|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Cytat:
. A co miałaś na studiach? Coś w ten deseń jak na pierwszej stronie jest?---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
My mamy teraz w świeta 31 marca. Też w domu robimy. Sukienkę, płaszczyk i kozaczki już w domku czekają. O ile znowu odwołać nie będziemy musieli.... bo Maja chora i zamiast lepiej to gorzej jest, dzisiaj jeszcze dodatkowo katar dostało maleństwo
|
||
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Katiem niestety nie zrobiłam bo i mąż pieczarki zeżarł - zapiekankę sobie zrobił. Myslał, że tak bez przyczyny pieczarki przesmażam
![]() Anesh dużo zdrowia dla Maji
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
dziewczyny, ja z pytankiem ![]() czy Wasze dzieci wydają z siebie czasem taki dziwny dźwięk przy wdechu, takie coś jak yyyyyyyyyy, jakby się dziwiły lub brakowało im powietrza ![]() Lena tak robi od jakiegoś czasu, nie cały dzień ale kilka razy się zdarzy. i teraz zastanawiam się czy to normalne zachowanie w jej wieku (oprócz pisków, warczenia i stękania ) czy ma to związek z jej chorobą i trudnością w oddychaniu
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-20 o 21:07 |
|
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fabiś ma takie jasniutkie delikatne włoski ![]() My jak zwykle cały dzień poza domem,więc nadrobiłam,ide sie wykąpac i spac. Mój mąż ma 2 tyg urlopu więc dlatego jest mnie mniej. Zdrówka dla chorych dzieciaczków U Nas na chrzcinach osób było 15 chyba i robiłam w domku. Wszystko sie udało ![]() Agaton nie odpowiem bo nie wiem,Fabiś tak nie robi ![]() A i pochwale kawalera,że zaczął sam zasypiac po kąpieli w łóżeczku przy muzyce karuzelki ![]() bo do tej pory w dzień zawsze zasypiał sam a wieczorkiem na rękach a tu odmiana .
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-03-20 o 21:14 |
||
|
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mateńko, to ja może rzeczywiście powinnam szybko ochrzcić Antka, żeby wypędzić z niego tego złego ducha, co to w nim siedzi?
Dziewczyny on przechodzi w ostatnich dniach sam siebie... to jest kosmos jak on wyje... nie płacze, nie krzyczy... WYJE, bo inaczej tego nazwać niestety nie można. Tylko czekam aż sąsiedzi zaczną podpisywać jakąś petycję, aby właściciele nam wymówili mieszkanie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i nawet na uszkach! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa rzecznikrodziców.pl, ale jak weszłam na Twoją stronę to to samo jest
![]() Kraven jak dobrze, że mój nic sam sobie nie zrobi
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwietniu mam nadzieję, że uda nam się udać na wizytę do neurologa, bo ja nadal jestem zaniepokojona kilkoma rzeczami u niego, ale już nie będę Wam panikowała, obiecuję!
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
JA też jeszcze nie chrzciłam - prawdopodobnie w wakacje
może zdążymy zanim rok skończy![]() Bratowa teraz rodzi w kwietniu i ich synek na pewno szybciej będzie chrzczony - bo jej rodzice bardzo religijni. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Agaton ja nie zauważyłam czegoś takiego
|
|
|
|
#2889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
yyyy w jej wykonaniu to przy marudzeniu jedynie jedno wielkie yyyyyyyyyy
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-03-20 o 21:31 |
||||
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj znalazlam artykul http://www.bangla.babyonline.pl/arty...ylko-taki-etap o owych okresach.
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20 tygodni Dziecko targane jest frustracjami. Próbuje nauczyć się nowych rzeczy, lecz mu to nie wychodzi (np. samodzielne siadanie, sięganie po przedmioty). Denerwuje się, gdy mama wychodzi z pokoju. Zaczyna odróżniać bliskich od obcych. To mam kolejną rzecz, na którą mogę zrzucać winę złego zachowania Antka.
![]()
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne Dzięki
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja to odbieram jako jego gadkę, bo ewidentnie testuje różne sposoby wydawania z siebie dźwięków. I też jak Antoś Dearlie robił przy tym zdziwione duże oczka
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2895 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na wątku też choróbsko panuje niestety u wielu z nas...m.in.u nas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla kawalera a kolacje kiedy dostaje po kąpieli???Cytat:
więc jeszcze może być gorzej...wytrwałości życzęCytat:
![]() Cytat:
afternoon Kuba nie ma tam włosków ![]() W ogóle to pojadłam na kolację czosnku aż mnie parzyło w język ,ale serio-lepiej mówię.Dobrze,że mnie nie czujecie
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-20 o 23:26 |
||||||||||
|
|
|
#2896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza jak leży na brzuszku, ale pediatra powiedziała że to przez elastyczną tchawicę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hey mamuski my na nogach od 5 i nic sie nie zapowiada, że Jagoda zasnie
krzyczy tylko co chwilę, bo się denerwuje, że usiąść nie potrafi dźwiga sie, co któryś raz sie jej udaje usiąść ale automatycznie upada i ma nerwy jejsc oczywiście standardowo nie ma zamiaru
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:39 |
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
witam witam
nie śpimy od 6. ale może za niedługo usnie z powrotem;-) Miki wczoraj ostatnia porcję mleka zjadł ok. 17.30, zasnął przed 20 i przespał całą noc w dodatku najpierw nie chciał mleka, dopiero koło 6.30 zjadł jakieś 160 ml.---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
proszę
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zje i idzie spać,potem pobudka ok 3-4 na mleko i do łóżeczka. Przy karuzelke kilkanaście minut i śpi.Dzień dobry! ![]() Przy kawce zaglądam do Was ![]() a to na temat tygodnia 20 to ciekawe jest,bo moje dziecie też nerwowe ostatnio. Wczoraj byliśmy u teściowej i jak wstał wzięła go od razu ode mnie na ręce ![]() no to sie rozpłakał i musiałam go wziąść i przytulić. Uspokoił sie pięknie,ale nikt go wziąść już nie mógł ode mnie a ogólnie lubi teściową .
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
ale ambitna a co bedzie leżałapije kawe,czekam aż Wiktor się obudzi i śmigamy do pediatry z tym oczkiem.Pola niedawno się obudziła i miała całe sklejone i nie mogła otworzyć czerwone ma to czko i podpuchniętą powiekę.przemyłam jej mokrym wacikiem.z Wiktora oczkami juz lepiej ale nie daje go jeszcze do przedszkola,żeby dzieci nie zaraził.szkoda,bo miał dzisiaj jechać do planetarium.... ja też sie już dobrze czuję. i jeszcze cholerny śnieg napadał a dzisiaj pierwszy dzień wiosny zamiast marzanny utopię bałwana
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam kochane pytanie Jagoda jak lezy na brzuszku nie opiera się na dłoniach i nie prostuje raczek w lokciach powinnam się martwić czy ma jeszcze czas?
po zabawkę wyprostuje raczke ale chodzi mi o prostowanie by klate unieść do góry.---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- A w 26tyg też jest jakiś skok?
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzien dobry. My dopiero wstaliśmy ale za to była impreza od 3 do 4
Jasiu postanowił opowiedzieć nam co się śniło I tak godzinę.U nas za oknem szaro. Angel Jas tez się denerwuje, bo ciągnie głowę do siadania, co chwyci to się na tym podciaga ale jeśzcze nie siada.
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Kawy :ryczy: nie mogę jej zostawić w pokoju znowu, bo od razu panika
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
kawyyyyyy!
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:55 |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz wyczaila po 6mc misia w szafce i zahipnotyzowalo ja
szkoda tylko, że u mnie na rękach
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
O udało mi się wydostać do kuchni, mezul nie wypił swojej kawy takze mam gotowa. O zauważyła że mnie nie ma
![]() O może Alfi ja przekupi ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- :jupu: jest jedną oferta w aukcji
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:58 |
|
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie włosków jak widać zdarza się toDearlie, Filip też z tych owłosionych - ma meszek na uszkach, na buźce taką brzoskwinkę, na łydkach delikatne włoski i "ogonek" również może to po tatusiu, bo mąż z tych zarośniętych raczej![]() Lourose, nasze dzieci zawsze miały dużo wspólnego- cycowe fochy, niespanie w dzień, plastyczna potylica...tyle pamiętam póki co Aga_ton, u nas też zdarza się "yyyyy" ![]() U nas jakby słońce usiłowało się przebić, mam nadzieję, że nie będzie sypać Miłego dnia |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mezul dostał od kolegi z pracy dwie siaty ubrań dla Jagody. Dwie pary legginsow na 74, a reszta na 80i 86 ubrań, dwie kurtki, chyba z 5sukienek jeansowych, bluzki, bluzy, dresik, spodnie
Ten kolega nie chce kasy za te ubranka to chyba słodyczy kupimy po 5. On ma 3cory to jak myślicie słodycze chyba będą ok?
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Angel ja wlasnie w sprawie nie prostowania raczek na brzuchu miedzy innymi jade z Zocha do neurologa dzis. Wizyte mamy ma 14.30 ale o 13 musimy juz wyjechac bo 70km przed nami bo lekarza mamy z polecenia, przyjmuje nas w szpitalu za free bez kolejek
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#2909 |
|
Rozeznanie
|
Angel, Filip też jeszcze nie prostuje ,może raz mu się zdarzyło. Nie panikuję jeszcze, bo on wszystko zaczynał robic później niż teoretycznie powinien, urodził sie 3 tyg. wczesniej
Co do skoków rozwojowych to wiem, że pediatrzy z dystansem podchodzą do ich istnienia, aczkolwiek rozwój człowieka zakłada kryzysowość, więc podejrzewam, że skoki są sa odpowiednikiem kryzysów
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
A aukcja się cieszylam, że to oferta w aukcji a tu dupa to jedną osoba obserwuje źle spojrzalam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

mieliśmy to omówione do jakich kilkunastu lat życia.
. A co miałaś na studiach? Coś w ten deseń jak na pierwszej stronie jest?
my robimy 26maja, właśnie czekam na sukienkę na chrzest, już mi pisali, ze wysłana
iść z nią do okulisty czy do pediatry
) czy ma to związek z jej chorobą i trudnością w oddychaniu 

Dziewczyny on przechodzi w ostatnich dniach sam siebie... to jest kosmos jak on wyje... nie płacze, nie krzyczy... WYJE, bo inaczej tego nazwać niestety nie można. Tylko czekam aż sąsiedzi zaczną podpisywać jakąś petycję, aby właściciele nam wymówili mieszkanie. 

dla kawalera
więc jeszcze może być gorzej...wytrwałości życzę
w dodatku najpierw nie chciał mleka, dopiero koło 6.30 zjadł jakieś 160 ml.
a dzisiaj pierwszy dzień wiosny