Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 20:02   #3541
anna99302
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

[

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
dziś się wyspała, choć musiałam w nocy 3 razy wstawać-dać smoka, potem bujać, drugi raz podać smoka, ale spała do 7 w swoim łóżeczku
różnica wielka jak dla mnie....
położyłam ją wczoraj po 20, nie jak zwykle po 19, miałam nadzieję, że pośpi chwilę dłużej, a gdzie tam, Małżowi budzik o 7 zaczął dzwonić patrzymy na Nią, a Ona leży już obudzona z uśmiechem od ucha do ucha
jak wstała, to posadziłam ją na nocniku i znów bardzo się powiodło to posiedzenie:j upi:jestem w szoku, że tak dobrze jej idzie
no my przeszliśmy ze spania o 18:00 na 19:30.... myślałam, że bedzie dłużej spał rano...a gdzie tam wciąż wstaje codziennie o 5:30!
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Po 19, i tak po 22 się obudziła z wielkim płaczem, bujałam ją pół godziny, w końcu dałam czopka i posmarowałam dziąsła i jakoś usnęła. Ale i tak wstała 5,20.
5:30............
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:05   #3542
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
No, mega się cieszę. Dawno nic sobie nie kupowałam

Nie umiem robić zdjęć ciuchom, tunikę pokażę Wam kiedyś tam na sobie
fajne

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny myslalyscie juz o odpieluchowywaniu? http://www.bezpieluch.pl/index.php?o...d=18&Itemid=35 ja zaczynam z małym ćwiczyc
czaję się, żeby to zacząć już od dawna, ale jak widzę, że Lu się zbiera do robienia kupy, to zanim ją rozbiorę to już jest po wszystkim

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:06   #3543
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny myslalyscie juz o odpieluchowywaniu? http://www.bezpieluch.pl/index.php?o...d=18&Itemid=35 ja zaczynam z małym ćwiczyc
ehh ja to bym najchętniej odpieluchowała i odsmoczyła...ale gdzie tam jeszcze u nas dopiero co zaczął jeść powoli inne rzeczy niż papki: bułeczkę, chrupki kukurydziane i chlebek. ziemniaków ani banana nie chce. brzydzi się
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:14   #3544
agunia82
Zakorzenienie

Przyszedł mi dzisiaj nowy stolik do laptopa Poprzedni nie wytrzymał ciężaru lapka (mam dość sporego) i połamały się plastiki... teraz mam drewniany, z miejscem na myszkę, szufladką i podstawką na kubek, wypas Szkoda tylko, że trzeba było trochę kasy na niego wydać :/ no ale jak tańsze stoliki mi się mają co niecały rok rozwalać, to ja dziękuję, wolę zapłacić raz więcej i mieć spokój
a wszystkie tańsze drewniane pod mój laptop (służbowy) były za małe, heh

Stary 2013-03-20, 20:16   #3545
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

Grtuluję Salay i Bebe fasolek , ale super klaski: i tyle zmykam powiesić pranie i posprzątać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:17   #3546
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

Super tez dzisiaj zastanawialam sie nad biała bokserka ale w koncu nie wzięłam, może jutro

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Był mąż z Emilem u tego gastrologa.
Waży 9100
Mam mu dawać papki i mięso i ryby bo podobno ma za mało tkanki mięśniowej no na BLW to niewiele je....baaardzo niewiele.
Do zębów podobno jeszcze daleko....
Wynikami od alergologa można sobie pupę podetrzeć bo skoro nie dostaje zwykłego mleka to w wynikach nie wyjdzie nietolerancja.
Zaraz dowiem się więcej jak tylko mąż ulula małego.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------allegro.pl/zestaw-dla-chlopca-0-6mc-konkrety-markowe-50sztuk-i3114363785.html

łaaaa skąd taka czapka?!!!!!
Ja chcę taką
Ładna waga

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:21   #3547
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Waży 9100
Mam mu dawać papki i mięso i ryby bo podobno ma za mało tkanki mięśniowej no na BLW to niewiele je....baaardzo niewiele.
Wynikami od alergologa można sobie pupę podetrzeć bo skoro nie dostaje zwykłego mleka to w wynikach nie wyjdzie nietolerancja.
eeee pierwsze słyszę coś takiego a jak dzieci są alergikami i prawie nic prócz mleka mamy lub specjalnego mleka dłuuugo nie tolerują, to co? Mięśni nie zbudują
my też BLW a Luśka silna nad wyraz, no ciekawe, ciekawe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 20:22   #3548
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście uważam, że przed 18. mies. życia odpieluchowanie nie ma sensu, bo dziecko nie kontroluje jeszcze zwieraczy. Z Dorotką zaczynałam jak miała 2 lata, a dopiero teraz przed 3. urodzinami zaczęła w ogóle dostrzegać że ma mokro i że jej to przeszkadza. A na początku mogła chodzić bez pieluchy i nawet nie zauważyła że się posikała
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:24   #3549
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
eeee pierwsze słyszę coś takiego a jak dzieci są alergikami i prawie nic prócz mleka mamy lub specjalnego mleka dłuuugo nie tolerują, to co? Mięśni nie zbudują
my też BLW a Luśka silna nad wyraz, no ciekawe, ciekawe
też mnie to dziwi i jak dla mnie to on jest bardzo silny! Zaczął już raczkowac a dziś się po mężu wspinał. Nie jest chudy, gruby, zwykły brzdąc.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:25   #3550
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
karolina czytałam, ale nie wiem dokąłdnie o co chodzi, bo spacerówkę zakąłdał tz i na razie jeździmy bez pasów
Rozumiem, a nie boisz się, że wypadnie bez pasów?
U nas ja rozkładałam spacerówkę i się nad nią głowię, tż tylko rzucił okiem i stwierdził znajdź instrukcję

Cytat:
Hej
Tż zabrał mnie na zakupy Kupił mi bokserkę białą, bluzkę z długim rękawem i groszkową sweterkową tunikę Do tego kupił sobie t-shirt, bo go namówiłam i Fabisiowi czapkę wiosenną

Selay, super, że się odezwałaś Gratuluję fasolki! A bacik tak czy siak powinien być!

Karolina brawa dla Marcinka pytałam o te plamy, ale one pojawiły się w czasie gdy TŻ się więcej pocił, czyli miał od Małego w ciepłe dni (on też lipcowy) lub gdy był przegrzany
Super że shopping udany Widzę, ze już dziewczyny poprosiły o pokazanie
Dzięki za odpowiedź U nas plamy sa cały czas ale w cieple (po kąpieli) robią się aż bordowe
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Biedny maluszek

Mały zaskakująco dobrze. Jak wychodzę to jeszcze śpi. Budzi się, je, idzie drzemać... właściwie dzień mu się nie zmienił. Mąż mówi, że jest bardzo grzeczny, zasypia w łóżeczku, ładnie je. Nie marudzi i nie płacze. Ale jak wracam do dom i już mnie zobaczy to cały czas mam być z nim. Nawet siku nie mogę iść zrobić bo jak mnie nie widzi to płacze. Czyli jednak tęskni i pamięta ale w ciągu dnia zapomina Nie wiem. W każdym razie cieszę się, że on daje radę bo serce by mi pękało gdyby było inaczej.
Dziekuję
Fajnie, że chłopaki sobie tak dobrze radzą, a Ty masz wolną głowę
Cytat:
i

Cytat:

Bardzo ładne zakupy, tuniczka bardzo wiosenna, będzie Ci do oczu pasować Fabiś w gangsterskiej czapie wymiata

Cytat:
Waży 9100
A na jakiej podstawie to stwierdził?
Cytat:
Dla mnie to trochę hardcor. Widziałam program o matce idącej tym systemem, wszędzie na podłodze były siki i kupy Dzieci robiły gdzie popadnie...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:28   #3551
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
U nas ja rozkładałam spacerówkę i się nad nią głowię, tż tylko rzucił okiem i stwierdził znajdź instrukcję

Dzięki za odpowiedź U nas plamy sa cały czas ale w cieple (po kąpieli) robią się aż bordowe

Dziekuję

Bardzo ładne zakupy, tuniczka bardzo wiosenna, będzie Ci do oczu pasować Fabiś w gangsterskiej czapie wymiata

A na jakiej podstawie to stwierdził?

Dla mnie to trochę hardcor. Widziałam program o matce idącej tym systemem, wszędzie na podłodze były siki i kupy Dzieci robiły gdzie popadnie...

dotykała mu brzuszek i powiedziała że on chyba był wcześniej grubszy tak mi mąż przekazał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 20:34   #3552
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
dotykała mu brzuszek i powiedziała że on chyba był wcześniej grubszy tak mi mąż przekazał

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:35   #3553
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, najlepsza miara

czasem mam wrażenie, że lekarze to sobie lubią dorabiać teorie. Przecież papki to stosunkowo nowy wynalazek, to ja się pytam, jakim cudem ludzkość przetrwała?

Stary 2013-03-20, 20:37   #3554
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
no dokładnie

a pojechała też moja mama a ona takie bzdurki łapie niesamowicie

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
no tak, najlepsza miara

czasem mam wrażenie, że lekarze to sobie lubią dorabiać teorie. Przecież papki to stosunkowo nowy wynalazek, to ja się pytam, jakim cudem ludzkość przetrwała?
zdaje się wszystkim że jak mama i babcia tak robiły to tak było od kamienia łupanego

Stary 2013-03-20, 20:39   #3555
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad. 1 fajnie, że jesteś zadowolona. Ja czasem miewam myśli, że wolałabym na cztery godziny pracy wychodzić z domu. Z jednej strony dobrze mi z nią, ale z drugiej - praca i opieka nad dzieckiem jednocześnie są baaaardzo wyczerpujące.

Ad. 2 co za burak pewnie zazdrości

i ja chociaż chwilę później w końcu stwierdził, że już starczy, wstał i sobie poszedł. A najlepsze jest to, że jak on wstaje, to Lu się go kurczowo trzyma, ale w końcu musi go puścić i upada, tylko asekuruje się dobrze i ma z tego radochę nie z tej ziemi. Normalnie czasem z niej nie mogę.
Dzisiaj przy usypianiu też dała czadu. Zwykle muszę jej głowę kilka razy troszkę na siłę położyć na materacu, bo inaczej ciągnie ją do wstawania chociaż śpiąca. I ta mi w tym momencie zaczęła tą głową "sprężynować", co ja ją w dół, to ona głowę w górę, i tak po kilku próbach jej się to spodobało, że śmiała się w głos

Lu to mała spryciara

Cytat:
Dziekuję

Zobaczysz sama jak wrócisz do pracy. Nie wiem jak Ty ale ja zawsze byłam bardzo aktywna w pracy i lubiłam pracować. Nakaz leżenia w łóźku podczas ciąży to było jak za karę. Na szczęście mały wszystko wynagradza. W każdym razie super jest robić coś innego niż tylko to co w domu. Pozwala odpocząć głowie, przewietrzyć myśli... Kochana, będzie dobrze. Twoi chłopcy też sobie poradzą. No bo kto jak nie tata ma się dobrze zająć dzieckiem.

Ja też widziałam taki program. Sama przestałam sikać w pieluchy w wieku ok 9-10 miesięcy (jestem z sierpnia, a w maju już nie ubierali mi pieluch) ale wtedy nie było pampersów
Bieganie za sikającym na parkiet dzieckiem z mopem... cóż, to nie moje marzenie ani nie moja bajka I pół biedy jak to siki... a jak się "dwójki" nie złapie...

A teraz idę się wymyć i spać Jutro znowu pobudka o 5
Dobrej nocy

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 20:42   #3556
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co mały jeździ na półleżąco, na razie ma ta osłonkę, więcej spi na razie nie ma obawy że wypadnie, nie rusza się w wózkupostawa TŻ do przemilczenia..

noo takeigo cąlkowitego porzucenia pieluch to soie na razie nie wyobrażam
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Osobiście uważam, że przed 18. mies. życia odpieluchowanie nie ma sensu, bo dziecko nie kontroluje jeszcze zwieraczy. Z Dorotką zaczynałam jak miała 2 lata, a dopiero teraz przed 3. urodzinami zaczęła w ogóle dostrzegać że ma mokro i że jej to przeszkadza. A na początku mogła chodzić bez pieluchy i nawet nie zauważyła że się posikała
hmm z tego co wiem to mozna młodsze dzieic nauczyc by wolaly jak chc eim sie siusiu lub kupę znam przykłady "z zycia"
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ehh ja to bym najchętniej odpieluchowała i odsmoczyła...ale gdzie tam jeszcze u nas dopiero co zaczął jeść powoli inne rzeczy niż papki: bułeczkę, chrupki kukurydziane i chlebek. ziemniaków ani banana nie chce. brzydzi się
zazdroszczę mój nie chce jeść ncizego innego niez papki i kremowe konsystencje, papki, deserki
Cytat:
czaję się, żeby to zacząć już od dawna, ale jak widzę, że Lu się zbiera do robienia kupy, to zanim ją rozbiorę to już jest po wszystkim
aha Jasiowi tak szybko to nie idzie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 20:45   #3557
nel_a
Zakorzenienie

jeeej, mój robi kilka kupek dziennie więc chyba póki co nie nadążyłabym z lataniem za nim, myciem jego i wszystkiego wokoło może latem spróbujemy....

Stary 2013-03-20, 20:48   #3558
allebazi
Rozeznanie

Cytat:

Alebazzi co to za historia nicka, bo nie kojarze
przeczytaj sobie nicka od tyłu mamy z Victorią to samo imię

Cytat:
my też mamy baby design sprint + - chyba inny model niż ten na zdjęciu. Bardzo fajna kolorystyka
pewno nowszy i jak Ci się użytkuje? Ja póki co jestem zachwycona, no ale prz de mną jeszcze rzeczywistość na zewnątrz

Cytat:
Dziś pierwszy raz podniósł się na kolanka, na kilka sekund ale się strasznie ucieszyłam

Jutro mąż zostaje pierwszy raz na cały dzień sam z małym. Zapisał sobie wszystko skrzętnie na karteczce, aż się boję co to będzie jak mały pośpi dłużej niż on sobie zapisał
Stary 2013-03-20, 20:51   #3559
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

łaaaa skąd taka czapka?!!!!!
Ja chcę taką
Bazarowa firma Przemko
Cytat:
ale cycory a Fabi jaki gangsta
Gdzie tam patrzysz?

Cytat:
ALe czapa wypaśna! Mały hiphowiec

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
super!

Cytat:
, myślałam zacząć za rok na wakacjach...
Cytat:
fajne

Cytat:
Przyszedł mi dzisiaj nowy stolik do laptopa Poprzedni nie wytrzymał ciężaru lapka (mam dość sporego) i połamały się plastiki... teraz mam drewniany, z miejscem na myszkę, szufladką i podstawką na kubek, wypas Szkoda tylko, że trzeba było trochę kasy na niego wydać :/ no ale jak tańsze stoliki mi się mają co niecały rok rozwalać, to ja dziękuję, wolę zapłacić raz więcej i mieć spokój
a wszystkie tańsze drewniane pod mój laptop (służbowy) były za małe, heh
Poka! Coś podobnego do tych stoliczków śniadaniowych?
Cytat:
Super tez dzisiaj zastanawialam sie nad biała bokserka ale w koncu nie wzięłam, może jutro

Ja jeszcze czarną i szarą chce
Cytat:

Ja się dziwnie w tym kolorze czuję

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 20:54   #3560
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

pewno nowszy i jak Ci się użytkuje? Ja póki co jestem zachwycona, no ale prz de mną jeszcze rzeczywistość na zewnątrz

Jutro mąż zostaje pierwszy raz na cały dzień sam z małym. Zapisał sobie wszystko skrzętnie na karteczce, aż się boję co to będzie jak mały pośpi dłużej niż on sobie zapisał
kółka przednie dają radę po nierównym chodniku i w sporym śniegu. Amortyzatorów to on nie ma ale co tam, dziecinie się lepiej śpi bo bardziej buja

ej wiecie co....Odwiedzili nas ostatnio znajomi ze swoim synkiem. Urodził się na początku grudnia wcześniej o 3tyg. i troszkę się zdziwiła bo kumpela mówi że w nocy mleka mu nie daje tylko picie - herbatkę czy tam wodę.
Nie za wcześnie?
Emil ma 6,5 a ciuma w nocy mleko

Stary 2013-03-20, 21:02   #3561
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

U nas dziś nic nowego. Zębole nadal idą, więc młody marudzi. Zaczął wołać tata, więc mąż chodzi dumny jak paw Standardowo Leoś nie chce jeść Ale nic w tym dziwnego skoro rosna mu cztery zęby na raz

Cytat:
u nas też dni marudy, włącza się ok 17 i trwa do zaśnięcia
:
współczuję

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ostatanie dni były dla mnie ciężkie....
ojoj, biedna Sara

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Oby się spełniło
Oby!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Hehe! Młoda klaszcze do muzyki, w rytmie!

super!

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
2 tygodnie pozniej okazalo sie ze jestem znowu w CIAZY .
gratuluję i trzymam kciuki za zdrowego maluszka

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Moja Nadka wczoraj skończyła 8 m-cy.
sto lat dla Nadii

Cytat:
Dziękuję!
Dziś pierwszy raz podniósł się na kolanka, na kilka sekund ale się strasznie ucieszyłam
Jakby Ci to nie sprawiło kłopotu to zobacz proszę gdzie są umocowane
Ja licytuję mniejszy ma ok 1,5 m średnicy, takiego dużego jak Karolka pokazała też bym nie miała jak postawić (tzn. teoretycznie miałabym ale już by się nie było jak ruszyć) poza tym chciałam żeby miał kółka i podłogę, żeby było łatwo sprzątać pod nim. O taki
dla M! No widzisz jak pięknie się rozwija!
świetny ten kojec. Przydałoby nam się cos takiego
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:07   #3562
kasikkkkka
Zadomowienie

Prince i Sol świetne zakupy
czapa Fabisia świetna

Victoria, super że tak dobrze na ciebie wpłynął powrót do pracy
no i maluch świetnie sobie radzi, tylko pozazdrościć

co do odpieluchowania, to póki co mam mieszane uczucia i jeszcze nie mam za bardzo zdania na ten temat

u nas w dzień całkiem znośnie, chociaż ze spaniem nadal cyrki
liczbę drzemek moje dziecko zredukowało z 3 do 1
oglądałam jej dziąsełka dziś i w miejscu prawej dolnej jedynki jest spuchnięte i czerwone
noc pewnie znów będzie do kitu, bo od 20 już kilka razy się przebudzała, co prawda dałam smoka i zasypiała dalej, ale przed chwilą obudziła się z takim przeraźliwym rykiem, że ciężko było ją uspokoić
dziąsła posmarowane i niby usnęła, ale na jak długo...
Stary 2013-03-20, 21:08   #3563
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Standardowo Leoś nie chce jeść Ale nic w tym dziwnego skoro rosna mu cztery zęby na raz
biedactwo, tak jak mój Jaś nie wiele je, nawet mleczka mało co pije po cyzm poznajesz ze ida 4?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:11   #3564
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Poka! Coś podobnego do tych stoliczków śniadaniowych?
taki http://allegro.pl/stolik-pod-laptopa...090012754.html

Cytat:

ej wiecie co....Odwiedzili nas ostatnio znajomi ze swoim synkiem. Urodził się na początku grudnia wcześniej o 3tyg. i troszkę się zdziwiła bo kumpela mówi że w nocy mleka mu nie daje tylko picie - herbatkę czy tam wodę.
Nie za wcześnie?
moim zdaniem za wcześnie. My z mleka nocnego zrezygnowaliśmy miesiąc temu. Ale ja chciałam to długo ciągnąć, żeby młoda wagowo nadrabiała. Przestałam jak zauważyłam, że ona bardziej potrzebuje mojej bliskości jak się obudzi niż jeść (bo zaraz po przytuleniu do cyca zasypiała i jak jadła to na śpiocha)

Stary 2013-03-20, 21:16   #3565
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Wyższa szkoła diagnostyki A w fusy od kawy nie spojrzała?
Cytat:

Zobaczysz sama jak wrócisz do pracy. Nie wiem jak Ty ale ja zawsze byłam bardzo aktywna w pracy i lubiłam pracować. Nakaz leżenia w łóźku podczas ciąży to było jak za karę. Na szczęście mały wszystko wynagradza. W każdym razie super jest robić coś innego niż tylko to co w domu. Pozwala odpocząć głowie, przewietrzyć myśli... Kochana, będzie dobrze. Twoi chłopcy też sobie poradzą. No bo kto jak nie tata ma się dobrze zająć dzieckiem.

Ja też widziałam taki program. Sama przestałam sikać w pieluchy w wieku ok 9-10 miesięcy (jestem z sierpnia, a w maju już nie ubierali mi pieluch) ale wtedy nie było pampersów
Bieganie za sikającym na parkiet dzieckiem z mopem... cóż, to nie moje marzenie ani nie moja bajka I pół biedy jak to siki... a jak się "dwójki" nie złapie...
Zobaczymy jak to będzie, na razie na myśl o pracy jest mi niedobrze...

Ja też wcześnie wyszłam z pieluch ale nie było to robione tą metodą
Cytat:
wiesz co mały jeździ na półleżąco, na razie ma ta osłonkę, więcej spi na razie nie ma obawy że wypadnie, nie rusza się w wózkupostawa TŻ do przemilczenia..

noo takeigo cąlkowitego porzucenia pieluch to soie na razie nie wyobrażam
Aha
Przyzwyczaiłam się, że liczę tylko na siebie
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

Nie wpadłam na to a to oczywiste

Dziekuję

Cóż faceci to zadaniowcy, więc pewnie go obudzi, żeby zrealizować plan
Cytat:
Nie za wcześnie?
Mój też Nie da się oszukać niczym innym, nawet jak jest mało przytomny
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-03-20, 21:16   #3566
Irmusia81
Zakorzenienie

Pumcia spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Paweł już dłuższy czas się wspina, podnosi, nawet mu to wychodzi, ale jakoś nie bardzo miał gdzie ćwiczyć, bo łóżeczko parzy... On od razu w płacz uderza jak go tam włożę, w ogóle jak go gdziekolwiek odłożę Dzisiaj jednak wstał sam, nawet nie wiem kiedy i jak i stał tak baaardzo długo... Musimy znowu obniżyć łóżeczko
pięknie!

Cytat:
j
dziewczy Jaś mi od wczoraj robi ciemnozielone kupy takie prawie czarne, czy to mozliwe że to po brokul(zjał go niewiele w niedziele) czy może cos innego
to pewnie od zębów. Leosiowi tez się zdarzają.

Cytat:
Hej
Tż zabrał mnie na zakupy Kupił mi bokserkę białą, bluzkę z długim rękawem i groszkową sweterkową tunikę Do tego kupił sobie t-shirt, bo go namówiłam i Fabisiowi czapkę wiosenną

Cytat:
Z
Choć są też i mniej fajne sytuacje bo jeden z panów, który za mną nie przepada powiedział, że powinnam siedzieć w domu z dzieckiem bo tam moje miejsce...

Mały zaskakująco dobrze. Jak wychodzę to jeszcze śpi. Budzi się, je, idzie drzemać... właściwie dzień mu się nie zmienił. Mąż mówi, że jest bardzo grzeczny, zasypia w łóżeczku, ładnie je. Nie marudzi i nie płacze. Ale jak wracam do dom i już mnie zobaczy to cały czas mam być z nim. Nawet siku nie mogę iść zrobić bo jak mnie nie widzi to płacze. Czyli jednak tęskni i pamięta ale w ciągu dnia zapomina Nie wiem. W każdym razie cieszę się, że on daje radę bo serce by mi pękało gdyby było inaczej.
co za baran z tego gościa
cieszę się, że tak super sobie poradziliscie z nowa sytuacją
a to zachowanie po powrocie do domu

Cytat:

fajne!

Cytat:
jak wrócę z pracy to nie da mi nawet kurtki zdjąć Jak się tylko odwrócę na chwilę to rykkkk i potem cały czas tylko u mnie na rączkach albo na kolanach. kochany mój

Cytat:
yyy jeszcze nie
Stary 2013-03-20, 21:19   #3567
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

U nas dziś nic nowego. Zębole nadal idą, więc młody marudzi. Zaczął wołać tata, więc mąż chodzi dumny jak paw Standardowo Leoś nie chce jeść Ale nic w tym dziwnego skoro rosna mu cztery zęby na raz

dla M! No widzisz jak pięknie się rozwija!
świetny ten kojec. Przydałoby nam się cos takiego
Biedny Leoś, musi się męczyć

dziekuję
Cytat:
Rzeczywiście wypasiony
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2013-03-20, 21:35   #3568
bebe1987
Rozeznanie

Victoria, czytając Twoje posty nt. pracy aż chce się do tej pracy wracać! Z Twoich wiadomości emanują same pozytywne, świeże emocje . Ja dziś esemesowałam z kierownikiem, moją zastępczynią i dziewczynami z HR i zarządu. Od czasu do czasu fajnie odświeżyć z nimi kontakt .

Nela
, za wagę Emilka! A diagnoza lekarza bez komentarza - to, coś w rodzaju: ręce, które leczą .

Phdwao
, planujemy latem zacząć odpieluchowanie, ale raczej postawimy na nocniczek i wysadzanie małej. Jak będzie cieplej to u babci w ogrodzie pozwolimy jej pobyć bez pieluszki. Na dzień dzisiejszy kupka jest tylko jedna i do tego rano. A wygląda to tak: Gosia budzi się, zrobi kupkę a potem dopiero informuję nas, że już nie śpi . Zatem już wtedy jest po ptokach... A kiedy siusia, to nie daje po sobie poznać.

Sol
, świetne zakupy . Fabisiowa czapa super - taka dorosła .

Cytat:
BEBE-i TObie gratuluję synka!!! Lwiątko będzie Ale fajnie , będziesz miała parkę!
.
,Lwiątko . Ja i Gosia też lwice .
Cytat:
Bebe, super wieści Jaś i Małgosia

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć
Grtuluję Salay i Bebe fasolek , ale super klaski: i tyle zmykam powiesić pranie i posprzątać
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:36   #3569
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

hmm z tego co wiem to mozna młodsze dzieic nauczyc by wolaly jak chc eim sie siusiu lub kupę znam przykłady "z zycia"
też znam takie przykłady

Cytat:

Nie za wcześnie?
ja bym nadal dawała mleczko

Cytat:
biedactwo, tak jak mój Jaś nie wiele je, nawet mleczka mało co pije po cyzm poznajesz ze ida 4?
widać je już
Stary 2013-03-20, 21:48   #3570
bebe1987
Rozeznanie

Irmusia, za tata i za zębolki, żeby szybciutko wyszły!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości