Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 09:54   #931
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
tak właśnie były wskazania - nie podobał im się zapis ktg.

No wtedy musi się znaleźć
Wiecei jak lekarze podchodzą do rodzących w większości "nic się nie dzieje - Pani panikuje-te skurcze to nie są skurcze-a ten ból to nie jest ból porodowy"
a no to masz odpowiedź
tam gdzie chce rodzić zapewniał ordynator, że są przeszkoleni, żeby nie olewać zzo i że większość ekipy to panie, zobaczymy w praktyce
Stary 2013-03-21, 09:56   #932
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a no to masz odpowiedź
tam gdzie chce rodzić zapewniał ordynator, że są przeszkoleni, żeby nie olewać zzo i że większość ekipy to panie, zobaczymy w praktyce
Tak u mnie wiem dlaczego wywoływali po 7 dniach a nie po 14stu ale jak byłam w szpitalu to wywoływali dziewczynom w 1-2 dni po terminie bez szczególnych wskazań..
Dlatego jestem ciekawa jakie mogą być komplikacje, bo pierwsze słyszę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:58   #933
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
Jedziemy do domku czekam na meza, w tym czasie bylam na konsultacji u anestezjologa. Wyniki badan niepotrzebne bo sa wazne 24h wiec trzeba przy przyjeciu powiedziec ze sie chcialoby znieczulenie i wtedy pobieraja krew. Nie ma gwarancji ze sie dostanie znieczulenie bo moze nie byc zadnego wolnego anestezjologa albo juz moze byc za pozno na podanie. Jesli sie chce znieczulenie to po rozpoczeciu akcji porodowej nie wolno jesc i mozna pic tylko wode, zadnych sokow itp. Chyba tyle z wazniejszych rzeczy
powód że będzie za późno to rozumiem, ale brak wolnego anestezjologa przecież poród nie trwa 15 minut, i jakiś powinien się znaleźć. u mnie na porodówce nie ma przypisanych anestezjologów - są oni wzywani z innych oddziałów, ale zazwyczaj siedzą i czekają na wezwanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
Uprzejmie proszę o trzymanie kciuków jutro od 9.30 - mam egzamin na prawko
masz załatwione

szprotka za 29t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:09   #934
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

trzyyymammm
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
diabli, Veronic- dobrze, że już jesteś cie w domku!

vil, Aaś- trzymajcie się tam dzielnie i nie dajcie się szpitalnej nudzie!

MamaIzabela- witaj

za nowe rozpoczęte tygodnie!

My dzisiaj witamy się w 29 tc! Jak ten czas leci...
Już mi coraz ciężej funkcjonować, i przy każdym sapnięciu (a sapię jak stary niedźwiedź przy większości czynności, nawet przy przekręcaniu się na bok) Mąż ciągle się pyta czy coś się dzieje...
Puls dalej skacze, ale na szczęście ciśnienie w normie (podobno to w ciąży normalne), więc nie panikuję, tylko wyczekam tydzień do wizyty.
ada pisała o pukaniu malucha przy leżeniu na boku... Mój Młody tak właśnie ma, a ja jak się nudzę to to wykorzystuję- kładę się na prawym boczku i Młody zaczyna fikać
Ot, i tyle... Chciało by się rzec "wiosna, wiosna, wiosna ach to ty!", ale kuźwa wiosny, przynajmniej na Mazurach, ni widu ni słychu
za 29 tc
Cytat:
Tak u mnie wiem dlaczego wywoływali po 7 dniach a nie po 14stu ale jak byłam w szpitalu to wywoływali dziewczynom w 1-2 dni po terminie bez szczególnych wskazań..
Dlatego jestem ciekawa jakie mogą być komplikacje, bo pierwsze słyszę
ja mialam tak zwany test oxytocynowy 2 lub 3 tyg. przed terminem ze wzgledu na dojrzalosc lozyska, ale ze nie ruszylo sie to mnie puscili heheh

dzisij na obiadek mam dorsza surowke z kapusty kiszonej z marchewka i ziemniaczki :P
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:15   #935
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
poza tym jak się napisze w planie porodu że chce się mieć znieczulenie zzo, to plan porodu traktowany jest jako dokument i lekarz/położna ma obowiązek uwzględnić zapisy tam się znajdujące. no chyba że są jakieś przeciwskazania, ale to wtedy powiadamia się rodzącą i wprowadza się ewentualne zmiany w planie porodu.
Stary 2013-03-21, 10:18   #936
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Jedziemy do domku czekam na meza, w tym czasie bylam na konsultacji u anestezjologa. Wyniki badan niepotrzebne bo sa wazne 24h wiec trzeba przy przyjeciu powiedziec ze sie chcialoby znieczulenie i wtedy pobieraja krew. Nie ma gwarancji ze sie dostanie znieczulenie bo moze nie byc zadnego wolnego anestezjologa albo juz moze byc za pozno na podanie. Jesli sie chce znieczulenie to po rozpoczeciu akcji porodowej nie wolno jesc i mozna pic tylko wode, zadnych sokow itp. Chyba tyle z wazniejszych rzeczy
Dzięki za info

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:22   #937
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a czego tak za wszelką cenę zależy Ci na porodzie sn? ja rozumiem, że chęci chęciami ale rzeczywistość może to wszystko zweryfikować trochę inaczej też chce urodzić sn, ale jak okaże się, że mam poważne wskazanie do cesarki, to pogodzę się z tym szybko. Dziś czekając do dentysty rozmawiałam z babeczką, której synowa urodziła w zeszły piątek, zaczęła rodzić sn, rozwarcie bardzo wolno postępowało, zrobili jej usg, na którym okazało się, że główka dziecka jest dość duża, w dodatku było już okręcone pępowiną więc szybka decyzja o cesarce. Wszystko dobrze się skończyło, maluszek zdrowy, mama szybko doszła do siebie, karmi go od początku. Tak więc dziewczyny musimy się pogodzić z naszym przeznaczeniem a nie mówić, że w grę wchodzi poród sn i nic innego
dokładnie lepiej się nie nastawiać, że tylko i wyłącznie sn bo można później mieć mega załamkę po porodzie jak jednak się nie uda też chcę urodzić sn ale jeśli podczas porodu wyjdzie, że musi być cc - trudno mam tylko nadzieję, że jeśli tak się stanie to nie po 15godzinach porodu

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A sypiasz w staniku?
Ja chyba ten luźniejszy sportowy spróbuję kiedyś w nocy, zawsze lepsze takie coś niż nic.
ja śpię w sportowym luźniejszym, po domu chodzę w tym z netto co Wam pisałam (zwłaszcza wieczorami) a jak wychodzę to tylko normalne

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no i u mnie też był news jeśli u kogoś w szpitalu mają tylko gaz rozweselający tak jak u mnie no i jeśli chcę się go to nie można miec porodu aktywnego, nie można pić, jeść i złazić z łóżka czyli totalna beznadzieja
nie do końca chyba, nam położna mówiła, że podczas faktycznie trzeba leżeć, siedzieć bo można zasłabnąć, przewrócić się ale na gazie nie jesteś cały poród, powiedziała, że babeczki max 30 minut się nim raczą i później znów mogą być aktywne
Cytat:
Hej mamusie

będą!!
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzisij na obiadek mam dorsza surowke z kapusty kiszonej z marchewka i ziemniaczki :P
mój wczorajszy obiad

Cześć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:22   #938
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
mhm dokładnie Ale tylko apteki z tej listy
TŻ udało się w pierwszej do jakiej poszedł z tej listy, więc się nie nachodził.
Mówił tylko, że zarejestrowałam sie na stronie i przyszedł po próbki.
Z rejestracją mojej mamy tak samo zrobił

No dokładnie, lepiej 3 niż 2
A leżenie jest okropne, bo ile można gadac, przeglądać neta, czytać książki etc... Człowiek się musi ruszac coś kolwiek
A co z odlezynami?
Odlezyn jakiś strasznych nie ma. Mąż ją masuje codziennie, ciepłe kompresy przykłada na szyję i ledzwia.
O właśnie. Ja już wyslalam męża po taki kompres. Kupuje się to w aptece. Taki żel w worku który można na zimno i na ciepło stosować. I tutaj bardzo to polecają. Parę sztuk jest na oddziale ale poprosilam męża żeby mi kupił taki prywatny
Także nuna spróbuj na ból pleców. To podobno nie jest drogie.

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:

masakra z tym anestezjologiem:/ a jakby było potrzebne cc to sie nagle znajdzie? nie fajna taka olewka wybiórcza
No właśnie ci anestazjolodzy są przy cesarkach i nie zawsze są wolni żeby zakładać zzo.
Moja kumpela na madalinskiego tak się nie doczekała na lekarza bo jedna cc, druga cc i w końcu urodziła bez
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:25   #939
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja mialam tak zwany test oxytocynowy 2 lub 3 tyg. przed terminem ze wzgledu na dojrzalosc lozyska, ale ze nie ruszylo sie to mnie puscili heheh

Mnie też najpierw 12h trzymali pod kroplówką z oxytocyny-ale na mnie nie podziałała...
Potem przebijali pęcherz tzn na 2gi dzień.

Przychodzę do Ciebie na obiad mniaaammm
Ja nie mam póki co pomysłu na obiad-rybę zrobię jutro a dziś :conf used: nie wiem...
Jaknby co to mam pudliszkową
Stary 2013-03-21, 10:25   #940
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-C

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

No właśnie ci anestazjolodzy są przy cesarkach i nie zawsze są wolni żeby zakładać zzo.
Moja kumpela na madalinskiego tak się nie doczekała na lekarza bo jedna cc, druga cc i w końcu urodziła bez
no tak, w moim szpitalu 2 sale porodowe i 14 łóżek na połozniczym i obłożenia nie ma więc się nie martwię
Stary 2013-03-21, 10:26   #941
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jak leżysz, to grawitacja nie podziała w kierunku kolan, więc luz
Tylko w kierunku pleców. Będę miała cycki na plecach jak wielbłąd
Stary 2013-03-21, 10:30   #942
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Przychodzę do Ciebie na obiad mniaaammm
Ja nie mam póki co pomysłu na obiad-rybę zrobię jutro a dziś :conf used: nie wiem...
Jaknby co to mam pudliszkową
mój chłopek sobie zażyczył placków ziemniaczych
wolałabym Twoją pudliszkową
Cytat:
no tak, w moim szpitalu 2 sale porodowe i 14 łóżek na połozniczym i obłożenia nie ma więc się nie martwię
no coś Ty, jak oni to robią

Stary 2013-03-21, 10:31   #943
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Justyna - z tego co mowila mama Mateuszka to przed porodem polozna robila z nia baaardzo szczegolowy wywiad i ustalaly plan porodu. pytala czy chce znieczulenie, ona na to, ze nie wie i ze moze da rade bez. polozna smiala sie, ze zazwyczaj mamuski o nie blagaja wiec zaznaczyla, ze chyba ze chce...ale czy w koncu je miala nie dopytalam. wybor na pewno byl. podobnie z wanna, jest dostepna i mozna w niej rodzic, ale chyba tylko wtedy jak zaplacisz za polozna zeby byla obecna caly czas.
Już sama nie wiem co robić. Ale chyba jak będę się czuła na siłach to jendak bielsko...

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Może trochę późno założyłam konto na wizaz, ale lepiej późno niż wcale
Ogarnął mnie stres przedporodowy i pomału próbuję odnaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Datę porodu mam na 23-06-2013, będzie dziewczynka Nadia
Pozdrawiam wszystkie Mamusie.
Witaj

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super

Cytat:
Hej mamusie

A ja powoli próbuję sie ogarnąć przed wizytą. Wkurzyłam się bo miałam zimną wodę pod prysznicem. Mama znów coś w piecu poprzestawiała....JEszcze muszę dom ogarnąc bo po wczorajszym myciu okien wygląda jak pobojowisko...a tu jeszcze obiad trzeba zrobić żeby Tż coś miał jak wróci z pracy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:33   #944
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Tylko w kierunku pleców. Będę miała cycki na plecach jak wielbłąd
poleżysz po porodzie na brzuchu to może wrócą na miejsce
Stary 2013-03-21, 10:34   #945
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
u mnie na szczęście tak nie pytają. Ale wieczorne obchody z lekarzami dyżurnymi to miszcz "wszystko dobrze? tak? to dobranoc"

Nie wiem czy wam opowiadałam o jednym dyżurnym lekarzu który na pytanie o utrzymujące się wysokie ciśnienie odpowiedział: "wie pani, ja to mogę pani życie uratować jakby coś się działo, a z takimi rzeczami to do lekarza prowadzącego na porannym obchodzie"
u mnie taki MISZCZ byl w niedziele...wieczornby obchod trwal doslownie 2 sekundy. zadna nie zdazyla ust otworzyc, a jak zamknal drzwi to nie moglysmy przestac sie smiac. rano bylo troche "dokladniej", bo chociaz stanal przy moim lozku i pomruczal pod nosem "guzek tarczycy homuni...(cos lacinskiego chyba sobie wymyslil hehe) mmm, dobrze" i poszedl kolezanka zapytala go wprost "panie doktorze jaki jest powod mojego lezenia w szpitalu?" a on na to "prosze zapytac rano, bo ja tu tylko przelotem". smialysmy sie, ze to jakis ortopeda. a na pytanie "kiedy moge isc do domu" uslyszala "w kazdej chwili na wlasne zadanie"

DZIEN DOBRY! juz po sniadaniu, szpital pomogl mi uregulowac sprawy senne w koncu wstaje o normalnych porach. poczytam co tam naskrobalyscie i biore sie za pity, bo chce zwrocik
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:35   #946
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

mały szpital po prostu i mało popularny wśród rodzących, zwłaszcza, że nie połozniczy a MSWiA jeden poród dziennie mają, max to 2
Stary 2013-03-21, 10:38   #947
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo prosto - w Krakowie są jeszcze 3 szpitale z dużymi oddziałami ginekologiczno-położniczymi, i są one znacznie częściej wybierane
Stary 2013-03-21, 10:39   #948
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo prosto - w Krakowie są jeszcze 3 szpitale z dużymi oddziałami ginekologiczno-położniczymi, i są one znacznie częściej wybierane
a nawet więcejmamy 2 szpitale połoznicze - siemieradzki i ujastek + duże oddziały żeromski, uniwersytecki i narutowicza
Stary 2013-03-21, 10:40   #949
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mały szpital po prostu i mało popularny wśród rodzących, zwłaszcza, że nie połozniczy a MSWiA jeden poród dziennie mają, max to 2
Cytat:
no to wszystko jasne

Stary 2013-03-21, 10:40   #950
nuna2
Zakorzenienie

a mozna stosować ciepłe okłady?? Ja mam w domu kompres, ale taki co się wodę nalewa to to nie co??

Vill super, że wychodzicie

U nas dziś na obiad bigos
Stary 2013-03-21, 10:41   #951
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
"panie doktorze jaki jest powod mojego lezenia w szpitalu?" a on na to "prosze zapytac rano, bo ja tu tylko przelotem". smialysmy sie, ze to jakis ortopeda. a na pytanie "kiedy moge isc do domu" uslyszala "w kazdej chwili na wlasne zadanie"
Stary 2013-03-21, 10:43   #952
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja coś ostatnio nie mogę smażolnego-odbija mi się później przez 2 dni

Wpadnij pudliszkowej pod dostatkiem.
Stary 2013-03-21, 10:45   #953
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a nawet więcejmamy 2 szpitale połoznicze - siemieradzki i ujastek + duże oddziały żeromski, uniwersytecki i narutowicza
no fakt zawsze zapominam o siemiradzkim i narutowicza
Stary 2013-03-21, 10:46   #954
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt zawsze zapominam o siemiradzkim i narutowicza
ja o narutowiczu słyszę czasem, ale ciekawa jestem czemu siemieradzki niepopularny jakiś
Stary 2013-03-21, 10:47   #955
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja coś ostatnio nie mogę smażolnego-odbija mi się później przez 2 dni

Wpadnij pudliszkowej pod dostatkiem.
ja jak za dużo zjem to też mi źle

szkoda, że tak daleko mieszkasz
chyba jutro strzelę pudliszkową, mojemu M. się marzy z makaronem... rosołowym a ja takiej nie lubię ale będę dobra i odleję mu chyba

Stary 2013-03-21, 10:51   #956
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czyli rejestruję i idę?
Nie muszę na stronie wybierać apteki, czekać na jakieś maile potwierdzające tylko zarejestrować i iść kolejno po aptekach i szukać gdzie jeszcze mają?
Dobrze rozumiem teraz?
Pisałam Ci kiedyś, ale pewnie tam nie chadzasz bo masz pod dość ostrą górkę
tak, napisalas, ze to ul. Damrota - a ja sierota az tak uliczek w tej okolicy nie kojarze. niby blisko nawet od Slonecznego gdzie spedzilam dziecinstwo i niedlugo znow zamieszkam, a jednak nie skojarzylam a gorki w Bielsku to chyba sa wszedzie teraz w ciazy nawet lekki odchyl od plaskiego wywoluje u mnie wieeeelka zadyszke
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:54   #957
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
teraz sobie kupiłam Bio-Oil.. Co myślisz o jego składzie:
http://www.bio-oil.com/pl/product/ingredients
ja go stosuje od dwoch miesięcy i jestem bardzo zadowolona skora jest super mięciutka i taka aksamitna co ro rozstępów to nie mam ani jednego ale nie wiem czy to zawdzięczam temu olejkowi

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no i u mnie też był news jeśli u kogoś w szpitalu mają tylko gaz rozweselający tak jak u mnie no i jeśli chcę się go to nie można miec porodu aktywnego, nie można pić, jeść i złazić z łóżka czyli totalna beznadzieja
u nas jest ten gaz i połozna mowiła że można go sobie zarzywać w ciągu całej akcji kiedy tylko kobieta czuje ze chce i pić można co szpital to obyczaj pewnie co połozna to też inaczej

też już myślę co na obiadek zrobić w dopiero co śniadanie zjadłam miałam kiedy bedzie to słońce ??? mam tyle prania wsyztsko zostawiam az bedzie ciepło zeby schło na balkonie kocyki ciuszki pokrowce no mase rzeczy
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:02   #958
Kamciatka
Rozeznanie

Cześć

dla mamuś, które wkroczyły w kolejny tydzień

Mi i Wojtusiowi zostało od dzisiaj dokładnie 60 dni

ZAczynam dzień od ciasta, Tż wyczaił fajną piekarnię i codziennie mnie karmi słodkościami. Zaje..bbiście, nie narzekam, jak widzę słodycze to kwiczę, przed ciaza nie jadłam nawet tic taców, teraz tonami wciagami, tylko niech mi ktoś wyjaśni, co będzie POTEM W cycki mi nie poszło (miałam nadzieję dojść do miseczki C), tylko w dooope i uda I niestety też mi się rozstępy na udzie jednym pojawiły.... Ten Bio-Oil jest dobry, któraś wie?
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:04   #959
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
a mozna stosować ciepłe okłady?? Ja mam w domu kompres, ale taki co się wodę nalewa to to nie co??

Vill super, że wychodzicie

nie wiem... wiem że te żelowe tutaj to bardzo często używają. zdziwiłam się bo też myślałam że ciepłych okładów niemożna. a tu niespodzianka
Stary 2013-03-21, 11:05   #960
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

A u mnie krem z brokułów z grzankami i gołąbki z sosem pomidorowym

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości