|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj kochane jaką ja mam niepochamowaną ochote na słodkie...Ciagle bym jadła..Boje sie stanąć na wadze..w piątek mam wizyte więc wtedy mnie zważa..Dziewczyny powiedzcie mi jak wygladaja skurcze?Ja nigdy takowych nie doswiadczylam a od jakiegos czasu pobolewa mnie bardzo dziwnie cos jakby w macicy i nie wiem czy to nie sa przypadkiem te skurcze..Mam takie odczucie co jakis czas jakby momentalnie mnie cos sciskało..takie to dosyc klujace jest..
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
zabijcie mnie, jem zapiekanki
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na chwile. Chce mi sie strasznie spac. JUtro umowilam sie z siostra polazic po sklepach. Dzisiaj bylam na jezdzie bo zdaje prawko trzymajcie kciuki 28 marca;P
P.S kupilam sobie na rozstepy krem z bilendy na moje BIDNE cycki
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-03-20 o 22:51 |
|
|
|
#1715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj brat i siostra tez zdaja 28 wię bede trzymac potrojne kciuki![]() __Paulinka__ Smacznego
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki już zjadlam, można iść spac
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
dzien pelen wrazen...caly dzien poza domem wiec nie mialam czasu cos wczesniej skrobnac wiec nadrabiam teraz
![]() z dzieciem wszystko ok. narzadasy na swoim miejscu nie chcial dac sie zmierzyc dlugo, urwis jeden musialam wygibasy na lezance uskuteczniac heheokazalo sie ze jest starszy o 5 dni niz wyliczone bylo z ost @ wiec prosze o zmiane terminu porodu na 1 str watku na 25 wrzesnia dzieciu ma cos ok 7 cm...nie pamietam dokladnie czy 69 mm czy 71 mialam tez dzis pobrana krew do genetycznego wiec wynikow jak narazie nie znam...ale za to wbijaly mi sie w zyly 3 babki...4 razy...jejjj jak sobie przypomne ten bol w trakcie grzebania igla w poszukiwaniu zyly na dloni to normalnie schodze... postaram sie wkleic jutro usg choc i tak jest slabej jakosci wiec wiele nie zobaczycie... a i jeszcze 1 dobra wiadomosc-kupilismy dzisiaj nowy samochod
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-03-20 o 23:23 |
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z okazji badania i kupna nowych 4 kółek Co kupiliście???---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- starałam się nie mysleć o wizycie u gi żeby jej tak strasznie nie wyczekiwać i właśnie do mnie dotarło że to już w ten poniedziałek |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Wczorajsze usg poszło już lepiej, przezierność 1,7, bobas ma 7,6 cm Warsztaty bezpieczny maluch bardzo fajnie, chociaż nic mi się nie udało wygrać ale większość wykładów ciekawa, rewelacyjna położna, ogólnie naprawdę fajnie i jeśli ktoś jeszcze się zastanawia w innym mieście czy iść, to naprawdę warto, zwłąszcza jak to dla kogoś pierwsze dziecko, bo wtedy każda wiedza na wagę złota. zbieram się do pracy, później was nadrobię. Widziałam tylko, że u Zmienniczki wszystko ok - gratulacje - i widzę że masz teraz taki termin porodu jak ja
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() a ja dziś mam 16+0 czyli zaczynam 17tc czy dopiero jutro dżizas ja tego nie ogarnę
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też żyję w celibacie ![]() Witam z rana przy gorącej czekoladzie i bułce z dżemem truskawkowym ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- kaskaŁo matko- kiedy ja będę w 16/17 tygodniu? :P
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nie ładnie o tej godzinie jeść kolację Cytat:
![]() Owocnego ujędrniania ![]() Cytat:
![]() Gratuluję autka, a jakie kupiliście? Cytat:
dzieciaczki przeważnie nie lubią tych dopochwowych usg. Muszę mojemu małżowi powiedzieć jak to inni mają zakazane przytulanki i muszą wytrzymać, bo ten ciągle by chciał a ja ani chęci ani siły i do tego te wieczorne mdłości nasilane wstrząsami
|
||||
|
|
|
#1726 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam taką przed ciążą A od wczoraj mam fazę na warzywa. Nawet mi się śniły... ![]() Cytat:
Cytat:
GRatuluję autka i przede wszystkim że wszystko ok z dzidzią ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Będę miała 10t6d Cytat:
Celibat jeśli dla dobra dzidzi to na pewno wytrzymacie Cytat:
Łooooo jejeu, takie słodkie śniadanko? ja tam zaczełam 11 tydzień i jaka dumna że już tak daleko ![]() hehhe, dłuży mi sie niesamowicie... : Cytat:
Warzyw, warzyw mi się chceeeee! Nareszice, bo już ostatnio sie skandalicznie żywiłam.
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby katar z nosa do ust nie wleciał?
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
jak miło zacząć dzień od wrąbania połowy czekolady milki truskawkowej
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
ale mam piekna wiosne za oknem
ja jakos wstalam bez zadnego bolu glowy i o dziwo nawet mam ochote na rybe co mi obrzydla w ciazy...moze uroki IIgo trym mnie dopadny... a tak przy okazji to mam straszna ochote ne sex ![]() ![]() chyba zaatakuje tz ![]() gratki za dobre wyniki badan
|
|
|
|
#1730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- heh, to oje dzieci powinny miec wasy, bo zauwazaj katar jak trzeba go oblizać
|
||
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja juz po sniadanku - dzisiaj chlebek z czekoladą i słaba kawka:P może będę miała wiekszego powera ![]() Cytat:
i gratki za autko![]() Cytat:
a czemu celibacik? coś Cię boli? czy tak pprostu? oby mi tego nie zakazał |
||
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie z rana kiepskie wiesci doszly chrzestna mojej corki tez jest w ciazy tylko chyba tydzien albo dwa mniej niz ja. robila ostatnio genetyczne usg, wszystko bylo w porzadku, ale lekarka zaproponowala jeszcze test pappa bo ma 28 lat. no i dostala wyniki i powiedziala mi dzis ze wyszly tragiczne i ze dostala skierowanie na amniopunkcje i obowiazkowo wizyta u genetyka straszne to jest, lekarka ponoc w szoku byla jak wyniki zobaczyla. mam nadzieje ze to tylko jakas fatalna pomylka
|
||
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko wyszło dobrze
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!
nie bylo mnie chwilkę ale już nadrobiłamprzede wszystkim gratuluje Wam wizyt i usg nasze Bąble rosną i rosną nananaja tez sie dziwię, że Papuga i Ladanse się nie odzywają, myslę, że to za dugo jak na nie, a szczególnie jak na Landanse, w klubie są ich mejle może sprobowac mejla napisać? hmm wczorajszy dzień był superowy rano szybka wizyta u ginka, który tylko potwierdził, że u Bąbelka wszystko jest ok i genetyczne tez jest dobre ![]() później pyszny obiadek u Dziadkow TŻa mhmmm a na koniec dnia warsztaty Bezpieczny Maluch powiem Wam, że ja jestem bardzo zadowolona, ze poszłam, dziękuje, że któraś z Was powiadomiła nas, że cos takiego istnieje. Było dużo przydatnej wiedzy, duzo śmiechu, dużo gratisów no i na koniec super nagrody mi się udało wygrać poduszkę 'rogala' przydatną do karmienia dzidziusia. ![]() jedyne co mi się nie podobało, to to że niektórzy faktycznie wrzucali podwójne czy potrójne losy ;/ mi dali jeden i jeden wrzuciłam, nie pisałam drugiego na TŻa czy babcie czy ciocię. Mi się i tak udało wygrać, ale uważam, że inni tez powinni mieć równe szanse, a tak jedna babka wygrała nagrodę na siebie, na męża no i na koniec jeszcze wylosowali na nią nagrodę główną. Pozostało jeszcze dużo ludzi bez nagród i uważam, że fajnei by było aby jak ktoś już wylosował nagrodę to już nie ma szansy na druga by inni też ja mieli. no ale sie rozpisałam;p ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za pozytywne wyniki badań no i autko ![]() Ja niestety też i to od początku ciąży Moja ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka ze względu na mięśniaka. Nie jest on duży - ok. 2cm, ale niestety na ostatnim badaniu okazało się że leży pod łożyskiem... Ehh... Przyznam się że raz nie wytrzymaliśmy i był seksik, delikatny bo się baliśmy ale co za przyjemność po takim czasie ![]() No a poza tym tak mnie wczoraj kłuło i naciągało w podbrzuszu, dziś wstaję i jakiś taki wystający brzuszek mi się zrobił Chyba nieźle tam się wczoraj wszystko rozrastało Do tej pory w ogóle po mnie ciąży widać nie było, a teraz... Hmmm... Ci co nie wiedzą jeszcze się nie zorientują, pomyślą że wzdęcie hehe ![]() Dziewczyny jak długo się starałyście o tą ciążę? My staraliśmy się 9 cykli, a był to aż 6ty na clo. Lekarz zaczął sugerować inseminację bo 6 cykli na tych lekach bez ciąży to sporo ale w tym ostatnim całe szczęście się udało
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-03-21 o 09:11 |
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnii fajnie, chociaż... bałagan mają, bo na stronie info, że warsztaty od 16.30, wiec lecieliśmy jak głupki włącznie ze zwolnieniem się wcześniej z pracy, żeby zdążyć, a na miejscu się okazało, że od 16.30 to jest rejestracja, a same warsztaty dopiero od 17.15. Mąż się wkurzył ![]() Drugi minus - nie wyrabiali się z czasem. Ponieważ był system rotacyjny - trzy grupy i trzy sale - jak się prowadzący rozgadał na pierwszym warsztacie, to każdy kolejny musiał skracać... i tym sposobem o żywieniu dzieci moja grupa miała 5 minut, a o Osmozie 10 ![]() Jak mówiłam trzy sale - pierwsza z Przedstawicielem NUK czyli o smoczkach i butelkach i budowie dzioba niemowlaka - generalnie fajna prezentacja, chociaż trochę za długa i Pan się lekko motał Druga byłą Pani od kosmetyków i hmm... no słaba była po prostu - typowa prezentacja produktowa i to średnio ciekawa, a do tego Pani ściemniała. Powiedziała, że kosmetyki nie zawierają PEGów, a w skałdzie jak wół PEGi. Dla mnie najsłabszy punkt programu.Trzeci był Pan Ratownik, który nie dość że ciachowaty to jeszcze fajnie i ciekawie mówił i pokazywał jak dziecia ratować. Baaardzo na plus ![]() Kolejna sala do której trafiliśmy - Bank Komórek Macierzystych i foteliki. Bank tak sobie, bo miała dziewczyna filmik, który sie jej nie chciał odpalić, a potem dźwięk był z lapka, wiec mało słyszalny. Ale w sumie mówiła ciekawie - jeśli ktoś wcześniej nic nie wiedział o komórkach macierzystych, to na pewno fajnie wyjaśniła o co chodzi. Facet od fotelików bardzo fajnie - jasno, szybko i na temat. Powiedział na co zwrócić uwagę kupując, montując i montując dziecko w foteliku. Wszystko pokazane i wytłumaczone Trzecia sala, niestety już po 20, więc zdolności koncentracji zerowe, a tam trzecia bardzo fajna osoba, czyli Pani położna W telegraficznym skrócie podstawy karmienia - jak się ustawić, czego nie robić, co zrobić żeby było wygodnie. Babka świetna, trochę nas rozruszała i w sumie powiedziała same ważne rzeczy. Kolejne dwie prezentacje, czyli Enfamil i ich mleko modyfikowane i Osmoza czyli higiena, pewnie byłyby ciekawe, gdyby nie to, że tak mało dziewczyny zdążyły powiedzieć.Podsumowując według mnie - najsłabsza prezentacja kosmetyków, najfajniejsze - ratownik, położna i foteliki |
||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejne wspomnienie - karetka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Gratulacje W sumie podwójne ![]() Duży ten Twój maluch (albo mój był mały) Cytat:
A gdzieś Ty się zabunkrowała - myślałam po wczoraj, że tylko ja idę... a tu jeszcze jedna Wizażanka była
|
|||||
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
:d
"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę" ![]() - George Elliot Edytowane przez ewuszkaaa Czas edycji: 2013-03-21 o 09:18 |
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz wiem jak wyglądasz hihi twój Mąż dawał radę na masażu![]() ps. ratownik od razu obudził mnie bo po tym Nuku myślałam, że zasnę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

ja robilam 75g 13 tc bo mialam ponad 100 wynik, od tygodnia mierze cukier 7 razy dziennie i problem wlasnie czesto jest u mnie z cukrem na czczo po jedzeniu juz jest spoko, nawet ponizej normy ktora oni mi podali, bo jest od 90 do 120 godzine po jedzeniu, a ja mam od 72 do 95.

wiec prosze o zmiane terminu porodu na 1 str watku na 25 wrzesnia 

klask i:

a ja ani chęci ani siły i do tego te wieczorne mdłości nasilane wstrząsami 

chrzestna mojej corki tez jest w ciazy tylko chyba tydzien albo dwa mniej niz ja. robila ostatnio genetyczne usg, wszystko bylo w porzadku, ale lekarka zaproponowala jeszcze test pappa bo ma 28 lat. no i dostala wyniki i powiedziala mi dzis ze wyszly tragiczne i ze dostala skierowanie na amniopunkcje i obowiazkowo wizyta u genetyka 
Mąż się wkurzył