WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy masz jakieś doświadczenia z cellulitem?
Tak, wciąż borykam się z tym problemem... 820 91,72%
Tak, kiedyś miałam cellulit, teraz już nie! 31 3,47%
Nie, na szczęście nigdy pomarańczowej skórki nie posiadałam 35 3,91%
A co to jest cellulit? 8 0,89%
Głosujący: 894. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-03, 18:48   #961
zabx88
Raczkowanie

Dot.: Walka z cellulitem:(

jak mozesz podaj nzawe tego preparatu.... szukam jakiegos dobrego balsamu do walki z celluitem,a jeszcze jesli jest niedrogi to juz wogle BOMBA!
zabx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 19:48   #962
finezja
Przyczajenie

Exclamation precz CELLULIT, wiosna idzie, chcemy być piękne

Drogie Koleżanki -
nadchodzi wiosna, chcemy być piękne! Wiele z nas boryka się z okropnym problemem pomarańczowej skórki (cellulitu). Chociaż mam 20 lat juz kilka ładnych lat mam objawy cellulitu a aktualnie spotęgowały sie. Wiec definitywnie mowię NIE! Od poniedziałku zaiwestowalam w specjalny krem antycellulitowy AVONu, radyklanie zmienilam sposob odzywiania: przestalam laczyc weglowodany z miesem, w ogole nie jem tluszczow , jem wiele owocow, warzyw i pije duzo wody. Oprocz tego pije herbatki do odchudzania i przede wszystkim cwicze. Cwicze tzn. jezdze rowerkiem w domku, biegam chodze na saune na podczerwień.

A wy ? Jak radzicie sobie z cellulitem? Może macie jakies wskazowki, podpowiedzi? Bardzo prosze o pomoc - sugestie, sprawdzone pomysly. Z góry dziekuje bardzo! Pozdrawiam!!!
finezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 15:43   #963
merczi
Raczkowanie

Dot.: Walka z cellulitem:(

Cytat:
Napisane przez zabx88 Pokaż wiadomość
jak mozesz podaj nzawe tego preparatu.... szukam jakiegos dobrego balsamu do walki z celluitem,a jeszcze jesli jest niedrogi to juz wogle BOMBA!
Preparat, ktorego uzywam to zel antycellulitowy firmy CIEN BEAUTY. Pozdrawiam.
merczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-10, 22:37   #964
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel
zwlaczyc cellulit ale nie kosztem utraty wagi

hej Mam problem. Otoż należe do grona nieszczeslkwych posiadaczek cellulitu (2 stopnia) i oczywiscie zamierzam sie go pozbyc Jest jednak problem - jestem dosc szczupła i zalezy mi na tym żeby nie stracić na wadze. Chciałabym rozpocac "walke" z 3 stron (cwiczenia, kremy i dieta). Przeczytalam juz wiele wątków ale dzieki proponoweanym dietom lub cwiczeniom sie dodatkowo chudnie a ja... nie chce^ ^ moze macie jakies propozycje? bylabym baaardzo wdzieczna
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 09:04   #965
Midi
Zakorzenienie

Dot.: zwlaczyc cellulit ale nie kosztem utraty wagi

Czy się chudnie, czy nie, to zależy od diety: jeżeli będziesz miała ilość kcal na 0 w stosunku do zapotrzebowania, to nie schudniesz.
Cellulit nie jest w żaden sposób uzależniony od nadwagi - bardzo dużo szczupłych kobiet go ma.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 10:50   #966
Tancerka Pl
Zadomowienie

Dot.: Re: callanetics i callulit

Dobrze, że ja nigdy nie miałam takiego problemu!

Jedna z moich przyjaciółek od dawna boryka się z tym problemem i ostatnio kupiła nowy krem na cellulit od Nivea. Mówi, że jest niedrogi i rewelacyjny!
Stary 2007-03-11, 13:53   #967
eifersucht
Zadomowienie

Dot.: WALKA Z CELLULITEM (przylaczcie sie!)

Wiecie może jak się ma do cellulitu picie kawy? - bo ja bez kawy żyć nie mogę i 2 - 4 filiżanki dziennie zawsze wypijam

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 20:50   #968
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

z tego co wiem to kawa zle wpływa na cyrkulacje krwii w organiźmie (ale np peeling kawowy to doskonała rzecz na cellulit)
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 18:54   #969
qwe1
Przyczajenie

Unhappy celulit

hej,pewnie macie takich postów tysiącewięc i ja jeszcze dołącze do tch osób.Mam 19 lat,a już mam cellulit.Ponad rok temu zaczęłam brać dianę 35.No i stało się.Nie mogę sobie poradzić z cellulitem.Na jednym udzie mam taką grudę..chyba tłuszczu,że..ćwiczyłam rok i nic mi nie zeszło.Poza tym,nie chcę sobie odmawiać za bardzo np słodyczy,bo jestem bardzo szczupła i jeszcze bardziej bym schudła.Uzywam jakichś Avonów i innych preparatów na to coś,wydaje kupę kasy i po prostu nic.Aż strach się bać,jak zobaczy to mój chłopak kiedyś,na razie twierdzi że nic nie widzi..akurat.Nie wiem,jeśli mozecie,pomóżcie mi,bo ja już nie mam siły.W dodatku nie mam za bardzo czasu,żeby ćwiczyć,szkoła,matura niedługo..strasznie mnie to drażni i nie umiem sobie poradzićpomózcie
qwe1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 05:08   #970
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: celulit

Zdrowa dieta nie musi mbyć dietą odchudzajacą. Bez zmian w swoim sposobie życienia i treningu niec nie zdziałasz.
a tak poza tym WYSZUKIWARKA NIE GRYZIE!!!

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 07:36   #971
Midi
Zakorzenienie

Dot.: celulit

Cytat:
Napisane przez qwe1 Pokaż wiadomość
hej,pewnie macie takich postów tysiącewięc i ja jeszcze dołącze do tch osób.
Właśnie dlatego dobrze jest korzystać z wyszukiwarki i nie zadawać pytań, na które padło już tysiące odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez qwe1 Pokaż wiadomość
Poza tym,nie chcę sobie odmawiać za bardzo np słodyczy,bo jestem bardzo szczupła i jeszcze bardziej bym schudła.
Całkowicie nieodpowiedzialne i nielogiczne podejście do własnego organizmu Uważasz, że jak ktoś będzie unikał słodyczy, to schudnie niezależnie od normalnego jedzenia, które będzie jadł? Bez sensu.
W slodyczach masz masę tłuszczów trans - dopóki będziesz je jeść, Twój cellulit będzie się miał coraz lepiej. Może zacznij się po prostu zdrowo odżywiać, zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem kalorycznym, i na pewno nie schudniesz, a urodzie wyjdzie to na zdrowie
Stary 2007-03-24, 11:41   #972
201704051255
Konto usunięte

To ja cos od siebie, pewnie juz to ktoś pisał, ale trudno mi bedzie przejrzec 30 stron wątku. Wydawało mi sie, że słodyczy raczej nie jem, tu czasem jakas czekoladka, raz kiedys paczek, no zdarzały się wafelki, batoniki, ktoś poczęstował ciastem, mama przyniosła cukierki... Jednak to było raczej nieregularnie, raz, dwa razy w tygodniu. Kiedy jednak w ogole usunełam takie slodkosci z diety, efekt był szybki, a różnica kolosalna. Schudłam z kilogram, czy półtora, ale cellulit zmniejszył sie conajmniej o połowę bez żadnych rytuałów .
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 13:37   #973
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Całkowicie nieodpowiedzialne i nielogiczne podejście do własnego organizmu Uważasz, że jak ktoś będzie unikał słodyczy, to schudnie niezależnie od normalnego jedzenia, które będzie jadł? Bez sensu.
W slodyczach masz masę tłuszczów trans - dopóki będziesz je jeść, Twój cellulit będzie się miał coraz lepiej. Może zacznij się po prostu zdrowo odżywiać, zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem kalorycznym, i na pewno nie schudniesz, a urodzie wyjdzie to na zdrowie
Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
To ja cos od siebie, pewnie juz to ktoś pisał, ale trudno mi bedzie przejrzec 30 stron wątku. Wydawało mi sie, że słodyczy raczej nie jem, tu czasem jakas czekoladka, raz kiedys paczek, no zdarzały się wafelki, batoniki, ktoś poczęstował ciastem, mama przyniosła cukierki... Jednak to było raczej nieregularnie, raz, dwa razy w tygodniu. Kiedy jednak w ogole usunełam takie slodkosci z diety, efekt był szybki, a różnica kolosalna. Schudłam z kilogram, czy półtora, ale cellulit zmniejszył sie conajmniej o połowę bez żadnych rytuałów .

Zmartwiłyście mnie Ja mam paskudny cellulit,stosuje kremy,ale niestety ćwicze sporadycznie,a odżywianie to juz masakra.
najgorzej ze słodyczami-jem ich ilości przekraczając wszelkie normy Nie myślałam,że taki to ma wpływ...AŻ taki.
Od 2 miesięcy nie biore pigułek i tez liczę,że to wpłynie pozytywnie na zmniejszenie się tego świństwa.
Od jutra-nie jem słodyczy!
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 20:31   #974
karoolaaa
Zakorzenienie

eh mam ten sam problem... jestem osoba szczupla,ale niestty na udach i posladkach zauwazylam niewielki cellulit Myslicie ze zel Nivei na celllulit pomoze (oczywisice oprocz tego regularne masaze i cwiczenia)
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 09:43   #975
agata_wwl
Raczkowanie

Dziewczyny, mam do Was pytanie:

czy któraś z Was poddawala się jakimś zabiegom na cellulit w gabinecie kosmetycznym? Moglybyście coś polecić?
Borykam się z drobnym cellulitem, który powstal "dzięki" tabletkom antykoncepcyjnym... Nie mam aż takiej silnej woli, by ćwiczyć, więc chcialabym poddać się zabiegom bądź masażom, ale nie wiem co jest bardziej skuteczne?
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-08, 13:24   #976
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

dokladnie to samo co pushit pisze, odstawilam slodycze i widze redukcje cellulitu o 50%, jednak nigdy nie byl duzy, na pierwszy rzut oka niewidoczny, sama nie wiem kiedy przytylam a i cellulit sie powiekszyl.

wyeliminowalam slodycze, wszelkie ciastka, zyskalam dzieki temu. Teraz mysle ze zdrowe odzywianie, ruch + pielegnacja rozwiaze problem calkowicie
Stary 2007-05-08, 13:36   #977
kasiag-01
Wtajemniczenie

uzywałam kremu Eveline i wydawało ki sie ze ciutke znikł, ale jak z 2 dni nie smarowałm to wrócil...
jak mozna sie go pozbyc na zawsze???
a co myslicie o masarzach Roletic????
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 18:01   #978
N_atalia
Raczkowanie

Hej Laski

Ja rownież borykam się z tym świństwem, ale odkąd zaczęłam regularnie jeździć na rowerze i smarować się żelem Nivea (Good-bye cellulite) mój problem stał się O WIELE mniej widoczny ! Niestety żel ten nie jest tani (ok 35zł) :/ ale rezultaty są na prawdę widoczne.

Walka z "tym czymś" sprowadza się tylko i wyłącznie do odpowiedniej diety, odpowiednich ćwiczeń + masażu(pobudza krążenie krewki), a także profilaktycznie do używania kremów, zeli i balsamów,poprawiających elastyczność i strukturę skóry. Na rynku jest wiele tabletek na cellulit, ale nie mogę o nich nic napisać bo nie znam się na tym

Pozdrawiam i życze wytrwałości przed odsłonięciem naszych ciałek w wakacje
N_atalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 18:51   #979
misiaczek_43
Raczkowanie

I ja dodam cos od siebie

celulit mam od dawna glownie na udach i na posladkach ale nic z nim nie robilam az do teraz..... poprostu juz nie moge patrzec na siebiea juz za nie dlugo wakacje wiec postanowilam cos z tym robic. Od dwoch dni cwicze (narazie po 20 minut bo wiecej nie daje rady - licze ze to ze zmieni) pije wode mineralna (niestety nie sa to 2 litry dziennie) pod prysznic stosuje peeling kawowy , po godinie 18 nie jem juz nic , slodycze od wczoraj odstawilam (zobaczymy ile wytrzymam)od wczoraj masuje brzuch szczotka z plastikowymi wypustkami a dzis mam zamiar masowac nia posladki

Co do balsamow to stosuje serum na roztepy eweline bo mam ich pelno na posladkach- o efektach nie mowie bo uzywam go od tygodnia. nozki natomiast smaruje balsamem na popekane naczynka krwionosne. kremow antycelulitowych narazie nie stosuje bo boje sie ze wplyna one niekorzystnie na moje popekane naczynka na udach( podobno balsamy antycelulitowe tak maja)

Wiem ze to co robie to malo i ze na efekty bede musiala dlugo czekac ale bardzo sie ciesze ze sie w koncu zmobilizowalam i rozpoczelam walke z tym celulitem!!!! mam nadzieje ze wm tez sie uda!!!!!!!!!!!!
misiaczek_43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-10, 16:20   #980
Lady_D
Raczkowanie

GG do Lady_D

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Pokaż wiadomość
czy któraś z Was poddawala się jakimś zabiegom na cellulit w gabinecie kosmetycznym? Moglybyście coś polecić?
Ja z pewnością polece zabieg guam. Jest bardzo dobry. Ale wymaga kilku wizyt. kosztuje ok. 100 zł w gabinecie. Ale na allegro mozna kupić 1 kg błota za ok 200 zł- który starcza na ok 10 zabiegów.
Ja byłam kilka razy na guam. Po pierwszym razie widać efekty. Niestety jest to dość kosztowne. Ale polecam. Aaaa....dobra równiez jest maska cynamonowa na ciało.
Ja ostatnio kupiłam na allegro coś w stylu guam tylko domowej roboty (jest tam cynamon, imbir, kawa, oliwa, spirytus kosmetyczny i kakao). Po zastosowaniu skóra jest całkiem inna.
Lady_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 16:45   #981
marta6704
Zakorzenienie

Wreszcie trafiłam na wątek dla mnie.

Od 2 lat męczy i dręczy mnie cellulit w dosyć wyskim już stopniu.A wszystko przez złe odżywianie i przytycie w szybkim czasie 10 kg
Teraz powoli trace kilogramy,ale cellulit nie drgnął.

Wątku nie zdąrzyłam calego przeczytać,ale nadrobie jakoś zaległości.

Najwięcej pomarańczowej skórki mam na pośladkach,troche mniej na udach.
Używałam wielu kremów (m.in Eveline,który był calkiem,całkiem) no i zauważyłam,że działały,ale na krótki okres (znaczy się na kilka godzin)

Za to poprawe i to od razu widzialam po peelingu kawowego,naprzemiennego prysznica(zimna i ciepła woda,na końcu zimna) i smarowaniem się zwykłym balsamem nawilżającym(Czerwony z Garniera)

Teraz zbliżają się wakacje i wstyd mi założyć bikini

Postanowiłam wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać (szybko przyswajam dobre nawyki żywieniowe),trudno jednak będzie z słodyczami i cwiczeniam.
Mam nadzieje,że chociaż troche zwalcze to cholerstwo.
A zapomnialam dodać,ze zaczynam w tym miesiącu przyjmowac pierwszy raz tabletki anty.
To prawda,że tak niekorzystnie dzialają na cellulit??
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 17:51   #982
nineczka
Wtajemniczenie

niestety to prawda, ze tabletki przyczyniaja sie do powstania cellulitu. Ja moj dostalam wlasnie dzieki nim.. a bralam je tylko przez 4 miesiace.
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 17:54   #983
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Wiecie może jak się ma do cellulitu picie kawy? - bo ja bez kawy żyć nie mogę i 2 - 4 filiżanki dziennie zawsze wypijam
chyba w kazdej babskiej gazecie, na wizazu milion razy, trabi sie, ze kawa zle wplywa na cellulit, chyba, ze sosujesz ja zewnetrznie jako piling.

- picie kawy nalezy ograniczyc
- picie alkoholu tez
- nie jedzenie fast food..bo trans fat
- nie jedzenie lodow, slodyczy
- ciwczenia, cwiecznia- tak
- nie przetworzone jedzenie- tak
- masaze- tak
- podobno basen jest bardzo dobry
- tabletki anty utrudniaja walke z cellulitem
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 18:35   #984
ma4rta
Raczkowanie

GG do ma4rta Send a message via Skype™ to ma4rta

Czy ktoś stosował Ampułki SOS Antycellulitowe Garnier i jakie sa efekty?
ma4rta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 19:49   #985
agata_wwl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady_D Pokaż wiadomość
Ja z pewnością polece zabieg guam. Jest bardzo dobry. Ale wymaga kilku wizyt. kosztuje ok. 100 zł w gabinecie. Ale na allegro mozna kupić 1 kg błota za ok 200 zł- który starcza na ok 10 zabiegów.
Ja byłam kilka razy na guam. Po pierwszym razie widać efekty. Niestety jest to dość kosztowne. Ale polecam. Aaaa....dobra równiez jest maska cynamonowa na ciało.
Ja ostatnio kupiłam na allegro coś w stylu guam tylko domowej roboty (jest tam cynamon, imbir, kawa, oliwa, spirytus kosmetyczny i kakao). Po zastosowaniu skóra jest całkiem inna.

A moglabyś podać mi linki do tych aukcji? Z góry wielkie dzięki
agata_wwl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 19:55   #986
carolinascotties
Zakorzenienie

Dziewczyny - czy znacie Detoren ?

http://www.allegro.pl/item186935921_...s_stringi.html

Ma bardzo pozytywne recenzje... jeśli przyjąć, że są prawdziwe - moze się okazać, że ten specyfik jest pomocny w walce z cellulitem

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-10, 20:42   #987
ma4rta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Dziewczyny - czy znacie Detoren ?

http://www.allegro.pl/item186935921_...s_stringi.html

Ma bardzo pozytywne recenzje... jeśli przyjąć, że są prawdziwe - moze się okazać, że ten specyfik jest pomocny w walce z cellulitem
to jest zwykly preparat ktory mozesz sobie zrobic w domu nie wart tylko nazwy sa no łacińsku tam jest kawa itp przytłumacz i zobaczysz ze nie warto na wizaz byl artyków o specyfikach na cellulit a po nich trzeba owinac sie folia i siedziec godzine pod kocem moge wyslac takie przepisy ktore byly na allegro albo je tu zamieszcze . SZkoda KASY!
Stary 2007-05-10, 20:44   #988
ma4rta
Raczkowanie

skład:
zingiber,kofeina,olio,cin amomum,

cacaualt,aqua,alkohol
Stary 2007-05-11, 11:44   #989
Lady_D
Raczkowanie

GG do Lady_D

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Pokaż wiadomość
A moglabyś podać mi linki do tych aukcji? Z góry wielkie dzięki
http://www.allegro.pl/item194254549_...00g_mydlo.html

http://www.allegro.pl/item190448137_..._promocja.html te bandaże tez sa bardzo fajne. Sama je używałam

http://www.allegro.pl/item190718651_...tis_od_ss.html

http://www.allegro.pl/item194066072_...lny_500ml.html

http://www.allegro.pl/item190718663_...tis_od_ss.html

http://www.allegro.pl/item193738898_...uplajacy_.html

http://www.cosmetica.pl/produkty/1_guam

http://www.cosmetica.pl/produkty/2_do_ciala
Lady_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 09:56   #990
Djapira
Zadomowienie

Hmm... A czy cellulit wystepije tylko na udach i posladkach, czy moze byc rowniez na brzuchu??
Macie moze jakies zdjecie ktore by pokzaywalo jak wyglada cellulit na nogach?

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości