Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 21:49   #3571
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
świetny!
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
fajne!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Sol
, świetne zakupy . Fabisiowa czapa super - taka dorosła .

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:49   #3572
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wyższa szkoła diagnostyki A w fusy od kawy nie spojrzała?
Padłam po raz pierwszy...

Cytat:

Cóż faceci to zadaniowcy, więc pewnie go obudzi, żeby zrealizować plan
...i po raz drugi

Cytat:

Phdwao
, planujemy latem zacząć odpieluchowanie, ale raczej postawimy na nocniczek i wysadzanie małej. Jak będzie cieplej to u babci w ogrodzie pozwolimy jej pobyć bez pieluszki. Na dzień dzisiejszy kupka jest tylko jedna i do tego rano. A wygląda to tak: Gosia budzi się, zrobi kupkę a potem dopiero informuję nas, że już nie śpi . Zatem już wtedy jest po ptokach... A kiedy siusia, to nie daje po sobie poznać.
U nas dokładnie tak samo
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:50   #3573
ewka5891
Zakorzenienie

Phdwao jeszcze nie myślałam o odpieluchowaniu, ale muszę sie rozejrzeć za nockiniem dla młodego. Macie takie grające czy zwykle?

Agunia stolik na wypasie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:50   #3574
agunia82
Zakorzenienie

http://matkapolkapisze.blogspot.com/....html?spref=fb

ekhem no tak jakbym... czytała o sobie! Wypadałoby tylko dodać "między 8 a 12 matka musi pracować próbując w między czasie zająć dziecko czymkolwiek się da i modląc się, żeby się tym szybko nie znudziło"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 22:45   #3575
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No, mega się cieszę. Dawno nic sobie nie kupowałam

Nie umiem robić zdjęć ciuchom, tunikę pokażę Wam kiedyś tam na sobie
Super zakupy, a czapa wymiata

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Był mąż z Emilem u tego gastrologa.
Waży 9100
Mam mu dawać papki i mięso i ryby bo podobno ma za mało tkanki mięśniowej no na BLW to niewiele je....baaardzo niewiele.
Do zębów podobno jeszcze daleko....
Wynikami od alergologa można sobie pupę podetrzeć bo skoro nie dostaje zwykłego mleka to w wynikach nie wyjdzie nietolerancja.
Zaraz dowiem się więcej jak tylko mąż ulula małego.
Ładna waga A co do reszty to pierwsze słyszę podobne rewelacje...

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Powrót do pracy wcale nie taki straszny widzę
NO ja bez pracy bym oszalała...to jedyne miejsce gdzie mojgę w spokoju cokoliwiem porobić ) A mój mały też jak mnie nie ma to super grzeczniutko,a le jak wrócę z pracy to nie da mi nawet kurtki zdjąć Jak się tylko odwrócę na chwilę to rykkkk i potem cały czas tylko u mnie na rączkach albo na kolanach. kochany mój
Stęskniony za mamusią, słodko

Cytat:
ej wiecie co....Odwiedzili nas ostatnio znajomi ze swoim synkiem. Urodził się na początku grudnia wcześniej o 3tyg. i troszkę się zdziwiła bo kumpela mówi że w nocy mleka mu nie daje tylko picie - herbatkę czy tam wodę.
Nie za wcześnie?
Emil ma 6,5 a ciuma w nocy mleko
Jak dla mnie to też za wcześnie

Cytat:
Hej

U nas dziś nic nowego. Zębole nadal idą, więc młody marudzi. Zaczął wołać tata, więc mąż chodzi dumny jak paw Standardowo Leoś nie chce jeść Ale nic w tym dziwnego skoro rosna mu cztery zęby na raz
U nas też hurt, więc wiem jak to jest... Współczuję, oby jak najszybciej wyszły

To tak jak mój mąż Przeszczęśliwy jest a duma go rozpiera jak mały zaczyna trajkotać

Cytat:
taki http://allegro.pl/stolik-pod-laptopa...090012754.html

moim zdaniem za wcześnie. My z mleka nocnego zrezygnowaliśmy miesiąc temu. Ale ja chciałam to długo ciągnąć, żeby młoda wagowo nadrabiała. Przestałam jak zauważyłam, że ona bardziej potrzebuje mojej bliskości jak się obudzi niż jeść (bo zaraz po przytuleniu do cyca zasypiała i jak jadła to na śpiocha)
Fajny

Cytat:
pięknie!

Cytat:
Phdwao, planujemy latem zacząć odpieluchowanie, ale raczej postawimy na nocniczek i wysadzanie małej. Jak będzie cieplej to u babci w ogrodzie pozwolimy jej pobyć bez pieluszki. Na dzień dzisiejszy kupka jest tylko jedna i do tego rano. A wygląda to tak: Gosia budzi się, zrobi kupkę a potem dopiero informuję nas, że już nie śpi . Zatem już wtedy jest po ptokach... A kiedy siusia, to nie daje po sobie poznać.
Mam podobny plan

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Phdwao jeszcze nie myślałam o odpieluchowaniu, ale muszę sie rozejrzeć za nockiniem dla młodego. Macie takie grające czy zwykle?
Zwykły... Teściowa chciała grający, ale wybiliśmy jej ten pomysł z głowy

Cytat:

ekhem no tak jakbym... czytała o sobie! Wypadałoby tylko dodać "między 8 a 12 matka musi pracować próbując w między czasie zająć dziecko czymkolwiek się da i modląc się, żeby się tym szybko nie znudziło"
Haha niezły opis, naprawdę świetny i taki życiowy
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 23:08   #3576
depoison
Zadomowienie

Hello
Cały dzień spędziłam poza domem, więc dopiero nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja w szle porządków
moja córa dla odmiany dziś spała 20 minut
teraz rozbraja kartonik po chusteczkach....
i nie zeżarła?
Zosia ostatnio zjadła pół grzbietu kartonowej książeczki . A wyszłam z pokoju tylko na chwilę...

Cytat:
my już po spacerku, ale dzisiaj pięknie
szkoda, że na weekend znowu mrozy zapowiadają
zazdroszczę
W Berlinie śnieg po kolana, oszaleć idzie

Cytat:
mieliśmy taki okres, teraz jest różnie, raz zaśnie od razu, innym razem trochę się powierci, ale już bez takich płaczy.
Teraz mi się wydaje, że to był ten okres, kiedy dziecko odkrywa odległości pomiędzy przedmiotami i to, że rodzice też się oddalają a ono nie ma na to wpływu. I wtedy też zaczyna się lęk separacyjny - dziecko zauważa, że mama znika, a że rozumuje tak, że jak czegoś nie widać, to tego nie ma i zaczyna się panika. Ale to na szczęście mija
o, to Zosia weszła na poziom hard - uderzała w ryk już w momencie, gdy jeszcze byłam obok, ale już stałam niebezpiecznie blisko drzwi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczy Jaś mi od wczoraj robi ciemnozielone kupy takie prawie czarne, czy to mozliwe że to po brokul(zjał go niewiele w niedziele) czy może cos innego
Zosia robi ciemne co jakiś czas, już przestałam doszukiwać się przyczyn. A najlepsze są po jogurcie jagodowym - takie w odcieniu bakłażana

Cytat:
zazdroszczę mój nie chce jeść ncizego innego niez papki i kremowe konsystencje, papki, deserki
moja w ogóle jakoś dziwnie - papki jada, owszem, każdą ilość. Tylko nie daj Boże, żeby znalazła się w niej choćby milimetrowa grudka - zaraz ma odruch wymiotny.
Ale co ciekawe, jak dam jej do ręki banana, nektarynkę czy wafel ryżowy - pożera jak dzika, jakoś w ogóle nie przeszkadza jej, że kęsy, które odgryza, są z 15 razy większe od grudek w papkach

Cytat:

doskonałe!
Wszystko świetne, ale "Czy matka jadła śniadanie? Nie! Matka je śniadanie na kolację." rozbawiło mnie chyba najbardziej. Od kiedy przestałam karmić piersią, mam tak codziennie

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Aha, Sol, świetne zakupy!

Mnie też dziś małż wyciągnął, żebym sobie wreszcie coś kupiła (jak wiecie, po sklepach uwielbiam latać, tyle że całą kasę wydaję na małą, sobie od miesięcy nic) i dosłownie mnie pilnował w przymierzalni
No i sukces - nowe spodnie i bluzka

Le roi est mort, vive le... reine!

Edytowane przez depoison
Czas edycji: 2013-03-20 o 23:12
depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 00:42   #3577
Maciejka__
Zakorzenienie

Karolina - odpiszę, jak to obejrzę.
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Choć są też i mniej fajne sytuacje bo jeden z panów, który za mną nie przepada powiedział, że powinnam siedzieć w domu z dzieckiem bo tam moje miejsce...
Może miał nadzieję, że Cię zastąpi.
Cytat:
dziewczyny myslalyscie juz o odpieluchowywaniu? http://www.bezpieluch.pl/index.php?option=com_cont ent&task=view&id=18&Itemi d=35 ja zaczynam z małym ćwiczyc
Przecież już część z nas sadza dzieci na nocniczek. Z różnym skutkiem, ale u mnie różnica w ilości zużytych pieluszek jest zauważalna. Na tetrę jednak nie przejdę, bo ani nie mam czasu na taką zabawę, ani nie ma takiej potrzeby, bo córa czuje wilgoć nawet w jednorazowych. Bez pieluszki zacznę ją puszczać, jak już będzie bardziej się kontrolować, informować, że jej się chce i najlepiej na podwórku na wsi, czyli latem.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Osobiście uważam, że przed 18. mies. życia odpieluchowanie nie ma sensu, bo dziecko nie kontroluje jeszcze zwieraczy. Z Dorotką zaczynałam jak miała 2 lata, a dopiero teraz przed 3. urodzinami zaczęła w ogóle dostrzegać że ma mokro i że jej to przeszkadza. A na początku mogła chodzić bez pieluchy i nawet nie zauważyła że się posikała
Myślę, że to sprawa indywidualna.
Notatkę o pierwszym nocniku mama wpisała jak miałam 5,5 miesiaca, a do żłobka zaczęłam chodzić w wieku 14,5 miesiąca bez pieluch, czyli pomiędzy tymi miesiącami mnie odpieluchowali. Małą zaczęłam sadzac jak miała 7,5.
Cytat:
Dla mnie to trochę hardcor. Widziałam program o matce idącej tym systemem, wszędzie na podłodze były siki i kupy Dzieci robiły gdzie popadnie...
Widocznie akurat dla tych dzieci było za wcześnie. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego.
Cytat:
Zwykły.
Gdyby w trakcie siusiania coś jej zaczęło grać, to na pewno by wstała, żeby zajrzeć do środka i być może próbowała dotknąć. Tylko polecam zakup nocnika z nóżkami, bo jak córa za bardzo się kręci, to mam wrażenie, że zaraz się przewróci razem z nocnikiem.

Taki mamy:
http://allegro.pl/nocnik-kaczuszka-tradycyjny-prima-baby-kurier-hit-i3094597998.html
a taki zamierzam kupić (mam na myśli nóżki, bo czy potrzebne są antypoślizgowe to już zależy od podłogi... no ale pewnie lepsze):
http://allegro.pl/nocnik-z-antyposlizgowymi-nozkami-hippo-prima-baby-i3097236963.html
Cytat:
ej wiecie co....Odwiedzili nas ostatnio znajomi ze swoim synkiem. Urodził się na początku grudnia wcześniej o 3tyg. i troszkę się zdziwiła bo kumpela mówi że w nocy mleka mu nie daje tylko picie - herbatkę czy tam wodę.
Nie za wcześnie?
Emil ma 6,5 a ciuma w nocy mleko
Zdecydowanie za wcześnie. Pewnie słuchają mądrych rad babć.
Zdarzyło mi się podać w nocy herbatkę, ale jak wiedziałam, że chce jej się pić. Częściej było tak, że budziłam ją na jedzenie, a jak już zaczęła dobrze przybierać, to spałyśmy do rana.
Cytat:
U nas dziś nic nowego. Zębole nadal idą, więc młody marudzi. Zaczął wołać tata, więc mąż chodzi dumny jak paw
Nie dziwię się!
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
i nie zeżarła?
Zosia ostatnio zjadła pół grzbietu kartonowej książeczki . A wyszłam z pokoju tylko na chwilę...
*
doskonałe!
Wszystko świetne, ale "Czy matka jadła śniadanie? Nie! Matka je śniadanie na kolację." rozbawiło mnie chyba najbardziej. Od kiedy przestałam karmić piersią, mam tak codziennie
Ale w czym problem?
Po prostu Zosia została molem książkowym trochę wcześniej, niż się spodziewałaś i w dosłownym tego słowa znaczeniu.
*
A ja odkąd skończyłam karmić mogę jeść jogurty, więc lista zakupów, którą regularnie dostaje tż zaczyna się od 6-10 dużych jogurtów Jogobella. Dzięki temu często jem śniadanie przed południem. Za to "poranną kawę" zdarza mi się wypić o 18.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 04:57   #3578
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Melduję że misja "spanie" zakończona
Stary 2013-03-21, 05:47   #3579
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Bycie na bieżąco tobrakie trudne. Dopiero od wczoraj nadrobilam malej ida zwie dolne jedynki i jak nocke juz druga przespala ladnie bez zadnej pobudki tak w dzien daje tak czadu ze juz mi rece opadaja. Non stop ryk dziąsła nawet na spiocha nie da sobie posmarowac wiec toczymy walke ktora konczy sie wielkim rykiem z krokodylimi lzami. Ehhh

Z innych spraw Ami wola mama.
Mysle ze robi to swiadomie. Wola kiedy placze kiedy na mnie wlazi kiedy chce na rece i w takich sytuacjach.

Widze ze znalazla sie zguba Saley witaj.

Pumka spóźnione ale szczere duzo radosci

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 05:54   #3580
agunia82
Zakorzenienie

No ja też nie śpie od 5.45... do tego usnąć nie mogłam, wczoraj dostałam @ i bolał mnie brzuch, dzisiaj też boli, piękny dzień się zapowiada :/

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:14   #3581
prince_polo
Zakorzenienie

straszna noc!!!!!!!!!

tak w ogole hej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 06:34   #3582
nel_a
Zakorzenienie

Hej.

Chyba mam zapalenie oskrzeli po południu idę do lekarza.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:41   #3583
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Dobre i prawdziwe, brakuje mi tylko punktu "matka przegląda wizaż"
W moim rozkładzie ojciec wraca o 21 jak pisklę śpi i co najwyżej popatrzy na nie w łóżeczku
Cytat:
i nie zeżarła?

zazdroszczę
W Berlinie śnieg po kolana, oszaleć idzie

Mnie też dziś małż wyciągnął, żebym sobie wreszcie coś kupiła (jak wiecie, po sklepach uwielbiam latać, tyle że całą kasę wydaję na małą, sobie od miesięcy nic) i dosłownie mnie pilnował w przymierzalni
Głodzisz dziecko
mój często bawi sie kartonikiem po patyczkach do uszu, jest w kolorowe obrazki ale nie wpadł na to by go skonsumować

U nas też sporo a ma jeszcze padać i ścinąć mróz a dziś wiosna kalendarzowa się zaczyna

pokazuj
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Bycie na bieżąco tobrakie trudne. Dopiero od wczoraj nadrobilam malej ida zwie dolne jedynki i jak nocke juz druga przespala ladnie bez zadnej pobudki tak w dzien daje tak czadu ze juz mi rece opadaja. Non stop ryk dziąsła nawet na spiocha nie da sobie posmarowac wiec toczymy walke ktora konczy sie wielkim rykiem z krokodylimi lzami. Ehhh

Mysle ze robi to swiadomie. Wola kiedy placze kiedy na mnie wlazi kiedy chce na rece i w takich sytuacjach.

Widze ze znalazla sie zguba Saley witaj.

Pumka spóźnione ale szczere duzo radosci
Biedna Ami, może już niedługo wyjdą
Brawa za mama
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 06:43   #3584
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

My tez juz nie spimy. Tz miał akcje pod tytułem 'zaspalem do pracy' więc jako dobra kobieta pomoglam mu zrobic kanapki i herbatę ale w nagrodę syn mi sie rozbudzil

Dziękuje za odpowiedzi na temat nocnika, muszę sobie na nie
popatrzeć kiedyś w sklepie

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-03-21 o 07:19
Stary 2013-03-21, 06:51   #3585
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No, mega się cieszę. Dawno nic sobie nie kupowałam

Nie umiem robić zdjęć ciuchom, tunikę pokażę Wam kiedyś tam na sobie
zakupy świetne podoba mi się ta zielona tunika jest świetna. Tż podkoszulek w moim kolorze mój mąż marzy o haskim i ostatnio kupił sobie fajną koszulkę z taką psiną. Czapka fabiego wymiata będzie z niego niezły amant na wiosnę będziesz musiała się opędzac od wielbicielek

Piszecie o nocnikach ja mam nadzieję że w maju zaczne przed powrotem do pracy i w wakcje uda mi sie małą odpieluchować. Moja mama mówi że ja jak miała z 14 miesięcy to juz bez piluch byłam z podobnego okresu co mała jestem. Ale mama miała silną motywacje niechęć do prania tetry. A w czasach papmków to czterolatki potrafia w pampkach chodzić

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2013-03-21 o 07:06
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:58   #3586
phdwao
Zakorzenienie

hej!

mały od rana marudny jak diabli, w dodatku nie wiemc zemu ale swędzi go główka i wyszly my małe strupeczki jakby liszaje takimi placami to wystepuje, czyzby kolejny syf w związku z zabkami mały nie chciał jeść to dałam mu pić herbatke na laktacje swoją z kubka ceramicznego i okaząło sie ze wypił mi poł kubka a pasowało mu to bo kubek drapał mu dziąsełka, zjadł mi połowę porcji kaszki ze słoika, chociaz coś
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:06   #3587
Selay
Raczkowanie

Maciejka__ extra ten nocnik na nozkach, chyba tez w taki zainwestuje, moja mam od miesiaca wsadza malego na nockik, ten za pierwszym razem az sie poplakal chyba nie za bardzo mu sie spodobalo...narazie tak sporadycznie go wsadzamy aby sie przyzwyczail napewno do odpieluchowania mamy dluuuuuga droge

Soleilka czapka jest the best a zakupy widac ze owocne
ja wybieram sie w ta sobote na zakupy, raczej cos dla mnie ...cos ciazowego bo w maju na wakacje do turcji na 3 tygodnie lecimy wiec musze wygladac jakotako jak ludz

moj tz daje malemu okolo 1 w nocy jeszcze butle z mlekiem i ten nam prawie zawsze spi tak do 6-7 rano, wiec chyba jeszcze przetrzymamy nocne karmienie przynajmniej jak akcja zabkowania sie nie zakonczy...jak probowalismy go zapajac tylko herbatka to i tak sie budzil co 1-2 godz

nel_a oby lekarz cie szybko wyleczyl moj brzdac to ma okolo 11kg ...rosnie jak na drozdzach, jak jest rozebrany to jest taki dlugi ze kto nas odwiedza to sie dziwi ze ma niecale 8miesiecy
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:07   #3588
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

mały od rana marudny jak diabli, w dodatku nie wiemc zemu ale swędzi go główka i wyszly my małe strupeczki jakby liszaje takimi placami to wystepuje, czyzby kolejny syf w związku z zabkami mały nie chciał jeść to dałam mu pić herbatke na laktacje swoją z kubka ceramicznego i okaząło sie ze wypił mi poł kubka a pasowało mu to bo kubek drapał mu dziąsełka, zjadł mi połowę porcji kaszki ze słoika, chociaz coś
na główce te strupki?
Stary 2013-03-21, 08:30   #3589
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

moja tez nie chce jesc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 08:31   #3590
katja_22
Zadomowienie

Hej

Cytat:

o, to Zosia weszła na poziom hard - uderzała w ryk już w momencie, gdy jeszcze byłam obok, ale już stałam niebezpiecznie blisko drzwi
Mol książkowy

Uu to chyba Paweł jest na jeszcze wyższym poziomie, bo on uderza w płacz jak tylko mama go odłoży, bo przecież dla niego odległość jaką jest w stanie zaakceptować jest nie dłuższa niż zasięg jej ramion - nie żeby zawsze tak było, bo potrafi się też bawić nietrzymany przez mamę, ale czasem na prawdę nie da się go odłożyć na chwilę

Cytat:

Współczuję Oby ząbki szybko wyszły
za mama

Cytat:
Hej.

Oby jednak nie... Zdrówka

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Maciejka__ extra ten nocnik na nozkach, chyba tez w taki zainwestuje, moja mam od miesiaca wsadza malego na nockik, ten za pierwszym razem az sie poplakal chyba nie za bardzo mu sie spodobalo...narazie tak sporadycznie go wsadzamy aby sie przyzwyczail napewno do odpieluchowania mamy dluuuuuga droge

nel_a oby lekarz cie szybko wyleczyl moj brzdac to ma okolo 11kg ...rosnie jak na drozdzach, jak jest rozebrany to jest taki dlugi ze kto nas odwiedza to sie dziwi ze ma niecale 8miesiecy
My mamy taki zwykły nocnik, podobny do tego Maciejki, bez nóżek Małego posadziliśmy dwa razy... Pierwszy raz posadziłam go tak na sucho, siedział spokojnie, uśmiechnięty od ucha do ucha Drugi raz mąż próbował już bez pieluszki to chciał mu uciec :P Nie wiem jak to nam pójdzie... Planuję zacząć już teraz z nocnikiem, latem będzie można próbować puszczać go bez pieluchy

Spory chłopczyk
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:34   #3591
kasikkkkka
Zadomowienie

hej
my też na nogach już od 6 rano
Stary 2013-03-21, 08:37   #3592
wanilllka82
Wtajemniczenie

hej, dziś tylko się przywitam nie nadrabiam bo sterta garów w kuchni sięga sufitu wczoraj pół dnia byłam u koleżanki a potem na areobiku, nie miał kto zmywać... torche mnie kusi żeby zostawić TO jeszcze kilka dni aby panowie zobaczyli że wcale mi nie nudno jak Młode śpi ale boje sie karaluchów

miłego dnia kochane

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-03-21 o 08:38
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:00   #3593
depoison
Zadomowienie

Hello
U nas dobra noc, mała obudziła się o 6:40, ale ukochałam, ukołysałam i pospała jeszcze do 9

Cytat:
pokazuj
znalazłam na stronie, tylko obie rzeczy z komentarzem:
taka bluzka http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TEL%C3%84RMELN, zielona. Tyle że tu (na zdjęciu) ten kolor bardziej przypomina wg mnie ciemny turkus, podczas gdy w realu to piękny odcień (uwielbiam! ) malachitowej zieleni
i takie spodnie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NSTLEDERBIESEN, tylko szare. Nie wiedzieć czemu, na stronie ich nie ma

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Uu to chyba Paweł jest na jeszcze wyższym poziomie, bo on uderza w płacz jak tylko mama go odłoży, bo przecież dla niego odległość jaką jest w stanie zaakceptować jest nie dłuższa niż zasięg jej ramion - nie żeby zawsze tak było, bo potrafi się też bawić nietrzymany przez mamę, ale czasem na prawdę nie da się go odłożyć na chwilę
taki poziom też przerabialiśmy i to chyba przez większość życia Zosi!
Na szczęście teraz z niego zeszła - mam być w zasięgu wzroku, ale niekoniecznie musi być kontakt cielesny

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:06   #3594
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Wiosny u mnie już nie ma, gdzie poszła ta cholera??

Dziecię w nocy miało jedną pobudkę więc jestem wyspana. Poza tym wczoraj jak poszłam usypiać małą to zasnęłam razem z nią. Na ogół do takiego usypiana biorę komórkę, czytam sobie coś, aby nie zasnąć. Wczoraj sprzęt się ładował więc odpłynęłam. A miałam takie piękne plany na wieczór, czyli wizaż
W związku z powyższym jestem do tyłu z postami. Przeczytałam raptem kilka i to takich oderwanych.

KarolinaPW brawa dla małego Stawanie na kolankach to kolejny malutki kroczek. Zobaczysz będzie super

Maciejka Twoja mała wytrwale ćwiczy wszystkie umiejętności, coś mi się wydaje że szybko zacznie chodzić

Karolka brawa dla Lilutki za korzystanie z nocnika U mnie sukcesem jest jak dziecię zechce chwilę posiedzieć na nim

Phdwao widziałam, że korzystasz z endomondo. Fajne to? To jest chyba dobra aplikacja? Raczej nie przekłamuje zrobionych km tym bardziej, że endomondo jest stworzone dla sportowców.

Przeczytałam to:
Bardzo prawdziwe, idealnie odzwierciedla życie matki. Wysłałam małżowi. Mój małżonek niby wie, że bycie matką to nie łatwa sprawa, jednak czasem o tym zapomina
I rzeczywiście, tak jak pisała KarolinaPw brakuje wzmianki o przeglądaniu wizaża

Coś jeszcze miałam pisać... Skleroza.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:11   #3595
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
na główce te strupki?
no na główce i co jakis czas sobie drapie
Stary 2013-03-21, 09:25   #3596
Mandragorrka
Zakorzenienie

A już wiem co miałam pisać

Wvictoria super, że tak dobrze odnalazłaś się w pracy
Jak czytam Twoje opisy to czuję lekkie ukłucie zazdrości, że wybrałam jednak wychowawczy. Chociaż z drugiej strony mam świadomość, że moja praca nie była idealna więc tak z zachwytu bym nie piała. I niech ktoś zrozumie kobietę

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
hej, dziś tylko się przywitam nie nadrabiam bo sterta garów w kuchni sięga sufitu wczoraj pół dnia byłam u koleżanki a potem na areobiku, nie miał kto zmywać... torche mnie kusi żeby zostawić TO jeszcze kilka dni aby panowie zobaczyli że wcale mi nie nudno jak Młode śpi ale boje sie karaluchów

miłego dnia kochane
Przypomniał mi się taki oto obrazek:
http://rekamimamy.pl/urlop-wychowawczy-to-oksymoron/

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:32   #3597
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
Nocka taka sobie, mała obudziła mnie o 2:50 głodna. Dostała mleczko i o 7 byłą już wyspana (a już mnie przyzwyczaiła do wstawania o 9...).
Teraz śpi - już pół godziny. A ja śniadanko i wizaż .

Cytat:

Świetny opis! Po części opisuje dzień każdej z nas . Z tą różnicą, że moje dziecko pozwala mi na normalne jedzenie posiłków . Ni i dłużej śpi.
Cytat:
dla małża! Pochwal się zakupami .
Cytat:

Biedna Ami... Oby ząbki szybko wyszły ! I za mama!
Cytat:
Hej.

Ojej... Oby to nie było to .
Cytat:
hej!

, a nie jest to czasem ciemieniucha?
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

miłego dnia kochane
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 09:33   #3598
ewka5891
Zakorzenienie

Witam ponownie o bardziej ludzkiej porze jak dla mnie

Mój synek rowniez wpada w rozpacz gdy tylko znikam mu z zasięgu wzroku, męczące to

Phdwao myślisz ze to na Główce to od zabkowania?

Dep fajne zakupy, podobają mi sie spodnie

Synek

Stary 2013-03-21, 09:37   #3599
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
no na główce i co jakis czas sobie drapie
a to nie ciemieniucha?
Stary 2013-03-21, 09:40   #3600
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
posiedzieć na nim

Phdwao widziałam, że korzystasz z endomondo. Fajne to? To jest chyba dobra aplikacja? Raczej nie przekłamuje zrobionych km tym bardziej, że endomondo jest stworzone dla sportowców.
Mandi nie przekłamuje, uzywam tej aplikacji od dawna i nie zdarzyło się, czasem TŻ włącza równolegle swoje i wyniki sa takie same
Cytat:
, a nie jest to czasem ciemieniucha?
niie, bo ciemieniucha nie swędzi,a on się drapie, i często oduchla góówkę by nią trzec o coś i się podrapać, 2 dni temu była zaczerwieniona
Cytat:

Phdwao myślisz ze to na Główce to od zabkowania?
zastanawiam się czy to nie jakas alergia, maly może byc teraz oslabiony, ponoc od zebow może się wszytsko dziać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości