|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | ||
Zakorzenienie
|
Padłam po raz pierwszy...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zakorzenienie
|
Phdwao jeszcze nie myślałam o odpieluchowaniu, ale muszę sie rozejrzeć za nockiniem dla młodego. Macie takie grające czy zwykle?
Agunia stolik na wypasie ![]()
#3574 |
Zakorzenienie
|
http://matkapolkapisze.blogspot.com/....html?spref=fb
ekhem no tak jakbym... czytała o sobie! Wypadałoby tylko dodać "między 8 a 12 matka musi pracować próbując w między czasie zająć dziecko czymkolwiek się da i modląc się, żeby się tym szybko nie znudziło"
#3575 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To tak jak mój mąż ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | ||||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Cały dzień spędziłam poza domem, więc dopiero nadrobiłam ![]() Cytat:
![]() Zosia ostatnio zjadła pół grzbietu kartonowej książeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() W Berlinie śnieg po kolana, oszaleć idzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale co ciekawe, jak dam jej do ręki banana, nektarynkę czy wafel ryżowy - pożera jak dzika, jakoś w ogóle nie przeszkadza jej, że kęsy, które odgryza, są z 15 razy większe od grudek w papkach ![]() Cytat:
![]() Wszystko świetne, ale "Czy matka jadła śniadanie? Nie! Matka je śniadanie na kolację." rozbawiło mnie chyba najbardziej. Od kiedy przestałam karmić piersią, mam tak codziennie ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Aha, Sol, świetne zakupy! ![]() Mnie też dziś małż wyciągnął, żebym sobie wreszcie coś kupiła (jak wiecie, po sklepach uwielbiam latać, tyle że całą kasę wydaję na małą, sobie od miesięcy nic) i dosłownie mnie pilnował w przymierzalni ![]() No i sukces - nowe spodnie i bluzka ![]() Edytowane przez depoison Czas edycji: 2013-03-20 o 23:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Karolina - odpiszę, jak to obejrzę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Notatkę o pierwszym nocniku mama wpisała jak miałam 5,5 miesiaca, a do żłobka zaczęłam chodzić w wieku 14,5 miesiąca bez pieluch, czyli pomiędzy tymi miesiącami mnie odpieluchowali. Małą zaczęłam sadzac jak miała 7,5. Cytat:
Cytat:
Gdyby w trakcie siusiania coś jej zaczęło grać, to na pewno by wstała, żeby zajrzeć do środka i być może próbowała dotknąć. ![]() Taki mamy: http://allegro.pl/nocnik-kaczuszka-tradycyjny-prima-baby-kurier-hit-i3094597998.html a taki zamierzam kupić (mam na myśli nóżki, bo czy potrzebne są antypoślizgowe to już zależy od podłogi... no ale pewnie lepsze): http://allegro.pl/nocnik-z-antyposlizgowymi-nozkami-hippo-prima-baby-i3097236963.html Cytat:
Zdarzyło mi się podać w nocy herbatkę, ale jak wiedziałam, że chce jej się pić. Częściej było tak, że budziłam ją na jedzenie, a jak już zaczęła dobrze przybierać, to spałyśmy do rana. Cytat:
Cytat:
Po prostu Zosia została molem książkowym trochę wcześniej, niż się spodziewałaś i w dosłownym tego słowa znaczeniu. * A ja odkąd skończyłam karmić mogę jeść jogurty, więc lista zakupów, którą regularnie dostaje tż zaczyna się od 6-10 dużych jogurtów Jogobella. Dzięki temu często jem śniadanie przed południem. ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Hej. Melduję że misja "spanie" zakończona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Bycie na bieżąco tobrakie trudne. Dopiero od wczoraj nadrobilam malej ida zwie dolne jedynki i jak nocke juz druga przespala ladnie bez zadnej pobudki tak w dzien daje tak czadu ze juz mi rece opadaja. Non stop ryk dziąsła nawet na spiocha nie da sobie posmarowac wiec toczymy walke ktora konczy sie wielkim rykiem z krokodylimi lzami. Ehhh
Z innych spraw Ami wola mama. Mysle ze robi to swiadomie. Wola kiedy placze kiedy na mnie wlazi kiedy chce na rece i w takich sytuacjach. Widze ze znalazla sie zguba Saley witaj. Pumka spóźnione ale szczere duzo radosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
No ja też nie śpie od 5.45... do tego usnąć nie mogłam, wczoraj dostałam @ i bolał mnie brzuch, dzisiaj też boli, piękny dzień się zapowiada :/
#3581 |
Zakorzenienie
|
straszna noc!!!!!!!!!
tak w ogole hej
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Chyba mam zapalenie oskrzeli ![]()
#3583 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim rozkładzie ojciec wraca o 21 jak pisklę śpi i co najwyżej popatrzy na nie w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() mój często bawi sie kartonikiem po patyczkach do uszu, jest w kolorowe obrazki ![]() ![]() U nas też sporo a ma jeszcze padać i ścinąć mróz a dziś wiosna kalendarzowa się zaczyna ![]() pokazuj ![]() Cytat:
![]() Brawa za mama ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My tez juz nie spimy. Tz miał akcje pod tytułem 'zaspalem do pracy' więc jako dobra kobieta pomoglam mu zrobic kanapki i herbatę ale w nagrodę syn mi sie rozbudzil ![]() Dziękuje za odpowiedzi na temat nocnika, muszę sobie na nie popatrzeć kiedyś w sklepie ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Piszecie o nocnikach ja mam nadzieję że w maju zaczne przed powrotem do pracy i w wakcje uda mi sie małą odpieluchować. Moja mama mówi że ja jak miała z 14 miesięcy to juz bez piluch byłam z podobnego okresu co mała jestem. Ale mama miała silną motywacje niechęć do prania tetry. ![]() ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
hej!
mały od rana marudny jak diabli, w dodatku nie wiemc zemu ale swędzi go główka i wyszly my małe strupeczki jakby liszaje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Raczkowanie
|
Maciejka__ extra ten nocnik na nozkach, chyba tez w taki zainwestuje, moja mam od miesiaca wsadza malego na nockik, ten za pierwszym razem az sie poplakal
![]() ![]() Soleilka czapka jest the best ![]() ![]() ja wybieram sie w ta sobote na zakupy, raczej cos dla mnie ...cos ciazowego bo w maju na wakacje do turcji na 3 tygodnie lecimy wiec musze wygladac jakotako jak ludz ![]() moj tz daje malemu okolo 1 w nocy jeszcze butle z mlekiem i ten nam prawie zawsze spi tak do 6-7 rano, wiec chyba jeszcze przetrzymamy nocne karmienie przynajmniej jak akcja zabkowania sie nie zakonczy...jak probowalismy go zapajac tylko herbatka to i tak sie budzil co 1-2 godz nel_a oby lekarz cie szybko wyleczyl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Uu to chyba Paweł jest na jeszcze wyższym poziomie, bo on uderza w płacz jak tylko mama go odłoży, bo przecież dla niego odległość jaką jest w stanie zaakceptować jest nie dłuższa niż zasięg jej ramion ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oby jednak nie... Zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Spory chłopczyk ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Wtajemniczenie
|
hej, dziś tylko się przywitam
![]() ![]() ![]() miłego dnia kochane ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-21 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zadomowienie
|
Hello
![]() U nas dobra noc, mała obudziła się o 6:40, ale ukochałam, ukołysałam i pospała jeszcze do 9 ![]() znalazłam na stronie, tylko obie rzeczy z komentarzem: taka bluzka http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TEL%C3%84RMELN, zielona. Tyle że tu (na zdjęciu) ten kolor bardziej przypomina wg mnie ciemny turkus, podczas gdy w realu to piękny odcień (uwielbiam! ![]() i takie spodnie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...NSTLEDERBIESEN, tylko szare. Nie wiedzieć czemu, na stronie ich nie ma ![]() Cytat:
![]() Na szczęście teraz z niego zeszła - mam być w zasięgu wzroku, ale niekoniecznie musi być kontakt cielesny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziecię w nocy miało jedną pobudkę więc jestem wyspana. Poza tym wczoraj jak poszłam usypiać małą to zasnęłam razem z nią. Na ogół do takiego usypiana biorę komórkę, czytam sobie coś, aby nie zasnąć. Wczoraj sprzęt się ładował więc odpłynęłam. A miałam takie piękne plany na wieczór, czyli wizaż ![]() W związku z powyższym jestem do tyłu z postami. Przeczytałam raptem kilka i to takich oderwanych. KarolinaPW brawa dla małego ![]() ![]() Maciejka Twoja mała wytrwale ćwiczy wszystkie umiejętności, coś mi się wydaje że szybko zacznie chodzić ![]() Karolka brawa dla Lilutki za korzystanie z nocnika ![]() ![]() Phdwao widziałam, że korzystasz z endomondo. Fajne to? To jest chyba dobra aplikacja? Raczej nie przekłamuje zrobionych km tym bardziej, że endomondo jest stworzone dla sportowców. Przeczytałam to: http://matkapolkapisze.blogspot.com/....html?spref=fb Bardzo prawdziwe, idealnie odzwierciedla życie matki. Wysłałam małżowi. Mój małżonek niby wie, że bycie matką to nie łatwa sprawa, jednak czasem o tym zapomina ![]() I rzeczywiście, tak jak pisała KarolinaPw brakuje wzmianki o przeglądaniu wizaża ![]() Coś jeszcze miałam pisać... Skleroza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
A już wiem co miałam pisać
![]() Wvictoria super, że tak dobrze odnalazłaś się w pracy ![]() Jak czytam Twoje opisy to czuję lekkie ukłucie zazdrości, że wybrałam jednak wychowawczy. Chociaż z drugiej strony mam świadomość, że moja praca nie była idealna więc tak z zachwytu bym nie piała. I niech ktoś zrozumie kobietę ![]() Cytat:
http://rekamimamy.pl/urlop-wychowawczy-to-oksymoron/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Nocka taka sobie, mała obudziła mnie o 2:50 głodna. Dostała mleczko i o 7 byłą już wyspana (a już mnie przyzwyczaiła do wstawania o 9...). Teraz śpi - już pół godziny. A ja śniadanko i wizaż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ojej... Oby to nie było to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie o bardziej ludzkiej porze jak dla mnie
![]() Mój synek rowniez wpada w rozpacz gdy tylko znikam mu z zasięgu wzroku, męczące to ![]() Phdwao myślisz ze to na Główce to od zabkowania? Dep fajne zakupy, podobają mi sie spodnie ![]()
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niie, bo ciemieniucha nie swędzi,a on się drapie, i często oduchla góówkę by nią trzec o coś i się podrapać, 2 dni temu była zaczerwieniona zastanawiam się czy to nie jakas alergia, maly może byc teraz oslabiony, ponoc od zebow może się wszytsko dziać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.