|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Kupiłam wczoraj mięso. Dla Maćka. Pierwszy raz indyka ze sklepu mu chciałam dać.
Polędwiczka z indyka to to się nazywało. Poprosiłam jedną, przy okazji wtrącając, że to dla dziecka więc niewielką poproszę. Pani miła, podała, zainkasowała. Ja mięso do torby, paragon w kieszeń (na szczęście). Chłop się ze mnie śmieje, że śmietnik mam ale ja wszystkie paragony trzymam. ![]() W domu mięso od razu do lodówki. Rano dziś wyciągam coby przyprawić, a później babcia ugotuje. Otweiram woreczek, nawet nie musiałam specjalnie niuchać żeby poczuć jak capi. Kwaśny zapach psującego się mięsa. ![]() Wygrzebałam paragon z przepastnej kieszeni, poleciłam teściowi pójśc i powiedzieć im co o nich sądzi. :neutral: A teść dla wnusia wszystko. ![]() A w poniedziałek iełbasę ponad 30 zło za kilogram. Też nie pierwszej świeżości.
![]() |
#4982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Dlatego ja sie ciesze, ze mam dojscia do miesa- i dla dziecka, i dla nas świnke swojska ![]() Rybom nie zaufam, dlatego to wciaż daje tylko słoikowe- aporpo- młoda lubi ryby ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-03-21 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Zakorzenienie
|
stokroteczko, trzymam kciuki za Paulę!
Powoli, powoli nauczycie się jak postepować z aparacikami i będzie szło jak z płatka. debeściara, przez to chodzenie mała wydaje się starsza ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Zakorzenienie
|
agata, moja to jedynie troche zupy pomidorowej i rybe zje, takze ja sie ciesze, mimo, że to są wciąż za małe na nią porcje
![]()
#4985 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ale wygląda dobrze, prawda?
To ja bym się nie przejmowała ![]() Maciej też nie je dużo. Rano kaszka, później obiad - trochę zupy, po spacerze albo drugie danie albo jak nie chce to później owoce... z nami trochę skubnie jak jemy obiad, później kasza. Niewiele, ale więcej nie chce więc go nie zmuszam ![]()
![]() |
#4986 | |||
Wtajemniczenie
|
Antek własnie zasnął - po półgodzinnej histerii... Nie wiem, co mu się stało, w ciągu dnia nie było problemu ze spaniem. W każdym razie był cały czas w łóżeczku, ja go głaskałam, mówiłam i przytrzymywałam mu rączki, bo bił na wszystkie strony...
Jeszcze mam pytanie do mam oduczających złych nawyków ![]() Cytat:
A pampersy jak najbardziej moga uczulać ![]() Cytat:
![]() A Paulinka urocza ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj 12st i słooońce ![]() Na jutro zapowiadają 19 ![]() ![]() Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2013-03-21 o 09:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zadomowienie
|
Pola, ja bym smoczka zostawila
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas dzisaij targ niedaleko, przyjeżdża takie sklep mięsny na kółkach, to rzeźnik jest w sumie. Ma jakiś certyfikat, że ekologiczne mięso z wolnego wybiegu. No i niezły wybór, cielęcinka, króliki, przepiórki... ![]() Wygląda na to, że tutaj tak nie kręcą na każdym kroku, więc kupuję dla Antka. Chociaż drogie potwornie to mięso. Ale naprawdę smaczne (ostatnio zwykłe oczko z rosołu zeżarliśmy ze smakiem - było pyszne, mięciutkie i delikatne. W Polsce oczko zwykle idzie do zmielenia i pasztetu). Wolę więc jeść dobre (i drogie) mięso rzadziej niż częściej jakieś słabe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Zakorzenienie
|
wygląda bardzo dobrze bym powiedziała -11 kg.
Ale Maciek je, je chętnie.. a z moją młodą to jest cyrk ![]() ![]()
#4990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczko? Jakie oczko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agata nie ma smoczka ![]() no i opowiadać codziennie to samo ![]() ![]() ![]() pamiętam benka właśnie że opisywałaś, zazdroszczę że tak szybciutko poszło ![]() Pampersy mogą uczulać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie po tym kupiłam kilka słoików z wołowiną i cielęciną - bo szczerze nie znam się za bardzo na mięsie i nie chcę ryzykować, a do sprawdzonego dostępu nie mam, a nie chcę żeby jadła w kółko kuraka i indyka... |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
pola, jak go smoczek uspokaja to bym zostawiła
![]() No właśnie- jakie oczko? ![]()
#4993 |
Rozeznanie
|
u nas też się pojawiają na tyłku jakieś krostki i zaczerwienienie
![]() ![]() Krystianek ostatnio popołudniami/wieczorem jest bardzo marudny i nikt, ani nic mu nie pasuje - na szczęście w domu są wszyscy a nie my sami, bo inaczej chybabym ześwirowała, no nie wiem co mu jest... czy to już zmęczenie, czy może zęby idą, ale nie widać nic... ;/;/;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wolę mniej ale lepiej. Jak widać nie zawsze się da. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Gdzie jest kiiiiiiiiiismmm? Wątek nam się kończy! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jednak wolimy rosół drobiowy.. agata- tylko, że moja jeszcze niemobilna. Ale brzuch ma ogromny ![]() ![]()
![]() |
#4998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Twoja Mała zacznie jeść, daj jej próbować różne smaki, w końcu załapie ![]() A Antek od paru dni ma manię wypluwania... Ja mu takie smakołyki, a ten pluje, chętnie bierze do buzi i pluje ![]() może to zęby... ![]() No własnie KISM!! Może zakłada właśnie nowy wątek, hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prosze o dopisanie do nowego wątku ![]()
![]() |
#5000 | ||
Zakorzenienie
|
Słodka.
Cytat:
Cytat:
U nas kaszel i katar od tygodnia, byłysmy dzisiaj na kontoli i mam Mai inhalacje robic, antybiotyk dostała tez. Ja tez chora rzecz jasna. SEN ![]() Pierwsza to ok.9 rano przy cycu usypia, druga na spacerze, ale teraz nie chodzimy na spacerki i Maja nie chce mi spac, wiec ubieram się jak na spacer, otwieram okno i w 5 min. usypia. Jakos trzeba sobie radzic. A jesli chodzi o noc, jakos lepiej spi, raz nawet sama usneła w łóżeczku, po prostu zjadła, kreciła sie, położyłam ja i usneła. NA 2 dzien myslałam ze bedzie tak samo, ale gdzie tam, zrobiła minę- czemu mnie odkładasz? i po paru minutach wiercenia się w koncu usneła- przy cycu. Musze w koncu się wziąść za to usypianie samodzielne, Wam to dobrze idzie, moze i u nas bedzie sukces. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Rozeznanie
|
Maks chyba pobił dziś wszystkie dzieciaki, wstał o 4:55
![]() pola jak to przeczytałam to pomyślałąm, że chodzi o oko krowy ![]() ja mam mięso z kury i królika od rodziców, wieprzowinę mam od wujka. Chciałam kupić cielęcinę, ale u nas jest tylko w jednym sklepie. Jak pierwszy raz do niego weszłam to mnie uderzył taki smród, że napewno nic tam nie kupię! Teraz w Rossie są obiadki BoboVity 3 w cenie 2 a wczoraj w Tesco była wyprzedaż Gerbera i kupiłąm obiadki po 1,50zł i 1,75zł. Więc kupiłam kilka z wołowiną i wieprzowiną, żęby było urozmaicenie.
#5002 |
Zakorzenienie
|
W kazdym tesco była ta wyprzedaż ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Raczkowanie
|
witam!
straciłam prawie głos ![]() na szczęście mał dużo lepiej co mnie cieszy bo już tyle dni bł chor, że aż żal stokroteczko Paulinka jest śliczna ![]() ![]() różowa my nie mamy pluszaków w łóżeczku, zresztą mój nie toleruje żadnych miękkich zabawek pola zazdroszczę pogody, u nas zimno i śnieg pada ![]() agata, ale to się można wkurzyć bo człowiek ufa, że jak nie dość że dużo płaci to jeszcze mówi, że dla dziecka to świeże dostanie, a nie jakieś stare i śmierdzące ![]() a ja nadal nie wiem czym karmić to moje dziecko, może któraś pomoże ![]() debeściara ale świetnie śmiga malutka ![]() benka ale super promocje ciekawe cz u mnie też był promocja i czy może jeszcze jest bo zawsze awarjnie mam w szafce sloiki to by siie przydalo Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2013-03-21 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Rozeznanie
|
środek nocy
![]() ciekawe o której będą wstawać latem ![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2013-03-21 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
Maja dzisiaj obudział sie po 5, ale np. wczoraj 0 7. Generalnie wczesniej wstawała ok. 7, ale teraz czesciej sie budzi o 6. Nie wiem czemu, kąpana jest o tej samej godz. Brakuje tego, by wstawała tak jak słonce wschodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Zadomowienie
|
Paulinka śliczna laleczka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() |
#5007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Rany, co Wy tak zaszalałyście z rana z pisaniem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
No chyba, że nam zamkną to nie będziemy pisać.
![]()
![]() |
#5010 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Eee, chyba tacy szybcy nie są
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Agata, wnioskuję, żebyś napisała trzeciego posta (drugi ja zrobię z różnymi linkami) w nowym wątku i tam wrzucała przepisy, co Ty na to? A reszta grzecznie zaczeka z pisaniem do czwartego postu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.