|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() ja za swoją też nie płacę i zastanawiam się czy to dlatego tak mało interesujące są te zajęcia.. ![]() ale do niedawna ta SR była jeszcze płatna teraz mają kasę z jakiegoś projektu unijnego czy coś
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
ekstra! oby i u mnie gladko poszlo
jedyne czego obawiam sie to zwrot akcji i np. kolejne lezenie w szpitalu...no ale damy rade. jest o co walczyc hehe.
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
W Wawie wlaśnie urząd miasta chyba zaczal dopłacać.. Bo jakiś czas temu to mi koleżanka mówiła, że na te darmowe to się trzeba od razu jak się wie ze jest się w ciąży zapisywać bo miejsc od razu nie ma i że jej koleżanka pielęgniarka w koncu się zapisała na platną.. to tylko się z niej smiała ze co ona pielęgniarka na tej szkole się nowego dowie ( a jeszcze w przychodni dzieciecej obie pracują).. no a ja z palcem w tyłku się zapisalam na darmową i problemów nie było.. W ogóle duzo jest darmowych tylko właśnie zameldowanym trzeba być..
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha już widzę mojego męża palącego kadzidełka podczas gdy ja się miotam w skurczach po podłodze
|
|
|
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Czytaj sobie jakieś wesołe książki, a my trzymamy kciuki!!!
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem...dołączam do leżących. NA badaniu na fotelu gin stwierdziła, że "główka się pcha". Zrobiłą usg, zmierzyła szyjkę (3,1 cm ) i mówi, że niby tu wszytsko wygląda ok ale mimo to kazała leżeć jak najwięcej, brac nospe i magnez 3x1 no i pytała czy twardnie mi brzuch. Powiedziałam jej, że zdarza się ale nie często. Tym sposobem zostałam uziemiona i to jeszcze przed samymi świętami. Ale cóż jak trzeba to trzeba. Nie wiem gdzie tej mojej córce się tak spieszy bo to jednak trochę za wcześnie. Kolejna wizyta 04.04.
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
Cytat:
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
chociaż nie spadam jest lepsze:
Spadam Nie czuję ciała I tylko błagam O łaskę trwania jeszcze Spadam zostaniesz sama |
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki.
Cytat:
ale masakryczna historia..---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- właśnie się zastanawiam czy teraz lekarze tak dmuchają na zimne czy stan kobiet się pogorszyl na przestrzeni lat?? bo kurcze co któraś musi leżeć plackiem i odpoczywać.. |
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Mi twardniał tylko przy wysiłku...jak myłam długo podłogi, albo dużo chodziłam. Tak bez powodu przy leżeniu czy siedzeniu się nie zdarzało.
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanie do dziewczyn z Wawy.. Czy przy szpitalu Madalinskiego jest jakiś parking?? Będę tam kolo 17.30 więc może być cieżka z parkowaniem na ulicy..
|
|
|
|
#1218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Super...nie ma to jak 30 stron do nadrabiania ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Super...nie ma to jak 30 stron do nadrabiania
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego ja nie nadrabiam
|
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
No serio, ciągle ktoś ma leżeć. Mi też raz kazali, jak miałam te skórcze co chwilę. Ciaćkają się z nami ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Ja tak po łebkach, ale ćśiiii ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Propos cytologii mi wyszła grupa I.. co mnie zdziwiło bardzo bo robilam już cytologie może z 5 razy w życiu i nigdy mi I nie wyszło.. zawsze II.. może skale zmienili??
![]() A i każdy gin mi mówił, ze mam nadzerkę, w koncu coś mi któryś gin zapuścił, jakis lek, nie wypalankę ani zamrazankę i może to po tym?? |
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w klubie ![]() U mnie dziś apogeum jakieś twardnienia i skurczy Nie wiem czy nie będę miała wycieczki wieczorem na IP...
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam jakieś twardnienia jak tu o skurczach zaczelyśmy gadać.. |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Mi powiedziała, że jak bede miec reguralnie twardy brzuch co ok pół godziny to przyjechac bo wtedy jest ryzyko przedwczesnego porodu. Mam nadzieje, że to leżenie mi pomoże. To dopiero 29tc
|
#1225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
nie no u mnie zmiana planów - ze względu na pozycję leżąca cycki mi będą dyndac na plecach ![]() Cytat:
a ile pijesz wody? bo to standardowe pytanie pielęgniarek jak mam podwyzszona temp. Cytat:
Cytat:
Ja mam tylko przy sobie zumbe ale mega poprawia humor ![]() Kurcze. Nie pocytowalo mi wszystkiego. O matko. Ale akcja. Dziewczynie ode mnie zaczęły się mega bóle. Ale takie mega. Już chcieli ją wiezc na porodowke ale okazało się że to pełny pęcherz bo od rana nie mogła zrobić siku. 3 minuty i założyli jej cewnik i póki co przeszło. Ale powiem wam że nawet mi się słabo zrobiło... |
|||
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak miałam usuwaną i po niej rzeczywiście wychodziła mi I grupa
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Kurcze. Chyba nie będę wam pisać takich historii... Wystarczy że ja się stresuje... Po co jeszcze wy macie...
|
|
|
|
#1228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale szalejecie laski
Gonię Was już ponad godzinę i dogonić nie mogę.Cytat:
![]() Część dziewczyn rodzi zaraz po odstawieniu leków, a część przenosi ciąż - dlatego, że ta czynność skurczowa macicy jest zaburzona i nie wiadomo, w którą stronę pójdzie. Ja się obawiam, że skoro szyjka mi się nie skraca mimo skurczów codziennych to będę w tej drugiej grupie Dlatego chcąc naturze pomóc troszkę będę po skończonym 36tc stosować wszystkie znane mi techniki przyspieszania porodu Może dzięki nim urodzę w terminie Cytat:
).Widzę, że wkurza Cię, że narzekasz - olej to i daj sobie prawo ponarzekać trochę. Nic nie poradzisz a kombinacja - zrzędzenie + zrzędzenie, że zrzędzisz jeszcze bardziej Cię wykańcza Zrzędź więc z lubością ![]() Cytat:
muza może lecieć z głośnika, kadzidełka, świeczki i inne pachnidła jak najbardziej, światło może być przygaszone i generalnie można zrobić klimacik Sale są zupełnie od siebie oddzielone - odrębne pokoiki, więc jest luz ![]() Jedyne co mogliby jeszcze zmienić to wstawić wygodniejsze krzesła dla tatusiów, bo są takie plastiki ogrodowe
|
|||
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Aas a tak z innej beczki Ty i tak planowałaś rodzic na Karowej? |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję, ból przeszedł, potem jakieś 3 h wrócił ale taki lekki, teraz jest ok. To chyba były moje pierwsze skurcze przepowiadające, nieprzyzwyczajona jestem, więc się zmartwiłam co to Siedzę dzisiaj dupą na kanapie, nic nie robię, obiad sam przyjdzie (mąż przyniesie)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

teraz mają kasę z jakiegoś projektu unijnego czy coś

jedyne czego obawiam sie to zwrot akcji i np. kolejne lezenie w szpitalu...no ale damy rade. jest o co walczyc hehe.

po poludniu przypomnialo mi sie zeby zmierzyc cisnienie, wyszlo 170/140. Po kilku minutach bylo juz w normie, kilka razy mierzylam i niskie bylo. A potem przed 19 zas skok, 140/110. Pojechalismy od razu do szpitala, i leze. Mam zlecone multum badan. Oby zeszlo nizej, lekarz mowil ze to niebezpieczne dla dziecka
Czytaj sobie jakieś wesołe książki, a my trzymamy kciuki!!!

Ślub 27. X. 2012

Gonię Was już ponad godzinę i dogonić nie mogę.
).
Siedzę dzisiaj dupą na kanapie, nic nie robię, obiad sam przyjdzie (mąż przyniesie)