![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. V
Lou, czytałam, i mam wrażenie że powinnam ją mieć na półce, a jakoś mi nie wpadła ostatnio w oko... co ja z nią zrobiłam
![]() No i zgadzam się, dobra książka. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ale ja głupia jestem - książka to Dotknięcie pustki, a film Czekając na Joe, stąd jej nie widziałam ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Mówisz o 127. Film bardzo ciekawy.
Natchnęłyście mnie, jako że mój tata ma dziś imieniny i była okazja porozmawiać o górach, poruszyłam temat czekając na Joe i jakoś zeszło na naszych alpinistów i wcześniejszejszą wyprawę pana B., ponoc już wówczas cudem uszedł z życiem i był święcie przekonany, ze był na szczycie, zabrakło kilkudziesięciu metrów, tylko przez przypadek okazało się, że to nie był szczyt, tylko masyw pod samym szczytem, bo wziął ze sobą kamienie, które na szczycie być nie mogły, w sumie przez zwykły przypadek to wyszło... Gdyby nie te kamienie, nikt by się nie zorientował. A warunki były ponoć przefatalne, widoczność koszmarna, już wówczas gość niemalże oszukał przeznaczenie, bo tylko dzięki wielkiemu szczęściu natknął się na obóz. No ale takie to już są losy alpinistów... Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2013-03-20 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
bry
![]() ![]() Widze, ze ksiazkowo- filmowo jestem 100 lat za Murzynami, znaczy za Wami ![]() ![]() Filmy sobie posciagam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A tak, Alek to dobry kumpel mojego ojca, to on usłyszał schodzącego B. i go najprawdopodobniej wtedy uratował, bo pogoda była koszmarna i widoczność niemal zerowa. Ponoć domyślili się jak im pokazał te kamienie, ale był w takim stanie, że nie chcieli nic mówić. Nie wiedziałam, że z tego powodu się poróżnili.
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2013-03-20 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
A pierwsze nieudane zdobywanie BP było równiutko 25 lat przed obecnym - tak dodając szczyptę greckiej tragedii...
Lou, wielkie dzięki za książkę - małżonek (korzystamy z jednego maila - mam tez jeden zapasowy do ukrywanych zakupów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
A moje, moje. Pies to Gizmo, a kot to Baśka.
Właśnie kończę piec ciastka. Kto jest chętny?
![]() ![]() Edytowane przez marlienkaa2 Czas edycji: 2013-03-20 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||
Matka buldoga
|
Bry
![]() Brid, super! Udanego wypoczynku ![]() Cytat:
![]() A poza tym, to gdzie zdjecie torby! ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak zyja twoje zwierzaki? Zgodnie? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Podobno i podobno tez nigdy wiecej ze soba nie jezdzili na wyprawy. Wiem wszystko jedynie z tego co udalo mi sie wyczytac, ale ponoc troche oszukali Berbeke, ten jeszcze pozniej dostal odznaczenia za swoj wyczyn, po czym Lwow w przyplywie szczerosci wyskrobal artykul opisujacy prawde, no i sie narobilo. Berbeka sie na nich wypial.
Ale pewnie jak to w takich okolicznosciach bywa, z racja jest jak z doopa - kazdy ma swoja ![]() Szkoda chlopa, tym bardziej ze mam wrazenie, ze jako wieloletni ratownik po prostu z Kowalskim zostal do konca i na dobre zejscie juz sil nie starczylo :/ Cytat:
![]() ![]() A wracajac jeszcze do ksiazek o podobnej tematyce, to poluje na "Wszystko za Everest" i "Ucieczke na szczyt", jesli macie, to chetnie wezme ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Carpe Diem!
|
Cytat:
![]() Zostało jeszcze trochę tych ciastek? ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Jasne że zostało. Mam jeszcze 3miski.
Zwierzęta żyją zgodnie, a pies jest ukochanym wujkiem wszystkich kociąt oraz obrońcą cnoty Baśki. Skutecznie przegania potencjalnych operatorów. Dziś wreszcie dostałam wypłatę i jutro idę na małe zakupy. Muszę kupić torebkę i buty.
![]() |
#134 | |
Carpe Diem!
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wybieram się na zakupy jutro i w piątek. Nie wiem czy kupię coś dla siebie, bo planuję rozejrzeć się za prezentami dla siostrzenicy i siostrzeńca na Wielkanoc.
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Jestem z grubsza spakowana, jutro po pracy dokończę i śmigam do rodziców, w pt wyruszam!
Nie obyło się bez małych stresów, wczoraj wyjazd stanął pod znakiem zapytania z powodu nieoczekiwanych złośliwości losu, ale mam nadzieję, że teraz pójdzie już z górki. Jeszcze się pochwalę - filmik z poprzedniego wyjazdu z tego biura ![]() http://www.youtube.com/watch?v=UsNVBP73SsA (moja sis była 2 razy - twierdzi, że jest dokładnie tak!) Zatem ahoj przygodo! ![]()
![]() |
![]() |
#137 | ||||||||
Zadomowienie
|
Ahoj
![]() Wszystkiego dobrego na pierwszy dzień wiosny ![]() No dobra, trochę inaczej ta wiosna miała w założeniu wyglądać... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza to o przykładaniu. Się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne zwierzaki ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2013-03-21 o 00:13 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zielone ![]() u mnie masakra hormonalna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |||||
Matka buldoga
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baw sie wysmienicie! ![]() Cytat:
Mnie dzis pogoda troche zaskoczyla. Myslalam, ze bedzie zimniej. A tu jednak czuje powiew wiosny, jest cieplo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idziesz do fryzjera? ![]() ![]() Siedze w pracy i owy czas umila mi grajek uliczny. Siakis chlopak gra na gitarze i spiewa. Spiewa, a nie wyje. Swietnie mu to wychodzi. Podlaczone ma jeszcze glosniki, wiec efekt, ze tak powiem przestrzenny, nie stlumiony. Zaspiewal juz m.in. The Police "I'll be watching you", The Animals "House of the rising sun", Dzem "Wehikul czasu", Guns N' Roses "Don't cry". Milo sie slucha ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Popieram
![]() Pinki, kiedy idziesz i do kogo w końcu? A hormony... jak to hormony, potrafią dać w kość, trzeba zagryźć zęby i przeczekać, po tylu latach tabsów to normal. Życzę szybkiego powrotu do równowagi. ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() (nie bój nic, dojdzie i do Was :P) Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2013-03-21 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
Zadomowienie
|
![]() Wygooglowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Okropna sprawa, niech przechodzi jak najszybciej. Cytat:
![]() Ale dałaś mi trochę nadziei; skoro w Kielcach czuć już powiewy wiosny, to może i na Mazowsze w końcu dotrze ![]() Cytat:
![]() A ja głosuję za blondem ![]() ![]() Też postanowiłam się wylaszczyć na tą wiosnę (której na razie nie widać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, czym jest Legia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Niee!
Ewentualnie blond końcówki ![]() Śnieg pięknie dziś padał ![]() Poza tym tak mnie kark boli, że chyba się szarpnę na jakiś masaż ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A props Pinki, wydaje mi się, ze to podobny "typ" jak Kirsten Dunst - dobrze jej w blondzie, ale dopiero w rudym (może być delikatny) twarz nabiera wyrazu i charakteru. http://ucesy-sk.happyhair.sk/celebri...t2sepb2208.jpg http://obrazkizkirstendunst.bloog.pl/?ticaid=610456 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Rilla, jak dla mnie Kirsten wygląda ok w blondzie, może nawet w rudo-złocistym blondzie ale jak ma całkiem rude to widać tylko włosy i cera robi się niezdrowo różowa.
Z rudych to w sumie przemawia do mnie Shirley Manson jako jedna z niewielu. Co do wódeczki to nie wiem. Dużo kalorii ma ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że w takim blondo-rudym jej najfajniej, jakoś tak najciekawiej, choć blond też oczywiście ok. Sama Pinki wyszperała coś takiego:
http://zszywka.pl/p/lekko-wpadajacy-w-rudy-782289.html Fajnie podkreśla dziewczynie kolor oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
gdyby rudy się tak cholernie szybko nie wymywał to podejrzewam, że już od dawna bym się lekko podrudziła
![]() Chociaż fryzjer u którego byłam odradzał mi wszelkie rudości a sugerował zimny, szary blond o dwa tony jaśniejszy od naturalnego. Jakby, jakimś cudem, wyszedł faktycznie szarawy to mogłoby nawet nieźle wyglądać ![]() u mnie w pracy, w czasie największej zawiei śnieżnej, nawet najbardziej zapracowani prawnicy stanęli przy oknie i z wyrazem olbrzymiego niepokoju w oczach, co wrażliwsi z iskrzącymi łzami, zaczęli domniemywać, że zmiana opon na letnie nastąpiła stanowczo za szybko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
czekaj chwile juz biegne
![]() Cytat:
![]() normalnie biale kruki... Cytat:
![]() latanie pazurow, znaczy ze tipsy robisz? ![]() pink, zaden ryzy, zrob sie na blond ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale ja się nie znam, od zawsze jestem blondynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.