|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Dziękuję, Dziewuszki, za gratulacje
![]() Dla mnie to jest taki wyczyn, że czuję się, jakby jakiegoś Nobla dostała ![]() Dzisiaj była pierwsza jazda naszym autkiem. Na razie tylko po garażu podziemnym i za bramę, bo na więcej bez papiuru mąż się nie chce zgodzić ![]() Maksi, cieszę się, że lekarz wyklucza u Starszaka alergie. Ja mam na parę rzeczy uczulenie, co w duecie z krzywą przegrodą nosową jest naprawdę upierdliwe... Swoją drogą jak Ty pisałaś już o obiadku, to ja dopiero świeżo po śniadaniu byłam... O której godzinie zaczynasz z chłopcami dzień? Pani, ja słyszałam, że mama karmiąca pomimo tego, że je ciągle i za dwóch, i tak chudnie ![]() Super, że Michałek ma taki apetyt! Takim tempem jego rzekoma hipotrofia na pewno szybko nabierze kształtów ![]() Iza, cholera... Znowu coś... Mam nadzieję, że mężowi uda się szybko coś znaleźć i że nie będziecie musieli rezygnować z kliniki. Tulę mocno! Perse, za wyniki!Agatko, ja już trzymam kciuki ![]() Wadera, Kochana, bardzo Ci współczuję... Measia, pszczółka przesłodka! A Ala Wam ładne jaja robi... Dziewczyny, podziwiam Was z tymi oknami. Mnie żadna siła by nie zmusiła do mycia w taką pogodę... W ogóle jak tak piszecie o tych porządkach, to czuje się jak ostatni brudas przy Was ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Kocur Ale jestem pewna, że tylko na strachu się skończy! |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
No włąsnie na tą chwile Czekam.... Ja Ci tez gratuluje. Tym bardziej, ze ja sama robie prawko z 4 lata i zrobić nie moge
|
|
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Od Moniki : "zostawili mnie na oddziale ale dalej nic się nie dzieje.Na IP i tu pytali czego tak wcześnie przyszłam ale nie odesłali do domu, więc leżę i czekam"
Oby mały zdecydował się wyjść, bo to czekanie jest najgorsze ![]()
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomnialam
wczoraj bawilam sie Mala w samolot i uciesylam sie, ze po "wyladowaniu" na dupelencji samolocik dopiero zmienil kolory "karoserii"
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1536 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie, bo mały to czuje i może dlatego nie chce się ruszać Moja Mała tak ma jak chcę żeby się ruszyła bo coś mnie niepokoi to jak na złość długo się nie rusza
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
FIO! jestes dzis 3 osoba która o to pyta. Jeszcze nie rozszerzamy bo wg nowych wytycznych jak jest na piersi to dopiero po 6 mcu sie wprowadza (z wyjątkiem glutenu). A jak Stasio sie ma?
Cytat:
MEASIA! sliczna przczółka od razu wizosennie sie zrobiło. a Duza chyba nie ogarnia nowej sytuacji. Nie wiem co doradzily ci pedagożki i czy chcesz jeszcze cos usłyszec, ale moze dobrym pomysłem byłby wypad tylko we dwie (zostaw Marysie tacie) na jakis szoping (nawet tylko ogladanie) kino lub do knajpki - by wiedziała ze mama ma dla niej tez czas (i niekoniecznie wtedy gadajcie o problemach). Buziam. a obiecałam kiedys ze Zosie w wózku pokaze wiec prosze ![]() a i tu jak kokietuje
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39900617] Ja odebrałam wyniki krzepliwości, mam nawet lepsze niż tydzień temu [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39900617]Poza tym leje i beznadziejna pogoda, nic się nie chce.[/QUOTE] u mnie obecnie sypie. dwie godziny temu śniegu na ziemi w ogóle nie było, teraz jest bieluteńko Czy ta zima się nigdy nie skończy, miałam jechać w poniedziałek na zakupy wiosenne, widziałam, że w reserved obnizki są, ale przełożyłam, i tak chodzę w kozakach i kurtkach zimowych ale świetne ubranko. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
jak patrzę na te Wasze dzieciaczki to normalnie bym schrupała
śliczne takie ![]() powiedzcie mi czy myślicie, że 2 dni przed terminem @ test powinien wyjść?? |
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=eseska;39906137]MEASIA! sliczna przczółka od razu wizosennie sie zrobiło. a Duza chyba nie ogarnia nowej sytuacji. Nie wiem co doradzily ci pedagożki i czy chcesz jeszcze cos usłyszec, ale moze dobrym pomysłem byłby wypad tylko we dwie (zostaw Marysie tacie) na jakis szoping (nawet tylko ogladanie) kino lub do knajpki - by wiedziała ze mama ma dla niej tez czas (i niekoniecznie wtedy gadajcie o problemach). Buziam.
teraz musimy zapanowac nad nia. i to nie jest tylko now sytuacja ona zaczela fikac juz wczesniej ale staralismy sie metoda prob i bledow dojsc do niej, ale nie pomaga. pedagog okrslila to, ze Duza sama ze soba sobie nie radzi i musi odnalezc sie sama w sobie. bedziemy miec wsarcie z zewnatrz i zobaczymy co z tego wyniknie. na razie o wczorajszym darciu sie na mnie nie jedzie na sobotnia wycieczke
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1541 | |||
|
Konto usunięte
|
Piękna Zosia
![]() Cytat:
Pukam, pukam i nic. Potem łaskawca coś tam odkopnie, ale to tak na "mama daj mi święty spokój" Cytat:
Cytat:
Mi wyszedł, ale ja mam super regularne cykle i wszystko było jasne. |
|||
|
|
|
#1542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to nie jest Jego czas...teraz raczej śpi. Zaczyna balange ok 22. Cytat:
Jutro o 8:40 mam usg wiec poczekam...chyba.... Cudowna księżniczka... Cytat:
Mi wyszedł w 23 dniu cyklu... |
||||
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39906439]Mi wyszedł, ale ja mam super regularne cykle i wszystko było jasne.[/QUOTE]
ja też mam cykle bardzo regularne (31-32 dni) i tak się zastanawiam czy nie zrobić testu we wtorek rano, bo mój doktorek przyjmuje tylko we wtorki (w środę powinnam dostać @) a powiedział, że jakby co to zastrzyki z heparyny mi przepisze... czy któraś z Was miała podawaną heparynę i się udało? |
|
|
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zrób,najwyżej powtórzysz za 2,3 dni. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś nie mobilizuję się ![]() noooo... Da radę... Cytat:
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Esko zapomniałam, że ją karmisz piersią, więc możesz później rozszerzać diete. A Stasio powoli staję się smakoszem, jak tylko widzi słoiczek i łyżeczkę to wierzga nogami i uśmiecha się. Woli bardziej zupki niż deserki.
W końcu zaczął samodzielnie łapać się za stopki i próbuje się przekręcać, śmiesznie to wygląda, bo nie umie głowy ruszyć i nóg i same rączki ciągnie Umie już się przekręcić z brzuszka na plecki i strasznie mu się to podoba.Dobra kończe, bo mogłabym tak pisać, pisać i zachwycać się nim. |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
ja
z tym, że ja miałam stwierdzone przeciwciała przeciwjądrowe ![]() Dasti - jej się za trzecim razem się udało, też pewnie dzięki heparynie - u niej wyniki wychodziły oki
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
Esia, Twoja Księżniczka wygląda na bardzo grzeczną i spokojną dziewczynkę
![]() Fiol, akrobata Ci rośnie ![]() Pani, mnie do sprzątania mobilizuje tylko wizyta znajomych ![]() Mam nadzieję, że Synek Moni sam jednak się wygramoli... Jakieś wieści od Luny? Kiedy wychodzą? Santom, jak tam?
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Mmedeah88 a czytam sobie po cichutku... czekam na wiesci od kocurka, bo mnie zmartwila...
a tak ogolnie to fizycznie chyba ok... przestalam juz krwawic, co szybko poszlo, bo poprzednim razem plamilam 2 tyg, ale mam jakas bariere co do przytulanek... boje sie... wczoraj probowalismy i niestety tylko zaczelismy, bo o koncu nie bylo mowy... nie bolalo mnie, ale bylam cala spieta, zmyslami gdzies hen daleko, bez ochoty na nic... |
|
|
|
#1550 |
|
Konto usunięte
|
Santom myślałam dzisiaj o Tobie.
Dobrze, że przynajmniej fizycznie szybko doszłaś do siebie Trzymam kciuki... |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MEDI! no raczej taka jest choc nózkami jak kopie to przywalic potrafi. a dzis mi zrobiła malinke na brodzie zanim zdąrzyłam ją do piersi przystawic! |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39909988]Santom myślałam dzisiaj o Tobie.
Dobrze, że przynajmniej fizycznie szybko doszłaś do siebie Trzymam kciuki...[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry /wieczór
![]() Jutro tzn dziś wychodzimy! Nie zdążę na pogrzeb dziadka.. Zresztą i tak bym nie dała rady ustac ![]() Jaja są z karmieniem bo duży chłop o mi go dolarmialy i teraz nie chce ssac piersi. Wczoraj cały dzień wlaczylam i jak narazie je mleko ale nie wiem ile tak pociagne.. Przez ten poród i śmierć dziadka jestem wykończona psychicznie i tylko marze żeby wejść do domu i porządnie się wfyplakac. A maly potrafi jeść 5 godzin z ciągłym krzykiem i spał 10 minut więc masakra, albo trochę się nauczy i będzie coraz lepiej albo rezygnuje bo chce się cieszyć z mojego cudu a nie popaść w depresję. |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Luna nie poddawaj się i walcz o pokarm
|
|
|
|
#1555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przystawiaj, mały załapie Witam w ten zimowy dzień |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1557 |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Lunka cieszę się, że idziecie do domku! I przykro mi z powodu dziadka Ja siedzę i czekam na info od Kocurka.. |
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() powiem na początek że w ![]() Perse Kocurku kciuki za usg Mam nadzieję że Marcelek Cię wczoraj porządnie kopnął na uspokojenie.Iza taki przykro, że znów macie pod górkę Monia mam nadzieję że Kubuś - uparciuszek szybko wyjdzie! Trzymaj się kochana Lunka super że wychodzicie do domu I dzisiaj już piątek... a dopiero co był poniedziałek.. życie przecieka mi przez palce... |
|
|
|
#1559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z Twoich postów ostatnio bije taki smutek co się dzieje??Esia Księżniczka śliczna! Mesia dla Was również dużo sił! Abyście w końcu się dogadali z Duża! A Marysia w tym stroju jest rewelacyjna!! Może iść na bal przebierańców ;] Monika jesteśmy z Tobą!!! Koocurek no i jak tam?? trzymam za USG i mam nadzieję że jest wszystko wporządku i nic się nie stało!!!!
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

W takiej sytuacji raczej nie pójdziemy do kliniki bo po prostu nie będzie nas stać

Rozszerzasz już dietę Zosi