Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-21, 13:32   #1051
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Ja się obawiam słodkiego smaku glukozy i, że mnie zmuli- bez jedzenia mogę funkcjonować do wczesnych godzin południowych

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:33   #1052
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Super wieści!!! Ja niestety do końca na luteinie chyba - nie wiem czemu A szyjka ma 35mm
może zapytaj lekarza, bo mógł zapomnieć czy coś. Byłam tez na ktg na IP ostatnio i tam lekarz też mi powiedział, że się odstawia w 32 tc. A Ty nie masz fenoterolu? Tylko magnez i luteinę? To może dlatego masz braćja się cieszę, że już tego nie muszę brac, bo nie cierpiałam tego a do tego zwalałam na to zaparcia, bo progesteron tak działa

No to szyjki mamy odpowiednie jak na powolne finiszowanieu mnie jeszcze z nowości pojawiły się pobolewania jak na okres, ale lekkie bardzo, max. raz dziennie mam takie pobolewania połączone z twardnieniem, to chyba te przepowiadaczew każdym razie mówiłam gince i kazała się nie martwić, mówiła, że teraz te skurcze Braxtona-Hicksa będą intensywniejsze. Aha i obniżenie dziecka tez może powodować takie pobolewania w dole brzucha a moje dziecię jest dość nisko.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:38   #1053
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny mowicie o odstawianiu leków ale witaminy takie jak ja biorę Femibion 2 to chyba bierze sie do końca prawda?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:39   #1054
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a nie możecie wybrać innej SR, żeby chodzić razem? czy szpital uznaje tylko swoją własną SR?
niemoge właśnie chcesz mieć poród rodzinny musisz zapłacić u nich za szkołe i do nich chodzić no i wydatek prawie 400 zł to mnie na samą myśl powala
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:40   #1055
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Lonely nie daj się chorobie!

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Cześć

Co do odstawiania leków, ja luteinę odstawiłam w 32+0 a Fenoterol i magnez odstawiam w 36+0, czyli za 3 tygodnie Poza tym wszystko u nas ok, szyjka 36mm, więc nic a nic nie skrócona, mała w 32+0 ważyła 1780g a w weekend zaczynamy już 34tc
to taki średniaczek Ci się szykuje
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witamy w 30 tc !!!

U nas ogólnie wszystko w porządku, tylko od 2 dni męczy mnie wieczorami zgaga Wczoraj byliśmy na SR - było o karmieniu piersią, szczepieniach i przyszła babka z banku komórek macierzystych, za tydzień ostatnie spotkanie i nie wiadomo kiedy zleciało 6 tyg ...

Witaj witaj w 30 tc

Jakiś gorszy dzień dzis mam.
Non stop brzuch mi dokucza.
Ciągnie mnie cała lewa strona
I chcę wiosnę!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:40   #1056
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
może zapytaj lekarza, bo mógł zapomnieć czy coś. Byłam tez na ktg na IP ostatnio i tam lekarz też mi powiedział, że się odstawia w 32 tc. A Ty nie masz fenoterolu? Tylko magnez i luteinę? To może dlatego masz braćja się cieszę, że już tego nie muszę brac, bo nie cierpiałam tego a do tego zwalałam na to zaparcia, bo progesteron tak działa

No to szyjki mamy odpowiednie jak na powolne finiszowanieu mnie jeszcze z nowości pojawiły się pobolewania jak na okres, ale lekkie bardzo, max. raz dziennie mam takie pobolewania połączone z twardnieniem, to chyba te przepowiadaczew każdym razie mówiłam gince i kazała się nie martwić, mówiła, że teraz te skurcze Braxtona-Hicksa będą intensywniejsze. Aha i obniżenie dziecka tez może powodować takie pobolewania w dole brzucha a moje dziecię jest dość nisko.
Nie, ja nie miałam fenoterolu... Mam luteinę 2x1 tabl., Asmag Forte i Nospe Forte 2x1 tabl, ale biorę raz dziennie, bo już nie mam takich twardnień. W sumie szyjkę to miałam od początku ciąży ok 35mm, bo jak miałam połówkowe to też tyle wyszła, więc się nic z nią dzieje - tyle dobrego. Właśnie i ja się męczę z zaparciami przez to, ale już i tak lepiej dzięki tym śliwkom, no i nie jadam obfitych kolacji tylko raczej jogurt naturalny z garścią śliwek i rodzynek - pomaga bardzo. No i moja jest nisko też Normalnie zgadały się te nasze dzieci czy co

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:42   #1057
humpback
Zakorzenienie

angie za 33t

Cytat:
Napisane przez antoinettee
No właśnie tego bycia na czczo najbardziej się boję. Chyba skonam z głodu. W nocy podjadam zawsze jakiegoś banana, albo płatki a teraz nic. Muszę zjeść porządną kolację a rano najem się glukozą
też tak myślałam. ważne żeby mieć coś do jedzenia przy sobie, bo bez tego to bym pewnie gdzieś padła z głodu po tych 2h.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Ja się obawiam słodkiego smaku glukozy i, że mnie zmuli- bez jedzenia mogę funkcjonować do wczesnych godzin południowych
w Anglii też się to robi? 50 czy 75g? i może będziesz mieć jak cloche kompocik wiśniowy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:43   #1058
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Atena564 powiem ci ze ten "obowiązek" uczestniczenia w szkole rodzenia zeby miec poród rodzinny to jakiś nonsens jest bo szoła rodzenia a poród rodzinny do dwie rózne sprawy moim zdaniem to naciąganie zeby zapłacić za szkołę i jeszcze dodatkowo za poród rodzinny

U mnie na zajęciach moze pare razy bylo wspomniane jak mąż może pomóc żonie podczas porodu i tyle a reszta to są zupelnie inne informacje malo przydatne dla faceta podczas porodu żony. Na prostej szkoła rodzenia jest za darmo jaks ie rodzi w tym spzitalu chociaz nie wiem jak oni to weryfikują a za poród rodzinny płaci sie 123 zł
acha no to widać na kościuszki jest inaczej, bo papierek zapłaty i uczestnictwa w szkole rodzeniu u nich daje możliwość porodu rodzinnego, ale z ciekawości jak bede na odziale by zapisać sie na szkołe to zapytam czy wogole jest cos takeigo jak zapłata za rodzinny poród, to bym zapłacicła a na szkołe by wtedy niechodzić
Stary 2013-03-21, 13:43   #1059
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

ponoć po 32 tc ona już nie działa przeciwskurczowo, więc bez sensu braca smaku nie znam, bo ja miałam dopochwowo.
to muszę pamietać żeby w środę zapytać
ja mam doustną bo zapytałam czy jest jakas różnica między dowcipną, którą najpierw miałam zpaisaną ale źle mi z nia było
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:44   #1060
antoinettee
Zadomowienie

Ojejuuuu ale mi noga zdrętwiała
Stary 2013-03-21, 13:45   #1061
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale skończony 36tc to właśnie 36+0
NO widzisz ja nigdy tych tygodni nie pojmę może i tak.
Generalnie chodziło mi, że po skończonym 36tc
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:45   #1062
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mowicie o odstawianiu leków ale witaminy takie jak ja biorę Femibion 2 to chyba bierze sie do końca prawda?
tak, nawet podczas karmienia możesz brać

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
niemoge właśnie chcesz mieć poród rodzinny musisz zapłacić u nich za szkołe i do nich chodzić no i wydatek prawie 400 zł to mnie na samą myśl powala
zdzierstwo

Cytat:
acha no to widać na kościuszki jest inaczej, bo papierek zapłaty i uczestnictwa w szkole rodzeniu u nich daje możliwość porodu rodzinnego, ale z ciekawości jak bede na odziale by zapisać sie na szkołe to zapytam czy wogole jest cos takeigo jak zapłata za rodzinny poród, to bym zapłacicła a na szkołe by wtedy niechodzić
nie ma czegoś takiego jak płacenie za poród rodzinny!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:45   #1063
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy w 30 tc !!!

U nas ogólnie wszystko w porządku, tylko od 2 dni męczy mnie wieczorami zgaga Wczoraj byliśmy na SR - było o karmieniu piersią, szczepieniach i przyszła babka z banku komórek macierzystych, za tydzień ostatnie spotkanie i nie wiadomo kiedy zleciało 6 tyg ...
gratki
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Witam się z wami w 33 tygodniu!

Ostatnio tylko podczytuję, bo Bartula tak się rozpycha, że ani usiąść ani się położyć. A teraz właśnie ma czkawkę. Dzisiaj z kolei kłuje mnie koło pępka, ale to pewnie macica rośnie, albo skóra się naciąga. Ogólnie spoko, pranie w pralce, wyprawka już w 90% skompletowana. Jeszcze tylko zostało:
-pościel
-wanienka (znalazłam na all tę z ikei i chyba ją zakupię, z przesyłka koło 30 pln)
-kosmetyki dla bejbika
-laktator
-smoczek uspakajający
-kilka śpiochów

Reszta same detale. Do szpitala mam wszystko, teraz już mogę się powoli pakować
gratuluję następnego tyg i prawie w 100% skompletowanej wyprawki

ja w końcu doprowadziłam się do porządku - umyłam włosy i ogoliłam nogi--> super osiągnięcie
<ale mycie moich długich włosów to naprawdę wyczyn z tym brzuchem>>

nie pochwaliłam się jeszcze , że mam b. ładne wyniki , hemoglobinę 13 a ostatnio miałam 11
to chyba przez witaminki bo biorę dopiero od niecałych 2 miesięcy

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-21 o 13:47
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:46   #1064
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
NO widzisz ja nigdy tych tygodni nie pojmę może i tak.
Generalnie chodziło mi, że po skończonym 36tc
No bo 36+1 to już początek 37t

moja koleżanka urodziła chyba ze 2 dni po odstawieniu leków

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:48   #1065
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
w Anglii też się to robi? 50 czy 75g? i może będziesz mieć jak cloche kompocik wiśniowy
No właśnie nie wiem jak to tutaj wygląda- pytałam ostatnio i powiedzieli mi, że jak nie będzie potrzeby to robić nie będziemy Dlatego ja chcę sobie zrobić glukozę jak będziemy w Wielkanoc w PL.
I staram się zrobić listę badań krwi, które zrobie zanim pójdę do lekarza: myślałam o TSH, FT4, morfologii, do tego chcę zrobić badanie moczu i nie wiem co jeszcze...

Dziewczyny- jakie badania miałyście robione w trakcie ciąży?
Mnie zrobili w 10tc żelazo, HIV, różyczkę i zbadali mocz- i tyle

Stary 2013-03-21, 13:48   #1066
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
paranoja i co im daje to wymaganie skoro twój TŻ nie może z tobą chodzić ze względu na godziny? w ogóle jest taka ustawa o porodzie i opiece poporodowej, gdzie wspomniane jest że podczas porodu rodząca ma prawo do wsparcia osoby bliskiej, i personel powinien zachęcać do skorzystania ze wsparcia bliskiej osoby.. nie podoba mi się płacenie za poród rodzinny, a co dopiero wymóg szkoły rodzenia - przecież jakbyś pracowała w pewnych godzinach to jak niby miałabyś iść na tą szkołę rodzenia? głupie to

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I chcę wiosnę!
i ja
Stary 2013-03-21, 13:50   #1067
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja mam doustną bo zapytałam czy jest jakas różnica między dowcipną, którą najpierw miałam zpaisaną ale źle mi z nia było
A jaki smak ma luteina?

Stary 2013-03-21, 13:50   #1068
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ja tam witaminy mam zamiar brać do końca ciąży a i po porodzie też, bo biorę Pharmaton Matruelle i Omegamed Pregna i podczas karmienia zamierzam kontynuować.

Cytat:
to taki średniaczek Ci się szykuje
nawet deczko poniżej średniej, więc mam nadzieję, że mnie nie rozerwie przy wychodzeniu

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Nie, ja nie miałam fenoterolu... Mam luteinę 2x1 tabl., Asmag Forte i Nospe Forte 2x1 tabl, ale biorę raz dziennie, bo już nie mam takich twardnień. W sumie szyjkę to miałam od początku ciąży ok 35mm, bo jak miałam połówkowe to też tyle wyszła, więc się nic z nią dzieje - tyle dobrego. Właśnie i ja się męczę z zaparciami przez to, ale już i tak lepiej dzięki tym śliwkom, no i nie jadam obfitych kolacji tylko raczej jogurt naturalny z garścią śliwek i rodzynek - pomaga bardzo. No i moja jest nisko też Normalnie zgadały się te nasze dzieci czy co
a to nie ma się co faszerować nospą jak nie ma potrzeby. Ja tam niestety ten fenoterol wcinam jak każą, asmag też. Ja ja miałam takie max zaparcia to nic mi nie pomagało, żadne śliwki, żadne kapusty kiszone nic, no to kupiłam czopki glicerynowe... niby pomogły, ale bez szału. W każdym razie po tygodniu mi przeszło. Teraz jest ok, ale nie tak jak normalnie. Jak dla mnie to za jakiś miesiąc chętnie urodzę i wrócę do normalnego życia
Hehe ciekawe świata dziewczynymoże dzięki temu, że tak nisko siedzą to szybko wyjdąja tak po cichu liczę, że może dzięki temu ominie mnie cc z powodu nie wejścia dziecka do kanału rodnego, bo moja to już sobie tam siedzino i rozwarcie przy sn szybciej pójdzie jak główka będzie elegancko napierać na szyjkę. Ooooby! Staram się tak myśleć
Stary 2013-03-21, 13:54   #1069
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ojj nie powiem Ci, bo na szkołę rodzenia jeszcze nie chodzę, dopiero za 3 tygodnie a o tym syropie dowiedziałam się na pewno od jakiejś ciężarówki. Mam taki swój zeszycik i pisze w Nim takie najważniejsze wiadomości, ciekawostki i akurat informacje o tym syropie mam zapisane, że "wspaniały na zgagę jak nic nie pomaga" i sporo wykrzykników . Najlepiej dopytaj ginekologa na wizycie albo w aptece oni Ci na pewno fachowo odpowiedzą, zwłaszcza gin.
dopytam gina właśnie, tylko idę dopiero 10.04, do tgeo czasu postaram się ograniczyć do absolutnej ostatecznosci
Stary 2013-03-21, 13:54   #1070
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A co do pytania cynamonowej, robiłyście HBS? ja dostałam skierowanie na to badanie na ostatniej wizycie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:55   #1071
Katate
Raczkowanie

Cytat:
No bo 36+1 to już początek 37t

Ja 5 dni po odstawieniu.

Nie wiem, czy te leki (ja brałam cordafen) mogły mieć jakiś wpływ, ale przy partych miałam jakieś zaburzenia skurczy i nawet mam wpisane w książeczkę "nieprawidłowa czynność skurczowa macicy" czy coś w tym stylu. Tak jakby słabły w nieodpowiednim momencie i były za krótkie. Przez co nie powiem, żebym nacięcia nie czuła
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:55   #1072
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam witaminy mam zamiar brać do końca ciąży a i po porodzie też, bo biorę Pharmaton Matruelle i Omegamed Pregna i podczas karmienia zamierzam kontynuować.

nawet deczko poniżej średniej, więc mam nadzieję, że mnie nie rozerwie przy wychodzeniu

a to nie ma się co faszerować nospą jak nie ma potrzeby. Ja tam niestety ten fenoterol wcinam jak każą, asmag też. Ja ja miałam takie max zaparcia to nic mi nie pomagało, żadne śliwki, żadne kapusty kiszone nic, no to kupiłam czopki glicerynowe... niby pomogły, ale bez szału. W każdym razie po tygodniu mi przeszło. Teraz jest ok, ale nie tak jak normalnie. Jak dla mnie to za jakiś miesiąc chętnie urodzę i wrócę do normalnego życia
Hehe ciekawe świata dziewczynymoże dzięki temu, że tak nisko siedzą to szybko wyjdąja tak po cichu liczę, że może dzięki temu ominie mnie cc z powodu nie wejścia dziecka do kanału rodnego, bo moja to już sobie tam siedzino i rozwarcie przy sn szybciej pójdzie jak główka będzie elegancko napierać na szyjkę. Ooooby! Staram się tak myśleć

spróbujcie siemie lniane, ja nie miałam w prawdzie dużych problemów, ale pijąc 2 x dziennie siemie jest rewelacja
Stary 2013-03-21, 13:56   #1073
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma czegoś takiego jak płacenie za poród rodzinny!!
też tak myślałam, ale przeglądnęłam ustawę i nie ma zapisu że szpital nie ma prawa pobierać opłaty za poród rodzinny. a skoro nie ma zapisu, to są szpitale które sobie dorabiają..

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
nie pochwaliłam się jeszcze , że mam b. ładne wyniki , hemoglobinę 13 a ostatnio miałam 11
to chyba przez witaminki bo biorę dopiero od niecałych 2 miesięcy
zazdroszczę hemoglobiny i gratuluję wyników

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
ja przed ciążą miała TSH, cytomegalię i toksoplazmozę (igg, igm). TSH i cyto wyszły ok, więc w 2 trymestrze powtarzałam tokso czy się nie przypałętała. standardowo był mocz + morfologia co miesiąc/dwa no i jak coś wyszło nie tak to bardziej dokładne badania (posiew moczu etc.). do tego na samym początku: HCV, HBS, WR (HIVu nie bo miałam wynik z oddawania krwi), po 28t krzywa cukrowa, potem nie wiem co dalej będzie
Stary 2013-03-21, 13:56   #1074
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
i żadnych staników sportowych! fiszbiny i ciasny obwód ! btw. ostatnio dostałam newsletter z bebilonu i pisało, żeby co chwilę dokupować nowe staniki w ciąży i nie kupować tych dopasowujących się, bo nie trzymają wystarczająco mocno a biust się bardziej rozciąga w ciąży, a nie po porodzie przy karmieniu
ja bym chodziła w fiszbinach chętnie i gęsto ale mnie te druty tak uwieraja w zebra albo nei wiem w co, że się dusze.. muszę ściągnać. I to tak w ciaży mi się zrobiło.. Już nawet nie chodzi, że rozmiar mam zły bo on może być nawet luźno, ale pochodzę trochę, coś zjem i mam wrażenie ze się uduszę zaraz.. Trochę czuje jakby ciężar całych cycek spoczywał na tych drutach, może jakiś inny rozstaw ramiączek powinnam szukać, zeby mocniej trzymaly??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:57   #1075
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
tylko droga podania jest inna, bo i tu i tu jest progesteron.

Cytat:
na to liczę

Cytat:
No właśnie nie wiem jak to tutaj wygląda- pytałam ostatnio i powiedzieli mi, że jak nie będzie potrzeby to robić nie będziemy Dlatego ja chcę sobie zrobić glukozę jak będziemy w Wielkanoc w PL.
I staram się zrobić listę badań krwi, które zrobie zanim pójdę do lekarza: myślałam o TSH, FT4, morfologii, do tego chcę zrobić badanie moczu i nie wiem co jeszcze...

morfologia i mocz co miesiąc, w każdym trymestrze: toksoplazmoza, cytomegalia, kiła (I i III trymestr),hiv, różyczka, biocenoza pochwy, mykoplazmy, ureaplazmy, chlamydia (wymazy z cewki moczowej), TSH, FT3 i FT4, anty HCV i anty HBS (I i III trymestr), glukoza na czczo i z obciążeniem no i GBS w III trym. Chyba tyle
Stary 2013-03-21, 13:58   #1076
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A co do pytania cynamonowej, robiłyście HBS? ja dostałam skierowanie na to badanie na ostatniej wizycie...
, ale robiłam jakieś 1,5 roku temu, bo wynik był mi do czegoś potrzebny i teraz nie muszę powtarzać - gin po prostu wpisał wynik do karty ciąży.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:58   #1077
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

sprawdz toxo, kiłe, hcv, cytomegalie,hbs, vdrl (tylko to ja mam w ksiazeczkce 1 i 3 trym) i to tyle chyba

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-03-21 o 14:00
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 13:59   #1078
Atena564
Zadomowienie

Becik ----> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post39899702
wątek dla kielczanek powstał
Stary 2013-03-21, 13:59   #1079
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj wysłałam TŻ do natury bo w promocji, ale nie mieli i będą mieli w piątek - może...
Na składach się nie znam, ale zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi...
a po ile było w naturze?? ja kupiłam w rossmannie ale po standardowej cenie więc pewnie sporo przepłacilam.. Tylko to taka jakby oliwka jest z taką dziurką, nalewasz na ręcie i smarujesz.. ja myślałam ze to bardziej krem albo coś psiukanego..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-21, 14:00   #1080
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
, ale robiłam jakieś 1,5 roku temu, bo wynik był mi do czegoś potrzebny i teraz nie muszę powtarzać - gin po prostu wpisał wynik do karty ciąży.
ja robiłam w pierwsyzm trym i mam miejsce w ksiazce na 3 ttrym tez
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości