Żonki 2009 cz. XXXV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 15:43   #2581
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV

bylo super mlody ryczał - bo nie chcial isc do domu w ogole sie nim nie zajmowalam tylko dzieciakami a on sie bawil jakby nigdy nic.. owszem zajecia mi olal i po 20 minutach poszedl sie bawic no ale.. nie wymagajmy godzinnego siedzenia za to pokleił pawie oczka mogłam normalnie wyjść skserowac, czy do lasek na chwile sprawdzic jak reaguje i bylo git laski sa zachwycone ze on taki dzielny - ale prawdziwy sprawdzian jutro bo bezemnie bedzie wiedzial ze jestem za sciana no ale jestem z niego dumna!! aha sniadanie tylko dziubnął - chyba emocje, za to obiadl zjadl caly!! sam nawet w domu tyle nie je tak samo podwieczorek dzieci ok na poczatku traktowaly go jak zjawisko - wszystko mu pokazywaly gadaly na raz Pat nie mógl sie ogarnąć a potem juz zostawily samemu sobie to nawet 2 razy dolaczyl do zabawy a tak to gdzies tam obok no i poczestowal dzieci cukierkiem wszystkie panie tez - wiec wycieczka zaliczona zobaczymy jak jutro

ide was nadrobic

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Marta ja walki z sąsiadem nie podejmuje, niestety zwykłe rozmowy nie odniosły skutku (to te sprawy porządkowe, pamiętacie zdjęcia?), bo to na nic się zda. Oprócz zszarganych nerwów i być może wizyt w sądzie nic nie wywalcze. to jest człowiek starej daty i zbieractwo rupieci mu się nasila. Mnie jedynie pozostaje zrobić gigantyczne nowe ogrodzenie by na to nie patrzec na to wysypisko śmieci, ale na razie mamy inne wydatki. Cieszę się, że przynajmniej wygrałam z jego podwórkowa lakiernią samochodów.
my rozmawialismy z przyjacielem pracownikiem socjalnym i doradzil to po prostu olac... po co zatruwac sobie zycie.. olewamy ich zachowujemy sie tak jak zawsze i tyle

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
poczta polska rządzi!

I takie podejście mi się podoba! I ja też takie będę miała! Tylko na razie muszę tę 27 przetrawić, później już będzie mi wszystko jedno

Martucha powodzenia dzisiaj! Ty się trzymaj dzielnie! No i ucałuj od ciotki przedszkolaka! Trzymam kciuki dzisiaj za Was!!

Witajcie,

u nas słońce od rana się przebija! Ale chyba jestem już przemęczona, bo do teraz się nie mogę obudzić. Myślę o wolnym piątku żeby troszkę naładować akumulatory, ale nie wiem czy dostanę urlop. A w piątek jeszcze teściowa do nas przyjeżdża, więc chciałam coś dobrego ugotować i jeśli nie dostanę piątku wolnego to muszę to zrobić w czwartek. Co gorsza weny brak, ale chyba znowu zrobię muszle makaronowe, ale coś jeszcze do tego muszę wymyślić.
Dzisiaj muszę posprzątać i takie tam bajery. Żeby tylko chciało mi się tego wszystkiego jak mi się nie chce!

a teraz do pracy!
ucalowalam!!
podejscie super na prawde polecam:
u nas piekne slonce mam nadzieje ze i u was bedzie
no i trzymam kciuki za wolny piatek

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
a mnie coś wizaż wariuje, dostaję co chwilę powiadomienie o wirusach i zagrożeniu :/
u mnie wczoraj dzis juz nie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zgadzam sie - mieszkalam z rodzicami z jednej strony zarabialam az drughiej bylam od nich uzalezniona troche.. ja wole moj wiek teraz niz tamten

piekna pogoda snieg prawie stopnial cieplutko!!! oby tak dalej!!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

dostalam sie do kampanii gaga - czasopismo nowoczesnych rodzicow, i do somersby piwnej
Stary 2013-03-20, 16:04   #2582
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

Marta- fajnie, że Patowi dobrze poszło
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:16   #2583
myszka_maj
Zakorzenienie

super ze Pat taki dzielny.

dziewczynykliknelam przez pomylke dwa razy kup teraz i kupilam dwie sztuki zamiast jednej na allegro. jak to odkrecic?

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 17:26   #2584
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
super ze Pat taki dzielny.

dziewczynykliknelam przez pomylke dwa razy kup teraz i kupilam dwie sztuki zamiast jednej na allegro. jak to odkrecic?
tylko pisac do sprzedajacego zglosic pomylke
Stary 2013-03-20, 18:54   #2585
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tylko pisac do sprzedajacego zglosic pomylke
no innej opcji chyba nie ma..
tylko kwestia czy sprzedający się zgodzi na wycofanie jednego zakupu....bo chyba wcale nie musi a to jego dobra wola
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:23   #2586
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gold spokojnie. Ja miałam dość spory brzuszek a Maja wcale jakimś wielkoludem nie była, raczej standardowa.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
wczoraj były myślałam, że któraś się kapnie a jak nie to co, sama postanowiłam o sobie przypomnieć
Małolata? ja poczułam się pierwszy raz jakoś staro z tą 2 i 4 na karku
wszystkiego co najlepsze, spełnienia planów i marzeń! dzieciaku

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Gold jeśli nie masz zbyt dobrych wrażeń ze szpitala, to pomyśl o porodzie w tym drugim. To ważne, żeby szpital dawał choć względne poczucie bezpieczeństwa.
mam kanałówkę do dokończenia i 3 ósemki do wyrwania .
OMG! a moze skonsultuj to z innym dentystą
masz rację, grunt to czuć się bezpiecznie a może mam wygórowane wymagania, w końcu to szpital, będę jedną z wielu... próbuję sobie wytłumaczyć że to dla położnej nie będzie wspólny podwieczorek przy kawce tylko praca, więc nie musi być miła tylko dobrze wykonywać swoje obowiazki. A teraz i tak są świetne warunki w porównaniu do tego co było parę lat temu

Cytat:
bylo super mlody ryczał - bo nie chcial isc do domu zobaczymy jak jutro
no i super jak to czytam to aż się dziwię ze on już taki duży chłopak a pamiętam jak byłaś ciężarówką

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 19:36   #2587
myszka_maj
Zakorzenienie

Marta, Neska - Dzięki na szczescie sprzedający bezproblemowy i nie było problemu dla niego ...uf

Nasz Skarb

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 19:53   #2588
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
o matko! Ktosik trzymam kciuki za Twoje ząbki, ale z tego co piszesz to jestem przerażona. Nie znoszę dentystów a wygląda na to, że będziesz musiała troszkę do nich pochodzić żeby nie bolało i żebyś szybko się z tym wszystkim uporała!

(...)

Witajcie,

u nas słońce od rana się przebija! Ale chyba jestem już przemęczona, bo do teraz się nie mogę obudzić. Myślę o wolnym piątku żeby troszkę naładować akumulatory, ale nie wiem czy dostanę urlop. A w piątek jeszcze teściowa do nas przyjeżdża, więc chciałam coś dobrego ugotować i jeśli nie dostanę piątku wolnego to muszę to zrobić w czwartek. Co gorsza weny brak, ale chyba znowu zrobię muszle makaronowe, ale coś jeszcze do tego muszę wymyślić.
Dzisiaj muszę posprzątać i takie tam bajery. Żeby tylko chciało mi się tego wszystkiego jak mi się nie chce!

a teraz do pracy!
Dużo pracy mnie czeka z zębami niestety. Najgorsze jest to, że nie mam "nowych" ubytków, tzn ubytków na zdrowych dotąd zębach. Wszystkie z którymi teraz mam problem mam zaplombowane, kilkanaście lat temu przez dentystkę partaczkę Leczenia ubytków się nie boję, teraz mam dobrą dentystkę, fantastycznie znieczula. Boję się wyrywania tych ósemek, bo muszę iść do chirurga, którego nie znam

Udało się z piątkiem? Mam nadzieję, że zgodzili się na urlop.

Cytat:
dziekuje ktosiu za przepis. czyta i mysle ze apetycznie wyglada i potem sie zorientowala ze to ciasto znane jest mi pod nazwa skubaniec. a skubanca uwielbiam. najlepiej z agresten. dzis stawiam na placek na maslance z jagodami.

niezle z tymu zebami. mi sie odzywa zle zrobiona plomba ciekawe ile jeszcze pociagnie. a co do 8.... ja ich wogole nie mam i mam nadzieje ze juz sie nie pojawia (to wogile mozliwe? normalne? zeby ih nie miec?) bo nie mam juz miejsca na osemkii.

zrobilam te nieszczesne flaki ale dosypalam tyle papryki i pieprzu ze nie wiem czy beda zjadliwe. ja nie mam smaku wogole przez katar. ale tz tez hory to moze nie poczuje tez
Tak, faktycznie, skubaniec i pleśniak to to samo ciasto
Do dentysty marsz! Bo skończysz jak ja, z kanałówką!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
a mnie coś wizaż wariuje, dostaję co chwilę powiadomienie o wirusach i zagrożeniu :/
Ja też

Cytat:
bylo super mlody ryczał - bo nie chcial isc do domu w ogole sie nim nie zajmowalam tylko dzieciakami a on sie bawil jakby nigdy nic.. owszem zajecia mi olal i po 20 minutach poszedl sie bawic no ale.. nie wymagajmy godzinnego siedzenia za to pokleił pawie oczka mogłam normalnie wyjść skserowac, czy do lasek na chwile sprawdzic jak reaguje i bylo git laski sa zachwycone ze on taki dzielny - ale prawdziwy sprawdzian jutro bo bezemnie bedzie wiedzial ze jestem za sciana no ale jestem z niego dumna!! aha sniadanie tylko dziubnął - chyba emocje, za to obiadl zjadl caly!! sam nawet w domu tyle nie je tak samo podwieczorek dzieci ok na poczatku traktowaly go jak zjawisko - wszystko mu pokazywaly gadaly na raz Pat nie mógl sie ogarnąć a potem juz zostawily samemu sobie to nawet 2 razy dolaczyl do zabawy a tak to gdzies tam obok no i poczestowal dzieci cukierkiem wszystkie panie tez - wiec wycieczka zaliczona zobaczymy jak jutro
(...)
Super! Mój zuch kochany!
I Mamusia też zuch

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
(...)
OMG! a moze skonsultuj to z innym dentystą
masz rację, grunt to czuć się bezpiecznie a może mam wygórowane wymagania, w końcu to szpital, będę jedną z wielu... próbuję sobie wytłumaczyć że to dla położnej nie będzie wspólny podwieczorek przy kawce tylko praca, więc nie musi być miła tylko dobrze wykonywać swoje obowiazki. A teraz i tak są świetne warunki w porównaniu do tego co było parę lat temu

(...)
Nie ma potrzeby konsultowania tego z innym dentystą, to tylko ósemki, gdyby to były jedynki to bym się martwiła Ufam swojej dentystce, jest naprawdę profesjonalistką w każdym calu, zresztą zanim wczoraj wydała taką opinię, gruntownie mi te zęby sprawdziła, łącznie ze ściąganiem kamienia, żeby sprawdzić, czy to nie czasem przebarwienie. Zresztą nie dziwię się, że tak się porobiło, skoro zęby są częściowo pokryte dziąsłem, to żadna szczoteczka, nić czy płyn nie usuną resztek jedzenia stamtąd, a to niestety próchnicy sprzyja. Już raz miałam dziąsła rozcinane, ale narosły z powrotem. Nie ma co płakać

Jeśli chodzi o szpital, to fakt, położna przede wszystkim ma byc kompetentna, ale bycie miłym w tym przypadku jest ogromnie ważne. Rodząca potrzebuje wsparcia, także (a może przede wszystkim) duchowego, a uśmiechnięty personel naprawdę pomaga. Skończyły się na szczęscie czasy, gdzie rodzące były traktowane gorzej niż pies i nie miały prawa się odezwać, uważam, ze każda kobieta ma prawo rodzić godnie i wspominać swój poród dobrze. Ja swój wspominam bardzo dobrze, pomimo bólu, ale to właśnie dzięki obecności męża, a zaraz po nim dzięki fantastycznym położnym, lekarzowi.
Stary 2013-03-20, 20:29   #2589
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Marta super, wiedziałam że Pat sobie świetnie da radę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:04   #2590
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o szpital, to fakt, położna przede wszystkim ma byc kompetentna, ale bycie miłym w tym przypadku jest ogromnie ważne. Rodząca potrzebuje wsparcia, także (a może przede wszystkim) duchowego, a uśmiechnięty personel naprawdę pomaga. Skończyły się na szczęscie czasy, gdzie rodzące były traktowane gorzej niż pies i nie miały prawa się odezwać, uważam, ze każda kobieta ma prawo rodzić godnie i wspominać swój poród dobrze. Ja swój wspominam bardzo dobrze, pomimo bólu, ale to właśnie dzięki obecności męża, a zaraz po nim dzięki fantastycznym położnym, lekarzowi.
też tak myślę, ale wolę nastawić się na to że mogę trafić na drętwą położną i najwyzej miło mnie zaskoczy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 21:42   #2591
bzyczka1
Zakorzenienie

Gold ja ci powiem że moja położna wydawała się być zimną suką przy rejestracji za to na salo porodowej dziękowałam bogu że to ona ze mną jest okazała się być bardzo dobrą położną, pomagała mi, tłumaczyła spokojnie co robić, opierniczyła Tż kiedy było trzeba

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 07:51   #2592
Gucia0987
Zakorzenienie

marta, super, że Patryk ma tak dobry dzień za sobą w przedszkolu! I obiad zjedzony - rewelacja!

Trzymam kciuki za dzisiaj!

Marta, Ktosia z urlopu chyba nici... zobaczę ile zdążę dzisiaj zrobić, ale coś czuję, że nie wyrobię się ze wszystkim

Dzień dobry

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 08:10   #2593
bzyczka1
Zakorzenienie

Witam wiosnę!! normalnie dobrze że od razu lata nie mamy śnieg u mnie sypie!!!! ileż można

Nasz skarb
Stary 2013-03-21, 08:12   #2594
Gucia0987
Zakorzenienie

Bzyczko piękną zimę mamy tej wiosny!

U mnie dzisiaj jesiennie, szaro. A wczoraj takie piękne słonko było!

Stary 2013-03-21, 09:14   #2595
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 09:22   #2596
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja mam pytanie...czy gdzieś przyszła wiosna już???
Znowu chora jestem, zatoki zawalone i czołowe i szczękowe a nawet nie mam jak do lekarza pójść w tym tygodniu :/ a to już 3 raz od stycznia :/ ledwo się podkuruję, 2 tygodnie spokoju i znowu chora :/

Nasz skarb
Stary 2013-03-21, 09:58   #2597
myszka_maj
Zakorzenienie

bzyczka u mnie wiosny napewno nie ma. sypie snieg. lacze sie z toba w bolu bo ja tez chora. zdrowka

ktosiu wiem ze przydaloby sie to piprawic ale niestety nie mam dobrego dentysty. jak juz jest jakis wzgledny to prywatnue i drogo...no ale trzeba bedzie kogos znalezc...

Nasz Skarb
Stary 2013-03-21, 10:26   #2598
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
marta, super, że Patryk ma tak dobry dzień za sobą w przedszkolu! I obiad zjedzony - rewelacja!

Trzymam kciuki za dzisiaj!

Marta, Ktosia z urlopu chyba nici... zobaczę ile zdążę dzisiaj zrobić, ale coś czuję, że nie wyrobię się ze wszystkim

Dzień dobry
Szkoda!

Cytat:
bzyczka u mnie wiosny napewno nie ma. sypie snieg. lacze sie z toba w bolu bo ja tez chora. zdrowka

ktosiu wiem ze przydaloby sie to piprawic ale niestety nie mam dobrego dentysty. jak juz jest jakis wzgledny to prywatnue i drogo...no ale trzeba bedzie kogos znalezc...
Niestety z dentystami tak jest, że jak jest dobry to drogi

Dzień dobry!
Mam ochotę pójść spać i obudzić się wiosną Prawdziwą wiosną! Śnieg sypie!
Stary 2013-03-21, 11:11   #2599
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-03-21, 11:12   #2600
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Dzięki

Wiesz co, ale coś w tym jest co piszesz.... - myślę, że część ludzi to sobie tak żartuje z tym wiekiem szczególnie póki jeszcze jesteśmy młode i piękne - nie wiem co będzie gdy na kark wejdzie 50-tka wtedy może rzeczywiście chce by się młodszym

Cytat:
no i jak pięknie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

wszystkiego co najlepsze, spełnienia planów i marzeń! dzieciaku
ja C tam dzieciaka

hej!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 11:20   #2601
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-03-21, 11:36   #2602
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Pomimo młodszego wieku też wcale młodsza bym być nie chciała - nie chciałabym się cofnąć do czasu liceum ani na początki studiów
Moi rodzice zaś znajdując się w wieku po 40 a przed 50 a chcieliby mieć po 30 mówią, że teraz to już nie to samo, człowiek już wolniejszy, słabsza pamięć, zaczynają doskwierać jakieś przypadłości zdrowotne...
Stary 2013-03-21, 11:44   #2603
śliweńka
Zakorzenienie

u mnie dziś śniegu brak ale zimno

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-21, 11:49   #2604
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-03-21, 12:08   #2605
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

śliweńko u mnie śnieg i pada śnieg widziałam pogodę długoterminową to fajnie się zrobi od ok. 1.04, a bez przymrozków w nocy od 3.04
Stary 2013-03-21, 12:36   #2606
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
a to ja też bym się nie cofnęła, nie chciałabym mieć znowu 20lat

No to z urlopu na pewno du.pa! Może uda mi się zwolnić jutro wcześniej, ale wszystko zależy od tego o której pojadę na spotkanie z prezesami i o której wrócimy. Kurcze! A tak mi zależało... no nic! Jakoś to muszę ogarnąć. ale przykro mi, miał być jutro fajny dzień, ehs!

Stary 2013-03-21, 12:52   #2607
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-03-21, 12:54   #2608
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
kocham CIę!!!

Stary 2013-03-21, 12:57   #2609
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2013-03-21, 16:07   #2610
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U mnie też wiosny brak a czekam na nią jak nie wiem co.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości