|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Hej Dziewczyny,
Serdeczne Gratulacje dla Kasi i Chocoblue ![]() Trolla jak tam wizyta u lekarza? ja mam jutro usg. Ja też jestem popuchnięta już od dawna, teraz też dłonie doszły, po nocy ból palców,ledwo mogę rozprostować, ale wyniki w normie, ciśnienie niskie. Takie uroki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4832 | |||||
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Kaska, gratulacje ogromne!
Super! Ludzie, pisanie na telefonie jest ciężkie. Tym bardziej, ze to nowy telefon i jeszcze go nie poznałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawa dla Kacperka! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz luknę OC-dobrze ze jesteś ![]()
![]() |
![]() |
#4834 |
Kniaginia
|
Rano tylko miałam pojechać na ostry dyżur, bo z okiem było coraz gorzej. No i rzeczywiście, nie znacie dnia ani godziny...
Przeszłam przez kolejki do 3 rejestracji (przepuscili mnie) oraz do okulisty i dermatologa. Ten ostatni zdiagnozowalpolpassca lub innego wirusa i kazał się kłaść do szpitala pod kroplówkę, bo to niebezpieczne dla dziecka, gdybym teraz zaczęła rodzic. Miałam zostać do soboty. Mówię im, ze no way, ja za 3 dni mam termin i zamierzam rodzic w innym szpitalu (ten to jakis gomulkowski lazaret). No ale zatrzymali mnie. Modlę się tylko, żeby dziecko nie postanowiło wcześniej wychodzić. Bo ta infekcja byłaby Adla niego groźna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4836 | |
Wtajemniczenie
|
chyba tak
![]() Cytat:
Ja tak się dziś zastanawiałam... i doszłam do wniosku, że jesli dzidzia ma się urodzić bez żadnego wspomagania (oksy), to raczej chyba rodzi się sporo przed terminem... A jak już się donosi do terminu to raczej bez wywoływania porodu się nie obejdzie chyba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że skierowanie nie jest istotne - gdy u kobiety poza tym, że jest po terminie nie ma żadnych innych wskazań do położenia w szpitalu. Tylko wtedy pewnie istnieje prawdopodobieństwo, że taka kobietę w szpitalu odesla z kwitkiem do domu. A jak lekarz wystawie skierowanie to szpital już "ot tak" sobie odesłac nie może... Dlatego jestem ciekawa co moja gin jutro w skierowniu napisze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz bąble swędzące? Cytat:
bo ona jest wyjątkowa ![]()
![]() |
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to jest z tymi skierowaniami bo równie dobrze gin może je wypisać ileś przed porodem i dopiero ze skurczami kobieta jedzie do szpitala i pokazuje skierowanie. chyba, że lekarz wpisze na skierowaniu, że już, sama nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4842 |
Wtajemniczenie
|
ooo... przegapiłam - poza Nestelle jeszcze Leonikowa sie wstrzeliła w przewidywany tp
![]() No i mamy jeden wyjątek gdzie poród SN był po planowanym tp - nasza Joanna200 ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek!!!
Rzadko sie ostatnio uidzielam bo ciezko znalezc czas przy Milce. Mala uczy sie dopiero roznicy miedzy noca a dniem i niestaty przewaznie jej sie myli ![]() Chcialam jeszcze napisac, ze naprawde warto kupic sobie zwykla laoline na brodawki. Ja nie mialam, ale dali mi w szpitalu. Naprawde bosko dziala na pogryzione brodawki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
oj nie wróży
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co dokładnie ci dali w szpitalu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4849 | ||
Raczkowanie
|
Witam Was wieczorową porą. Dłuuuugo mi zeszło Was nadrobić ale jakimś cudem się udało
![]() ![]() Dzień dziś o taki sobie, jak wracałam popołudniu do domu od mamci mojej to normalnie prawie cała drogę przeryczałam ![]() ![]() Rozstrój masakryczny ![]() ![]() ![]() Zaczęłam nawet torbę pakować do szpitala z tego roztargnienia. No ale dobrze, że przynajmniej słonko dziś ładnie świeciło, to trochę połaziłam po polu, zakupiłam nawet firankę, będzie miał tż robote na weekend ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A DZIEWCZYNY proszę nie pchać się tu w kolejkę !! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4850 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i zapomniałam napisać ze jeszcze zauważyłam wieeeelki rozstęp na brzuchu, pierwszy ale porzadny Po wizycie: nie rodzę rozwarcie uwaga: na jeden palec, luźny, nosz k... od 2 tygodni mam na palca, sie nie zapytałam na którego ![]() inne uwagi:"jak sie pani chce to proszę przyjść za tydzień, dziecko nie będzie małe" trochę się dziś w nocy wystraszyłam bo w nocy musiałam dół piżamy 3 razy przebierać bo było mokro ale to na szczęście nie były sączące się wody Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymaj się z tym półpaścem, faktycznie może być niebezpieczne Cytat:
pytania kiedy rodzę nabrały na intensywności ![]() tż przyjechał chory tak jak myślałam; katar, gardło ![]()
![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mokka kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() I dla reszty brzuszkow rowniez kciukasy aby przyszedl sam porod, bez komplikacji Ja nadal bez nastroju ale nie bede narzekac i marudzic.. czuje sie dzis okropnie samotna... jakies dziwne mysli mam.. jutro robie to.. na poprawe humoru!!! http://www.malacukierenka.pl/babeczk...najlepsze.html Mam tą maść z zjaji na brodawki, podobno wlasnie jest dobra, smarowanie swoim pokarmem tez pomaga. Zastanawiam się na kupnem jutro jeszcze paru rzeczy. Dziewczyny na ile przed porodem szykowalyscie lozeczko dla malucha??? I mam pytanie czy do lozeczka wystarcza na poczatek 2 przescieradelka i materacyki pod nie?? posciel pewnie zaczne uzywac pozniej, na poczatek spiworek, kocyki. Pod główkę podusi tej z lozeczka tez kladla nie bede na poczatku... Maria zdrowiej tam !
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-20 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4852 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszczę rozpakowanym Mamusiom, że mają już swoje maluszki przy sobie ![]() Uwielbiam Twoje posty ![]() Jeszcze raz wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Liwka
- yhmm zdecydowanie Spacer przyspieszyl porod ![]() - wcale nie mialam AZ tak Duzego tego brzuszka - ![]() Strippi - ![]() - ![]() ![]() ![]() Wiecie odnosnie jeszcze mojego porodu Lajtowo bylo wlasnie tak do ok 1-30 pozniej nie chcialo mi isc rozwarcie i dali ta oxy ![]() ![]() Ja tam wam przecie mowilam ze Mlody nie bedzie duzy - po mamusi. Ale juz zauwazylam ze Uszy ma po Ojcu haha. Ogolnie jestem zmeczona ... A mlody ma lekka goraczke - dzis znadl tylko z rana cyca calego a pozniej - ok 15-3o malusio z drugiego No ale powiedzieli ze normlane Lece do pozniej |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
chocolube - duże brawa i ogromne GRATULACJE !!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-20 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nawet nie kupiłam łóżeczka. Ustaliliśmy z mężulkiem, że kupi jak się Maksiu urodzi. Uplanowane jest jakie ma być i w którym sklepie jest ![]() Prześcieradełko mam gotowe, a poduszki i kołderki nie planuję na początku używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mam tylko 2 prześcieradła, mały będzie spał w rożku, później śpiworek ![]() Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-03-20 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4858 | ||
Kniaginia
|
Niom. I obrzek.
Cytat:
![]() Cytat:
A wiecie? Jakby atrakcji było mało , to przeżyłam też dziś mały pożar na oddziale. Kazali się szybko ubrać, ciepło, wziąć z pokoju najpotrzebniejsze rzeczy i zejść na dół, do holu. Przyjechała straż i w jakieś 20 min ugasili. Więc na szczescie nie było to nic poważne Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-03-20 o 21:45 Powód: nie pszczołami,tylko palcami miało byc |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() wrrr mialam zlozone. i tyle. przyjechalismy ze szpitala i 'uszykowalam'
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4860 |
Kniaginia
|
Mokka, monika, trzymA kciuki za szybki rozwój akcji u Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.