|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem? | |||
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
820 | 91,72% |
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! ![]() |
31 | 3,47% |
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam ![]() |
35 | 3,91% |
A co to jest cellulit? |
8 | 0,89% |
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z cellulitem:(
jak mozesz podaj nzawe tego preparatu.... szukam jakiegos dobrego balsamu do walki z celluitem,a jeszcze jesli jest niedrogi to juz wogle BOMBA!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
![]()
Drogie Koleżanki -
nadchodzi wiosna, chcemy być piękne! Wiele z nas boryka się z okropnym problemem pomarańczowej skórki (cellulitu). Chociaż mam 20 lat juz kilka ładnych lat mam objawy cellulitu a aktualnie spotęgowały sie. Wiec definitywnie mowię NIE! Od poniedziałku zaiwestowalam w specjalny krem antycellulitowy AVONu, radyklanie zmienilam sposob odzywiania: przestalam laczyc weglowodany z miesem, w ogole nie jem tluszczow , jem wiele owocow, warzyw i pije duzo wody. Oprocz tego pije herbatki do odchudzania i przede wszystkim cwicze. Cwicze tzn. jezdze rowerkiem w domku, biegam chodze na saune na podczerwień. A wy ? Jak radzicie sobie z cellulitem? Może macie jakies wskazowki, podpowiedzi? Bardzo prosze o pomoc - sugestie, sprawdzone pomysly. Z góry dziekuje bardzo! Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z cellulitem:(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
zwlaczyc cellulit ale nie kosztem utraty wagi
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zwlaczyc cellulit ale nie kosztem utraty wagi
Czy się chudnie, czy nie, to zależy od diety: jeżeli będziesz miała ilość kcal na 0 w stosunku do zapotrzebowania, to nie schudniesz.
Cellulit nie jest w żaden sposób uzależniony od nadwagi - bardzo dużo szczupłych kobiet go ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: callanetics i callulit
Dobrze, że ja nigdy nie miałam takiego problemu!
![]() Jedna z moich przyjaciółek od dawna boryka się z tym problemem i ostatnio kupiła nowy krem na cellulit od Nivea. Mówi, że jest niedrogi i rewelacyjny!
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)
Wiecie może jak się ma do cellulitu picie kawy? - bo ja bez kawy żyć nie mogę i 2 - 4 filiżanki dziennie zawsze wypijam
![]()
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
z tego co wiem to kawa zle wpływa na cyrkulacje krwii w organiźmie (ale np peeling kawowy to doskonała rzecz na cellulit)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
![]()
hej,pewnie macie takich postów tysiące
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Dot.: celulit
Zdrowa dieta nie musi mbyć dietą odchudzajacą. Bez zmian w swoim sposobie życienia i treningu niec nie zdziałasz.
a tak poza tym WYSZUKIWARKA NIE GRYZIE!!!
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: celulit
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W slodyczach masz masę tłuszczów trans - dopóki będziesz je jeść, Twój cellulit będzie się miał coraz lepiej. Może zacznij się po prostu zdrowo odżywiać, zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem kalorycznym, i na pewno nie schudniesz, a urodzie wyjdzie to na zdrowie ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
To ja cos od siebie, pewnie juz to ktoś pisał, ale trudno mi bedzie przejrzec 30 stron wątku. Wydawało mi sie, że słodyczy raczej nie jem, tu czasem jakas czekoladka, raz kiedys paczek, no zdarzały się wafelki, batoniki, ktoś poczęstował ciastem, mama przyniosła cukierki... Jednak to było raczej nieregularnie, raz, dwa razy w tygodniu. Kiedy jednak w ogole usunełam takie slodkosci z diety, efekt był szybki, a różnica kolosalna. Schudłam z kilogram, czy półtora, ale cellulit zmniejszył sie conajmniej o połowę bez żadnych rytuałów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zmartwiłyście mnie ![]() najgorzej ze słodyczami-jem ich ilości przekraczając wszelkie normy ![]() Od 2 miesięcy nie biore pigułek i tez liczę,że to wpłynie pozytywnie na zmniejszenie się tego świństwa. Od jutra-nie jem słodyczy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
eh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie:
czy któraś z Was poddawala się jakimś zabiegom na cellulit w gabinecie kosmetycznym? Moglybyście coś polecić? Borykam się z drobnym cellulitem, który powstal "dzięki" tabletkom antykoncepcyjnym... Nie mam aż takiej silnej woli, by ćwiczyć, więc chcialabym poddać się zabiegom bądź masażom, ale nie wiem co jest bardziej skuteczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
dokladnie to samo co pushit pisze, odstawilam slodycze i widze redukcje cellulitu o 50%, jednak nigdy nie byl duzy, na pierwszy rzut oka niewidoczny, sama nie wiem kiedy przytylam a i cellulit sie powiekszyl.
wyeliminowalam slodycze, wszelkie ciastka, zyskalam dzieki temu. Teraz mysle ze zdrowe odzywianie, ruch + pielegnacja rozwiaze problem calkowicie
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
uzywałam kremu Eveline i wydawało ki sie ze ciutke znikł, ale jak z 2 dni nie smarowałm to wrócil...
jak mozna sie go pozbyc na zawsze??? a co myslicie o masarzach Roletic???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Hej Laski
![]() Ja rownież borykam się z tym świństwem, ale odkąd zaczęłam regularnie jeździć na rowerze i smarować się żelem Nivea (Good-bye cellulite) mój problem stał się O WIELE mniej widoczny ! Niestety żel ten nie jest tani (ok 35zł) :/ ale rezultaty są na prawdę widoczne. Walka z "tym czymś" sprowadza się tylko i wyłącznie do odpowiedniej diety, odpowiednich ćwiczeń + masażu(pobudza krążenie krewki), a także profilaktycznie do używania kremów, zeli i balsamów,poprawiających elastyczność i strukturę skóry. Na rynku jest wiele tabletek na cellulit, ale nie mogę o nich nic napisać bo nie znam się na tym ![]() Pozdrawiam i życze wytrwałości przed odsłonięciem naszych ciałek w wakacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
I ja dodam cos od siebie
![]() celulit mam od dawna glownie na udach i na posladkach ale nic z nim nie robilam az do teraz..... poprostu juz nie moge patrzec na siebie ![]() Co do balsamow to stosuje serum na roztepy eweline bo mam ich pelno na posladkach- o efektach nie mowie bo uzywam go od tygodnia. nozki natomiast smaruje balsamem na popekane naczynka krwionosne. kremow antycelulitowych narazie nie stosuje bo boje sie ze wplyna one niekorzystnie na moje popekane naczynka na udach( podobno balsamy antycelulitowe tak maja) ![]() Wiem ze to co robie to malo i ze na efekty bede musiala dlugo czekac ale bardzo sie ciesze ze sie w koncu zmobilizowalam i rozpoczelam walke z tym celulitem!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam kilka razy na guam. Po pierwszym razie widać efekty. Niestety jest to dość kosztowne. Ale polecam. Aaaa....dobra równiez jest maska cynamonowa na ciało. Ja ostatnio kupiłam na allegro coś w stylu guam tylko domowej roboty (jest tam cynamon, imbir, kawa, oliwa, spirytus kosmetyczny i kakao). Po zastosowaniu skóra jest całkiem inna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie trafiłam na wątek dla mnie.
Od 2 lat męczy i dręczy mnie cellulit w dosyć wyskim już stopniu.A wszystko przez złe odżywianie i przytycie w szybkim czasie 10 kg ![]() Teraz powoli trace kilogramy,ale cellulit nie drgnął. Wątku nie zdąrzyłam calego przeczytać,ale nadrobie jakoś zaległości. Najwięcej pomarańczowej skórki mam na pośladkach,troche mniej na udach. Używałam wielu kremów (m.in Eveline,który był calkiem,całkiem) no i zauważyłam,że działały,ale na krótki okres (znaczy się na kilka godzin) Za to poprawe i to od razu widzialam po peelingu kawowego,naprzemiennego prysznica(zimna i ciepła woda,na końcu zimna) i smarowaniem się zwykłym balsamem nawilżającym(Czerwony z Garniera) Teraz zbliżają się wakacje i wstyd mi założyć bikini ![]() Postanowiłam wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać (szybko przyswajam dobre nawyki żywieniowe),trudno jednak będzie z słodyczami i cwiczeniam. Mam nadzieje,że chociaż troche zwalcze to cholerstwo. A zapomnialam dodać,ze zaczynam w tym miesiącu przyjmowac pierwszy raz tabletki anty. To prawda,że tak niekorzystnie dzialają na cellulit?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
niestety to prawda, ze tabletki przyczyniaja sie do powstania cellulitu. Ja moj dostalam wlasnie dzieki nim.. a bralam je tylko przez 4 miesiace.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- picie kawy nalezy ograniczyc - picie alkoholu tez - nie jedzenie fast food..bo trans fat - nie jedzenie lodow, slodyczy - ciwczenia, cwiecznia- tak - nie przetworzone jedzenie- tak - masaze- tak - podobno basen jest bardzo dobry - tabletki anty utrudniaja walke z cellulitem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś stosował Ampułki SOS Antycellulitowe Garnier i jakie sa efekty?
![]()
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moglabyś podać mi linki do tych aukcji? Z góry wielkie dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - czy znacie Detoren ?
http://www.allegro.pl/item186935921_...s_stringi.html Ma bardzo pozytywne recenzje... jeśli przyjąć, że są prawdziwe - moze się okazać, że ten specyfik jest pomocny w walce z cellulitem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
skład:
zingiber,kofeina,olio,cin amomum, cacaualt,aqua,alkohol
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item194254549_...00g_mydlo.html
http://www.allegro.pl/item190448137_..._promocja.html te bandaże tez sa bardzo fajne. Sama je używałam http://www.allegro.pl/item190718651_...tis_od_ss.html http://www.allegro.pl/item194066072_...lny_500ml.html http://www.allegro.pl/item190718663_...tis_od_ss.html http://www.allegro.pl/item193738898_...uplajacy_.html http://www.cosmetica.pl/produkty/1_guam http://www.cosmetica.pl/produkty/2_do_ciala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Hmm... A czy cellulit wystepije tylko na udach i posladkach, czy moze byc rowniez na brzuchu??
Macie moze jakies zdjecie ktore by pokzaywalo jak wyglada cellulit na nogach?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.