Z resztą na poparcie swoich słów wkleiłam źródła mojej wiedzy, nie uważam, że napisałam źle ale ja mam argumenty, a Ineso na razie nie poparła swoich racji. Żeby nie było, że tak strasznie zależy mi na wygranej dyskusji, po prostu używam filtrów od lat i śledzę wszystkie nowinki i doniesienia i zależy mi żeby wiedzieć dobrze.
|
|
|
#1782 | |
|
Pani Buka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39877798]Jutro? OMG żebym nie zapomniała
[/QUOTE]czemu masz zapomnieć? w piątek też mogę, ale jutro wieczorem widzę się z Olą i zależy jej na tym, by jak najszybciej te rzeczy dostać ![]() Cytat:
|
|
#1783 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Olej w postaci stałej trzeba najpierw rozpuścić w kąpieli wodnej i wtedy pomieszać z drugim olejem i olejkiem eterycznym - tylko tak można uzyskać jednorodną maź. O ile się nie mylę to konserwant jest tu zbędny (nie mówiąc już o tym, że powinna napisać jaki daje w takiej ilości, bo każdy dawkuje się inaczej) - konserwanty konserwują fazę wodną - a w tym serum wodny jest HA, który ma już w sobie konserwant. Olejów się nie konserwuje, bo się nie psują tylko utleniają, i tu potrzebna jest wit. E lub inny antyoksydant - ale jeśli używamy olejów, które nie mają w opisie, że trzeba w lodówce trzymać, to nie trzeba się tym martwić.Takie sera nie są polecane jako gotowce, ponieważ w butelce nie da się zmieszać HA z fazą olejową i w zasadzie za każdym razem wyciskamy na dłoń mieszankę o innych proporcjach. Żeby mieszanka działała bardziej regulująco, wybierz jakiś olej działający w tym kierunku. [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39872321] 1) No to może otworzę do piątku, ogarnę w weekend (nie mam uczelni [/QUOTE] Twoje zamówienia robią się równie ekspressowe co pociągi Intercity Do poniedziałku wszystko zniknie, no ale jak innej opcji nie ma ![]() Cytat:
Filmik Schulza znałam, ale to było jedyne źródło, które podawało wersję najpierw filtr, więc po prostu trzymałam/trzymam się wersji bardziej popularnej i obgadanej na cztery strony świata na biochemii. Przyznam, że nie wiem kim jest ten pan - ale sam fakt, że ma kanał na YT i tytuuje się lekarzem nie robi na mnie wrażenia. Wielokrotnie słyszałam bzdury od lekarzy. Również stosuję tylko filtr, ewentualnie lekkie bezolejowe serum antyoksydacyjne pod i taką wersję doradzam. Jeśli ktoś nie może się obejść bez kremu to uważam, że lekka warstwa pod filtr jest lepsza, niż nad. Część filtru ,,działa" wewnątrz skóry, ale część na skórze - w takim razie jak na to nałożymy krem/podkład/puder to to nie ma znaczenia? To działanie nie zostanie osłabione przez reakcje, które mogą zajść między kosmetykami oraz fakt, że nakładając każdą kolejną warstwę trochę ścieramy poprzednią? |
||
|
|
|
#1784 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() to znaczy akurat ja zrobiłam ciut inaczej - przed zmieszaniem masło podgrzałam, że było bardziej płynne. a konserwantu nie dałam, bo nie miałam chciałam zobaczyć czy coś się złego stanie, a nic się nie stało. aczkolwiek rzeczywiście może być coś w tym, że nie mamy do końca jednolitej mieszanki. muszę jednak przyznać, że oszczędza mi to czasu i daje niezłe efekty. nie wiem czego to zasługa.
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-03-20 o 18:58 |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
A to dla Ciebie takie uciążliwe mieć w jednej butelce mix olejowy, a w drugiej HA i nakładać każdorazowo na dłoń potrzebną ilość?Ewentualnie gdybyś miała SLP z ZSK to mogłabyś dodać trochę, trochę hydrolatu i zrobiłoby Ci się super jednorodne mleczko
|
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To oglądnij dopiero w poniedziałek
|
|
|
#1787 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W mojej opinii nie napisałaś niczego niepoprawnego, aczkolwiek wiele kremów pielęgnacyjnych ma filtry (i to coraz wyższe i stabilniejsze) i jak określić taką kombinację - pod, nad, pomiędzy? ![]() Cytat:
Nie palnęłaby jakiejś głupoty bez zastanowienia.Granatowo - kupiłaś tę puchówkę? Ja niestety nie mam nikogo zaufanego w USA ![]() Kupiłam dziś buty trekingowe! Cena mocno zabolała, więc jak przemokną w deszczyku, to osobiście sprzedawcę z PS natłukę nimi po głowie
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-03-20 o 19:40 |
||
|
|
|
#1788 | |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39872321]
2) Jak można Cię łapać? Mam na myśli cywilizowane miejsca, a nie Huta [/QUOTE] Zapomniałam się odnieść do tego. Skoro ja na Twoją niecywilizowaną wioskę tyle razy wiozłam tyłek, to możesz i Ty poczynić podobny wysiłek Zrobiłam wczoraj listę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i jednak nie mieszkasz na jakiś obrzeżach ![]() A ja tydzień temu Cytat:
Nie przesadzamy
|
|
|
#1790 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skończyło się na tym, że czytały opakowania i suma summarum wzięłam Hylo-comod niebieski.Cytat:
Spróbuj zachować spokój i podejście, że jak nie tym razem to kolejnym się uda Cytat:
![]() Jeszcze nie, ale już jestem bardzo blisko Sprawa o tyle się dodatkowo skomplikowała, że przelew musi iść z karty, na której są zamieszczone dane obywatela USA, więc nasze karty kredytowe odpadają. Ale czekam na potwierdzenie kuzynki mojej koleżanki także jestem dobrej myśli Ta wczorajsza konferencja znowu wytrąciła mnie z równowagi Czasem sama nie wiem co mam o tym myśleć A! I w poniedziałek odebrałam tę książkę - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/12782...czka-na-szczyt świetna!
|
|
#1791 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli że na wino zapraszasz?
|
|||
|
|
|
#1792 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Miałam właśnie pisać, że dziś widziałam w Euroaptece promocję za 27zł. Nie poszłaby któraś jutro na koncert? http://www.youtube.com/watch?v=o3V3SIoBw94 A jako support http://www.youtube.com/watch?v=UmJymuf-4g0 |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() bardzo uciążliwe nie, ale ja leniwa jestem ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39888095]Spoko, już spakowałam wszystko. Zostaje u mnie tylko zamówienie OMD i Lenki, tak?[/QUOTE] tak, chyba że dziewczyny jeszcze teraz zmienią szybko zdanie ![]() dotrę koło 12-12:30
|
|
#1795 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39888095]
Jaka uszczypliwa... ![]() Czyli że na wino zapraszasz? [/QUOTE]![]() Skoro już się tak wpraszasz ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39888363]Gdzie i o której?[/QUOTE] http://www.fortykleparz.pl/JULIA_MAR...Basia,327.html |
|
|
|
#1796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z fitnessem gratuluję, też bym gdzieś poszła ![]() Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39872321]No to w zasadzie całe zamówienie BB mam przekazać kasiencji ![]() [/QUOTE] Przynajmniej nie musisz rozdzielać ![]() A Ola to ogarnięta No zgłaszałaś się kiedyś po balsam rozświetlający, który mi nie podpasował przez zapach i dla mnie ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;39877798]Jutro? OMG żebym nie zapomniała [/QUOTE]A właśnie - a ten olejek z awokado dalej masz na zbyciu? Cytat:
Widziałaś może tę serię romantyczną - białe serduszkowe szkatułki, ramki, lusterka? Nie wiesz o ile były przecenione? Jutro tam jadę! Szkoda, że nie wiedziałam, że tam byłaś, wzięłabym zamówienie bo byłam niedaleko. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cholerka jak lubisz Flo to warto zaglądać bo ponoć mimo likwidacji mają dużo dostaw.
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2013-03-20 o 20:47 |
|||
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE] Ja zmieniłam zdanie ![]() Kasiencja weź proszę moje zamówienie, odbiorę je od GG
|
|
|
#1798 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1799 |
|
Copyraptor
|
6^m, niestety nie wiem czy była ta seria romantyczna, nie zwróciłam uwagi, bo ja wszystko co w serduszka wycinam z postrzegania
|
|
|
|
#1800 |
|
Pani Buka
|
a w sumie całkiem prawdopodobne, że w Bonarce też jest wyprzedaż...
i szkoda, lubiłam ten sklep
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Poznikały najfajniejsze
w piątek też mogę, ale jutro wieczorem widzę się z Olą i zależy jej na tym, by jak najszybciej te rzeczy dostać
Olej w postaci stałej trzeba najpierw rozpuścić w kąpieli wodnej i wtedy pomieszać z drugim olejem i olejkiem eterycznym - tylko tak można uzyskać jednorodną maź. O ile się nie mylę to konserwant jest tu zbędny (nie mówiąc już o tym, że powinna napisać jaki daje w takiej ilości, bo każdy dawkuje się inaczej) - konserwanty konserwują fazę wodną - a w tym serum wodny jest HA, który ma już w sobie konserwant. Olejów się nie konserwuje, bo się nie psują tylko utleniają, i tu potrzebna jest wit. E lub inny antyoksydant - ale jeśli używamy olejów, które nie mają w opisie, że trzeba w lodówce trzymać, to nie trzeba się tym martwić.
chciałam zobaczyć czy coś się złego stanie, a nic się nie stało.
A to dla Ciebie takie uciążliwe mieć w jednej butelce mix olejowy, a w drugiej HA i nakładać każdorazowo na dłoń potrzebną ilość?