Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 12:00   #991
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

kupowałyście może takie komplety na allegro łózczeko materac i komplety poscieli ?? bo sie zastanawiam czy te łóżeczka w zestawach są dobrej jakości czy takie na sztukę ? mozecie coś polecić?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:00   #992
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Z tego przepisu robię i jeszcze się nie zawiodłam, a mąż to po 3 talerze je tak mu smakuje

http://basjulowepasje.blogspot.com/2...z-brokuow.html

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dom oganięty, kremik zrobiony, sos pomidorowy do gołabków też. Gołąbki wczoraj zrobione wiec mąż jak wróci to sobie odgrzeje bo ja jeszcze muszę jechać do babci po wizycie
Dziękuję
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:01   #993
Katate
Raczkowanie

Hej Laski

Vil fajnie, że wychodzisz. A kiedy ostawiasz leki? Dziwne, że mówią, że jeszcze będą wstrzymywać akcję. Jak dziecko duże to po 36 tygodniu powinni pozwolić rodzić. Tak na marginesie ja urodziłąm 5 dni po odstawieniu leków Ale też mnie straszyli, że po tych lekach to pewnie przenoszę.

Lonely kuruj się. Może to chwilowa niedyspozycja. Młody domaga się odpoczynku i tyle

Dziś przyjechałam na chwilę do firmy i kilka dziewczyn zwróciło mi uwagę, że już mam brzuch nisko. Strach się bać

Jutro się z kuzynką (podobnie ma termin jak ja) umówiłam na zakupy wyprawkowo szpitalne, a w niedzielę do fryzjera. Szykuję się na całego
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:05   #994
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No wlaśnie dziewczyny kiedy Wam wyskoczyły pierwsze rozstępy ( tym co wyskoczyły). Wiem, że nie jestem "bezpieczna" do końca ciąży, ale zastanawiam się kiedy mogą pojawić się pierwsze?
mi takie małe na boku wyskoczyły w 6 mcu, ale zniknęły po intensywnym smarowaniu i już ich nie widzę.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
MELDUJE SIĘ ŻE Ż,YJĘ
Dawno mnie niebyło u Was, chyba z pół miesiąc a???

Chyba to tyle było by w skrócie z ostatnich 3 tyg
Może któraś dotrwa i przeczyta do końca moje "wypociny" bo mi by się niechciało
hej za wszelkie załatwienia, wyprawkę, wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:05   #995
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No wlaśnie dziewczyny kiedy Wam wyskoczyły pierwsze rozstępy ( tym co wyskoczyły). Wiem, że nie jestem "bezpieczna" do końca ciąży, ale zastanawiam się kiedy mogą pojawić się pierwsze?
Mojej koleżance wyskoczyły... w ostatnich dwóch tygodniach ciąży

Atena witaj ponownie
i uważaj tam na siebie, dobrze, że Wam się nic nie stało

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:06   #996
becik_4
Zadomowienie

Atena564 hej zauważyłam ze cie nie ma ale i ja od niedawna zaczełam regularnie odwiedzac wizaż
bóle w pachwinie też miaąłm i mam nadal lekarz powiedział ze ścięgno wpachwinie mam nadwyrężone bo bolalo mnie tylko lewe i kazał spać na lewym boku zeby je odciążyć mama powiedziała mi ze ja w 9 miesiącu oba bardzo bolały tak sie rozciągały ze ledwo chodziła
Stary 2013-03-21, 12:07   #997
Kamciatka
Rozeznanie

Atena564
Spojenie łonowe to chyba dobry strzał. NA forum ma ten sam problem kilka dziewczyn, w tym ja, masz czas to poczytaj. Oczywiście nie zaszkodzi sprawdzić tego u lekarza, bo samemu się diagnozować to zawsze ryzyko
W skrócie ci tylko napiszę, że rozchodzące spojenie łonowe moze być niebezpieczne, grozi dłuzszym pobytem w szpitalu, trzeba się więc bardzo obserwować i w razie poważniejszych problemó z chodzeniem lub nasilającym się bólem do lekarza (ortopedy)
Stary 2013-03-21, 12:09   #998
potterka
Zakorzenienie

A właśnie jak jest z odstawianiem leków? bo zapomniałam zapytać ginki a może któraś z Was wie
Odstawia się 36t0d czy dopiero 37t0d?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:13   #999
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Może trochę późno założyłam konto na wizaz, ale lepiej późno niż wcale
Ogarnął mnie stres przedporodowy i pomału próbuję odnaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Datę porodu mam na 23-06-2013, będzie dziewczynka Nadia
Pozdrawiam wszystkie Mamusie.
Witam Kielczanke Ja mam termin pod koniec maja, i planuje rodzić w szpitalu na kościuszki, bo z tad mam lekarke prowadzacą, a Ty gdzie chcesz rodzić??

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Atena564
Spojenie łonowe to chyba dobry strzał. NA forum ma ten sam problem kilka dziewczyn, w tym ja, masz czas to poczytaj. Oczywiście nie zaszkodzi sprawdzić tego u lekarza, bo samemu się diagnozować to zawsze ryzyko
W skrócie ci tylko napiszę, że rozchodzące spojenie łonowe moze być niebezpieczne, grozi dłuzszym pobytem w szpitalu, trzeba się więc bardzo obserwować i w razie poważniejszych problemó z chodzeniem lub nasilającym się bólem do lekarza (ortopedy)
NO w,łasnie tego się boje,że to może być rozchodzenie się spojenia łonowego postanowiłam się oszczędzać , mało chodzić a jak bedzie gorzej to uderze do lekarza
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:14   #1000
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Witam Kielczanke Ja mam termin pod koniec maja, i planuje rodzić w szpitalu na kościuszki, bo z tad mam lekarke prowadzacą, a Ty gdzie chcesz rodzić??
MamaIzabela
włąsnie na jaki szpital sie zdecydowałaś ?

ja zdecydowałam sie na rodzić na Prostej w Kielcach też mam tam lekarza chodze tam teraz do szkoły rodzenia i jak na razie ejstem bardzo zadowolona z wyboru szpitala zobaczymy po porodzie
Stary 2013-03-21, 12:15   #1001
justyna_g4
Zakorzenienie

Kremik wyszedł przepyszny. I to z mrożonych brokułów bo nie mogłam kupić świeżego. Już zjadłam i zaraz będę się powoli zbierać. Po drodzę zalicze jeszcze sklep bo w lodówce powoli światło zaczyna być widać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:15   #1002
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Atena564 hej zauważyłam ze cie nie ma ale i ja od niedawna zaczełam regularnie odwiedzac wizaż
bóle w pachwinie też miaąłm i mam nadal lekarz powiedział ze ścięgno wpachwinie mam nadwyrężone bo bolalo mnie tylko lewe i kazał spać na lewym boku zeby je odciążyć mama powiedziała mi ze ja w 9 miesiącu oba bardzo bolały tak sie rozciągały ze ledwo chodziła
Hej no ja własnie śpie i leże na lewym boku prawie zawsze bo mi tak najwygodniej
Stary 2013-03-21, 12:15   #1003
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
A właśnie jak jest z odstawianiem leków? bo zapomniałam zapytać ginki a może któraś z Was wie
Na SR położna mówiła ze 36 tc
Stary 2013-03-21, 12:17   #1004
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
MamaIzabela
włąsnie na jaki szpital sie zdecydowałaś ?

ja zdecydowałam sie na rodzić na Prostej w Kielcach też mam tam lekarza chodze tam teraz do szkoły rodzenia i jak na razie ejstem bardzo zadowolona z wyboru szpitala zobaczymy po porodzie
No ja zbieram się by zacząć chodzić na szkołe rodzenia i jakoś mi cięzko się zebrać, a musze wkońcu się zapisać i zapłacić bo chcemy mież poród rodzinny a bez skończonej szkoły to się nieda gorzej bo SR na kościuszki jest w takich godzinach co Tż w pracy i wolnego niedostanie i lipa troszke, bo samej mi się na zajecia chodzić pewnie niebedzie chciało
Stary 2013-03-21, 12:17   #1005
becik_4
Zadomowienie

a to spojenie łonowe to tak boli na środku gdzie wzgórek łonowy czy razczej tak po bokach? bo ja mam taki ból jak by kości po bokach ale myśłąłm ze to normalne
Stary 2013-03-21, 12:20   #1006
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Atena witaj ponownie
i uważaj tam na siebie, dobrze, że Wam się nic nie stało
no teraz to już staram sie uważać i odpoczywać jak najwięcej

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
hej za wszelkie załatwienia, wyprawkę, wizytę
Stary 2013-03-21, 12:21   #1007
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no teraz to już staram sie uważać i odpoczywać jak najwięcej

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

co do zgagi, to ja dzisiaj przespałam całą noc pomógł mi płyn gelatum alumini cyz jakoś tak, jedyne, bo migdłay, mleko, rennie i siemię pomaga na chwilę
Stary 2013-03-21, 12:22   #1008
justyna_g4
Zakorzenienie

Lecę...trzymajcie kciuki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:23   #1009
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co ja wiem to po skończonym 36tc czyli 37t0d, ale lepiej zapytać gina. Ja tak odstawiałam.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:24   #1010
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564
No ja zbieram się by zacząć chodzić na szkołe rodzenia i jakoś mi cięzko się zebrać, a musze wkońcu się zapisać i zapłacić bo chcemy mież poród rodzinny a bez skończonej szkoły to się nieda
a nie możecie wybrać innej SR, żeby chodzić razem? czy szpital uznaje tylko swoją własną SR?
Stary 2013-03-21, 12:24   #1011
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Lecę...trzymajcie kciuki
trzymam
Stary 2013-03-21, 12:25   #1012
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę...trzymajcie kciuki
Stary 2013-03-21, 12:28   #1013
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
a to spojenie łonowe to tak boli na środku gdzie wzgórek łonowy czy razczej tak po bokach? bo ja mam taki ból jak by kości po bokach ale myśłąłm ze to normalne
Boli i tak i tak Poniekąd normalne, wszystkie moje znajome, które miały ten problem, urodziły bez problemu, spojenie się nie rozeszło
Stary 2013-03-21, 12:31   #1014
vil84
Wtajemniczenie

w domku, wykąpana, wypachniona, z kawusią ja nie wiem jak to jest, w szpitalu prysznice itp, można w każdej chwili się wykąpać, przebrać w czyste ciuchy s i tak zawsze jak wracam do domu czuje się taka "fuj" i pierwsze kroki kieruje do wanny ...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, witam sie jeszcze z łóżka i dziś w nim chyba zostanę
Czuje sie fatalnie, o rana miałam kilka prób wstanie i każda zakończona zawrotami głowy i mroczkami przed oczami. Nogi mam jak z waty.. Zmierzylam ciśnienie 90/52 wiec tragedii nie ma.. Wypilam mocna kawę z nadzieja ze mnie oDrowi, ale nic z tego. Zmierzylam temp i mam 37,2 stopnie
Chyba mnie coś rozkłada
Wrr... Nienawidzę takiego stanu i braku kontroli nad swoim ciałem
ojjj... leż grzecznie, mleczko z miodkiem i czosnkiem pij ;> mam nadzieję, że się poprawi szybko !

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hej
boli mnie brzuch jak na okres gdzieś tak od 1,5 h, wzięłam magnez...
I nie wiem teraz, czy to są skurcze przepowiadające czy co, czy się martwić już czy nie... pierwszy raz tak mam.
Raz boli mniej (prawie wcale), raz więcej (mocniej) . Jak nie przejdzie to wezmę jeszcze nospę, a jak potem nie przejdzie to chyba pojadę na ip...
Czy w szpitalu mnie nie wyśmieją jak coś? Mam iść na izbę przyjęć czy od razu na oddział ginekologiczny?
Ech. Proszę o radę.
IP. często oddziały ginekologiczne mają swoje IP. ale tak jak dziewczyny pisały, weź z dwie nospy i poczekaj.

mnie zaś tak boli, ale u mnie to co 2-3 dzień taki ból :/ wczoraj szalalam w szpitalu bo nie umiałam wysiedzieć w tym łóżku i ciągle gdzieś łaziłam, więc mam efekty ...

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski

Vil fajnie, że wychodzisz. A kiedy ostawiasz leki? Dziwne, że mówią, że jeszcze będą wstrzymywać akcję. Jak dziecko duże to po 36 tygodniu powinni pozwolić rodzić. Tak na marginesie ja urodziłąm 5 dni po odstawieniu leków Ale też mnie straszyli, że po tych lekach to pewnie przenoszę.
Cytat:
dobre pytanie moja gin powiedziała że mogę w 36, mogę w 37 tc. ustaliłyśmy przyszły pt, jak będzie skończony 36 tc. ale gadałam w szpitalu z położnymi, i mówiły że jak przyjadę w skończonym 36, czyli nawet w 36t+5d to mogą mnie wziąć na podtrzymanie, chyba że wody będą odchodzić i że nieoficjalnie mi radzą poczekać do skończonego 37 czyli dwa tyg jeszcze.
a z kolei dziewczyny mówiły żeby odstawiać już bo najgorsze jest przenoszenie ciąży i one już ledwie żyją

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:31   #1015
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MamaIzabela Pokaż wiadomość
Z tym falowaniem brzuszka nakręciłam już filmik . masz rację kopniaki czasem są nieprzyjemne w szczególności kopniak pod żebrem gdzieś (takie mam wrażenie) albo w pęcherz i nie wiadomo czy się zdąży do łazienki Gratuluję córci

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Wszystkim Mamusiom i ich brzuszkom życzę dobrej nocy
W żebra jeszcze nie dostałam, ale wszystko przede mna

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oo, już myślałam, że coś się wizaż popsuł, bo nikt nic nie pisał przez dobre parę minut

Ada, mój też się próbuje odbijać, jak leżę na boku się czasem martwię, że go coś ciśnie...
Moja panna też się odbija jak leżę na boku, jakby próbowała mi chodzić Też czasem myślę, że może jej niewygodnie ale cóż zrobić, lewy bok najbezpieczniejszy.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Witam Was po przespanej nocy !!!!

w prawdzie katar i bolące gardło mnie trochę męczyło, ale zgagi nie było

odpowiedzialnym za ten cud jest płyn: gelatum alumini

polecam

lecę nadrabiać
Oho, widzę, że jednak ten syropek i na Ciebie zadziałał. Bardzo się cieszę, że pomogłam

Cytat:
MELDUJE SIĘ ŻE Ż,YJĘ
Dawno mnie niebyło u Was, chyba z pół miesiąc a???
Ale widze że nietenskniłyście za mną wogóle
Tylko niekótre kobietki tenskniły i zauważyły moją nieobecność:
Marchewka, XxxJusstiii, Ashyshga i Happy blue - dziękuje za pamięć : cmok::c mok: Normalnie WAS KOCHAM

Opisze co u mnie się działo pokrótce:
Ogólnie miałam ciężkie 3 tyg teraz, bo ciągle coś mieliśmy do załatwienia, sprzedałam mieszkanie stare swoje, pełno załatwień, formalności, stania w urżedach np. po zmiane dowodu czy prawka, a to sprawy do załatwienia w gazownictwie, energetyce, spółdzielini mieszkaniowej, zusie, urzedzie skarbowym---normalnie codziennie gdzieś trzeba było jeździć i stać w kolejce!!!

Remont i urzadzanie nowego mieszkania ciąg dalszy trwa--> równanie podłóg pod panele i ścian pod malownie w pokoju małej, przez to dużo sprzatania w mieszkniu no i wszystko zaczete i nic nieskończone bo Tż ciagle w pracy i zaczyna coś i niekończy i zastanaiwm się czy do maja to zrobi ten pokój na gotowe, bo nawet z pomocą mojego taty coś to mozolnie idzie

Wyprawka już pomału kompletowana, zostało mi do kupienia m.in pościel do łóżeczka, kosmetyki dla małej, termotr, octanisept, cieplejszy kocyk, materac do łózeczka.....tak w sumie reszte można powiedzieć że mamy

Wózek zamówiony---->bebetto luca jednak a nie solaris jak myśleliśmy od samego poczatku, czekamy na telefon ze sklepu zeby przyjechcac po odbiór

Wizytowałam 12.03, wszystko niby ok...mała waży już ponad 1,5 kg, rusza się czasem bardzo intensywnie,że brzuch faluje ostro
Bardzo mi brzuch twardniał ostatnio i mam do końca ciaży już brać 3 razy dziennie nospe forte i magnez, a jak po tym nieprzejdzie to dostane inne leki, szyjka ok

Dwa dni przed wizytą miałam stracha, bo oboje z TŻ upadliśmy na chodniku, bo śnieg padał z deszczem, lodówka była niesamowita no i polecieliśmy na plecy, bolało niemiłosiernie, cały bok pleców, nerka, łokieć spuchniety , a co najgorsze ,że mała się przez 2 dni nieruszała prawie wogóle, dosłownie wieczorem minimalnie czułam że ruszyła się, ale na wizycie powiedziałam gince o upadku i mnie pocieszyła,że dobrze ze upadłam na plecy i że niemiałam bóli brzucha i krwawień, bo wtedy trzeba było by się martwić

mam pytanko:
Teraz od jakiś 2- 3 dni mam bóle w lewej pachwinie jak chodze, normalnie chodze jak połamana, musze ciągnąc lewą noge za sobą i zaczynam sie martwić czy aby wszystko jest ok, ale brzuch mnie nieboli, jak siede lub leże to wogóle mnie nic nieboli- co to może być??? czytałam na forach że wiele z dziewczyn tak miało pod koniec ciązy, ale doczytałam coś o spojeniu łonowym że może być z nim zwiażane??dziś leże w łóżku i jak wstaje to tylko do toalety czy kuchni to w sumie nieboli,wiec narazie niedzownie do ginki

Co do samopoczucia, to : coraz gorzej sypiam, chodze i czyje sie już jak wieloryb (10 kg na plusie już mam) , rozstępów narazie niemam i oby tak było dalej a zgaga męczy mnie w sumie codziennie wieczorem, i w sumie nic niepomaga (czasem jak mniej piecze to mineralka lub jabłko troche pomaga)

Chyba to tyle było by w skrócie z ostatnich 3 tyg
Może któraś dotrwa i przeczyta do końca moje "wypociny" bo mi by się niechciało
Co do zgagi spróbuj tego syropku, o którym pisze Mysia.

A ja witam się w skończonym 26 i rozpoczętym 27 TC
Stary 2013-03-21, 12:31   #1016
Elusiek
BAN stały

fajny ten z kaczorem donaldem też taki chcemy
gdzie i za ile kupiłaś wózeczek?
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 12:32   #1017
becik_4
Zadomowienie

Atena564 powiem ci ze ten "obowiązek" uczestniczenia w szkole rodzenia zeby miec poród rodzinny to jakiś nonsens jest bo szoła rodzenia a poród rodzinny do dwie rózne sprawy moim zdaniem to naciąganie zeby zapłacić za szkołę i jeszcze dodatkowo za poród rodzinny

U mnie na zajęciach moze pare razy bylo wspomniane jak mąż może pomóc żonie podczas porodu i tyle a reszta to są zupelnie inne informacje malo przydatne dla faceta podczas porodu żony. Na prostej szkoła rodzenia jest za darmo jaks ie rodzi w tym spzitalu chociaz nie wiem jak oni to weryfikują a za poród rodzinny płaci sie 123 zł
Stary 2013-03-21, 12:34   #1018
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w domku, wykąpana, wypachniona, z kawusią ja nie wiem jak to jest, w szpitalu prysznice itp, można w każdej chwili się wykąpać, przebrać w czyste ciuchy s i tak zawsze jak wracam do domu czuje się taka "fuj" i pierwsze kroki kieruje do wanny ...

ojjj... leż grzecznie, mleczko z miodkiem i czosnkiem pij ;> mam nadzieję, że się poprawi szybko !

IP. często oddziały ginekologiczne mają swoje IP. ale tak jak dziewczyny pisały, weź z dwie nospy i poczekaj.

mnie zaś tak boli, ale u mnie to co 2-3 dzień taki ból :/ wczoraj szalalam w szpitalu bo nie umiałam wysiedzieć w tym łóżku i ciągle gdzieś łaziłam, więc mam efekty ...

dobre pytanie moja gin powiedziała że mogę w 36, mogę w 37 tc. ustaliłyśmy przyszły pt, jak będzie skończony 36 tc. ale gadałam w szpitalu z położnymi, i mówiły że jak przyjadę w skończonym 36, czyli nawet w 36t+5d to mogą mnie wziąć na podtrzymanie, chyba że wody będą odchodzić i że nieoficjalnie mi radzą poczekać do skończonego 37 czyli dwa tyg jeszcze.
a z kolei dziewczyny mówiły żeby odstawiać już bo najgorsze jest przenoszenie ciąży i one już ledwie żyją
Witaj z powrotem
Stary 2013-03-21, 12:34   #1019
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Oho, widzę, że jednak ten syropek i na Ciebie zadziałał. Bardzo się cieszę, że pomogłam
cudo to jest, dzieki Ci dobra kobieto ! a mówiły coś więcej położne o nim? bo oczywiście napisane na opakowaniu, że w ciąży się nie zaleca i żeby nie stosować długotrwale (ale to można do 6 dawek dziennie) więc zastanawiam się czy jak co noc czy co drugą noc wypije odrobinkę na noc to zaszkodzi małemu?
Stary 2013-03-21, 12:36   #1020
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
fajny ten z kaczorem donaldem też taki chcemy
gdzie i za ile kupiłaś wózeczek?
wózek kupiliśmy w kielcach w sklepie spacerówka z gondolą 1660

vil84 dobrze ze już jesteś u siebie ja to mam takie dziwne uczucie jeśli chodzi o szpitale po prostu sie brzydze ale to wszystkiego począwszy od lózka skończywszy na jedzeniu leżałam tylko raz trzy dni i teraz też sie nastawiam ze idę, rodze i wychodzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości