|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Padłam po raz pierwszy...
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao jeszcze nie myślałam o odpieluchowaniu, ale muszę sie rozejrzeć za nockiniem dla młodego. Macie takie grające czy zwykle?
Agunia stolik na wypasie
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
http://matkapolkapisze.blogspot.com/....html?spref=fb
ekhem no tak jakbym... czytała o sobie! Wypadałoby tylko dodać "między 8 a 12 matka musi pracować próbując w między czasie zająć dziecko czymkolwiek się da i modląc się, żeby się tym szybko nie znudziło"
|
#3575 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do reszty to pierwsze słyszę podobne rewelacje...Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tak jak mój mąż Przeszczęśliwy jest a duma go rozpiera jak mały zaczyna trajkotać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3576 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Cały dzień spędziłam poza domem, więc dopiero nadrobiłam ![]() Cytat:
![]() Zosia ostatnio zjadła pół grzbietu kartonowej książeczki . A wyszłam z pokoju tylko na chwilę...![]() Cytat:
![]() W Berlinie śnieg po kolana, oszaleć idzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale co ciekawe, jak dam jej do ręki banana, nektarynkę czy wafel ryżowy - pożera jak dzika, jakoś w ogóle nie przeszkadza jej, że kęsy, które odgryza, są z 15 razy większe od grudek w papkach ![]() Cytat:
Wszystko świetne, ale "Czy matka jadła śniadanie? Nie! Matka je śniadanie na kolację." rozbawiło mnie chyba najbardziej. Od kiedy przestałam karmić piersią, mam tak codziennie ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Aha, Sol, świetne zakupy! ![]() Mnie też dziś małż wyciągnął, żebym sobie wreszcie coś kupiła (jak wiecie, po sklepach uwielbiam latać, tyle że całą kasę wydaję na małą, sobie od miesięcy nic) i dosłownie mnie pilnował w przymierzalni No i sukces - nowe spodnie i bluzka
Edytowane przez depoison Czas edycji: 2013-03-20 o 23:12 |
||||||
|
|
|
#3577 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Karolina - odpiszę, jak to obejrzę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Notatkę o pierwszym nocniku mama wpisała jak miałam 5,5 miesiaca, a do żłobka zaczęłam chodzić w wieku 14,5 miesiąca bez pieluch, czyli pomiędzy tymi miesiącami mnie odpieluchowali. Małą zaczęłam sadzac jak miała 7,5. Cytat:
Cytat:
Gdyby w trakcie siusiania coś jej zaczęło grać, to na pewno by wstała, żeby zajrzeć do środka i być może próbowała dotknąć. Tylko polecam zakup nocnika z nóżkami, bo jak córa za bardzo się kręci, to mam wrażenie, że zaraz się przewróci razem z nocnikiem. Taki mamy: http://allegro.pl/nocnik-kaczuszka-tradycyjny-prima-baby-kurier-hit-i3094597998.html a taki zamierzam kupić (mam na myśli nóżki, bo czy potrzebne są antypoślizgowe to już zależy od podłogi... no ale pewnie lepsze): http://allegro.pl/nocnik-z-antyposlizgowymi-nozkami-hippo-prima-baby-i3097236963.html Cytat:
Zdarzyło mi się podać w nocy herbatkę, ale jak wiedziałam, że chce jej się pić. Częściej było tak, że budziłam ją na jedzenie, a jak już zaczęła dobrze przybierać, to spałyśmy do rana. Cytat:
Cytat:
Po prostu Zosia została molem książkowym trochę wcześniej, niż się spodziewałaś i w dosłownym tego słowa znaczeniu. * A ja odkąd skończyłam karmić mogę jeść jogurty, więc lista zakupów, którą regularnie dostaje tż zaczyna się od 6-10 dużych jogurtów Jogobella. Dzięki temu często jem śniadanie przed południem. |
||||||||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Melduję że misja "spanie" zakończona
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Bycie na bieżąco tobrakie trudne. Dopiero od wczoraj nadrobilam malej ida zwie dolne jedynki i jak nocke juz druga przespala ladnie bez zadnej pobudki tak w dzien daje tak czadu ze juz mi rece opadaja. Non stop ryk dziąsła nawet na spiocha nie da sobie posmarowac wiec toczymy walke ktora konczy sie wielkim rykiem z krokodylimi lzami. Ehhh
Z innych spraw Ami wola mama. Mysle ze robi to swiadomie. Wola kiedy placze kiedy na mnie wlazi kiedy chce na rece i w takich sytuacjach. Widze ze znalazla sie zguba Saley witaj. Pumka spóźnione ale szczere duzo radosci
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też nie śpie od 5.45... do tego usnąć nie mogłam, wczoraj dostałam @ i bolał mnie brzuch, dzisiaj też boli, piękny dzień się zapowiada :/
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
straszna noc!!!!!!!!!
tak w ogole hej
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Chyba mam zapalenie oskrzeli po południu idę do lekarza.
|
#3583 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim rozkładzie ojciec wraca o 21 jak pisklę śpi i co najwyżej popatrzy na nie w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() mój często bawi sie kartonikiem po patyczkach do uszu, jest w kolorowe obrazki ale nie wpadł na to by go skonsumować![]() U nas też sporo a ma jeszcze padać i ścinąć mróz a dziś wiosna kalendarzowa się zaczyna ![]() pokazuj ![]() Cytat:
![]() Brawa za mama
|
|||
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My tez juz nie spimy. Tz miał akcje pod tytułem 'zaspalem do pracy' więc jako dobra kobieta pomoglam mu zrobic kanapki i herbatę ale w nagrodę syn mi sie rozbudzil ![]() Dziękuje za odpowiedzi na temat nocnika, muszę sobie na nie popatrzeć kiedyś w sklepie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:19 |
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie z niego niezły amant na wiosnę będziesz musiała się opędzac od wielbicielek Piszecie o nocnikach ja mam nadzieję że w maju zaczne przed powrotem do pracy i w wakcje uda mi sie małą odpieluchować. Moja mama mówi że ja jak miała z 14 miesięcy to juz bez piluch byłam z podobnego okresu co mała jestem. Ale mama miała silną motywacje niechęć do prania tetry. A w czasach papmków to czterolatki potrafia w pampkach chodzić
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:06 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
mały od rana marudny jak diabli, w dodatku nie wiemc zemu ale swędzi go główka i wyszly my małe strupeczki jakby liszaje takimi placami to wystepuje, czyzby kolejny syf w związku z zabkami mały nie chciał jeść to dałam mu pić herbatke na laktacje swoją z kubka ceramicznego i okaząło sie ze wypił mi poł kubka a pasowało mu to bo kubek drapał mu dziąsełka, zjadł mi połowę porcji kaszki ze słoika, chociaz coś
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Maciejka__ extra ten nocnik na nozkach, chyba tez w taki zainwestuje, moja mam od miesiaca wsadza malego na nockik, ten za pierwszym razem az sie poplakal
chyba nie za bardzo mu sie spodobalo...narazie tak sporadycznie go wsadzamy aby sie przyzwyczail napewno do odpieluchowania mamy dluuuuuga droge Soleilka czapka jest the best a zakupy widac ze owocne ![]() ja wybieram sie w ta sobote na zakupy, raczej cos dla mnie ...cos ciazowego bo w maju na wakacje do turcji na 3 tygodnie lecimy wiec musze wygladac jakotako jak ludz moj tz daje malemu okolo 1 w nocy jeszcze butle z mlekiem i ten nam prawie zawsze spi tak do 6-7 rano, wiec chyba jeszcze przetrzymamy nocne karmienie przynajmniej jak akcja zabkowania sie nie zakonczy...jak probowalismy go zapajac tylko herbatka to i tak sie budzil co 1-2 godz nel_a oby lekarz cie szybko wyleczyl |
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Uu to chyba Paweł jest na jeszcze wyższym poziomie, bo on uderza w płacz jak tylko mama go odłoży, bo przecież dla niego odległość jaką jest w stanie zaakceptować jest nie dłuższa niż zasięg jej ramion - nie żeby zawsze tak było, bo potrafi się też bawić nietrzymany przez mamę, ale czasem na prawdę nie da się go odłożyć na chwilę ![]() Cytat:
Oby ząbki szybko wyszły ![]() za mama ![]() Oby jednak nie... Zdrówka ![]() Cytat:
Małego posadziliśmy dwa razy... Pierwszy raz posadziłam go tak na sucho, siedział spokojnie, uśmiechnięty od ucha do ucha Drugi raz mąż próbował już bez pieluszki to chciał mu uciec :P Nie wiem jak to nam pójdzie... Planuję zacząć już teraz z nocnikiem, latem będzie można próbować puszczać go bez pieluchy ![]() Spory chłopczyk
|
|||
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, dziś tylko się przywitam
bo sterta garów w kuchni sięga sufitu wczoraj pół dnia byłam u koleżanki a potem na areobiku, nie miał kto zmywać... torche mnie kusi żeby zostawić TO jeszcze kilka dni aby panowie zobaczyli że wcale mi nie nudno jak Młode śpi ale boje sie karaluchów miłego dnia kochane
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-21 o 08:38 |
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() U nas dobra noc, mała obudziła się o 6:40, ale ukochałam, ukołysałam i pospała jeszcze do 9 ![]() znalazłam na stronie, tylko obie rzeczy z komentarzem: taka bluzka http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TEL%C3%84RMELN, zielona. Tyle że tu (na zdjęciu) ten kolor bardziej przypomina wg mnie ciemny turkus, podczas gdy w realu to piękny odcień (uwielbiam! i takie spodnie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NSTLEDERBIESEN, tylko szare. Nie wiedzieć czemu, na stronie ich nie ma ![]() Cytat:
Na szczęście teraz z niego zeszła - mam być w zasięgu wzroku, ale niekoniecznie musi być kontakt cielesny
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wiosny u mnie już nie ma, gdzie poszła ta cholera??Dziecię w nocy miało jedną pobudkę więc jestem wyspana. Poza tym wczoraj jak poszłam usypiać małą to zasnęłam razem z nią. Na ogół do takiego usypiana biorę komórkę, czytam sobie coś, aby nie zasnąć. Wczoraj sprzęt się ładował więc odpłynęłam. A miałam takie piękne plany na wieczór, czyli wizaż ![]() W związku z powyższym jestem do tyłu z postami. Przeczytałam raptem kilka i to takich oderwanych. KarolinaPW brawa dla małego Stawanie na kolankach to kolejny malutki kroczek. Zobaczysz będzie super Maciejka Twoja mała wytrwale ćwiczy wszystkie umiejętności, coś mi się wydaje że szybko zacznie chodzić Karolka brawa dla Lilutki za korzystanie z nocnika U mnie sukcesem jest jak dziecię zechce chwilę posiedzieć na nim ![]() Phdwao widziałam, że korzystasz z endomondo. Fajne to? To jest chyba dobra aplikacja? Raczej nie przekłamuje zrobionych km tym bardziej, że endomondo jest stworzone dla sportowców. Przeczytałam to: http://matkapolkapisze.blogspot.com/....html?spref=fb Bardzo prawdziwe, idealnie odzwierciedla życie matki. Wysłałam małżowi. Mój małżonek niby wie, że bycie matką to nie łatwa sprawa, jednak czasem o tym zapomina ![]() I rzeczywiście, tak jak pisała KarolinaPw brakuje wzmianki o przeglądaniu wizaża ![]() Coś jeszcze miałam pisać... Skleroza. |
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
A już wiem co miałam pisać
![]() Wvictoria super, że tak dobrze odnalazłaś się w pracy Jak czytam Twoje opisy to czuję lekkie ukłucie zazdrości, że wybrałam jednak wychowawczy. Chociaż z drugiej strony mam świadomość, że moja praca nie była idealna więc tak z zachwytu bym nie piała. I niech ktoś zrozumie kobietę ![]() Cytat:
http://rekamimamy.pl/urlop-wychowawczy-to-oksymoron/ |
|
|
|
|
#3597 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Nocka taka sobie, mała obudziła mnie o 2:50 głodna. Dostała mleczko i o 7 byłą już wyspana (a już mnie przyzwyczaiła do wstawania o 9...). Teraz śpi - już pół godziny. A ja śniadanko i wizaż .Cytat:
. Ni i dłużej śpi.Cytat:
dla małża! Pochwal się zakupami .Cytat:
! I za mama!Ojej... Oby to nie było to .Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie o bardziej ludzkiej porze jak dla mnie
Mój synek rowniez wpada w rozpacz gdy tylko znikam mu z zasięgu wzroku, męczące to ![]() Phdwao myślisz ze to na Główce to od zabkowania? Dep fajne zakupy, podobają mi sie spodnie
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niie, bo ciemieniucha nie swędzi,a on się drapie, i często oduchla góówkę by nią trzec o coś i się podrapać, 2 dni temu była zaczerwieniona zastanawiam się czy to nie jakas alergia, maly może byc teraz oslabiony, ponoc od zebow może się wszytsko dziać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

. Fabisiowa czapa super - taka dorosła
.

. Zatem już wtedy jest po ptokach... A kiedy siusia, to nie daje po sobie poznać.
no na BLW to niewiele je....baaardzo niewiele.
Ale nic w tym dziwnego skoro rosna mu cztery zęby na raz

. A wyszłam z pokoju tylko na chwilę...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Dzieci robiły gdzie popadnie...

po południu idę do lekarza.

bo sterta garów w kuchni sięga sufitu