|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
czy twój przypadek to szczególny sposób rozwiązania stosunku pracy? Chyba nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze co do tej liczby pracowników. Sprawdziłam umowę i mam tam napisane miejsce wykonywania pracy takie i siakie. Ale chyba nie liczy się liczby pracowników w miejscu wykonywania pracy tylko w całej firmia ta zatrudnia zdecydowanie więcej niż 20 pracowników. Wiem, że głupio pytam ale przez to wszystko nie chce sobie na siłę robić nadziei.
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39900632]
na każdym pracowym portalu tez ma konto i tak mija miesiąc szukania. Dziś wysłałam 92 cv... ![]() Dziewczyny, dlaczego Wy nie wysyłacie listów motywacyjnych? ![]() Przecież list motywacyjny jest często ważniejszy niż CV! I napisanie dobrego listu zajmuje naprawdę sporo czasu, więc nie uwierzę, że można wysłać np. 20CV i listów jednego dnia. Wysyłajcie listy, mnie raz tylko dzięki listowi zaproponowano rozmowę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jednym napisanie listu zajmuje dużo czasu, innym mało, więc jak to nie uwierzysz w wysłane 20 listów dziennie?! Zwłaszcza jak wysyłasz się do konkretnej branży to przecież nie zawsze zmieniasz całość, często tylko wybiórcze rzeczy, bo inaczej to nie miałoby sensu... Poza tym - doba ma 24 godzin, wiele można przez ten czas zrobić. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
wysłałam dziewięćdziesiąte drugie cv, a nie 92 jednego dnia ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-03-21 o 15:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Tam gdzie wymagają LM to wysyłam, zresztą dla mnie jest to chore ( może wnet jeszcze komplet badań trzeba będzie wysyłać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
BAN stały
|
Uzależniłam się od konkursów na fb.
![]() ![]() Co do listów, to mi się wydaję, że nie wszyscy pracodawcy je czytają . Bo jak dostają 200 CV i listów, to nie wierzę, by pracodawcom chciało się wszystkie listy czytać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bordowa zgodzę się z Tobą. Problem w tym, ze nie zrobi sie jednego szblonu LM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok, źle zrozumiałam, już wiem o co chodzi ![]() Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-03-21 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie nie było,z pracą bez zmian,szukam ale bez efektów.
W coraz większej liczbie ofert pojawia się wymóg listu motywacyjnego,wrrrr.... Zgadzam się z Verdą,można być kreatywnym jeżeli chodzi o jakieś wymarzone stanowisko,ale co zrobić jak musisz pisać LM na stanowisko na które aplikujesz z desperacji? W Warszawie bezrobocie wśród młodych ludzi sięgnęło podobno 25% :O ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Może macie rady odnośnie LM? Co powinno się w nim znajdować,bo dla mnie to takie lanie wody :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- fuck |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś bomba by mogła spaść i to wszystko wypier.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Konto usunięte
|
Hej!
![]() Byłam dzisiaj na rozmowie o pracę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Przyczajenie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39901176]
![]() jakie masz doświadczenie i co skończyłaś? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- ja mam folder na skrzynce mailowej "praca" i wsadzam tam wszystkie maile dot. pracy ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Jeśli jest mniej niż 20 pracowników to się chyba nei otrzymuje odprawy. Muszę to spr, bo ja miałam na nieokreślony i też mnie to ciekawi, ale mam podaną podstawę prawną i Ty też powinnaś mieć. Bo porozumienie stron to różnie można tłumaczyć.[/QUOTE] tusiamar A no skończyłam studia prawnicze, a doświadczenia zawodowego mam ponad 6 lat, do tego praktykę zawodową w 2 kancelariach ale nie taką standardową czyli 2 tygodnie i koniec. W każdej kancelarii spędziłam ponad 1,5 roku. A co ciekawe poprzednią pracę straciłam przed obroną magisterki. Po studiach powinnam iść na aplikację ale niestety przez brak pracy poprostu mnie na nią nie stać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4758 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam, że osoby zdolne i ambitne właśnie w ten sposób reagują jeśli mają zrobić coś ważnego, bo boją się, że im nie wyjdzie ta rzecz ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam będę się karmić słońcem, jak Stachurski ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39909060] ![]() Kononowicz na prezydenta! żeby nie było bandyctwa, żeby nie było złodziejstwa, żeby nie było niczego ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39911230]z marketingiem nie widzisz? a gdzie szukasz? w Wawie jest wysp ogłoszeń i tylko albo zarządzanie albo marketing ![]() ![]() U mnie to samo! Mnóstwo ogłoszeń! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
Zgubionysens, to jest nas dwie po prawie (ja właściwie dopiero kończę ale już w czerwcu). Mam też trochę doświadczenia ale mniej niż Ty i nikt do mnie nie dzwoni, poza jednym call center. I na nic szkolenia i konkursy.
Ostatnio z jednej kancelarii mi napisali, żebym szczęścia szukała poza branżą prawniczą. Chciałam iść na aplikacje ale jak pracy nie ma, to jak? ![]() Chyba wystartuję do Ernst&Young, teraz robią nabór. ![]() U mnie też większość ogłoszeń dla ludzi po marketingu i zarządzaniu a szukam pracy w Szczecinie, Opolu i Wrocławiu, więc przypuszczam, że to trend ogólnopolski. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-03-21 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Raczkowanie
|
A ja szukam w Poznaniu, a tu jest marketingowe dno. Można znaleźć jedynie telemarketing albo oferty na PH. Do Warszawy się przeniosło wielu moich znajomych bo tam prawie, że od ręki, bez doświadczenia zatrudniają w marketingu. Znaczy może troszkę przesadziłam, w każdym razie jest dużo łatwiej niż tutaj. Mi się marzy praca z marką, kształtowanie jej wizerunku, ale jak mam w tym mieście to robić skoro wszystkie zakłady produkcyjne uciekły i marek tutaj nie ma
![]()
![]() |
#4765 |
Przyczajenie
|
Erite Z tym szukaniem szczęścia szczęścia poza światem prawniczym też jest ciężko. Ja próbuje już wszędzie, wiesz nawet coś na przeczekanie byłoby dobre. Ale niestety w jednej firmie taka bardzo miła pani powiedziała mi, że większość firm nie jest chętna zatrudniać ludzi po prawie bo oni za dobrze znają swoje prawa i mogą stwarzać problemy dla firmy. Ja tego już nie pojmuję, przestałam się przyznawać do mojej specjalizacji, a nawet zastanawiam się czy warto wspominać o studiach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- to samo pomyślałam.... Swoją drogą, wczoraj znalazłam fajne ogłoszenie na specjalistę ds sprzedaży i marketingu, wysłałam się, weszłam na stronę - strona fajna, pomyślałam, zeszłam w opinie a tam aż huczy od tego, że to akwizycja ;( |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanko z innej beczki. Czy zarobki 1650 na rękę + trzynastka, wczasy pod gruszą, jakieś pieniądze na święta i nagroda raz w roku to niskie zarobki na miasto ok. 120 000 mieszkańców?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
U mnie w marketingu ciężko a ponad 3 lata pracowałam na tym stanowisku więc doś. jakies mam + PR
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- ja bym poszła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.