Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 10:22   #2611
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver - na razie? hahaha
hahaha...nie no żarcik

Dziś właśnie mamy rocznice 9 lat jesteśmy razem Jak to zleciałoooooo
Stary 2013-03-21, 10:25   #2612
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej!

moj Kubuleslaw skonczyl dzis 3 miesiace!!!!!!!!!!
czyli dzis startujemy z 4 miesiacem

a tak w ogole to mamy skok rozwojowy. wczoraj pislalam wam o tym jego ryku... rzeczywscie z niewyspania to bylo.
popoludniu zasnal mi przed 17 i to juz bylo spanie normalnie na noc! czujecie akcje? budzil sie na cyca jak zawsze i zasypial. pospalismy tak do 8, umylismy sie,przebralismy, cyc i co?
i spiocha juz z dobre pol godziny

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka lezy wlasnie na brzuchu i juz zaczyna marudzić a moja babcia "poloz juz ja na plecy bo pewnie juz ja glowa boli "

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
pochwal się
.
a prosze bardzo. myslalam co prawda ze taniej ja pykne ale co tam, toc nie bede oszczedzac na mlodym

http://allegro.pl/show_item.php?item=3081222559
ta bedzie taka "wyjsciowa". mam juz 2 takie cieniutkie, kolorowe. i styka. wiecej kurtek nie kupuje no chyba ze wyhacze cos extra

Cytat:
slodziak!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A gondolka nie składa Ci się? Powinna się złożyć też na płasko. Dasz radę dzielna kobieto!!
naprawde? da rade sie zlozyc na plasko? jakos moja wyobraźnia tego nie obejmuje

Cytat:

kurcze wkurzaja mnnie bodziaki z dlugim rekawem, duzo szyjki odsloniete i to praktycznie wszystkie body z dlugim jakie ma malutka
;/
z krotkim rekawkiem tak nie ma ;p
nooooooooooooooooo, mega wkurzajace to jest

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:30   #2613
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...

A u nas noc średnia,Mała coś sobie ostatnio skraca godziny snu, dziś po cycu o 3 kwękała godzinę bo ma pierwsze w życiu zaparcie i męczy się strasznie:-(

Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
O kurde Lenova
Cytat:
Dziewczyny oglądam trudne sprawy w tv no i jest tam laska i nie wie, czy jest w ciąży, to jej przyjaciółka mówi - zrobimy test przez internet, a ta co niby w ciąży - co Ty głupia, mam na komputer nasikać
Nie kłam, bo to "Ukryta prawda" jest

Dziewczyny, zamówiłam też cyckonosze z Alles, cudne są, polecam.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:33   #2614
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a ja juz nie mam siły Jestem tak chora, że gdyby nie Blanka to najchętniej bym umarła, kaszel mam taki że mnie na wymioty zrywa i cycki mnie bola i mostek, ciągle dreszcze i gorączka i domowe sposoby o kant dupy pobić
Ja się wykończę jak słowo daje tak się boje, że Blankę zaraże... a ona nie chce mojego cyca jak mam duzą gorączke, nie wiem czemu moze moja skora jest zbyt słona od potu czy jak

Cytat:

Lenova tylko niestety Ci lekarze to o kant dupy...jak karmiąca to ręce rozkładają i nie wiedzą co zapisać tylko radź sobie sama domowymi sposobami.
oj to prawda. ja jak bylam z kaszlem jeszcze w ciazy to kazal mi brac czosnek a po leki przyjsc jak skoncze karmic piersia!

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a, wiedziałam, że tak będzie... Coś mi się stało z plecami, nie mogę się w ogóle położyć, nawet przekręcić lekko na prawy bok, bo czuję, jakby mi ktoś igły wbijał. Nawet jak siedzę teraz na fotelu, to jak oprę się za bardzo prawą stroną, już mi pół pleców chce urwać. A tyle chciałam jutro zrobić... Mam nadzieję, że przejdzie.
łojojoj. niedobrze, niedobrze

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
zawsze sie śmiałam z mama które potrafią godzinami gadać o kupkach swoich niemowlaków a teraz co? sama tak mam w ciagu dnia to chyba najwiecej czasu mysle o nich .

Jestem po wizycie teściowej mały wczoraj skończył 3 tygodnie ale obowiązkowo od jutra mam mu podawać herbatkę z koperku, za nisko ma główkę podczas karmienia i półśpiochy uciskaja go w brzuszek. A tak ogólnie to słabo sobie z nim radze.
oj tak, kupki to temat nr 1

tesciowa de best

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To sie przygotuj na wydatek ok 700 zł, jak bedziesz miała z przychodni a w aptece mozesz zapłacic wiecej.
no niestety.... ja juz 1000 sobie za wczasu wyplacilam i skrywam go szczetnie na dnie szuflady. jest nie doruszenia! nu nu nu!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

mnie też to wnerwia, jak teraz kupuję to staram się takie zapinane z boku na napki; a najlepsze, że wszystkie babcie, ciotki itd. jak odwiedzały młodego, to pierwsze co to: "czemu on ma taką gołą szyjkę, przeziębi się"
chyba mamy ta same rodzine

Cytat:
a Dady 3 są masakryczne kupiłam na spróbowanie i nigdy więcej; śmierdzą tak samo jak Pampersy 2; za to Dady 2 nie śmierdziały i Pampersy 3 też nie śmierdzą, nie wiem o co chodzi wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł:D

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A mi się udało wyskoczyć na 1,5 godzinki na zakupy. Kupiłam strój na chrzciny co by wyglądać jak człowiek Latałam po tym sklepie w tempie ekspresowym
pokaz pokaz pokaz

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, od wczoraj jesteśmy w domu. Wreszcie,
no nareszcie... super!!!!!!!! ucaluj Krzysiulka od cioci

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:36   #2615
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej hej!

Ale leci

U mnie w grupie jest laska w 5msc ciązy. Powiem Wam, ze mi brakuje brzucha i tych ruchów

ten ostatni miesiąc ciązy był tragiczny, ale 2 trymestr super. Aj..

Lenova, kurcze moze wizyta domowa? ja pierdziu ale sie masz, jak nie urok to sr.aczka.

Dziewczyny, nie wiem o co cho. Całą ciąze mialam zapalenia tam na dole. Teraz znowu mi wróciło;/ przecież sie myje ;p musze jakies witaminy jednak kupic..

ale tu pytanie. Co mozna brac dowcipnie? oprócz smarowania clotrimazolum? i bez recepty? bo wizyta dopiero nie wiem kiedy ;p jeszcze sie nie zapisalam. Ale pewnie po świetach

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:38   #2616
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wymienię, napisałam do babki żeby mi wysłała realne zdjęcie tej kremowej żeby znowu niespodzianek nie było.
A rozmiar wzięłam 40 bo w cyckach mam 98 cm. W opisie było że 38 wymiar w biuście 88 - 92 a w 40 92-96. No i nie jest szeroka na dole, ładnie się dopasowuje bo to taki dosyć ciągliwy materiał.
a pokaz nam sie w niej
ja tam lubie takie kolory, ale kremowy tez nie zly...

i co do chrzcin to najgoorsze ze my tam na conajmniej 2 dni a moze i tydzien pojedziemmy, a ja juz wiem jak to bedzie....

Lenova
Stary 2013-03-21, 10:39   #2617
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
hahaha...nie no żarcik

Gratulacje rocznicy!!! Super
To dzsiaj swietujecie?

My we wrzesniu mamy 5 lat

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 10:43   #2618
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha...nie no żarcik

najlepszegooo
9 lat ja pierdziu
Stary 2013-03-21, 10:44   #2619
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, gratulacje dla was za 3 miechy!
A pamietam jak sie szykowalas na ta ostatnia wizyte u gin i na porodowce wyladowalas, ajjjjj

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Wlasnie Illusion, wrzuc zdjecie do klubu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 10:44   #2620
ewadylewska
Zadomowienie

A my czekamy az Maluch wstanie i idziemy na spacer, musze kupic szampon i gumki do wlosow a no i herbatniki maslane do kawy bezkofeinowej
Stary 2013-03-21, 10:45   #2621
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje rocznicy!!! Super
To dzsiaj swietujecie?

My we wrzesniu mamy 5 lat
a ja we wrzesniu 6

Cytat:
Pstryniu, gratulacje dla was za 3 miechy!
A pamietam jak sie szykowalas na ta ostatnia wizyte u gin i na porodowce wyladowalas, ajjjjj

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Wlasnie Illusion, wrzuc zdjecie do klubu
no Bozenke golila iitd hahahaha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 11:06   #2622
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, ja też uważam, że 2. trymestr był super. Zero jakichkolwiek dolegliwości, brzusio nieduży, ahh.

Silver
, gratuluję 9 lat! My dzień przed ślubem będziemy obchodzić 5. rocznicę. To potem będziemy je obchodzić razem, tego samego dnia - rok później będzie 1. rocznica ślubu i 6. rocznica związku.

Pstryniu, za 3 miesiące! Ale masz dużego przystojniaka. Ja, podobnie jak Lady, pamiętam Twoją ostatnią wizytę, a potem moje przerażenie, jak urodziłaś, że już się to wszystko zaczęło i zaraz będzie pora na mnie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:09   #2623
Ewik86
Zakorzenienie

Hej hej Domcia dziś wstała o 5 Mąż trochę się nią zajął i udało mi się zdrzemnąć do 6

Pstryczku buziaki dla 3 miesięcznego już Kubusia

Lenova strasznie Ci współczuję. Musisz strasznie się czuć i dla mnie to szok, że do lekarza nie można się dostać. Masakra.

Wisienko jak dzisiaj się czujesz? Lepiej już?

Nam w maju stuknie 7 odkąd się spotykamy Silver gratulacje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:11   #2624
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja ostatnio po tym jak mała nie robiła 3 dni kupy jak już dała czadu to wysłałam TZtowi mmska

Oj Basiu teraz już musi być dobrze. Całusy dla Krzysia
A nadrabianiem się nie przejmuj, w skrócie: wspominałyśmy trochę porody, mówiłyśmy której jakie pieluchy i chusteczki śmierdzą, trochę narzekałyśmy na TZtów i teściowe of kors, na tapecie wciąż też są sposoby uspokajania dzieci i ich tryb dnia no i przygotowania do chrzcin Aaaa i zapominiałabym o najważniejszym-istny szał na chustowanie Już nie musisz nadrabiać

Szalona zamiast odpocząć sobie to za szmaty się bierze Ja w sumie też tak robie

Mi się zawsze udaje przeciągnąć od tej 7 do (szaleństwo) 8. Smoka wciskam huśtam w bujaczku i jakoś dosypiam tą godzinkę...

Moja (6tyg) też guga tylko. I nie wiem czy się uśmiecha czy mi się wydaje...

Ja ostatnie 2 dni daję przed każdym karmieniem o 15 kropli. No ale mała ma kolki ostatnio więc muszę tak dużo

No właśnie Szajka, masz jeszcze czas na robótki? Co wyprodukowałaś ostatnio?

Dziewczyny dostane szału macicy z tym ściąganiem pokarmu.Ściągam codziennie po 6 razy x120ml, strasznie to czasochłonne no ale co zrobie jak mała cyca niet. Nie wiem ile tak pociągne, na razie 1,5 tygodnia... No i 2 razy dziennie jestem zmuszona podać MM.
Pocieszcie mnie, że komuś się tak udało, przynajmniej te 4 miesiące
Już kiedyś pisałam ,moja kuzynka karmiła tak 6 miesięcy. I karmiła by dużej gdyby nie to że mały nie chciał pić tego wodnistego mleczka. On to do jedzenia to ewenement, więc nie ma co się sugerować.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Meduzza, znajoma mojej przyjaciółki na laktatorze wykarmiła przez 7 miesięcy bliźniaki

Dziewczyny oglądam trudne sprawy w tv no i jest tam laska i nie wie, czy jest w ciąży, to jej przyjaciółka mówi - zrobimy test przez internet, a ta co niby w ciąży - co Ty głupia, mam na komputer nasikać
: hahaha:
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:12   #2625
Debrah
Zakorzenienie

Ojjj tak...łezka się w oku kręci na wspomnienie....czuję nawet lekk zazdrość jak widzę kobiety w ciąży:P ( wczesnej, albo 2gi trymestr). Do tej pory jak na Małą patrzę to nie mogę się nadziwić, że ona rosła w moim brzuchu, od takiej małej kropeczki z pierwszego zdjęcia na usg.

Hmmm..u nas brzusiowe kłopoty, mała kwękała wczoraj pół dnia, potem 2 mega kupki. Dziś też kwęka, i w nocy się przebudziła bo bolesne bączki. Biedna..
Pierwszy raz wypróbowałam suszarę, żeby móc iść do wc - i powiem Wam - działa!

My z Tż w kwietniu mamy 5t rocznicę ślubu.
A razem jesteśmy 7 lat.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:12   #2626
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też nie wiem jakim cudem ten czas tak szybko leci. W lipcu 4 rocznica ślubu a w sierpniu 12 lat związku!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a pokaz nam sie w niej
ja tam lubie takie kolory, ale kremowy tez nie zly...
Wieczorem jadę do fryzjera więc jak będę wyglądała jak człowiek to poproszę męża żeby mi cyknął fotę w kiecce i nowej fryzurze.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:12   #2627
sarah67
Zadomowienie

wstawie zdjecie mojej Niuni bo do klubu nie mam kiedy zajrzec, zdjecia regularnie wstawiam na fb, kiedys jak nie mialam dzidzi, to jak ktos ciagle wstawialam to tak sobie myslalam zdjecie z prawej zdjecie z lewej itdd a teraz sama co 5 minut bym jej robila i wstawiala zdjecia

moja kochana jest grzeczna caly dzien, ale w nocy nie moze zasnac tzn zasypia z placzem ja trzeba tulic i zasypia 24,1 w nocy ale za to spi do 12 z przerwami na jedzenie ale je praktycznie na spiaco i nie wiem ja k jej przestawic zeby spala od 20 do 8 a nie od 24 do 12
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nati.jpg (93,1 KB, 28 załadowań)
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:13   #2628
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, biedactwo, współczuję.

A moje dziecię dzisiaj skończyło równiutko 1,5 miesiąca. Ahh, jak ten czas leci. Dopiero co była taka malusia, leciusia kruszynka, a dzisiaj taka babocha duża, w dodatku cwaniara, która nie widzi poza mną i moim TŻem świata, i okazuje nam to. Macierzyństwo jest takie piękne!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:17   #2629
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
wstawie zdjecie mojej Niuni bo do klubu nie mam kiedy zajrzec, zdjecia regularnie wstawiam na fb, kiedys jak nie mialam dzidzi, to jak ktos ciagle wstawialam to tak sobie myslalam zdjecie z prawej zdjecie z lewej itdd a teraz sama co 5 minut bym jej robila i wstawiala zdjecia

moja kochana jest grzeczna caly dzien, ale w nocy nie moze zasnac tzn zasypia z placzem ja trzeba tulic i zasypia 24,1 w nocy ale za to spi do 12 z przerwami na jedzenie ale je praktycznie na spiaco i nie wiem ja k jej przestawic zeby spala od 20 do 8 a nie od 24 do 12
Śliczna jest

Ja też ciągle fotki cykam małej, a dziś nagrałam na pamiątkę filmik jak ciągnie cyca

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 11:26   #2630
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

A nadrabianiem się nie przejmuj, w skrócie: wspominałyśmy trochę porody, mówiłyśmy której jakie pieluchy i chusteczki śmierdzą, trochę narzekałyśmy na TZtów i teściowe of kors, na tapecie wciąż też są sposoby uspokajania dzieci i ich tryb dnia no i przygotowania do chrzcin Aaaa i zapominiałabym o najważniejszym-istny szał na chustowanie Już nie musisz nadrabiać
To się nazywa streszczenie no to w zasadzie już wszystko wiem
U nas niedługo będzie 3 miesiące, a konkretnie w niedziele. Ja używam dadów zarówno pieluch jak i chusteczek i mi nie śmierdzą Oj z przygotowaniami do chrzcin to ja się już nie kwalifikuję, bo my chrzciny już mieliśmy 10 lutego także przynajmniej w tym jestem do przodu Z chustowania nie korzystam.
Tak żeby się wdrożyć to tak: zakupiłam karuzele nad łóżeczko, oczywiście ja mam pecha i przyszła mi karuzela bez jednej właściwie głównej części, noi czekam teraz żeby mi dosłali brakującą część. Mamy też leżaczek bujaczek - ale jeszcze nie wiem jak się sprawdzi, bo przez szpitalne pobyty nie było kiedy z niego korzystać, mam nadzieje, ze Krzysiu go polubi
U nas zredukowała się już liczba kup do 1 lub 2 dziennie, tak podobno się dzieje już w pobliżu 3 miesiąca, pomijam oczywiście fakt, że przy ostatniej biegunce tak nie było, ale to wiadome.
Krzysiu pomimo całych tych szpitalnych stresów jest pogodny, często się uśmiecha, uśmiech jest rozbrajający. Wciąż karmimy się tylko piersią, choć nie wiem chyba to mleko matki jakieś przereklamowane, bo jakoś choroby nas nie ominęły. W nocy mi ładnie śpi i o dziwo w szpitalu również ładnie mi spał. W nocy zazwyczaj budzi się raz lub dwa na karmienie, ale potem zaraz zasypia. Często zasypia w okolicy 21 - 22 i potem budzi się dopiero w okolicy 1-2. Czasem już śpi do rana gdzieś do 6 czy 7, a czasem jeszcze budzi się na jedno karmienie w okolicy 5. W dzien już mało śpi, ale już potrafi się sam czymś zainteresować, choć to oczywiscie zależy od dnia i humoru. Kolki nas już opuściły i kropelek nie podaje.
Próbuje podawać herbatki do picia, bo chcę żeby się przyzwyczajał pić z butelki, ale tu nic nie uległo zmianie, on uznaje tylko cyca, ale nie poddaje się i wciąż próbuje.
Dobra to tyle tak wszystko naraz, ale tyle mnie nie było, że nie wiem o czym pisać
Stary 2013-03-21, 11:32   #2631
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny - czy to prawda, że do 3go miesiąca są kłopoty brzuszkowe a potem raczej nie? I dlatego też tak jak mówi Basia - zmniejsza się ilośc kupek??

Lanova: może wizyta domowa?
Basia: Cieszę się, że w domu jesteście
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:33   #2632
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lenova, biedactwo, współczuję.

A moje dziecię dzisiaj skończyło równiutko 1,5 miesiąca. Ahh, jak ten czas leci. Dopiero co była taka malusia, leciusia kruszynka, a dzisiaj taka babocha duża, w dodatku cwaniara, która nie widzi poza mną i moim TŻem świata, i okazuje nam to. Macierzyństwo jest takie piękne!
Oj tak! Bywają nieprzespane noce, gorsze dni... Ale jak taki mały bąbel się do Ciebie uśmiechnie, albo zacznie gaworzyć, to aż się żyć zachciewa od nowa.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Śliczna jest

Ja też ciągle fotki cykam małej, a dziś nagrałam na pamiątkę filmik jak ciągnie cyca
A nam kiedyś nagrał tż.

-------------------------

Plecy dalej napie.dalają, ale już trochę mniej, więc, cóż, zmykam czyścić boazerię i myć żyrandole.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-21 o 11:35
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:35   #2633
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Lady pytałaś jak się czuję- otóż straciłam głos:-( kaszel rozrywa mi płuca i cycki,do lekarza miałam dzwonić ale jak z takim stanie? Muszę tz poprosić ale nie wiem czy będzie mógł w pracy...

A u nas noc średnia,Mała coś sobie ostatnio skraca godziny snu, dziś po cycu o 3 kwękała godzinę bo ma pierwsze w życiu zaparcie i męczy się strasznie:-(

Edit:mąż dzwonił do przychodni i nie maja już miejsc na jutro,a w inny dzień nie mogę bo tz w pracy.. Także żegnajcie dziewczyny miło było Was poznać,jakbym nie zdążyła napisać testamentu to mówię Wam tu i teraz że wszystko oddaje Blance,no i ogłaszam przetarg na męża:-P
a wizyta domowa??

aaaa no i ja biorę męża z całym dobytkiem - znaczy się Blanką, będę miała drugiego słodkiego bobasa bez bycia w ciąży i rodzenia
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 11:39   #2634
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak! Bywają nieprzespane noce, gorsze dni... Ale jak taki mały bąbel się do Ciebie uśmiechnie, albo zacznie gaworzyć, to aż się żyć zachciewa od nowa.

A nam kiedyś nagrał tż.

Plecy dalej napie.dalają, ale już trochę mniej, więc, cóż, zmykam czyścić boazerię i myć żyrandole.
Twarda babka z Ciebie skoro mimo bólu nie odpuszczasz sprzątania

Mi kręgosłup też już daje o sobie znać (mam dość sporą skoliozę) i boję się co będzie dalej, bo mała coraz cięższa, a lubi być na rączkach

Dominika

Alicja
Stary 2013-03-21, 11:46   #2635
iffonka7
Zadomowienie

To ja też się pochwale że w grudniu będzie 6 lat z tż

U nas tak jak u większości z was problemy z baczkami, tak bardzo go boli robienie ich, a kupki nie zrobił od 22 godzin. A biedactwo ma dopiero 3 tyg i
2 dni.
Stary 2013-03-21, 11:50   #2636
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie wiem jakim cudem ten czas tak szybko leci. W lipcu 4 rocznica ślubu a w sierpniu 12 lat związku!

Wieczorem jadę do fryzjera więc jak będę wyglądała jak człowiek to poproszę męża żeby mi cyknął fotę w kiecce i nowej fryzurze.
hehe tylko żeby zdążył zrobić zanim kiecka zacznie fruwać
Cytat:

A nam kiedyś nagrał tż.

Wisienko, Ty to jesteś... ja mieszkanie tak zapuściłam, że źle się tu czuję. No ale i tak się wyprowadzam, z resztą nie chce mi się, wolę odpoczywać albo tulić małą a jak komuś przeszkadza, to niech posprząta
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:51   #2637
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no no no

hahaha no i tak se powinkowałam, że na zajęcia nie poszłam, ale ze mnie gamoń
Dobre winko było :P

Cytat:
Kuwa, listonosze to debile... Siedzę sobie na dole z małą na rękach, słyszę dzwonek do drzwi - patrzę przez okno, listonosz, więc olałam, bo nie miałam gdzie małej odłożyć akurat, a TŻ odkurza u nas na górze, nie słyszał, że ktoś przyszedł... Stoję więc, dalej usypiam małą na rękach, i słyszę, że ten debil listonosz wlazł do nas do domu i puka w drugie drzwi... Musiałam iść do niego, żeby odebrać jakiś zryty list, a tam zimno jest i trochę zawiewało, mam nadzieję, że mi małej nie przewiało - była w kocyk zawinięta i z czapeczką na głowie... Ale kurna chata, czy to, że nie otwieram, oznacza zaproszenie do mojego domu, że sobie można wejść bez pytania, bo drzwi są otwarte? No kurna chata. Co za kretyn. Jak nie otwieram, to, kuwa, nie otwieram. Nie, że się ukrywam. Tylko jestem zwyczajnie zajęta.
Jak mieszkałam jeszcze z mamą to też miałam takiego listonosza ;/ Ale myślę,że kto jak kto,ale Ty Mu powiedziałaś co myślisz?

Cytat:

Cytat:

Dobry research :P

Cytat:
hej hej!

Gratki!

Cytat:
Brawo dla Oliwii! Masz rację, macierzyństwo jest cudowne. Nie mogę sobie nawet przypomnieć jak wyglądało moje życie zanim pojawiła się Blanka...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny - czy to prawda, że do 3go miesiąca są kłopoty brzuszkowe a potem raczej nie? I dlatego też tak jak mówi Basia - zmniejsza się ilośc kupek??
Podobno tak jest, więc dziewczyny aby do trzeciego miesiąca!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 11:55   #2638
Wisienka_0809
Rozeznanie

Taa, do 3 miesiąca - koniec z bólami u dziecia, początek wypadania włosów.

------------

Co do sprzątania, to muszę, żeby nie było, że nic nie robię cały dzień.
Ale w sumie zauważyłam ostatnio, że się przy tym... relaksuję. Zresztą, wszyscy się śmieją, że ja od zawsze bałaganiara straszna, ale jak sprzątam, to nie może mi żaden paproch, okruszek zostać. Musi być błysk.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-21 o 11:57
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:56   #2639
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha...nie no żarcik

z okazji rocznicy
Cytat:
hej hej!

wszystkiego najlepszego dla Kubusia niech mamusine mleczko płynie i płynie i niech nigdy się nie skończy
Cytat:
tylko jedno umyłam, to może się nic nie wykluje

a Dady 3 są masakryczne kupiłam na spróbowanie i nigdy więcej; śmierdzą tak samo jak Pampersy 2; za to Dady 2 nie śmierdziały i Pampersy 3 też nie śmierdzą, nie wiem o co chodzi wyciągnęłam wszystkie z paczki i porozkładałam po pokoju, żeby się trochę przewietrzyły i cały pokój mi zasmrodziły a mój tata wchodzi i się pyta, czy suszę taa, jasne, zasikał, wysuszę i będą jak znalazł
Ty się śmiejesz, jak była u nas teściowa to te zasikane pampersy wieszała na suszarce i suszyła a ja je zdejmowałam i wywalałam
Cytat:

Ale leci

U mnie w grupie jest laska w 5msc ciązy. Powiem Wam, ze mi brakuje brzucha i tych ruchów

ten ostatni miesiąc ciązy był tragiczny, ale 2 trymestr super. Aj..

Lenova, kurcze moze wizyta domowa? ja pierdziu ale sie masz, jak nie urok to sr.aczka.

mi też strasznie brakuje brzuszka i ruchów, taka wyjątkowa się czułam...

Lenova popieram koleżanki, wizyta domowa jak nic by Ci się przydała.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:57   #2640
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Niunia zasnęła o 10.30 więc wzięłam się za porządki świąteczne. W kuchni można robić "test białej rękawiczki" :P
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości